-
Τα φρέσκα είναι καλά, τα άγουρα όχι. Η διαδικασία βουλκανισμού διαρκεί μερικούς μήνες μετά την παραγωγή του ελαστικού. Καλό είναι λοιπόν τα λάστιχα να είναι τουλάχιστον 2-3 μηνών.
-
Tα φρέσκα είναι καλά, τα άγουρα όχι. Η διαδικασία βουλκανισμού διαρκεί μερικούς μήνες μετά την παραγωγή του ελαστικού. Καλό είναι λοιπόν τα λάστιχα να είναι τουλάχιστον 2-3 μηνών.
Αυτό οφείλω να ομολογήσω δεν το ήξερα
-
Καλησπέρα, είναι σοφή επιλογη ενα '4 εποχών' για μικρο οχημα punto-fiesta-polo το οποιο χειμωνα κινειται σε περιοχες με υψομετρο ? (Πηλιο πχ) , τι συμβαινει με το καλοκαιρι θα υπαρχει καποιο μεγαλο μειονεκτημα ? Κατι μαρκες Lighlogg και slava ...μακρια ?
Καποια προταση περα απο αυτα που ειδα ?Η επιλογη περιοριζεται απο το οικονομικο...
Michelin CrossClimate 175/65R14 86H 60/τεμαχιο
Kenda Komet Plus - KR23 175/65R14 82H 38/TEMAXIO
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 175/65R14 82T 60/τεμαχιο
Hankook Optimo 4S H730 175/65R14 82T 62/τεμαχιο
Nokian iLine 175/65R14 82T 50 /τεμαχιο
Uniroyal AllSeasonExpert 175/65R14 82T 58/τεμαχιο -
τα CrossClimate ειναι καλοκαιρινο αλλα και χιονολαστιχο, διαφημιζεται ως πρωτοπορειακο. Το εχω βαλει και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Το ερωτημα της αντοχή θα απαντηθει με το χρονο.Ομως στο ινερνετ ειναι ενας με πασατ σε φοτρουμ VW, που τα εχει δυο χρονια και ειναι πολυ ευχαριστημενος
-
Ο χρήστης thanos.k έγραψε:
Καλησπέρα, είναι σοφή επιλογη ενα '4 εποχών' για μικρο οχημα punto-fiesta-polo το οποιο χειμωνα κινειται σε περιοχες με υψομετρο ? (Πηλιο πχ) , τι συμβαινει με το καλοκαιρι θα υπαρχει καποιο μεγαλο μειονεκτημα ? Κατι μαρκες Lighlogg και slava ...μακρια ?
Καποια προταση περα απο αυτα που ειδα ?Η επιλογη περιοριζεται απο το οικονομικο...
Michelin CrossClimate 175/65R14 86H 60/τεμαχιο
Kenda Komet Plus - KR23 175/65R14 82H 38/TEMAXIO
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 175/65R14 82T 60/τεμαχιο
Hankook Optimo 4S H730 175/65R14 82T 62/τεμαχιο
Nokian iLine 175/65R14 82T 50 /τεμαχιο
Uniroyal AllSeasonExpert 175/65R14 82T 58/τεμαχιοΑν κινεισαι καθημερινα στον ορεινο ογκο του Πηλιου, βαλε χειμερινα λαστιχα και την Ανοιξη να τα αλλαξεις με 'κανονικα'.
Σε βαθος χρονου το κοστος θα ειναι το ιδιο ή και χαμηλοτερο.
Τα crossclimate τα δοκιμασα τον προηγουμενο χειμωνα και δεν προσφερουν κατι παραπανω σε παγωμενο ή ξυσμενο απο εκχιονιστικο δρομο. Με το δικινητο πιθανον να εχεις προβλημα.Αν τα θελεις για να πηγαινεις Πηλιο κανα ΣΚ ή περιστασιακα, αλλαζει το πραγμα.
