-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σήμερα που είχα τη γιορτή μου (τρομάρα μου) βρήκε να τρυπήσει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας...Βρίσκεται τοποθετημένος οριζόντια σε μικρό πατάρι πάνω από το μπάνιο και εδώ και μέρες είχε νοτίσει το ταβάνι του μπάνιου. Σήμερα δε, έσταζε σταγόνες από το ταβάνι, οπότε μια επίσκεψη στο πατάρι επιβεβαίωσε τους φόβους μου...νερό έτρεχε από τα 2 άκρα του θερμοσίφωνα. Έκανα τα προφανή, κλείσιμο βάνας παροχής θερμοσίφωνα, εκκένωση από νερά του θερμοσίφωνα και μάζεμα με σφουγγαρόπανο του νερού από το δάπεδο του παταριού. Κι ερχόμαστε στα δύσκολα τώρα. Ο παλιός θερμοσίφωνας ήταν 100 λίτρων (μήκος περί τα 95 εκ.). Ο νέος σκέφτομαι να είναι 80 λίτρων. Εϊμαστε 2 άτομα στο σπίτι. Νομίζω πως είναι ΟΚ. Από μάρκες έχετε κάτι να προτείνετε; Ο κλασικός ELCO duroglass εξακολουθεί να είναι καλή επιλογή; O παλιός ήταν μάρκα μ έκαψες αλλά πρέπει να κράτησε 22 ολόκληρα χρόνια! (από κατασκευής του σπιτιού). Ο Elco από τιμές παίζει γύρω στα 120 ευρώ. Άλλες μάρκες που θα προτείνατε; Επίσης, εργατικά πόσο χρεώνουν για αντικατάσταση; Παρακαλώ τα φώτα σας...
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να περάσουν 6 μήνες, σήμερα μου ήρθε η κρυάδα. Κυριολοκτικά και μεταφορικά...Ο νέος θερμοσίφωνας (τοποθετήθηκε στις 10 Απριλίου φέτος), Εlco Duroglass 80L δαπέδου με αντίσταση 3.7kW δε ζεσταίνει το νερό... . Κατά 99% έχει καεί η αντίσταση να υποθέσω. Φυσικά είναι εντός εγγύησης. Το ερώτημα είναι αν καταρχάς καλύπτεται από την εγγύηση η καμμένη αντίσταση και κατά δεύτερον αν από την εμπειρία σας, σε ανάλογες περιπτώσεις, η επέμβαση τεχνικού στα πλαίσια εγγύησης είναι άμεση...Δε μπορώ να με φανταστώ 2 ή και πλέον 24ωρα χωρίς ζεστό νερό στο σπίτι.
Σαν ανταλλακτικό που έψαξα, η αντίσταση κοστίζει περί τα 22 ευρώ. Το θέμα είναι πόσο απλή διαδικασία είναι η αντικατάσταση. Όποιος φίλος έχει αναλογες εμπειρίες-γνώσεις παρακαλώ τα φώτα τουΜπορει να εχει κολλησει/χαλασει ο θερμοστατης ή ο διακοπτης στον πινακα.Θελει ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι και ελενχο.
-
+1
Κι εγώ 'τα λεφτά μου' στο θερμοστάτη θα τα έβαζα.Ελέγχεται και αλλάζεται πανεύκολα από μόνο σου, δε.
-
Μπορει να μην χαλασε καν. Να ηταν προρυθμιζμενος υψηλα ο θερμοστατης και να λειτουργησε το θερμικο του. Βγαλε το πλαινο καπακι και στο κεντρο θα δεις τη κεφαλη της αντιστασης με το θερμοστατη. Ενα χρωματιστο, τετραγωνο συνηθως, 'κουτακι'. Εχει πανω ενα ρυθμιστικο θερμοκρασιας αλλα και ενα μικροσκοπικο κουμπακι reset. Πατα το και δες μετα αν λειτουργει. Αν η θερμοκρασια ειναι πανω απο 60C ρυθμισετο στους ~60C.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μπορει να μην χαλασε καν. Να ηταν προρυθμιζμενος υψηλα ο θερμοστατης και να λειτουργησε το θερμικο του. Βγαλε το πλαινο καπακι και στο κεντρο θα δεις τη κεφαλη της αντιστασης με το θερμοστατη. Ενα χρωματιστο, τετραγωνο συνηθως, 'κουτακι'. Εχει πανω ενα ρυθμιστικο θερμοκρασιας αλλα και ενα μικροσκοπικο κουμπακι reset. Πατα το και δες μετα αν λειτουργει. Αν η θερμοκρασια ειναι πανω απο 60C ρυθμισετο στους ~60C.+1 και απο μένα!
