-
....keep the'r'.....
-
Τελικά επέλεξα τα goodyear! Για να δούμε...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τώρα φοράει 225/55/17, λογικά θα πάω σε 225/60/16, ίσως και 215/60/16, ανάλογα τις τιμές.
Τα 16 άρια λίγο που είδα είναι σημαντικά φτηνότερανομιζω γενικα στο χιονι βαζουν αρκετα πιο στενο
-
Γνωρίζετε ότι άμα αλλάξω λάστιχα εκτός αντιπροσωπίας χάνω την εγγύηση του αυτοκινήτου?
Ευχαριστώ!
-
Όχι βέβαια.
-
Σε καμία περίπτωση.
-
καλησπερα παιδια...επειτα απο πολυ ψαξιμο για λαστιχα εχω απογοητευτει....(205-50-17)και για να μη βιαστειτε να πειτε βαλε 215 που ειναι πιο φτηνο να σας πω οτι εκτος του οτι η ζαντα ειναι μαμα και ειναι σχετικα στενη ....ετσι μ ειπαν μερικοι λαστιχαδες κ μ προτειναν να μην το κανω καποιοι αλλοι μ ειπαν βαλε 215 αλλα ειναι εμφανη η διαφορα στο φαρδος απ οτι ειδα....
ο λογος της απογοητευσης ειναι οτι πολλα 580 ρε παιδια για κοντινενταλ και αλλες επωνυμες μαρκες...(ρωτησα σε κανα 2 μεγαλα κ σε ολους γνωστα μαγαζια της αθηνας...ηθελα κατι καλο μιας και απο τη μανα του φοραγε πρεμιουμ κοντακτ2.
στο διαταυτα λοιπον....αφου 580 δυσκολο να βρεθουν κοιταμε για κατι πιο φτηνο....
αποκλειω κινεζικα hifly που εβαλε φιλος μου με 310 ευρω λογω οτι δεν τα εμπιστευομαι....μου ειπανε για πετλας στα 350 νομιζω,,,εχει κανεις αποψη για αυτα??λετε να ναι σαπουνια???ψαχνω για μια λυση και να μην δωσω πααρα πολλα αλλα και να κανουν κ σωστα τη δουλεια τους...εχει κανεις αποψη και για αυτα?
http://supertyres.eu/el/nokian-line/205 ... 28326.html -
Για τα πετλας γραφτηκαν αρνητικα σχολια 1 σελιδα πισω. Τα μεγαλα μαγαζια να ξερεις δινουν 6 ατοκες δοσεις.
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
καλησπερα παιδια...επειτα απο πολυ ψαξιμο για λαστιχα εχω απογοητευτει....(205-50-17)και για να μη βιαστειτε να πειτε βαλε 215 που ειναι πιο φτηνο να σας πω οτι εκτος του οτι η ζαντα ειναι μαμα και ειναι σχετικα στενη ....ετσι μ ειπαν μερικοι λαστιχαδες κ μ προτειναν να μην το κανω καποιοι αλλοι μ ειπαν βαλε 215 αλλα ειναι εμφανη η διαφορα στο φαρδος απ οτι ειδα....
ο λογος της απογοητευσης ειναι οτι πολλα 580 ρε παιδια για κοντινενταλ και αλλες επωνυμες μαρκες...(ρωτησα σε κανα 2 μεγαλα κ σε ολους γνωστα μαγαζια της αθηνας...ηθελα κατι καλο μιας και απο τη μανα του φοραγε πρεμιουμ κοντακτ2.
στο διαταυτα λοιπον....αφου 580 δυσκολο να βρεθουν κοιταμε για κατι πιο φτηνο....
αποκλειω κινεζικα hifly που εβαλε φιλος μου με 310 ευρω λογω οτι δεν τα εμπιστευομαι....μου ειπανε για πετλας στα 350 νομιζω,,,εχει κανεις αποψη για αυτα??λετε να ναι σαπουνια???ψαχνω για μια λυση και να μην δωσω πααρα πολλα αλλα και να κανουν κ σωστα τη δουλεια τους...εχει κανεις αποψη και για αυτα?
http://supertyres.eu/el/nokian-line/205 ... 28326.htmlΑδερφέ, τα low budget ελαστικά δεν μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας (σε μελέτη και υλικά κατασκευής και πρώτης ύλης) με τα premium budget... Είναι αδύνατον πχ η τουρκική Petlas να αγοράζει την ίδια ποιότητα καουτσουκ με πχ την Michelin και η διαφορά του κόστους στο τελικό προϊόν να οφείλεται μόνο στο κόστος της εργατο-ώρας (που ακόμα και σε αυτό η διαφορά δεν μπορεί να είναι μεγάλη όταν η Micelin φτιάχνει τα ελαστικά σε χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό όπως Πολωνία κλπ).
