-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
μια φορά στην ζωή μου πάτησα γάτα... πριν 15 χρόνια... και ακόμα περνάει η σκηνή μπροστά από τα μάτια μου)
Ζήσε κι άσε τους άλλους (γάτους) να πεθάνουν.
-
Ο χρήστης glenn077 έγραψε:
μια φορά στην ζωή μου πάτησα γάτα... πριν 15 χρόνια... και ακόμα περνάει η σκηνή μπροστά από τα μάτια μου)
ΑΝ KAI ΖΩΟ ΦΙΛΟς,θα πω εδώ, ότι δεν είναι ότι πιο εύκολο, να κρατησεις αυτοκίνητο, όταν πατήσεις γάτα. ειδικά αν είναι ελαφρύ τυπου ΦΙΑΤ ΠΑΝΤΑ...ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ, διοτι δεν μπορείς να φρεναρεις , απο την στιγμη που μπλεξει το ζωντανο κάτω απο τις ρόδες,και ειναι ανεξέλεγκτο! ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατι δεν θα πεθάνουν μόνο οι γάτοι
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΑΝ KAI ΖΩΟ ΦΙΛΟς,θα πω εδώ, ότι δεν είναι ότι πιο εύκολο, να κρατησεις αυτοκίνητο, όταν πατήσεις γάτα. ειδικά αν είναι ελαφρύ τυπου ΦΙΑΤ ΠΑΝΤΑ...ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ, διοτι δεν μπορείς να φρεναρεις , απο την στιγμη που μπλεξει το ζωντανο κάτω απο τις ρόδες,και ειναι ανεξέλεγκτο! ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατι δεν θα πεθάνουν μόνο οι γάτοι
To...έζησα για...τα καλά αυτό που λές... με Fiat Uno την πάτησα ...αλλά το κράτησα...
-
τωρα θα ξεσηκωθούν οι ιταλόφιλοι.......
-
Διαβάστε το άρθρο 7 της κοινοτικής οδηγίας και θα καταλάβετε γιατί πληρώνουμε διόδια.
Ζούγκλα = παραπληροφόρηση (για ακόμη μια φορά!)
(αντιγραφή και επικόλληση του: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1999:187:0042:0050:EL:PDF απευθείας στο address bar)
-
Ο χρήστης Fpolis έγραψε:
Διαβάστε το άρθρο 7 της κοινοτικής οδηγίας και θα καταλάβετε γιατί πληρώνουμε διόδια.Ζούγκλα = παραπληροφόρηση (για ακόμη μια φορά!)
(αντιγραφή και επικόλληση του: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1999:187:0042:0050:EL:PDF απευθείας στο address bar)
Το διαβασα αλλα βρηκα καποια παραγραφο που να εμπιπτει η Ελλαδα
-
Δεν κατάλαβα για να πω την αλήθεια. Εκτός αν εννοεί στο άρ. 7 § 2α εδ. β' ότι το 'γενικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων' αναφέρεται στη συγκεκριμένη περιοχή κι όχι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Γενικά δεν βλέπω επιχείρημα υπέρ της πληρωμής διοδίων, αλλά το διάβασα βιαστικά. -
- α) Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες
αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια
λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές
έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των
αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών,
σηράγγων και ορεινών διαβάσεων.
Ωστόσο, σε κράτος μέλος στο οποίο δεν υπάρχει γενικό
δίκτυο αυτοκινητοδρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανα κατε-
ύθυνση που έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, είναι δυνατόν
να εισπράττονται διόδια ή τέλη χρήσης για τη χρησιμο-
ποίηση της τεχνικώς ανωτάτης κατηγορίας οδών του εν
λόγω κράτους μέλους.
