-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
βίδωσε τις στις εξωτερικές τρύπες ώστε να κερδίσει χιλιοστά από εκεί. 0.5cm από τη μία και άλλο τόσο από την άλλη πόρτα, τσουπ, να το κενό, έκλεισεΒέβαια, θα δημιουργηθεί 3-4 χιλιοστά κενό στο πλάι (μεταξύ φύλλου-κάσας), αλλά ... θα φαίνεται λιγότερο απ΄ότι φαινόταν στην πρόσοψη της ντουλάπας !
'επιστήμη' το κάναμε, αλλά φίλε drifter .. κέρδισες τη συμπόνοια πολλών μελών του 4ΤΦ -
εμπιστευόμαστε μαστροθάνο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:ysterical:αυτό που προτείνετε, το αναφέρει ήδη το μάνουαλ και προφανώς το δοκίμασα (όχι όμως να παιδευτώ, απλά χαλάρωσα την μί βίδα και έσφιξα όσο πήγαινε την άλλη ώστε να έρθει ο μεντεσές πιο έξω) απλά φοβάμαι τελικά μη δεν την έχει συναρμολογήσει καλά.
Στις δικές μου ντουλάπες αν έχω τα φύλλα πρόσωπο με τα πλαϊνά, οι αρμοί ανάμεσα στα φύλλα είναι πολύ μεγάλοι.
Βάλε τα φύλλα λίγο πιο μέσα από το πλαϊνό της ντουλάπας και μοίρασε τους αρμούς.
Δώσε κι ένα 10άρικο και πάρε φρένα για τη διπλή ντουλάπα (στο μονό φύλλο δεν χρειάζεται).
-
Eγώ λέω παράτα την όπως είναι...
-
Έχω το κάλυμμα τζακιού που φαίνεται στην εικόνα. Το πρόβλημα είναι ότι η μικρή αποφάσισε να ...μαδήσει τα φυλλαράκια. Συνολικά, έβγαλε καμμιά δεκαριά από αυτά. Ένα από αυτά φαίνεται να λείπει από την πάνω σειρά, ενώ τα υπόλοιπα λείπουν από την κάτω.
Προσπάθησα να τα κολλήσω, στην αρχή με κυανοακρυλική και στη συνέχεια με εποξική κόλλα. Η κυανοακρυλική δεν δούλεψε καθόλου ενώ η εποξική κράτησε μέχρι το πρώτο άναμμα του τζακιού, οπότε το κάλυμμα ζεστάθηκε και τα φυλλαράκια ξανάπεσαν. Το μέταλλο είναι βαμμένο μπρονζέ και μαύρο. Αν το ξύσω, από μέσα είναι λευκό-ασημί αλλά δεν οξειδώνεται στον αέρα και μένει στιλπνό. Υποθέτω δεν είναι σίδηρος. Πώς μπορώ να το κολλήσω οριστικά, ώστε να μην ξεκολλήσει πάλι; Οξυγονοκόλληση, ηλεκτροκόλληση; Δεν έχω από αυτά και δεν ξέρω να τα χειρίζομαι. Αν πάρω ένα στυλό-φλόγιστρο βουτανίου και ράβδο χαλκού (ή άλλη κόλληση), θα κάνω δουλειά; -
stam69, η φωτογραφία σου δεν εμφανίζεται ούτε αν επισκεφτεί κάποιος το λινκ.
Οι διαφημιστικές 'πινακίδες' που βρίσκονται στις στάσεις των λεωφορείων, με τι εργαλείο ανοίγουν;
Οι άνθρωποι που αλλάζουν τις διαφημίσεις, πως το κάνουν; -
Εχει βαλει κανεις ανοιγοκλεινομενες σιδεριες στις μπαλκονοπορτες τελευταια?Να παω σε κατι επωνυμο(Βιομεταλουμιν πχ) ή σε καποιο αλουμινα σιδερα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχει βαλει κανεις ανοιγοκλεινομενες σιδεριες στις μπαλκονοπορτες τελευταια?Να παω σε κατι επωνυμο(Βιομεταλουμιν πχ) ή σε καποιο αλουμινα σιδερα?Πριν 4 μηνες εβαλα καγκελα απο εδω http://paolodoors.gr/ με κοστος 650€ για μια μπαλκονοπορτα 135χ210.
