-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το ανθεκτικός από που προκύπτει; επειδή δεν έχει turbo;Αντικειμενικά αποδεκτό είναι, ότι ο συκγεκριμένος κινητήρας έχει εξελιχθεί τόσο, ώστε δεν έχει προβλήματα αξιοπιστίας. Μην ξεχνάς ότι πολύ καλοί οι turbo,αλλά με πολλά 'επίφοβα' περιφερειακά, ιδίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης delman62 έγραψε:
Ρε παιδια γιατι εχουμε σταθει μονο στον κινητηρα βενζινης και δεν βλεπυμε τον 1.5 dci με την πολυ μεγαλυτερη ροπη και παραπλησια ιπποδυναμη και την κατα 2lt καλυτερη καταναλωση; Αυτος θεωρειται ενας απο τους καλυτερους κινητηρες diesel ασε που στα αλλα κρατη της ευρωπης τον βαζουν και στις 4χ2 εκδοσεις και μαλιστα σε δυο παραλλαγες. Εγω παντως νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη αυτην την στιγμη σε τετρακινητο χαμηλου κοστους το 1.5 dci παιζει χωρις αντιπαλο εκτος εαν γνωριζεται εσεις κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα.
Γιατί ξεχνάς πάλι ότι είμαστε στην Ελλάδα,με ελληνικό πετρέλαιο καί συζητήσιμη συντήρηση από μεγάλο ποσοστό(ειδικά σε diesel κινητήρες)! Σε λίγο καιρό, πολλά πετρελαιοκίνητα (όχι όλα βέβαια), θυμίζουν καρβουνιάρικα.
Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο.Μια μερα ειχε πεσει στα χερια μου οι προδιαγραφες απο το πετρελαιο στην Ιταλια και το συγκρινα με το Ελληνικο. Ημερα με την νυχτα ηταν σε περιεκτικοτητα θειωδων αν θυμαμαι καλα. Παντως εγω καποτε ειχα ρωτησει τηνΦιατ και μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει προβλημα . Τωρα τι να σου πω ;
-
Την ανώτερη περιεκτικότητα του πετρελαίου σε θείο την καθορίζει με ντιρεκτίβες η ΕΕ.
Στο παρελθόν παρουσιαζόταν το εξής φαινόμενο. Μερικά κράτη από μόνα τους προχωρούσαν σε παραγωγή πετρελαίου με μειωμένα θειώδη, ΠΡΙΝ αυτό εγκριθεί από τα κοινοτικά όργανα, για διάφορους λόγους.
Αν συνέκρινες κάτι τέτοιο με το ελληνικό που ακολουθούσε παλιότερη ναι μεν, αλλά ακόμη εν ισχύ ντιρεκτίβα, τότε σίγουρα θα είχε διαφορές. Αλλιώς περιεκτικότητα 10 ππμ από το 2008, πασσών των ΕΕ υποχρεωτικώς. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί απαγορεύεται σε 7 στους 10 στην Ελλάδα να τον χρησιμοποιήσουν. (Αθήνα-Θεσ/νικη)
Εγω παντως εχω δει πολλα diesel ειδικα μεγαλα suv που δεν ακουγονται καθολου και κυκλοφορουν ανετα στο κεντρο της Αθηνας!!! Οσες φορες και εαν εχω παει στην Αθηνα παντα πεφτει το ματι μου σε τετοια αυτοκινητα
Αυτό δε σημαίνει ότι είναι νόμιμο και ότι μπορούν να τα αγοράσουν όσοι δεν έχουν εξοχικό, έδρα επιχείρησηες εκτός πολεοδομικου κλπ! Άσε που και ακούγονται και μυρίζουν απαίσια!
Δικιο εχεις κατα μεγαλο ποσοστο. Ενας γειτονας μου παντως αγορασε το asx1.8 diesel το οποιο δεν ακουγεται καθολου. Μπορει το dacia να ακουγεται παραπανω αλλα ποσο δεν γνωριζω. Εαν εμενες επαρχια που μενω εγω και ειχες τρεις επιλογες στην κατηγορια αυτη , duster1.5dci ,terios1.5 και jimny τι θα επαιρνες; Στο παζλ δεν βαζω sx4 kai sadici διοτι κατα την γνωμη μου ειναι αλλη κατηγορια.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Την ανώτερη περιεκτικότητα του πετρελαίου σε θείο την καθορίζει με ντιρεκτίβες η ΕΕ.
