-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Γενικά τον βλέπω λίγο ακριβό αυτόν. Το 5W30 της Opel το αγοράζω ~23€ από Κοντολαιμάκη. Ίσως λόγω γνωριμίας βέβαια γίνονται τέτοιες τιμές, αλλά το παίρνω αρκετά φτηνότερα από το site.Ευχαριστώ.
Εχεις καποιο σιτε του Kοντολαιμακη ? Και σε αυτο το σιτε τα εχει φτηνα επισης : http://www.opelkaknos.gr/0050000077/� ... s2-5l.html
-
Βλέποντας το manual οι προδιαγραφές λιπαντικού είναι API SJ ACEA A1 A3για 5W-30 και API SL se 5W-20. Με αυτές τις προδιαγραφές ποιο amsoil είναι το καλύτερο. Να σημειώσω ότι ως τώρα χρησιμοποιώ motul x-max 5W-30 API SL.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Βλέποντας το manual οι προδιαγραφές λιπαντικού είναι API SJ ACEA A1 A3για 5W-30 και API SL se 5W-20. Με αυτές τις προδιαγραφές ποιο amsoil είναι το καλύτερο. Να σημειώσω ότι ως τώρα χρησιμοποιώ motul x-max 5W-30 API SL.Λάμπρο εγώ στο δικό μου 6άρι βάζω τα ASL και τα Χ-ΜΑΧ είναι επίσης πολύ καλά 30άρια
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Βλέποντας το manual οι προδιαγραφές λιπαντικού είναι API SJ ACEA A1 A3για 5W-30 και API SL se 5W-20. Με αυτές τις προδιαγραφές ποιο amsoil είναι το καλύτερο. Να σημειώσω ότι ως τώρα χρησιμοποιώ motul x-max 5W-30 API SL.
Λάμπρο εγώ στο δικό μου 6άρι βάζω τα ASL και τα Χ-ΜΑΧ είναι επίσης πολύ καλά 30άρια
Ευχαριστώ φίλε μου.
Of the record: Χαθήκαμε νομίζω από την μεγάλη μας παρέα.... Μου έλλειψε το club.... -
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
Αυτό το έχουν πολύ φθηνό, αξίζει την προσοχή μας;
-
Δλδ με αυτούς τους ρυθμούς ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή σε 7,5 χρόνια ... βρε μπράβο
Εγώ μέχρι τότε θα έχω κάνει λίγο πολύ 7 αλλαγές και θα είμαι κατά 560Ε ελαφρύτερος... εσύ Γιώργο πόσα αυτοκίνητα θα έχεις αλλάξει μέχρι τότε; -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Γενικά τον βλέπω λίγο ακριβό αυτόν. Το 5W30 της Opel το αγοράζω ~23€ από Κοντολαιμάκη. Ίσως λόγω γνωριμίας βέβαια γίνονται τέτοιες τιμές, αλλά το παίρνω αρκετά φτηνότερα από το site.
Ευχαριστώ.
Εχεις καποιο σιτε του Kοντολαιμακη ? Και σε αυτο το σιτε τα εχει φτηνα επισης : http://www.opelkaknos.gr/0050000077/� ... s2-5l.html
Το site είναι:
Απλά, δεν είναι ενημερωμένο σωστά, οπότε δε θα βρεις τίποτε.
Ο Κάκνος πρέπει να έχει σχέση με τον τεχνικό δντη της Δρόμων γιατί έχει το ίδιο όνομα. Νομίζω ήταν 2 αδέλφια αυτοί, οπότε ίσως είναι ο ένας αυτός. Τον τεχνικό δντη τον ξέρω, αλλά τελευταία φορά που τον είδα ήταν στο Καματερό που δε με βολεύει να πηγαίνω, οπότε δεν έχω μιλήσει για να ξέρω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εχω τα λάδια στο αυτοκίνητο 15 μήνες και έχω κάνει 5.000 χλμ .Σήμερα πέρασα από την αντιπροσωπεία και ρώτησα αν πρέπει να τα αλλάξω και μου είπαν να τα αφήσω.Ούτως ή άλλως ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή κάθε 30.000χλμ.Θα αλλάξεις στα 2 χρόνια.
Αν κάνεις μόνο μικρές διαδρομές να αλλάζεις κάθε 6 μήνες.
-
Μικρή διαδρομή είναι αυτή που το λάδι δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί καλά, ένα τυχαίο νούμερο: 5 χλμ.
Το καλοκαίρι οι διαδρομές μπορεί να είναι αρκετά μικρότερες.Αν κάνεις και διαδρομές που τα λάδια προλαβαίνουν να ζεσταθούν καλά, δεν χρειάζεται να τα αλλάζεις πιο συχνά από τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Καλύτερα να αλλάζεις πιο συχνά λάδια χωρίς να σηκώνεις το αμάξι και να αλλάζεις το φίλτρο κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιών.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Απλά θέλω να πω ότι πολλοί μηχανικοί δεν υιοθετούν την άποψη περί αλλαγής κάθε χρόνο αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα χιλιόμετρα.Αυτό δεν λέει κάτι, πολλοί μηχανικοί βάζουν 10-40 σε υπερσύγχρονα μοτέρ που ζητάνε 0-30
-
Το κακό για τα λάδια με τις μικρές διαδρομές δεν είναι μόνο ότι δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν καλά τα λάδια ώστε να αποβάλλουν ό,τι κακό από υγρασία και άκαυστο καύσιμο τους έχει προκύψει αλλά και ότι θα υποστούν περισσότερες φορές (στα ίδια συνολικά χλμ μικρές διαδρομές= περισσότερες εκκινήσεις) το μαρτύριο της κρύας εκκίνησης που σημαίνει περισσότερες φθορές και υγρασία και άκαυστο καύσιμο!
