-
Ο χρήστης marstons έγραψε:
σε πρόσφατο ταξίδι στην βουδαπέστη πέτυχα duster taxi
λογικα το βουκουρεστι θα ειναι γεματο..
οπως και η Πραγα ..το 80% των ταξι ειναι scoda octavia -
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Έβαλα τις μοκέτες της εταιρείας (με το λογότυπο Duster) και από επάνω λαστιχένια από τον Σκλαβενίτη. Μια χαρά είναι, η οσμή εκτονώθηκε σε λίγες εβδομάδες.
Έχω συνηθίσει να πλένω με δέρμα, για το Duster πήρα μεγάλο. Πήρα και ένα σετ με μικροίνες (από Σκλαβενίτη). Έχει ένα καφέ σαν πετσέτα με το οποίο στεγνώνω τα νερά που μπαίνουν όταν ανοίγω την πόρτα υπό βροχή (πολύτιμο στον πρόσφατο κατακλυσμό), ένα γκρι για τα τζάμια με το οποίο καθαρίζω το παρμπρίζ (το οποίο έρχεται πολύ κοντά στο τιμόνι και συχνά το ακουμπώ τυχαία, αφήνοντας δακτυλιές ακριβώς στην γραμμή όρασης) και ένα κίτρινο για τη σκόνη με το οποίο καθαρίζω την οθόνη και τον πίνακα οργάνων, ειδικά μετά από χωμάτινες διαδρομές. Και ένα μικρότερο (Πλαίσιο) για τα γυαλιά στο υποβραχιόνιο, ενώ τα άλλα τρία διπλωμένα στον χώρο εγγράφων του ντουλαπιού, όλα σε άμεση πρόσβαση.
Όσο για το Έβερεστ, ξέχασα να αναφέρω το σφυρί Estwing και το Σοβιετικό πτυοσκάπανο/τσεκούρι με το οποίο καθαρίζω τα γαϊδουράγκαθα πριν την παρατήρηση (και εκτός αυτών πάγο, χιόνι, αλλά και γέμισμα νεροφαγωμάτων αν χρειαστεί).
Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά αλλά έτσι έχω συνηθίσει και αισθάνομαι τώρα σαν το σπίτι μου. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά κουβαλούσα και ψυγείο 12V που ήταν πολύ δημοφιλές. Μέχρι και μόνιμο χαρταετό είχα πίσω. Αυτή τη φορά θα είμαστε εγώ και η γυναίκα μου (για την οποίο έχω ένα μαξιλάρι στο ντουλαπάκι και άλλο ένα, την μπάλα αριθμός 8 του ΙΚΕΑ, η οποία παίζει και ρόλο πίσω υποβραχιονίου. Σε έναν μήνα πάμε Λάρισα και τον μεθεπόμενο Πορταριά. Δεν χορταίνω να το οδηγώ. Ευχαριστώ τα μέλη του thread που με εμψύχωσαν σε αυτήν την αγορά.Εχω δει σε προ facelift μοντελα κατι απαικτα λαστιχενια πατακια..πραγματικα πολυ ανθεκτικα και πολυ καλα προσαρμοσμενα με πλαινα που σηκωνονται 4-5 cm τα οποια και να θελεις δεν μπορεις να τα μετακινησεις,ασε την προστασια που σου προσφερουν απο λασπες κλπ..τα εδινε η εταιρια σε αρκετα τσιμπημενη τιμη..
Ετσι κι εγω τα παρηγγειλα κατα την αγορα μου αλλα τα ειχαν αλλαξει..καμια σχεση με τα προηγουμενα ..γι αυτο ηταν και φθηνοτερα..
Τωρα οσον αφορα το DUSTER ειναι ενα αυτοκινητο που το ερωτευεσαι..Ειναι η ιδανικη επιλογη για οσους γουσταρουν τις εξορμησεις..γιατι πραγματικα μπορεις να πας παντου!!! -
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω, (πρώτη μου δημοσίευση). Έχω δέκα μήνες ένα dci 4x4 sportive, 17.000 km όλα καλά μέχρι τώρα. Τα τελευταία 4.000 Km μέτρησα κατανάλωση: Συγκρατημένη οδήγηση 50% εθνική 40% Κατεχάκη περιφερειακή Υμηττού 10% τα υπόλοιπα (πόλη και επαρχιακοί δρόμοι), απλό πετρέλαιο διακόπτης μετάδοσης στο auto. 4.143 km 280,32 lit βάσει ένδειξης αντλίας πρατηρίου μέση κατανάλωση 6,77 λ/100χλμ περίπου 5-10% περισσότερο από την ένδειξη στο καντράν. Πάρα πολύ ευχαριστημένος όπου το πήγα εκτός δρόμου.Τα λαστιχένια υπερυψωμένα περιμετρικά πατάκια της αντιπροσωπείας, Ολλανδικής κατασκευής, είναι καλής ποιότητας και άοσμα αλλά παρότι έχουν και αντιολισθητικά καρφάκια γλιστράνε προς τα εμπρός με εξαίρεση αυτό του οδηγού που κουμπώνει στη μοκέτα. Του οδηγού έχει και προέκταση γιά να ξεκουράζεται απλωμένο το αριστερό πόδι του χωρίς να λερώνεται η μοκέτα. Αντίθετα δεν προστατεύεται η μοκέτα του τούνελ μετάδοσης. Το αντιπροσωπείας πατάκι χώρου αποσκευών επίσης με υπερυψωμένη περίμετρο δεν είναι λαστιχένιο αλλά από αφρώδες υλικό και κάνει τη δουλειά του αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα ανθεκτικό. Αυτά γιά αρχή καί μπορώ να περιγράψω με λεπτομέρειες για όποιον ενδιαφέρεται τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει στο αυτοκίνητο και γιατί.
