-
Το φανταζόσουν 2 χρόνια πριν οτι η βενζίνη θα πήγαινε 60% πάνω τόσο σύντομα? Και τότε αν σε ρώταγα κάτι αντίστοιχο, θα μου ελεγες οτι το ερώτημα στερείται λογικής βάσης. Όπως επισης οτι ΔΕ θα ανέβαινε ο ΦΠΑ, ΔΕ θα γινόντουσαν άλλες περικοπές μισθών κτλ... Τι σε κανει τόσο σιγουρο οτι σε 2-3 χρονια δε θα εχουν διπλασιαστεί?
-
Δεν σε πρόλαβα. Δες λίγο το προηγούμενο μήνυμα μου, αν θέλεις.
Αν όντως διπλασιαζοντουσαν τα διόδια, θα χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο λιγότερο, θα έκανα car pooling, θα την έψαχνα για μηχανή, θα χρησιμοποιούσα πολυ περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφορας. Στη φάση ύφεσης που είμαστε τώρα όμως εξακολουθώ να θεωρώ το σενάριο σου απίθανο.
-
Μπο@#@#λο κράτος, με τσατσά τους πολίτες του.
Και επειδή οι πο@#@νες έφυγαν, όπου νά΄ναι θα κλείσει. -
@ taurus
Το γεγονός ότι υπάρχουν συμβάσεις αυτό μου αρκεί. Τώρα αν το κράτος σε παράβαση αυτών που έχει το ίδιο θεσπίσει αποφασίσει να διπλασιάσει την τιμή των διοδίων τότε δεν νομίζω ότι αυτό δεν θα γινόταν με τα διόδια υπό κρατικό έλεγχο. Αυτό γιατί η εύκολη πάντα λύση ήταν η αύξηση των φόρων και φυσικά το επιπλέον ζέψιμο αυτών που πληρώνουν.
Το θέμα είναι τι υπηρεσίες απολαμβάνουμε τώρα και τι υπηρεσίες είχαμε ότι οι δρόμοι ήταν στο σφιχτό εναγκαλισμό των κρατικών υπηρεσιών. Γιατί εδώ έχουμε το σχιζοφρένες ότι μέλη του φόρουμ που ξιφουλκούν κατά της κρατικής ΔΕΗ και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών να ομιλούν και για τα λαμόγια ιδιώτες στους αυτοκινητόδρομους. Τώρα πως το ίδιο φυσικό πρόσωπο είναι ο φτωχός πλην τίμιος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από τη μία πλευρά και ο κακός και αιμοσταγής διοδιολάγνος από την άλλη αυτό δεν μπορώ προσωπικά να το εξηγήσω.
ΥΓ. Θα φανταζόσουν ποτέ τα μέτρα του ΓΑΠ να τα είχε πάρει ο ΚΚ?? Οι συνδικαλιστές θα είχαν βάλει στη βουλή με ΠΑΟ που θα είχαν στήσει στο Καλλιμάρμαρο και στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ΓΕΝΟΠ, ΑΔΕΔΥ. Αλλά τώρα που ο ΓΑΠ τους τράβηξε το χαλάκι από τα πόδια τριγυρνούν κοιτώντας στο δάπεδο και είναι εξαφανισμένοι από το πρωί ως το βράδυ.
