-
Πιασοκολε η renault.
Ρε παιδια αμα το πάω σε συνεργειο της γειτονιας που ειδικευεται σε renault, θα χασω την εγγυηση?
Αν δηλαδη δεν μπει στο βιβλίο σέρβις σφραγιδα απο επισημο αντιπρόσωπο? -
Ναι βέβαια οσο έχεις εγγύηση μονο εξουσιοδοτημένα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Οχι βεβαια. Ο νομος οριζει οτι η εγγυηση ισχυει κανονικα αρκει να γινεται η συντηρηση απο κρατικα αδειοδοτημενο συνεργειο. Μπορουν να αρνηθουν να καλυψουν μονο το κοστος μη γνησιων ανταλλακτικων σε περιπτωση που αυτα χαλασουν.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Οπως το λέει ο RealZeus είναι.
Η μπορείς να αγοράζεις γνήσια ανταλλακτικά με τιμολόγιο και να γλιτώνεις τις ακριβές εργατοώρες των εξουσιοδοτημένων.Είναι και αυτό ένα σημαντικό όφελος και αν σου χρειαστεί η εγγύηση κάποια στιγμή δεν θα μπορεί κανείς να σου πει ότι δεν είχες γνήσιο ανταλλακτικό και μπλα μπλα μπλα.
-
Ο χρήστης elias74gr έγραψε:
τι συναγερμό προτείνετε για το clio;δεν ήθελα να τοποθετήσω αυτόν που βάζει η αντιπροσωπεία γιατί θέλω να ξέρω τον μάστορα που θα τον τοποθετήσει και επίσης απότι έχω διαβάσει δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο.
Εναν απλο Viper/Clifford canbus με χειριστηριο την καρτα της Ρενο. Προτιμησε εξουσιοδοτημενους στην Ελλαδα, γιατι τα πλαστικα της καμπινας της Ρενο θελουν εμπειρια για να μη γινει ζημια. Οι 2-3 που υπαρχουν Αθηνα κανουν καλη δουλεια.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
-
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!
Υπάρχει κανείς με το 0,9 με τα 90 hp βενζίνη να μας πει εντυπώσεις?
Πήγαινα για το Twingo αλλά το clio νομίζω οτι είναι πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο .
Η εκδοση dynamic που είδα βγαίνει στα 15 κομπλέ ... δεν είναι ασχημη τιμήΣας ευχαριστώ
-
Κάτοχοι υπάρχουν σε παλιότερες σελίδες νομίζω του TCe 90, αλλά όχι τακτικοί φορουμίτες - μάλλον.
Μια δοκιμή του 1.2 TCe 120 hp manual facelift από το in.gr:
http://auto.in.gr/testing/article/?aid=1500122919Δοκιμή 1.5 DCi 90 hp estate facelift από το Autotriti:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 139226.asp -
Μια ακόμη δοκιμή του 1.2 TCe 120 από το Autotriti:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 139442.asp
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Μια ακόμη δοκιμή του 1.2 TCe 120 από το Autotriti:http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 139442.asp
Καλα παλι ταμπούρα βαλανε πισω αντι για δίσκους?!
Γιατι ρε ρενο σε αμαξι με 120 αλογα?
Πάντως στο αρθρο γράφουν πως τα φρενα του ηταν ακουραστα... Αναρωτιεμαι αν κανανε καμια σβελτη καταβαση βουνού -
Στα προσθιοκίνητα-μπροστόβαρα δύσκολα κουράζονται τα πίσω φρένα. Στην πίστα των Σερρών δεν κατάφερα ποτέ να ανάψω τα φρένα του Focus και ας έχει πίσω ταμπούρα, κι ας γύριζα στο 1.50 που είναι το όριο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει το άρθρο.
-
Εγώ πάλι με focus mk1 1.6 σε παρατεταμένη ορεινή κατάβαση με αρκετές φουρκέτες (σε ρυθμούς οριακούς είναι η αλήθεια) κόντεψα να μείνω από φρένα, το μεσαίο πεντάλ έφτασε σχεδόν μέχρι το πάτωμα και τσίμπησα χειρόφρενο για να κόψει (πριν 15 χρόνια το σκηνικό αυτό ).
