-
Δεν μπορώ να βοηθήσω τον φίλο παραπάνω που θέλει να κάνει τη δουλειά του, αλλά αυτό το ποστ πρέπει να μπει σε μαρμάρινη πλάκα στην Ακρόπολη... στα Προπύλαια θα ήταν ταμάμ!
-
Κανενα προβλημα απο μενα αν μπορουσες να το καταφερεις , εξ αλλου παντα ηθελα να μπει το otso στην ακροπολη στα πλαισια της ελληνοφινλανδικης φιλιας.Με σημα την αρκουδα.
-
Κανενα προβλημα απο μενα αν μπορουσες να το καταφερεις , εξ αλλου παντα ηθελα να μπει το otso στην ακροπολη στα πλαισια της ελληνοφινλανδικης φιλιας.Με σημα την αρκουδα.
Καταλαβαίνεις ελπίζω πως δεν έχω καμία μομφή ή αντίρρηση για τη βάσιμη και απλη ερώτηση σου.
Αλλά για τα άτομα που τσιμεντωσαν τον ' Ιερό Βράχο ' και μας δίνουν ιδέες για τις αυλές μας, απο ότι έχουμε δει στις φωτογραφίες... πάλι καλά (ή κρίμα) που δεν έβαλαν και καμιά τέντα ή πέργκολα για να μη καίγονται οι τουρίστες στο καρκαήλι τα μεσημέρια... που θα μας έδινε ιδέες για το εξοχικό.
-
εχω στο κοτατζ κουφωματα ξυλινα. καθε 2-3 χρονια αγριο βαψιμον και περιποιησις. και μπαζουν τον χειμωνα. αλλα ειναι πολλα, κεντρικη πορτα , 2 μπαλκονοπορτες διπλες, 1 πορτα κουζινας κολλημενη με τεραστιο παραθυρι, 1παραθυρι στο κυριως. μια καμαριαστη κυριως πορτα με δυο πλευρικα πορτακια καμπυλα και 2 παραθυρια στον ξενωνα. αλουμινα εχω φιλαρακι χονδρικης απο τους μεγαλυτερους, θελω ενα δεκαρικακι σεμνα και ταπεινα. γιουρα δεν περισσευουν, τα τρωνε τα γατακια. αν τα κανω πλαστικα θα αντεχουν? του ξενωνα τρωνε βροχη γιατι δεν εχουν καλυμα. απο παν. του κυριως σπιτου ειναι 'μεσα' σε σκεπαστρο. και τι θα γλυτωνα με πιβισια σε σχεση με τα λουμινια?
-
Αν γλυτώνεις λεφτά δεν ξέρω, εγώ πάντως που έχω σε διαμέρισμα και αλουμινίου και PVC, περίπου της ίδιας ηλικίας αλλά της 'σύγχρονης' τεχνολογίας όχι τα αρχαία συρταρωτά κλπ. , αν έπρεπε να επιλέξω τώρα θα τα έκανα όλα 'πλαστικά', κανένα αλουμινίου. Πολύ καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση και ενώ τα αλουμινίου μετά από χρόνια έχουν παρουσιάσει σημεία με 'ηλεκτροστατική' ίσως αλλοίωση στις βαφές τους (όχι κάτι σοβαρό) τα PVC δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός απ' το ότι έχουν κιτρινίσει λίγο κάνα δύο πλαστικά καπάκια του μηχανισμού.
Όμως επειδή έχω δει καινούρια σπίτια που γίνονται εδώ στα προάστια με τον κανονισμό παραδοσιακών οικισμών, τα καινούρια 'ξύλινα' συστήματα κουφωμάτων, σκίζουν και από εμφάνιση και λειτουργικότητα και το πόσο συμπαγή και θερμομονωτικά είναι, οπότε μπορεί και να τα προτιμούσα κι ας ήταν λίγο ακριβότερα, ακόμη κι αν δεν ήμουν υποχρεωμένος να βάλω 'ξύλινα'.
-
Τα πιβισί είναι καλά σε μόνωση, επίσης κάνουν κσλή απομίμηση ξύλου, συνήθως δε είναι και λίγο φθηνότερα.
-
Αν τα χτυπά ο ήλιο υπάρχει περίπτωση να στραβώσουν λιγάκι τα pcv στο κασωμα τους ή στις πόρτες όταν κλείνουν κατά τα άλλα είναι ανώτερα σε θερμομόνωση όπως λένε.
