-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η ωχρα τη ειναι? τωρα που ανεφερες τη σκονη θυμηθηκα οτι ειχα παρει κοκκινη ωχρα και εβαλα σε κονιαμα για στερεωση κεραμιδιων.
Κιτρινο αρρωστημενο, πως ειναι οι ωχρότητα του αρρωστου.
Eκρου του νεκρού!
-
όλα αυτά 'ώχρα' είναι (==πηλός εμπλουτισμένος με οξείδια του σιδήρου) -
Απο καιρό ήθελα να φτιάξω μια κουνουπιέρα πάνω απο το κρεβάτι με ράγες κουρτίνας. Έψαξα σε πολλά μαγαζιά αλλά δέν μπορούσα να βρώ ράγα που να κάνει γωνία 90 μοιρών.
Τελικά βρήκα στο ΙΚΕΑ: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/80079363/
Αυτές έχουν δικό τους σύστημα στήριξης, αλλά εγώ θα ανοίξω τρύπες στο κέντρο και θα τις βιδώσω απευθείας στο ταβάνι για να μην έχει κενά
-
Εδω και κανενα μηνα η βρυση της κουζινας σταζει,απο περιεργεια ηθελα να δω ποση ηταν αυτη η ποσοτητα νερου που χανω σταγονα σταγονα.Ετσι τοποθετησα στις 12 ενα δοχειο (που τρωει ο μικρος μεσα κρεμα και εχει διαγραμμισεις σε ml).Στις 2 που το εβγαλα ειχε γεμισει ακριβως με 100 ml.Oποτε αν στις δυο ωρες χανω 100ml στις 24 θα χανω 1200ml η 1,2 λιτρα την ημερα.
Τωρα θα κανω σαν τον Βεγγο,τον μηνα εχω λοιπον 1,230 =36 λιτρα και τον χρονο 3612=432 λιτρα,ουτε μισο κυβικο δηλαδη.
Η χρεωση απο την ΕΥΑΘ αναλογα βεβαια με τα κυβικα του τετραμηνου ειναι απο 0.65 εως 0.74 ευρω ανα κυβικο.
Η χασουρα δηλαδη ειναι (με την μεγιστη τιμη) 0.32 ευρω τον χρονο,δεν αξιζει η επισκευη,αλλα ο ηχος της σταγονας κλιτς-κλιτς δεν αντεχεται οποτε θα αγορασω τα αντιστοιχα λαστιχακια(μπορει να θελει και ολο τον μηχανισμο,να ειναι fix δηλαδη) και θα προβω σε επισκευη. -
το ότι είναι φτηνό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πειράζει να το σπαταλάς.
-
Πως επισκευάζεται το ρολό που έχει «εκτροχιαστεί»;
Αν βγουν αυτά τα σιδεράκια που δένουν τα υπόλοιπα μεταξύ τους...;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πως επισκευάζεται το ρολό που έχει «εκτροχιαστεί»;
Αν βγουν αυτά τα σιδεράκια που δένουν τα υπόλοιπα μεταξύ τους...;Ρολό παραθυρου; Παλιό ξύλινο που χρησιμοποιεί σιδερένια ελάσματα;
-
Κλείδωναν μηχανάκια στο ρολό και το τράβηξαν;
Αν πάνε 2 άτομα από την μέσα πλευρά και το τραβήξουν προς τα μέσα (να λυγίσει λίγο) ώστε να μπει;
Δεν κάθισα ποτέ να δω πως τα φτιάχνει ο μάστορας γι αυτό μη το τραβάτε πολύ και γίνει χειρότερη ζημιά.Τελευταία φορά μου πήραν 50 ευρώ γιατί άλλαξαν ένα ελατήριο και μου είπε ότι το έβαλαν πάλι στη ράγα (είχε βγει) αλλά δεν με χρέωσαν γι αυτό.
-
Ισως δεν ειναι το σωστο μερος να το βαλω, αλλα οποιος μαστορευει πιστευω αξίζει να το δει. Ο τυπος ειναι θεός απο άλλη διάσταση.
-
Ωραίος μάστορας. Κι ούτε ένα καρφί δεν έβαλε!
-
Ερώτηση προς γνώστες -
τι ισχύος/λοιπών χαρακτηριστικών τροχήλατο χλοοκοπτικό να πάρω για τη συντήρηση της πρασινάδας του κήπου σε σταθερό ύψος; Για τα χοντρά στην αρχή της σεζόν (όταν και η βλάστηση φτάνει τους 80 πόντους για πλάκα) έχω θαμνοκοπτικό με μεσινέζα, αλλά μετά θα ήταν ωραίο να έχω ένα εργαλείο για να μπορώ να το διατηρώ σε σταθερό ύψος, πράγμα που μόνο στο 'περίπου' μπορώ να κάνω με το θαμνοκοπτικό.Πρόκειται κυρίως για κάποια ανθεκτική (και αυτοσυντηρούμενη ) ποικιλία γκαζόν (δεν θυμάμαι ποια), καθώς και για μαλακή (μη ξυλώδη) λοιπή πρασινάδα.
