-
Στο πλυντήριο πιάτων (Miele G1220 SCi) διαπίστωσα διαρροή νερού (βλάβη με κωδικό F70). Το άνοιξα και μετά από διερεύνηση, βρήκα ότι έχει κοπεί η μούφα (;) που ενώνει την αντλία νερού με το σωλήνα που οδηγεί στον επάνω καταιονιστήρα. Ο σωλήνας είναι απλό διαφανές PVC, ενώ η μούφα είναι ένα κίτρινο κυλινδρικό κομμάτι λάστιχου (;) μήκους 5 εκ. και διαμέτρου 2 εκ., το οποίο είναι κολλημένο πάνω στον σωλήνα. Στην αντλία νερού πιάνει με ένα μικρό ελατηριωτό ταχυσύνδεσμο, όπως αυτούς που έχουν οι σωλήνες του συστήματος ψύξης των αυτοκινήτων. Η μούφα έγινε εύθρυπτη και κομματιάστηκε, με αποτέλεσμα να τρέχει νερό από εκεί.
Το ανταλλακτικό δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά το κόβω για πάνω από 30άρι σε κόστος.
Ερώτηση: μπορώ να βρω σε κάποιο κατάστημα (προτιμάται κέντρο Αθήνας και νότια προάστια) τέτοια 'μούφα' και να την κολλήσω πάνω στον υπάρχοντα σωλήνα, αφού βέβαια αφαιρέσω τα υπολείμματα της παλιάς; Αν ναι, με τι θα την κολλήσω;
Ευχαριστώ όσους απαντήσουν. Το θέμα επείγει, γιατί τα πιτσιρίκια παράγουν απίστευτες ποσότητες άπλυτων πιατικών...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Στο πλυντήριο πιάτων (Miele G1220 SCi) διαπίστωσα διαρροή νερού (βλάβη με κωδικό F70). Το άνοιξα και μετά από διερεύνηση, βρήκα ότι έχει κοπεί η μούφα (;) που ενώνει την αντλία νερού με το σωλήνα που οδηγεί στον επάνω καταιονιστήρα. Ο σωλήνας είναι απλό διαφανές PVC, ενώ η μούφα είναι ένα κίτρινο κυλινδρικό κομμάτι λάστιχου (;) μήκους 5 εκ. και διαμέτρου 2 εκ., το οποίο είναι κολλημένο πάνω στον σωλήνα. Στην αντλία νερού πιάνει με ένα μικρό ελατηριωτό ταχυσύνδεσμο, όπως αυτούς που έχουν οι σωλήνες του συστήματος ψύξης των αυτοκινήτων. Η μούφα έγινε εύθρυπτη και κομματιάστηκε, με αποτέλεσμα να τρέχει νερό από εκεί.Το ανταλλακτικό δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά το κόβω για πάνω από 30άρι σε κόστος.
Ερώτηση: μπορώ να βρω σε κάποιο κατάστημα (προτιμάται κέντρο Αθήνας και νότια προάστια) τέτοια 'μούφα' και να την κολλήσω πάνω στον υπάρχοντα σωλήνα, αφού βέβαια αφαιρέσω τα υπολείμματα της παλιάς; Αν ναι, με τι θα την κολλήσω;
Ευχαριστώ όσους απαντήσουν. Το θέμα επείγει, γιατί τα πιτσιρίκια παράγουν απίστευτες ποσότητες άπλυτων πιατικών...
λογικα οποιαδηποτε σωληνα θα κανει τη δουλεια.
περναει ζεστο νερο απο εκει? εκει ισως χρειαζεται προσοχη στο υλικο. -
Επειδή η κόλληση ενός σωλήνα με άλλον (βασικός PVC με 'μούφα' που 'δένει' στην αντλία), αφού είμαστε και 'ερασιτέχνες' μπορεί να μην πιάσει και να στάζει, στη θέση σου θα έκοβα στο τελείωμα 2 cm μήκος απο το PVC που έχει επάνω του και το κίτρινο για να 'φαίνονται' οι διάμετροι , και, σε μεγάλο κατάστημα με υδραυλικά (ή στο κέντρο στην Αθηνάς που έχουν υλικά για πότισμα κήπων κλπ), θα αγόραζα ένα κομμάτι λάστιχου με τον κατάλληλο 'συνδετήρα' , ώστε να συνδέσω με σφιγκτήρες το pvc με το καινούριο λάστιχο που θα πάει στην αντλία και να ξεμπερδεύω μιά για πάντα.