Στο παρελθόν παρουσιαζόταν το εξής φαινόμενο. Μερικά κράτη από μόνα τους προχωρούσαν σε παραγωγή πετρελαίου με μειωμένα θειώδη, ΠΡΙΝ αυτό εγκριθεί από τα κοινοτικά όργανα, για διάφορους λόγους.
Αν συνέκρινες κάτι τέτοιο με το ελληνικό που ακολουθούσε παλιότερη ναι μεν, αλλά ακόμη εν ισχύ ντιρεκτίβα, τότε σίγουρα θα είχε διαφορές. Αλλιώς περιεκτικότητα 10 ππμ από το 2008, πασσών των ΕΕ υποχρεωτικώς.Δεν το γνωριζα αυτο νομιζα οτι υπαρχουν διαφορες. Δηλαδη το ελληνικο πετρελαιο ειναι το ιδιο σε ποιοτητα για παραδειγνα με της Ιταλιας;
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Αν συνέκρινες κάτι τέτοιο με το ελληνικό που ακολουθούσε παλιότερη ναι μεν, αλλά ακόμη εν ισχύ ντιρεκτίβα, τότε σίγουρα θα είχε διαφορές. Αλλιώς περιεκτικότητα 10 ππμ από το 2008, πασσών των ΕΕ υποχρεωτικώς.Δεν το γνωριζα αυτο νομιζα οτι υπαρχουν διαφορες. Δηλαδη το ελληνικο πετρελαιο ειναι το ιδιο σε ποιοτητα για παραδειγνα με της Ιταλιας;
Φυσικά καί δεν είναι! Αλλο οι ντιρεκτίβες καί οι υποχρεωτικές προδιαγραφές,άλλο τι βγαίνει στην αντλία! Ξεχνάτε την βενζίνη (super),που τις περισότερες φορές τα αυτοκίνητα, ακούγονταν σαν δίχρονα από τα 'πειράκια'? Ακόμη καί η σημερινή αμόλυβδη, με οκτάνια 95 καί 100, πιστεύετε ότι είναι ίδια με τις Ευρωπαϊκές,πληρούν στην πράξη αυτές τις προδιαγραφές? Πολλές φορές έχει τύχει να ακούσω γιά τουρίστες με οχήματα diesel, ότι ταλαιπωρούνται εδώ από τα καύσιμα. Ποιά είναι η αιτία? Πολλά ακούγονται, αν κανείς γνωρίζει σίγουρα, ας το πεί καί σε μας τους υπόλοιπους!
-
O νόμος υποχρεώνει στην τήρηση κάποιων προδιαγραφών. Εάν αυτό δεν γίνεται, δεν φταίει ο νομοθέτης. Και στο φινάλε, ελλείψει ελληνικής τεχνογνωσίας, όλα τα κόλπα νόθευσης έρχονται απ' έξω. Εκτός αν πιστεύουμε ότι στο εξωτερικό δεν γίνονται τέτοια πράγματα.
Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού, και στο εξωτερικό και στη χώρα μας.
Πάντως από τα διυλιστήρια το καύσιμο βγαίνει όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις που είναι πανευρωπαικές εδώ και χρόοοονια, και αν σκεφτούμε ότι τα κρατικά διυλιστήρια έχουν πάνω από το 65% της αγοράς, αυτό σημαίνει πολλά. -
Γιατί απαγορεύεται σε 7 στους 10 στην Ελλάδα να τον χρησιμοποιήσουν. (Αθήνα-Θεσ/νικη)
Εγω παντως εχω δει πολλα diesel ειδικα μεγαλα suv που δεν ακουγονται καθολου και κυκλοφορουν ανετα στο κεντρο της Αθηνας!!! Οσες φορες και εαν εχω παει στην Αθηνα παντα πεφτει το ματι μου σε τετοια αυτοκινητα
Αυτό δε σημαίνει ότι είναι νόμιμο και ότι μπορούν να τα αγοράσουν όσοι δεν έχουν εξοχικό, έδρα επιχείρησηες εκτός πολεοδομικου κλπ! Άσε που και ακούγονται και μυρίζουν απαίσια!
Δικιο εχεις κατα μεγαλο ποσοστο. Ενας γειτονας μου παντως αγορασε το asx1.8 diesel το οποιο δεν ακουγεται καθολου. Μπορει το dacia να ακουγεται παραπανω αλλα ποσο δεν γνωριζω. Εαν εμενες επαρχια που μενω εγω και ειχες τρεις επιλογες στην κατηγορια αυτη , duster1.5dci ,terios1.5 και jimny τι θα επαιρνες; Στο παζλ δεν βαζω sx4 kai sadici διοτι κατα την γνωμη μου ειναι αλλη κατηγορια.
