-
πόρτα 140X200 εκ (περίπου) συρόμενη, με τα ρουλεμάν = 230ε (αν θυμάμαι καλά).
Δεν μπορώ να υπολογίσω το κόστος σε αντιστοιχία με καινούργιο κούφωμα, γιατί δεν ήθελα και να αλλάξω τα αλουμίνια. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα ανοδιωμένα με το λεπτό προφίλ.
Θα σου πω εγώ. Έχω μία προσφορά στα χέρια μου:
el.650O Elvial: 145 x 220 => 445eu +φπα.
-
To 2016 που έκανα ανακαίνιση για να μπω στο διαμέρισμα έβαλα αυτά μετά από απίστευτο ψάξιμο και προσφορές:
https://www.etem.gr/el/product/159/E32 ECS
Ενεργειακά, θερμοδιακοπή, διπλό ενεργειακό τζάμι και 5 σημεία κλειδώματος.
Φυσικά υγρασία, υδρατμοί και νερά στα τζάμια εξαφανίστηκαν. Πολλά τα θετικά, έχουν όμως και κάποια αρνητικά.
Για μένα ποιο πολύ σημασία έχει η εγκατάσταση, η εμπειρία του συνεργείου και τα υλικά τοποθέτησης (εσωτερικά και εξωτερικά).
Όποιος θέλει πληροφορίες ρωτά ελεύθερα.
-
Έχω κάνει μια επέκταση κατοικίας με έκδοση οικοδομικής άδειας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μέχρι να κλείσει η άδεια (έχω πάρει παράταση) οφείλω να καταχωρίσω στην εφορία (Ε1 ή στο Ε9) κάτι σχετικό με την επέκταση της κατοικίας με τα νέα τετραγωνικά (η προσθήκη στην κατοικία έγινε κατ΄ επέκταση) ή θα τα δηλώσω όταν κλείσει η οικοδομική άδεια. Εχω ρωτήσει ένα λογιστή και δεν μου έδωσε σαφή απάντηση, εάν έστω το καταχωρώ στο Ε9 ως ημιτελές καθώς ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει όλες τις εργασίες. Επίσης έπρεπε στο Ε1 να είχα δηλώσει δαπάνες ανέργεσης οικοδομής; Στο Δήμο δηλώνω τα νέα τετραγωνικά με το κλείσιμο της άδειας ή οφείλω νωρίτερα;
-
Στο Ε9 το δηλώνεις ως ημιτελές . Στο Ε1 δηλώνεις τις δαπάνες ανά χρόνο πραγματοποίησης .Στον Δήμο όταν πάρεις ρεύμα . Αν δεν πάρεις νέο ρολόι , το δηλώνεις όταν το κατοικήσεις , αλλά θα πρέπει τα τιμολόγια να είναι πρόσφατα .
-
Στο Ε9 το δηλώνεις ως ημιτελές . Στο Ε1 δηλώνεις τις δαπάνες ανά χρόνο πραγματοποίησης .Στον Δήμο όταν πάρεις ρεύμα . Αν δεν πάρεις νέο ρολόι , το δηλώνεις όταν το κατοικήσεις , αλλά θα πρέπει τα τιμολόγια να είναι πρόσφατα .
Σε περίπτωση που δεν έχεις δηλώσει τις δαπάνες στο Ε1 ανά χρόνο, είναι υποχρεωτικό να το κάνω τώρα για τα προηγούμενα έτη; Θα υπάρχει πρόβλημα εάν δεν δηλωθούν οι δαπάνες στο Ε1 αλλά μόνο το ημιτελές στο Ε9; Όταν κλείσει η άδεια θα χρειαστεί ξανά τροποποίηση το Ε9 για το ημιτελές;
-
Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα . Πρέπει να ρωτήσεις λογιστή .
