-
Περαστικά κι από εμένα. Εκτός της μάσκας, γαντια και μακρυμάνικα κλπ είναι επίσης σημαντικό να φοράς μποτάκια εργασίας με το παντελόνι (στρατιωτικού τύπου, φόρμα αγγαρείας δηλαδή) να μπαίνει μέσα σε αυτά και φυσικά ωτοασπίδες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Περαστικά κι από εμένα. Εκτός της μάσκας, γαντια και μακρυμάνικα κλπ είναι επίσης σημαντικό να φοράς μποτάκια εργασίας με το παντελόνι (στρατιωτικού τύπου, φόρμα αγγαρείας δηλαδή) να μπαίνει μέσα σε αυτά και φυσικά ωτοασπίδες.Φορμα εργασίας και γαλοτσες φορουσα, για μακρυμανικο δεν με εκοψε αυτη τη φορά αν και την προηγούμενη φορεσα φουτερ.
Για την ιστορία, αφού με ειδαν πολλοί στη δουλειά και ρωτουσαν πως μακελευτηκα ετσι, τη δουλειά πρέπει να την εκαναν 2-3 συκιες. Λενε οτι εχει οξυ και καιει το δέρμα και φυσικά δεν κόβεις με θαμνοκοπτικο που πετάει παντου. Όντως τα σημάδια θυμιζουν καψιμο ή θερμότητας ή οξεος. (με τη μία ειδικά έγινε επικ μάχη ) -
Αλλαχθηκαν προ βδομάδας τα κουφώματα τοσο στη μονιμη κατοικία οσο και στο χωριό. Αμφότερα εμφανισαν μεγαλα κοψιματα στους εξωτερικούς αρμους. Το να ξαναμπει το ίδιο ΓΤΠ υλικό έχει απορριφθει χθες!!!
Η παμπριζοκολλα είναι ιδανική λύση? Υπάρχει κοπιδι που θα αφαιρεσει 2-3mm υλικού για να πιάσει πιο σωστά η νέα μαστίχα? -
Μιλάς για τους αρμούς μεταξύ κουφώματος και σοβά; Τι υλικό έβαλε ο μάστορας. Κανονικά μπαίνει σιλικόνη εκεί.
Μήπως ο μάστορας δεν μέτρησε σωστά και άφησε πολύ μεγάλους αρμούς;
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μιλάς για τους αρμούς μεταξύ κουφώματος και σοβά; Τι υλικό έβαλε ο μάστορας. Κανονικά μπαίνει σιλικόνη εκεί.Μήπως ο μάστορας δεν μέτρησε σωστά και άφησε πολύ μεγάλους αρμούς;
Ναι για αυτούς. Οι αρμοι είναι νορμαλ κατω απο 0,5cm.Σιλικονη δεν εβαλαν γιατί δεν βαφεται λένε. Εβαλαν αρμοστοκο νομίζω σε πιστόλι. Το θέμα είναι ότι εσωτερικά γύρω από την κορνιζα όντως γίνεται να χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό μιας και δεν υπάρχει σοβαρό πάχος υλικού. Στους αρμους όμως εξωτερικά είναι ακατάλληλο από ότι φαίνεται.
Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα -
Κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να πει μια γνώμη:
Σε σπίτι παλιότερο προς ανακαίνιση:
-
πως μπορούν να περάσουν ηλεκτρολογικά καλώδια (συναγερμός/δίκτυο) χωρίς να φαίνονται;
-
ομοίως για φυσικό αέριο. Εκεί τι χρειάζεται;
-
οι ρημάδες οι ντουλάπες γιατί είναι τόσο ακριβές; Εναλλακτικές; Επισκευή/βάψιμο;
-
μπάνιο. Σπάσιμο/πλακάκια/σιφώνια/κλπ ακόμα και ας μην υπάρχει πρόβλημα;
-
-
Κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να πει μια γνώμη:
Σε σπίτι παλιότερο προς ανακαίνιση:
- ομοίως για φυσικό αέριο. Εκεί τι χρειάζεται;
Από εμπειρία, περνάς τους σωλήνες από πάνω, στη γωνία τοίχου με ταβάνι, φωνάζεις ένα γυψά και δεν φαίνεται τίποτα κατόπιν.