ΥΓ (2). Το καρούλι μου καίει 5.5~5.8 λίτρα στα 100 km για κίνηση με 120 km/h. Για να πάω και να έρθω από Θεσσαλονίκη (1000+ km) θέλω δηλαδή 58 λίτρα. Η αύξηση κατά 60 λεπτά σημαίνει επιβάρυνση 30 €. Η αντίστοιχη επιβάρυνση από τα διόδια είναι 20€ (από 20 στα 40). Αλλά δεν βλέπω κανένα όπως λέει ο Χ.Λ. να διαμαρτύρεται για το τελευταίο. Και αυτό για το δικό μου αμάξι. Σε ένα αμάξι με κατανάλωση 8 ή 10 λίτρα στα 100 όπου η επιβάρυνση 48 ως 60 € τι γίνεται; Μας φταίνε και σε αυτό οι κακές εταιρείες των διοδίων;
-
Και ομως εχθες ειχα μια συζητηση με ενα βενζινα που μου ειπε οτι καλεσε την αστυνομια μιας και ενας πελατης ΑΦΟΥ εβαλε βενζινη δηλωσε ....αδυναμια πληρωμης.Το οργανο δεν μπορεσε να λυσει τη διαφορα και το μονο που εγινε ηταν να αφησει ο μουστερης την ταυτοτητα του και να την παρει οταν φερει τα χρηματα που χρωσταει.Ομως και αυτο ,καθως ελεγε ο παθων βενζινας,δεν ηταν σιγουρο μιας και ανετα δηλωνουν απωλεια ταυτοτητας και βγαζουν καινουργια.
Ωραιος κοσμος,αγγελικα πλασμενος. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χθες επέστρεψα από Β. Ελλάδα. 46,40 ευρώ το συνολικό κόστος διοδίων (πήγαινε-έλα) όταν πέρσι για την ίδια διαδρομή είχα πληρώσει 42,40. Τι συνέπειες όμως μπορεί να κάνει μια αύξηση της τάξεως των 4 ευρώ (10%) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή Σε όλους τους σταθμούς, αν και δεν είχε κίνηση, άκουγες τη γνωστή σειρήνα. Ουκ ολίγες φορές είδα τον μπροστινό μου να κατεβαίνει και να σπρώχνει τη μπάρα και η ταμίας να σημειώνει τον αρ. κυκλοφορίας του. Οι μόνοι που δεν κατέβαιναν ήταν κάτι νταλικέρηδες...
Δεν είναι θέμα αύξησης. Απλά ο Έλληνας συνειδητοποίησε (ή νομίζει) ότι βρήκε ένα τρόπο να απολαμβάνει μια υπηρεσία χωρίς να πληρώνει. Θα το έκανε ακόμα και αν οι τιμές ήταν ίδιες, ή και χαμηλότερες.
Το κίνημα δεν πηγάζει από την λαϊκή αγανάκτηση για τις αυξημενες τιμες (αν και οντως αυτο εδωσε μια δυναμικη) όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε, αλλά απο την σιγουριά ότι η παρανομία δεν θα έχει επιπτώσεις. Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος για τον οποίο έχουν πολλαπλασιαστεί οι περιπτώσεις όσων παραβιάζουν μονοδρομους, παρκάρουν σε πεζοδρόμια, κλείνουν ράμπες αναπήρων, και περνούν με κόκκινο.
Σε ένα κράτος χωρίς ουσιαστική αστυνόμευση, βρίσκουν και τα κάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Μάλγαρα όλοι πληρώνουν.
Και η Αντουανέτα όταν της είπαν ότι ο κόσμος δεν έχει ψωμί είπε ας φάνε παντεσπάνι.
Δυστυχώς αυτές είναι απόψεις όταν η πληρωμή των διόδίων είναι κάτι διαδικαστικό όπως παράδειγμα το να πίνεις ένα ποτήρι νερό.
Υπάρχουν όμως και κάποιες οικογένειες για τις οποίες η πληρωμή των διοδίων δεν είναι κάτι διαδικαστικό αλλά κοστίζει πολύ.
Και όταν είτε είσαι, είτε έχεις περάσει από αυτό το στάδιο καταλαβαίνεις ότι αυτή η άποψη ειδικά στις μέρες μας είναι απίστευτα προκλητική. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ taurusΤο γεγονός ότι υπάρχουν συμβάσεις αυτό μου αρκεί.
Αυτό ποιες συμβάσεις το προβλέπουν? Έλα βρε Χρήστο, μην κοροϊδευόμαστε. Αν όλα είχαν πάει σ' αυτή τη χώρα βάσει συμβάσεων, τότε δε θα μιλάγαμε υπό τη σκέπη του ΔΝΤ.
