-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το Ντάστερ πωλείται σε τόσο χαμηλή τιμή, που αν είχε ΚΑΙ φοβερές επιδόσεις ΚΑΙ μαμάτη οικονομία ΚΑΙ χαμηλό διοξείδιο πάλι σε αυτά τα λεφτά, ή η Ρενώ θα ήταν ηλίθια, ή το αμαξάκι θα ήταν μεγάλη απάτη.
Κανένα από τα δύο δεν συμβαίνει, οι μέτριες επιδόσεις του αυτοκινήτου και η παλιά σχεδίαση του κινητήρα με το αυξημένο διοξείδιο πάνε πακέτο με την πολύ χαμηλή τιμή, όποιος θέλει τα πάντα ας πάει αλλού και με γεμάτο πορτοφόλι, ξέρει που.Λαϊκό;
-
Και όχι μόνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η προηγούμενη γενιά Megane φορούσε τις δυνατές εκδόσεις με τα 115 και 110 άλογα που έδιναν φτερά στα Renault. Το Duster έχει ριγμένη απόδοση και πολύ μεγαλύτερο βάρος, οπότε καταλαβαίνεις...Βασικά η μόνη διαφορά που έχει αυτός ο κινητηρας με τα 105 άλογα αντί των 110 κι 115 είναι άλλη ρύθμιση στο τομέα της παροχής ισχύος και ροπής.Η διαφορές είναι μικρές(μιλάμε για 0,3 κιλά ροπής και 5 άλογα)αλλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ασήμαντες
Η υπόλοιπη δομή του είναι ακριβώς η ίδια με τους υπόλοιπους Κ4 δηλαδή δεν λείπει ούτε ο μεταβλητός χρονισμός ούτε κανένα άλλο από τα χαρακτηριστηκά του κινητηρα που έχει το δικό μου ας πούμε που έχει τα 5 παραπάνω άλογα και την παραπάνω ροπή.Το πρόβλημα πιστέυω πως είναι το κιβώτιο στην όλη υπόθεση καθώς επί της ουσία αυτό είναι που αλλάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση(για το 5ταχυτο και το 6ταχυτο) καθώς λόγο της επιλογής πυκνής κλιμάκωσης(δικαιολογείται στο 6ταχυτο 4Χ4 αλλά όχι και στο 5τάχυτο) έχουν πνίξει τον κινητηρα καθώς η δύναμη του δεν διανέμεται σωστά μ' αποτέλεσμα να μην έχει ούτε επιταχύνσεις το αυτοκίνητο ούτε μεγάλη τελική αλλά να καίει και αρκετά
Για τον φίλο που ρωτάει για την κατανάλωση.Ξαναείπα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.Το Duster πάνω κάτω καίει όσο το Laguna 2 που είχαμε.Δηλαδή αν προσέχεις κινείσαι από 9.5 μέχρι 10.Αν όχι φτάνεις περίπου στα 11 με 11 και κάτι(μιλάω για το 5ταχυτο).Για να πάει παραπάνω πρέπει πραγματικά να παίζεις με την πρώτη στα βουνά όχι να οδηγείς στο δρόμο(βεβαίως θα κάνεις και το πρώτο αλλά όταν μιλάμε για αστικό περιβάλλον δεν θα έχεις την πρώτη μέσα και τις στροφές στον Θεό).Αν λοιπόν έχει κάποιος το 6τάχυτο με δικίνιτη λειτουργία νομίζω ότι μπορεί να κινείται με ούτε normal οδήγημα γύρω στα 9 με 10 λίτρα(μπορεί και κάτω από 9 κάποιες φορές)
Ελπίζω να ήμουν αρκετά αναλυτικός και κατανοητός -
Ρε παιδιά κάθομαι και ακούω τόση ώρα της απόψεις σας!!
Για μένα το ότι ο κινητήρας του duster είναι ο προηγούμενος της renault δεν είναι θετικό!!!
Για μένα είναι αρνητικό!!!!
Είχα το megane cc 1.6 του 2005.Κατανάλωση 12.5-13 lt/100km με προσεκτική οδήγηση.....!!!
Είχα βαρεθεί να βάζω βενζίνη!!!
Και για πες τε μου με τους πολλαπλασιαστές τι γίνετε???? Καίγονταν σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό!!! -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Ρε παιδιά κάθομαι και ακούω τόση ώρα της απόψεις σας!!
Για μένα το ότι ο κινητήρας του duster είναι ο προηγούμενος της renault δεν είναι θετικό!!!
Για μένα είναι αρνητικό!!!!
Είχα το megane cc 1.6 του 2005.Κατανάλωση 12.5-13 lt/100km με προσεκτική οδήγηση.....!!!
Είχα βαρεθεί να βάζω βενζίνη!!!