Αυτό ήταν και το τελευταίο αμάξι που είχα με ταμπούρα αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ταμπούρα ούτε σε απόδοση ούτε με θερμοκρασίες, τουλάχιστον σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και ιπποδύναμης. -
Δεν ξερω πως σκεφτονται καποιες εταιριες με το διλημμα ταμπουρο η δισκοφρενο πισω,δηλαδη μπορει να δεις ας πουμε το clio η το fiesta με ταμπουρα και το hyundai i10 να εχει πισω δισκοφρενο.
Ταμαμ ο 1.2 tce 120ps,αλλα με αυτα και με εκεινα,ενα 1.2αρακι φτανει να εχει τιμη GT.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εγώ πάλι με focus mk1 1.6 σε παρατεταμένη ορεινή κατάβαση με αρκετές φουρκέτες (σε ρυθμούς οριακούς είναι η αλήθεια) κόντεψα να μείνω από φρένα, το μεσαίο πεντάλ έφτασε σχεδόν μέχρι το πάτωμα και τσίμπησα χειρόφρενο για να κόψει (πριν 15 χρόνια το σκηνικό αυτό ).Γενικά δεν είμαι φρενογάφος, οπότε μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό. Το μυστικό είναι πολύ δυνατό φρενάρισμα και για όσο το δυνατόν λιγότερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή καλύτερα φουλ φρένο για 3'', παρά μέτριο φρένο για 5'. Και φυσικά πάντα φρενάρισμα κινητήρα ταυτόχρονα. Στην ευθεία μετά κρυώνουν και τα υλικά και τα υγρά.
δηλαδη μπορει να δεις ας πουμε το clio η το fiesta με ταμπουρα και το hyundai i10 να εχει πισω δισκοφρενο.
Πάρε εσύ i10 με δίσκους πίσω και ψάξε να δεις που πήγε το Clio ή το Fiesta στις στροφές.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εγώ πάλι με focus mk1 1.6 σε παρατεταμένη ορεινή κατάβαση με αρκετές φουρκέτες (σε ρυθμούς οριακούς είναι η αλήθεια) κόντεψα να μείνω από φρένα, το μεσαίο πεντάλ έφτασε σχεδόν μέχρι το πάτωμα και τσίμπησα χειρόφρενο για να κόψει (πριν 15 χρόνια το σκηνικό αυτό ).
Αυτό ήταν και το τελευταίο αμάξι που είχα με ταμπούρα αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ταμπούρα ούτε σε απόδοση ούτε με θερμοκρασίες, τουλάχιστον σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και ιπποδύναμης.Σε τέτοιες περιπτώσεις και δισκόφρενα να είχες πίσω το αποτέλεσμα πιθανόν το ίδιο θα ήταν....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γενικά δεν είμαι φρενογάφος, οπότε μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό. Το μυστικό είναι πολύ δυνατό φρενάρισμα και για όσο το δυνατόν λιγότερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή καλύτερα φουλ φρένο για 3'', παρά μέτριο φρένο για 5'. Και φυσικά πάντα φρενάρισμα κινητήρα ταυτόχρονα. Στην ευθεία μετά κρυώνουν και τα υλικά και τα υγρά.Ούτε εγώ είμαι φρενοφάγος (στο τωρινό αμάξι πρώτη φορά θα αλλάξω πίσω τακάκια τώρα στα 75.000 χλμ και τα μπροστά έχουν ακόμα 10 mm πάχος...). Όπως λες φρενάρω όταν κινούμαι σε γρήγορους ρυθμούς αλλά σκέψου ότι μιλάω για κατηφορική διαδρομή 20 χιλιομέτρων όπου έκανα πάρα πολλά απανωτά φρεναρίσματα από τα 100+ στα 40 (στις 'ευθείες' ίσα που κούμπωνα τρίτη στο σασμάν). Δεν προλάβαιναν να κρυώσουν. Βέβαια εξαρτάται και από την ποιότητα της ασφάλτου, τα λάστιχα και την ευαισθησία του abs το πόσο επιθετικός μπορείς να είσαι με τα φρένα. Γιατί αν φρενάρεις πριν την φουρκέτα πολύ δυνατά και μπει το abs τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα.