*Αν και αυτο δεν πρεπει να ισχυει για τη χωρα μας.
i) μπορεί να επιβληθούν διόδια και τέλη χρήσης και για
άλλα τμήματα του βασικού οδικού δικτύου, ιδίως
— όταν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας,
— σε κράτος μέλος στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος
της χώρας στερείται συνεκτικού δικτύου αυτοκινητο-
δρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που
έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, στο μέρος αυτό
του κράτους αλλά μόνο** σε δρόμους που χρησιμο-
ποιούνται για διεθνείς και διαπεριφερειακές μεταφο-
ρές βαρέων εμπορευμάτων**, εφόσον η κυκλοφορία
και η πληθυσμιακή πυκνότητα δεν δικαιολογεί οικο-
νομικά την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ή οδών με
δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που έχουν παρεμφερή
χαρακτηριστικά,Μονη ενσταση οτι το εγγραφο ειναι του 1999 και ισως εχει αλλαξει κατι...και πια ειναι η πληθυσμιακη πυκνοτητα που δικαιολογει την κατασκευη αυτοκινητοδρομου.
- α) Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες
-
Aγωγές εναντίον οδηγών που δεν πλήρωσαν διόδια
Σε αγωγές εναντίον 25 οδηγών που δε δέχθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων προχώρησε η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η οποία εκμεταλλεύεται το τμήμα της εθνικής οδού από την Ελευσίνα μέχρι την Κόρινθο και την Πάτρα.
Με ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων – Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο ενάντια στα διόδια αναφέρουν ότι: «Πανικόβλητη η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ προέβη σε αγωγές σε βάρος 25 συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών.
*
Συγκεκριμένα, αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλεύεται διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
*
Η εκδίκαση θα γίνει στο ειρηνοδικείο του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012. Η εταιρία είσπραξης διοδίων έχει νοιώσει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Από την μια έχει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που απαιτούν Ελεύθερους και Ασφαλείς δρόμους και Δεν πληρώνουν διόδια.Από την άλλη υπάρχει η επικείμενη στις 5 Οκτώβρη 2010 αγωγή σε βάρος της εκ μέρους των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες, ζητούν κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες. Έτσι σε κράτος πανικού η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία έχει οδηγηθεί σε ενέργειες που μόνο θυμηδία προκαλούν, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί, αυτό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας.
Όπως δήλωσε και ο δικηγόρος των συμπολιτών μας το περιεχόμενο της αγωγής της εταιρίας το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει ειρωνικά χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο. Η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την εκδίκαση της αγωγής σε βάρος της γιατί πιθανολογεί απόφαση δυσάρεστη γι’ αυτήν ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναχαιτίσει το κύμα των συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και μάλιστα στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών.
Το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ούτε αναχαιτίζεται. Αντίθετα ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. Θα μετατρέψουμε τις δίκες σε βάρος μας σε καταδίκες των συμβάσεων παραχώρησης και θα απαιτήσουμε την οριστική τους κατάργηση. Απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή 3 Οκτώβρη με ανοίγματα σταθμών διοδίων της Ολυμπίας οδού.
-
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
-
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κίνημα ενάντια στα διόδια πατήστε εδώ:
-
-
Δεν πληρωνουμε διοδια
Την περασμενη τεταρτη ξεκίνησε το ΚΑΠΗ Μετεωρων πολιχνης στη θεσ/νικη εκδρομη στην πελοππονησο ο οδηγος του λεωφορειου αρνηθηκε να πληρωσει διοδια σε ολοκληρη την διαδρομη μεχρι την πατρα , οταν εφτασε το λεωφορειο στην γεφυρα του Ριο και ο οδηγος αρνηθηκε να πληρωσει και εκει ο υπευθυνος καλεσε περιπολικο και μετα απο μια μικρη ενταση ξεκινησε το λεοφωρειο για την πατρα χωρις να πληρωσει το περιπολικο ακολουθησε το λεοφωρειο μεχρι την Πατρα και ζητησε απο τον οδηγο να παει το στο τμημα οι επιβατες αποφασισαν ή ολοι ή κανενας στο τμημα και ετσι μετα απο μια μικρη συνελευση οδηγηθηκαν ολοι στο τμημα εκει λοιπον ο δοιηκοιτης προς τιμην του επηπληξε το πληρωμα του περιπολικου λεγοντας του επι λεξη ''γιατι τους εφερες τους ανθρωπους εδω τι κάνανε ? εχεις κανενα συμφερον απο τα διοδια ειναι δικη σου η εταιρεια ,και εγω δεν πληρωνω , αν θελει ο εκπρωσοπος της εταιρειας να κανει μυνηση, δωστε του τα στοιχεια του οδηγου και των επιβατων ,αφου η αποφαση να μην πληρωνουν τα διοδια ειναι παρμενη απο κοινου η, αλλοιως να φυγουν.
