-
Δεν το γνώριζα αυτό με το ESP. Δεν βρήκα επίσημες πληροφορίες στα site της Dacia. Δεν μου αρέσει που δεν απενεργοποιείται αλλά το να γίνει; Υποθέτω επειδή δεν προβλέπεται να βγαίνει εκτός δρόμου, ε;
Το άλλο με τη ρεζέρβα μου το είχαν πει στην αντίροσωπεία θυμίζω.
Περικοπές έχουν γίνει στο site και τα φυλλάδια. Οι πληροφορίες σαφώς υπολείπονται των άλλων κατασκευαστών. Αυτό είναι πρόβλημα μόνο μέχρι να το πάρεις, μετά είναι πλεονέκτημα καθώς δεν έχεις πληρώσει πολλά για τη διαφήμιση ώστε να σε πείσουν να το πάρεις, μία από τις εγγενείς απάτες της ελεύθερης αγοράς. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Βοηθεια στα χιαστει :΅σε οποιαδηποτε επιλογη προγραματος τετρακινησης ( αυτοματο-κλειδωμα) πατωντας το κουμπακι ESP off μπαινει σε εφαρμογη ενα προγραμα που αν διαβασει σπινιαρισμα καποιου τροχου τον φρεναρει για να δωσει ροπη στον αλλο τροχο..
Επειδή έχουμε το ίδιο σύστημα τετρακίνησης, αυτό ισχύει και για το Qashqai??
Δεν το γνώριζαΛογικα θα πρεπει να ισχυει το ιδιο και στο QQ, εφοσον η τετρακινηση ειναι απο την nissan νομιζω . Για να εισαι σιγουρος διαβασε το βιβλιαρακι χρησης του αυτοκινητου σου στο κεφαλαιο της τετρακινησης και πες μας αν θες..
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Hello,here Greece.........έχουμε οικονομική,ανθρωπιστική,πολιτική κρίση εδω και 5-6 χρονάκια,μας έχουν φορολογίσει ακόμη και τους φόρους που δεν χρωστάμε + τιμολογιακή πολιτική του Ελληνάρα εισαγωγέα=21000€Δυστυχώς το γνωρίζω πως φορολογείται ό,τι κινείται πλέον αλλά ρίξε μια ματιά στις τιμές της αντιπροσωπείας στην Ελβετία. Κοίταξε το ακριβότερο μοντέλο
Αν μετατρέψεις σε ευρώ, θα διαπιστώσεις 4000 διαφορά. Δε νομίζω πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί απλά και μόνο από φόρους
-
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Hello,here Greece.........έχουμε οικονομική,ανθρωπιστική,πολιτική κρίση εδω και 5-6 χρονάκια,μας έχουν φορολογίσει ακόμη και τους φόρους που δεν χρωστάμε + τιμολογιακή πολιτική του Ελληνάρα εισαγωγέα=21000€
Δυστυχώς το γνωρίζω πως φορολογείται ό,τι κινείται πλέον αλλά ρίξε μια ματιά στις τιμές της αντιπροσωπείας στην Ελβετία. Κοίταξε το ακριβότερο μοντέλο
Αν μετατρέψεις σε ευρώ, θα διαπιστώσεις 4000 διαφορά. Δε νομίζω πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί απλά και μόνο από φόρους
Γι'αυτο εβαλα και τον τιμιο Ελληνα αντιπροσωπο ........
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Λογικα θα πρεπει να ισχυει το ιδιο και στο QQ, εφοσον η τετρακινηση ειναι απο την nissan νομιζω . Για να εισαι σιγουρος διαβασε το βιβλιαρακι χρησης του αυτοκινητου σου στο κεφαλαιο της τετρακινησης και πες μας αν θες..
Το έχω τσεκάρει, δε γράφει κάτι.
Στο Duster το γράφει στο βιβλίο χρήσης?? -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Hello,here Greece.........έχουμε οικονομική,ανθρωπιστική,πολιτική κρίση εδω και 5-6 χρονάκια,μας έχουν φορολογίσει ακόμη και τους φόρους που δεν χρωστάμε + τιμολογιακή πολιτική του Ελληνάρα εισαγωγέα=21000€
Δυστυχώς το γνωρίζω πως φορολογείται ό,τι κινείται πλέον αλλά ρίξε μια ματιά στις τιμές της αντιπροσωπείας στην Ελβετία. Κοίταξε το ακριβότερο μοντέλο
Γι'αυτο εβαλα και τον τιμιο Ελληνα αντιπροσωπο ........
Πιθανότατα να είναι θέμα marketing και προσπάθειας διείσδυσης στην αγορά. Σε μια χώρα που ο μέσος πολίτης βγάζει 40 - 45 χιλιάρικα τον χρόνο, ο μόνος ίσως τρόπος να ανταγωνιστεί η Dacia πιο καταξιωμένους κατασκευαστές είναι μέσω της τιμής. Οπότε ο αντιπρόσωπος δουλεύει με ελάχιστο περιθώριο κέρδους, μπας και καταφέρει να πλασάρει το προϊόν του.
