-
Το ξεχείλωμα από φθορά της καδένας έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα της όπως και με την ποιότητα των γραναζιών που εμπλέκεται και μετά με ένταση της και την λίπανση της.
-
Ειναι το ιδιο θεμα που εχουν και οι M271 με την μονή καδενα αποτι καταλαβαινω . Απλα εδω η καδενα κινει μονο τους εκκεντροφορους. Τα υπολοιπα κινουνται με γραναζια.
-
Quadra
Συμφωνώ, στα πρώτα μοντέλα δεν έβγαζε τα 150.000χλμ στα facelift φτάνουν τις 200.000χλμ περίπου.
Κάποιοι που ασχολούνται μόνο με mercedes αν είδες και το βίντεο μετα το 2:07 το γυρισμα στις γλυστρες είναι γωνία,
Εχω 780.000χλμ στο δικό μου η καδενα δεν κάνει κιχ, αλλά ειναι διπλή και η διάταξη της είναι κατακόρυφα με τα γραναζια εκκεντροφορων, δεν τα αγγαλιαζει. -
Και εγω εχω 500.000 σε Μ111 και η καδενα είναι πιο αθορυβη απο τον Μ271 το πρωί.
Nikos204 δυστυχώς η μερκ την έχει πατησει πολλές φορές απο τους προμηθευτές της, προφανώς με άλλα υλικά δουλευε στην εξέλιξη και άλλα εφθασαν στην γραμμή παραγωγής.
Μ111 μοτερ, τα πρώτα ολα θα βγαλουν φλαντζα στο ίδιο σημείο θα χάνει λάδι αφού οι φλαντζες της victor reinz ήταν ελλατωματικες. Μ111 στα W203 (μοτερ με δεκαετία σε κυκλοφορία, ξαφνικά για ενα χρόνο καμμενες βαλβιδες. Για τα επόμενα δεν γνωρίζω, αλλά στο νετ εχουν ωραιες αναλύσεις για τον καθε κινητήρα.
Η μονη καδενα ήταν και τσιγκουνια αλλά ο ειδικός τύπος αλλά και οι καταναλωτες γκρινιαζαν για τον ήχο του m111.
H καδενα στο βίντεο μήπως την εκαναν ετσι επειδή είναι ντιζελ χαμηλοστροφο? -
Δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα έχει αλλάξει σίγουρα προμηθευτή και βελτιώσει τα υλικά,Θεωρείς χαμηλόστροφο έναν ντίζελ με 4700στρ/λ .Ο κινητήρας αυτός είναι με ιπποδυνάμεις 136/170/204hp έχει φορεθεί απο το C,E,CLS,ML,GLK,CLS ως και S.Δεν υπάρχει λύση το επίτευγμα διακρίνεται στην εικόνα
Το ιδιο πρόβλημα μην πω και σοβαρότερο έχουν και οι BMW F10 diesel και στα όλα παραπάνω το χειρότερο για να γίνει πλήρη αντικατάσταση του κιτ καδένας πρέπει να βγει ο κινητήρας στον πάγκο -
https://www.zeller-gmelin.de/zgSite/de/ ... 282709BBBD
Πως τα βλεπετε αυτα τα χαρακτηριστικα του συγκεκριμενου λαδιου ?
-
Φαινεται ενταξει. Σε τι αυτοκινητο σκεφτεσαι να το βαλεις;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
https://www.zeller-gmelin.de/zgSite/de/Divinol-lubricants-und-release-agents/Automotive-Lubricants/Engine-Oils-Cars/Divinol-Multilight-10W-40/p/49610?s=F8D6887BA2FAA83BDC7B52221FB1D3282709BBBDΠως τα βλεπετε αυτα τα χαρακτηριστικα του συγκεκριμενου λαδιου ?
12 χρόνια στο accent και καμιά 15αρια στο atos!!!Ο πατέρας μου στο elantra μέχρι που η αντιπροσωπεία το γύρισε στα eneos. Τα μοτέρ δούλευαν όπως την πρώτη μέρα.Αλλαγες όμως το πολύ ανά 7-8000 χλμ.
-
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Φαινεται ενταξει. Σε τι αυτοκινητο σκεφτεσαι να το βαλεις;Σε huyndai tucson με 240.000 χλμ. Το γύρισα σε divinol 10w-40 γιατί κάνω πολλά χλμ το μήνα και είναι οικονομική λύση για αλλαγές έως 10.000χλμ το πολυ. Πριν έβαζα eneos 5-40 full synthetic αλλά μου τα καίει στα 10.000 1 λίτρο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χαιρετε και καλη Σαρακοστη! Στην οικογενεια εχουμε ενα opel corsa c 1.2 z12xe του 2001 με 270.000km. Για σερβις το πηγαινει ο πατερας μου και ο μαστορας που ρωτησα τωρα βαζει τα 10-40 της gm. Το αυτοκινητο καθε χρονο θα κανει γυρω στα 8000km οχι περισσοτερα. Κοιταξα λιγο στο ιντερνετ και θα ηθελα την βοηθεια σας. Γραφονται πολυ καλα λογια για τα 10-40 magnatec της castrol. Επισης η motul εχει 2 τυπους 10-40 τα 4100 και τα 6100 που δεν εχω καταλαβει αν ειναι ημισενθετικα η συνθετικα! Το αυτοκινητο το επομενο διαστημα θα κανει αρκετα χιλιομετρα και ισως ξεπερασει τα 10.000km. Τα συνθετικα 5-40 8100 χ-cess κανουν για το αυτοκινητο ουτως ωστε να γινει η αλλαγη λαδιων στο χρονο αφου ειναι συνθετικα και θα αντεξουν σιγουρα εως 12.000km ( τα km δε θα ειναι εντος πολης ολα) ; To βιβλιο σερβις γραφει μονο να χρησιμοποιειται λαδι Α3/Β3. Βρηκα οτι αν ειναι Α3/Β4 που ειναι αυτα τα motul και το castrol δεν υπαρχει προβλημα. Με τα τωρινα λαδια δεν εχουμε καποιο θεμα ουτε καιει λαδια. Απλα λογω του οτι θα κανει καποια παραπανω km θα ηταν καλυτερο να βαζαμε τα συνθετικα της motul ή καποιο απο τα άλλα.