Κοίταξε μήπως με το ίδιο υλικό καταλήγει και στην άλλη άκρη και σε κανα χρόνο τριφτεί και αυτό, οπότε- αν είναι και οι δύο άκρες σε σημεία του πλυντηρίου που πιάνονται με τα χέρια - να κάνεις μιά και έξω την εργασία. -
Επειδή στον ηλεκτρικό πίνακα δεν ανάβει λαμπάκι για το θερμοσίφωνο και αυτό βρίσκεται στο πατάρι πάνω από το μπάνιο σκέφτομαι να τραβήξω με προέκταση το λαμπάκι του θερμοσίφωνα κάπου που να φαίνεται (μάλλον πάνω από την πόρτα του μπάνιου ώστε να φαίνεται απέξω αν το έχεις ξεχάσει).
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή κάποια ιδιαίτερη δυσκολία; (εκτός του στριμώγματος και το κλείσιμο των ρευμάτων) -
Γιατί δεν βάζεις λαμπάκι στον πίνακα;
Έχει με μισό πλάτος ασφάλειας και μπορεί να χωράει.
-
Μιάς και πιάσαμε τους ηλεκτρικούς πίνακες, σκέφτομαι να βάλω στον πίνακα αυτό το κιλοβατωρόμετρο: http://www.ebay.co.uk/itm/DIGITAL-WATTM ... 2a257d808b
Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο να προτείνετε? Στον πίνακα έχω κενό πλάτους 2 din οπότε οτιδήποτε φαρδύτερο αποκλείεται
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις λαμπάκι στον πίνακα;Έχει με μισό πλάτος ασφάλειας και μπορεί να χωράει.
Ο πίνακας είναι σε μέρος που μπορεί να περάσει μια μέρα μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι... Και πίνακα φοβάμαι να ανοίξω, είναι και παλιός, δεν ξέρω τι λαμπάκι είναι και αν υφίσταται ώστε να ξέρω τι να αγοράσω. Αν για κάτι άλλο έρθει ηλεκτρολόγος θα του το πώ αλλά βαριούνται να ασχοληθούν μόνο για αυτό και να πάνε και να γυρνάνε. Για αυτό λέω απλά να κάνω προέκταση το υπάρχον ή ίσως να βάλω άλλο λαμπάκι από το ρεύμα και όχι από το θερμοστάτη οπότε ακόμα και να έχει σβήσει ο θερμοστάτης να μένει αναμμένο όσο έχω αναμμένο τον διακόπτη στον πίνακα. Ή και τα δύο. Το μπάνιο μου σαν μπουρδέλο θα γίνει με φωτάκια απέξω...
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Θέλω να βαλω LED φωτισμό στον πάγκο της κουζίνας, με φωτιστική ισχύ αρκετή για να μπορέσει να δουλέψει (όχι απλά για 'εφε'). Ενα απλό LED strip με καλύπτει (μήκος περί τα 3 m)?
εγώ έβαλα το πιο αραιό strip που βρήκα και είναι επαρκέστατο. τώρα ζήλεψε και η μάνα μου και παρήγγειλα και για εκεί...
Πολύ καλή λύση είναι και αυτό http://www.ebay.com/itm/5M-Waterproof-LED-Flexible-Strip-light-5050-150SMD-RGB-IR-Remote-12V-Flash-/290684692448?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43ae2867e0&vxp=mtr.
Με τηλεχειρισμό και επιλέγεις οτι χρώμα θέλεις και επίσης έχει αυτοκόλλητη ταινία στο πίσω μέρος και η τοποθέτηση είναι παιχνιδάκι!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις λαμπάκι στον πίνακα;
Έχει με μισό πλάτος ασφάλειας και μπορεί να χωράει.
