-
Είναι πάντως λάθος να συγκρίνουμε τις συνθήκες της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα στα θέματα της κατασκευής τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια έργα με πιο σημαντικό παράγοντα το σεισμό και κατά δεύτερον την επιλογή μεγάλης διάρκειας οικονομικής ζωής του έργου. Ο Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός , ο οποίος εκδίδεται και επικαιροποιείται από το ΕΜΠ , αποτελεί πρότυπο της Ευρώπης και χρησιμοποιείται απομειωμένος στην υπόλοιπη Ε.Ε.
Στην πράξη ο κανονισμός είναι τόσο αυστηρός , που καλύπτει και μερικές πιθανές αστοχίες της κατασκευής. Τόσο ο δομικός χάλυβας όσο και το μπετόν που οφείλει να χρησιμοποιηθεί είναι άριστης ποιότητας . Όχι δεν είμαι κατασκευαστής και οχι δεν εκδίδω οικοδομικές άδειες ( αφού δε βγαίνει και καμία...).
Το πρόβλημα είναι οι αυθαίρετες προσθήκες ή αλλαγές, τα οποία 99,9% γίνονται εν γνώσει του ιδιοκτήτη και μπορεί να μεταβάλλουν ριζικά το φορτίο ή το σχεδιασμό της κατασκευής. Φαντάσου όμως ότι ακόμα και έτσι , σπίτια με σοβαρά λάθη ( δεν μιλάω για εγκληματίες επιπέδου όπως αυτοί του σεισμού του 99) ακόμα αντέχουν.
Το πρόβλημα στην κατασκευή δεν είναι ευτυχώς η αντοχή της αλλά, είναι η έλλειψη αρχιτεκτονικής ( πολλοί αρχιτέκτονες 'δουλεύουν' χρόνια τώρα ψιλό καρμπόν σχέδια) , ο λάθος πολεοδομικός σχεδιασμός , η ευκολία στην ανέγεργση και διατήρηση αυθαιρέτου ( δεν εννοώ μόνο κτίσμα, αλλά και μια μάντρα ) και πάρα μα πάρα πολλά άλλα
-
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να επιβαλεις τον τροπο σκεψης σου σε αλλους λαους και χωρες που ουτε καν γνωριζουν ποιος εισαι;.
*Δεν προσπάθησα ποτέ να επιβάλλω τον τρόπο σκέψης μου σε κανένα άλλο λαό, υποστήριξα ότι για τα δύο βασικά κτιριολογικά τους προβλήματα υπάρχει λύση. *
αν εκαναν κατασκευες με τσιμεντο (που εχουν αρκετα στην Καλιφορνια) καθε σπιτι θα ηταν μερικα εκαττομυρια σε κοστος κατασκευης και μονο.
Ακριβώς αυτή είναι η λυση και αυτό είπα και εγώ, ότι σπίτια σαν τα δικά μας είναι πολύ ασφαλέστερα σε θεομηνίες και πυρκαγιές, αλλά πολύ ακριβότερα από τα ξύλινα σαν κόστος και βραδύτερα σαν χρόνος υλοποίησης.
-
alejandro εχεις εμαιλ ,δηλαδη σου εστειλα , ελπιζω να το λαβεις , μιας και με το φορουμ οπως ειναι ,
otso, σε ευχαριστώ. Οντως οι σωληνώσεις του έργα τέχνης! Κρατώ τα στοιχεία του και θα επικοινωνήσω, απλά μίλησα και με τους αρχιτέκτονές μου και ειναι να μου κλεισουν ραντεβου μεσα στη βδομάδα με τον υδραυλικό τους για να δούμε συνολικά το θέμα.
Είναι πάντως λάθος να συγκρίνουμε τις συνθήκες της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα στα θέματα της κατασκευής τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια έργα με πιο σημαντικό παράγοντα το σεισμό και κατά δεύτερον την επιλογή μεγάλης διάρκειας οικονομικής ζωής του έργου. Ο Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός , ο οποίος εκδίδεται και επικαιροποιείται από το ΕΜΠ , αποτελεί πρότυπο της Ευρώπης και χρησιμοποιείται απομειωμένος στην υπόλοιπη Ε.Ε.
civil357. εγώ γι'αυτό αναφέρω μόνο Ασιατικές χώρες που έχουν α) αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη σεισμικότητα με Ελλάδα και β) αντίστοιχο πάθος με την ιδιοκατοίκηση (ενα κερμίδι) και δομή οικογένειας (Ταιβαν πχ. 85%, Ιαπωνία 80% ιδιοκατοίκηση) και όμως χτίζουν με πολύ πιο διαφορετικό τρόπο.
-
Βοήθεια
Έσπασαν τα γυαλιά μου. Πήγα να τα βγάλω και μπέρδεψε το πλαινό στη μάσκα και έκοψε στο σημείο που έχει μια κλείδωση ελαστική για να κάθεται καλύτερα στο αυτί.
