-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Ετσι κανει και σε μενα απιστευτο θορυβο αλλα η ψυξη φοβερη.Τωρα που κλεινω πενταετια καποιο σερβις θα θελει η δεν κανω τιποτα αφου ψυχει???Τι λετε???Τωρα την αναβαθμιση την αποφευγουν, αν και υπαρχει, εφοσον δεν εχει δωσει εντολη το εργοστασιο για κατι τετοιο.Ετσι μου ειπαν κοιταξαν το pc και αφου δεν ειδαν τιποτα μoυ λενε φευγεις!!!Αφου ψυχει δεν κανεις τιποτα. Αλλαζε μονο τακτικα φιλτρο καμπινας, καθαρισε τα condenser (ψυγεια) του κλιματιστικου και του αυτοκινητου αν θες, (το intercooler ξερει κανεις που ειναι), και αφου κλεισεις το κλιματιστικο, ασε για κανα δυο λεπτα τον σκετο αερα στο δυνατο, για να στεγνωνει το συστημα απο οποιεσδηποτε υγροποιησεις, για να μην πιανει μυκητες και μυρωδιες..
-
Παντως εγω επειδη το τσεκαρα δεν ακουσα κατι ανησυχητικό.
-
Ο χρήστης regbulk έγραψε:
Έτσι κάνει το a/c σε όλα τα duster που έχω ακούσει (αρκετά).Αρα δεν ανησυχουμε..ολα φυσιολογικα!!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Παντως εγω επειδη το τσεκαρα δεν ακουσα κατι ανησυχητικό.Αν εισαι απέξω απο το αυτοκινητο ενω δουλευει ρελαντι και ανοιξεις το a/c ο θορυβος ειναι λιγο ασυνηθιστος σε σχεση με αλλα αυτοκινητα..μου θυμιζει δουλεμα inverter οικιακου κλιματιστικου που αυξομειωνεται συνεχεια ο θορυβος του κομπρεσερ..προσωπικα τουλαχιστον 5-6 αυτοκινητα που οδηγαω μονο στο duster το εχω ακουσει αυτο..στα αλλα απλα ακους που ανεβαινουν οι στροφες της μηχανης,τιποτα αλλο! Γι αυτο εθεσα και το ερωτημα..παντως η αποδοση του ειναι οντως πολυ καλη!!
-
Φίλε sugar καλά έκανες και το έθεσες. Θα το τσεκάρω και με τον τρόπο που γράφεις.
-
Φιλοι καλημέρα. Παρόμοια ερώτηση έκανα και στο σχετικό νήμα του ξαδερφου του duster qq και την θέτω φυσικά και εδώ.
Φαντάζομαι πως τόσο με το νέο αλλά κυρίως με το προηγούμενο duster θα υπάρχουν κάτοχοι που πιθανο να έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα 70 με 80000 χλμ . Ειλικρινά θα με ενδιέφερε να ακούσω εάν στα χλμ που έκαναν χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν κάποια επισκευή σε μηχανικά μέρη ή αν έστω παρατηρησαν αλλαγές στη συμπεριφορά των οχημάτων τους που δείχνουν σημάδια κόπωσης από την χρήση. (πχ οι αντοχές των φρένων ή η αίσθηση του επιλογέα ταχυτήτων κλπ)
Το γράφω αυτό γιατί θεωρώ ότι ανεξάρτητα αν το θεωρεί καποιος καλό ή κακό τελικά το αυτοκίνητο κατα πόσο τον επιβάρυνε με μη προβλεπόμενα θέματα δυσλειτουργίας . Φιλικά! -
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7513717
-
