-
Όχι. Είσαι εσύ;
ΥΓ: Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι μηχανικοί δεν ξέρουν την τύφλα τους στην θεωρία. Ξέρουν μόνο μηχανικά να αλλάζουν εξαρτήματα.
-
δεν θα διαφωνήσω στο ΥΓ σου όμως απλά θα σου πω ο δίσκος πάντα πατινάρει ...επίσης τρώγεται περισσότερο όταν έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο φορτίο...οπότε σκέψου κ μην είσαι τόσο ισχυρογνώμων...κ επίσης προσβλητικός...
-
Δεν σε προσέβαλα. Απλά διαφωνώ κάθετα με αυτό που σου είπε ο φίλος σου. Αν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς πατινάρισμα με 2α, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινάς με 1η και να τρώει ο συμπλέκτης σου το ζόρι μιας επιπλέον αλλαγής.
Κανονικά μετά την πλήρη σύμπλεξη ο δίσκος δεν πρέπει να ολισθαίνει πάντως.
-
ο συνειρμός του υγ σου σε σχέση με την ερώτησή σου είναι προσβλητικός...επίσης προσπαθώ να σου εξηγήσω αλλά δεν,,,ή μάλλον δεν θέλεις...αν όμως θέλεις ξαναδιάβασε το τι γράφω κ θα καταλάβεις...μην μπερδευεις το ηθελημενο πατινάρισμα του οδηγού από το πατινάρισμα του δίσκου...ο δίσκος πατινάρει πάντα κ τρώγεται, τρώγεται περισσότερο όταν έχει να αντιμετωπίσει περισσότερο φορτίο κ να πατινάρει ας πούμε περισσότερο...πότε λοιπόν έχει να αντιμετωπίσει περισσότερο φορτίο ? από αδρανεια (στάση) σε κίνηση...κ πάει λέγοντας...ποτε ξεκινά με πόσες στροφες θα ξεκινήσει με πρώτη κ με πόσες στροφές θα ξεκινήσει με δευτέρα?(διαφορετικά θα σβήσει-στις στροφες με πρώτη)...όσο περισσότερες κ οι στροφες τόσο περισσότερη κ η φθορά...
-
Έχουμε γραφτεί πόσα άτομα εδώ μέσα και παρακολουθούμε τo συγκεκριμένο topic είτε γιατί είμαστε κάτοχοι Duster η πρόκειται να γίνουμε και θέλουμε να έχουμε μια εικόνα όσο γίνεται πιο ρεαλιστική που προκύπτει από τις εμπειρίες και τις απόψεις του καθενός. Μην τσακώνεστε για ένα θέμα που αφορά καθαρά την κρίση του οδηγού και ότι αυτός ξέρει για το όχημα του. Όποιος έχει αυτί και ακούει θα καταλάβει με τι ταχύτητα πρέπει να ξεκινήσει. Όλες οι αναλύσεις περί μηχανολογικών υπάρχουν και στο google απο εκεί και πέρα για ορθή χρήση του χειροκίνητου κιβωτίου.
-
Ειρήνη υμίν συμφορουμίτες!!!!
Λάβετε βίντεο από το εσωτερικό του νέου Duster.
Εννοείται ότι είναι πιο σύγχρονο και πιο μοντέρνο. Πάντως το τιμόνι πρέπει να είναι ίδιο με αυτά που ήρθαν από Ιούλιο και μετά στην Ελλάδα, γιατί έτσι όπως το βλέπω στο βιντεάκι είναι ίδιο με το δικό μου.
Αν ζηλέυω κάτι είναι σίγουρα η καλύτερη πλευρική στήριξη που δείχνουν να έχουν τα μπροστινά καθίμσματα!!!!Κι ένα τελευταίο σύντομο βιντεάκι με τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο...
Youtube Video -
Μια ερώτηση θα ήθελα να θέσω και στους πιο έμπειρους. Πια επιλογή θεωρείτε προτιμότερη για καθημερινή χρήση :2wd για οικονομία καυσίμου και λιγότερη επιβάρυνση της τετρακίνησης ή auto για περισσότερη ασφάλεια στην οδήγηση;
-
Αυτο ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος.Εγω το εχω μονιμα στη θεση auto,χωρις να λεω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη.
-
[quote='Dusterix']Ειρήνη υμίν συμφορουμίτες!!!!