Εάν εννοείς ότι δίνεις μέχρι 20000 για καινούριο diesel 4Χ4 αυτοκίνητο μάλλον στο Duster πας και σε κανένα από τα άλλα 2 καθώς ούτε τους χώρους του εχουν (εάν τυχόν έχεις οικογένεια) ούτε την ροπάκλα του diesel που κάνει τα πάντα να φαίνονται εύκολα οπου κι αν κινεισαι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το ανθεκτικός από που προκύπτει; επειδή δεν έχει turbo;Σε μηχανικά αυτό το μοτέρ δεν είχε ποτέ πρόβλημα.Εκτός από τις ηλεκτρονικές βλάβες(που δεν έφταιγε το μοτέρ) που αντιμετώπιζε στα προηγούμενης γενιάς αυτοκίνητα της Renault και οι οποίες έχουν λυθεί καιρό τώρα είναι ένα μοτέρ που μπορεί με μεγάλη ευκολία να βγάλει 300.000 και βάλε χιλιόμετρα τηρώντας το πρόγραμμα συντήρησης που ορίζεται από τον κατασκευαστή.Αν είσαι και πιο επιμελής μπορείς να κάνεις αρκετά περισσότερα
-
αυτα σκεφτομουν και εγω και πηρα το duster(σε καλο να μου βγη) αν το οριο ειναι 20000 τοτε αυτο, το terios το εχει ο αδερφος μου εναι πολυ μικροτερο σε χωρους-επιδοσεις.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
O νόμος υποχρεώνει στην τήρηση κάποιων προδιαγραφών. Εάν αυτό δεν γίνεται, δεν φταίει ο νομοθέτης. Και στο φινάλε, ελλείψει ελληνικής τεχνογνωσίας, όλα τα κόλπα νόθευσης έρχονται απ' έξω. Εκτός αν πιστεύουμε ότι στο εξωτερικό δεν γίνονται τέτοια πράγματα.
Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού, και στο εξωτερικό και στη χώρα μας.
Πάντως από τα διυλιστήρια το καύσιμο βγαίνει όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις που είναι πανευρωπαικές εδώ και χρόοοονια, και αν σκεφτούμε ότι τα κρατικά διυλιστήρια έχουν πάνω από το 65% της αγοράς, αυτό σημαίνει πολλά.Νόμους έχουμε πολλούς,με πληρότητα πρόβλεψης γιά κάθε τι. Φυσικά καί ο νομοθέτης δεν φταίει. Το αποτέλεσμα όμως μετράει! Οτι παντού θεωρητικά γίνονται 'τρίπλες',είναι γεγονός. Γιά να δούμε όμως το ποσοστό σωστών καυσίμων στην κατανάλωση,εδώ καί στην Ευρώπη. Καμμία σχέση. Αν ταξιδεύεις έξω με αυτοκίνητο καί στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεσαι την διαφορά αμέσως. Οσον αφορά την τεχνογνωσία, δεν έχει σημασία αν την υιοθετούμε ή είναι δική μας.Το σίγουρο είναι ότι την 'χρησιμοποιούμε ευρέως'.
Αγαπητέ φίλε,σου υπενθυμίζω ότι θέμα μας ήταν τα σωστά καύσιμα εδώ καί ιδιαιτέρως μιλούσαμε γιά το diesel.Τώρα τι παράγουν τα διυλιστήρια καί τι 'τεχνογνωσία' εφαρμόζεται καί από ποιούς, λίγο ενδιαφέρει τον καταναλωτή. Αλλους πρέπει. Το βασικό όπως είπα καί πιό πάνω είναι, το αποτέλεσμα. Τι καύσιμο μπαίνει στο ρεζερβουάρ. -
-
Ρε Ορεστη ο κ4 ειναι αρχαιος οπως λενε και οι αλλοι...Το κακο δεν ειναι οτι τοποθετειται στο Duster αλλα τοποθετειται σχεδον σ ολα τα renault...Οταν τον ειχαν βαλει στη Laguna facelift το 98 και στα megane facelift στη συνεχεια ηταν οντως μπροστα απ την εποχη του απ τα υπολοιπα ευρωπαικα, γιατι υπηρχαν 1600αρια εξισου δυνατα απο Japan απο πιο νωρις...τωρα ομως;
Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις,που έγκειται η 'αρχαιολογική αξία' του Κ4? Είπαμε μία γενιά πίσω σωστά,από τους σημερινούς downsizing turbo,με άμεσο ψεκασμό,άντε καί το multiair της ΦΙΑΤ. Η δεύτερη μεσολαβούσα γενιά, ποιά είναι(όπως γράφεται)? Μην αναφέρουμε τις μικρορυθμίσεις καί την αλλαγή χαρογράφησης,γιά τις νόρμες καυσαερίων! Ηδη στο Duster από 1/1 έχει CO2 μικρότερο λόγω euro5 (165) από (177) πού είχε πριν. Ενας ανθεκτικός κινητήρας γιά όλες τις δουλειές. Δεν ρίχνεις μιά ματιά σε βασικούς κινητήρες άλλων εταιρειών,ακόμη καί Premium!!