Η Βιομεταλουμιν ηθελε 950€. -
Έφτιαξε ο σιδεράς δίφυλλη ανοιγόμενη σιδεριά αλλά ανοξείδωτη γιατί το υλικό (και η κόλληση) είναι πολύ πιο δυνατό από το απλό σίδερο και έτσι είναι αρκετά πιο λεπτό και δεν φαίνεται τόσο άσχημο από μέσα.
Ένα γερό παραλληλόγραμμο πλαίσιο με οριζόντιες βέργες και κλειδαριά στη μέση που πιάνει τα 2 φύλλα.Θα προτιμούσα γυαλιστερό ανοξείδωτο αλλά εκεί θα φαινόταν η κόλληση ενώ στο σατινέ μετά το τρίψιμο, η κόλληση δεν φαίνεται καθόλου.
Συντήρηση: δεν χρειάζονται βάψιμο αλλά θέλουν πλύσιμο γιατί θα χαλάσουν από τις βρωμιές.
-
Το θεμα ειναι οτι θελω να βαλω και σιτες σε δυο μπαλκονοπορτες οποτε για αυτο σκεφτομουν μηπως πηγαινα σε αλουμινα.
Με τις τιμες που βλεπω βεβαια μαλλον τα ξεχναω τα επωνυμα. -
Θέλεις καλό σιδερά και έναν αλουμινά για τις σίτες.
Οι σίτες μάλλον θα πρέπει να τυλίγονται (μπελάς αλλά και φθηνότερες) γιατί δύσκολο να τις ταιριάξεις με τις σιδεριές.
-
Στο πατρικό κάνουν μια μίνι ανακαίνιση στο μπάνιο. Έσπασαν και έβγαλαν τον μπιντέ για να μπει στη θέση του ντουλάπι ως αποθηκευτικός χώρος. Στη λακουβίτσα που άφησε η αφαίρεση του μπιντέ έριξαν τσιμέντο και τώρα μένει η τοποθέτηση πλακακιών. Το θέμα είναι ότι 2-3 μέρες τώρα παρατηρώ ότι το τσιμέντο δίνει την εντύπωση 'βρεγμένου' σε ένα σημείο. Υποθέτω ότι όταν έριξαν το τσιμέντο δε σφράγισαν με κάποιο τρόπο το σωλήνα αποχέτευσης που έφευγε από τον μπιντέ και πήγαινε στο κεντρικό σιφώνι του πατώματος. Έτσι, όταν πέφτουν νερά στο σιφώνι, μάλλον γυρίζουν προς το σωλήνα του μπιντέ και βρέχουν το τσιμέντο που έπεσε.
Τώρα τι κάνουμε; Σπάμε το τσιμέντο και σφραγίζουμε το μολυβδοσωλήνα του πατώματος και αν ναι, πώς;
Μπορώ να 'βουλώσω' με κάποιο τρόπο την τρύπα στο κεντρικό σιφώνι που αντιστοιχούσε στο μπιντέ ώστε να μη γυρίζουν τα νερά και με τι υλικό; -
Το βαζω εδω(ειναι το προσχεδιου του νεου ΓΟΚ)
10)Κλιματιστικα στοιχεια στις οψεις των νεων κτηριων,μετα την δημοσιευση του παροντος,οφειλουν να ειναι ενσωματωμενα και να μην προεξεχουν απο την επιφανεια των οψεων του κτηριου.
Σε υφισταμενα κτηρια επιτρεπεται να εξεχουν μεχρι 50εκ και μονο οταν δεν μπορουν να τοποθετηθουν επι των εξωστων η των δωματων.
Δηλαδη θα αρχισει το κυνηγι για τα τοποθετημενα,κατεβαστε το απο τον τοιχο και βαλτε στο μπαλκονι,ενω για τα νεα κτηρια θα παμε σε διπλες οψεις,οπου θα εχουμε τον τοιχο μας με το κλιματιστικο επανω και μετα θα πρεπει να εχουμε μια ψευδοοψη που θα το κρυβει ολο αυτο.