Μάλλον θα ήθελα βενζινοκίνητο μιας και δεν τα πάω καλά με τα καλώδια.
Το θαμνοκοπτικό μου είναι 1,6 hp και κάνει καλή δουλειά αν και ώρες-ώρες θα ήθελα λίγη παραπάνω ισχύ.
Σε τροχήλατο χλοοκοπτικό τι να κοιτάξω; Μέγιστη δαπάνη 400 €.
Η προς περιποίηση επιφάνεια είναι μικρότερη από 1 στρέμμα και το οικόπεδο έχει μόνο ανεπαίσθητη κλίση οπότε δε νομίζω να με ενδιαφέρει αυτοπροωθούμενο μοντέλο...εκτός αν είναι πραγματικά ζόρικο στο σπρώξιμο ένα τέτοιο εργαλείο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ). -
Εχει βαλει κανεις μονος του σιττες στα παραθυρα απο Praktiker ή Leroy Merlin?
Αξιζει ή να απευθυνθω σε αλουμινά?? -
Για το χορτοκοπτικο
Μια ιδεα ειναι αυτο,με 320 ευρω και με κινητηρα 2,6ΗP.
http://www.stihl.gr/Προ% ... 248-0.aspxΦυσικα υπαρχουν και δεκαδες αλλα,οτι παρεις ομως να εχει υποστηριξη και ανταλλακτικα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
..........ενα βενζινοκινητο χορτοκοπτικο μεχρι 3hp θα κανει καλη και ευκολη δουλεια. δες ομως να μην ειναι πολυ
μεγαλο γιατι δεν το χειριζεσαι ευκολα. -
Τις προάλλες χρειάστηκε να κόψω τα χόρτα στο χωριό, τα οποία είχαν να κοπούν μισό χρόνο. Έχουμε ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό το οποίο όμως όπως είναι προφανές σε αρκετά σημεία ζορίζονταν αρκετά. Επίσης, υπάρχει μπαξεδάκι στο οποίο δεν μπορεί να μπει το χλοοκοπτικό και το οποίο είναι γεμάτο χόρτα.
Σκέφτηκα να πάρω μια μικρή μεσινέζα, με την οποία να κάνω ένα πρώτο καθάρισμα όπου έχει ψηλά χόρτα και στην συνέχεια να χρησιμοποιώ το χλοοκοπτικό. Βρήκα την παρακάτω, η οποία έχει πολύ καλά σχόλια, απλά δεν ξέρω αν κάνει για την δική μου περίπτωση ή αν χρειάζεται βενζινοκίνητο.
http://www.amazon.co.uk/25cm-Li-Ion-Cordless-Trimmer-LT1-LI01/dp/B0030EFZWQ/ref=sr_1_13?s=diy&ie=UTF8&qid=1366916696&sr=1-13&keywords=strimmerΔεν θέλω να ξεφύγω ούτε στα λεφτά ούτε στο βάρος. Η χρήση της μεσινέζας θα είναι 2-3 φορές τον χρόνο μόνο και αυτό όχι για όλο τον κήπο φυσικά. Αξίζει η συγκεκριμένη ή θα πετάξω τα λεφτά μου;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχει βαλει κανεις μονος του σιττες στα παραθυρα απο Praktiker ή Leroy Merlin?
Αξιζει ή να απευθυνθω σε αλουμινά??Έχω βάλει και από praktiker και από leroy (νομίζω πιο ποιοτικές του leroy) σε 3 σπίτια.
Το σημαντικό είναι να μετρήσεις σωστά πριν κόψεις. Και αυτό γιατί συνήθως άλλο πλάτος έχει η πόρτα στο πάνω μέρος της και άλλο κάτω στο πάτωμα, οπότε αν κόψεις το κούφωμα της σίτας μεγάλο, η σίτα θα σφηνώνει κατεβαίνοντας. Αν πάλι το κόψεις μικρό, θα λασκάρει πάνω.
Οι οριζόντιες σίτες είναι πιο εύκολες.Γενικά στην πρώτη σίτα είναι ψιλοδεδομένο ότι θα τα κάνεις λίγο πολύ χάλια αλλά μετά τα καταφέρνεις καλύτερα.
Ό,τι χρειαστείς, ρώτα!