Αν τώρα έχουν βγει νέας γενιάς pcv που το ελάττωσαν αυτό ή το εξαλείψαν, αυτο δεν το γνωρίζω. Στα παλιότερα pcv όμως αυτή ήταν η αχίλλειος πτέρνα τους.
-
Τα πιβισι είναι λίγο φτηνότερα από τα αλουμίνια . Βασικά σε τιμή ψυχρού αλουμινίου παίρνεις πιβισι που έχει καλύτερη μόνωση.
Σε βάθος χρόνου στον ήλιο μας δεν ξέρω τι θα κάνουν.
Τι μπετό έρριξαν στην Ακρόπολη δεν ξέρω. Δεν διαβάζω άρθρα προπαγάνδας που γράφουν κομματικοί γραφο-τενεκέδες των διαφόρων κομμάτων.
Αλλά το πρόβλημα σου δεν το βλέπεις σωστά . Με 3,5 τόννους τρακτέρ , μάλλον θα πρέπει να δεις πόσο σταθερό είναι το χώμα που θα βάλεις το μπετό ή οτιδήποτε άλλο .
Μήπως πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο , όπως σκυρόστρωση και καλό πάτημα ?
-
Να ρωτήσω κάτι υδραυλικής φύσης για το διαμέρισμα που παραλάβαμε πριν 2 βδομάδες απο τον εργολάβο.
Η πιεση του νερού ειναι αρκετά χαμηλή. Οταν το ανέφερα αυτο μέτα που μπήκαμε και 'ζησαμε' το σπίτι, μου ειπε οτι δεν ειναι θέμα τους αλλά της πολυκατοικίας/ΕΥΔΑΠ. Για παράδειγμα αν ανοιξω 2 βρυσες, η πίεση πέφτει αρκετά με το ντους να ειναι δύσκολο.Στη σύμβαση που υπογράψαμε γράφει οτι θα κάναν μανομετρικό έλεγχο για να διασφαλίσουν το δίκτυο υπο πιεση 6ατμ συνεχώς. Εστω οτι το θέμα ειναι της ΕΥΔΑΠ κλπ κλπ, δε θα έπρεπε (αφου μετρησουν τη πιεση) να μου πουν 'ρε αλεχαντρο... 3ατμ θα έχεις και αν θες ρε φίλε' ή 'ρε αλεχαντρο, 3ατμ εχεις, να σου βαλουμε με έξτρα χρεωση κάτι για να εχεις 6ατμ' ή έστω κάτι τέτοιο;
Τέλος, μπορω να φερω άλλο υδραυλικό να μου μετρήσει τη πίεση πόσο ειναι και ανάλογα να μιλήσω στον εργολάβο;
Ευχαριστώ
-
Για πηγαινε στο ρολοι και δες αν εχει μειωτηρα.
-
Καλή ιδέα.. Να ρωτήσω που ειναι τα ρολόγια, και να δω !
-
Να ρωτήσεις τους γείτονες στους άλλους ψηλούς ορόφους αν έχει πίεση το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή σας .
-
Απο κατω (2ο) εχουν μια χαρά και στο απεναντι μου ειπαν δεν εχουν καποιο πρόβλημα. Του 2ου μαλιστα ειχε ερθει στο μπαλκονι και της εκανε εντυπωση η μειωμενη πιεση. Του απεναντι διαμερισματος απλά μου ειπε ειναι οκ, δεν εχω δει τη ροή τους. Ευχαριστω κρουζερ
-
Αλλη ερώτηση (μικρο-) αποκατάστασης λαθών του εργολάβου...
Σε επιφάνεια κουζίνας - παγκο Fenix ( https://www.fenixforinteriors.com/ ) που ειναι ενα είδος μελαμίνης με νανοτεχνολογια για χαρακιες, υφη κλπ, ο εργολάβος άφησε ένα σωρό κόλλες σε καποια σημεία.
Απο την ετιαρεία εισαγωγής μου είπαν γραπτως να χρησιμοποιήσω δυαλιτικό νίτρου (Nitro thinner) για να τις αφαιρέσω και μετά με ζεστο νερό ένα πέρασμα.
