-
Είναι επικίνδυνο, κάνεις 3πλάσια χιλιόμετρα και σε μερικά σημεία ουσιαστικά ανύπαρκτο.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
To ποιο δευτερεύον δίκτυο? Για πρότεινε ένα ρεαλιστικό δευτερεύον δίκτυο για να πάει κάποιος από τη Φιλαδέλφεια -ας πούμε- μέχρι τα Οινόφυτα για να δουλέψει.Φιλαδελφεια-Χασια -Σκουρτα -Κλειδι -Οινοφυτα.Εκτος απο το που παει στη δουλεια του μαθαινει και να στριβει...
-
Τα διπλά χιλιόμετρα πατέρα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τα διπλά χιλιόμετρα πατέρα...Μα ολα δικα σου τα θελεις ρε Κωστα Εξ αλλου δεν εθεσες θεμα χιλιομετρων....
-
Δες την προηγούμενη δημοσίευσή μου. Απλά από λάθος έγραψα '3πλασια', αντί για '2πλάσια'.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ποιος μίλησε για κομπίνες, Komis, θα μας τρελανεις;Το επιχείρημα για τους 'δεν πληρώνω' είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι φτωχοί που δεν έχουν να δώσουν διόδια για να πηγαίνουν στην δουλεια τους. Σε περιπτώσεις τύπου βαξεβανη αυτο δεν ισχύει και αν ισχύει, ας πουλησει το ΤΤ να πάρει κάτι πιο φθηνό και να πληρώνει τα διόδια όπως όλος ο κόσμος. Τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε.
Βασίλη, θα του προτεινα να πηγαινει απο το δευτερευον οδικο δικτυο. Αν το κράτος, οπως λες, δεν έχει λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τότε αυτο είναι πολυ πιο σοβαρό απο το να πρέπει κάποιος να κάνει επιπλέον 2 ώρες την ημέρα για να πηγαίνει στην δουλεια του από δρόμο χωρίς διόδια. Ακόμα και τα προβλήματα έχουν διαβαθμισεις.
Μη βιάζεσαι, είπα ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι για τον Βαξεβάνη είναι απαξιωτικός και υποτιμητικός, μόνο και μόνο επειδή είχε ένα ΤΤ, σαν να υποννοείς ότι επειδή έχει ΤΤ δεν έχει δικαίωμα έκφρασης (και αφού μόνο οι εγκληματίες = κομπιναδόροι δεν έχουν δικαιώματα τέτοια, ο κάτοχος ΤΤ εμπίπτει στην κατηγορία αυτή;).
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κάτοχος ΤΤ δεν δικαιούται δια να ομιλεί και να ανθίσταται σε κάτι άδικο; Ο Βαξεβάνης δεν είπε ότι δεν έχει να πληρώσει - μάλιστα παρακαλούσε να ανοίξει τη μπάρα ο αστυνομικός ώστε να περάσει και να βεβαιωθεί παράβαση (απείρως μεγαλύτερο το κόστος γι'αυτόν). Είπε ο άνθρωπος ότι η χρέωση αυτή είναι άδικη και αρνείται να την πληρώσει. Η οικονομική του επιφάνεια είναι άσχετη με το θέμα και το δικαίωμά του να διαμαρτυρηθεί.
