-
Καλησπερα στα μελη.Τις τελευταιες ημερες κοιταω την επιφανειακη σκουρια στα μουαγιε και στον αξονα και μου την ψιλοδινει στα νευρα.Αφου ειναι δεδομενο οτι δεν αποτελλει προβλημα Σκεφτομαι να τα περιποιηθω λιγο και σκεφτηκα να τα τριψω ελαφρως και να τα περασω hammerite σε μαυρο χρωμα.Υπαρχει καποιο αλλο υλικο που μπορω να χρησιμοποιησω ετσι ωστε να μπορεσω να τα προστατεψω και να τα και να τα κανω να φαινονται λιγο πιο ομορφα?
-
Εκει που βρισκονται,ετσι κι αλλιως δεν φαινονται.
-
Σωστο αλλα επειδη θα ηθελα να μην εχουν αυτη την οψη υπαρχει κατι αλλο εκτος απο το κλασσικο hammerite?
-
Εντάθηκε ο θόρυβος που ακουγα τις τελευταίες μέρες. Όταν επιανα με το χερι μου το καπάκι του κινητήρα σταματούσε. Μετα απο ψάξιμο στην αντιπροσωπεία τελικά ηταν η πλαστική απόληξη που έφευγε απο το φίλτρο αέρα και ακουμπούσε στο μεταλλο, οπου εκαναν θόρυβο οι κραδασμοι. Τοποθετήθηκε κολλητική ταινία στο σημείο έκλεισε το κενό μεταξυ πλαστικης αποληξης και μεταλλου και τώρα δεν 'παιζει'. Όλα καλά σταμάτησε τελείως ο θόρυβος.
-
Τέλος καλό, όλα καλά!
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Εντάθηκε ο θόρυβος που ακουγα τις τελευταίες μέρες. Όταν επιανα με το χερι μου το καπάκι του κινητήρα σταματούσε. Μετα απο ψάξιμο στην αντιπροσωπεία τελικά ηταν η πλαστική απόληξη που έφευγε απο το φίλτρο αέρα και ακουμπούσε στο μεταλλο, οπου εκαναν θόρυβο οι κραδασμοι. Τοποθετήθηκε κολλητική ταινία στο σημείο έκλεισε το κενό μεταξυ πλαστικης αποληξης και μεταλλου και τώρα δεν 'παιζει'. Όλα καλά σταμάτησε τελείως ο θόρυβος.Γεια σου φιλε πρεπει να εχω και εγω το ιδιο προβλημα.Μπορεις να δειξεις καμμια φωτο???Βγαζεις το καπακι του φιλτρου αερα και επεμβαινεις???Η οπως κοιτας το καπακι του φιλτρου αερα επεμβαινεις σε καποια ακρη του???
-
Μια πλαστικη αποληξη, σαν σχημα εξάτμισης που φεύγει απο την περιοχη του φίλτρου αέρα και μπαίνει σε ενα άνοιγμα του μεταλλου. Δεν ξερω πως λεγεται. Εκεί δεν έκανε καλη επαφη. Με δυο τρεις στροφές μονωτική στο σημείο λύθηκε το 'πρόβλημα'. Θα ανεβασω φωτο σήμερα ή αύριο.
-
Στην πρωτη εικόνα είναι το σημείο κάτω δεξια. Στη δεύτερη εικόνα φαίνεται η μονωτική ταινία στο κεντρο
-
Πάντως σε ανάλογο θέμα που είχα κι εγώ να θυμίσω πως το ζήτημα των κραδασμών στο μαρκούτσι (που είχαν σαν αποτέλεσμα τους θορύβους) η λύση ήταν να μπει μια βίδα ανάμεσα στο μαρκούτσι και στο φιλτροκούτι. Ετσι επιτεύχθηκε οριστικά η σταθεροποίηση του μαρκουτσιού. Το ζήτημα αυτό είχε εμφανιστεί πρώτα στα qq και αυτή ήταν η οδηγία επίλυσης στους μηχανικούς της Nissan.