-
Ενταξει τοτε αν σαν κρατος κοινωνια δεν εχουμε λεφτα να φτιαξουμε τους δρομους ας μεινουν ετσι..... μισοτελειωμενοι και οταν ξανααποκτησουμε περισευμα χρηματων... ας τους συνεχισουμε..... αλλα μεχρι τοτε δεν πρεπει να εχουμε παραπονα για ποιοτητα, η συντηρηση, η βελτιωση...., ολοκληρωση κ.λ.π.
-
Και τι σχέση έχουν οι μισοτελειωμένοι δρόμοι με τα διόδια? Από τα διόδια περιμένουν να τους τελειώσουν? Μην κοροϊδευόμαστε τώρα...
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Και η Αντουανέτα όταν της είπαν ότι ο κόσμος δεν έχει ψωμί είπε ας φάνε παντεσπάνι.
Δυστυχώς αυτές είναι απόψεις όταν η πληρωμή των διόδίων είναι κάτι διαδικαστικό όπως παράδειγμα το να πίνεις ένα ποτήρι νερό.
Υπάρχουν όμως και κάποιες οικογένειες για τις οποίες η πληρωμή των διοδίων δεν είναι κάτι διαδικαστικό αλλά κοστίζει πολύ.
Και όταν είτε είσαι, είτε έχεις περάσει από αυτό το στάδιο καταλαβαίνεις ότι αυτή η άποψη ειδικά στις μέρες μας είναι απίστευτα προκλητική.Είναι απίστευτα πιο προκλητικό όταν άνθρωποι με Audi TT, Porsche Cayenne, ακόμα και BMW 325 απαιτούν απο τον φορολογούμενο να τους χρηματοδοτήσει την άνετη και γρήγορη διέλευση. Τον ίδιο φορολογούμενο στον οποίο η κυβέρνηση κόβει επιδόματα μισθούς και συντάξεις.
-
Χρήστο συμφωνώ απόλυτα αλλά αυτό το 'ακόμα και BMW 325' πως κολλάει?
-
Είναι πιο ταπεινοί.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και όταν είτε είσαι, είτε έχεις περάσει από αυτό το στάδιο καταλαβαίνεις ότι αυτή η άποψη ειδικά στις μέρες μας είναι απίστευτα προκλητική.Είναι απίστευτα πιο προκλητικό όταν άνθρωποι με Audi TT, Porsche Cayenne, ακόμα και BMW 325 απαιτούν απο τον φορολογούμενο να τους χρηματοδοτήσει την άνετη και γρήγορη διέλευση. Τον ίδιο φορολογούμενο στον οποίο η κυβέρνηση κόβει επιδόματα μισθούς και συντάξεις.
Το λέμε,το ξαναλέμε,το ξανα ματαλέμε αλλά δεν το καταλαβαίνεται με τίποτα.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΟΔΙΑ.ΤΕΛΟΣ.Το κίνημα κατά των διοδίων δεν λέει μειώστε τα διόδια γιατί αυτοί που δεν έχουν ΤΤ και BMW δεν μπορούν να πληρώσουν.Λέει καταργήστε τα διόδια.Δεν μπορώ να την καταλάβω αυτη τη διαφοροποίηση με βάση το αμάξι που οδηγεί ο καθένας.Ρε Λάππα έχεις κολλήσει οτί επειδή δεν πληρώνω εγώ διόδια με το porsche και εσύ με το yugo πλερώνεις με χρηματοδοτείς κιόλας για να χρησιμοποιώ το δρόμο.Απορώ σε άλλο κόσμο ζείτε?Εδω βγαίνουν και λένε οτί οι τράπεζες δεν πληρώνουν και δεν προχωρούν τα έργα,τα διόδια που κολλάνε?Λάππα οι τέλειοι οι ιδιώτες που πάντα κάνουν τα καλύτερα έργα και δεν κλέβουν το κόσμο δεν πληρώνουν και δεν προχωράνε τα έργα.Το ξέρω σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις αλλά είναι η αλήθεια δυστηχώς.Οι ιδιώτες απέτυχαν κύριοι..Το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξήσουν τα διόδια σε ΗΔΗ έτοιμους δρόμους,απλά επειδή έστρωσαν 5 κομμάτια άσφαλτο κάπου και έβαλαν και 5 πινακίδες και κατέστρεψαν όλους τους υπόλοιπους.Τα τέμπη κάθε 6 μήνες πέφτουν με τις εργασίες που κάνουν,η κορίνθου πατρών έγινε χωματόδρομος,η ιόνια οδός ακόμη αγνοείται και ο μόνος δρόμος που παραδώσανε είναι ο Τρίπολη-Καλαμάτα.Τρομερό αποτέλεσμα
Υ.Γ και μην μου αναφέρει κανένας έξυπνος το Ρίο-Αντίρριο και Αττική οδό γιατί με 7% ποσοστό στο ένα και 10% στο άλλο ιδιωτική συμμετοχή,εγώ το δρόμο δεν τον λέω ιδιωτικό.Πλιάτσικο του δημοσίου είναι.
