-
Καλημέρα σας.Είμαι καινούριος στο forum.Αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένο ένα Peugeot 208 BlueHDi του 2018.Αρχικά είχε την δική εργιστασιακή οθόνη αφής,αλλά επειδή ήθελα να προσθέσω και κάμερα οπισθοπορείας ,ο έμπορος που μου το πούλησε μου πρότεινε να αλλάξω ολόκληρη την οθόνη και να βάλω μία με Android auto που κοστίζει περίπου 200 € και προσφέρθηκε να μου κάνει και έκπτωση 50 €.Είπα κι εγώ γιατί όχι ,θα εχω και google maps που είναι πολύ πιο βολική και έυχρηστη εφαρμογή σε σχέση με οποιοδείποτε proprietary σύστημα navigation,οπότε έφερε τεχνικό που αντικατέστησε την εργοστασιακή οθόνη της Peugeot με μία (κινέζικη ?) μάρκας Digital IQ,νομίζω είναι αυτό το μοντέλο.Σύνδεσα λοιπόν κινητό,ίντερνετ,χάρτες,όλα καλά.Όμως στην πορεία μου άναψε το λαμπάκι για την πίεση στα λάστιχα.Πήγα σε βενζινάδικο και συμπλήρωσα αέρα αλλά το λαμπάκι συνέχισε να ανάβει.Είδα λοιπόν στο manual ότι μετά την συμπλήρωση αέρα στα λάστιχα θα πρέπει να αρχικοποιηθεί το σύστημα ελέγχου της πίεσης,διαδικασία που γίνεται μέσα από το μενού της οθόνης αφής.Έλα όμως που η android κινεζιά δεν έχει τα ίδια μενού που έχει η εργοστασιακή οθόνη της Peugeot και δεν μπορώ να βρώ με τίποτα την συγκεκρειμένη ρύθμιση,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σβήσω το ρημάδι το λαμπάκι.Συν ότι δεν λειτουργεί σωστά και το trip computer,μου δείχνει άλλα αντ'άλλων στην στιγμιαία ταχύτητα(π.χ. μπορεί να είμαι σταματημένος και να μου δείχνει ότι πάω με 300!),και δεν έχω πρόσβαση και σε άλλες "ζωτικές" πληροφορίες όπως π.χ. την στάθμη του AdBlue ή ρυθμίσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν κουμπιά εφόσον υπάρχει οθόνη αφής όπως π.χ. την ανενεργοποίηση του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης,συστήματος ASR/ESC κτλ. .Επίσεις έχω και μια υποψία ότι δεν μου εμφανίζει και τα warnings(Π.χ. όταν ανάβει το λαμπάκι για την πίεση στα λάστιχα,δεν θα έπρεπε να συνοδέυεται και από αντίστοιχο προειδοποιητικό μύνημα?Ε εμένα δεν μου εμφανίζει απολύτως τίποτα)Υπάρχει κάποιος τρόπος π.χ. μέσω κάποιας αναβάθμισης ή κάποιας εφαρμογής να έχω τα ίδια μενού με την εργοστασιακή οθόνη?Ή θα πρέπει αναγκαστικά να του πω να ξηλώσει την οθόνη και να βάλει πίσω την παλία,πράγμα που σημαίνει ότι θα έχω πετάξει 150 €?Και αν ξαναβάλω την εργοστασιακή θα μπορώ να συνεχίσω να έχω κάμερα οπισθοπορείας ή την αποχαιρετάω?
-
Αυτά δεν τα κάνεις σε έμπορο. Πας ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ρωτάς τι μπορείς να κάνεις στην δική του οθόνη και όλα εντάξει.
Τώρα θα τρέχεις.
-
Κυκλοφορούν στο FB group του 208 εργοστασιακές οθόνες για αναβάθμιση.
Με την κινεζική μην περιμένεις να βγάλεις άκρη.
Αν έχεις ακόμα τη δικιά σου την παλιά συνέδεσε τη προσωρινά να κάνεις τις ρυθμίσεις.(Τα κακά του να συγκεντρώνει η οθόνη κρίσιμες λειτουργίες του αυτοκινήτου).
-
Το θεμα δεν είναι να "κάνω την δουλειά μου" προσωρινα,το αλλά να έχω μόνιμα υποστήριξη στις λειτουργείες του αυτοκινήτου μέσω της οθόνης.Θα προσπαθήρω να επικοινωνήσω με τον τεχνικό που την εγκατέστησε μήπως είναι κάπου χαμένη μέσα στα μενού η ρύθμιση και δεν την βρίσκω ή μήπως υπάρχει τρόπος αναβάθμισης του λογισμικού ή αν μπορέι να κατέβερι κάποια καλύτερη εφαρμογή που να έχει καλύτερη επικοινωνία με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.Διαφορετικά θα ψάξω μήπως υπάρχει τρόπος να έχω κάμερα σε εργοστασιακή οθόνη της πεζό,είτε στην παλιά είτε αν αγοράσω κάποια καινούρια,εργοστασιακή όμως και όχι 3rd party.
