-
δεν με ενδιαφέρει το κόστος. απλά κοιτάω μήπως κάνω την αλλαγή από energy +
-
Ο χρήστης stepits έγραψε:
Toyo ή Yokohama (που έχω ακούσει ότι φθείρονται πιο εύκολα); r200Θα ήθελα και άλλες γνώμες.
toyo 4 εποχων τα κρατησα 3 χρονια κ 65.000χλμ, μεχρι τελευταια ποτε δεν γλιστρησαν
ενω τα yokohama λαστιχας μου ειπε για τη σταθερη τους αποδοση κ τη μεγαλη διαρκεια τους -
δεν με ενδιαφέρει το κόστος. απλά κοιτάω μήπως κάνω την αλλαγή από energy +Σε προηγούμενο post γράφεις ότι κοιτάς Toyo για οικονομία!!!
-
Πολύ φθορά έχω ακούσει ειδικά για το πρώτο;Η εμπειρία μου λέει το αντίθετο.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Toyo ή Yokohama (που έχω ακούσει ότι φθείρονται πιο εύκολα); r200
Θα ήθελα και άλλες γνώμες.
toyo 4 εποχων τα κρατησα 3 χρονια κ 65.000χλμ, μεχρι τελευταια ποτε δεν γλιστρησαν
ενω τα yokohama λαστιχας μου ειπε για τη σταθερη τους αποδοση κ τη μεγαλη διαρκεια τουςTα bluearth από όσο κοίταζα στο διαδίκτυο, για να βγάλεις χιλιόμετρα είναι καλά, όμως με κάποια προσοχή στον βρεγμένο δρόμο. Ίσως για τα λεφτά τους είναι καλά. Για άλλες σειρές δεν ξέρω. Μπορεί να είναι καλύτερα.
-
Toyo ή Yokohama (που έχω ακούσει ότι φθείρονται πιο εύκολα); r200Θα ήθελα και άλλες γνώμες.
Βέβαια είναι άτοπο να μιλάμε γενικά για κατασκευαστές και όχι για συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά 3 σετ Yoko που είχα σε διαφορετικά αυτοκίνητα δεν εμφάνισαν πρόωρη φθορά. Μάλιστα με τα C.Drive έβγαλα άνετα ένα track day ενώ οι φίλοι που φορούσαν Premium Contact είχαν βγάλει τα λινά τους στη μέση της μέρας!!!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Αύριο τα βάζω τελικά.για να δούμε...τα Falken sn832 μπήκαν.
άμεση εντύπωση έκανε η ευθυβολία, η ποιοτικότερη κύλιση και η βελτιωμένη (αισθητά) απόσβεση.
φαίνεται ότι έχει πιο σκληρά πλαινά από τα hankook και μαγουλιάζει λιγότερο.τα υπόλοιπα σε βάθος χρόνου.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Αύριο τα βάζω τελικά.για να δούμε...
τα Falken sn832 μπήκαν.
άμεση εντύπωση έκανε η ευθυβολία, η ποιοτικότερη κύλιση και η βελτιωμένη (αισθητά) απόσβεση.
φαίνεται ότι έχει πιο σκληρά πλαινά από τα hankook και μαγουλιάζει λιγότερο.τα υπόλοιπα σε βάθος χρόνου.
καλοτάξιδα!!!για να μας πεις και εσυ αν ισχύουν οι καλές κριτικές.....
-
τα toyo ναι είναι οικονομικότερα και αυτό είναι 1 +. Αλλά πολλά άλλα χαρακτηριστικά μπάινουνε στην ζυγαριά.
Θα μελετήσω και θα επανέλθω. Γιατί θέλω να μαζέψω κάποια στοιχεία για goodyear dunlop flaken και yokohame που διάβασα στο forum κάποια στοιχεία αλλά δεν τα θυμάμαι ακριβώς. -
Λοιπόν έκατσα και μελέτησα και έχουμε τα εξής:
Μιλάω για το corolla 185/60/14 82H που τώρα και πάντα φοράει michelin energy +. Χιλιόμετρα 20000 το χρόνο. Επαρχιακό μέτριο οδόστρομα με αρκετές στροφές, ανάβαση - κατάβαση.
