-
Απο τις παραπάνω συζητήσεις παντως μου φαίνεται οτι ο μέσος οδηγός δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορα απο το λάστιχο gamao και το λάστιχο poutsen και αυτο δεν οφείλεται τόσο στις οδηγικες του ικανότητες οσο στο γεγονός οτι η διαφορα δεν πρόκειται να φανεί στο Sunday driving.
Πόσες φορές τον χρόνο ο μέσος οδηγός πηγαίνει στο όριο η του τυχαίνει φρενάρισμα πανικού; -
Γι'αυτο λεμε καλυτερα φρεσκο και κινεζικο παρα ξεραμενο και επωνυμο.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Γι'αυτο λεμε καλυτερα φρεσκο και κινεζικο παρα ξεραμενο και επωνυμο.Ναι!! Αν ξεραθει η γομα, δεν παει να ειναι το πελμα βαθυ και ενταξει; Ομως υπαρχει και το κομματι της μαρκας. Δλδ καποιοι θεωρουν υποτημητικο να εχουν στο αμαξι μια δευτερη μαρκα και πανε και παιρνουν ενα μεταχειρισμενο ελαστικο επωνυμης μαρκας για οταν παρκαρουν να βλεπει ο αλλος το ονομα.
-
Δυστυχώς πολλοί κυκλοφορούν με λάστιχα εξαετίας και βάλε (που είτε έχουν γίνει σλικ από τα πολλά χιλιόμετρα είτε έχουν ξεραθεί εντελώς) και βάζουν μέσα και τα παιδάκια τους. Δεν μπορώ να πιστέψω πως όλοι αυτοί δεν έχουν να δώσουν 200-300 ευρώ για να κινούνται με την στοιχειώδη ασφάλεια. Ακόμα και μια ψιλοστούκα με λίγα χιλιόμετρα στην πόλη πιο πολύ θα τους στοιχίσει. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κοιτάνε οι αστυνομικοί είναι τα λάστιχα.
Με την ευκαιρία ας γράψω τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου από τα δικά μου λάστιχα (goodyear efficient grip run flat 205/55/16, εργοστασιακής τοποθέτησης). Έφτασα αισίως τα 50.000 χλμ (2.5 χρόνια έχω το αυτοκίνητο) και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Καταρχήν έχουν χαλαρά ακόμα περίπου 15.000 χλμ ψωμί. Δεν έχει βγάλει άλλο λάστιχο στα δικά μου χέρια τόσα χιλιόμετρα και δεν είμαι καθόλου συντηρητικός οδηγός. Κρατάνε ακόμα και τώρα αρκετά καλά και στο στεγνό και στο βρεγμένο. Μου αρέσει που είναι προοδευτικά, δεν ξεκολλάνε απότομα ακόμα και στο όριο. Βέβαια αργούν λίγο να ζεσταθούν (έχουν δείκτη ταχύτητας W). Για run flat είναι αρκετά ήσυχα και άνετα, μόνο σε κατσαρό δρόμο βουίζουν αρκετά. Τα επόμενα λάστιχα που θα βάλω θα είναι πάλι run flat και μάλλον τα goodyear efficientgrip performance. -
Καλημέρα,
Φοράω 215/60/R16. Αν αλλάξω σε 235/55/R16 εκτός από ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση (+0.2l), τι άλλες διαφορές θα δω; Έχει καμιά πρακτική αξία το φαρδύτερο εδώ; -
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους.
Nα ρωτήσω τα goodyear efficient grip που αναφέρθηκαν είναι άνετα στο δρόμο;
Για barum bravuris 3 δεν έχει κανείς άποψη τι λένε; Eχουν δια΄ρκεια ζωής ή θα θέλω λάστιχα πάλι σε 1,5 χρόνο
Για Uniroyal οι γνωμες διιστανται απ ότι διάβασα και δεν ξέρω αν θα αξίζει το ρίσκο...
Petlas μάλλον βγαίνουν από τις επιλογές μου...
-
Ο χρήστης Lefterikos έγραψε:
Καλημέρα,
Φοράω 215/60/R16. Αν αλλάξω σε 235/55/R16 εκτός από ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση (+0.2l), τι άλλες διαφορές θα δω; Έχει καμιά πρακτική αξία το φαρδύτερο εδώ;235/55/R16 ;;;
Υπάρχει τέτοια διάσταση σε ελαστικό;
-
Ο χρήστης Lefterikos έγραψε:
Καλημέρα,
Φοράω 215/60/R16. Αν αλλάξω σε 235/55/R16 εκτός από ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση (+0.2l), τι άλλες διαφορές θα δω; Έχει καμιά πρακτική αξία το φαρδύτερο εδώ;Θα εχεις κι ελαφρως καλυτερα κρατηματα στις στροφες κι ελαφρως χειροτερες επιταχυνσεις.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Ο χρήστης paranoid έγραψε:
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους.Nα ρωτήσω τα goodyear efficient grip που αναφέρθηκαν είναι άνετα στο δρόμο;
Για barum bravuris 3 δεν έχει κανείς άποψη τι λένε; Eχουν δια΄ρκεια ζωής ή θα θέλω λάστιχα πάλι σε 1,5 χρόνο
Για Uniroyal οι γνωμες διιστανται απ ότι διάβασα και δεν ξέρω αν θα αξίζει το ρίσκο...
