-
Καλησπερα, θελω να αλλαξω λαδια σε Mercedes 3.0L V6 M272. Τι SAE να επιλεξω?
H Mercedes απ οτι καταλαβα βαζει 5W40 αλλα μπορει να μπει οτιδηποτε απο 0W30 μεχρι 5W40.
Γνωριζετε κανενα εξειδικευμενο/εξουσιοδοτημενο να προτεινει και 30αρι λαδι?Μεχρι τωρα σε BMW 3.0L M54 εβαζα 0W30 Castrol Edge και δεν εκαιγε καθολου λαδι, με πολυ καλη καταναλωση σε ταξιδια.
-
Eγώ βάζω το Mobil ESP Formula 5w30, και τα castrol είναι καλά. Αυτό που θεωρούνται πιο premium είναι τα Motul και τα AMSoil.
-
Η μάρκα δε με ενδιαφέρει τόσο όσο η πυκνότητα και αν έχει κάποια ιδιαιτερότητα ο V6 της Mercedes.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βάλε ό,τι θες που να καλύπτει την Mercedes προδιαγραφή που λέει στο manual (ή πιθανά τη διαδοχό της). Ιξώδη επίσης τα λέει μέσα.
Νομίζω καλά έκανε και έβαζες 0W30 εφόσον στο επέτρεπε. Αν πας σε πιο χοντρό λάδι θα δεις (μικρή) αύξηση της κατανάλωσης.
...βέβαια αυτές οι μικρές διαφορές στο τέλος δεν είναι και τελείως ασήμαντες. 2% διαφορά στην κατανάλωση είναι δύσκολο να την καταλάβεις αλλά σαν ποσό ίσως να είναι ίσο με το κόστος της αλλαγής λαδιών. -
Έχει αυτό το άθλιο διάγραμμα με το οποίο επιλέγεις βάση θερμοκρασίας. Όλα ικανοποιητικά φαίνονται... άντε βγάλε άκρη.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φαντάζομαι θα υπάρχει αποκλειστικό φόρουμ τόσο ελληνικό όσο και ξένο όπου σίγουρα θα έχουν συζητήσει και φυσικά δοκιμάσει λάδια σε μοτέρ σαν το δικό σου οπότε μάλλον θα σε καθοδηγήσουν καλύτερα.
-
Ο χρήστης tharis έγραψε:
Η μάρκα δε με ενδιαφέρει τόσο όσο η πυκνότητα και αν έχει κάποια ιδιαιτερότητα ο V6 της Mercedes.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
MB Approval 229.5 να επιλέξεις ως προδιαγραφή,
Προτεινόμενο Mobil 1 FS 0W40 -
Αν δεν σου έκαιγε αυτό που έβαζες , με τον τρόπο που οδηγάς δεν βλέπω λόγο να αλλάξεις. Αν αρχίσει να καίει μπορείς να πας φυσικά σε 0W40 που είναι παχύτερο τόσο κρύο όσο και ζεστό (δες τα χαρακτηριστικά)
Φυσικά, σε κάθε περίπτωση πρέπει να καλύπτονται οι προδιαγραφές. -
Χαιρετώ τους εκλεκτούς λαδολόγους,
ψάχνω ένα λαδάκι για τον 1KR-FE (1000αρη σε P107, C1, aygo etc). Το μοτεράκι έχει 110.000km και έχει μια ελαφριά κατανάλωση της τάξης των 700ml στα 15.000km. (δεν ξέρω το ιξώδες του λαδιού που υπάρχει).
Η αλλαγή των λαδιών θα γίνεται ανα 10.000km και το όχημα κινείται κυρίως εκτός πόλεως.
Η πεζώ τα προτείνει σχεδόν όλα, 0W30, 5W30, 5W40, 10W40.... Η Daihatsu - Τoyota προτείνει το 0W20 (φαντάζομαι απευθύνεται για την Ιαπωνία ή χώρες με ψυχρό κλίμα).