Λάβετε βίντεο από το εσωτερικό του νέου Duster.
Εννοείται ότι είναι πιο σύγχρονο και πιο μοντέρνο. Πάντως το τιμόνι πρέπει να είναι ίδιο με αυτά που ήρθαν από Ιούλιο και μετά στην Ελλάδα, γιατί έτσι όπως το βλέπω στο βιντεάκι είναι ίδιο με το δικό μου.
Αν ζηλέυω κάτι είναι σίγουρα η καλύτερη πλευρική στήριξη που δείχνουν να έχουν τα μπροστινά καθίμσματα!!!!Κι ένα τελευταίο σύντομο βιντεάκι με τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο...
https://www.youtube.com/watch?v=nERmYQejE4I[/quoteΕμένα πάντως το ταμπλό αυτό δεν μου αρέσει καθώς σε σχέση με το δικό μου βλέπω πως έχει μειωμένη χρηστικότητα. Μοιάζει να είναι σαν εξέλιξη εκείνου που έχει σήμερα το sandero. Εξωτερικά βέβαια μου αρέσει πολύ!
-
Σήμερα κ κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της τεορεν πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του συναγερμού. Στην αναφορά μου για τη μη λειτουργία του σταρτ-στοπ το αυτοκίνητο μπριζωθηκε (δεν έδειξε το παραμικρό) και κατόπιν δοκιμάστηκε όπου κ επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενά μου (λειτουργία μόνο ως σταρτ- ποτέ ως ολοκληρωμένο σταρτ στοπ). Στάλθηκε μέιλ στα κεντρικά κ από κει στο εξωτερικό κ αναμένουμε...Η αντιμετώπισή μου από τον κ Κιούση καθώς και τους κυρίους Μάριο (ηλεκτρολόγος) και Αντρέα (μηχανικός) κρίνεται εξαίρετη στις μέχρι τώρα επαφές μου.
-
Σχετικά με την κατανάλωση σας βρίσκω μια χαρά! Εγώ για να πέσω στα 4,5 λ/100 πρέπει να οδηγάω σταθερά στην εθνική 80-90 χλμ. και γκάζι ελάχιστο. Τα 4Χ4 λόγω κοντής μετάδοσης πάντα καινε λίγο παραπάνω.
Όταν στρώσουν τα καινούρια θα αρχίσετε να τα πατάτε παραπάνω και η κατανάλωση θα ανέβει ελαφρά. Στο ...πόδι σας είναι!Σχετικά με το 2wd και το auto, δεν έχω καταλάβει διαφορά στην κατανάλωση. Στην άσφαλτο το auto βοηθάει στην επιθετική οδήγηση και κυρίως σε πιο δύσκολες συνθήκες. Βροχή, κακή άσφαλτος κλπ.. Σε στρωτή οδήγηση είναι περιττό. Επειδή όμως το σύστημα είναι έξυπνο, ξέρει και από μόνο του πότε να περιορίζεται. Άρα και συνέχεια auto να είναι δεν πειράζει.
Σχετικά με την εκκίνηση με δευτέρα νομίζω δεν κάνει διαφορά γιατί:
α) ο συμπλέκτης έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ανθεκτικός.