-
@dieselhead_93 said in Peugeot 208:
Το θεμα δεν είναι να "κάνω την δουλειά μου" προσωρινα,το αλλά να έχω μόνιμα υποστήριξη στις λειτουργείες του αυτοκινήτου μέσω της οθόνης.Θα προσπαθήρω να επικοινωνήσω με τον τεχνικό που την εγκατέστησε μήπως είναι κάπου χαμένη μέσα στα μενού η ρύθμιση και δεν την βρίσκω ή μήπως υπάρχει τρόπος αναβάθμισης του λογισμικού ή αν μπορέι να κατέβερι κάποια καλύτερη εφαρμογή που να έχει καλύτερη επικοινωνία με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.Διαφορετικά θα ψάξω μήπως υπάρχει τρόπος να έχω κάμερα σε εργοστασιακή οθόνη της πεζό,είτε στην παλιά είτε αν αγοράσω κάποια καινούρια,εργοστασιακή όμως και όχι 3rd party.
Με την aftermarket οθόνη δεν θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη, 99%.
Λογικά θα χρειαστεί να βάλεις πάλι την παλιά.. Μακάρι να βγει άκρη. Πιο λογικό μου φαίνεται να βάλεις ότι χρειάζεται για να "ξεκλειδώσεις" την εργοστασιακή κάμερα.Αλλά θα στοιχίσει λογικά.. -
Λοιπόν πήγα χθες στην μάντρα που αγόρασα το αμαξι και πηρε ο έμπορος τηλέφωνο μπροστά μου τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση,ο οποίος έκανε και τον έκπληκτο όταν του είπε οτι η οθόνη δεν δουλεύει σωστα,ειναι δύσχρηστη κτλ.Θα το πάω να το αφησω μεθαυριο αν μπορει να περάσει το σωστό λογισμικό ώστε να εχω όλες τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες που ειχε η παλιά οθόνη, και να κάνει το trip computer να δουλεύει σωστά.Αν δεν δουλεύουν ολα στην εντέλεια είπα να μου βάλουν την παλιά οθόνη και τα λεφτά μου πίσω,το πολυ πολυ να βάλω κανένα parktronic αν δεν μπορει να μπει κάμερα.
-
"έκπληκτος"
Καλή τύχη πάραυτα.
-
Λοιπόν πήγα χθες στην μάντρα που αγόρασα το αμαξι και πηρε ο έμπορος τηλέφωνο μπροστά μου τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση,ο οποίος έκανε και τον έκπληκτο όταν του είπε οτι η οθόνη δεν δουλεύει σωστα,ειναι δύσχρηστη κτλ.Θα το πάω να το αφησω μεθαυριο αν μπορει να περάσει το σωστό λογισμικό ώστε να εχω όλες τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες που ειχε η παλιά οθόνη, και να κάνει το trip computer να δουλεύει σωστά.Αν δεν δουλεύουν ολα στην εντέλεια είπα να μου βάλουν την παλιά οθόνη και τα λεφτά μου πίσω,το πολυ πολυ να βάλω κανένα parktronic αν δεν μπορει να μπει κάμερα.
Καλά ευχήσου να σου βάλουν την παλιά και μετά πήγαινε σε ένα εξουσιοδοτημένο να σου βάλουν κάμερα που συνήθως μπαίνει εύκολα στην δική του οθόνη.
-
Τελικά μου ξαναέβαλαν την εργοστασιακή οθόνη και πήρα πίσω τα χρήματα που είχα δώσει για την κινέζικη μαϊμουδιά.Ρώτησα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Peugeot για κάμερα και η απάντηση που μου έσωσαν ήταν ότι για το συγκεκρειμένο μοντέλο το εργοστασιακό σύστημα δεν υποστηρίζει κάμερα οπισθοπορείας και με προέτρεψαν να απευθυνθώ σε κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει την αναβάθμιση της οθόνης με after market συστήματα.Φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή,πάλι κινεζιά θα μου βάλουν.Οπότε ξεχνάω την κάμερα και μάλλον θα πάω σε σύστημα parking radar που είναι αρκετά φθηνότερο και δεν επηρεάζεται από την οθόνη.Μου κάνει εντύπωση όμως από την μία στο manual του αυτοκινήτου υπάρχει αναφορά σε κάμερα όπισθεν,και από την άλλη η αντιπροσωπεία μου λέει ότι δεν υποστηρίζεται για το συγκεκρειμένο μοτέλο.Ίσως να έχει να κάνει με την έκδοση του μοντέλου (Π.χ. το δικό μου είναι Business,ενώ υπάρχουν και άλλες εκδόσεις όπως Active,Allure κτλ.)