Δεδομέων των παραπάνω και του γεγονότος οτι ο εν λόγω κινητήρας τσιμπάει γενικώς λάδι με τί πρότεινεται να αρχίσω; Σκέφτομαι να αποφύγω για αρχή το 10w40 και να παω σε 5W40, το 30αρι επίσης θα 'θελα να το αποφύγω διότι το αυτοκινήτο βγαίνει και εθνική αρκετά. Υποψηφια έχω quartz 9000 5W40 ή το LIQUI MOLY MOLYGEN 5W40.
-
To Total quartz 9000 5-40 μια χαρα ειναι πιστευω
Αν βρεις και το energy ακομα καλυτερα -
Παιδια για ενα Mercedes e220 bluetec του 2015 η Mercedes προτεινει λαδι 229.52 η 229.51 η 228.51 και απο ιξωδες επιτρεπει στη θεωρια τα παντα αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια. Η αντιπροσωπεια βαζει Mobil1 Esp formula 5w30. Εχει 160000km και σκεφτομαι να παω σε 5w40 για καλυτερη προστασια. Τι λετε? Δεν καιει λαδι. Αλλαχτηκε προσφατα tensioner καδενας γιατι εκανε τον χαρακτηριστικο ηχο στο ξεκινημα. Αλλαγες λαδιων θα γινονται καθε 8-10χιλ χλμ
-
Μείνε ως έχει.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
To Total quartz 9000 5-40 μια χαρα ειναι πιστευω
Αν βρεις και το energy ακομα καλυτεραΤι διαφορά έχουν τα energy?
Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχουν καλυτερες ιδιοτητες
-
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Παιδια για ενα Mercedes e220 bluetec του 2015 η Mercedes προτεινει λαδι 229.52 η 229.51 η 228.51 και απο ιξωδες επιτρεπει στη θεωρια τα παντα αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια. Η αντιπροσωπεια βαζει Mobil1 Esp formula 5w30. Εχει 160000km και σκεφτομαι να παω σε 5w40 για καλυτερη προστασια. Τι λετε? Δεν καιει λαδι. Αλλαχτηκε προσφατα tensioner καδενας γιατι εκανε τον χαρακτηριστικο ηχο στο ξεκινημα. Αλλαγες λαδιων θα γινονται καθε 8-10χιλ χλμΑν είναι τεχνολογίας bluetec η προδιαγραφή πρέπει να είναι αυστηρά ΜΒ229.52.
Τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν θέμα σοβαρό με την καδενα !
Κωδικός κινητήρα OM651 αν έχει 150.000χλμ και άνω καλο θα ηταν να σου μετρήσουν την ανοχή της. -
Η καδενα εχει ελεγχθει και εχει αλλαχτει και το tensioner. Πιστευεις οτι το 5w40 θα παρεχει καλυτερη προστασια στην καδενα και στον κινητητρα γενικοτερα η να μεινω στο 5w30. Ναι ειναι το bluetec αλλα επιτρεπει και 229.51 και 229.52
-
Μια χαρά είναι τα mobil esp 5w30. Γιατί να πας σε 5w40; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ακόμα και στο Μεξικό και στην Βραζιλία οι αυτοκινητοβιομηχανίες συστήνουν 5w20-5w30. Μια χαρά προστατεύουν τον κινητήρα. Από προδιαγραφές να μείνεις σε C3 και μην πας στα πιο λεπτόρευστα C2 που είναι για οικονομία. Αν γνωρίζεις τα βασικά μείνε σε HTHS >3.5 και είσε μια χαρά από προστασία.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Σκεφτηκα να δοκιμασω και τα Shell Helix ECT C2/C3 0W30 οπως και τα Petronas syntium 7000 dm 0w30 με την προδιαγραφη 229.52 ειδικα για κινητηρες Bluetec.
-
Παρατήρησε την διάταξη της καδένας
Youtube Video
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]