Παντως μην μπερδεύεστε, τα '4εποχών' ΔΕΝ υποκαθιστουν το χειμερινο σε ασχημες συνθηκες και ειναι λιγο (εως πολυ) υποδεέστερα απο ενα αντιστοιχης τιμης 'θερινό' σε συνθηκες Ανοιξης καλοκαιριου και Φθινοπωρου.
Εχω τα crossclimate εδω και 35000 χιλιομετρα και παλαιοτερα τα Nokian WR3 allweather για 55000 περιπου.
Τα crossclimate φαίνονται καλυτερα, αλλα μαλλον δεν θα ξαναπαω σε 'all weather' -
Να κάνω μια ερώτηση, το Σουιφτ που πήρα πριν 4 μήνες φοράει κάτι οικολογικά Bridgestone 185/55/16 τα οποια νομίζω συμβάλουν αρκετά στο θόρυβο της καμπίνας. Πριν λοιπον μου τη δώσει και το σουτάρω, λέω να δοκιμάσω να αλλάξω λάστιχα, ιδανικά, θα ψάξω με χαμηλό θόρυβο κύλισης.
Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να πω στον λαστιχά να κρατήσει τα 'παλιά' και να μου κανει κάποια έκπτωση στα καινούρια (σα να πουλάω τα παλιά ελαφρως μεταχειρισμένα). Με τα οικολογικα, έχω 6.0000 χλμ.
Επίσης, επειδή το αυτοκίνητο ειναι σχετικά σφιχτό και θέλω περισσότερη ανεση στους καρόδρομους (βλέπε Μετσ περιοχή πχ.) θα δω βελτίωση (και ειναι τεχνικά δυνατόν) να βάλω λάστιχα με λίγο μεγαλύτερο προφιλ;Αν έχετε να προτέινετε και κάποιο καλό και φτηνό (εχχεχε) λαστιχά στα νότια προάστεια (Καλλιθέα / Αμφιθέας περιοχή ιδανικά) θα εκτιμήσω και οποιαδήποτε πρόταση
-
Στο καινουργιο swift εχει γινει πολυ διαιτα στο συνολικο βαρος και εχουν κοψει απο μονωσεις κτλπ. Αν ειναι λοιπον το καινουργιο (αυτο καταλαβα απο το ''εδω και 4 μηνες'') μη νομιζεις οτι θα δεις και καμια μεγαλη διαφορα.
-
νονέ, έχεις δίκιο, το νέο ειναι. Ναι που να με πάρει, έχουν κόψει πάρα πολύ απο την ηχομόνωση. Αλλά λέω να ξεκινήσω και απο τα λάστιχα να δω αν μπορώ να βελτιωσω λίγο τη κατάσταση.
Αν ηταν μόνο στο χέρι μου, θα το πουλούσα αύριο μόνο και μόνο για το θόρυβο, αν και τα κατα τα άλλα ειναι γουστόζικο. Ελα όμως που η γυναίκα μου το συμπαθεί ιδιαίτερα... -
Ποιος από τους δύο σας το οδηγεί?
-
Θα έλεγα 70-30, εγω πιο πολύ αλλά..... ...... χαρούμενη γυναίκα -> ήσυχη ζωή....
Απο την άλλη η μόνη μου εναλλακτική ειναι το νεο Πολο που δε της αρέσει καθ' όλου. Δε συζητάω να κοιτάξω άλλο αυτοκίνητο. Ή Πόλο καρφωτός ή παραμένω με το Σουιφτ αν ειναι.
Αλλά το θεμα μας εδώ ειναι τα λάστιχα. Κοιταω λοιπον κατι πολύ ήσυχο και ισως κάτι πιο 'παχυ' μεγαλοπρόφιλο, να μη πολυκοπανάει επίσης... δε ξερω όμως αν ειναι οκ να παω σε πιο μεγάλο προφιλ (εστω λίγο) απο θέμα κατασκευαστή. -
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, η απόλυτη λύση είναι αυτή: https://www.google.gr/search?q=dynamat& ... e&ie=UTF-8
Υπάρχουν και φτηνότερα υλικά, αυτό είναι από τα ακριβά.