Όσο για τους 'δεν πληρώνω' μάλλον εθελοτυφλείς γιατί αναφέρεις ένα μόνο επιχείρημα, ενώ μέσα τους συγκαταλέγονται πολλοί, μην πω οι περισσότεροι, που δεν λένε ότι 'δεν έχω', αλλά λένε ότι 'είναι άδικο'. Και στην τελική κάποιος που αναγκαστικά συνεχίζει να κινεί ένα ΙΧ καθημερινά με την βενζίνη στο 1.70 δεν είναι ότι δεν έχει. Προφανώς και έχει, δεν τα κλέβει ούτε τα κόβει από τα δέντρα. Αλλά είναι εξοργιστικό και άδικο όταν τα λεφτά αυτά τα στερείται από αλλού, για να κονομήσουν ΛΙΓΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ και για να μπαλωθούν ΤΡΥΠΕΣ που δημιούργησαν κάποιοι ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Ο Βαξεβάνης και ο κάθε κάτοχος 'χλιδάτου' ή φτωχού ΙΧ δεν είναι υποχρεωμένος να πρέπει να πουλήσει οποιαδήποτε περιουσία για να του τα φάει το δημόσιο φίλε μου (μέσω φόρων σε νέα φτηνότερη αγορά και στη μεταβίβαση). Ιδιαίτερα όταν η πώληση γίνεται εξαναγκαστικά και απαξιωτικά για τον κάτοχο της περιουσίας μέσω των συνθηκών που έχει επιβάλλει το ίδιο το κράτος (απαξίωση της περιουσίας λόγω τεράστιων ΤΚ, τεκμηρίων κτλ). Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία και απαγορεύει την στέρηση ατομικής περιουσίας από το κράτος. Εξαιρούνται από αυτό οι απαλλοτριώσεις υπέρ εθνικού συμφέροντος, όπου επιβάλλεται αποζημίωση του ιδιοκτήτη και μάλιστα με τιμές ΠΡΟ της απαλλοτρίωσης (δηλαδή αν το κράτος με υπέρογκο φόρο καθιστά απαγορευτική την κατοχή και την χρήση οποιουδήποτε αυτοκινήτου, αυτό αποτελεί τεκμηριωμένη στέρηση περιουσίας και αν ήθελε να προχωρήσει έπρεπε 1ον να επικαλεστεί εθνικό συμφέρον και 2ο να ΑΓΟΡΑΣΕΙ πρώτα όλα τα αυτοκίνητα που θίγονται στην τιμή αγοράς πριν το μέτρο και μετά να φορολογήσει ότι θέλει).
Βέβαια βλέπεις ότι κανείς πολίτης δεν κινείται νομικά (αν και θα κέρδιζε άνετα οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση) γιατί 1) η δικαιοσύνη είναι πολύ αργή 2) η μήνυση πλέον κοστίζει 3) το όφελος θα ήταν μικρότερο από τη ζημία (σε χρόνο και χρήμα). Έτσι δίνεται πάτημα σε ορισμένους αγράμματους ανήθικους και ανίκανους να καταστρατηγούν τους βασικότερους κανόνες της πολιτείας καταπατώντας τους όρκους που έχουν δώσει, και σε μερικούς άλλους να υποστηρίζουν γνώμες όπως 'ας πουλήσει για να πληρώσει'. Εκεί που δε χρώσταγε δηλαδή, να πουλήσει και ότι έχει και δεν έχει. Ωραία ιδέα!
Η γνώμη να 'πουλήσει' όποιος ότι έχει και δεν έχει λόγω της μαλακίας που δέρνει το κράτος και της όποιας κομπίνας στήνεται εναντίον του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ δεν αποτελεί μόνο ανήθικη και αντικοινωνική στάση, αλλά είναι και ενάντια στις βασικές αρχές της πολιτείας (την οποία κατά τα άλλα κάποιοι λένε ότι υπερασπίζονται και στην τελευταία αποστροφή του κάθε νόμου).
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Όσο για τους 'δεν πληρώνω' μάλλον εθελοτυφλείς γιατί αναφέρεις ένα μόνο επιχείρημα, ενώ μέσα τους συγκαταλέγονται πολλοί, μην πω οι περισσότεροι, που δεν λένε ότι 'δεν έχω', αλλά λένε ότι 'είναι άδικο'.Συμφωνώ μαζί σου εν μέρει αλλά αν δεις τις πρόσφατες δημοσιεύσεις (πχ. Vasgti, taurus) είναι στο μοτίβο ότι τα διόδια είναι υπερβολικά ακριβά, εξ΄ου και ο κόσμος δεν πληρώνει.
Λέω 'εν μέρει' διότι μόνο αν δει κανείς τα ηλίθια βιντεάκια (πχ. ο παπάρας με το Jeep) φαίνεται ότι το 'δεν πληρώνω' είναι 'δεν έχω', είναι 'έχω αλλά είναι ζήτημα αρχής' αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι 'έχω αλλά είναι μαγκιά'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όσο για τους 'δεν πληρώνω' μάλλον εθελοτυφλείς γιατί αναφέρεις ένα μόνο επιχείρημα, ενώ μέσα τους συγκαταλέγονται πολλοί, μην πω οι περισσότεροι, που δεν λένε ότι 'δεν έχω', αλλά λένε ότι 'είναι άδικο'.
Συμφωνώ μαζί σου εν μέρει αλλά αν δεις τις πρόσφατες δημοσιεύσεις (πχ. Vasgti, taurus) είναι στο μοτίβο ότι τα διόδια είναι υπερβολικά ακριβά, εξ΄ου και ο κόσμος δεν πληρώνει.