Την στιγμη εκεινη ο οδηγος, ψευδως ειπε οτι ο οδηγος χτυπησε με το λεοφωρειο τον υπευθυνο της εταιρειας αλλα μαλλον ο δοιηκητης ξεροντας τις λαμογιες και τις ψευδεις μαρτυριες των μπατσων σε αναλογες μαρτυριες εληξε εκει το σωμβαν ζητωντζς συγνωμη απο τον οδηγο και τους εκδρομεις, μπραβο στον οδηγο αλλα και στους ηλικιωμενους εκδρομεις, να αποτελεσουν παραδειγμα και σε άλλουςαπο indymedia
-
Και μπράβο και στην Διοικητάρα!!!
-
Το να μη πληρώνεις διόδια μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες.
Φαντάζομαι έχετε κρατήσει τα διαφημιστικά των βουλευτών που σας στέλνουν πριν τις εκλογές.
Πάρτε τους τηλέφωνο και πείτε ότι εσείς και όλοι οι γνωστοί σας δεν θα τους ψηφίσουν αν δεν αρχίσουν τις ερωτήσεις στη βουλή για τις συμβάσεις των διοδίων. -
ποιος να τα βαλει με το ΚΑΠΗ μετεωρων πολιχνης!
-
We don't pay, we don't pay. Now they need lawyer
-
Το προηγουμενο πσκ επρεπε να κατεβω Αθηνα και ενω σχεδον ειχα καταληξει στο να παρω το τραινο τελευταια στιγμη αποφασισα να κατεβω με το αυτοκινητο.
Ειχα ηδη δει βεβαια ολη την προηγουμενη εβδομαδα αρκετα βιντεακια στο ιντερνετ σχετικα με το κινημα του να μην πληρωνουμε διοδια κλπ.
Ενας απο τους λογους που δεν ηθελα να κατεβω με το αυτοκινητο ηταν και το οτι ημουν σιγουρος οτι το να σταματαω καθε λιγο και λιγακι και να πληρωνω τα διοδια θα μου εσπαζε τα νευρα...
Μεχρι τωρα ποτε δεν ειχα αρνηθει να πληρωσω διοδια και θεωρουσα ως ενα βαθμο και λογικο το να πληρωσω διοδια για εναν δρομο ασφαλη με τουλαχιστον 2 ρευματα κυκλοφοριας ανα κατευθυνση.
Για να μην τα πολυλογω.... πληρωσα το 2ευρω μου στα διοδια των Μαλγαρων σε εναν (περιεργως για υπαλληλο διοδιων...)πολυ ευγενικο υπαλληλο και στην συνεχεια πληρωσα 2,90 στα (ιδιωτικα) διοδια πριν τον Πλαταμωνα. Μετα τα τελευταια διοδια σε ελαχιστα χιλιομετρα ο δρομος παυει να ειναι οπως κανονικα θα επρεπε και ειναι ο γνωστος κακος ελληνικος δρομος με στροφες, μετρια εως κακη ποιοτητα ασφαλτου και τις γνωστες λακουβες και κακοτεχνιες.....
Μετα απο περιπου 20 χλμ του δρομου που περιεγραψα (μπορει παραπανω , μπορει και λιγοτερο) ακολουθει ενα κομματι 3-4 χλμ ευρωπαικων προδιαγραφων αυτοκινητοδρομου και ενω βλεπεις απο μακρυα οτι ξεκιναει ο δρομος των Τεμπων ξαναεχει διοδια.....