Πάντως πολλοί έχουν τη συνήθεια να πατάνε λίγο και συνεχόμενα το μεσαίο πεντάλ σε κατηφορικές διαδρομές με αποτέλεσμα να ανάβουν τα φρένα χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.Σε τέτοιες περιπτώσεις και δισκόφρενα να είχες πίσω το αποτέλεσμα πιθανόν το ίδιο θα ήταν....
Αυτό είναι σίγουρο. Μόνο μεγαλύτεροι δίσκοι, πιο racing τακάκι και μεταλλικά σωληνάκια υψηλής θα έσωζαν την κατάσταση (ή φυσικά ένα καλό πολυπίστονο κιτ φρένων).
-
Εχει παρατηρήσει κανεις εναν ηχο που γινεται σε μικρη ταχυτητα συνήθως κάτω των 20χλμ/ω σε επιβραδυνση, κ ερχεται απο τον πινακα οργάνων περίπου? Μοιάζει σαν τον ηχο που κανει ο δεικτης των δευτερολέπτων σε ρολοι αλλα πιο δυνατος.
-
Ο χρήστης Rg1985 έγραψε:
καλησπερα παιδια,
εχω 2,5 χρονια το αμαξι και πριν 2-3 μηνες αρχισε να μου κανει κατι σκαλωματακια στο σασμαν στις χαμηλες ταχυτητες, κυριως εχω παρατηρησει στη 2α.
μου το χει κανει 5-6 φορες μεσα στους 3 μηνες (τωρα εχει κανα μηνα να το κανει) και μαλιστα τρομαξα μια φορα που δε ξεκουμπωνε η 2α και εβαλα πολυ δυναμη.
Το πηγα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι πρεπει να ανοιξουν σασμαν για να δουν τι προβλημα εχει (γραναζι ή φουρκετα μαλλον) και θα επισκευαστει δωρεαν φυσικα αφου ειναι στην εγγυηση.
Το θεμα μου ειναι οτι μου λενε πολλοι επειδη ειναι καινουριο ακομα κ με λιγα χλμ οτι δεν αξιζει να κατεβασω σασμαν για αυτο το προβλημα και οτι απλα ετυχε.
Απτην αλλη αφου ειναι στην εγγυηση σκεφτομαι δεν χανω κατι...
Εχει παρατηρησει καποιος κατι αντιστοιχο και επειδη ειναι καινουριο σχετικα και μεσα στην εγγυηση θα χω τυχη αν ζητησω αλλαγη σασμαν (δυσκολο βεβαιαμ,το ξερω) ???Το ίδιο κάνει και σ' εμένα. Μια στο τόσο (δηλαδή να το κάνει 1-2 φορές απανωτά αλλά ανά μήνα ή δίμηνο), συνήθως όταν έχω 1η μέσα, πάω να βγάλω την ταχύτητα, με τέρμα πατημένο συμπλέκτη, αλλά ο λεβιές μαγκώνει. Πρέπει να αφήσω λίγο το συμπλέκτη και να τον ξαναπατήσω για να βγει η ταχύτητα. Είναι πολύ ενοχλητικό όταν συμβαίνει και με ανησυχεί για καινούριο αυτοκίνητο. Φίλε Rg1985 έβγαλες καμιά άκρη με αυτό το θέμα; Έκανες κάτι; Γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό το πρόβλημα;
-
βαλβολινες αλλαξατε?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
βαλβολινες αλλαξατε?Καινουρια εχουν και οι δυο
-
δεν εχει σημασια.. ειχα σχεδον το ιδιο προβλημα και το διαπιστωσα μετα το στρωσιμο. με αλλαγη βαλβολινων λυθηκε δια παντός..
Renault Clio IV