-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Να υποθέσω ότι το έχεις. Γενικές εντυπώσεις;
Το φορούσα τρία χρόνια στο 3άρι....Άριστο σε όλα του!!!Φρένο στο στεγνό,άνεση(κορυφαίο)και αθόρυβο,αυτά που ξεχωρίζουν!!Το πλαινό του είναι λίγο πιό σκληρό από τα Conti....Βάλτο και δέ θα χάσεις!!!!
υγ.'βυζάκια' και 'λοξοδρομίες' δέν υφίστανται....μιλάμε γιά Made in Italy και μόνο!!!!Δώσε βάση σ'αυτό...της'Τουρκιάς' και της Polska,απλά τα ξεχνάς!!!Έκλινα ήδη προς τα εκεί και πλέον (μάλλον) κλείδωσε η επιλογή!!!
Οπότε τσεκάρω μόνο το made in.
Σε ευχαριστώ!
Υ.Γ.: Το αυτοκίνητο ξεκίνησε με μαμά premium contact. Εν συνεχεία, φόρεσε pilot exalto 2, sport contact 2 και turanza, ενώ για κανά δυο χειμώνες περπάταγε σε pilot alpin... Και τώρα cinturato p7... Πλουραλισμός! -
Ο χρήστης Leonidasg έγραψε:
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του forum. Καιρός για αλλαγή ελαστικών. Πρόκειται για mercedes c180 Kompressor 1.6 του 2011. Τα χιλιόμετρα που διανύει είναι περίπου 10.000 ετησίως, τα περισσότερα σε ταξίδια. Κυρίως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία τους. Με μια ματιά σε κάποια site κλίνω προς continental premium contact 5 και michelin primacy hp. Ή μήπως κάποιο άλλο michelin (energy saver, pilot sport 3, primacy 3) ή τα goodyear efficientgrip performance; Αληθεύει ότι τα michelin γενικότερα είναι μαλακά και άρα περισσότερο ευαίσθητα; Προτείνετε κάποιο από τα παραπάνω ή κάποιο άλλο;για το ύφος του αυτοκινήτου + primacy 3
-
Ήρθε η ώρα για το ibiza να αλλάξει λάστιχα. Είναι μοντέλο 2011, 1.2 tsi με τα 105 άλογα. Διάσταση 185/60/R15. Χρήση στην πόλη αλλά μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και καμιά εκδρομή.
Μου προτείνανε Pirelli P1, Continental και Michelin, και Goodyear EfficientGrip Performance.
Τι προτείνετε?
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Ήρθε η ώρα για το ibiza να αλλάξει λάστιχα. Είναι μοντέλο 2011, 1.2 tsi με τα 105 άλογα. Διάσταση 185/60/R15. Χρήση στην πόλη αλλά μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και καμιά εκδρομή.Μου προτείνανε Pirelli P1, Continental και Michelin, και Goodyear EfficientGrip Performance.
Τι προτείνετε?
Pirelli P1, Michelin, Goodyear EfficientGrip Performance και Dunlop blueresponse (με αυτή τη σειρά)
-
Βλέπω ότι στη συγκεκριμένη τουλάχιστον διάσταση το goodyear έχει καλύτερα χαρακτηριστικά ως προς το φρενάρισμα και την οικονομία καυσίμου (ετικέτα ελαστικού). Θεωρούνται αξιόπιστα αυτά τα στοιχεία?
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Βλέπω ότι στη συγκεκριμένη τουλάχιστον διάσταση το goodyear έχει καλύτερα χαρακτηριστικά ως προς το φρενάρισμα και την οικονομία καυσίμου (ετικέτα ελαστικού). Θεωρούνται αξιόπιστα αυτά τα στοιχεία?Αυτά προκύπτουν από τυποποιημένες μετρήσεις. Εντάξει μην περιμένεις να δείς τρελές διαφορές. Επίσης σκέψου και τι διαφορές στη τιμή μπορούν να έχουν. Φαντάζομαι οτι αυτό που θες εσύ σύμφωνα με τα λεγόμενα σου είναι ένα ανθεκτικό λάστιχο για χρήση κυρίως αστική και αξιόπιστο σε βάθος χρόνου ώστε να μην ξεραθεί απότομα ή να πέσει απότομα η απόδοση του. Γι αυτό στα έγραψα με αυτή τη σειρά.
-
Βασικά τα goodyear τα δίνει 280 ευρώ, τα pirelli 320 ευρώ και τα michelin και τα continental 290 ευρώ. Pirelli είχε από τη μάνα του τα P6. Tα goodyear τα είχα βάλει και στο S80 σε διάσταση 225/50/17 και ήταν εξαιρετικά.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Θα το σκεφτώ και θα δω τι θα αποφασίσω...
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Βλέπω ότι στη συγκεκριμένη τουλάχιστον διάσταση το goodyear έχει καλύτερα χαρακτηριστικά ως προς το φρενάρισμα και την οικονομία καυσίμου (ετικέτα ελαστικού). Θεωρούνται αξιόπιστα αυτά τα στοιχεία?Εγω θα ελεγα οτι ειναι κατι σαν την τυποποιημενη καταναλωση που δινει ο καθε κατασκευαστης
Δηλ σε φυσιολογικες συνθηκες........καμια επαφη,με πολλη προσπαθεια πλησιαζεις -
Καλησπέρα σε όλους!
Λοιπόν, ψάχνω λάστιχα για BRAVO T-JET 120, 205/55/16 διάσταση.