Λέω 'εν μέρει' διότι μόνο αν δει κανείς τα ηλίθια βιντεάκια (πχ. ο παπάρας με το Jeep) φαίνεται ότι το 'δεν πληρώνω' είναι 'δεν έχω', είναι 'έχω αλλά είναι ζήτημα αρχής' αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι 'έχω αλλά είναι μαγκιά'.
Κι εγώ συμφωνώ ότι οι εκφραστές του 'Δεν πληρώνω' αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο φάσμα στον άξονα μαλακίας->σοβαρότητας. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι η σιωπηλή πλειοψηφία που δεν πληρώνει ή αποφεύγει να πληρώσει, είναι γιατί το θεωρεί άδικο. Και πιστεύω ακράδαντα ότι η θέση του Βαξεβάνη να απαιτεί να του βεβαιωθεί παράβαση ώστε να την προσβάλλει στο δικαστήριο ήταν ο σωστός και πλέον έντιμος τρόπος προβολής αντίστασης (μετά είναι το 'πάω από τον παλιό όπου μπορώ' και τέλος, σαν ύστατη λύση η διέλευση δίχως πληρωμή). Τέλος πιστεύω ότι όσο κατακριτέα είναι τα βιντεάκια με το στύλ του Jeepάρα, άλλο τόσο είναι η προσπάθεια μερικών να απαξιώσουν όλα τα φαινόμενα αντίδρασης μόνο και μόνο στοχεύοντας επιλεκτικά σε τέτοια παραδείγματα και γενικεύοντάς τα παντού.
-
Το να προεξοφλείς την έκβαση μιας δίκης μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω, Komis. Ξαναλέω, το πράγμα είναι σχετικά απλό. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να φτιάξουμε και να συντηρήσουμε σωστά ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητόδρομων. Λεφτά για να το κάνουμε δεν έχουμε και το γιατί δεν έχουμε είναι πολύ πιο οδυνηρό από όσο θέλει να πιστεύει πολύς κόσμος.
Αντί να ρίξει ΚΑΙ αυτό το βάρος στον φορολογούμενο, η πολιτεία αποφασίζει ότι μέρος του κόστους θα χρηματοδοτήσει ο χρήστης μέσω διοδίων. Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον εξασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι που πραγματικά ζουν στην φτώχεια (και φτώχεια δεν σημαίνει δεν έχω να πληρώσω διόδια όταν πάω βόλτα με την οικογένεια μου, αλλά δεν έχω να φάω και περιμένω την αγροτική σύνταξη για να πάρω τα απολύτως απαραίτητα) δεν θα κληθούν να βγάλουν και πάλι το φίδι απ' την τρύπα.
Και ναι, έχει σημασία το ποιοι διαμαρτύρονται και ζητούν αναδιανομή του πλούτου. Χρειάζεται βέβαια απύθμενο θράσος για να βγαίνεις δημόσια και να ζητάς να σου πληρώνει ο φορολογούμενος την διέλευση με ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, αλλά το είδαμε και αυτό.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να προεξοφλείς την έκβαση μιας δίκης μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω, Komis. Ξαναλέω, το πράγμα είναι σχετικά απλό. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να φτιάξουμε και να συντηρήσουμε σωστά ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητόδρομων. Λεφτά για να το κάνουμε δεν έχουμε και το γιατί δεν έχουμε είναι πολύ πιο οδυνηρό από όσο θέλει να πιστεύει πολύς κόσμος.Αντί να ρίξει ΚΑΙ αυτό το βάρος στον φορολογούμενο, η πολιτεία αποφασίζει ότι μέρος του κόστους θα χρηματοδοτήσει ο χρήστης μέσω διοδίων. Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον εξασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι που πραγματικά ζουν στην φτώχεια (και φτώχεια δεν σημαίνει δεν έχω να πληρώσω διόδια όταν πάω βόλτα με την οικογένεια μου, αλλά δεν έχω να φάω και περιμένω την αγροτική σύνταξη για να πάρω τα απολύτως απαραίτητα) δεν θα κληθούν να βγάλουν και πάλι το φίδι απ' την τρύπα.