Από τα λάστιχα δεν θα δεις μεγάλη διαφορά.
-
Όταν λέτε ρε παιδιά ότι έκοψαν βαρος απο τη μόνωση τι εννοείται? Μοντελο του 2017 είναι σαν τις παλιές καλες γιαπωνέζικες σαΐτες δεκαετίας 90? Αμα είναι να το κοιτάξω σοβαρά, εμένα με κοιμηζει η ησυχία!
-
Θελω να αλλαξω ζαντες σε ένα w202 και από 15' πλατος 7 ΕΤ 35 να παω σε 17'.Ψαχνοντας βρηκα καποιες που μου αρεσουν και πολύ φτηνες μονο που δεν είναι 7,5 το πλατος(όπως οι μαμα ζαντες του w203 sc που δοκιμασα να δω πως καθεται και πως παει) αλλα 8 ιντσες πλατος.θα μπορω να φορεσω την κλασσικη διασταση 225/45/17?Αν κοιτάξω για λάστιχα προς Falken,Toyo μερια που το πραγματικο πλατος είναι μεγαλυτερο θα εχω θεμα?
-
Εγώ έχω κάτι cms (Γερμανικο τούρκικες) 8Χ17 ΕΤ 35 σε s/c 2003 με 225/45/17 μπρος πισω και βρίσκουν στο τέρμα τιμόνι, μείνε στις διαστάσεις που δίνει η mercedes
http://www.alloywheelsdirect.net/merced ... 202_alloys -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Εγώ έχω κάτι cms (Γερμανικο τούρκικες) 8Χ17 ΕΤ 35 σε s/c 2003 με 225/45/17 μπρος πισω και βρίσκουν στο τέρμα τιμόνι, μείνε στις διαστάσεις που δίνει η mercedes
http://www.alloywheelsdirect.net/merced ... 202_alloysΕχω την εντυπωση ότι οι θολοι(μεσα ογκος) είναι μεγαλύτεροι του w202 αλλα με εβαλες σε σκεψεις και θα ξαναβαλω τις 17αρες να μετρησω απόστασεις με κομμενο τιμονι.το λαστιχο(τι μαρκα) είναι οκ πανω στην ζαντα ή είναι σαν κατι ξεχειλωμένα μαζεμένα προς τα μεσα?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
http://www.alloywheelsdirect.net/merced ... 202_alloysΕχω την εντυπωση ότι οι θολοι(μεσα ογκος) είναι μεγαλύτεροι του w202 αλλα με εβαλες σε σκεψεις και θα ξαναβαλω τις 17αρες να μετρησω απόστασεις με κομμενο τιμονι.το λαστιχο(τι μαρκα) είναι οκ πανω στην ζαντα ή είναι σαν κατι ξεχειλωμένα μαζεμένα προς τα μεσα?
Toyo T1 sport το πλάτος του ελαστικού έχει άμμεση σχέση με το πλάτος της ζάντας δες
225/45 R 17 91
7 J 229
7 ½ J 234
8 J 239
8 ½ J 244 -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Toyo T1 sport το πλάτος του ελαστικού έχει άμμεση σχέση με το πλάτος της ζάντας δες
225/45 R 17 91
7 J 229
7 ½ J 234
8 J 239
8 ½ J 244Που βρηκες τετοια στοιχεια?Λογικα οι μετρήσεις αυτές συμπεριλαμβανουν και το πλαινο όχι μονο το πελμα.Παντως στην 7αρα που δν υπαρχει καθολου stretching(ετσι νμζω λενε το φαινομενο το λαστιχο να είναι ετσι στην ζαντα / )εχει πραγματικο πλατος πελματος 225?Σε εσενα τα πλαινα είναι καθετα ή τραβηγμένα προς τα εξω?