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Ρε Λάππα έχεις κολλήσει οτί επειδή δεν πληρώνω εγώ διόδια με το porsche και εσύ με το yugo πλερώνεις με χρηματοδοτείς κιόλας για να χρησιμοποιώ το δρόμο.Δεν έχεις καταλάβει τι γράφει ο Λάππας, ξαναπροσπάθησε...
Hint: αυτό που λες 'να καταργηθούν τα διόδια' -
Απορώ γιατί στην Ελλάδα δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε το απλό και αυτονόητο. Έχουμε από τη μία πλευρά αυτούς που είναι υπερ των διοδίων, άκριτα και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα (προφανώς για λόγους προσωπικών συμφερόντων ή άγνοιας της πραγματικότητας στον υπόλοιπο κόσμο) και από την άλλη αυτούς που ζητάνε πλήρη κατάργηση. Μία μέση λύση δεν μπορεί να βρεθεί; διόδια σε τελειωμένα κομμάτια και αφαίρεση αυτών στα κομμάτια που είναι υπό κατασκευή δεν μπορεί να μπει στο τραπέζι;
Τα πράγματα είναι απλά. Το ύψος του αντιτίμου σε κομμάτια που απλά ασφαλτοστρώθηκαν (βλ. Αφίδνες - Λαμία) μπορεί να είναι χαμηλό. Στα κομμάτια που έφτιαξαν οι εταιρείες εξ ολοκλήρου μπορεί να είναι υψηλότερο και στα κομμάτια που είναι υπό κατασκευή μηδενικό. Επίσης, με εννιαίο τρόπο χρέωσης (κοινό μηχανάκι δηλαδή) και εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες (συχνός χρήστης είναι αυτός που περνάει κάθε εργάσιμη μέρα από 1 σταθμό διοδίων, δηλαδή κάποιος που έχει 200** διελεύσεις το χρόνο περίπου) μπορούμε να ρίξουμε δραματικά τις τιμές και να κάνουμε τη χρήση συμφέρουσα για την πλειοψηφία του κόσμου.
Η στρατηγική που ακολουθείται σήμερα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, είτε σε δρόμους που δε θα τελειώσουν ποτέ, είτε σε δρόμους που θα τους απολαμβάνει μια 'ελίτ' της μορφή των κοτζαμπάσηδων, αν και οι σημερινοί δεν έχουν το ίδιο κύρος και αξιοπιστία (βλ. InFiNiTy που ζητάει αυτό το ρόλο, αλλά ουσιαστικά είναι κενός περιεχομένου, ή Χρήστος Λάππας που ναι μεν είναι υπερ των διοδίων, αλλά επιχειρήματα πέραν του να πληρώσουν όλοι, όχι μόνο εγώ, δεν έχει να αντιπαρατάξει).
Ευχαριστώ.
- Τα παραδείγματα προσωπικά και αναγκαία για να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ με την πενία επιχειρημάτων σε συνδυασμό με την άγνοια.
** Διόρθωση. Λάθος πάτημα πλήκτρου οδήγησε σε 300 αντί 200 διελεύσεις.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
@ taurus
Το γεγονός ότι υπάρχουν συμβάσεις αυτό μου αρκεί.
