-
Αναρωτιέμαι μήπως σε απλή καθημερινή χρήση, (η δική μου είναι συνήθως αποστάσεις διάρκειας μικρότερης των 10΄, οπότε πάω και αργά μιας και δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα λάδια) ένα ποιο καθημερινό λάδι (ας πούμε GroupIII) υπερέχει σε σύγκριση με ένα GroupIV/V (που για λόγους marketing ονομάζονται racing ή κάτι ανάλογο). Αργά πλέον πάω γενικά, παραπάνω από 9/10 φορές.
Κατηγορία 1 : Torco SR1, Penrite GF-5, Amsoil
Κατηγορία 2: Τοrco SR5, Redline, Penrite Racing, Amsoil Full Synth (αυτά που τα δίνει για 15Κ miles)Ξέρω πως δεν είναι πάντα εύκολο να βάλεις κάποιο λάδι σε κάποια κατηγορία.
Η ερώτησή μου - αν θέλει κανείς να την πάρει ποιο συγκεκριμένα - αφορά τα λάδια όπου έχω βάλει τα λινκς. -
Το ίδιο θέμα έχω και εγώ αλλά με το σκούτερ. Το 90% των διαδρομών είναι μέχρι 10 λεπτά. Το μόνο που έκανα ήταν αντί 10W-40 που λέει ο κατασκευαστής για τις εδώ θερμοκρασίες, του βάνω 5W-40 αντί κάθε 6.000 αλλαγή το κάνω κάθε 3.000 και κάθε 4 αλλαγές βάνω και Motorkote.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Αναρωτιέμαι μήπως σε απλή καθημερινή χρήση, (η δική μου είναι συνήθως αποστάσεις διάρκειας μικρότερης των 10΄, οπότε πάω και αργά μιας και δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα λάδια) ένα ποιο καθημερινό λάδι (ας πούμε GroupIII) υπερέχει σε σύγκριση με ένα GroupIV/V (που για λόγους marketing ονομάζονται racing ή κάτι ανάλογο). Αργά πλέον πάω γενικά, παραπάνω από 9/10 φορές.Κατηγορία 1 : Torco SR1, Penrite GF-5, Amsoil
Κατηγορία 2: Τοrco SR5, Redline, Penrite Racing, Amsoil Full Synth (αυτά που τα δίνει για 15Κ miles)Ξέρω πως δεν είναι πάντα εύκολο να βάλεις κάποιο λάδι σε κάποια κατηγορία.
Η ερώτησή μου - αν θέλει κανείς να την πάρει ποιο συγκεκριμένα - αφορά τα λάδια όπου έχω βάλει τα λινκς.Xαλαρά το 1ο. Με μια γρήγορη ματιά οι specifications του 2ου είναι αρχαίες (αλλά τουλάχιστον υπάρχουν) και αφορά racing χρήση που λες ότι δεν κάνεις. Το 1ο μια χαρά κάνει και για να το πατάς που και που, ή συχνότερα. Τσέκαρε ότι είναι και στην Dexos λίστα της GM.
-
http://www.skroutz.gr/s/6138572/Castrol ... 30-1L.html
καλησπερα, πως σας φαινονται οι τιμες για το λαδι αυτο? Ειναι υποπτες η εχει πεσει η τιμη του?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αναρωτιέμαι μήπως σε απλή καθημερινή χρήση, (η δική μου είναι συνήθως αποστάσεις διάρκειας μικρότερης των 10΄, οπότε πάω και αργά μιας και δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα λάδια) ένα ποιο καθημερινό λάδι (ας πούμε GroupIII) υπερέχει σε σύγκριση με ένα GroupIV/V (που για λόγους marketing ονομάζονται racing ή κάτι ανάλογο). Αργά πλέον πάω γενικά, παραπάνω από 9/10 φορές.
Η ερώτησή μου - αν θέλει κανείς να την πάρει ποιο συγκεκριμένα - αφορά τα λάδια όπου έχω βάλει τα λινκς.Xαλαρά το 1ο. Με μια γρήγορη ματιά οι specifications του 2ου είναι αρχαίες (αλλά τουλάχιστον υπάρχουν) και αφορά racing χρήση που λες ότι δεν κάνεις. Το 1ο μια χαρά κάνει και για να το πατάς που και που, ή συχνότερα. Τσέκαρε ότι είναι και στην Dexos λίστα της GM.
Δεν είναι θέμα specs. Πχ amsoil , redline, mogul 300v έχουν λάδια που δεν είναι approved. Η ερώτηση μου αφορα την σύνθεση και τα πρόσθετα που έχουν τα μεν και τα δε.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δεν είναι θέμα specs. Πχ amsoil , redline, mogul 300v έχουν λάδια που δεν είναι approved. Η ερώτηση μου αφορα την σύνθεση και τα πρόσθετα που έχουν τα μεν και τα δε.