Αυτό το δυαλιτικό νίτρου (Nitro thinner), παίζει να δημιουργήσει θέματα σε σχέση με την υγεία αν το χρησιμοποιήσουμε; Το Fenix λέει η κατασκευαστρια εταιρεία οτι δεν ειναι πορώδες..
Καποια άλλη αντιστοιχη εναλλακτική αλλα λιγότερο 'επιθετική' και πιο φιλική στον οεργανισμό υπάρχει; -
Έχω βάψει και έχω καθαρίσει με δαύτο. Άπειρες φορές. Μυρίζει πολύ έντονα κάτι σαν κόλλα και δυαλιτικο μαζί αλλά σου αφήνει στο λαιμό κάτι σαν πικρίλα. Μετά από μια μέρα το έχεις ξεχάσει.
Γενικα καθαρίζει εύκολα κόλλες αλλά σε μαρμαρα που το έριξα για να καθαρίσω σημαδια από βάψιμο έκανε θαμπαδα. Σε πλακάκι είναι καλό.
Γενικα έξω από το σπίτι αυτά σε σκιερό μέρος, Στο μπαλκόνι είναι μια χαρα διοτι βρωμάνε και ζαλίζουν με τη μυρωδιά τους.
Επισης μη το ρίξεις σε σωλήνες διοτι ειναι πλαστικοί και δνε ξέρω αν τους λιώσει.
-
Έχω βάψει και έχω καθαρίσει με δαύτο. Άπειρες φορές. Μυρίζει πολύ έντονα κάτι σαν κόλλα και δυαλιτικο μαζί αλλά σου αφήνει στο λαιμό κάτι σαν πικρίλα. Μετά από μια μέρα το έχεις ξεχάσει.
Γενικα καθαρίζει εύκολα κόλλες αλλά σε μαρμαρα που το έριξα για να καθαρίσω σημαδια από βάψιμο έκανε θαμπαδα. Σε πλακάκι είναι καλό.
Γενικα έξω από το σπίτι αυτά σε σκιερό μέρος, Στο μπαλκόνι είναι μια χαρα διοτι βρωμάνε και ζαλίζουν με τη μυρωδιά τους.
Επισης μη το ρίξεις σε σωλήνες διοτι ειναι πλαστικοί και δνε ξέρω αν τους λιώσει.
Καλά εσύ δεν φοβάσαι για το τομάρι σου μη πάθεις καρκίνο ή να μη σου σηκώνεται ?
-
Τόσο βλαβερό είναι; μη με τρομάζεις. Δεν βάφεις όμως και κάθε μέρα.
Δηλαδη το τσιγάρο που κάνουν οι άλλοι καθημερινά πιθανολογώ ειναι πολύ πιο βλαβερό.
Οκ καλύτερα βάλτε και μια μάσκα αν θέλετε αλλά θα δείτε δεν είναι και τόσο φοβερό όσο φαντάζεστε.
-
Έλα βρε, 60 χρόνια μέσα στα διαλυτικά είμαι, από 9 χρονών, έλεος πια με τις φοβίες, μη σπάστε και κανένα νύχι και χάσετε τον ύπνο σας.
-
Γεια σας 21 Quadra και Λαπ με τις εμπειρίες σας! Με τρομαξε ο Λαπ... δε θα με ενοιαζε αλλα έχουμε και το βρέφος μέσα στο σπίτι, δε παίζει τοτε η γυναίκα μου να με αφήσει να τον πασαλείψουμε το παγκο με τέτοιο πράγμα.
Υπάρχει κατι άλλο πιο εχμμμμ... πως να το πω, λιγότερο μπρουταλ;
Ενας μάστορης μου ειπε για white spirit αλλά νομιζω αντιστοιχο πράγμα πρέπει να ειναι... -
Οχι ρε συ απλά μυρίζει σαν κόλλα πολύ έντονα. Και όντως αφήνει μια πικρίλα για λίγο. Μετά σου φεύγει. Σιγά μια φορά θα το βάλεις. Δεν τρέχει κάτι. Χρησιμοποίησε το μη αγχώνεστε. Δέκα λεπτά όλα τα παράθυρα θα τα έχετε ανοιχτά και θα εξαφανιστεί η μυρωδιά. Οι κόλλες από τις πόρτες και τα έπιπλα πιο πολύ καιρό μυρίζουν.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]