-
Στην αντιπροσωπεία (στον Θεοχαράκη μάλιστα) μου είχαν τυλίξει το ένωμα με υφασμάτινη ταινία. Παρόλα αυτά ο θόρυβος δεν άργησε να εμφανιστεί. Μια βιδούλα στην ένωση, όπως και στην αντίστοιχη φωτογραφία, και από τότε όλα άψογα!
Παρόλα αυτά ο χώρος του κινητήρα του rivarael1 δεν φαίνεται να είναι ο ίδιος. Ίσως άλλη διάταξη των παρελκόμενων στο Duster σε σχέση με το QQ; Σε εσένα SPI_Duster που σου είχε εμφανίσει το πρόβλημα, ο σωλήνας για το φιλτροκούτι είναι όπως στο QQ;
-
Χωροταξικά η απόληξη στο μαρκούτσι είναι λίγο διαφορετική στο duster facelift τόσο ως προς το προηγούμενο duster όσο και ως προς το qq αλλά καθώς είναι ακριβώς τα ίδια ως παρελκόμενα και ως συναρμογή, η λύση είναι κοινή και στις τρεις περιπτώσεις. Εμένα όταν μου συνέβει τα χρειάστηκα... Κατέβαινα σε μια πλαγιά με πολύ μεγάλη κλίση, με πρώτη όταν το αυτοκίνητο άρχισε να βγάζει ξερούς μεταλλικούς (έτσι έμοιαζαν ήχους), στη συνέχεια με ανοικτό το καπό έβαλα κάποιον στη θέση του οδηγού να γκαζώνει και αντιλήφθηκα καθαρά πως ο θόρυβος έρχονταν από εκεί.
-
Παιδιά καλησπέρα. Είμαι έτοιμος κι εγώ να αποκτήσω το Duster (επιτέλους!!) και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια από όποιον μπορεί. Πήγα αρχικά στην Τεορέν στη Μεταμόρφωση και μετά στην Autoprofit στη Συγγρού. Στην πρώτη μου είπανε ότι αν θέλω την οθόνη αφής, θα πρέπει να γίνει νέα παραγγελία, οπότε θα χάσω την προσφορά των 1000 ευρώ της προωθητικής ενέργειας, ενώ στη Συγγρού μου είπαν ότι μπορούν να βάλουν την οθόνη εδώ, χωρίς νέα παραγγελία και μάλιστα με κάμερα οπισθοπορείας! Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό και τι είναι προτιμότερο, αν δε λάβουμε υπόψιν μας τα 1000 ευρώ λιγότερα της προσφοράς? Επίσης στη Συγγρού μου είπανε ότι μπορούν να βάλουν και το parktronic αλλά χωρίς το κουμπί που το απενεργοποιεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Προφανώς στην Autoprofit μιλάνε για aftermarket λύσεις, οπότε και μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων, ενώ στην Τεορεν μιλάνε για εργοστασιακό σύστημα.
-
Ρώτα αν μιλάνε για την εργοστασιακή οθόνη Medianav Evo ή για aftermarket λύση. Βέβαια, μπορεί να έχουν την εργοστασιακή οθόνη και camera σαν ανταλλακτικό και να την τοποθετούν, δεν είναι τίποτα δύσκολο. Αλλά το κόστος τους σαν ανταλλακτικά είναι πάντα αρκετά υψηλότερο από την εργοστασιακή παραγγελία.