Ο πίνακας είναι σε μέρος που μπορεί να περάσει μια μέρα μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι... Και πίνακα φοβάμαι να ανοίξω, είναι και παλιός, δεν ξέρω τι λαμπάκι είναι και αν υφίσταται ώστε να ξέρω τι να αγοράσω. Αν για κάτι άλλο έρθει ηλεκτρολόγος θα του το πώ αλλά βαριούνται να ασχοληθούν μόνο για αυτό και να πάνε και να γυρνάνε. Για αυτό λέω απλά να κάνω προέκταση το υπάρχον ή ίσως να βάλω άλλο λαμπάκι από το ρεύμα και όχι από το θερμοστάτη οπότε ακόμα και να έχει σβήσει ο θερμοστάτης να μένει αναμμένο όσο έχω αναμμένο τον διακόπτη στον πίνακα. Ή και τα δύο. Το μπάνιο μου σαν μπουρδέλο θα γίνει με φωτάκια απέξω...
1 αν αλλαξεις τον ασφαλειοδιακοπτη με αντιστοιχο με λαμπακι, θα γινει η δουλεια μια χαρα και ειναι και ευκολο. Ισως λιγη προσπαθεια στην αρχη, οποιος περναει απο εκει να εχει το νου του να κοιταει αν το λαμπακι ειναι αναμμενο, μετα απο λιγο θα γινει δευτερη φυση. Οπως με τα ματια στην κουζινα.
2 γυφτικη λυση, αλλα βαλε ενα καλωδιο, ντουι και λαμπα στον ασφαλειοδιακοπτη. καθε φορα που τον αναβεις θα αναβεικαι η λαμπα οποτε θα κανει μπαμ, χωρις να μπλεκεις με λαμπακια στο θερμοσιφωνα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μιάς και πιάσαμε τους ηλεκτρικούς πίνακες, σκέφτομαι να βάλω στον πίνακα αυτό το κιλοβατωρόμετρο: http://www.ebay.co.uk/itm/DIGITAL-WATTM ... 2a257d808bΥπάρχει κάτι άλλο καλύτερο να προτείνετε? Στον πίνακα έχω κενό πλάτους 2 din οπότε οτιδήποτε φαρδύτερο αποκλείεται
Απλα υποψιν οτι ειναι μονοφασικο
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
1 αν αλλαξεις τον ασφαλειοδιακοπτη με αντιστοιχο με λαμπακι, θα γινει η δουλεια μια χαρα και ειναι και ευκολο. Ισως λιγη προσπαθεια στην αρχη, οποιος περναει απο εκει να εχει το νου του να κοιταει αν το λαμπακι ειναι αναμμενο, μετα απο λιγο θα γινει δευτερη φυση. Οπως με τα ματια στην κουζινα.2 γυφτικη λυση, αλλα βαλε ενα καλωδιο, ντουι και λαμπα στον ασφαλειοδιακοπτη. καθε φορα που τον αναβεις θα αναβεικαι η λαμπα οποτε θα κανει μπαμ, χωρις να μπλεκεις με λαμπακια στο θερμοσιφωνα.
Ο θερμοσίφωνας ελέγχεται όχι από τον ασφαλειοδιακόπτη αλλά πιο σωστά από ξεχωριστό περιστροφικό διακόπτη. Ακόμα κι αν αλλάξω τον σχετικό ασφαλειοδιακόπτη (δηλαδή να ανοίξω τον πίνακα που προτιμώ να αποφύγω) ή οτιδήποτε βάλω στον πίνακα πάλι δεν θα το βλέπει κανείς γιατί είναι σε σημείο που δεν πολυπερνάς και δεν κοιτάς.