-
Δεν ξέρω αν ειναι τυχαίο το nick αλλα μετα απο rav πηγές σε duster ;
-
Για το αφρώδες έχει φάει αρκετό ζόρι σε εμένα και για την ώρα αντέχει
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
https://twitter.com/daciauk/status/781867291663151104 σύμφωνα με dacia uk διαθέσιμο το duster με αυτόματο κιβώτιο EDC!
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
https://twitter.com/daciauk/status/781867291663151104 σύμφωνα με dacia uk διαθέσιμο το duster με αυτόματο κιβώτιο EDC!Ευχάριστο νέο αλλά ποτέ δεν συμπάθησα τα αυτόματα παρόλο που έχω οδηγήσει τέτοια αρκετές φορές. Σε κάθε περίπτωση το duster προσπαθούν εκεί στην Dacia να κερδίσει εκείνους τους λίγους που θα το απέρριπταν μόνο για αυτό το λόγο.
-
Φαντάζομαι δε θα μπαίνει στην 4x4 έκδοση, κρίνοντας απ' τα άλλα SUV της Renault. Προσωπικά θα το προτιμούσα μ' ένα καλό κλασικό αυτόματο (με μετατροπέα ροπής) αλλά σε τέτοιες τιμές δεν παίζει.
-
Ειδικά σε 4χ4 δεν θα ήθελα το αυτόματο αλλά δεν ήξερα ότι αυτό αποτελεί (αν ισχύει βέβαια) απόφαση και της renault.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Φαντάζομαι δε θα μπαίνει στην 4x4 έκδοση, κρίνοντας απ' τα άλλα SUV της Renault. Προσωπικά θα το προτιμούσα μ' ένα καλό κλασικό αυτόματο (με μετατροπέα ροπής) αλλά σε τέτοιες τιμές δεν παίζει.Διπλοσυμπλεκτο ειναι, αρα ακριβοτερο. Απλα αυτο εχει η Renault.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ειδικά σε 4χ4 δεν θα ήθελα το αυτόματο αλλά δεν ήξερα ότι αυτό αποτελεί (αν ισχύει βέβαια) απόφαση και της renault.Για offroad καταστάσεις πάντως ένα καλό αυτόματο είναι μακράν βολικότερο από manual.
-
Το καλό που έχουν τα αυτόματα σε κάθε περίπτωση είναι μια σταθερή συμπεριφορά που αν μη τι άλλο δεν προδίδει τον οδηγό στο κάτι παραπάνω που μπορεί να δοκιμαστεί. Ειδικότερα εξασφαλίζουν σε πολλές περιπτώσεις και την βέλτιστη κατανάλωση ενώ παρέχουν άνεση σε εκείνες τις καταστάσεις που με το manual o οδηγός καλείται να προχωρά σε συχνές αλλαγές ταχύτητας. Να τα λέμε κι αυτά! Από εκεί και μετά το manual κιβώτιο αρέσει σε πολλούς καθώς δίνει περισσότερα περιθώρια δράσης και ευθύνης στον οδηγό. Εχει χαμηλότερο κόστος χρήσης και σε ικανά χέρια μπορεί να δώσει εξίσου καλά αλλά και καλύτερα αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το καλό που έχουν τα αυτόματα σε κάθε περίπτωση είναι μια σταθερή συμπεριφορά που αν μη τι άλλο δεν προδίδει τον οδηγό στο κάτι παραπάνω που μπορεί να δοκιμαστεί. Ειδικότερα εξασφαλίζουν σε πολλές περιπτώσεις και την βέλτιστη κατανάλωση ενώ παρέχουν άνεση σε εκείνες τις καταστάσεις που με το manual o οδηγός καλείται να προχωρά σε συχνές αλλαγές ταχύτητας. Να τα λέμε κι αυτά! Από εκεί και μετά το manual κιβώτιο αρέσει σε πολλούς καθώς δίνει περισσότερα περιθώρια δράσης και ευθύνης στον οδηγό. Εχει χαμηλότερο κόστος χρήσης και σε ικανά χέρια μπορεί να δώσει εξίσου καλά αλλά και καλύτερα αποτελέσματα.Συμφωνώ αλλά το αυτόματο σε offroad είναι χρήσιμο και σε άλλες περιστάσεις: σε δύσκολα ξεκινήματα σε ανηφόρες πχ. με το manual μπορεί να πατινάρεις και ν' αρχίσουν να μυρίζουν συμπλέκτες κτλ. (πόσες φορές δεν έχει γίνει αυτό) ενώ με το κλασικό αυτόματο είσαι κύριος.