-
Αρχικά να μας πεις πόσο παλιότερο .
-
Τα καλώδια , αφού θα το βάψεις μπορείς να ανοίξεις κουτιά όπου σε βολεύουν οι υπάρχουσες οδεύσεις και να σκάψεις μόνο τις κατακόρυφες όπου δεν ταιριάζουν . Θέλει κόπο και τρόπο από τον ηλεκτρολόγο .
-
Το φυσικό αέριο έχει κανονισμούς . Το δίνεις σε μηχανολόγο και συνεννοήσαι μαζί του .
-
Οι ντουλάπες που έχεις τι είναι ? Αυτές με πρόσοψη και ράφια και μέσα βαμμένος ο τοίχος ? Αν είναι έτσι αλλάζεις την πρόσοψη ή την βάφεις και βάφεις και μέσα .
-
Το μπάνιο μπορεί να μην χρειαστεί να το σπάσεις , αν το σιφώνι είναι πλαστικό και οι σωλήνες χάλκινοι . Αν είναι μολύβια και σιδηροσωλήνες είναι καλό να το σπάσεις .
-
-
**stam69 **Tα μοτέρ αυτά είναι επαγωγικού τύπου με εκκίνηση πυκνωτή, δεν έχουν ψύκτρες, είναι πολύ δύσκολο να έχει καεί ένα μοτέρ αυτής της χρήσης που δεν έχει ζόρια και μπλοκαρίσματα, το πιθανότερο είναι να ήρθε η ώρα του πυκνωτή εκκίνησης, αυτός είτε είναι επάνω στο μοτέρ ή εκεί που είναι η κλεμιέρα με όλα τα καλώδια, είναι ένα βαρελάκι σαν στενο ποτήρι του κρασιού και γράφει επάνω 400vac και ανάλογα το μοτέρ την χωρητικότητα του, πχ 35mf- 40mf - 50 mf, αγοράζεις από πχ τον Καυκά έναν ακριβώς τον ίδιο σε χωρητικότητα mf και τον τοποθετείς, τα χρόνια του πλυντηρίου σου είναι τόσα που συνήθως οι πυκνωτές παραδίδουν το πνεύμα, το κόστος είναι κάτω από 10€.
Ίσως όμως είναι κάτι άλλο ηλεκτρικό.
-
Αρχικά να μας πεις πόσο παλιότερο .
'80s
- Τα καλώδια , αφού θα το βάψεις μπορείς να ανοίξεις κουτιά όπου σε βολεύουν οι υπάρχουσες οδεύσεις και να σκάψεις μόνο τις κατακόρυφες όπου δεν ταιριάζουν . Θέλει κόπο και τρόπο από τον ηλεκτρολόγο .
Δλδ θεωρητικά μπορεί ο ηλεκτρολόγος να διατρέξει όλο το σπίτι μέσα από τα κουτιά;
- Το φυσικό αέριο έχει κανονισμούς . Το δίνεις σε μηχανολόγο και συνεννοήσαι μαζί του .
οκ.
- Οι ντουλάπες που έχεις τι είναι ? Αυτές με πρόσοψη και ράφια και μέσα βαμμένος ο τοίχος ? Αν είναι έτσι αλλάζεις την πρόσοψη ή την βάφεις και βάφεις και μέσα .
Είναι απλά παλιές (χτιστές), λίγο άσχημες.
- Το μπάνιο μπορεί να μην χρειαστεί να το σπάσεις , αν το σιφώνι είναι πλαστικό και οι σωλήνες χάλκινοι . Αν είναι μολύβια και σιδηροσωλήνες είναι καλό να το σπάσεις .
Αυτό μόνο υδραυλικός το βλέπει ε;
-
Θέλουμε να αλλάξουμε κουφώματα σε παλιό διαμέρισμα με νέα, θερμοδιακοπτόμενα. Το θέμα είναι ότι με τις διαφορετικές μάρκες/τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ, έχει χαθεί η μπάλα! Καμία συμβουλή;;!!
-
Τι κουφώματα έχεις τώρα ? Τα θερμοδιακοπτόμενα θέλουν και κάποιες άλλες εργασίες .
-
Τι κουφώματα έχεις τώρα ? Τα θερμοδιακοπτόμενα θέλουν και κάποιες άλλες εργασίες .