Στην χώρα μας που όλοι είναι αρκετά πιεσμένοι οικονομικά, για πιο λόγο να μειώσει ο αντιπρόσωπος το περιθώριο κέρδους. Έτσι και αλλιώς στα 20 χιλιάρικα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές με τετρακίνηση, πετρέλαιο και αυτούς τους χώρους (μόνο το SX4 μου έρχεται στο μυαλό).
Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Nissan με το QQ. Όσο πουλάει σαν ζεστό ψωμί, για ποιο λόγο να ρίξει την τιμή; Μόλις αρχίσει ο κόσμος να το βαριέται και να στρέφεται σε άλλες λύσεις (Vitara, Tiquan, X1, κλπ) και δει τις πωλήσεις να πέφτουνε, τότε είναι πιο λογικό να δούμε προσφορές και μειώσεις.
-
Δηλαδη ο αντιπροσωπος εδω βγαζει 4.000 ευρω κερδος? Μη δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα. Δεν ειναι τοσο το περιθωριο κερδους και αυτο ειναι επιβεβαιωμενο. Ισα-ισα εδω στην Ελλαδα θα επεπε να ηταν φτηνοτερο λογω μισθων και οχι Ελβετια λογω υψηλων μισθων
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει 'θα έπρεπε'. Ο αντιπρόσωπος ορίζει την τιμή και ο πελάτης κρίνει με βάση τις επιλογές που έχει αν θα το αγοράσει ή όχι. Αν θέλει ας πάει να το αγοράσει από την Ελβετία
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει 'θα έπρεπε'. Ο αντιπρόσωπος ορίζει την τιμή και ο πελάτης κρίνει με βάση τις επιλογές που έχει αν θα το αγοράσει ή όχι. Αν θέλει ας πάει να το αγοράσει από την ΕλβετίαAxel δεν βγαζει ως 4.000 που αναφερεις
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει 'θα έπρεπε'. Ο αντιπρόσωπος ορίζει την τιμή και ο πελάτης κρίνει με βάση τις επιλογές που έχει αν θα το αγοράσει ή όχι. Αν θέλει ας πάει να το αγοράσει από την Ελβετία
Axel δεν βγαζει ως 4.000 που αναφερεις
Δεν αναφέρω.
-
Οταν Ελλαδα-Ελβετια εχουν 4.000 ευρω και εδω εχουμε συν αποσυρση και λες πως ο αντιπροσωπος εκει πουλαει με μικρο περιθωριο κερδους αυτο λες
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Ελεύθερη αγορά είπαμε. Η εταιρία και οι μεσάζοντες διαμορφώνουν την τιμή κατά το δοκούν. Αν κάνουν λάθος θα το πληρώσουν με χαμηλές πωλήσεις. Και έχει χαμηλές πωλήσεις εδώ σε σύγκριση με έξω, να πούμε την αλήθεια. Αλλά δεν το αποφασίζουμε εμείς αυτό. Μικρή αγορά μικρού ενδιαφέροντος. Τα ίδια τηλεσκόπια κοστίζουν διπλά εδώ σε σχέση με τις ΗΠΑ (και προέρχονται από την Κίνα). Στο ίδιο έργο θεατές.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Λογικα θα πρεπει να ισχυει το ιδιο και στο QQ, εφοσον η τετρακινηση ειναι απο την nissan νομιζω . Για να εισαι σιγουρος διαβασε το βιβλιαρακι χρησης του αυτοκινητου σου στο κεφαλαιο της τετρακινησης και πες μας αν θες..
Το έχω τσεκάρει, δε γράφει κάτι.
Στο Duster το γράφει στο βιβλίο χρήσης??Ναι στο duster το γραφει στο βιβλιο χρησης..
-
Νομίζω πως έχετε μπερδευτεί σχετικά με την Ελβετική αγορά.
Εδώ είναι οι πωλήσεις Ιανουαρίου 2016 για τη χώρα.Πωλήσεις - Ιανουάριος - Ελβετία
Θα διαπιστώσετε πως μικρομεσαία μοντέλα πωλούνται κατά κόρον και όχι μεγάλα και πολυτελή όπως ίσως φαντάζεστε.
Κοιτάξτε και τη Dacia. Το Sandero πούλησε πάνω από το Qashqai, το δε Duster αρκετά καλά αν και χαμηλότερα στις προτιμήσεις.
Η Dacia έχει σταθερή θέση στην Ελβετία, δε χρειάζεται τρομερά επιθετικό μάρκετινγκ γιατί τα τα εισοδήματα σε σχέση με το κόστος ζωής δεν είναι όπως τα φαντάζεστε για το μέσο πολίτη.
Επίσης, να μην ξεχνάμε πως σαν αγορά είναι κι αυτή πολλή μικρή.Αλλά ας πάρουμε μια άλλη χώρα με τεράστιο αριθμό μικρομεσαίων νοικοκυριών. Γερμανία. Τo Duster κοστίζει 18600 ευρώ στην ακριβότερη έκδοσή του αν κοιτάξετε στο σάιτ.
Στην Ιταλία παρομοίως.