Μπροστά 10000χλμ 1 χρόνος
Πίσω 10000χλμ 1 χρόνοςΚαταλήγω λοιπόν σε
-
TOYO CF2
-
Bridgseston Ecopia EP150 (που είναι λίγο καλύτερο από το Τ001)
-
Pirelli Cinturato P1 Verde (είναι για πόλη και πιο σκληρό)
-
-
Α και οδήγηση όπως είπα χαλαρή - οικονομική.
Πως ανεβάζω φωτογραφίες; από ποιο σύνδεσμο;
-
Λοιπόν έκατσα και μελέτησα και έχουμε τα εξής:Μιλάω για το corolla 185/60/14 82H που τώρα και πάντα φοράει michelin energy +. Χιλιόμετρα 20000 το χρόνο. Επαρχιακό μέτριο οδόστρομα με αρκετές στροφές, ανάβαση - κατάβαση.
Μπροστά 10000χλμ 1 χρόνος
Πίσω 10000χλμ 1 χρόνοςΚαταλήγω λοιπόν σε
-
TOYO CF2
-
Bridgseston Ecopia EP150 (που είναι λίγο καλύτερο από το Τ001)
-
Pirelli Cinturato P1 Verde (είναι για πόλη και πιο σκληρό)
Το CF2 νομίζω είναι ταμάμ για τις απαιτήσεις σου.....
-
-
To ξέρω - το νιώθω
-
Το 2ο αμάξι τώρα Prius 2006 195/55/16 87V κάνει σχεδόν το ίδιο δρομολόγιο και μερικά ταξίδια. Να πάω κι εκεί στο ίδιο;
Αλλά 91V (ή 87V αν τα βρω). Χαμηλές ταχύτητες - οικογενειακό στυλ.
GGAB είσαι άπαιχτος
-
Καλησπέρα, ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα και θα ήθελα να πάρω και την δική σας άποψη καθώς το ''κεφάλαιο λάστιχα'' αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην οδηγήση και κυρίως στην ασφάλεια.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε ψάχνω για 175/65/14 και 185/60/14 (αυτά μόνο μπορώ να φορέσω).
Μου έχουν προταθεί:
-τα FALKEN SN832 185/65-14 86 T τα οποία και καλοβλέπω καθώς έχουν Α στην βροχή και C στην οικονομία καυσίμου.
-Τα CONTINENTAL PREMIUM5 175/65-14 82 T που έχουν και αυτά A και C αλλά είναι 175 και όχι 185.
Το αμάξι φοράει πάνω 185 ενώ μαμά βγαίνει με τα 175.
Από χλμ κάνω 3-3.500 χλμ τον χρόνο σε πόλη.
Με ενδιαφέρει να έχει υψηλούς δείκτες στην βροχή και στην εξοικονόμηση καυσίμου.Έχει κανείς να σχολιάσει κάτι για τα Falken???
Αν όχι, οιοδήποτε προτάσεις περί ελαστικών είναι καλοδεχούμενες.
Α το μπάτζετ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 200ευρώπουλα206 1.4I 8v που φοράει πάνω Μιτσελέν Energy saver (5ετίας).
-
Θεωρώ οτι με 3-3500 χιλιομετρα το χρονο, το τελευταιο που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ο δείκτης κατανάλωσης καυσίμου.