Μολις εφτασα στα διοδια και ειδα το αντιτιμο των 2,20 που μου ζητουσα να πληρωσω για τον καροδρομο του Πλαταμωνα και των Τεμπων θολωσα..... Μπορω να πω με ενα σχετικο εκνευρισμο αρχισα να ζηταω τον λογο που θα επρεπε να ξαναπληρωσω διοδια για εναν δρομο που θα επρεπε να ειναι ντροπη να αποκαλειται Εθνικη Οδος.... Της εξηγησα οτι πληρωσα στα προηγουμενα διοδια, θα πληρωσω τα επομενα που ο δρομος θα ειναι ανταξιος μιας Εθνικης Οδου αλλα αυτα τα γ@@@@@ διοδια δεν τα πληρωνω γιατι νοιωθω οτι με κοροιδευουν και οτι αν δεν αντιδρασω θα νοιωθω μ@@@@@@...
Η κοπελα μου εξηγησε οτι αυτη δεν μπορει να ανοιξει την μπαρα και οτι αν θελω πρεπει να κατεβω και να την ανοιξω εγω, το οποιο και εκανα....
Απο εκει και περα τα υπολοιπα διοδια τα πληρωσα κανονικα αφου και ο δρομος ηταν σχεδον οπως θα επρεπε να ειναι.....
Το ιδιο εκανα και στο γυρισμο , δηλαδη πληρωσα ολα τα υπολοιπα εκτος απο αυτα μεταξυ Τεμπων και Πλαταμωνα....
Δεν ξερω αν θα βρω τον μπελα μου και σιγουρα δεν αξιζει η ολη φασαρια για τα 2,20 + 2,20 ευρω που γλιτωσα αλλα εκεινη την στιγμη ημουν τοσο εκνευρισμενος και τοσο θυμωμενος με το κρατος αλλα και τους ιδιωτες που μας εκμεταλλευονται καθημερινα που ηθελα κι εγω να κανω την επανασταση μου.....
Απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας αυτο που μου συνεβη και θα ηθελα να ακουσω τις δικες σας αποψεις ή εμπειριες.... -
Ο χρήστης Johnny_S έγραψε:
Το προηγουμενο πσκ επρεπε να κατεβω Αθηνα και ενω σχεδον ειχα καταληξει στο να παρω το τραινο τελευταια στιγμη αποφασισα να κατεβω με το αυτοκινητο.
Ειχα ηδη δει βεβαια ολη την προηγουμενη εβδομαδα αρκετα βιντεακια στο ιντερνετ σχετικα με το κινημα του να μην πληρωνουμε διοδια κλπ.
Ενας απο τους λογους που δεν ηθελα να κατεβω με το αυτοκινητο ηταν και το οτι ημουν σιγουρος οτι το να σταματαω καθε λιγο και λιγακι και να πληρωνω τα διοδια θα μου εσπαζε τα νευρα...
Μεχρι τωρα ποτε δεν ειχα αρνηθει να πληρωσω διοδια και θεωρουσα ως ενα βαθμο και λογικο το να πληρωσω διοδια για εναν δρομο ασφαλη με τουλαχιστον 2 ρευματα κυκλοφοριας ανα κατευθυνση.
Για να μην τα πολυλογω.... πληρωσα το 2ευρω μου στα διοδια των Μαλγαρων σε εναν (περιεργως για υπαλληλο διοδιων...)πολυ ευγενικο υπαλληλο και στην συνεχεια πληρωσα 2,90 στα (ιδιωτικα) διοδια πριν τον Πλαταμωνα. Μετα τα τελευταια διοδια σε ελαχιστα χιλιομετρα ο δρομος παυει να ειναι οπως κανονικα θα επρεπε και ειναι ο γνωστος κακος ελληνικος δρομος με στροφες, μετρια εως κακη ποιοτητα ασφαλτου και τις γνωστες λακουβες και κακοτεχνιες.....
Μετα απο περιπου 20 χλμ του δρομου που περιεγραψα (μπορει παραπανω , μπορει και λιγοτερο) ακολουθει ενα κομματι 3-4 χλμ ευρωπαικων προδιαγραφων αυτοκινητοδρομου και ενω βλεπεις απο μακρυα οτι ξεκιναει ο δρομος των Τεμπων ξαναεχει διοδια.....