-
Έφτιαξα μια πέρκολα στο σπίτι στο χωριό πριν 3-4 μήνες. Το ίδιο συνεργείο, 2 αδέρφια, μου έφτιαξαν ένα δωμάτιο με κόντρα πλακέ. Το μόνο που έκανα εγώ ήταν να αγοράσω την πόρτα. Πήγα από το Praktiker και αγόρασα την πιο φτηνή. Έγινε το δωμάτιο, μπήκε η πόρτα, όλα κομπλέ. Πάω χθές να ανοίξω την πόρτα δεν άνοιγε. Άνοιξε με μεγάλη δυσκολία. Φαίνεται να 'βρίσκει' εκεί ποου είναι η κλειδαριά. Συστολή διαστολή, υγρασία λογικά. Αν ήταν μικρό το πρόβλημα ίσως να το άφηνα στο ντουκου. Εδώ μιλάμε ότι η πόρτα ανοίγει δύσκολα, κλείνει δύσκολα και μάλιστα αν τραβήξω την πόρτα από το χερούλι να κλείσει 10-20 φορές ακόμα θα μου μείνει το χερούλι στο χέρι. Πήρα τηλέφωνο το μάστορα ο οποίος 'κατηγόρησε' την πόρτα του Praktiker, επειδή ήταν λέει φτηνή. Είναι λογικό αυτό? Δεν είναι πιο λογικό να φταίει το κόντρα πλακέ και τα άλλα υλικά? Θεωρώ ότι το πιο αντικειμενικό σενάριο είναι να φταίνε και τα 2.
Τέσπα, τρελάθηκε όταν του είπα ότι πρέπει να έρθει να τη δει, Στην αρχή μου έλεγε να τρίψω με γυαλόχαρτο εκεί που βρίσκει η πόρτα. Δεν ήθελε να έρθει να τη δει. Του είπα ότι δεν θέλω να έρθει να δει το πρόβλημα χθες, θέλω να το βάλει στο πρόγραμμά του να αφιερώσει 2-3 ώρες να έρθει μια μέρα να το φτιαξει. Μιλάμε ότι είναι σαν να μην έχω δωμάτιο έτσι που είναι. Άδικος ο κόπος που έκανε αυτός, άδικα και τα λεφτά που του έδωσα.
Μπορεί να φτιάξει το προβλημα αυτό? Και αν ναι, αργότερα μέσα στο χειμώνα ή στον επόενο χειμώνα που ξέρω εγώ ότι δεν θα ξαναστραβώσει η δουλειά?
-
Δυστυχώς η εμπειρία μου σε πόρτες praktiker δεν είναι καλή, ειδικά σε χώρους με κάμποση υγρασία. Και γενικά η κατασκευή δωματίου από ξύλο (κοντρα πλακε) σε μέρη με υγρασία αφήνει περιθώρια για προβλήματα στην συνέχεια.
Καλό κουράγιο έχω να πω.
-
Δυστυχώς η εμπειρία μου σε πόρτες praktiker δεν είναι καλή, ειδικά σε χώρους με κάμποση υγρασία. Και γενικά η κατασκευή δωματίου από ξύλο (κοντρα πλακε) σε μέρη με υγρασία αφήνει περιθώρια για προβλήματα στην συνέχεια.
Καλό κουράγιο έχω να πω.
Δηλαδή μου λες ότι φταίει η πόρτα κατά την άποψή σου?
-
nickthetrib wrote:
Καλό κουράγιο έχω να πω.
Δηλαδή μου λες ότι φταίει η πόρτα κατά την άποψή σου?
Το γεγονός ότι όλο το δωμάτιο είναι ξύλινο δεν με αφήνει να σου πω σίγουρα πως ναι. Αν δεν ήταν θα σου έλεγα σίγουρα πως φταίει η πόρτα.
-
Υπάρχει περίπτωση να στερεώθηκε η πόρτα με αφρό πολυουρεθάνης;
Αν ναι, τότε πιθανώς ο μάστορας βιάστηκε και έριξε παραπάνω, με αποτέλεσμα ο αφρός να συνεχίσει να διογκώνεται και τώρα να σπρώχνει την κάσα προς τα μέσα (δηλαδή να μικραίνει το άνοιγμα της) και να βρίσκει το φύλλο της πόρτας.
-
Υπάρχει περίπτωση να στερεώθηκε η πόρτα με αφρό πολυουρεθάνης;
Αν ναι, τότε πιθανώς ο μάστορας βιάστηκε και έριξε παραπάνω, με αποτέλεσμα ο αφρός να συνεχίσει να διογκώνεται και τώρα να σπρώχνει την κάσα προς τα μέσα (δηλαδή να μικραίνει το άνοιγμα της) και να βρίσκει το φύλλο της πόρτας.