10% πιθανότητα δίνω σε καμμένη αντίσταση, αφού είναι καινούρια συσκευή.
Α, και κλείσε το γενικό πριν βάλεις χέρι.
Ετσι κι αλλιώς , αν έχει 'πέσει' η ασφάλεια του θερμοστάτη, με το 'reset' θα ακουστεί 'κλικ' και μετά θα δουλέψει.Και ένα παράπονο φίλε lazarefa, δεν αντέχω , θα στο πώ:
Είσαι απο εκείνα τα μέλη του φόρουμ , που αφού υποβάλλουν μιά ερώτηση και πάρουν απαντήσεις-λύσεις, σπάνια επανέρχονται με το τελικό αποτέλεσμα, προκειμένου να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι την τελική - σωστή λύση που δόθηκε.
Και δεν στο λέω 'εχθρικα', παράπονο διατυπώνω να το 'ακούσουν' κι άλλοι που κάνουν το ίδιο-κατ΄εμέ- λάθος!
With no offense! -
υπάρχει κανά μαλακό υπερύψωμα που μπορώ να βάλω στην είσοδο του γκαράζ ώστε όταν έχω ανοιχτή την γκαραζόπορτα και φυσάει να μη μπαίνει σκόνη μέσα; Κάτι σαν αφρολέξ δηλαδή με ύψος ~5 πόντους και να κολλάει με βενζινόκολλα κάτω ή διπλής όψεως.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
υπάρχει .... Κάτι σαν αφρολέξ δηλαδή με ύψος ~5 πόντους και να κολλάει με βενζινόκολλα κάτω ή διπλής όψεως.Οτι και να βάλεις με αυτό τον τρόπο πάνω στο δάπεδο, θα 'ζήσει' ελάχιστα. Μέρες, το πολύ βδομάδες, .... ανάλογα πόσο συχνά θα μπαινοβγαίνει στο γκαράζ το όχημα. Ξέχνα το !
-
υπάρχει κανά μαλακό υπερύψωμα που μπορώ να βάλω στην είσοδο του γκαράζ ώστε όταν έχω ανοιχτή την γκαραζόπορτα και φυσάει να μη μπαίνει σκόνη μέσα; Κάτι σαν αφρολέξ δηλαδή με ύψος ~5 πόντους και να κολλάει με βενζινόκολλα κάτω ή διπλής όψεως.
Απορία....Αν το κολλήσεις κάτω, για να μπαινοβγαινεις θα το κολλάς/ξεκολλας κάθε φορά?
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
2-0 !
-
υπάρχει κανά μαλακό υπερύψωμα που μπορώ να βάλω στην είσοδο του γκαράζ ώστε όταν έχω ανοιχτή την γκαραζόπορτα και φυσάει να μη μπαίνει σκόνη μέσα; Κάτι σαν αφρολέξ δηλαδή με ύψος ~5 πόντους και να κολλάει με βενζινόκολλα κάτω ή διπλής όψεως.Πάνε σε έναν αλουμινά και φτιάξε μια ήπια κούρμπα, ούτε νερά ούτε επιφανειακές σκόνες θα μπαίνουν.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
υπάρχει .... Κάτι σαν αφρολέξ δηλαδή με ύψος ~5 πόντους και να κολλάει με βενζινόκολλα κάτω ή διπλής όψεως.
Οτι και να βάλεις με αυτό τον τρόπο πάνω στο δάπεδο, θα 'ζήσει' ελάχιστα. Μέρες, το πολύ βδομάδες, .... ανάλογα πόσο συχνά θα μπαινοβγαίνει στο γκαράζ το όχημα. Ξέχνα το !