β) το προτείνει ο κατασκευαστής
γ) η πρώτη είναι πολύ κοντή και η δευτέρα σχετικά μακριά. Πιο μακριά από μία 'κανονική πρώτη' Αν αλλάξει κανείς την πρώτη γρήγορα, το μοτέρ θα έχει χαμηλές στροφές και η δευτέρα θα χρειαστεί πάλι πατινάρισμα. Αλλιώς κρεμάει. Αν την γεμίσει κάποιος καλά πριν την αλλάξει για δευτέρα και πάλι θα πατινάρει ο συμπλέκτης γιατί θα έχει πολλές στροφές ο κινητήρας καθώς θα δίνει κίνηση στη δευτέρα. Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό για να γίνει ανώδυνα η αλλαγή κατά τον οποίο χάνεις χρόνο και ταχύτητα. Και δεν σε παίρνει πάντα να το κάνεις. Αυτό είναι το δύσκολο σημείο στο σασμάν του 4Χ4. Νομίζω λοιπόν πως είναι 'μία η άλλη'.Ο κατασκευαστής εξ άλλου το λέει πολύ καλά: 'Ανάλογα με τις συνθήκες'. Έτσι σε ισιάδι και άδειος ξεκινάς χαλαρά με δευτέρα και λιγάκι περισσότερο πατινάρισμα και φεύγεις σφαίρα. Αν βάλεις πρώτη και πας να φύγεις 'σφαίρα'....κάηκες! Ορμαει σαν τράγος σε εποχή ζευγαρώματος! Ταλαιπωρείς έτσι και συμπλέκτη και μετάδοση ακόμα περισσότερο. Απεναντίας σε 'σταμάτα ξεκίνα' στο φανάρι, πρώτη και χωρίς καθόλου γκάζι και άστο να πηγαίνει... Όσο πιο δύσκολες γίνονται οι συνθήκες τόσο περισσότερο έχεις ανάγκη την πρώτη. Σ αυτή την περίπτωση ξεκινάς με λίγο πατινάρισμα αλλά το ζόρι το τραβάει το σασμάν και η μετάδοση. Και πάλι λόγω δυσκολίας θα χρειαστεί να γεμίσεις καλά την πρώτη και να κάνεις γρήγορη αλλαγή. Άρα και πάλι πατινάρισμα.
'Μία η άλλη' σας λέω αλλά μην ανησυχείτε! Γι αυτές τις συνθήκες έχει φτιαχτεί ο συμπλέκτης μας.
Σχετικά με το βίντεο που έβαλε λινκ ο advrider θα είχα να παρατηρήσω πως τέτοια τερεν είναι μάλλον εκτός προδιαγραφών του duster. βέβαια θα σκαρφαλώσει αν το πάμε, και έχει εντυπωσιακές ικανότητες. Εδώ όμως παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία του οδηγού. Οστόσο το duster δεν φτιάχτηκε για τέτοια. Τα δύο Duster που συμμετέχουν στο βίντεο είναι ενδεχομένως 'φτιαγμένα'. Το μαύρο είναι σίγουρα 'ψηλωμένο' και μπορεί να παίζει και κανένα μπλοκέ διαφορικό τουλάχιστον πίσω.
Βέβαια η Ρενώ πουλάει το Duster και σαν στρατιωτικό όχημα, που δείχνει ότι είναι 'σκληρό καρύδι'. Αλλά και πάλι αν κάποιος κάνει συχνά τέτοιες διαδρομές θα πρέπει να πληρώνει πολλά λεφτά για να το έχει σε καλή κατάσταση. Φυσικά αν αρχίζουν να διαλύονται τα εσωτερικά πλαστικά από τα χτυπήματα άντε να βγάλεις άκρη...
Δεν χάλασε ο κόσμος να τα κάνει αυτά κανείς, πχ μία με δύο φορές τον χρόνο. Δεν είναι όμως για κάθε μέρα. Αλλά και πάλι χρειάζεται εμπειρία και προσοχή. Οι ζημιές κοστίζουν ακριβά και είναι και ψυχοφθόρες.Ορίστε και ένα βιντεάκι από μένα:
Youtube Video -
Πολυ καλη η περιγραφη σου!
-
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
Σχετικά με την κατανάλωση σας βρίσκω μια χαρά! Εγώ για να πέσω στα 4,5 λ/100 πρέπει να οδηγάω σταθερά στην εθνική 80-90 χλμ. και γκάζι ελάχιστο. Τα 4Χ4 λόγω κοντής μετάδοσης πάντα καινε λίγο παραπάνω.
Όταν στρώσουν τα καινούρια θα αρχίσετε να τα πατάτε παραπάνω και η κατανάλωση θα ανέβει ελαφρά. Στο ...πόδι σας είναι!Σχετικά με το 2wd και το auto, δεν έχω καταλάβει διαφορά στην κατανάλωση. Στην άσφαλτο το auto βοηθάει στην επιθετική οδήγηση και κυρίως σε πιο δύσκολες συνθήκες. Βροχή, κακή άσφαλτος κλπ.. Σε στρωτή οδήγηση είναι περιττό. Επειδή όμως το σύστημα είναι έξυπνο, ξέρει και από μόνο του πότε να περιορίζεται. Άρα και συνέχεια auto να είναι δεν πειράζει.