Μολις εφτασα στα διοδια και ειδα το αντιτιμο των 2,20 που μου ζητουσα να πληρωσω για τον καροδρομο του Πλαταμωνα και των Τεμπων θολωσα..... Μπορω να πω με ενα σχετικο εκνευρισμο αρχισα να ζηταω τον λογο που θα επρεπε να ξαναπληρωσω διοδια για εναν δρομο που θα επρεπε να ειναι ντροπη να αποκαλειται Εθνικη Οδος.... Της εξηγησα οτι πληρωσα στα προηγουμενα διοδια, θα πληρωσω τα επομενα που ο δρομος θα ειναι ανταξιος μιας Εθνικης Οδου αλλα αυτα τα γ@@@@@ διοδια δεν τα πληρωνω γιατι νοιωθω οτι με κοροιδευουν και οτι αν δεν αντιδρασω θα νοιωθω μ@@@@@@...
Η κοπελα μου εξηγησε οτι αυτη δεν μπορει να ανοιξει την μπαρα και οτι αν θελω πρεπει να κατεβω και να την ανοιξω εγω, το οποιο και εκανα....
Απο εκει και περα τα υπολοιπα διοδια τα πληρωσα κανονικα αφου και ο δρομος ηταν σχεδον οπως θα επρεπε να ειναι.....
Το ιδιο εκανα και στο γυρισμο , δηλαδη πληρωσα ολα τα υπολοιπα εκτος απο αυτα μεταξυ Τεμπων και Πλαταμωνα....
Δεν ξερω αν θα βρω τον μπελα μου και σιγουρα δεν αξιζει η ολη φασαρια για τα 2,20 + 2,20 ευρω που γλιτωσα αλλα εκεινη την στιγμη ημουν τοσο εκνευρισμενος και τοσο θυμωμενος με το κρατος αλλα και τους ιδιωτες που μας εκμεταλλευονται καθημερινα που ηθελα κι εγω να κανω την επανασταση μου.....
Απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας αυτο που μου συνεβη και θα ηθελα να ακουσω τις δικες σας αποψεις ή εμπειριες....δηλαδη αν τα goodys σου επεβαλαν να αγοραζεις ενα γευμα καθε 30-40χμ εσυ δε θα αντιδρουσες? Ειναι απολυτως παρανομοι κ σε αυτο που πονταρουν ειναι στο κλασσικο φιλοτιμο μας του 'ελα μωρε δε βαριεσαι. θα μαλωσω για 2ευρω'. Συμφωνω οτι σε καποια κομματια εχουν κανει δουλεια ΑΛΛΑ ειναι μονο για λιγα χμ πριν τα επομενα διοδια κ αυτο για να εχεις μια αισθηση οτι κινεισαι σε αυτοκινητοδρομο κ η συχνοτητα με την οποια σταματας ειναι απολυτως εκνευριστικη. Και αντε να πω οτι συμφωνω μαζι σου που πληρωσες. Στο πεταλου του μαλλιακου πληρωσες κ εκει??? Μηπως πετυχες πρασινο το φαναρι στη στυλιδα γιαυτο δεν σου φανηκε περιεργο???
Και ξαναλεω δεν ειναι τοσο πολυ οικονομικο το θεμα (για εμας που κατεβαινουμε μια στο τοσο για 'διακοπες') αλλα ειναι ηθικο. Σε κλεβουν κανονικα.
Σε καθε περιπτωση φιλε johny αν νομιζεις οτι παρανομεις εκεινη τη στιγμη που αρνεισαι να πληρωσεις κ νιωθεις οτι εξαπατας τη κοπελα στο γκισε κ ολη την εταιρια, πες τους να φωναξουν την αστυνομια να λυσετε τη διαφορα σας. Εγω παντως σε ενα σταθμο διοδιων που το απαιτησα να καλεσουμε το 100 μου ανοιξαν χωρις 2η κουβεντα. Δε ξερω αν λεει κατι απο μονο του.