-
Εχεις απολυτο δικιο!
-
Σε 2-3 site που αναζήτησα αναφέρεται ότι το EDC τοποθετείται αποκλειστικά στις εκδόσεις 4χ2. Θα μπορούσε να συνδυαστεί και με τις 4χ4 εκδόσεις όπως πχ νέο Tiguan 4motion DSG.Η άνεση που θα προσφέρει το EDC θα είναι σημαντική με δεδομένο ότι στο χειροκίνητο των δικών μας αλλάζεις ταχύτητες κάθε μερικά μέτρα έως ότου σύντομα καταλήξεις στην έκτη. Συμφωνώ TimDeLAY το κλασσικό αυτόματο είναι πιό αξιόπιστο. Σε δύσκολες καταστάσεις οι ξηροί συμπλέκτες του EDC δεν θα ζοριστούν? πχ όταν σε αδιέξοδο χρειαστεί να κινηθείς με την όπισθεν?
Me καθυστέρηση απαντώ στην απορία iceman7. Ναί από Rav σε Duster και προς τιμήν του του Duster. Μετά από 20 χρόνια και 450.000km με το αρχέτυπο 5θυρο Rav του 1995 με τι να το αντικαταστήσεις? (Το rav πάντως το κράτησα!) Όλα σχεδόν τα μοντέρνα SUV's συναγωνίζονται πιό θα έχει μακρύτερο μπροστινό πρόβολο-αεροτομή και όλο και μικρότερο ύψος από το έδαφος. Το renegade trailhawk έπαιζε αλλά αρκετά ακριβό με λίγότερους χώρους και 2λιτρο με φόρο πολυτελείας. -
Είχες πολύ μάχιμο rav , όποτε κινήθηκες σε γνώριμα εδάφη
-
Έφτασε η σκάφη του χώρου αποσκευών. Ωραίο υλικό και ταιριάζει άψογα στο Duster. Αφήνει έναν χώρο αριστερά όπου έβαλα τον πυροσβεστήρα. Δεν είναι τόσο αντιλιοσθητική όσο το δικτύωμα που είχα πριν, αλλά σε αντίθεση με εκείνο δεν διπλώνει και δεν αφήνει να περνά η άμμος και το νερό στη μοκέτα. Φαίνεται επαρκής ωστόσο.
Διασκέδασα τον δίμηνο εξοπλισμό /εξοικείωση με το αυτοκίνητο και τώρα νιώθω σαν να το οδηγούσα από καιρό.
Α! Η γυναίκα μου το βάπτισε κιόλας. Ονομάζεται... Mobutu. Έτσι μαύρο, ψηλό και μυώδες που είναι φέρνει συνειρμούς από αφροαμερικανό power forward του NBA. Σε εμένα δηλαδή. Εκείνη μάλλον κάτι άλλο έχει στο μυαλό της. -
Το δικό μας πάντως η δικιά μου το βάφτισε χαϊδευτικά Φράνκυ . Ο λόγος απλός. Όταν ο πωλητής εκθιάζοντας το μας περιέγραφε πως αποτελεί ένα συνδυασμό από 1) ιαπωνική ανάρτηση 2) γαλλικό κινητήρα, σαλόνι και 3) ρουμάνικο αμάξωμα η ατάκα της ήταν 'Φρανκενστάιν δηλαδη...'
Για το edc που αναφέρει ο φίλος ravster όντως είναι μια σημαντικότατη προσθήκη που θα μπορούσε να γίνει στο 4χ4 duster που θα ανέβαζε όμως αρκετά την τιμή του σε σημείο που να το καθιστά εμπορικά μη ανταγωνιστικό. Θα έπρεπε κάποιος να είναι πολύ ψαγμένος ώστε να καταλάβει πως και πάλι στα λεφτά θα ήταν μια τίμια πρόταση ουσίας. Κατά τα άλλα 65000 χλμ και συνεχίζω ενώ ακόμη δέχομαι ευχές του τύπου καλοτάξιδο καθώς τίποτε δεν δείχνει πως έχει κάνει όλα αυτά τα χλμ. Μέση καταναλωση τα τελευταία 5000 στα 5,4 λίτρα ανά εκατό χλμ. Όχι κι άσχημα όταν φίλος με το nissan pulsar κινείται στα 5 λιτρα ανά 100 χλμ. -
Πήγασος το δικο μας λόγω λευκού και αερινου πετάγματος.. Σήμερα με ρώτησε άλλος ιδιοκτητης duster αν έχω esp, γιατί αυτός το πήρε το 2010 και δεν έχει και του λείπει..
-
LSD έχει βάλει κανείς;
Dacia Duster