Πράγματι φίλε Βασιλη τα δύο αυτοκίνητα όπως αναφέρεται πολύ σωστά στο αρθρο, μοιάζουν ομοια αλλά πως θα μπορούσαν να είναι ίδια... Και μόνο που το ένα είναι 4κινητο αυτόματα του δίνει αυξημένες δυνατότητες και όχι μονο offroad. Η ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω, ακόμη και όταν κινείται με την δύναμη των μπροστινών τροχών, θα του δίνει καλύτερο κράτημα σε ασφάλτινες με στροφιλίκια διαδρομές. Η αυξημένη κατανάλωση ως τίμημα του μεγαλύτερου βάρους δεν νομίζω πως είναι απαγορευτική στο 4κινητο. Το 4χ2 έρχεται κάπου εκεί να 'ρεφάρει' με χαμηλότερη κατανάλωση και πιο άνετη οδική συμπεριφορά αλλά και μερικά λίτρα παραπάνω αποθηκευτικό χώρο. Προσωπικά δηλώνω αρκετά ευχαριστημένος με το 4χ2, το οποίο έρχεται φορτωμένο με καλούδια εξαρχής. Εντούτοις αν είχα την δυνατότητα να επιλέξω ξανά, θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια στο 4χ4. Τα επιπλέον χρήματα δεν είναι πολλά. Βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο η τιμή του 4χ4 το θέτει αυτόματα αντιμέτωπο με προτάσεις εταιρειών μεγαλύτερου κύρους.
Κακά τα ψέματα όμως. Το duster ήρθε για να μείνει και πολλοί κάτοχοι το πήραμε αγνοώντας προτάσεις πιο παραδοσιακών κατασκευαστών γιατί πολύ απλά μας έκανε κλικ. Ομορφο δεν το λες. Εχει όμως την δική του ταυτότητα και είναι παληκάρι. Επιπλέον φέρει επάνω του και καλή προίκα από τις Renault και Nissan. -
Εμένα μου φαίνεται όμορφο. Έχει κλασική γραμμή και λιτό παρουσιαστικό, δεν μοιάζει με κανένα άλλο, είναι δωρικής αισθητικής και δεν επενδύει σε νεωτερισμούς που είναι καταδικασμένοι να φαίνονται παρωχημένοι σε λίγα χρόνια.
Αλλά το δικό μου αργεί ακόμη.
-
Βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο η τιμή του 4χ4 το θέτει αυτόματα αντιμέτωπο με προτάσεις εταιρειών μεγαλύτερου κύρους.Με λιγότερα από 21 χιλιάδες ευρώ (21 φτάνει η full έκδοση του 4x4, το παίρνεις και με λιγότερα) με ποιες προτάσεις εταιριών μεγαλύτερου κύρους τίθεται αντιμέτωπο; Εννοείται που να έχουν αντίστοιχες off road δυνατότητες.
Δε λέω ότι δε θα μπορούσε να είναι φτηνότερο (βλέποντας και τις αντίστοιχες τιμές Ευρώπης), αλλά όχι ότι δεν είναι και συμφέρουσα πρόταση.
-
Φυσικά και είναι συμφέρουσα πρόταση γιατί όπως έχω γραψει στο παρελθόν δίνει πολύ περισσότερα από όσα ζητά. Για το λογο αυτό άλλωστε συν το παρουσιαστικο του, το επέλεξα. Στα 21000 απλά υπάρχουν προτάσεις όχι φυσικά των ιδιων δυνατοτητων που κανουν το duster να ξεχωρίζει... αλλά που οπωσδήποτε καποιους τους βαζουν σε δευτερες σκεψεις για το αν αξιζει να το προτιμησουν.