Γιά να μην παρεξηγηθώ πάλι,δεν έχω Κ4!Στο γεγονος οτι το 1998 πηραμε τη laguna με τον συγκεκριμενο κινητηρα..Απο τοτε εχουν βγει 2 καινουριες laguna, 2 facelift αυτων και ο κινητηρας ακομα ιδιος...
Δεν ειπα οτι ειναι κακος οτι χαλαει οτι οτι, απλα ειναι παλιος -
Μην ξεχνάς ότι πολύ καλοί οι turbo,αλλά με πολλά 'επίφοβα' περιφερειακά, ιδίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα.συμπιεστοφοβία έχεις ?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν ειπα οτι ειναι κακος οτι χαλαει οτι οτι, απλα ειναι παλιος
Με αυτή την τοποθέτησή σου, δηλαδή μόνον ηλικιακά,συμφωνώ. Βέβαια σήμερα δεν είναι ακριβώς ίδιος με την Laguna του 98.
Δεν μπορώ να αναφέρω, γιά λόγους που κατανοείς, εταιρείες που είτε χρησιμοποιούν αυτούσιους, είτε με την προσθήκη ενός turbo, κινητήρες ηλικιακά παλαιότερους. -
Μένω εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και η έδρα της επιχείρησής μου είναι επίσης εκτός και έτσι μπορώ να πάρω ντίζελ νόμιμα. Προσωπικά το Terios βενζίνη θα έπαιρνα αν είχα μόνο αυτές τις τρεις επιλογές. Αν και δεν θα έπαιρνα SUV/crossover γενικώς.
Πάντως δεν έχω ακούσει ήσυχο ντίζελ... ούτε οι Mercedes και BMW δεν είναι ήσυχες σε σχέση με τις βενζινοκίνητες!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μην ξεχνάς ότι πολύ καλοί οι turbo,αλλά με πολλά 'επίφοβα' περιφερειακά, ιδίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
συμπιεστοφοβία έχεις ?
Ξέρεις τι λένε στα χωριά? 'Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη'!
Μου είπες ότι είσαι καλός ακροατής,αλλά πειράζει που δεν θέλω να ξεκινήσω 'αντιπαράθεση'. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μένω εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και η έδρα της επιχείρησής μου είναι επίσης εκτός και έτσι μπορώ να πάρω ντίζελ νόμιμα. Προσωπικά το Terios βενζίνη θα έπαιρνα αν είχα μόνο αυτές τις τρεις επιλογές. Αν και δεν θα έπαιρνα SUV/crossover γενικώς.
Πάντως δεν έχω ακούσει ήσυχο ντίζελ... ούτε οι Mercedes και BMW δεν είναι ήσυχες σε σχέση με τις βενζινοκίνητες!
με 350ευρά κυκλοφορείς ντίζελ και στο σύνταγμα να έχεις έδρα...
-
Μην ξεχνάς ότι πολύ καλοί οι turbo,αλλά με πολλά 'επίφοβα' περιφερειακά, ιδίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
συμπιεστοφοβία έχεις ?
Μου είπες ότι είσαι καλός ακροατής,αλλά πειράζει που δεν θέλω να ξεκινήσω 'αντιπαράθεση'.δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης ...
είναι θέμα ημιμάθειας και προκατάληψης... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
συμπιεστοφοβία έχεις ?
Μου είπες ότι είσαι καλός ακροατής,αλλά πειράζει που δεν θέλω να ξεκινήσω 'αντιπαράθεση'.δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης ...
είναι θέμα ημιμάθειας και προκατάληψης...Χωρίς να με ξέρεις ή να έχουμε συζητήσει,με χαρακτηρίζεις 'ημιμαθή καί προκατειλημένο'. Οτι πείς!!
Dacia Duster