Αν μάλιστα ανάμεσα στις μικρές διαδρομές το αυτοκίνητο κάθεται αρκετά οι κακές ουσίες οδηγούν στην υποβάθμιση του λαδιού ακόμα γρηγορότερα. Δηλαδή καλύτερα κάθε μέρα μια μικρή διαδρομή παρά μία την εβδομάδα. -
Διαβαζω αυτα εδω και ταυτοχρονα οδηγω ακομη το παλιο μου σκοντα του 1993...που εχει υποστει τα ΟΣΑ, τι κρυες εκκινησεις τι μικρες διαδρομες τι ρυμουλκήσεις, τι φορτωμα, τι φλατζα ειχε καψει και εκανα 600 χιλιομετρα με σαπουναδα...και ομως ανα 5-6 χιλιαδες που αλλαζω λαδια δεν εχει πιει ουτε γραμμαριο.Ρυποι μηδενικοι κυριολεκτικα. Και του βαζω ημισυνθετικο 10-40 τα τελευταια 5 χρονια. Πιο παλια του βαζα απλα το φθηνοτερο ορυκτελαιο.
Μηπως παλια σχεδιαζαν τα μοτερ και ξεχνουσαν να σχεδιασουν ποτε θα παραδοσουν πνευμα? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Διαβαζω αυτα εδω και ταυτοχρονα οδηγω ακομη το παλιο μου σκοντα του 1993...που εχει υποστει τα ΟΣΑ, τι κρυες εκκινησεις τι μικρες διαδρομες τι ρυμουλκήσεις, τι φορτωμα, τι φλατζα ειχε καψει και εκανα 600 χιλιομετρα με σαπουναδα...και ομως ανα 5-6 χιλιαδες που αλλαζω λαδια δεν εχει πιει ουτε γραμμαριο.Ρυποι μηδενικοι κυριολεκτικα. Και του βαζω ημισυνθετικο 10-40 τα τελευταια 5 χρονια. Πιο παλια του βαζα απλα το φθηνοτερο ορυκτελαιο.
Μηπως παλια σχεδιαζαν τα μοτερ και ξεχνουσαν να σχεδιασουν ποτε θα παραδοσουν πνευμα?'Η αυτο που λες ισχυει ή το γεγονος οτι ακουλουθεις το πιο ασφαλες διαστημα αλλαγης λαδιων, τα 5-6 χιλιαδς χιλιομετρα.
-
Για πολλούς η συχνή αλλαγή λαδιών είναι πιο σημαντική από την ίδια την ποιότητα των λαδιών...
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Μηπως παλια σχεδιαζαν τα μοτερ και ξεχνουσαν να σχεδιασουν ποτε θα παραδοσουν πνευμα?'Η αυτο που λες ισχυει ή το γεγονος οτι ακουλουθεις το πιο ασφαλες διαστημα αλλαγης λαδιων, τα 5-6 χιλιαδς χιλιομετρα.
Νippon, δεν το ακολουθω εγω, ο κατασκευαστης δινει διαστημα αλλαγης 5000χλμ και απλα το ακολουθω.. Στη συγκεκριμενη περιπτωση λοιπον το πιο ασφαλες διαστημα αλλαγων θα ηταν 2500 χλμ.
-
Αυτό είναι επικών διαστάσεων overkill.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό είναι επικών διαστάσεων overkill.+1
Αν και επειδη μιλαμε για πριν απο 20 χρονια σχεδον, τα 5000χλμ ισως να ηταν το οριο με την τοτε τεχνολογια των λιπαντικων. Αλλα για 2500χλμ ουτε λογος
-
Ενταξει μιλαμε και για εναν κινητηρα βετερανο..σχεδιασμενος καπου το '85..Ακομη και σημερα να του βαλω οτι καλυτερο/ακριβοτερο λαδι κυκλοφορει δεν νομιζω να μπορει να το κρατησει 10.000χλμ + . Για αυτο ημισυνθετικο και 5000χλμ.
-
Shell 0w-10, το λάδι που θα σβήσει όλα τα παρωχημένα πλέον 0w-20 που κυκλοφορούν!
Υπόσχεται 6,5% οικονομία καυσίμου σε σχέση με τα ελεεινά 10w-30. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η συγγραφή νέων μανουαλίων αυτοκινήτων που να το προδιαγράφουν (για να τσιμπήσουν και οι αναγκαίοι πελάτες ). -
Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται ή κάπου στοχεύει το σχόλιο αυτό ;
Ενδιαφέρον το Τ.25, βρήκα άλλο ένα λινκ. 6,5%, δεν περίμενα τόσο πολύ! Και το 4,6% στον μεικτό κύκλο πολύ είναι, κάτι μου ... βρωμάει. Θα είχε ενδιαφέρον η σύγκριση με 0w20 και υποψιάζομαι ότι οι συγκριτικές δοκιμές έγιναν με ... κρύα λάδια (για να τονίσουν την διαφορά).Συζητιούνται και εδώ http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... 727&page=1
Βλέπω να μπαίνουν σε υβριδικά σύντομα, ίσως μέσα στο 2012.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]