-
Εγώ έχω την active plus αλλά ούτε σε εμένα υποστηρίζεται. Μην σκας, βάλε αισθητήρες πίσω και καθάρισες. Και πιο φθηνοί είναι και πιο αξιόπιστοι.
-
.Μου κάνει εντύπωση όμως από την μία στο manual του αυτοκινήτου υπάρχει αναφορά σε κάμερα όπισθεν,και από την άλλη η αντιπροσωπεία μου λέει ότι δεν υποστηρίζεται για το συγκεκρειμένο μοτέλο.Ίσως να έχει να κάνει με την έκδοση του μοντέλου (Π.χ. το δικό μου είναι Business,ενώ υπάρχουν και άλλες εκδόσεις όπως Active,Allure κτλ.)
Στο είχα πει και παλιότερα. Μπορείς να βάλεις μεταχειρισμένη εργοστασιακή οθόνη από μεγαλύτερη έκδοση, που θα υποστηρίζει andoid auto/carplay + κάμερα και navigation (υπερβολή).
Προφανώς η αντιπροσωπεία δεν πρόκεται να βάλει κάτι τέτοιο. -
Αν το θεμα ειναι η καμερα κ το παρκαρισμα δινεις ~100ευρω κ βαζεις αισθητηρες κ ξεμπερδευεις.
-
Καλησπέρα στο forum ως νέος και εγώ τώρα στο 208 θα ήθελα τη γνώμη σας για το 208 του 2018 1.5 bluehdi 100hp(6ταχυτο). Το πήρα πρόσφατα μεταχειρισμενο από leasing με όλα τα service του πολύ προσεγμένο. Θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη για το πως είναι γενικά σαν αυτοκίνητο και το τι να περιμένω στο μέλλον από βλάβες κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Μόνο το δοχείο adblue που τσούζει…
-
Αυτό μου είπαν απ το service της Peugeot ότι αλλαχθηκε πριν από 5.000χλμ οπότε δεν θα έχω σύντομα θέμα. Κάτι άλλο που μπορεί να σας προβλητιζει σαν θέμα σε αυτά τα μοντέλα;
-
Τίποτα που να πρέπει να σε απασχολεί….εγώ άλλαξα δυο φορές εμπρός βάσεις αμορτισέρ γιατί έτριζαν αλλά το κόστος μηδαμινό, ούτε 50 ευρώ.
-
@johnpap26 said in Peugeot 208:
Καλησπέρα στο forum ως νέος και εγώ τώρα στο 208 θα ήθελα τη γνώμη σας για το 208 του 2018 1.5 bluehdi 100hp(6ταχυτο). Το πήρα πρόσφατα μεταχειρισμενο από leasing με όλα τα service του πολύ προσεγμένο. Θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη για το πως είναι γενικά σαν αυτοκίνητο και το τι να περιμένω στο μέλλον από βλάβες κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
παρε ενα ι20 ντισελ.Και πιο μεγαλο και καλες καταναλωσεις και φτηνα και αραια service
-
Καλησπέρα ξανά στην ομάδα...ια ερώτηση να κάνω ακόμα αν γνωρίζει κάποιος. Όπως σας είπα το αυτοκίνητο έχει τον 1.5 bluehdi 6ταχυτο. Και είδα στα σέρβις του ότι έχει αλλαχθει πρόσφατα καδενα, εκκεντροφορος κτλ. Γνωρίζετε κάτι για αυτό; Γιατί κάπου διάβασα ότι υπήρχε κάποια ανάκληση για τον 1.5 όταν βγήκε.
-
@johnpap26 said in Peugeot 208:
Καλησπέρα ξανά στην ομάδα...ια ερώτηση να κάνω ακόμα αν γνωρίζει κάποιος. Όπως σας είπα το αυτοκίνητο έχει τον 1.5 bluehdi 6ταχυτο. Και είδα στα σέρβις του ότι έχει αλλαχθει πρόσφατα καδενα, εκκεντροφορος κτλ. Γνωρίζετε κάτι για αυτό; Γιατί κάπου διάβασα ότι υπήρχε κάποια ανάκληση για τον 1.5 όταν βγήκε.
Δες αυτό το βίντεο ίσως σε βοηθήσει;
-
Λόγω γλώσσας δεν κατάλαβα πολλά .. Απλά γενικά διάβασα ότι έγινε ανάκληση σε αυτούς τους κινητήρες τότε. Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ.
Peugeot 208