Δεν φαίνεται κάτι κάτω από το πλαίσιο της πόρτας να πω την αλήθεια και το πρόβλημα εστιάζεται 1-2 παλάμες πάνω και κάτω από το χερουλι της πόρτας. Τι να πω...
-
Σιριαλ το έχω κάνει σε άλλα τοπικ 'AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!! ' και 'Ιδιοκατοικηση ή ενοικιο?' σχετικά με το διαμέρισμα στο Π.Φ. Μιας και λοιπον αρχίζουμε να κοιταμε κατόψεις, συζητάμε χαλαρά με φιλους αρχιτέκτονες κάποια πολυ αρχικά γενικά θέματα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το κλιματισμό/θέρμανση του συγκεκριμένου διαμερίσματος.
Το διαμέρισμα ειναι του 1966, και από τη κατασκευή του και μόνο το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει εγκατεστημένο κεντρικο κλιματισμό στη ταράτσα (με συμβόλαιο από κατασκευαστή) και κανάλια εσωτερικά (ενττοιχισμένα ή με ψευδοροφή) στο διαμέρισμα που διοχετευουν σε κάθε χώρο κρύο/ζεστό αέρα.
Βρήκα τα συμβόλαια/προσφορές για το σύστημα και ειναι :
Carrier 50R6
Παροχή αέρα 2000CFM
Ισχυς κινητηρα συμπιεστη 5ΗΡ
Ηλεκτρικα χαρακτηριστικα 380/3/50
Ψυκτικη απόδοση 60.000BTU
Ισχυς ηλεκτρικου θερμαντικου στοιχείου 12ΚΒατ
Απόδοση θερμαντικου στοιχείου ύδατος (κατ'εναλλαγή) 60.000BTU
Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω μιας και 99.9% πάμε για ανακαίνιση και να μείνουμε.
-
Θέλω πολύ να διατηρήσω το συγκεκριμένο σύστημα για **ψύξη **. Εχει κάποιος απο εσας γνώση πόσο θα κόστιζε η αλλαγή του με ένα καινούργιο που φαντάζομαι θα ειναι πιο αποδοτικό και πιο οικονομικό στη κατανάλωση; Στέκει σα λογικη ή να παω να βάλω 4-5 κλιματιστικά (με κοινες μονάδες έξω ωστε να έχω μόνο 1-2 και οχι 4-5 μονάδες εξωτερικές). Το κόστος κατανάλωσης (πέρα της επένδυσης) είναι τραγικό;
-
Νομίζω μπορεί να θέλω να διατηρήσω το συγκεκριμένο σύστημα για **θέρμανση **.Το διαμέρισμα δεν είχε ποτέ καλοριφέρ. Αραγε ενα τέτοιο κεντρικό σύστημα, με κατανάλωση ηλεκτρικού, σήμερα, έχει λογική ή θα πληρώνω στη ΔΕΗ όσο καμια βιομηχανία; Σιγουρα η θέρμανση είναι καλύτερα από κάτω προς τα πάνω αλλά αν αν γινει η διατηρηση/αντικατάσταση για ψύξη, μηπως να γίνει μια παραχώρηση αν η κατανάλωση δεν ειναι τραγική;
-
Βάση του χαρακτηριστικού “Απόδοση θερμαντικου στοιχείου ύδατος (κατ'εναλλαγή) 60.000BTU ” αυτό σημαίνει οτι η μονάδα ζέστανε και νερό ή λεω ανοησίες; Στο διαμέρισμα ομως σε ένα μικρό μπάνιο (απομονωμένο) υπάρχει ενα μεσαιου μεγεθους θερμοσίφωνας.
-
Αν το (3) δεν ισχύει, υπαρχει σύγχρονη μονάδα που να ζεσταίνει άμεσα νερό όπως κανει ενα διαμέρισμα με φυσ.αέριο (Φ.Α.);
-
Η πολυκατοικία μου ειπε ο διαχειριστής-γιος οικοπεδούχων πως έχει κεντρική παροχή Φ.Α. και από μια κεντρική μονάδα τα διαμερίσματα έχουν συγκεκριμένες ώρες την ημέρα καλοριφερ (οχι αυτονομια..!!!!!!). Δε το έχω ξανακούσει αυτό. Στέκει; Μπορώ να κάνω δική μου ανεξάρτητη σύνδεση με Φ.Α. Για θέρμανση και ζεστό νερό;
-
Αν κρατήσω το κεντρικό σύστημα (με νέα μονάδα), μπορω να έχω αυτονομία σε κάθε δωμάτιο; Τωρα έχει μόνο ένα κεντρικο πανελ.