-
Που το ξερεις οτι το φαναρι στην Στυλιδα ηταν οντως πρασινο...?
Περα απο την πλακα τα υπολοιπα διοδια ηταν σε λογικα τμηματα της εθνικης οδου. Μπορει να ηταν εκνευριστικα κοντα το ενα με το αλλο αλλα ηταν σε σημεια που ο δρομος ηταν αξιοπρεπης... πχ απο τα διοδια μετα τα Τεμπη μεχρι τα διοδια της Λαρισας μεσολαβουσαν καπου 35 χλμ....
Τα διοδια στον Μαλλιακο δεν λειτουγουσαν αλλα ηταν σχεδον ετοιμα οποτε δεν θα μου κανει εντυπωση αν σε λιγο αρχισουν να λειτουργουν και εκεινα....
Και για να σου λυσω την απορια αν λειτουργουσαν και εκεινα με την παρουσα κατασταση του δρομου ουτε εκεινα θα τα πληρωνα.... -
Για τα διόδια του Μαλιακού υπάρχει εμπλοκή καθώς ο δρόμος δεν έχει ακόμα τελειώσει.
-
θα ήθελα να ακούσω όλους αυτούς που λένε ότι δεν πληρώνουν διόδια και προτρέπουν και άλλους να μην πληρώσουν όταν διαβάσουν τα παρακάτω: (κάνω bold τα πολύ βασικά)
ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΡΙΟ ΚΑΙ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
Μαζική αγωγή σε δεκάδες πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Η εκδίκαση θα γίνει στο ειρηνοδικείο του Πειραιά, λόγω της διεύθυνσης του πρώτου εκ των εναγομένων, τον Φεβρουάριο του 2012.
Μιλώντας για το ζήτημα ο Δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας ως εκπρόσωπος της ομάδας πολιτών που αντιδρούν στα διόδια και δεν πληρώνουν, σχολίασε το περιεχόμενο της αγωγής που είναι γραμμένη σε πάνω από 160 σελίδες, λέγοντας πως επί της ουσίας σκοπός της εταιρείας είναι ο εκφοβισμός των πολιτών, γιατί το κίνημα εναντίον της πληρωμής των διοδίων της συγκεκριμένης Εθνικής οδού Πατρών Κορίνθου λόγω της κατάστασης που αυτή βρίσκεται σήμερα, μεγαλώνει.
Ο κ. Βαβαρούτας διάβασε ενδιαφέροντα αποσπασματα από το περιεχόμενο της αγωγής, η οποία το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο.
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο θα εκδικαστεί τόσο η αγωγή των πολιτών εναντίον της εταιρείας, όσο και η αγωγή του Δικηγορικού Συλλόγου. Πληροφορίες κάνουν λογο για προσπάθεια εκ μέρους της Ολυμπίας Οδου να αναβληθεί η εκδίκαση, για αγνώστους προς το παρoν λόγους.πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/0 ... _5861.html
ΥΓ: βέβαια το πώς παθαίνει ηθική βλάβη μία εταιρία δεν μπορώ να το φανταστώ , αλλά ΟΚ... Σίγουρα νομικά κάπου στέκει.
ΥΓ2: να σημειώσω ότι είναι τεράστιο ρίσκο για την εταιρία να κάνει αγωγή καθώς αν χάσει, θα σταματήσουν να πληρώνουν όλοι διόδια.
ΥΓ3: Δε μου φαίνεται παράλογο πάντως να ΜΗΝ πληρώνω διόδια για ένα δρόμο που πρακτικά είναι 100km εργοτάξιο -
Η ηθική βλάβη ίσως έχει να κάνει με τη δυσφήμιση της εταιρείας, το βλάψιμο του κύρους της, κτλ.
Έχεις πολύ δίκιο στο εξής: είναι μεγάλο ρίσκο η αγωγή γιατί αν την χάσει θα έχει μεγάλα προβλήματα. Βέβαια, τα προβλήματα αυτά πάω στοίχημα ότι θα προσπαθήσει να τα μεταφέρει με άλλη αγωγή στο κράτος που έκανε την παραχώρηση.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!