γ) η πρώτη είναι πολύ κοντή και η δευτέρα σχετικά μακριά. Πιο μακριά από μία 'κανονική πρώτη' Αν αλλάξει κανείς την πρώτη γρήγορα, το μοτέρ θα έχει χαμηλές στροφές και η δευτέρα θα χρειαστεί πάλι πατινάρισμα. Αλλιώς κρεμάει. Αν την γεμίσει κάποιος καλά πριν την αλλάξει για δευτέρα και πάλι θα πατινάρει ο συμπλέκτης γιατί θα έχει πολλές στροφές ο κινητήρας καθώς θα δίνει κίνηση στη δευτέρα. Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό για να γίνει ανώδυνα η αλλαγή κατά τον οποίο χάνεις χρόνο και ταχύτητα. Και δεν σε παίρνει πάντα να το κάνεις. Αυτό είναι το δύσκολο σημείο στο σασμάν του 4Χ4. Νομίζω λοιπόν πως είναι 'μία η άλλη'.Ο κατασκευαστής εξ άλλου το λέει πολύ καλά: 'Ανάλογα με τις συνθήκες'. Έτσι σε ισιάδι και άδειος ξεκινάς χαλαρά με δευτέρα και λιγάκι περισσότερο πατινάρισμα και φεύγεις σφαίρα. Αν βάλεις πρώτη και πας να φύγεις 'σφαίρα'....κάηκες! Ορμαει σαν τράγος σε εποχή ζευγαρώματος! Ταλαιπωρείς έτσι και συμπλέκτη και μετάδοση ακόμα περισσότερο. Απεναντίας σε 'σταμάτα ξεκίνα' στο φανάρι, πρώτη και χωρίς καθόλου γκάζι και άστο να πηγαίνει... Όσο πιο δύσκολες γίνονται οι συνθήκες τόσο περισσότερο έχεις ανάγκη την πρώτη. Σ αυτή την περίπτωση ξεκινάς με λίγο πατινάρισμα αλλά το ζόρι το τραβάει το σασμάν και η μετάδοση. Και πάλι λόγω δυσκολίας θα χρειαστεί να γεμίσεις καλά την πρώτη και να κάνεις γρήγορη αλλαγή. Άρα και πάλι πατινάρισμα.
'Μία η άλλη' σας λέω αλλά μην ανησυχείτε! Γι αυτές τις συνθήκες έχει φτιαχτεί ο συμπλέκτης μας.
Σχετικά με το βίντεο που έβαλε λινκ ο advrider θα είχα να παρατηρήσω πως τέτοια τερεν είναι μάλλον εκτός προδιαγραφών του duster. βέβαια θα σκαρφαλώσει αν το πάμε, και έχει εντυπωσιακές ικανότητες. Εδώ όμως παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία του οδηγού. Οστόσο το duster δεν φτιάχτηκε για τέτοια. Τα δύο Duster που συμμετέχουν στο βίντεο είναι ενδεχομένως 'φτιαγμένα'. Το μαύρο είναι σίγουρα 'ψηλωμένο' και μπορεί να παίζει και κανένα μπλοκέ διαφορικό τουλάχιστον πίσω.
Βέβαια η Ρενώ πουλάει το Duster και σαν στρατιωτικό όχημα, που δείχνει ότι είναι 'σκληρό καρύδι'. Αλλά και πάλι αν κάποιος κάνει συχνά τέτοιες διαδρομές θα πρέπει να πληρώνει πολλά λεφτά για να το έχει σε καλή κατάσταση. Φυσικά αν αρχίζουν να διαλύονται τα εσωτερικά πλαστικά από τα χτυπήματα άντε να βγάλεις άκρη...
Δεν χάλασε ο κόσμος να τα κάνει αυτά κανείς, πχ μία με δύο φορές τον χρόνο. Δεν είναι όμως για κάθε μέρα. Αλλά και πάλι χρειάζεται εμπειρία και προσοχή. Οι ζημιές κοστίζουν ακριβά και είναι και ψυχοφθόρες.Ορίστε και ένα βιντεάκι από μένα:
Youtube VideoΠαρακολουθώ το duster από την πρώτη ημέρα που βγήκε στην αγορά, αλλά δεν είχα προχωρήσει σε αγορά αφενός γιατί είχα το Suzuki και αφετέρου γιατί η οικογένεια δεν είχε 4 μέλη. Σε ότι αφορά τις εκτός δρόμου δυνατότητες, μπορώ να σας πω ότι οι Ρουμάνοι συμμετέχουν με το duster στο Transylvania trophy με ελάχιστες μετατροπές και το εργαλείο δεν σπάει δεν χαλάει.
