@limited_one said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
@civil357 said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
@limited_one said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Καλησπέρα,
Υπάρχει κάποιος γνωστής με το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ για να μου δώσει μερικές κατευθύνσεις;
Βλέπω πολλές κακοτεχνίες και έχω υποψία ότι κάποιες εργασίες δεν έχουν γίνει σωστά και άλλες είναι τελείως λάθος αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω γιατί δεν έχω γνώση της νομοθεσίας και των προδιαγραφών.
Σε ποιόν κύκλο εξ'οικονομώ είναι η αίτηση; Στο εξοικονμώ - αυτονομώ ,αυτό που κάναμε αίτηση πρίν 2 χρόνια;
Σε τί φάση είναι η αίτηση; Έχει κλείσει το έργο; Προφανώς οι παρεμβάσεις έγιναν. Έχει περάσει ο Β ΠΕΑ; Αυτό είναι και το κρίσιμο, αν πέρασε ο Β ΠΕΑ, και έχει καταγράψει παρεμβάσεις που δεν έγιναν ή που παρουσιάζουν ψευδή ενεργειακά χαρακτηριστικά, αυτός φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς σφράγισε λάθος.
Δώσε λίγο περισσότερα στοιχεία , τι υποπτεύεσαι ότι έγινε λάθος και σε τι φάση είναι η αίτηση ( όπως έγραψα)
Καλησπέρα!
Το έργο είναι στον κύκλο για για τις αιτήσεις που κάναμε το 2020.
Να αναφέρω ότι την εργολαβία την κάνει το γραφείο που απευθύνθηκα για να γίνει η αίτηση για το πρόγραμμα.
Οι παρεμβάσεις έγιναν, χθες υποτίθεται πως τελείωσαν οι εξωτερικές παρεμβάσεις αλλά δεν νομίζω να έκλεισε ο φάκελος γιατί υπάρχουν εκκρεμότητες.
Δεν έχει περάσει ο Β ΠΕΑ αν και νομίζω ότι δεν θα γίνει…
Αναλυτικά έγιναν τα εξής:
Αντεστραμμένη θερμομόνωση δώματος.
- Ξαφνικά το έργο δεν καλύπτει την τσιμεντοκονία για τις κλίσεις λόγω των ανατιμήσεων. Αποφασίζουμε να πληρωθεί 50-50
- Θεωρώ πως έγινε κακή υδρομόνωση στα στηθαία τα οποία δεν καλύπτει πάλι το πρόγραμμα.
- Πάνω από τα fibran και το γεωύφασμα μπήκε 3Α και σε κάποια σημεία είναι απλά μια στρώση 2 πόντους και υπάρχουν σημεία που είναι κενό!
- Δεν έγινε ζώνη υδρομόνωσης στην υφιστάμενη τοιχοποιία και στο δάπεδο. Άφησαν τα παλιά σοβατεπιά όμως!
- Το φινίρισμα της πάστας είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο! Δεν έγινε σωστή προεργασία στην κόλλα με το πλέγμα.
Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω!
Για να κλείσει ο φάκελλος και να περάσει σε επόμενο στάδιο πρέπει να γίνει η Β Ενεργειακή Επιθεώρηση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ( έτσι κάνουν τα γραφεία που αναλαμβάνουν τα πάντα) , να μη σου εμφανιστεί ποτέ στο σπίτι ο Β Εν. Επιθεωρητής και να το κάνει από το γραφεί του , με τα δεδομένα που θα του δώσει ο εργολάβος ( κακώς ) .
Τον Β ΠΕΑ , τον πληρώνεις εσύ και έχεις κάθε δικαίωμα να τον επιλέξεις εσύ. Είναι ένα "όπλο" σου ενάντια στις κακοτεχνίες.
Επίσης κάθε στάδιο της διαδικασίας της αίτησης μπορείς να το παρακολουθείς ως ωφελούμενος , με κωδικούς Taxis στη σελίδα του προγράμματος. Προφανώς ο ίδιος έχει μπει και Σύμβουλος Έργου.
Το να κλείσει το Πρόγραμμα είναι μοχλός πίεσης και προς τον ίδιο , καθώς δεν πρόκειται να πληρωθεί τη συμμετοχή του Προγράμματος. Ούτε στον ίδιο αρέσει η ιδέα της απένταξης και δεν πρέπει να φτάσετε ως εκεί.
Η παρέμβαση που περιγράφεις είναι η 2.Β στο πρόγραμμα. Αναλόγως των χαρακτηριστικών δίνει από 44 εώς 48 €/τ.μ. . Έχω δεί περιπτώσεις που οι μάστορες δεν ζήτησαν ποτέ έξτρα και έχω ζήσει και περιπτώσεις που εξαρχής ζήτησαν περισσότερα ( κάπου στα 5 € /τ.μ.) . Δεν μου έχει τύχει να ζητά εκ των υστέρων και μάλιστα για τη βασική λύση έξτρα ( κακώς το έκανε).
Στηθαία, υπερβολές του εργολάβου , μπορούσε να το βάλει στην αίτηση εξαρχής την αύξηση των τ.μ. για τα στηθαία , δε θα έλεγε κανένας ελεγκτής τίποτα για φυσιολογική ( το τονίζω αυτό) αύξηση των τ.μ. , λάθος του . Επίσης αν έχετε βάλει και παρέμβαση κάθετων ( Παρέμβαση 2.Γ) , μπορούσε να τα είχε "περάσει" εκεί.
Για το άλλο που γράφεις πάλι με την τοιχοποιια , δεν καλό - κατάλαβα τι εννοείς , αλλά πάλι γράφω ότι αν έχετε βάλει και παρέμβαση κάθετων , μπορούσε να τα είχε "περάσει" εκεί.
Το χαλίκι ποτέ δε το συμπάθησα , προτιμούσα άλλες λύσεις , πίεσέ τον , έχω δεί απείρως χειρότερες καταστάσεις όμως από αυτό που περιγράφεις.....
Έχεις τρόπους να τον πιέσεις, η αίτηση είναι δική σου και όχι του γραφείου και του συμβούλου που αυτός τη διαχειρίζεται. Κανείς δε θέλει την απένταξη για ευνόητους λόγους και κανείς δε θέλει δικαστήρια , αν και έχω ¨ακούσει" αρκετά τέτοια γι απεριπτώσεις εξοικονομώ.
Δε ξέρω αν βοήθησα, ότι άλλο χρειαστείς , εδώ είμαστε....