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Στο πατρικό κάνουν μια μίνι ανακαίνιση στο μπάνιο. Έσπασαν και έβγαλαν τον μπιντέ για να μπει στη θέση του ντουλάπι ως αποθηκευτικός χώρος. Στη λακουβίτσα που άφησε η αφαίρεση του μπιντέ έριξαν τσιμέντο και τώρα μένει η τοποθέτηση πλακακιών. Το θέμα είναι ότι 2-3 μέρες τώρα παρατηρώ ότι το τσιμέντο δίνει την εντύπωση 'βρεγμένου' σε ένα σημείο. Υποθέτω ότι όταν έριξαν το τσιμέντο δε σφράγισαν με κάποιο τρόπο το σωλήνα αποχέτευσης που έφευγε από τον μπιντέ και πήγαινε στο κεντρικό σιφώνι του πατώματος. Έτσι, όταν πέφτουν νερά στο σιφώνι, μάλλον γυρίζουν προς το σωλήνα του μπιντέ και βρέχουν το τσιμέντο που έπεσε.
Τώρα τι κάνουμε; Σπάμε το τσιμέντο και σφραγίζουμε το μολυβδοσωλήνα του πατώματος και αν ναι, πώς;
Μπορώ να 'βουλώσω' με κάποιο τρόπο την τρύπα στο κεντρικό σιφώνι που αντιστοιχούσε στο μπιντέ ώστε να μη γυρίζουν τα νερά και με τι υλικό;Απ'ό,τι καταλαβαίνω μάλλον δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μπετουδάκι, δε νομίζω να γυρνάει το νερό από το σιφόνι, μιας και λογικά θα έχει κλίση προς το κεντρικό και όχι προς τον μπιντέ. Τώρα, αν ισχύει αυτό που λες, τότε αναγκαστικά βγάζετε το μπετουδάκι και ταπώνεις τον σωλήνα στο πάτωμα - με μια απλή τάπα για τη διάμετρο του σωλήνα. Πήγαινε σε ένα μαγαζί με υδραυλικά και θα βρεις. Πάρε και λίγη κόλλα για να κλείσει καλά.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Το βαζω εδω(ειναι το προσχεδιου του νεου ΓΟΚ)10)Κλιματιστικα στοιχεια στις οψεις των νεων κτηριων,μετα την δημοσιευση του παροντος,οφειλουν να ειναι ενσωματωμενα και να μην προεξεχουν απο την επιφανεια των οψεων του κτηριου.
Σε υφισταμενα κτηρια επιτρεπεται να εξεχουν μεχρι 50εκ και μονο οταν δεν μπορουν να τοποθετηθουν επι των εξωστων η των δωματων.
Δηλαδη θα αρχισει το κυνηγι για τα τοποθετημενα,κατεβαστε το απο τον τοιχο και βαλτε στο μπαλκονι,ενω για τα νεα κτηρια θα παμε σε διπλες οψεις,οπου θα εχουμε τον τοιχο μας με το κλιματιστικο επανω και μετα θα πρεπει να εχουμε μια ψευδοοψη που θα το κρυβει ολο αυτο.
Πάντως η τρέχουσα κατάσταση είναι άκρως αντιαισθητικη.
Μήπως πλησιάζει η ώρα για κεντρικά συστηματα ψύξης? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
.......Μήπως πλησιάζει η ώρα για κεντρικά συστηματα ψύξης?Συμφωνώ κατ΄αρχήν για το αντιαισθητικό του θέματος, αλλά, επειδή μιλάμε συνήθως για πολυκατοικίες .... :
Μήπως δεν υπάρχει μία για τέτοιες εγκαταστάσεις σήμερα ?