Σαφώς εν μέρει η διαφορά τιμής οφείλεται εν μέρει και στο brand name, αλλά όχι μόνο σε αυτό.
Τι εννοείς όταν λες 'να κάνουν σωστά τη δουλειά τους'??? Για μεταφορά από το σημείο Α στο σημείο Β με νορμάλ ταχύτητες σε στεγνό δρόμο όλα τα ελαστικά κάνουν 'σωστά τη δουλειά τους'!
Όταν όμως στην εξίσωση προσθέτεις αυξημένη ταχύτητα, μικρή στάθμη θορύβου, μικρή κατανάλωση, απόδοση στο βρεγμένο, πληροφόρηση στις στροφές, κρατήματα σε γρήγορη οδήγηση με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης κλπ τότε περιορίζεται πολύ ο αριθμός των ελαστικών που μπορούν να 'κάνουν σωστά τη δουλειά τους'...
Συνεπώς, καλό θα ήταν να μας πεις Α) τι αυτοκίνητο έχεις, και κυρίως Β) σε τί δρόμους το οδηγείς και Γ) για τί είδους οδήγηση μιλάμε!
ΥΓ: Για τα σκανδιναβικά NOKIAN LINE κάποιος παλιότερα έγραψε στο φορουμ ότι η XSARA (νομίζω) στην οποία τα είχε βάλει 'γλιστρούσε παρκαρισμένη'... Τώρα κατά πόσο ήταν αξιόπιστο αυτό είναι άλλο θέμα...
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
ψαχνω για μια λυση και να μην δωσω πααρα πολλα αλλα και να κανουν κ σωστα τη δουλεια τους...εχει κανεις αποψη και για αυτα?Βάλε τα AVON ZV5 205/50/17. Τα έχω στο GT και είναι άριστα.
Επώνυμα, αγγλικά, ποιοτικά, ήσυχα στο δρόμο και άριστα στη βροχή.
Θα τα βρεις κάπου στα 400euro και ο εισαγωγέας είναι ο γνωστός Θεοχαράκης.
Στα βουλκανιζατέρ που 'σπρώχνουν' Pirelli συνήθως αυτοί φέρνουν και τα AVON. -
Νομίζω πως ήρθε η ώρα μετά από 3 χρόνια και 64.000 χλμ να ψάξω για καινούργια λάστιχα για το hyundai accent 2005
Τώρα φοράει bridgestone 185/60/14
Το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει καλή αίσθηση και δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως σε απότομο φρενάρισμα (όχι ότι με τα καινούργια θα σωθώ ).
Σκέφτομαι να πάω σε continental ή michellin η διαφορά τους από τα bridgestone είναι +20 ευρώ.
Με τα bridgestone ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος.
Θέλω κάτι γερό να κρατάει στο χρόνο και φυσικά να έχει γερό κράτημα στο δρόμο.
Οι διαδρομές μου είναι συνήθως μικτές με ταχύτητες max τα 115-120km σπανίως έως τα 130km σε καμιά εθνική.
Τί χαρακτηριστηκά έχει το κάθε λάστιχο;Αυτά τα energy saver, eco friendly, κτλ κάνουν δουλειά ή έτσι τα λένε;
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Νομίζω πως ήρθε η ώρα μετά από 3 χρόνια και 64.000 χλμ να ψάξω για καινούργια λάστιχα για το hyundai accent 2005
Το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει καλή αίσθηση και δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως σε απότομο φρενάρισμα (όχι ότι με τα καινούργια θα σωθώ ).
Σκέφτομαι να πάω σε continental ή michellin η διαφορά τους από τα bridgestone είναι +20 ευρώ.
Οι διαδρομές μου είναι συνήθως μικτές με ταχύτητες max τα 115-120km σπανίως έως τα 130km σε καμιά εθνική.