Φτιάχνει ή θέλω άλλα γυαλιά και πόσο?
-
Βοήθεια
Έσπασαν τα γυαλιά μου. Πήγα να τα βγάλω και μπέρδεψε το πλαινό στη μάσκα και έκοψε στο σημείο που έχει μια κλείδωση ελαστική για να κάθεται καλύτερα στο αυτί.
Πήγαινε να τα δούν σε κατάστημα οπτικών, ίσως και να επισκευάζονται, μπορεί να σου αλλάξουν αν έχουν το ίδιο μπράτσο ή να σου βάλουν δύο άλλα.
-
Βοήθεια
Γυαλια ορασης ή εργασίας??? Σορρυ αλλά δεν καταλαβα.
Για εργασίας δεν ξέρω. Για όρασης σε ποιο σημείο εσπασε ακριβώς?
στην ένωσή με τον υπολοιπο σκελετό (έκει που μαζεύει το μπράτσο)??? ή πιο πίσω (εκεί που ξεκινάει η κουρμπα για να πιανει στο αυτί)???
Δινατότητες για πατέντες και επισκευές αν πας σε οπτικάδικο πολλές πχ αν δεν έχει πειράξει τον υπόλοιπο σκελετό αλλάζεις (αν βρεις) μόνο το μπράτσο (οπως είπε ο quadra) ή στο κολλάνε (αν γινεται).
Αν μπορείς στειλε φωτο να σου πω περισσοτερα. Ειμαι 35 και φοραω γυαλια απο τα 10 (ειδικά μικρος ειχα καταστρεψει πολλούς σκελετους)
-
Έκοψε εκεί που μαζεύει το μπράτσο. Δε ξέρω ποια η διαφορά γυαλιά εργασίας και όρασης. Πρεσβυωπία έχω και τα χρησιμοποιώ στη δουλειά στον υπολογιστή.
-
Έκοψε εκεί που μαζεύει το μπράτσο. Δε ξέρω ποια η διαφορά γυαλιά εργασίας και όρασης. Πρεσβυωπία έχω και τα χρησιμοποιώ στη δουλειά στον υπολογιστή.
επειδή είναι τόπικ για μαστορέματα είπα για γυαλιά εργασίας αυτά είναι καπως ετσι
και δεν συμφέρει να τα φτιάξεις (παίρνεις αλλα με πολύ λιγα €)
Πήγαινε σε οπτικό να δεις τι θα σου πει
-
Καλά τελικά σε μαγαζί οπτικών θα πήγαινα απλά είπα να ρωτήσω πρώτα. Είναι τα πρώτα γυαλιά που είχα πάρει με τον ΕΟΠΠΥ. 120-125 ευρώ τότε. Το θέμα είναι τώρα που το σκέφτομαι ότι κάθε 4 χρόνια δικαιούμαι αλλαγή πάλι από τον ΕΟΠΠΥ και πρέπει να είμαι μέσα. Είναι 3-4 χρόνια που τα αγόρασα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως
-
Καλά τελικά σε μαγαζί οπτικών θα πήγαινα απλά είπα να ρωτήσω πρώτα. Είναι τα πρώτα γυαλιά που είχα πάρει με τον ΕΟΠΠΥ. 120-125 ευρώ τότε. Το θέμα είναι τώρα που το σκέφτομαι ότι κάθε 4 χρόνια δικαιούμαι αλλαγή πάλι από τον ΕΟΠΠΥ και πρέπει να είμαι μέσα. Είναι 3-4 χρόνια που τα αγόρασα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως
Αν πάρεις άλλα γυαλιά, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βάλε φίλτρο blue block αφού τα χρησιμοποιείς για υπολογιστή!!!! πάρε και αλλά με 15€ (και πολλά λέω) από φαρμακείο για τις άλλες δουλειές και θα είσαι τζετ για τα επόμενα 4 χρόνια (αν δεν ανέβει πολύ η πρεσβυωπία)
-
Καλησπέρα από Ελβετία φίλοι μου!
Χρειαζομαι τη βοήθεια σας με ένα μαστόρεμα για το καινούργιο μου διαμέρισμα!
Μετακομισαμε πρόσφατα με τη γυναίκα μου και από τις πρώτες δουλειές που κάναμε ήταν να αφαιρέσουμε κάποια ράφια που είχε αφήσει ο προηγούμενος ένοικος στην κουζίνα.
Δυστυχως όμως όπως αφαιρέσαμε τις βίδες, έφυγε μαζί κι ένα 'κομμάτι' από τον τοίχο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Εχετε καμία ιδέα πως να το διορθώσω εύκολα; Γενικά δεν είμαι και πολύ ειδικός ούτε πιάνουν τα χέρια μου.