-
σιτα για κουνουπια θα βρειτε και στα καλα χρωματοπωλεια.Υπαρχει αμερικανικη αλουμινιου που ειναι η καλυτερη.Υπαρχει σε ρολλα του 1 μετρου ,1,20 και 1,50 μετρου.Σου κοβουν οσο θες.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Για το χορτοκοπτικο
http://www.stihl.gr/Προ% ... 248-0.aspxΦυσικα υπαρχουν και δεκαδες αλλα,οτι παρεις ομως να εχει υποστηριξη και ανταλλακτικα.
..........
ενα βενζινοκινητο χορτοκοπτικο μεχρι 3hp θα κανει καλη και ευκολη δουλεια. δες ομως να μην ειναι πολυ
μεγαλο γιατι δεν το χειριζεσαι ευκολα.Ευχαριστώ για τις συμβουλές Έψαξα σε μαγαζιά και βρήκα μηχανήματα 148 cc (3,5 hp). Ωθούμενα με 200-220 € (κι ένα ακόμη στα 260 νομίζω), καθώς και αυτοκινούμενα με 245 € και 280 €. Κινητήρες Briggs and Stratton (αμερικάνικοι) και ιταλικό σασί.
Καθώς είναι αρκετά κάτω από το όριο δαπάνης που έθεσα (400 €), λέω να χτυπήσω ένα αυτοκινούμενο, για να μου κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Η μόνη μου απορία είναι μήπως η ισχύς των 3,5 hp είναι λίγη και για την κίνηση της μηχανής αλλά και για το κούρεμα. Δεν ξέρω πόση ισχύ 'τρώει' από τον κινητήρα η αυτοκίνηση.Κανείς με ανάλογη εμπειρία; Αυτοκινούμενο 3,5 hp κουρεύει σημαντικά χειρότερα από ένα μη αυτοκινούμενο;
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μπορείς να επιλέξεις απλά να μη χρησιμοποιήσεις την αυτοκίνηση, έχει ένα συμπλέκτη γι' αυτή τη δουλειά. Απλά δεν ξέρω αν τότε όλη η ισχύς της μηχανής διοχετεύεται στο κούρεμα, ή αν το μέρος της ισχύος που προοριζόταν για την κίνηση μένει ανεκμετάλλευτο. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σιτα για κουνουπια θα βρειτε και στα καλα χρωματοπωλεια.Υπαρχει αμερικανικη αλουμινιου που ειναι η καλυτερη.Υπαρχει σε ρολλα του 1 μετρου ,1,20 και 1,50 μετρου.Σου κοβουν οσο θες.Εχω βαλει απο αυτη την εταιρια (ας μην θεωρηθει διαφημιση) http://www.ideco.gr/ σιτα πιετα και εχω βρει την υγεια μου.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για το χορτοκοπτικο
..........
ενα βενζινοκινητο χορτοκοπτικο μεχρι 3hp θα κανει καλη και ευκολη δουλεια. δες ομως να μην ειναι πολυ
μεγαλο γιατι δεν το χειριζεσαι ευκολα.Ευχαριστώ για τις συμβουλές Έψαξα σε μαγαζιά και βρήκα μηχανήματα 148 cc (3,5 hp). Ωθούμενα με 200-220 € (κι ένα ακόμη στα 260 νομίζω), καθώς και αυτοκινούμενα με 245 € και 280 €. Κινητήρες Briggs and Stratton (αμερικάνικοι) και ιταλικό σασί.
Καθώς είναι αρκετά κάτω από το όριο δαπάνης που έθεσα (400 €), λέω να χτυπήσω ένα αυτοκινούμενο, για να μου κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Η μόνη μου απορία είναι μήπως η ισχύς των 3,5 hp είναι λίγη και για την κίνηση της μηχανής αλλά και για το κούρεμα. Δεν ξέρω πόση ισχύ 'τρώει' από τον κινητήρα η αυτοκίνηση.Κανείς με ανάλογη εμπειρία; Αυτοκινούμενο 3,5 hp κουρεύει σημαντικά χειρότερα από ένα μη αυτοκινούμενο;
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μπορείς να επιλέξεις απλά να μη χρησιμοποιήσεις την αυτοκίνηση, έχει ένα συμπλέκτη γι' αυτή τη δουλειά. Απλά δεν ξέρω αν τότε όλη η ισχύς της μηχανής διοχετεύεται στο κούρεμα, ή αν το μέρος της ισχύος που προοριζόταν για την κίνηση μένει ανεκμετάλλευτο.εαν πας σε γεωργικο καταστημα που πουλαει τετοια μηχανηματα(αντιπροσωποι stihl -husqvarna πχ) θα μπορεσουν να σε κατατοπισουν πληρως για το τι χρειαζεται για την συγκεκριμενη δουλεια που θα κανεις.Επισης θα μπορουσες να πας να νοικιασεις ενα με 3,5 αλογα πχ για να δεις εσυ ο ιδιος εαν σε καλυπτει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]