Όλα τα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι ο εισαγωγέας στην Ελλάδα έχει εξαιρετικά μεγάλα περιθώρια κέρδους το οποίο το πληρώνει φυσικά ο αγοραστής που είναι ανύποπτος γιατί την τιμή του οχήματος εντός ευρωπαϊκής αγοράς. -
Προσωπικα πήρα το προ facelift 18800€ diesel 4x4 λευκό full extra, όταν καποιες αντιπροσωπειες μου δίναν τιμή πάνω απο 20000€. Άλλο τι λένε οι κατάλογοι και άλλο στην πραγματικότητα
Εγώ επιμενω οτι επειδή είμαστε Ελλάδα και 2000€κατω να το δινανε απο οτι πωλείται δε θα αυξανονταν οι πωλησεις του. Εδώ ο άλλος με ρώτησε, ενω του είχα πει, τι πήρες lada? -
Μεγάλο περιθώριο κέρδους δεν έχουν στην Ελλάδα. Στο πιο πλούσια εξοπλισμένο το κέρδος του εμπόρου δεν είναι καν πατημένο τετραψήφιο.
Απλά ούτε το εργοστάσιο δίνει καλή τιμή στην Ελληνική αντιπροσωπεία γιατί η ποσότητα είναι μικρή, ούτε και η ελληνική αντιπροσωπεία (και αυτή και η προηγούμενη) κάθονται να παζαρεύουν καλύτερες τιμές. Το βάρος τους ήταν και της προηγούμενης και αυτής η Renault και προτιμούν να παίρνουν από το εργοστάσιο σε καλύτερη τιμή π.χ. το Clio που πουλάει 2.000 κομμάτια πάρα το Duster που πουλάει 300.
-
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Όλα τα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι ο εισαγωγέας στην Ελλάδα έχει εξαιρετικά μεγάλα περιθώρια κέρδους το οποίο το πληρώνει φυσικά ο αγοραστής που είναι ανύποπτος γιατί την τιμή του οχήματος εντός ευρωπαϊκής αγοράς.Μάλλον πράγματι ισχύει, αν και ο Θεοχαράκης είναι από τους σοβαρότερους αντιπροσώπους.
Με βάση το excel που έστειλες, έψαξα για τιμή του vitara s στην Ελβετία (καθώς πρόκειται για ανάλογου profile αυτοκινήτου από ανάλογου κύρους κατασκευαστή), που βρίσκεται στην χαμηλότερη περίπτωση στα 27900chf, με ίδιο ακριβώς trim όπως εδώ και χωρίς μεταλλικό (+300chf). Με αυτόματο 31670. Tο full extra diesel στα 34900 manual, 36180 auto. Ολα με 3ετή εγγύηση στην Ελβετία (εδώ είναι 5 έτη)
Δηλαδή Ελβετία vs Ελλαδα (τιμές χωρίς απόσυρση...), 1.4 s m 25620 vs 25300, 1.4 s a 29000 vs 27300, 1.6d m 32000 vs 26500, 1.6d a 33200 vs 28500.
Δηλαδή αν εξαιρέσεις την σχεδόν ταυτόσημη τιμή του 1.4 m, σε όλες τις άλλες η Ελβετία είναι πολύ ακριβότερη, ειδικά σε diesel. Δεν νομίζω δηλαδή να μιλάμε για φόρους... Φυσικά αν η after market υποστήριξη είναι σε υψηλά επίπεδα, δικαιολογείται κάπως η διαφορά του duster εδώ...(ελπίζω μόνο να έχει εκπαιδεύσει το προσωπικό της πρώην lion γιατί ως pug ήταν άστα να πάνε σε συμπεριφορές...) -
Να κάνω μια ερώτηση... Σε ταξίδι φορτωμένο με οικογένεια, βαλίτσες κτλ. μέχρι τι ταχύτητα πηγαίνει χωρίς να ζορίζεται; Θα μου πείτε τι εννοείς να ζορίζεται, εννοώ να τα φτάνει και να τα διατηρεί σχετικά άνετα, χωρίς να κολώνει σε ελαφρώς ανηφορικό οδόστρωμα. Γενικά σε μια normal εθνική οδό να ξέρεις ότι μπορείς να κινηθείς μ' αυτή την ταχύτητα για αρκετή ώρα, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Μην ξεχάσω, αναφέρομαι στο 1.5dCi 4x4 αν κάνει καμιά διαφορά αυτό (αλλά μ' ενδιαφέρουν όλες οι γνώμες).
-
Τα βλεπω ρε σεις στα εργοταξια της Κορινθου-Πατρων με σιδεροζαντα και μεσα στο κοκκινοχωμα.. ποσο στο στοιχειο τους φαινονται..
-
Και στην Εγνατία η εταιρεια που τη διαχειρίζεται έχει duster. Για την ερώτηση πιο πανω εγώ πάω με 120-130 max πιο μετα ελαφραινει το τιμόνι και έχει λίγο παραπανω θόρυβο. Αλλά και με 140 παει άνετα απο θέμα δυναμης
Dacia Duster