Αυτό ποιες συμβάσεις το προβλέπουν? Έλα βρε Χρήστο, μην κοροϊδευόμαστε. Αν όλα είχαν πάει σ' αυτή τη χώρα βάσει συμβάσεων, τότε δε θα μιλάγαμε υπό τη σκέπη του ΔΝΤ.
Αγαπητέ... ποιος ορίζει τις τιμές των διοδίων? Το κράτος! Τι ποσοστό αυτών εισπράττει? Με το τέλος του 2011 το ποσοστό θα ξεκινά από το 75% και θα φτάνει το 90%. Μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή από το ποσοστό που εισπράττει μέσω της βενζίνης. Παρόλα αυτά αυτό που σου σημείωσα ότι από τα 20 ευρώ πήγες στα 40 ευρώ ενώ η αντίστοιχη αύξηση της τιμής της βενζίνης είναι πολλαπλάσια θα μου τη σχολιάσει κανείς ή θα πάει και αυτή άπατη;
Φυσικά και αυτό που λες μπορεί να γίνει. Αλλά μόνον με αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που θα πρέπει να κυρωθεί εκ νέου από τη Βουλή.
ΥΓ. Εκείνα τα μεγάλα λόγια των σημερινών κυβερνώντων περί μείωσης της τιμής των διοδίων που πήγαν;
-
ΥΓ. Εκείνα τα μεγάλα λόγια των σημερινών κυβερνώντων περί μείωσης της τιμής των διοδίων που πήγαν;
-
Δεν ξερω τι λένε για την πρόοδο των έργων, ουτε θελω να υποστηρίξω/κατηγορήσω κανέναν, αλλα το ΣΚ που περασα πανω κατω απο τεμπη και Πλαταμωνα τα εργοταξια (φαίνονται να) δουλεύουν.
Δεν ξερω πόσοι δουλευουν απο το συνολο των εργαζομενων, αλλα ακομα και τη νυχτα δουλευουν με τα φωτα (μου θυμισε το πεταλο που οτι ωρα κιαν περνουσα βραδυ έτρεχαν τα φορτηγα ), καθως και χθες Κυριακη έστηναν μια γεφυρα -
@ taurus
Το γεγονός ότι υπάρχουν συμβάσεις αυτό μου αρκεί.
Αγαπητέ... ποιος ορίζει τις τιμές των διοδίων? Το κράτος! Τι ποσοστό αυτών εισπράττει? Με το τέλος του 2011 το ποσοστό θα ξεκινά από το 75% και θα φτάνει το 90%. Μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή από το ποσοστό που εισπράττει μέσω της βενζίνης. Παρόλα αυτά αυτό που σου σημείωσα ότι από τα 20 ευρώ πήγες στα 40 ευρώ ενώ η αντίστοιχη αύξηση της τιμής της βενζίνης είναι πολλαπλάσια θα μου τη σχολιάσει κανείς ή θα πάει και αυτή άπατη;
Φυσικά και αυτό που λες μπορεί να γίνει. Αλλά μόνον με αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που θα πρέπει να κυρωθεί εκ νέου από τη Βουλή.
Αυτό το 90 % από πού προκύπτει?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και ομως εχθες ειχα μια συζητηση με ενα βενζινα που μου ειπε οτι καλεσε την αστυνομια μιας και ενας πελατης ΑΦΟΥ εβαλε βενζινη δηλωσε ....αδυναμια πληρωμης.Το οργανο δεν μπορεσε να λυσει τη διαφορα και το μονο που εγινε ηταν να αφησει ο μουστερης την ταυτοτητα του και να την παρει οταν φερει τα χρηματα που χρωσταει.Ομως και αυτο ,καθως ελεγε ο παθων βενζινας,δεν ηταν σιγουρο μιας και ανετα δηλωνουν απωλεια ταυτοτητας και βγαζουν καινουργια.
Ωραιος κοσμος,αγγελικα πλασμενος.Και ο βενζινας ειναι παρανομος γιατι δεν επιτρεπεται να παρακρατα κρατικο εγγραφο.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!