Στη θέση σου θα έπερνα το πιο μαλακό λάστιχο, αφου δεν πρόκειται να το 'φάς'
-
Political αν είσαι ευχαριστημένος από τα Michelin γιατί δεν ξανά βάζεις Michelin αλλά τα Energy Saver+ ; Τα Continental είναι σίγουρα από τα καλύτερα αν όχι τα καλύτερα στην βροχή αλλά έχουν πολύ μαλακή γόμα και πολύ μαλακά πλαϊνά (τα μαλακότερα απ' όλα ίσως)... Κάποιοι φίλοι που τα έβαλαν δεν τους αρέσει η αίσθηση και η σιγουριά που εμπνέουν γιατί τα χαρακτηρίζουν σαν να 'πατάει σε μπαλόνια το αυτοκίνητο'... Τα Michelin έχουν την καλύτερη αμεσότητα απ' όσα έχω οδηγήσει. Γνώμη μου αν είσαι ευχαριστημένος από τα Michelin βάλε πάλι Michelin... Ξέρεις ότι θα έχεις ένα πολύ ασφαλές ελαστικό με σταθερή απόδοση στο φρενάρισμα (το σημαντικότερο) μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Εμείς φοράμε Goodyear Asymmetric 2 εγώ και Efficient Grip Performance το άλλο αυτοκίνητο. Εξαιρετικά και τα δύο σε στεγνό και βρεγμένο. Στο βρεγμένο καλύτερα τα Efficient Grip Performance από τα Energy Saver αλλά μισό κλικ σε αμεσότητα τιμονιού την έχει χάσει το αυτοκίνητο. Σε κρατήματα βέβαια είναι σαφώς καλύτερα από τα Energy Saver. Μένει να φανεί σε βάθος χρόνου πόσο σταθερή θα είναι η απόδοση στο φρενάρισμα... Νομίζω όμως ότι τα Michelin φθαρμένα έχουν φρένο σαν καινούρια που κανένα άλλο λάστιχο δεν έχει. Μπορεί γενικά και στα test πίστας που κάνουν διάφοροι οργανισμοί να τα βγάζουν κάτω στην κατάταξη τα Energy Saver+ αλλά εγώ βλέπω ότι σε φρένο ειδικά όταν έχουν φθαρεί ακόμη και πολύ, δεν έχουν αντίπαλο... Είναι το κάτι άλλο.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τα Μιτσελέν.
Το μόνο κακό ότι ξερένονται στα άκρα και για την ακρίβεια όχι μόνο ξερένονται αλλά ΧΑΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ.
Είναι καταπληκτικά λάστιχα αλλά δυστυχώς δεν κάνουν για τους κωλόδρομους των Αθηνών.
Βάλτε και το ότι κάνουν 240 ευρώ οπότε ξερπερνάμε το μπάτζετ.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω κάτι που να είναι αξιόπιστο στην βροχή, να μην ξερένεται-χαρακώνεται και κυρίως οικονομικό στο καύσιμο.
Για να μην ξεχάσω... μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει: Αν βάλω (πολύ) σκληρά λάστιχα στα πολύ μαλακά αμορτισέρ του 206... το σύστημα πέδησης (αμορτισέρ κλπ) θα φθαρεί λόγω της σκληρότητας του ελαστικού???*Αν είναι να πάω σε Μιτσελέν τότε να βάλω Κορμοράν που είναι και θυγατρική αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα..
**Κοίταζω από αυτό το site-λαστιχά http://www.siriocenter.gr/ έχει βάλει κανείς?
-
Ο χρήστης Political έγραψε:
*Αν είναι να πάω σε Μιτσελέν τότε να βάλω Κορμοράν που είναι και θυγατρική αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα..
**Ο Χ Ι !!! **
Αυτά είχε όταν το πήρα, δεν πατούσε πουθενά. Βέβαια δεν έχουν φθορά αλλά τι να το κάνεις; Άσε που είναι υπερβολικά θορυβώδη. Καλύτερα ένα επώνυμο παρά σε θυγατρικές.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καμια καλη προταση για i10 και 155/70/13 75t?
Τα μαμα hankook αρχισαν να χανουν κομματια απο το πελμα ( 10000χλμ σε 3 χρονια και ημερομηνια 37/13.)Dunlop StreetResponse 2....εξαιρετικά ελαστικά!
Συμφωνω και επ'αυξανω. Τελεια σε fiat panda!
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]