Και ναι, έχει σημασία το ποιοι διαμαρτύρονται και ζητούν αναδιανομή του πλούτου. Χρειάζεται βέβαια απύθμενο θράσος για να βγαίνεις δημόσια και να ζητάς να σου πληρώνει ο φορολογούμενος την διέλευση με ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, αλλά το είδαμε και αυτό.
Φίλε η μόνη επιτακτική ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι να βγεί η χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας και να εξοστρακιστούν όσοι εκλέγονταν ή είχαν θέσεις πολιτικής ευθύνης τα τελευταία 20 χρόνια. Δε θα βουλιάξει η χώρα ούτε κρίνεται η ικανότητά της να βγεί στις αγορές αν δεν φτιάξουμε τους δρόμους. Όπως ζούσαμε 40 χρόνια με τους παλιούς δρόμους, μπορούμε να ζήσουμε άλλα 10 ή μέχρις ότου να έχουμε λεφτά να μπορούμε και να τους φτιάξουμε αλλά και να τους χρησιμοποιούμε. Αλλιώς θα πάμε σε κάτι σαν τα Ολυμπιακά ακίνητα που σαπίζουν άδεια. Τι νόημα έχει να φτιάξεις τους δρόμους για να τους χρησιμοποιεί ο κανένας; Και επίσης, για μισό, τι είπες δεν έχουμε λεφτά; ΟΚ - όποιος δεν έχει λεφτά δεν αγοράζει φίλε. Δεν υποθηκεύει γενιές για 30 χρόνια (εκμετάλλευση των δρόμων από ιδιωτικές). Στόπ σε όλα τα έργα, σκοτίδια μας. Όταν θα έχουμε βλέπουμε. Δε θα ξεχειλώσει ο δικός μας κwλος για να κονομήσει ο Μπόμπολας και τα πολιτικά του τσιράκια.
Και ναι σωστά λες ότι έχει σημασία ποιοί ζητούν αναδιανομή πλούτου. Χρειάζεται απύθμενο θράσος να ζητάς να σου πληρώσει ο φορολογούμενος το πολυτελέστατο πολιτικό γραφείο σου και τα έξοδά του κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ για να βγαίνεις βουλευτής και να κονομάς. Όμως το είδαμε κι αυτό. Και απύθμενο θράσος να υπογράφεις επιζήμιες για το δημόσιο συμβάσεις παραχώρησης και να μην έχεις μπεί φυλακή. Όμως το είδαμε κι αυτό. Αλλά ενάντια στον Σουφλιά και τους συνεχιστές του, δε σε είδα να εκφράζεσαι. Είπαν οι άρχοντες ότι πρέπει να φτιάξουμε δρόμο; Μάλιστα κύριε, yes sir, ότι πείτε. Πρέπει να γίνει ο δρόμος. Σήμερα. Να σφιχτούν τα δουλικά να πληρώσουν. ΠΟΥ ΖΕΙΣ; Δε σε είδα να βγαίνεις να πεις επί της ουσίας, αν χρειαζόμαστε ή αν μπορούμε οικονομικά να έχουμε σε τέτοια περίοδο τέτοια κατασκευαστικά έργα. Μόνο το πως θα πληρωθούν σε ενδιαφέρει. Μετά απορείς που μερικοί από εδώ μέσα κράζουν κάποιους ότι πληρώνονται για να γράφουν στο φόρουμ.
Δεν κατάλαβα, ο Βαξεβάνης σου έφταιξε; Χαλάει τη σούπα; (και να φανταστείς δεν τον πάω μία τον Βαξεβάνη!!!!). Και να σου πω και την τελική, γιατί τα βάζεις με τον Βαξεβάνη και δεν τα βάζεις με τον οποιοδήποτε κάτοχο μηχανής ο οποίος περνάει τα διόδια με τη μηχανή και άρα του πληρώνουμε τις διελεύσεις ώστε με τα λεφτά του Hyundai Accent να γίνει ο δρόμος για να τον χαίρεται αυτός που δε θα έχει πληρώσει ούτε τα μισά για να γίνει;
Δε θέλω να πιστέψεις ότι τρέφω καμμία εμπάθεια προς το πρόσωπό σου ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του φόρουμ. Γράφω πάντα φιλικά και με την ελπίδα να δείς το πράγμα και από μια άλλη οπτική γωνία.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Είναι επικίνδυνο, κάνεις 3πλάσια χιλιόμετρα και σε μερικά σημεία ουσιαστικά ανύπαρκτο.Ε και? Είναι τσάμπα, μπορείς να πας από εκεί. Άλλωστε η εθνική οδός είναι τόσο χάλια που δεν αξίζει καν να δώσεις 2 ευρώ, σιγα
-
Η απάντηση είναι απλή:
-
Αν δε φτιαχτούν οι δρόμοι πώς θα πηγαίνει για σκι με άνεση και ταχύτητα; αφού ο ίδιος μπορεί να αντέξει τα διόδια, πρέπει οι δρόμοι να υπάρχουν για να βολεύεται αυτός, έστω και αν είναι ο μόνος χρήστης του δρόμου.