μπα σπάνια μπαίνει όχημα. 2-3
-
υπάρχει κανά μαλακό υπερύψωμα που μπορώ να βάλω στην είσοδο του γκαράζ ώστε όταν έχω ανοιχτή την γκαραζόπορτα και φυσάει να μη μπαίνει σκόνη μέσα; Κάτι σαν αφρολέξ δηλαδή με ύψος ~5 πόντους και να κολλάει με βενζινόκολλα κάτω ή διπλής όψεως.Αυτό που λες μπορείς να το τοποθετήσεις στη γκαραζόπορτα και όταν κλείνει η πόρτα να στεγανοποιεί το γραράζ.
αν το διάκενο μεταξύ πόρτας και πατώματος δεν είναι μεγάλο βάλε το λάστιχο που βάζουμε στις πόρτες του σπιτιού. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μπορει να μην χαλασε καν. Να ηταν προρυθμιζμενος υψηλα ο θερμοστατης και να λειτουργησε το θερμικο του. Βγαλε το πλαινο καπακι και στο κεντρο θα δεις τη κεφαλη της αντιστασης με το θερμοστατη. Ενα χρωματιστο, τετραγωνο συνηθως, 'κουτακι'. Εχει πανω ενα ρυθμιστικο θερμοκρασιας αλλα και ενα μικροσκοπικο κουμπακι reset. Πατα το και δες μετα αν λειτουργει. Αν η θερμοκρασια ειναι πανω απο 60C ρυθμισετο στους ~60C.
+1 και απο μένα!
10% πιθανότητα δίνω σε καμμένη αντίσταση, αφού είναι καινούρια συσκευή.
Α, και κλείσε το γενικό πριν βάλεις χέρι.
Ετσι κι αλλιώς , αν έχει 'πέσει' η ασφάλεια του θερμοστάτη, με το 'reset' θα ακουστεί 'κλικ' και μετά θα δουλέψει.Και ένα παράπονο φίλε lazarefa, δεν αντέχω , θα στο πώ:
Είσαι απο εκείνα τα μέλη του φόρουμ , που αφού υποβάλλουν μιά ερώτηση και πάρουν απαντήσεις-λύσεις, σπάνια επανέρχονται με το τελικό αποτέλεσμα, προκειμένου να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι την τελική - σωστή λύση που δόθηκε.
Και δεν στο λέω 'εχθρικα', παράπονο διατυπώνω να το 'ακούσουν' κι άλλοι που κάνουν το ίδιο-κατ΄εμέ- λάθος!
With no offense!Τελικά όντως ήταν θερμοστάτης παιδιά. Βέβαια δε δούλεψε το reset στην περίπτωσή μου, αλλά ευτυχώς που είχα κρατήσει το θερμοστάτη από το παλιό θερμοσίφωνο που ήταν πανομοιότυπος και δούλευε. Τοποθέτησα αυτόν στη θέση του παλιού, αφού βέβαια προηγουμένως είχα τεστάρει με το buzzer του πολυμέτρου την αγωγιμότητα της αντίστασης του θερμοσίφωνου (ήταν ΟΚ). Σύνδεση, και, όλα καλά. Ήδη περιμένω το νερό να πιάσει θερμοκρασία για να κάνω μπάνιο. Ευχαριστώ θερμά για τις υποδείξεις-συμβουλές.
dbekos, δεκτό το παράπονο, έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη από σένα και τους άλλους φίλους των οποίων τις συμβουλές κατά καιρούς έχω υιοθετήσει. Δυστυχώς το θέμα μου με το forum είναι γενικότερο, δεδομένου ότι πλέον (για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το forum και τα παιδιά που γράφουν αλλά με μένα), μπαίνω εξαιρετικά σπάνια εδώ... -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
.... δεκτό το παράπονο, έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη ........... [/size] -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Αυτό που λες μπορείς να το τοποθετήσεις στη γκαραζόπορτα και όταν κλείνει η πόρτα να στεγανοποιεί το γραράζ.