Παλιά αλουμίνια, με μονά τζάμια.
Τι άλλες εργασίες;
-
Τα θερμοδιακοπτόμενα κανονικά θα έπρεπε να έχουν και θερμοδιακοπή στην ποδιά και γύρω - γύρω . Για μένα η καλύτερη λύση σε σχέση με τον λόγο κόστος-μόνωση , είναι ψυχρά αλουμίνια με ενεργειακά τζάμια.
-
criuser wrote:
Παλιά αλουμίνια, με μονά τζάμια.
Τι άλλες εργασίες;
Σε παλιά κουφώματα αλουμινίου ανοδιωμένου με μονά τζάμια 4mm άλλαξα τα τζάμια με διπλά (εξωτερικά ενεργεακό τζάμι 6mm / κενό 15mm/ εσωτερικό 4mm) και είδα μεγάλη διαφορά σε θερμομόνωση (το σπιτι εχει πολλά και μεγάλα ανοίγματα), και σε ηχομόνωση, ενώ δεν δημιουργείται πλέον συμπύκνωση υδρατμών στα τζάμια, φαινόμενο που τον χειμώνα ήταν τεράστιο ζήτημα. Αν το προφίλ του κουφώματος προσφέρεται, είναι αρκετά καλή και σχετικά οικονομική λύση.
-
Και για μένα είναι μία καλή σχετικά λύση . Τα θερμομονωτικά κουφώματα θέλει να τα δούμε σε βάθος χρόνου , γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου , στα νέα υλικά .
-
Σε παλιά κουφώματα αλουμινίου ανοδιωμένου με μονά τζάμια 4mm άλλαξα τα τζάμια με διπλά (εξωτερικά ενεργεακό τζάμι 6mm / κενό 15mm/ εσωτερικό 4mm) και είδα μεγάλη διαφορά σε θερμομόνωση (το σπιτι εχει πολλά και μεγάλα ανοίγματα), και σε ηχομόνωση, ενώ δεν δημιουργείται πλέον συμπύκνωση υδρατμών στα τζάμια, φαινόμενο που τον χειμώνα ήταν τεράστιο ζήτημα. Αν το προφίλ του κουφώματος προσφέρεται, είναι αρκετά καλή και σχετικά οικονομική λύση.
Μπορείς να μου δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες; Κανένας δεν μου ανέφερε ότι γίνεται κάτι τέτοιο!
Καμία φωτό;
(Αν έχεις θέμα, στείλε μέιλ).
-
XENO wrote:
Μπορείς να μου δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες; Κανένας δεν μου ανέφερε ότι γίνεται κάτι τέτοιο!
Καμία φωτό;
(Αν έχεις θέμα, στείλε μέιλ).
στέλνω links με τις φωτογραφίες.
https://ibb.co/p0WmZSs
https://ibb.co/M6jz6FH
https://ibb.co/5nGQpPWΤην μετατροπή την έκανε γνωστός μου αλουμινάς. Έχει μεγάλη σημασία να δέχεται διπλό τζάμι το προφιλ του κουφώματος (πρέπει να το δει ειδικός να σου πει αν γίνεται) . Αλλάχτηκαν επίσης τα ρουλεμάν με ενισχυμένα, γιατί αυξήθηκε αρκετά το βάρος.
-
Την μετατροπή την έκανε γνωστός μου αλουμινάς. Έχει μεγάλη σημασία να δέχεται διπλό τζάμι το προφιλ του κουφώματος (πρέπει να το δει ειδικός να σου πει αν γίνεται) . Αλλάχτηκαν επίσης τα ρουλεμάν με ενισχυμένα, γιατί αυξήθηκε αρκετά το βάρος.
Περίπου κόστος (πες μου για μία μπαλκονόπορτα πχ με τις διαστάσεις της);
Σε σχέση με καινούριο κούφωμα;
-
πόρτα 140X200 εκ (περίπου) συρόμενη, με τα ρουλεμάν = 230ε (αν θυμάμαι καλά).
Δεν μπορώ να υπολογίσω το κόστος σε αντιστοιχία με καινούργιο κούφωμα, γιατί δεν ήθελα και να αλλάξω τα αλουμίνια. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα ανοδιωμένα με το λεπτό προφίλ.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]