-
Αλλες ιδέες με νέες τεχνολογίες; Δεν έχω ιδέα τι υπάρχει στην αγορά.
Οριστε και 2 φωτόγραφίες
Υγ.1 το διαμέρισμα έχει τριφασικό ρεύμα (βασικα πληρωνω 2 πάγια, ενα ειναι μονο για τη μονάδα).
Υγ.2 κόστος το 1966 (160.000δρχ. τι αυτοκίνητο θα έπαιρνες τοτε με ενα τέτοιο ποσό;)
-
-
Σε αυτά τα πράγματα απαντήσεις μπορεί να σου δώσει ΜΟΝΟ ένας εξειδικευμένος Μηχανολόγος Μηχανικός , που ασχολείται με τέτοιες εγκαταστάσεις . Οχι πωλητής εταιρειών , αλλά να είναι ο ίδιος και μελετητής , ώστε και την βέλτιστη λύση να σου βρεί και να έχει και την ευθύνη .
Σήμερα υπάρχουν πλέον οι αντλίες θερμότητας που είναι μεγάλη εξέλιξη , αλλά δεν μπαίνουν ούτε από τον μάστρο-Μήτσο , ούτε από τον πωλητάκο του μαγαζιού . Γιατί έχουν οικονομία , πολλές επιλογές , αλλά θέλουν εμπειρία και γνώση .
Εγώ στην οικοδομή που τελειώνω τώρα , αν και δεν είναι σε ΑΑΑ περιοχή , βάζω αυτόνομες αντλίες θερμότητας ανά διαμέρισμα με fan coils . Εχω τον συνεργάτη μου μηχανολόγο που είναι ακριβώς ό,τι σου περιγράφω παραπάνω και βασίζομαι σε αυτόν , γιατί δεν θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια που δεν τα ξέρω .
Χτες το βράδυ είχαμε μία ανάλογη συζήτηση με ένα αγοραστή , που θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα , όπως να βάλει ενδοδαπέδια για θέρμανση και fan coils για ψύξη και να έχει ζώνες , αυτονομία ανά χώρο , λειτουργία του συστήματος από το κινητό και διάφορα άλλα καλούδια που υπάρχει πλέον η τεχνολογία για να τα υποστηρίξει .
Γενικά στην θέρμανση και στην ψύξη , υπάρχουν πολλά γιατί και διότι και ίσως και πιθανόν , γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες αλλά και γιατί κάθε άνθρωπος αλλιώς αισθάνεται το κρύο και την ζέστη .
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θα πρέπει να δεις σωστά το θέμα της μόνωσης του διαμερίσματος , ώστε να μειώσεις τις καταναλώσεις .
Σίγουρα αφού έχεις φίλους που είναι στον χώρο , θα έχουν και αυτοί ανάλογους συνεργάτες μηχανολόγους για να τους συζητήσεις . Είναι βασικό να έχεις συζήτηση μαζί τους , για να καταλάβουν και αυτοί τις απαιτήσεις σου .
-
alejandrο, σχετικά με το 5) ναι,ισχύει κεντρική παροχή Φ.Α. με θέρμανση συγκεκριμένες ώρες που έχει αποφασίσει σε συνέλευση η πολυκατοικία (το ίδιο συμβαίνει στο πατρικό διαμέρισμα της κοπέλας μου στα Βριλήσσια που συμφώνησαν κι έβαλαν εκ των υστέρων στην πολυκατοικία Φ.Α με κεντρική παροχή).Είναι όπως στις παλαιές πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση πετρελαίου -πριν το 80'- που δεν είχαν αυτονομία.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ ότι είναι καλύτερα vα απευθυνθείς σε μηχανολόγο μηχανικό,όπως λέει κι ο criuser.
-
Alejandro, έχε υπόψιν σου ότι αν αποφασίσεις ότι θέλεις να έχεις θέρμανση με φυσικό αέριο, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να αυτονομηθείς από το κεντρικό σύστημα με δικό σου ατομικό λέβητα, άνευ όρων, προϋποθέσεων και περιορισμών.