Ναι αλλά οι προδιαγραφές του 2ου φαίνονται παλαιότερες από του 1ου. Έχουν βγει νεότερες προδιαγραφές που το 2o δεν καλύπτει. Οπότε δεν έχει νόημα να μπλέκει κανείς με πρόσθετα και συνθέσεις. Τα τεστ που περνάει το 1ο, δεν τα περνάει το 2ο... και αυτό είναι το αποτέλεσμα που μετράει. Ας είναι διαστημική η σύνθεση του 2ο η σύνθεσή του δεν είναι ιδεατή για νορμάλ αυτοκίνητο. Ίσως να είναι για αγωνιστικές εφαρμογές αλλά αυτό δεν μας αφορά.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
http://www.skroutz.gr/s/6138572/Castrol-Edge-5W-30-1L.htmlκαλησπερα, πως σας φαινονται οι τιμες για το λαδι αυτο? Ειναι υποπτες η εχει πεσει η τιμη του?
8€ τα πηρα κι εγω περυσι
πραγματικα επεσαν πολυ οι τιμες τελευταια..
θυμαμαι πριν 3-4 χρονια τ ειχα παρει με 15€ και τη θεωρουσ πολυ καλη τιμη
τωρα βεβαια αν καταφεραν να φτιαξουν τοσο καλες 'μαϊμου συσκευασίες'...
-
Αυτά τα torco και τα redline (εκτός των Amsoil), είναι φοβερά και τρομερά λάδια.
Η κύρια χρήση τους είναι για τις μηχανές δημιουργίας ρεύματος στα πανηγύρια, έτσι ώστε να φωτίζονται σωστά άλλες φορές τα σουβλάκια και άλλες φορές μαϊμού cd του Φλωρινιώτη.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αυτά τα torco και τα redline (εκτός των Amsoil), είναι φοβερά και τρομερά λάδια.Η κύρια χρήση τους είναι για τις μηχανές δημιουργίας ρεύματος στα πανηγύρια, έτσι ώστε να φωτίζονται σωστά άλλες φορές τα σουβλάκια και άλλες φορές μαϊμού cd του Φλωρινιώτη.
Μάλιστα.
Από δική μου εμπειρία τα Amsoil είναι για γεννήτριες πανηγυριών, ενώ τα Torco είναι κλάσεις πιο ανθεκτικά. Redline μέτρια πια... Τελικά απορώ για τα κριτήρια όλων μας -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αυτά τα torco και τα redline (εκτός των Amsoil), είναι φοβερά και τρομερά λάδια.
Η κύρια χρήση τους είναι για τις μηχανές δημιουργίας ρεύματος στα πανηγύρια, έτσι ώστε να φωτίζονται σωστά άλλες φορές τα σουβλάκια και άλλες φορές μαϊμού cd του Φλωρινιώτη.
Μάλιστα.
Από δική μου εμπειρία τα Amsoil είναι για γεννήτριες πανηγυριών, ενώ τα Torco είναι κλάσεις πιο ανθεκτικά. Redline μέτρια πια... Τελικά απορώ για τα κριτήρια όλων μας -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μάλιστα.
Από δική μου εμπειρία τα Amsoil είναι για γεννήτριες πανηγυριών, ενώ τα Torco είναι κλάσεις πιο ανθεκτικά. Redline μέτρια πια... Τελικά απορώ για τα κριτήρια όλων μαςΤα κριτήρια αυτής της κατάταξης ποια είναι;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης SkyNet01 έγραψε:
Μάλιστα.
Από δική μου εμπειρία τα Amsoil είναι για γεννήτριες πανηγυριών, ενώ τα Torco είναι κλάσεις πιο ανθεκτικά. Redline μέτρια πια... Τελικά απορώ για τα κριτήρια όλων μαςΤα κριτήρια αυτής της κατάταξης ποια είναι;
Sent from my iPad using Tapatalk
Δεν έχει νόημα η όποια κατάταξη, καθώς οι συνθήκες που τα δοκιμάσαμε, τα αμάξια (τύπος και κατάσταση) και ο τρόπος οδήγησης του καθενός άνετα βγάζει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.... Η προσωπική εμπειρία μου από τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα (106 rallye 1600 8V, 205 Rallye 1300, Alfa 166 Twin Spark με και χωρίς Ρότρεξ και Seat Ibiza III 16V 1.4), μου έδωσε αυτά τα αποτελέσματα.
-
Κουτσιανοφσκυ και Κατεχακη βρηκα το 4λιτρο total 7000 στα 18e και το 1 λιτρο στα 5e
-
Το μαγαζί αυτό έχει καλές τιμές, έχω πάρει λάδι και φίλτρα από εκεί.
-
Προς τιμην τους και δωρεαν η αλλαγη λαδιων-φιλτρου και ο γενικος ελεγχος
-
Καλησπέρα σε ολη την κοινοτητα.