-
Πράγματι φίλε Βασιλη τα δύο αυτοκίνητα όπως αναφέρεται πολύ σωστά στο αρθρο, μοιάζουν ομοια αλλά πως θα μπορούσαν να είναι ίδια... Και μόνο που το ένα είναι 4κινητο αυτόματα του δίνει αυξημένες δυνατότητες και όχι μονο offroad. Η ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω, ακόμη και όταν κινείται με την δύναμη των μπροστινών τροχών, θα του δίνει καλύτερο κράτημα σε ασφάλτινες με στροφιλίκια διαδρομές. Η αυξημένη κατανάλωση ως τίμημα του μεγαλύτερου βάρους δεν νομίζω πως είναι απαγορευτική στο 4κινητο. Το 4χ2 έρχεται κάπου εκεί να 'ρεφάρει' με χαμηλότερη κατανάλωση και πιο άνετη οδική συμπεριφορά αλλά και μερικά λίτρα παραπάνω αποθηκευτικό χώρο. Προσωπικά δηλώνω αρκετά ευχαριστημένος με το 4χ2, το οποίο έρχεται φορτωμένο με καλούδια εξαρχής. Εντούτοις αν είχα την δυνατότητα να επιλέξω ξανά, θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια στο 4χ4. Τα επιπλέον χρήματα δεν είναι πολλά. Βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο η τιμή του 4χ4 το θέτει αυτόματα αντιμέτωπο με προτάσεις εταιρειών μεγαλύτερου κύρους.
Κακά τα ψέματα όμως. Το duster ήρθε για να μείνει και πολλοί κάτοχοι το πήραμε αγνοώντας προτάσεις πιο παραδοσιακών κατασκευαστών γιατί πολύ απλά μας έκανε κλικ. Ομορφο δεν το λες. Εχει όμως την δική του ταυτότητα και είναι παληκάρι. Επιπλέον φέρει επάνω του και καλή προίκα από τις Renault και Nissan.Ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο θαρρώ! Και η σύγκριση τελικά καταλήγει σε αυτό που διαφαίνεται μέσω της τοποθέτησης του Σπύρου: Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο εδώ, αλλά πιο ταιριαστό ανάλογα με τη χρήση που πρόκειται να κάνει ο καθένας!
-
Ανανεωση του duster?
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 134643.asp
-
Μια χαρά βελτιωση στην εμφάνιση αλλά μηπως καποια στιγμή να δουν και το ζήτημα αν μπορούν να το φορτώσουν με τον 1.6dci; Μια χαρα πωλήσεις θα κάνει και ας αυξηθεί και λίγο η τιμή του.
-
Μια χαρά βελτιωση στην εμφάνιση αλλά μηπως καποια στιγμή να δουν και το ζήτημα αν μπορούν να το φορτώσουν με τον 1.6dci; Μια χαρα πωλήσεις θα κάνει και ας αυξηθεί και λίγο η τιμή του.Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αν το κάνουν αυτό, μετά θα έχουν θέμα με τις πωλήσεις των QQ - Kadjar όμως (πολύς κόσμος θα προτιμήσει το duster με τον 1,6, αντί για το QQ 1,5). Οπότε, μάλλον με τον 1,5 θα μείνει το dusterακι
-
Όπως και άλλες φορές έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, έτσι και τώρα είναι πιθανό... Ελπίζω να κάνεις λάθος.
-
Όπως και άλλες φορές έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, έτσι και τώρα είναι πιθανό... Ελπίζω να κάνεις λάθος.Μακάρι, να κάνω λάθος, κυρίως για εσάς που γουστάρετε τέτοιου είδους αυτοκίνητα.
Εγώ είμαι της κλασικής κούρσας -
-
Τούμπανο. Και το είχα σκεφτεί οτι θα του πήγαινε πολύ η μαύρη μάσκα..
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται όμορφο. Έχει κλασική γραμμή και λιτό παρουσιαστικό, δεν μοιάζει με κανένα άλλο, είναι δωρικής αισθητικής και δεν επενδύει σε νεωτερισμούς που είναι καταδικασμένοι να φαίνονται παρωχημένοι σε λίγα χρόνια.Αλλά το δικό μου αργεί ακόμη.
Πόσος καιρός σου έμεινε; Ή μάλλον καλύτερα πόσο καιρό είσαι στην αναμονή;
Dacia Duster