Τί χαρακτηριστηκά έχει το κάθε λάστιχο;Αυτά τα energy saver, eco friendly, κτλ κάνουν δουλειά ή έτσι τα λένε;
Conti PC5 φοράω εγώ στην ίδια διάσταση, με δείκτη Η. Είναι ακριβώς ενός έτους με κάτι λιγότερο από 20000km και τοποθέτηση εμπρός-πίσω στα 10000km (έχω διαπιστώσει ότι για την καλύτερη συμπεριφορά του Τέμπρα είναι καλύτερο να κάνω το ε-π νωρίς και να αφήνω μετά τα ελαστικά έτσι μέχρι να τα αντικαταστήσω).
Είναι το ακριβότερο ελαστικό όλων σε 185/60-14 αλλά το θεωρώ το καλύτερο all-around, με εξαίρεση ίσως τη διάρκειά του (αν οδηγείς και δεν μετακινείσαι απλά). Προσωπικά βέβαια, δεν αφήνω λάστιχο για τρίτο χειμώνα στο αυτοκίνητο. Κάνει και για πεζοδρόμια, αρκεί να μην ανεβαίνεις σαν κανίβαλος, κάνει και για λακούβες, αρκεί να μην τις κεντράρεις όλες στο λεκανοπέδιο (σε αυτό βοηθάει το ψηλό προφίλ φυσικά).
Την τελευταία εξαετία έχω περάσει από Michelin PE2 (overkill για τα αυτοκίνητα που γίνεται λόγος και έντονη φθορά), Pirelli P6Cint (εξαιρετικό στο στεγνό, μεγάλη πτώση απόδοσης στο βρεγμένο μετά τα δύο χρόνια) και τώρα τα PC5.
Στα προτείνω, αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις το κάτι παραπάνω για να έχεις μια καλύτερη αίσθηση ασφάλειας, τόσο στο στεγνό, μα κυρίως στο βρεγμένο. -
Είμαι διατεθειμένος να δώσω παραπάνω για την ασφάλεια.
Για michellin έχω ακούσει ότι φθείρονται πολύ γρήγορα και ότι είναι μαλακά.
Για continental που ρώτησα μου είπαν 240 αλλά δεν διευκρινίστηκε ποιό ακριβώς -
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Για να δουμε:
μετά από 3 χρόνια και 64.000 χλμ
Το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει καλή αίσθηση
κοινως τα ελιωσες στα χιλιομετρα (21+ Κ/ετος) και κρατησαν και 2 1/2 χρονια, και ησουν και απολυτα ικανοποιημενος...
και γιατι λοιπον να μην παρεις τα ίδια???
-
Τα ίδια θα έβαζα αλλά κάνω μια 2η σκέψη και ψάχνω να δω και καμια 2η εταιρία.
Δεν κάνουμε τυφλές αγορές. -
185/60/14 εχει φτηνα τα goodyear efficient grip performance
-
Επανέρχομαι για μια τελευταία πιστεύω ερώτηση.
Πάνω που είχα αποφασίσει να βάλω τα Bridgestone T001 στο Avensis με 320 ευρώ, κάποιος λαστιχάς μου πρότεινε τα Vredestein Sportrac 5 με 350. Ψάχνοντας στο internet βρήκα αρκετά καλές κριτικές, αλλά δεν είναι και τόσο γνωστή μάρκα (χωρίς αυτό να είναι από μόνο του κακό).
Τι μου προτείνετε ανάμεσα στα 2;
-
bridgestone!
Κ εγώ για εκεί θα πάω...
εγγύηση! 64.000χλμ και βγάζουν κ άλλα άνετα!
Σκεφτόμουν για continental αλλά δε το ρισκάρω. όχι ότι είναι άσχημα αλλά έχω ήδη κάτι δοκιμασμένο.
Οπότε bridgestone και μάλιστα στο ίδιο μαγαζί! -
Καλησπέρα! Ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό για λάστιχα για το κορσάκι μου (215/45/R17), είμαι ανάμεσα στα Goodyear F1 Asymetric 2 και στα Dunlop Sport Maxx RT (460 ευρώ και τα δύο). Τι μου προτείνετε?
Επίσης, αν και το έχω σχεδον αποκλείσει, μου έχουν προτείνει για οικονομία και κάτι Kormoran, Sava, Sailun (από 280 έως 350 ευρω), τι γνώμη έχετε γι' αυτά? -
δες κι αυτα http://lovetyres.com/tyre/Goodyear-Effi ... /215-45-17
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]