Petlas μάλλον βγαίνουν από τις επιλογές μου...
Τα Goodyear είναι άνετα αθόρυβα αλλά δείχνουν να έχουν θέμα με την φθορά τους (μαλλον μαλακά)
Μάλλον θα έβλεπα και τα MICHELIN -
Καλησπέρα σας,
Επισκέπτομαι το φόρουμ μετά από πολλά χρόνια (έγραφα και διάβαζα στο φόρουμ παλιά), με την εξής ερώτηση.
Ο αδερφός μου θέλει να αντικαταστήσει στο Opel Meriva II 1.4 turbo την παλιά χειμερινή τετράδα ελαστικών με καινούρια Vredenstein Snowtrack 5. Τα έχει βρει στην διάσταση που χρειάζεται σε δύο δείκτες ταχυτήτων: Η μία τετράδα είναι Η (210 km/h) κατασκευής 2014, ενώ η άλλη Τ (190 km/h) κατασκευής 2015 (φετεινά). Υποτίθεται ότι τα πιο καινούρια λάστιχα είναι πιο φρέσκα και θα αντέξουν παραπάνω, αλλά αυτά με τον μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας θα συμπεριφέρονται καλύτερα σε στροφές και φρενάρισμα στις υψηλές ταχύτητες (όχι κατ' ανάγκην στο όριο, αλλά και σε κάπως χαμηλότερες ταχύτητες).
Ποια να προτιμήσει;
Σας ευχαριστώ
-
Το διακοσιαρίζει το όχημα ο αδελφός; Αν όχι, (που μαλλον οχι με τα χειμερινά λάστιχα) αν δηλαδή πιάνει μέχρι 180 εθνική τότε τα καινούργια.
-
Ο χρήστης filandos έγραψε:
Καλησπέρα σας,Επισκέπτομαι το φόρουμ μετά από πολλά χρόνια (έγραφα και διάβαζα στο φόρουμ παλιά), με την εξής ερώτηση.
Ο αδερφός μου θέλει να αντικαταστήσει στο Opel Meriva II 1.4 turbo την παλιά χειμερινή τετράδα ελαστικών με καινούρια Vredenstein Snowtrack 5. Τα έχει βρει στην διάσταση που χρειάζεται σε δύο δείκτες ταχυτήτων: Η μία τετράδα είναι Η (210 km/h) κατασκευής 2014, ενώ η άλλη Τ (190 km/h) κατασκευής 2015 (φετεινά). Υποτίθεται ότι τα πιο καινούρια λάστιχα είναι πιο φρέσκα και θα αντέξουν παραπάνω, αλλά αυτά με τον μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας θα συμπεριφέρονται καλύτερα σε στροφές και φρενάρισμα στις υψηλές ταχύτητες (όχι κατ' ανάγκην στο όριο, αλλά και σε κάπως χαμηλότερες ταχύτητες).
Ποια να προτιμήσει;
Σας ευχαριστώ
Εξισου σημαντικος με το δεικτη ταχυτητας,ειναι ο δεικτης βαρους.......τι δεικτη εχουν αμφοτερα;;;;
Συνηθως ο μικροτερος δεικτης ταχυτητας συνοδευεται και απο μικροτερο δεικτη βαρους. Για τι διασταση μιλαμε;;; -
Πως μπορω να μεταβω απο αζωτο σε απλο αερα στα ελαστικα? Μπορω απλα να συμπληρωσω ή θελει 'ξεπλυμα'?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πως μπορω να μεταβω απο αζωτο σε απλο αερα στα ελαστικα? Μπορω απλα να συμπληρωσω ή θελει 'ξεπλυμα'?Αν αδειασεις και γεμισεις δυο τρεις φορες θα το μειωσεις αρκετα αλλα όχι οσο πρεπει.Μονοδρομος το ξεζανταρισμα ή γεμισμα άδειασμα πολλες περισσοτερες φορες και θα εισαι οκ(αν δεν σε διωξει ο πρατηριούχος)
-
Επιπλέον πιστευω ότι το αζωτο για καθημερινο αμαξι είναι μεγαλο FAIL.Ο κατασκευαστης λεει π.χ. με αερα 2,1 μπροστα 2,3 πισω.Και σου λεει όταν είναι ζεστα +0.2.Οταν πας τελικη ή τελος παντων για ωρα με 150+ το λαστιχο πρεπει να ανεβασει πιεση(ετσι πρεπει σε υψηλες ταχύτητες)Αν μεινει με το 2,1 υπερθερμενεται.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Επιπλέον πιστευω ότι το αζωτο για καθημερινο αμαξι είναι μεγαλο FAIL.Ο κατασκευαστης λεει π.χ. με αερα 2,1 μπροστα 2,3 πισω.Και σου λεει όταν είναι ζεστα +0.2.Οταν πας τελικη ή τελος παντων για ωρα με 150+ το λαστιχο πρεπει να ανεβασει πιεση(ετσι πρεπει σε υψηλες ταχύτητες)Αν μεινει με το 2,1 υπερθερμενεται.Αν καταλαβα σωστα εννοεις οτι σε μεγαλες ταχυτητες για αρκετη ωρα θα πρεπει να αυξανουμε την πιεση των ελαστικων κατα 0.2 ;
-
Ο χρήστης TUPAC_RIP έγραψε:
Επιπλέον πιστευω ότι το αζωτο για καθημερινο αμαξι είναι μεγαλο FAIL.Ο κατασκευαστης λεει π.χ. με αερα 2,1 μπροστα 2,3 πισω.Και σου λεει όταν είναι ζεστα +0.2.Οταν πας τελικη ή τελος παντων για ωρα με 150+ το λαστιχο πρεπει να ανεβασει πιεση(ετσι πρεπει σε υψηλες ταχύτητες)Αν μεινει με το 2,1 υπερθερμενεται.