Και για πες τε μου με τους πολλαπλασιαστές τι γίνετε???? Καίγονταν σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό!!!Οι πολλάπλασιαστές δεν καίγονται πλέον τόσο τακτικά καθώς έχουν αλλάξει οι προμηθευτές από το 2006 και μετά
Ρε μεγάλε που την πέτυχες τέτοια κατανάλωση με K4 .Αυτό το νούμερο που γράφεις δεν το έχω δει ποτέ 6 και βάλε χρόνια τωρα και πολλές φορές πηγαίνοντας πετώντας
Βασικά τι βάρος είχε το προηγούμενο Megane CC γιατί δεν θυμάμαι καθώς παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο
Ενδεικτικά θα πω το εξής.Το μεγαλύτερο νούμερο που έχω δει πιέζοντας το Fluence που έχει σχετικά κοντή κλιμάκωση κι αυτό δεν βοηθάει και πολύ στην κατανάλωση είναι 9.7 με 10 και το αυτοκίνητο ζυγίζει 1250 κιλά -
Θέμα πολλαπλασιαστών έχει πάψει να υφίσταται στα Renault από αυτοκίνητα παραγωγής 2005-2006 και μετά.
Λογικό επίσης ο Κ4 να εχει μεγαλύτερη κατανάλωση στο cc, λόγω αυξημένου βάρους. Ολα τα cc λόγω βάρους με ατμοσφαιρικούς 1.6 είχαν πολυ μεγάλες καταναλώσεις. Αν και 12.5 με 13 μόνο μέσα στην Αθήνα σε κίνηση μπορώ να φανταστώ.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Θέμα πολλαπλασιαστών έχει πάψει να υφίσταται στα Renault από αυτοκίνητα παραγωγής 2005-2006 και μετά.Λογικό επίσης ο Κ4 να εχει μεγαλύτερη κατανάλωση στο cc, λόγω αυξημένου βάρους. Ολα τα cc λόγω βάρους με ατμοσφαιρικούς 1.6 είχαν πολυ μεγάλες καταναλώσεις. Αν και 12.5 με 13 μόνο μέσα στην Αθήνα σε κίνηση μπορώ να φανταστώ.
Κοίτα, αυτό ήταν το κιμπάρικο, οπότε λογικό είναι να καίει κάτι παραπάνω. Δεν είμαστε μίζεροι εμείς κύριε, είμαστε large!
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ευθύμη, μπορείς να αναφέρεις για ποιο λόγο έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
Σε συγκρισι με ποιο??? Δεν ειπα πουθενα οτι εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες απο τα υπολοιπα, κι ενα jimny να παρεις παντου θα ανεβεις. Αυτο που ειπα ειναι οτι για να βρεις suv τετοιου μεγεθους με off road δυνατοτητες πρεπει να δωσεις πολλα παραπανω. Γι'αυτο ειναι value for money το συγκεκριμενο. Το SX4 ειναι crossover.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Με ~1000 ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις Suzuki SX4.Ναι αλλα οι διαφορα στις εκτος δρομου επιδοσεις ειναι μεγαλη
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θέμα πολλαπλασιαστών έχει πάψει να υφίσταται στα Renault από αυτοκίνητα παραγωγής 2005-2006 και μετά.
Λογικό επίσης ο Κ4 να εχει μεγαλύτερη κατανάλωση στο cc, λόγω αυξημένου βάρους. Ολα τα cc λόγω βάρους με ατμοσφαιρικούς 1.6 είχαν πολυ μεγάλες καταναλώσεις. Αν και 12.5 με 13 μόνο μέσα στην Αθήνα σε κίνηση μπορώ να φανταστώ.
Κοίτα, αυτό ήταν το κιμπάρικο, οπότε λογικό είναι να καίει κάτι παραπάνω. Δεν είμαστε μίζεροι εμείς κύριε, είμαστε large!
Τι να κάνουμε.Όποιος θέλει κιμπαριλίκια τα πληρώνει
-
Ρε Ορεστη ο κ4 ειναι αρχαιος οπως λενε και οι αλλοι...Το κακο δεν ειναι οτι τοποθετειται στο Duster αλλα τοποθετειται σχεδον σ ολα τα renault...Οταν τον ειχαν βαλει στη Laguna facelift το 98 και στα megane facelift στη συνεχεια ηταν οντως μπροστα απ την εποχη του απ τα υπολοιπα ευρωπαικα, γιατι υπηρχαν 1600αρια εξισου δυνατα απο Japan απο πιο νωρις...τωρα ομως;
-
Δεν διαφωνώ σ' αυτό αλλά όταν θες να κρατήσεις χαμηλά το κόστος σε κάποια μοντέλα(βλέπε το δικό μου) ή να το έχεις ως βασική έκδοση(βλέπε Megane) χωρίς να λες ότι το αυτοκίνητο σέρνεται κι ότι δεν έχεις ένα κινητήρα μάπα επάνω μάλλον το συγκεκριμένο μοτέρ είναι μονόδρομος
Τώρα αν μπουν εξελιγμένοι κινητηρες στα Dacia θα χαθεί ο value for money χαρακτήρας τους
Και στο κάτω κάτω ο K4 με τα σημερινά δεδομένα όπως ξαναείπα είναι ένα αρκετά καλός ατμοσφαιρικός που μπορεί ακόμα να εξοπλίζει αυτοκίνητα και να τα κινεί αξιοπρεπώς -
Αν και ο ντίζελ στο Duster δεν είναι οικονομικός, είναι καλύτερη επιλογή για το αυτοκίνητο γιατί το επιπλέον 1,5 χιλιάρικο αποσβένεται σε 40-50.000 χλμ.