-
Αν οι ηγέτες της χώρας αποφασίσουν να πάρουν φέρουν πίσω τα κλεμμένα, τότε, θα είμαστε όλοι ίσοι και θα έρχεστε κι εσείς στους δρόμους και δε θα μπορώ να κινούμαι με την 325 με 250 Km/h με άνεση και ασφάλεια.
-
Αν δεν πληρώνετε κι εσείς διόδια, τότε, θα αυξηθούν για εμένα και δε θα μπορώ με την ίδια συχνότητα να πηγαίνω για σκι.
-
Ο Βαξεβάνης μου χαλάει τη μανέστρα και αντιδρά. Όταν αντιδρά κάποιος διάσημος μπορεί να γίνει και ντόρος, οπότε καλύτερα να σιωπήσει, ειδικά αυτός, πριν έχουμε προβλήματα. Άλλωστε, τα κλεμμένα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν πίσω γιατί το λέω εγώ, ο Χρήστος Λάππας. Οποιαδήποτε προσπάθεια κάνετε θα πέσει στο κενό.
Πραγματικά, έχω απορία τι έχει ψηφίσει στις εκλογές, αν και 99% είμαι σίγουρος για την επιλογή του.
Ευχαριστώ.
Κακώς το γυρίζεις στο προσωπικό [Mod]
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Πραγματικά, έχω απορία τι έχει ψηφίσει στις εκλογές, αν και 99% είμαι σίγουρος για την επιλογή του.
H ερώτηση που κολλάει παντού!
-
Η πρότασή σου είναι λοιπόν, αν κατάλαβα καλά: αύριο έκπτωτες όλες οι κοινοπραξίες και ας σταματήσουν τα έργα, εδώ καράβια πνίγονται (χώρα) βαρκούλες αρμενίζουν (θέλει και αυτοκινητόδρομους). Εχει κάποια βάση, το παραδέχομαι.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση:
ο Τι γίνεται με τις κοινοπραξίες που θα πάνε το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια και, το ξέρεις, θα κερδίσουν ? (παράδειγμα η υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης, το δημόσιο έχει πρώτα απ΄όλα λερωμένη τη φωλιά του με τις δικές του καθυστερήσεις (απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά))
ο Πως θα συντηρηθούν οι υπάρχοντες δρόμοι ? Θα συνεχίσουν να υπάρχουν διόδια ?
ο Με τι θα αντικατασταθεί η (όποια, μικρή αλλά όχι ανύπαρκτη) αναπτυξιακή διάσταση των συγκεκριμένων έργων ? Μην ξεχνάς ότι είναι από τα λίγα πράγματα αυτής της κατεύθυνσης που ακόμα γίνονται. Με άλλα λόγια, αν είναι να σταματήσουν οι αυτοκινητόδρομοι για να υλοποιηθούν καλύτερες εναλλακτικές ανάπτυξης, ναι, αλλά να σταματήσουν για να πληρωθούν για άλλο ένα εξάμηνο μισθοί και συντάξεις και τόκοι, είναι τρέλλα. -
Απορία (χαζή σίγουρα, έχει απαντηθεί, αλλά δεν την βρίσκω)... οι μειώσεις διοδίων θα γίνουν που λέγανε? γιατί κάπου είδα ότι κόλλησε το θέμα με τις τράπεζες
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@komis1Η πρότασή σου είναι λοιπόν, αν κατάλαβα καλά: αύριο έκπτωτες όλες οι κοινοπραξίες και ας σταματήσουν τα έργα, εδώ καράβια πνίγονται (χώρα) βαρκούλες αρμενίζουν (θέλει και αυτοκινητόδρομους). Εχει κάποια βάση, το παραδέχομαι.