Αν καταλαβα σωστα εννοεις οτι σε μεγαλες ταχυτητες για αρκετη ωρα θα πρεπει να αυξανουμε την πιεση των ελαστικων κατα 0.2 ;
Όχι ακριβως.Τα λάστιχα αφου ζεσταθουν αρα ζεσταθεί και το εσωτερικο τους ανεβαζουν πιεση.Η μερσεντές λεει αν τα μετρήσεις ζεστα βαλε +0.2.Ομως μανουαλ από άλλες εταιριες λενε σε ταχύτητες πανω από 160km/h (ταξιδι)βαλε +0.2 ή +0.3 ειχα διαβασει.Αυτο εχει λογικη γιατι σε υψηλες ταχύτητες ένα λαστιχο χωρις επαρκη πιεση εχει μεγαλυτερη παραμορφωση αρα τριβη αρα αυξηση θερμοκρασίας....Π.χ. στα αεροπλάνα αν δεις βιντεο εχουν γινει πολλα ατυχήματα για αυτό τον λογο.Βεβααια αν δεν το γραφει το μανουαλ δεν προτείνω σε κανεναν τιποτα.....στα καινουργια αυτοκίνητα μπορει η εταιρια να γραφει νουμερα με αζωτο(απιθανο όμως)
-
Καλησπέρα.Για το michellin crossclimate υπάρχει κάποιος που να το έχει τοποθετήσει ή να έχει άποψη για το συγκεκριμένο λάστιχο;
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Πως μπορω να μεταβω απο αζωτο σε απλο αερα στα ελαστικα? Μπορω απλα να συμπληρωσω ή θελει 'ξεπλυμα'?
Αν αδειασεις και γεμισεις δυο τρεις φορες θα το μειωσεις αρκετα αλλα όχι οσο πρεπει.Μονοδρομος το ξεζανταρισμα ή γεμισμα άδειασμα πολλες περισσοτερες φορες και θα εισαι οκ(αν δεν σε διωξει ο πρατηριούχος)
Υπαρχει καποιο προβλημα αν γινει μιξη?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν αδειασεις και γεμισεις δυο τρεις φορες θα το μειωσεις αρκετα αλλα όχι οσο πρεπει.Μονοδρομος το ξεζανταρισμα ή γεμισμα άδειασμα πολλες περισσοτερες φορες και θα εισαι οκ(αν δεν σε διωξει ο πρατηριούχος)
Υπαρχει καποιο προβλημα αν γινει μιξη?
Κανενα εξαλλου ο αερας μας εχει 78%αζωτο και 21% οξυγονο.Το οξυγονο είναι που θα σου ανεβαζει την πιεση όταν ζεσταθεί.Αυτο που θελεις να κανεις είναι από περιπου μηδενικη ποσοτητα οξυγόνου(εχεις όμως ένα ποσοστο σιγουρα)να το πας στο 21%.Τωρα όταν ζεσταίνονται ανεβαινει η πιεση αλλα όχι αρκετα.Βαλε βγα λε σχεδόν να γινεται πιτα το λαστιχο αρκετες φορες και θα εχεις ικανοποιητικοτατο ποσοστο οξυγόνου μεσα.Το αζωτο δεν αντιδρα με το οξυγονο.Οταν εβαζε ο λαστιχας το λαστιχο στη ζαντα και αρχιζε να το φουσκωνει με αζωτο ο ογκος του ελαστικου ηταν πληρωμένος με ατμοσφαιρικο μειγμα αερα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]