-
Δεν έχεις θέμα μέχρι και 15.000χλμ να κρατήσεις τα ΑCEA A3 λιπαντικά, όποια και αν επιλέξεις.
Αν θες κάτι καλύτερο δες κάτι με την GM LL B 025 προδιαγραφή ή την νεότερη GM DEXOS 2. Αυτά θα τα βρεις κυρίως σε 5W30. Στο manual σου λογικά κάπου θα γράφει ότι είναι συμβατό το μοτέρ και με 5W30 λάδι. Ειδάλλως βάζεις 5W40 όπως το 8100 που λές. -
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση! το βιβλιαρακι αναφερει αν χρησιμποιειται συνθετικο λαδι οπως το 0w-x, δεν υπαρχει περιορισμος. Η αλλαγη λαδιου και φιλτρου γινεται καθε χρονο ή καθε 30.000 Km. Χρησιμοποιειτε μονο λαδι τυπου ACEA A3/B3 με βαθμο ιξωδους SAE 0W-X, 5W-X ή 10w-x. Οπου χ πρεπει να ειναι 30 ή μεγαλυτερο απο 30. Τα castrol magantec 10-40 και τα Motul 4100, 6100 και τα 8100 x cess ειναι Α3/Β4 που μπορουν να αντικαταστησουν τα Α3/Β3. Λεω να καταληξω λοιπον στα 5-40 της motul που ειναι full συνθετικα μιας και υπολογιζω οτι το αμαξι θα κανει περιπου 12.000km τον χρονο και τοτε να τα αλλαξω. Ειναι safe επιλογη ετσι δε θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα; Θα παρακολουθω εννοειται την καταναλωση λαδιου και θα εχω ΄ρεζερβα΄ το 1 λιτρο λαδιου που θα περισσεψει.
-
Θα σου πρότεινα τότε να πας στα DEXOS 2 της GM που είναι πρακτικά ο διάδοχος των λιπαντικών που βάζεις. Στα προτείνω αυτά καθαρά και μόνο λόγω τιμής μιας και τα βρίσκεις στα ~25ευρώ το 5λιτρο.
Ειδάλλως τα 8100 που από ότι καταλαβαίνω εννοείς επίσης θα είναι άριστα. -
Να σου πω την αληθεια αν και δεν εχω 'γνωσεις΄, κατι το γεγονος πως αρκετοι τα παρουσιαζουν σαν γνησια της opel, κατι που ειναι απο τα πιο φτηνα στην κατηγορια τους λεω να βαλω αυτα https://www.skroutz.gr/s/7099230/Motul-8100-X-cess-5W-40-4L.html
-
Προχώρα άφοβα....
-
καλημερα
τον αλλο μηνα αγοραζω ενα Toyota CHR . εχω ακουσει ολες σχεδον οι αντιπροσωπειες λενε για αλλαγες λαδιων καθε 15 η 20 χιλιαδες ΚΜ , πραγμα παραλογο για τη γνωμη μου.
Η πρωτη αλλαγη λαδιων μπορει να γινει πχ στα 1500 και μετα καθε αλλαγη στα 8000 πχ ; μπορει η καθε toyota να αρνηθει την αλλαγη σε αυτα τα χιλιομετρα αν η γραμμη που εχουν ειναι πχ καθε 15 ; -
Δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις νωρίτερα τις αλλαγές.
Φυσικά δνε πρόκειται να στο αρνηθεί κανείς, έξτρα χρήματα είναι για αυτούς!
-
Κανε την πρώτη αλλαγή στα 1500,αλλά αλλαγές ανα 8000 χιλιόμετρα?! Και οικονομικά αν το δεις σε σχέση με αντικατάσταση κινητηρα δεν στέκει.
-
εστω καθε 10000
-
Μπορείς να αλλάζεις λάδια όποτε θέλεις, είναι φυσικά δικαίωμά σου. Άλλά οικονομτεχνικά (και οικολογικά), δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής. Προφανώς και δεν έχει κανένα πρόβλημα ο κινητήρας εαν οι αλλαγές λαδιών γίνονται στο διάστημα που προβλέπει ο κατασκευαστής. Η τεχνολογία των μετάλλων και των λιπαντικών (χημείας) εξελίσεεεται συνεχώς, δεν έχει μείνει στάσιμη στην δεκαετία του '80-'90.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]