-
Ερώτηση. Έχω το duster I. Το δεύτερο κλειδί ανοίγει μονο την κλειδαριά του οδηγού και κλείνει επίσης και.αντιστοιχατου αυνοδηγου και του πορτπαγκαζ. Δεν λειτουργει σαν κεντρικό κλείδωμα. Έτσι συμβαίνει σε ολους;
-
Ο χρήστης Kostas_kypseli έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Είμαι έτοιμος κι εγώ να αποκτήσω το Duster (επιτέλους!!) και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια από όποιον μπορεί. Πήγα αρχικά στην Τεορέν στη Μεταμόρφωση και μετά στην Autoprofit στη Συγγρού. Στην πρώτη μου είπανε ότι αν θέλω την οθόνη αφής, θα πρέπει να γίνει νέα παραγγελία, οπότε θα χάσω την προσφορά των 1000 ευρώ της προωθητικής ενέργειας, ενώ στη Συγγρού μου είπαν ότι μπορούν να βάλουν την οθόνη εδώ, χωρίς νέα παραγγελία και μάλιστα με κάμερα οπισθοπορείας! Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό και τι είναι προτιμότερο, αν δε λάβουμε υπόψιν μας τα 1000 ευρώ λιγότερα της προσφοράς? Επίσης στη Συγγρού μου είπανε ότι μπορούν να βάλουν και το parktronic αλλά χωρίς το κουμπί που το απενεργοποιεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Όπως σου είπαν και πριν, εκεί που μπορούν να εγκαταστήσουν την οθόνη οι ίδιοι λογικά βάζουν after market. Διευκρίνησέ το όμως γιατί ίσως βάζουν την εργοστασιακή. Πάντως αν δεν είναι η εργοστασιακή δεν είναι απίθανο να τοποθετούν κάτι αρκετά φτηνό. Σε τέτοια περίπτωση - και δεδομένου ότι δε θες να χάσεις την προωθητική ενέργεια - είμαι της άποψης να βάλεις κάτι ο ίδιος (εννοώ σε σχετικό κατάστημα) που λογικά θα έχει αντίστοιχο κόστος και θα είναι και σαφώς ποιοτικότερο. Και εννοείται το συνδέεις και με κάμερα και ό,τι θες, άσε που μπορείς να έχεις πάνω Apple Car Play, Android Auto κτλ. που δεν τα έχει ούτε το εργοστασιακό multimedia σύστημα (απ' όσο ξέρω).
Μια ερώτηση για το parktronic: όπως το περιγράφεις καταλαβαίνω ότι μπαίνει και εργοστασιακά με κουμπί απενεργοποίησης. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ρωτάω γιατί όταν ρώταγα για το Duster μου έλεγαν ότι οι αισθητήρες στάθμευσης μπαίνουν μόνο εδώ, ακόμα και παραγγελία να το κάνω. Εν τέλει τι ισχύει;
-
Χωρίς να είμαι σίγουρος, κουμπί απενεργοποίησης μπαίνει όταν το αυτοκίνητο έχει ΚΑΙ αισθητήρες μπροστά. Οι αισθητήρες πίσω ενεργοποιούνται με την όπισθεν, οπότε δεν ενοχλούν. Αλλά οι μπροστά είναι μόνιμα ενεργοποιημένοι οπότε στην κίνηση βαράνε συνέχεια. Αυτά για 'απλούς' εργοστασιακούς αισθητήρες. Στα ποιο 'high tech' μοντέλα οι αισθητήρες συνεργάζονται και με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου οπότε απενεργοποιούνται μετά από κάποια χαω, αναγνωρίζουν πότε παρκάρεις και άλλα, ειδικά σε αυτοκίνητα με αυτόματο παρκάρισμα, ραντάρ κτλ.
Στο captur που κοίταζα και έχει κάποια 'συγγένεια' με την Dacia, δεν υπήρχε επιλογή ούτε καν για εργοστασιακούς πίσω αισθητήρες (για Ελλάδα πάντα). Στο εξωτερικό υπήρχαν, και σαν γνήσιο αξεσουάρ για τοποθέτηση αργότερα. Οι μπροστά δε ερχόντουσαν με διακόπτη, οι πίσω όχι.
-
Έτσι είναι, το κουμπί απενεργοποίησης μπαίνει για τους μπροστά αισθητήρες. Αλλά ρώταγα κυρίως για το εργοστασιακό του θέματος, απλά πιάστηκα απ' αυτό που είπε για το κουμπί απενεργοποίησης των αισθητήρων.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Ερώτηση. Έχω το duster I. Το δεύτερο κλειδί ανοίγει μονο την κλειδαριά του οδηγού και κλείνει επίσης και.αντιστοιχατου αυνοδηγου και του πορτπαγκαζ. Δεν λειτουργει σαν κεντρικό κλείδωμα. Έτσι συμβαίνει σε ολους;Και στο δικο μου ισχυει το ιδιο.
-
Το ιδιο και με το δικο μου.
Dacia Duster