Εδώ , κλείνουν οι κεντρικές θερμάνσεις λόγω φτώχειας ... -
Όντως είναι αντιαισθητικό το θέαμα, αλλά οι μαυρισμένες και φθαρμένες προσόψεις των σπιτιών, τα μπαλκόνια με τις κλειστές αλουμινοκατασκευές δεν είναι; Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, το βλέπω δύσκολο να διορθώνονται τα υπάρχοντα προβλήματα και να εφαρμόζονται τα φιλόδοξα σχέδια του μέλλοντος. Αν θέλουν να βελτιώσουν κάτι, ας κάνουν υποχρεωτική τη θερμιδομέτρηση στις πολυκατοικίες και να καταργήσουν την παντελώς άδικη ωρομέτρηση. BTW, πώς θα κρύψουν το κλιματιστικό χωρίς να μειώσουν την απόδοσή του;
Έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματά μας και ασχολούμαστε με το να φτιασιδώσουμε την πανάσχημη γυναίκα, αυξάνοντας το κόστος της οικοδομής και δυσκολεύοντας κι άλλο τη ζωή μας; Μου θυμίζει τους εκτός τόπου και χρόνου συγκοινωνιολόγους που προτείνουν πεζοδρόμηση των πάντων, χωρίς να σκέφτονται πώς θα δρομολογήσουν την διαρκώς αυξανόμενη κυκλοφορία. Αν επιδιώκουν απλά να κάνουν άνετα τη βόλτα τους 100 κάτοικοι του κέντρου ενώ 1000000 θα βλαστημάνε κολλημένοι στην κίνηση επί ώρες, είναι γραφικοί. Αν το κάνουν επειδή αυτοί οι 100 κάτοικοι (ή αυτοί που θα αναλάβουν το έργο της πεζοδρόμησης) είναι φίλοι τους, είναι εγκληματίες. -
Θέλω να περάσω καινούρια κεραμικά πλακάκια στο εξοχικό μου. Τα παλιά που έχει ήδη νομίζω είναι βινυλιου και από ότι κατάλαβα υπάρχει περίπτωση να περιέχουν αμίαντο. Επειδή δεν θέλω να τα αφαιρέσω για αυτό τον λόγο πειράζει αν κολλήσω κατευθείαν τα καινούρια πάνω από αυτά?? Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν τα καινούρια (είτε μόνα τους είτε μαζί με το από κάτω πλακάκι)? Υπάρχει καμία ειδική κόλλα ή αστάρι για αυτή τη δουλειά?
Τα πλακάκια είναι περίπου σαν και αυτά http://www.asbestosadvisor.net/upload/a ... es%202.jpg αλλά σε ανεστραμμένα χρώματα . Το αστείο είναι ότι έχω δει τέτοια πλακάκια σε αρκετά ιατρεία .
-
Δεν υπάρχει πρόβλημα να κολλήσεις πλακάκι πάνω σε πλακάκι. Πρέπει όμως να μπει ισχυρή κόλλα πλακιδίων. Να πεις στον προμηθευτεί σου τι θες να κάνεις και αυτός θα σου δώσει την κατάλληλη κόλλα.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Θέλω να περάσω καινούρια κεραμικά πλακάκια στο εξοχικό μου. Τα παλιά που έχει ήδη νομίζω είναι βινυλιου και από ότι κατάλαβα υπάρχει περίπτωση να περιέχουν αμίαντο. Επειδή δεν θέλω να τα αφαιρέσω για αυτό τον λόγο πειράζει αν κολλήσω κατευθείαν τα καινούρια πάνω από αυτά?? Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν τα καινούρια (είτε μόνα τους είτε μαζί με το από κάτω πλακάκι)? Υπάρχει καμία ειδική κόλλα ή αστάρι για αυτή τη δουλειά?Τα πλακάκια είναι περίπου σαν και αυτά http://www.asbestosadvisor.net/upload/a ... es%202.jpg αλλά σε ανεστραμμένα χρώματα . Το αστείο είναι ότι έχω δει τέτοια πλακάκια σε αρκετά ιατρεία .
Για να κολλησουν πανω στα πλαστικα πλακακια, τα νεα κεραμικα, θα χρειαστει και ασταρι και να αγριεψεις την επιφανεια, χωρις ομως αυτο να σου εξασφαλισει οτι δεν θα ξεκολλησουν, αυτο θα εξαρτηθει απο την υγρασια του χωρου και τις αλλαγες θερμοκρασιας.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]