Τώρα βέβαια αν είναι να βάλω καλώδιο ντουί και λάμπα στον πίνακα προτιμώ να το βάλω στο μπάνιο που θα το βλέπω και αυτό λέω να κάνω. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για αυτό λέω απλά να κάνω προέκταση το υπάρχον ή ίσως να βάλω άλλο λαμπάκι από το ρεύμα και όχι από το θερμοστάτη οπότε ακόμα και να έχει σβήσει ο θερμοστάτης να μένει αναμμένο όσο έχω αναμμένο τον διακόπτη στον πίνακα. Ή και τα δύο. Το μπάνιο μου σαν μπουρδέλο θα γίνει με φωτάκια απέξω...Στους δικούς μου που είχαν αντίστοιχο θέμα, έκανα την πατέντα με το λαμπάκι. Αλλά κατέληγε μέσα στο μπάνιο, σε μια γωνία της (ψευδ)οροφής.
Αν είναι να τραβήξεις δεύτερο, δεν είναι ανάγκη να βάλεις ολόκληρη λάμπα με ντουί. Πάρε το λαμπάκι που κανονικά θα πήγαινε στον πίνακα, και χρησιμοποίησε αυτό (ή κάτι εφάμιλλα μικρό αλλά εμφανές)
Δεν έχουν όλοι οι θερμοστάτες το ίδιο σύστημα πάντως, δλδ να σβήνει το λαμπάκι. Στο δικό μου ας πούμε το λαμπάκι μένει αναμμένο όσο παίρνει ρεύμα ο θερμοστάτης (όχι, δεν μένει ανοιχτός γιατί έφαγα αρκετές ώρες να ψάχνω γιατί δεν δουλεύει μέχρι να μου περάσει από το μυαλό ότι απλώς το λαμπάκι μένει αναμμένο )
-
Eμ, δε φώναξες κι εσύ τον σπεσιαλίστα να σου βάλει ένα ρελεδάκι
-
δεν έρχεται για τέτοια ψιλολόγια αυτός
Τουλάχιστον 30 ρελέδες και πάνω. -
Άμα μεγαλοπιάνεται ο άλλος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μιάς και πιάσαμε τους ηλεκτρικούς πίνακες, σκέφτομαι να βάλω στον πίνακα αυτό το κιλοβατωρόμετρο: http://www.ebay.co.uk/itm/DIGITAL-WATTM ... 2a257d808b
Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο να προτείνετε? Στον πίνακα έχω κενό πλάτους 2 din οπότε οτιδήποτε φαρδύτερο αποκλείεται
Απλα υποψιν οτι ειναι μονοφασικο
Μονοφασικός είναι και ο πίνακας οπότε ΟΚ.
Κάτι άλλο, αυτό μετράει kw και kwh. Αυτό που δέν έχω καταλάβει, τα kwh απο πότε μέχρι πότε τα μετράει? Δέν βλέπω κάποιο κουμπί reset, άρα αρχίζει και μετράει απο τη στιγμή που εγκατασταθεί? Εγώ θέλω πχ να το μηδενίσω σήμερα και να δώ την κατανάλωση μετά απο 7 ημέρες. Αν κλείσω το γενικό θα μηδενίσει?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κάτι άλλο, αυτό μετράει kw και kwh. Αυτό που δέν έχω καταλάβει, τα kwh απο πότε μέχρι πότε τα μετράει? Δέν βλέπω κάποιο κουμπί reset, άρα αρχίζει και μετράει απο τη στιγμή που εγκατασταθεί? Εγώ θέλω πχ να το μηδενίσω σήμερα και να δώ την κατανάλωση μετά απο 7 ημέρες. Αν κλείσω το γενικό θα μηδενίσει?Πανω αριστερα απο την οθομη εχει ενα μαυρο μπουτον, με αυτο πρεπει να μηδενιζει η ενδειξη.
-
Aκριβώς, μετράει στιγμιαία ισχύ και ενέργεια.
Τώρα, βλέπω ενα κουμπάκι και υποθέτω οτι με αυτό θα μηδενίζει. Φαντάζομαι και με το hard reset που λες θα μηδενίζει, δεν έχει μπαταρία, αλλά δε λέει να κατεβάζεις διακόπτες κάθε μήνα -
Eκτός αν έχεις φαντασίωση Φωτόπουλου
-
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]