-
Καλησπέρα!
Διάβασα τις τελευταίες.. 200 σελίδες του θέματος και επειδή σε μερικά ζητήματα υπάρχει μάλλον παραπληροφόρηση, θα ήθελα να βάλω αυτό εδώ, για όσους ενδιαφέρονται.
[url=http://www.tiresafety.com/images/tire%20replacement%20manual.pdf]Bridgestone Tire Replacement Manual[url]
Αναφέρει το πώς υπολογίζονται οι πιέσεις των ελαστικών για XL και μη (ναι, είναι διαφορετικές και θέλει προσοχή), για το διαφορετικό των βαρών ανάμεσα στα P-tires στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και των ERTRO rated και άλλα διάφορα. Κάποιοι θα το πείτε παλιό, αλλά και τα νεότερα δεν αλλάζουν πολύ.
Συμπερασματικά, θέλει πολλή προσοχή για το πώς αλλάζουμε το load index στο αυτοκίνητο μας, εκτός φυσικά της διαμετρου. Σχετικά με το speed rating το μόνο που αλλάζει από το H και πάνω, είναι τα cap plies, οι ενισχύσεις στον σκελετό του ελαστικού, άρα the bigger the better.
Σχετικά με τα CF2 η άποψη μου (τα είχα για 25κ χλμ περίπου) είναι ότι ήταν ωραία, μέχρι που ξεράθηκαν. Και κάποια στιγμή ξεκόλλησα όχι τόσο προοδευτικά (όπως ο Japanese2)..
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
225/45 R 17 91
7 J 229
7 ½ J 234
8 J 239
8 ½ J 244Που βρηκες τετοια στοιχεια?Λογικα οι μετρήσεις αυτές συμπεριλαμβανουν και το πλαινο όχι μονο το πελμα.Παντως στην 7αρα που δν υπαρχει καθολου stretching(ετσι νμζω λενε το φαινομενο το λαστιχο να είναι ετσι στην ζαντα / )εχει πραγματικο πλατος πελματος 225?Σε εσενα τα πλαινα είναι καθετα ή τραβηγμένα προς τα εξω?
Κάνε αναζήτηση '' continental technical-databook-data-1 '' τα pdf 14-15 και 17-18 έχουν τα παραπάνω στοιχεία
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, η απόλυτη λύση είναι αυτή: https://www.google.gr/search?q=dynamat& ... e&ie=UTF-8.Ενδιαφέρον, αν βρω και καποιον να κάνει τη τοποθέτηση μιας και απο οτι βρήκα μεχρι τωρα, απλά πουλάνε το υλικό. Θα το ψάξω παραπάνω όμως σίγουρα. Απο την άλλη δε ξέρω πόσα χρήματα θέλω να βάλω παραπάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μιας και όλο με κατι παραπανήσια πήγε σύνολο 18.000... λίγο αρκετά για Σουιφτ...
Τα λάστιχα τα σκέφτηκα γιατί και σε Λουπο που είχα, επίσης με 0 ηχομόνωση, με αλλαγή ελαστικών κάποια στιγμή μου φάνηκε οτι μαλάκωσε αρκετά ο ήχος που ερχόταν μέσα στη καμπίνα, όπως και η κυληση έγινε λίγο πιο μαλακή. Νομιζω Κλεμπερ είχα βάλει τότε μετά απο Bridgestone.Όταν λέτε ρε παιδιά ότι έκοψαν βαρος απο τη μόνωση τι εννοείται? Μοντελο του 2017 είναι σαν τις παλιές καλες γιαπωνέζικες σαΐτες δεκαετίας 90? Αμα είναι να το κοιτάξω σοβαρά, εμένα με κοιμηζει η ησυχία!
χεχε.. ε τότε πραγματικά πρέπει να πας να το δεις μιας και ειναι το βασικό πρόβλημά του για εμένα όπως και για όλα τα τεστ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]