Όμως, εγώ δεν θα το έκανα έτσι! Το πιο λογικό είναι να βάλεις αντλία θερμότητας και fancoils (όπως κάνει ο ταξιδευτής) και βεβαίως πάλι να αποκοπείς από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Το έχεις το δικαίωμα βάσει νόμου, εφόσον το νέο σύστημα θέρμανσης είναι πολύ αποδοτικότερο ενεργειακά. Θα έχεις επιπλέον και σημαντική οικονομία...
Κατά τ' άλλα ένας καλός μηχανολόγος που είναι μέσα στην πιάτσα θα σε συμβουλεύσει καλύτερα για την τεχνικοοικονομική πλευρά του θέματος. Αν θέλεις μπορώ να σου συστήσω κάποιους, οι οποίοι είναι τρομερά έμπειροι και ασχολούνται με μελέτη και κατασκευή.
-
Σε αυτά τα πράγματα απαντήσεις μπορεί να σου δώσει ΜΟΝΟ ένας εξειδικευμένος Μηχανολόγος Μηχανικός , που ασχολείται με τέτοιες εγκαταστάσεις . Οχι πωλητής εταιρειών , αλλά να είναι ο ίδιος και μελετητής , ώστε και την βέλτιστη λύση να σου βρεί και να έχει και την ευθύνη .
Σήμερα υπάρχουν πλέον οι αντλίες θερμότητας που είναι μεγάλη εξέλιξη , αλλά δεν μπαίνουν ούτε από τον μάστρο-Μήτσο , ούτε από τον πωλητάκο του μαγαζιού . Γιατί έχουν οικονομία , πολλές επιλογές , αλλά θέλουν εμπειρία και γνώση .Απ : Φυσικά θα παω σε εξειδικευμένο συνεργείο με μηχανικούς ή μεμονομένο μηχανικο!
Εγώ στην οικοδομή που τελειώνω τώρα , αν και δεν είναι σε ΑΑΑ περιοχή , βάζω αυτόνομες αντλίες θερμότητας ανά διαμέρισμα με fan coils . Εχω τον συνεργάτη μου μηχανολόγο που είναι ακριβώς ό,τι σου περιγράφω παραπάνω και βασίζομαι σε αυτόν , γιατί δεν θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια που δεν τα ξέρω .
Απ : Αυτές κρουζερ πόσο κοστίζουν; Δουλευουν με ρεύμα; Δινουν ψυξη/θέρμανση; Νερό; Εχουν νορμαλ κατανάλωση;
Χτες το βράδυ είχαμε μία ανάλογη συζήτηση με ένα αγοραστή , που θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα , όπως να βάλει ενδοδαπέδια για θέρμανση και fan coils για ψύξη και να έχει ζώνες , αυτονομία ανά χώρο , λειτουργία του συστήματος από το κινητό και διάφορα άλλα καλούδια που υπάρχει πλέον η τεχνολογία για να τα υποστηρίξει .
Γενικά στην θέρμανση και στην ψύξη , υπάρχουν πολλά γιατί και διότι και ίσως και πιθανόν , γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες αλλά και γιατί κάθε άνθρωπος αλλιώς αισθάνεται το κρύο και την ζέστη .
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θα πρέπει να δεις σωστά το θέμα της μόνωσης του διαμερίσματος , ώστε να μειώσεις τις καταναλώσεις .
Απ : Το μόνο που μπορω να κάνω ειναι α) αλλαγή κουφωμάτων και για τις 3 μπαλκονοπορτες που ειναι δυτικες, ίσως να βαλω φιλμ όπως στα αυτοκίνητα.
Μπηκα με ενα φιλο αρχιτέκτονα προχθες με το ψιλοκρύο και μου είπε οτι αν και κλειστο δε το βρήκε τόσο κρύο το διαμέρισμα.Σίγουρα αφού έχεις φίλους που είναι στον χώρο , θα έχουν και αυτοί ανάλογους συνεργάτες μηχανολόγους για να τους συζητήσεις . Είναι βασικό να έχεις συζήτηση μαζί τους , για να καταλάβουν και αυτοί τις απαιτήσεις σου .