Εγω γενικά σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω στόκο, να το τρίψω και μετά να βάψω από πάνω με μπογιά χρησιμοποιώντας ρόλο για να πετύχω και αυτή τη σαγρέ υφή.
Εχει νόημα αυτό που λέω; Εναλλακτικές προτάσεις;
-
ililias':1r2xrth8 wrote:
Ένα σωστό ενεργειακό τζάκι με αεραγωγούς καλύπτει χαλαρά 150 μ2 σπίτι με 3 υπνοδωμάτια. Άλλαξε τζάκι, ή βάλε μοτέρ σ' αυτό που έχεις.
Μπορείς να βάλεις μοτέρ σε απλό τζάκι?
Ναι μπορεις. Εμείς βάλαμε μοτεράκι με τα παιδιά εδώ που μας κάνουν και τον ετήσιο καθαρισμό και ζεσταίνει το σπίτι σαν διαολος.
-
Μήπως 'τα παιδιά εδώ' και εσείς είστε τα ίδια πρόσωπα; Γιατί μου φαίνεται πολύ μεγάλη σύμπτωση να έχεις το ίδιο όνομα στο forum με την εταιρία των παιδιών εδώ.
Η γκρίζα διαφήμιση θέλει και λίγη επιδεξιότητα...
-
Χάρη, παραλογιζεσαι να το ξέρεις.
Εγω έχω συναντήσει ανθρώπους που το όνομά τους αποτελείται από δύο γράμματα ή και περισσότερα και το επιθετο από το όρο servise ή motors
Θυμάμαι για παράδειγμα εναν τύπο που τον έλεγαν suzuki και το επιθετο motors.
Ωραιος τυπος, αλλαζε πολυ γρηγορα θεμα απο δεξια σε αριστερα και μιλουσε αρκετα γρηγορα.
Εντάξει όταν περπατουσε σκοντάφτε σε καμία μεγάλη λακκούβα, φορούσε σανδάλια γαρ και η μασέλα του ετριζε λιγουλάκι αλλά έβαλε σπρέι σιλικόνης και εντάξει μια χαρά ειναι τώρα.
-
Στη πολυκατοικία που ανακαινίζουμε το διαμέρισμα που θα μείνουμε, αν και πριν καμια 15αρια χρόνια έβαλαν καινούργιους ανελκυστήρες, ωστόσο, δεν έχουν το σύστημα Αυτόματου Απεγκλωβισμού. Δε ξέρω αν ειναι υδραυλικοί ή ηλεκτρομηχανικοί, αλλά ξέρετε πόσο κοστίζει να μπει σύστημα Αυτόματου Απεγκλωβισμού εκ των υστέρων;
Απλά να έχω μια ιδέα αν ειναι να αναφέρω σε κάποια απο τις συνελέυσεις το θέμα.Ευχαριστώ!
-
Μια λίγο πιο γενική ερώτηση:
Στο μπάνιο ένας γάτζος (κρεμάστρα) χαλάρωσε. Έβγαλα το διακοσμητικό κομμάτι από πάνω και έμεινε η βάση που είναι με 2 ούπα στο πλακάκι. Οι βίδες ήταν χαλαρές. Πήγα να τις σφίξω αλλά δεν έσφιγγαν τέρμα, έμεναν λίγο πιο χαλαρές και υποθέτω σιγά σιγά θα ξαναβγούν. Μπορώ να κάνω κάτι; Σκέφτηκα να περάσω κάτι εξωτερικά τις βίδες για να αυξήσω λίγο τη διάμετρο τους αλλά δεν ξέρω τι.
-
Λύσεις:
-
Ποιο χοντρές βίδες
-
Ποιο λεπτά ούπα ώστε να τα χώσεις στα υπάρχοντα και βίδωμα με ποιο λεπτές βίδες
-
Βγάζει τα ούπα και βάζεις ποιο χοντρά με ποιο χοντρές βίδες
-
Αν έχεις ίδια καινούρια ούπα μπορεί να κάτσουν καλά στις τρύπες.
-
Και στην χειρότερη βίδωμα με σπίρτο...
-
-
Tα ούπα είναι
-
Βιδώνεις μαζί με σπίρτο ώστε να το σπίρτο να αυξήσει την διάμετρο της βίδας...
-
Τα ούπα δεν βιδώνουν σωστά αν η τρύπα δεν έχει το σωστό βάθος, αν η βίδα είναι μακριά ή συμβαίνουν και τα δύο, επίσης αν η τρύπα για το ούπα πέσει σε τρύπα τούβλου. το σπίρτο η οδοντογλυφίδα που πρότεινε ο storm είναι μια λύση, Βάλε το σπίρτο στο ούπα και μετά βάλε και βίδωσε τη βίδα, συνήθως το τρίκ πιάνει εκτός και αν το ούπα ανοίγει μέσα σε τρύπα τούβλου και δεν μπορεί να σφίξει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]