Ας μπω στο θεμα απευθειας ! Κατοχος Fiat Panda 1.2 8v 60hp , απο τα 60κ ωπου τα ειχα στα χερια μου εως τωρα στα 95κ αλλαγες λαδιων ανα 5000χλμ με λαδι MPM-10w40
http://www.mpmoil.nl/products/index.php ... duct=04000ουτε τσιμπουσε , ουτε εβλεπα στο μοτερακι κατι σχετικα στην αποδοση του ειτε στην καταναλωση του. Επειδη ομως παντα παρακολουθω το θεμα λαδι λεω να παω σε κατι αλλο αυτη την φορα και δε σε πληρως συνθετικο 5w40 .Φετος το χειμωνα παρατηρησα σε cold start και μεχρι να ζεσταθει καλα το μοτερακι απο 1800-2300σαλ ειχα ενα ποιο εντονο ακουσμα ραπτομηχανης ωπου φυσικα μετα εξαφανιζοταν.Δεν με ανησυχει αλλα ουτε επαναπαυομαι πληρως. Διαβαζοντας μεσα στο φορουμ μπορω να πω πως ειμαι σε
-
CASTROL EDGE 5W-40 http://www.castrol.com/el_gr/greece/pro ... range.html
-
Castrol Magnatec 5W-40 http://www.castrol.com/el_gr/greece/pro ... natec.html
-
MOTUL 8100 X-CESS 5W40 https://www.motul.com/gr/el/products/oi ... -cess-5w40
-
SELENIA KPE 5W/40 http://www.flitalia.it/en/fl/index.php? ... odPrd=1411
-
Redline Euro-Series 5W40 Motor Oil http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=144&pcid=21
Γνωριζω πως το μοτερακι ισως καψει λαδι με την αλλαγη που θα κανω , απλα θελω να δω και πως θα ειναι και με το συγκεκριμενο ιξωδες. Οι ερωτησεις μου ειναι...δεν εχω καταλαβει ακομα αν αξιζει η διαφορα αναμεσα σε edge vs magnatec δεν μπορεσα να βρω κατι ουσιαστικο στο google , και επειτα αν τα motul αξιζουν το ονομα τους .Βλεπω οτι σαν χαρακτηριστικα παντως τα redline ειναι τοπ συμφωνα με τους δεικτες στους 100βαθμους και Viscosity Index, (βεβαια δεν εχει προδιαγραφη fiat Fiat 9.55535-S2.) Σας εχω παραθεσει λιπαντικα που ανταποκρινονται πληρως σε οτι ζηταει η Fiat. Εχετε να μου παραθεσετε παρομοια εμπειρια με τα παραπανω λιπαντικα ?
Eυχαριστω για την αναγνωση. !
-
-
Την αλλαγη θα την κανεις ωστε να κερδισεις και σε διαστηματα αλλαγης του λιπαντικου; ή απλα επειδη ακους την ραπτομηχανη;Την επιλογη λιπαντικου με τι κριτηρια την ειχες επιλεξει ή στην ειχαν επιλεξει;
Το λαδι που ηδη χρησιμοποιεις ολα αυτα τα χλμ δεν ειχε καποια προδιαγραφη της Fiat,και βαση της προδιαγραφης που αναφερεις καλυπτει τα παρακατω :- Fiat 9.55535-S2 Qualification for Diesel and gasoline engine, with exhaust treatment system, lubricants, with extended drain. OEM recommended product also meets: ACEA C3-04,and API: SM/CF.*
-
Την αλλαγη θα την κανω για να μπορεσω να δω ή μαλλον να κατασταλαξω σε κατι καλυτερο ποιοτικα για τον κινητηρα μου . Τα διαστηματα αλλαγης θα παραμεινουν σταθερα , και επεισης τα κριτηρια επιλογης ηταν αφου παραλαβαμε 10w40 να συνεχισω με κατι εξισου καλο σε 10w40. Γνωριζω πως ισως το καθυστερησα καπως το θεμα θεωρω ομως οτι θα καταληξουμε καπου !
Υ.Γ βλεπω επεισης και τα ENEOS SUSTINA 5W40 που ειναι μαχιμο λιπαντικο !
υ.γ Νο2 το θεμα τιμη δεν το κοιταω . -
Βάλε κάτι που να έχει την πιστοποίηση της FIAT και στο ιξώδες που προτείνει. Τα Redline συνήθως δεν έχουν την πιστοποίηση απλά αναφέρουν ότι καλύπτουν την προδιαγραφή, οπότε πρέπει να εμπιστευθείς τη Redline. Γνώμη μου, γιατί να το ρισκάρεις? Βάλε Castrol Edge ...και κράτα τα όσο λέει το manual ε? Το 5.000χλμ. είναι υπερβολή.
Έως τώρα έβαζες παλαιών προδιαγραφών λάδι. Μην το ξανακάνεις.
-
Σωστα τα γραφομενα , αλλα απο τα παραπανω εχεις καποια εμπειρια ειδες με καποιο, καποια διαφορα ως προς το καλυτερο ?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]