-
Dusterman θα συμφωνήσω με τον Κώστα! Αψογη περιγραφή και δείχνει πως μαθαίνεις πολύ γρήγορα το σκονιστήρι. Το εργαλείο δεν σπάει, δεν χαλάει και στην περίπτωση μου, μου θύμισε την αξιοπιστία της κορόλλας που είχα κάποτε. 4 εκατοντάδες χλμ και ήταν πάντα εκεί όταν τη χρειάστηκα. Την ίδια αίσθηση έχω τώρα με το duster. Μόνο από την προηγούμενη εβδομάδα έχω κάνει 1300 χλμ. Τα 600 λόγω δουλειάς και τα υπόλοιπα από Αθήνα - Λιβαδειά - Αλιβέρι. Με το duster τα χλμ περνούν όμορφα σαν με καλή παρέα. Ήρεμα, σταθερά και όμορφα.
-
Το απλό προσθιοκηνιτο πίσω έχει ανεξάρτητη ανάρτηση ?
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Όχι δεν έχει. Ημιάκαμπτο όπως και το μπροστοκίνητο qq. Από την άλλη έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 475 λίτρα. Επίσης έχει μειωμένο βάρος κατά 150 κιλά και αυτό του δινει καλύτερες επιδόσεις όπως και μικρότερη κατανάλωση. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Dusterman θα συμφωνήσω με τον Κώστα! Αψογη περιγραφή και δείχνει πως μαθαίνεις πολύ γρήγορα το σκονιστήρι. Το εργαλείο δεν σπάει, δεν χαλάει και στην περίπτωση μου, μου θύμισε την αξιοπιστία της κορόλλας που είχα κάποτε. 4 εκατοντάδες χλμ και ήταν πάντα εκεί όταν τη χρειάστηκα. Την ίδια αίσθηση έχω τώρα με το duster. Μόνο από την προηγούμενη εβδομάδα έχω κάνει 1300 χλμ. Τα 600 λόγω δουλειάς και τα υπόλοιπα από Αθήνα - Λιβαδειά - Αλιβέρι. Με το duster τα χλμ περνούν όμορφα σαν με καλή παρέα. Ήρεμα, σταθερά και όμορφα.Αυτη η αισθηση να γυρνας το κλειδι της μιζας και να ξερεις οτι θα παρει μπρος και θα σε παει οπου θες μονο στο κορολλα το αισθανομουν. Μαλλον κατι αντιστοιχο ειναι και στο νταστερ
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
Youtube Videoρε φίλε νάσαι καλά! όσο το μαθαίνω τόσο επιβεβαιώνεσαι!!!
'απόλυτο' δεν υπάρχει κ γι αυτό το 'Ανάλογα με τις συνθήκες'!!!Υ.Γ.'σου βγάζω το καπέλο!!!'
-
- Παιδιά βγάλτε το αυτοκίνητο εκτός δρόμου (οι 4Χ4. Οι 4Χ2 πιο χαλαρά). Εκεί θα δείτε για τι είναι φτιαγμένο και θα εκτιμήσετε το κοντό σασμάν. Δε 'βρίσκει' πουθενά, πάει παντού (βέβαια δεν ξεχνάμε ότι είναι SUV). Η ανάρτηση τα σβήνει όλα. Οι γωνίες 'μπες' 'βγες' δεν υπάρχουν στην κατηγορία (και σε μεγαλύτερες). Αυτό όμως που με φτιάχνει είναι όταν κουμπώνω την πρώτη σε ανηφορικά δύσκολα κομμάτια και πάει μόνο του. Ναι, χωρίς γκάζι σαν να έχει antistall.
- Εγώ κατανάλωση κάτω από 6,7 δεν έχω δει (diesel euro5 και 4Χ4).
- Κρίμα που δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό. Δεν ξέρω πώς, μάλλον κάποια ασυμβατότητα με το σύστημα υπάρχει. Αν μπορεί κάποιος ας δώσει οδηγίες.
-
Να βάλεις Tapatalk για να ανεβάζεις εύκολα φωτό
Dacia Duster