-
Ρε παιδια γιατι εχουμε σταθει μονο στον κινητηρα βενζινης και δεν βλεπυμε τον 1.5 dci με την πολυ μεγαλυτερη ροπη και παραπλησια ιπποδυναμη και την κατα 2lt καλυτερη καταναλωση; Αυτος θεωρειται ενας απο τους καλυτερους κινητηρες diesel ασε που στα αλλα κρατη της ευρωπης τον βαζουν και στις 4χ2 εκδοσεις και μαλιστα σε δυο παραλλαγες. Εγω παντως νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη αυτην την στιγμη σε τετρακινητο χαμηλου κοστους το 1.5 dci παιζει χωρις αντιπαλο εκτος εαν γνωριζεται εσεις κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα.
-
Γιατί απαγορεύεται σε 7 στους 10 στην Ελλάδα να τον χρησιμοποιήσουν. (Αθήνα-Θεσ/νικη)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί απαγορεύεται σε 7 στους 10 στην Ελλάδα να τον χρησιμοποιήσουν. (Αθήνα-Θεσ/νικη)Εγω παντως εχω δει πολλα diesel ειδικα μεγαλα suv που δεν ακουγονται καθολου και κυκλοφορουν ανετα στο κεντρο της Αθηνας!!! Οσες φορες και εαν εχω παει στην Αθηνα παντα πεφτει το ματι μου σε τετοια αυτοκινητα
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Γιατί απαγορεύεται σε 7 στους 10 στην Ελλάδα να τον χρησιμοποιήσουν. (Αθήνα-Θεσ/νικη)
Εγω παντως εχω δει πολλα diesel ειδικα μεγαλα suv που δεν ακουγονται καθολου και κυκλοφορουν ανετα στο κεντρο της Αθηνας!!! Οσες φορες και εαν εχω παει στην Αθηνα παντα πεφτει το ματι μου σε τετοια αυτοκινητα
Αυτό δε σημαίνει ότι είναι νόμιμο και ότι μπορούν να τα αγοράσουν όσοι δεν έχουν εξοχικό, έδρα επιχείρησηες εκτός πολεοδομικου κλπ! Άσε που και ακούγονται και μυρίζουν απαίσια!
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ρε Ορεστη ο κ4 ειναι αρχαιος οπως λενε και οι αλλοι...Το κακο δεν ειναι οτι τοποθετειται στο Duster αλλα τοποθετειται σχεδον σ ολα τα renault...Οταν τον ειχαν βαλει στη Laguna facelift το 98 και στα megane facelift στη συνεχεια ηταν οντως μπροστα απ την εποχη του απ τα υπολοιπα ευρωπαικα, γιατι υπηρχαν 1600αρια εξισου δυνατα απο Japan απο πιο νωρις...τωρα ομως;Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις,που έγκειται η 'αρχαιολογική αξία' του Κ4? Είπαμε μία γενιά πίσω σωστά,από τους σημερινούς downsizing turbo,με άμεσο ψεκασμό,άντε καί το multiair της ΦΙΑΤ. Η δεύτερη μεσολαβούσα γενιά, ποιά είναι(όπως γράφεται)? Μην αναφέρουμε τις μικρορυθμίσεις καί την αλλαγή χαρογράφησης,γιά τις νόρμες καυσαερίων! Ηδη στο Duster από 1/1 έχει CO2 μικρότερο λόγω euro5 (165) από (177) πού είχε πριν. Ενας ανθεκτικός κινητήρας γιά όλες τις δουλειές. Δεν ρίχνεις μιά ματιά σε βασικούς κινητήρες άλλων εταιρειών,ακόμη καί Premium!!
Γιά να μην παρεξηγηθώ πάλι,δεν έχω Κ4! -
το ανθεκτικός από που προκύπτει; επειδή δεν έχει turbo;
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Ρε παιδια γιατι εχουμε σταθει μονο στον κινητηρα βενζινης και δεν βλεπυμε τον 1.5 dci με την πολυ μεγαλυτερη ροπη και παραπλησια ιπποδυναμη και την κατα 2lt καλυτερη καταναλωση; Αυτος θεωρειται ενας απο τους καλυτερους κινητηρες diesel ασε που στα αλλα κρατη της ευρωπης τον βαζουν και στις 4χ2 εκδοσεις και μαλιστα σε δυο παραλλαγες. Εγω παντως νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη αυτην την στιγμη σε τετρακινητο χαμηλου κοστους το 1.5 dci παιζει χωρις αντιπαλο εκτος εαν γνωριζεται εσεις κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα.Γιατί ξεχνάς πάλι ότι είμαστε στην Ελλάδα,με ελληνικό πετρέλαιο καί συζητήσιμη συντήρηση από μεγάλο ποσοστό(ειδικά σε diesel κινητήρες)! Σε λίγο καιρό, πολλά πετρελαιοκίνητα (όχι όλα βέβαια), θυμίζουν καρβουνιάρικα.
Dacia Duster