Απ : Φυσικά! Απλά οι 2 φίλοι δεν εχουν βαλει τέτοιο σύστημα και δεν έχουν εμπειρια για γνώμη. Μεχρι να βάλω μηχανικό, ήθελα κάποιες γενικές πληροφορίες
alejandrο, σχετικά με το 5) ναι,ισχύει κεντρική παροχή Φ.Α. με θέρμανση συγκεκριμένες ώρες που έχει αποφασίσει σε συνέλευση η πολυκατοικία (το ίδιο συμβαίνει στο πατρικό διαμέρισμα της κοπέλας μου στα Βριλήσσια που συμφώνησαν κι έβαλαν εκ των υστέρων στην πολυκατοικία Φ.Α με κεντρική παροχή).Είναι όπως στις παλαιές πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση πετρελαίου -πριν το 80'- που δεν είχαν αυτονομία.
Απ : Ευχαριστώ! Στης μητέρας μου ('78) ο κάθε ένας έβαλε δική του παροχή. Νομιζα πάντα παει αυτονομία.Για τα υπόλοιπα συμφωνώ ότι είναι καλύτερα vα απευθυνθείς σε μηχανολόγο μηχανικό,όπως λέει κι ο criuser.
Απ : Φυσικά!Παντως αν κάποιος μπορει να δωσει μια τιμή για τη κεντρική μονάδα, ενδεικτική θα ήταν πολύ χρήσιμο. Να ξέρω, μιλάμε για ενα διαμέρισμα να επενδυθούν 3.000-5.000 ή πάμε 10.000αρα++++ με το καλημέρα
-
Αυτή την διαδικασία αυτονόμησης με φυσικό αέριο (ατομικός λέβητας) από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης (πετρέλαιο) στην πολυκατοικία που μένω την σκέφτομαι και εγώ.
Πήγα σε ένα μαγαζί στο Μαρούσι που ασχολείται με τέτοια θέματα και με μπέρδεψαν εντελώς.
Υπάρχει κάπου κάποιος υπολογιστής που να βγάζει στο περίπου το κόστος για μία τέτοια μετάβαση;
-
'Όχι, χωρίς κάποιος να δει το διαμέρισμα δεν γίνεται, ειδικά αν έχει το παλιό δισωλήνιο σύστημα θέρμανσης, όπου έχει πολλή δουλειά η εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης με ατομικό λέβητα. Αν το διαμέρισμα είναι νεώτερο με αυτονομία σε κεντρικό σύστημα θέρμανσης, ένας χοντρικός υπολογισμός είναι πολύ πιο εύκολος.
-
Όμως, εγώ δεν θα το έκανα έτσι! Το πιο λογικό είναι να βάλεις αντλία θερμότητας και fancoils (όπως κάνει ο ταξιδευτής) και βεβαίως πάλι να αποκοπείς από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Το έχεις το δικαίωμα βάσει νόμου, εφόσον το νέο σύστημα θέρμανσης είναι πολύ αποδοτικότερο ενεργειακά. Θα έχεις επιπλέον και σημαντική οικονομία...
Aπ: Κάτι διάβασα περι αυτού στο ιντερνετ αλλα λέω... μπααααα.. Μιας και το λες και εσύ. Θα τη ψάξω τη συγκεκριμένη λύση.
Κατά τ' άλλα ένας καλός μηχανολόγος που είναι μέσα στην πιάτσα θα σε συμβουλεύσει καλύτερα για την τεχνικοοικονομική πλευρά του θέματος. Αν θέλεις μπορώ να σου συστήσω κάποιους, οι οποίοι είναι τρομερά έμπειροι και ασχολούνται με μελέτη και κατασκευή.
Aπ: Ευχαριστώ πολύ. Αν όποιος αναλάβει την ανακαίνιση δεν έχει κάποιον με συγκεκριμένη εμπειρία θα σε ρωτήσω.
Πάντως το διαμέρισμα από τη κατασκευή του, με συνέλευση κλπ κλπ είναι επίσημα και με το νόμο εκτός του δικτύου της πολυκατοικίας και δε πληρώνει καμία συμμετοχή για καταναλώσεις, πάγια, βλάβες που έχουν να κάνουν με θέρμανση της πολυκατοικίας.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]