Δεν τρέχω πολύ (μέχρι 130 καθημερινά στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης), συνήθως επιταχύνω από εκκίνηση και, δυστυχώς, πρέπει να ανεβαίνω κάποια πεζοδρομιάκια, για να παρκάρω τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι...
Επίσης, δεν κάνω και πάρα πολλά χιλιόμετρα το χρόνο (10000) και συνήθως μικρές αποστάσεις.
Θέλω, δηλαδή, ένα λάστιχο που να μην σκιστεί στον ένα χρόνο...Δεν είμαι κανίβαλος, εννοείται ανεβαίνω/κατεβαίνω σιγα-σιγά...
Οι επιλογές μου είναιGoodyear Efficientgrip Performance
Pirelli Cinturato P7
Continental Premium Contact 5
Uniroyal RainSport3(δεν είναι σειρά προτίμησης)
Γενικά, κλίνω προς το πρώτο σαν καλύτερο all around λάστιχο.
Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι τα Continental βγαίνουν πρώτα παντού, αλλά δε θέλω σε δύο χρόνια να πρέπει να ξαναβάλω λάστιχα. Τα Uniroyal είναι επίσης κορυφή, αλλά και πάλι είναι πολύ μαλακά...
Για τα Pirelli, πιο πολύ γιατί φοράει από μαμά τα απλά P7, και διάβασα σχετικά καλά σχόλια...
Ποια είναι η γνώμη σας για το κάθε ένα; Έχω διαβάσει όλα τα φόρουμ, tyreviews.co.uk αλλά κάθε ένας εξυμνεί αυτο που φοράει, στο δε tyrereviews στο ένα μπορεί να λέει τέλειο στο wet και στο άλλο μέτριο στο wet, οπότε δεν μπορείς να στηριχτείς 100%...Ευχαριστώ!
-
για τα πρωτα εχω διαβασει τα καλυτερα.
-
ψηφίζω Goodyear Efficientgrip Performance
-
Ρε παιδια τα goodyear που λετε δεν εχουν πολυ μαλακα πλαινα; Εχω ακουσει οτι εχουν πιο μαλακα πλαινα απο τα contipremium 5. Επειδη εχω τα conti δεν μπορω να φαντασταστω οτι υπαρχει ελαστικο με πιο μαλακο πλαινο απο αυτο. Δηλαδη ποσο πιο μαλακα ειναι ta goodyear; Αν ειναι ακομα πιο μαλακα θεωρω οτι ειναι επικυνδυνα μιας και τα κοντι ειναι βουτυρο.
-
Μεταξύ Bridgestone S001 & RE002 σε διάσταση 225/45/17 ποιο θα προκρίνατε με βασικό κριτήριο την σπορτίφ αίσθηση-πληροφόρηση και το κράτημα-πρόσφυση κυρίως σε στεγνό; Ποιο από τα 2 θεωρείται πιο σπορτίφ; Κάπου διάβασα ότι το RE002 τοποθετείται μεταξύ S001 και Turanza. Ισχύει;
-
S001
-
Το 001 είναι πιο extreme.
-
Καλησπέρα,
έχω το Avensis 1800 2005 και ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Η διάσταση είναι 205/55/16. Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Bridgestone ER30 από τη μαμά και τα Michelin primacy hp. Τα Bridgestone ήταν ok αν και έκαναν θόρυβο στην αρχή, αλλά τα Michelin δεν με ικανοποίησαν.
Τι μου προτείνετε; -
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Καλησπέρα,έχω το Avensis 1800 2005 και ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Η διάσταση είναι 205/55/16. Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Bridgestone ER30 από τη μαμά και τα Michelin primacy hp. Τα Bridgestone ήταν ok αν και έκαναν θόρυβο στην αρχή, αλλά τα Michelin δεν με ικανοποίησαν.
Τι μου προτείνετε;ΤΟΥΟ cf2........
-
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Καλησπέρα,έχω το Avensis 1800 2005 και ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Η διάσταση είναι 205/55/16. Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Bridgestone ER30 από τη μαμά και τα Michelin primacy hp. Τα Bridgestone ήταν ok αν και έκαναν θόρυβο στην αρχή, αλλά τα Michelin δεν με ικανοποίησαν.
Τι μου προτείνετε;συμφωνα με εδω http://lovetyres.com/tyre/Goodyear-Effi ... /205-55-16
απ οτι φαινεται τα συγκεκριμενα σκιζουν τα παντα. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μεταξύ Bridgestone S001 & RE002 σε διάσταση 225/45/17 ποιο θα προκρίνατε με βασικό κριτήριο την σπορτίφ αίσθηση-πληροφόρηση και το κράτημα-πρόσφυση κυρίως σε στεγνό; Ποιο από τα 2 θεωρείται πιο σπορτίφ; Κάπου διάβασα ότι το RE002 τοποθετείται μεταξύ S001 και Turanza. Ισχύει;Αδερφέ,άν μιλάς για
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλησπέρα,
έχω το Avensis 1800 2005 και ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Η διάσταση είναι 205/55/16. Μέχρι τώρα έχει φορέσει τα Bridgestone ER30 από τη μαμά και τα Michelin primacy hp. Τα Bridgestone ήταν ok αν και έκαναν θόρυβο στην αρχή, αλλά τα Michelin δεν με ικανοποίησαν.
Τι μου προτείνετε;ΤΟΥΟ cf2........
Γιώργηηηη........Καλό Χειμώνα ρέ.......!!@philippou...βάλε το T001 της Bridge...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]