δεν είναι ακριβώς απάντηση, περισσότερο με αφορμή αυτά που γράφεις
η αλλαγή του πλαισίου μισθών/εξόδων ασφάλισης κλπ δεν είναι αρκετή για να καλέσει το δημόσιο σε αναδιαπραγμάτευση των όρων των έργων. ο προυπολογισμός έχει κάποιες προβλέψεις οι οποίες δεν ισχύουν. μήπως πρέπει να γίνει αναδιαπργαγμάτυση και εκπτώσεις-επιμήκυνση περάτωσης.
μήπως πρέπει να ιεραρχηθούν τα έργα και κάποια να συνεχίσουν κάποια να σταματήσουν...
μήπως όσα δεν έχουν ξεκινήσει να μην ξεκινήσουν ή να αλλάξει η αρχική μελέτη για κάτι λιγότερο φαραωνικό?ξέρετε στην νότια ιταλία υπάρχουν εξαιρετικοί αυτοκινητόδρομοι πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από όσο προβλέπεται θεωρητικά το φορτίο. και ο λόγος δεν είναι άλλος απο την εμπλοκή της μαφίας στο κατασκευαστικό τομέα.
μήπως βρίσκετε ομοιότητες? -
E όχι και 'φαραωνικό' έργο ένας κανονικός αυτοκινητόδρομος 2 λωρίδων + ΛΕΑ Κόρινθος-Πάτρα, το Τρίπολη-Καλαμάτα, το τέλειωμα του Μαλιακού και η σήραγγα στα Τέμπη.
Ε ίσως να φάει η μαρμάγκα την Ιωνία οδό και τον Ε-65 (και πάλι δεν είναι 'φαραωνικά' αλλά έλλειψη χρημάτων...
-
Αγαπητέ nass,
Δεν υπάρχουν Φαραωνικά Έργα. Η Ιόνια οδός αν δεν γίνει πρακτικά ακυρώνει το σύνολο των έργων που αφορούν τη Γέφυρα. Η Ε65 μπορεί να μην είναι κερδοφόρα σε επίπεδο αυστηρά επιχειρηματικό (για την ώρα) αλλά στρατηγικά αν δεν γίνει θα αφήσει ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδος χωρίς ταχεία πρόσβαση προς τα μεγάλα κέντρα με ότι αυτό σημαίνει για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
E όχι και 'φαραωνικό' έργο ένας κανονικός αυτοκινητόδρομος 2 λωρίδων + ΛΕΑ Κόρινθος-Πάτρα, το Τρίπολη-Καλαμάτα, το τέλειωμα του Μαλιακού και η σήραγγα στα Τέμπη.Ε ίσως να φάει η μαρμάγκα την Ιωνία οδό και τον Ε-65 (και πάλι δεν είναι 'φαραωνικά' αλλά έλλειψη χρημάτων...
Τμηματα της Ιωνιας οδου ειναι και αυτα απαραιτητα... νομιζω για βελτιωση της ασφαλειας στους δρομους... και της μεσης ταχυτητας μετακινησης... ο Ε65 απο την αρχη ψαχνοντουσαν αν επρεπε να γινει.... και γενικα ηταν σιγουροι οτι δεν θα εβγαζε τα λεφτα του.... για αυτο τον 'εμπλεξαν' στα διοδια των αλλων... αυτη ειναι η δικη μου εντυπωση δεν εχω αλλες πληροφορειες απο επισημες ανακοινωσεις...
-
Ρε παλικάρια, αφού το γράφω ότι ΔΕΝ είναι φαραωνικά έργα η Ιωνία και ο Ε-65, ότι έχουν νόημα και χρησιμότητα. Γιαυτό και ρωτάω παραπάνω τον komis1 με τι θα αντικασταθεί η αναπτυξιακή διάσταση των έργων αυτών. Απλά προβλέπω ότι αν σκάσει η φάση με τους εργολάβους και ξαναγυρίσει η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων στο Δημόσιο (*), ότι είναι τα πρώτα που θα τα φάει η μαρμάγκα ελλείψει χρημάτων.
(*) Βασικά πάλι στους εργολάβους θα πάει η κατασκευή (εκτός και αναστηθεί η ΜΟΜΑ), απλά το Δημόσιο θα αναλάβει το ίδιο την είσπραξη των διοδίων και αυτά που έκανε τόσα χρόνια με τόση επιτυχία, όπως συντήρηση επίβλεψη λειτουργίας & ασφάλειας κτλ.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!