αν το διάκενο μεταξύ πόρτας και πατώματος δεν είναι μεγάλο βάλε το λάστιχο που βάζουμε στις πόρτες του σπιτιού.δε θέλω να το τοποθετήσω στη γκαραζόπορτα, έχει ήδη τέτοιο, αλλά στο πάτωμα, μέσα ή έξω απ'το σημείο που πατάει, δε με νοιάζει, αρκεί να μη μπαίνει η οριζόντια σκόνη, κάτι σαν το κράσπεδο που είπε ο Κων/νος. Κων/νε φοβάμαι ότι με κούρμπα ίσως περνάει πιο εύκολα γι'αυτό λέω για κάθετη εύκαμπτη μάζα
-
Πήρα ένα απλό πιεστικό-πλυστικό karcher απ'το praktiker προχθές, λίγο που το δοκίμασα οκ βγάζει πίεση
χρειάζεται να πάρω το φίλτρο του για να το συνδέσω στη βρύση ή δεν υπάρχει θέμα κι έτσι; αξίζει να πάρω κανά ανταλλακτικό, π.χ. την ρυθμιζόμενη κεφαλή ή τσάμπα (πολλά) λεφτά;πήρα και την σκούπα που 'χει προσφορά το Lidl αλλά δε την άνοιξα ακόμα
-
Στο σπίτι μου έχω έναν τοίχο που είναι καλυμένος με επένδυση ξύλου. Η επένδυση απέχει περίπου 3-4 πόντους απο τον τοίχο και δέν φτάνει μέχρι το ταβάνι, αφήνει 70 ποντους ακάλυπτους.
Η ξύλινη επένδυση έχει αυτή την τρύπα 2-3 χιλιοστών η οποία έχει κλίση ελαφρώς διαγώνια προς τα κάτω. Θέλω να περάσω ένα καλώδιο μέσα απο αυτή την τρύπα και να το τραβήξω εσωτερικά μέχρι πάνω. Καμια ιδέα πώς μπορώ να το κάνω αυτό? Έχω και ατσαλίνα (πλαστική) αλλά το άκρο της είναι πολύ χοντρό και δέν περνάει απο την τρύπα
-
Τι δεντρα φυτα μπορω να βαλω στο κηπο ωστε να εχουν μαξ υψος 3-4 μετρα? Τα θελω για να κρυβουν απο τα ματια των περαστικων την εσωτερικη αυλη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο σπίτι μου έχω έναν τοίχο που είναι καλυμένος με επένδυση ξύλου. Η επένδυση απέχει περίπου 3-4 πόντους απο τον τοίχο και δέν φτάνει μέχρι το ταβάνι, αφήνει 70 ποντους ακάλυπτους.Η ξύλινη επένδυση έχει αυτή την τρύπα 2-3 χιλιοστών η οποία έχει κλίση ελαφρώς διαγώνια προς τα κάτω. Θέλω να περάσω ένα καλώδιο μέσα απο αυτή την τρύπα και να το τραβήξω εσωτερικά μέχρι πάνω. Καμια ιδέα πώς μπορώ να το κάνω αυτό? Έχω και ατσαλίνα (πλαστική) αλλά το άκρο της είναι πολύ χοντρό και δέν περνάει απο την τρύπα
αν η πανω μερια της επενδυσης απεχει αποτον τοιχο, θα βαλεις πολυ καλωδια την ττυπα και μετα κρεμας ενα σκοινακι με καρφακι σαν αγκιστρι και με μερικες προσπαθειες θα τσιμησεις το καλωδιο και θα το φερες σιγα σιγα επανω
αν εχει καποιου ειδους 'καπακι' καθετα στον τοιχο και την επενδυση που γεφυρωνει την επιφανει του τοιχου δες αν βγαινει για να δημιουργησεις κενο. -
έχω fancoil μάρκας BINI ιταλικό με καμμένο Μ/Σ για τις ταχύτητες του μοτέρ. ξέρει κανείς αν υπάρχει αντιπροσωπεία εδώ για να πάρω ανταλλακτικό;
η ερώτηση προφανώς πάει σε τυχόν επαγγελματίες του χώρου.. από την άλλη, δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω και έναν οποιονδήποτε ΜΣ για ταχύτητες fancoil, φαντάζομαι δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. ένας ΜΣ με 3-4 δευτερεύοντα πηνία είναι...
-
Στην γκαραζόπορτα ίσως να βάλεις ένα πλαστικό σαμαράκι. Θα τη βάλεις είτε έξω είτε μέσα από την πόρτα φροντίζοντας να μην δυσκολεύει το πέρασμα των αυτοκινήτων, να μην βρίσκουν ή να μην τους ενοχλεί κλπ. Βιδώνεται κανονικά στο πάτωμα και είναι σταθερό.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]