-
Καλησπέρα και από μένα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την νέα Octavia Scout όταν έρθει καθώς είναι πιστεύω ολοκληρωμένο αυτοκίνητο (θα αγόραζα και μεταχειρισμένη με λίγα χιλιόμετρα αλλά δεν βρίσκω καθώς ο μέσος Έλληνας δεν ενδιαφερόταν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν πολλά). Το ερώτημα μου είναι πότε και αν θα έρθει η Scout από την ελληνική αντιπροσωπεία καθώς ήδη κυκλοφορεί στο εξωτερικό. Επίσης, με αυτόματο κιβώτιο προς το παρόν υπάρχει μόνο η diesel, γνωρίζει κανείς με ποιον κινητήρα βενζίνης θα συνδυαστεί σαν επιλογή το αυτόματο κιβώτιο?
Ευχαριστώ.
Να σκεφτείς καλά πριν προχωρήσεις σε αγορά τόσο ειδικού μοντέλου. Πρώτη παραδοχή μιλάμε για αυτοκίνητο που δεν θα το χρησιμοποιείς λογικά εντός πόλης. Πρακτικα τα 3+ εκατοστά μάλλον δεν προσφέρουν κάτι σε εκτός δρόμου..... Και είναι κρίμα να έχεις χαλαρές αναρτήσεις σε αυτοκίνητο που θα κινείται βασικά εντός ΕΟ και δευτερευόντων δρόμων. Συνήθως είναι πιο ακριβά από το συμβατό station και κάτι φρυδακια κλπ καλούδια αν τύχουν χρειαστείς ανταλλακτικό απλά θα περιμένεις γιατί το μοντέλο δεν περπατάει στην ελληνική αγορά. Τέτοια σκαριά με βενζίνη θα έχεις κατανάλωση. Συνεπώς με τα ίδια λεφτά πάρε πιο εξοπλισμένο station (Για να μην σου πω Παρτο εξ αρχής και με σπορ αναρτησεις).
Βασικό έξτρα σε station το εργοστασιακο δίχτυ που χωρίζει το χωρο αποσκευών από το χώρο επιβατών, για εύκολα φορτωματα! 4κινητα station για εμένα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορείς να έχεις για εκτός πόλης χρήση.
-
Καλησπέρα.Μια ερώτηση για την νέα Octavia.Οι αναρτήσεις πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων ή ημιάκαμπτος.Γενικότερα, αν την έχει οδηγήσει κάποιος, πώς είναι τα κρατήματα και η ποιότητα κύλισης;Συγκριτικά ας πούμε με το golf που ανήκει στο ίδιο group ή με το focus που θεωρείται πως είναι πολύ καλό σ΄αυτόν τον τομέα.Ευχαριστώ
-
Παρακολουθώ την πορεία της FABIA στην Ελλάδα. Όσο περνά ο καιρός τόσο το απαξιώνει το μοντέλο η επίσημη αντιπροσωπεία. Όταν είχα πάει να την αγοράσω είχε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων και κινητήρων. Σιγά-σιγά ξεκίνησε το κόψιμο εκδόσεων και κινητήρων. Σήμερα μόλις δύο διαθέσιμες εκδόσεις, η φτηνή ACTIVE MPI που κανείς δεν παίρνει και η MONTE CARLO 95ps που πάλι κανείς δεν παίρνει.
Προφανέστατα η επίσημη εμπορία θέλει να πουλάει Polo. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν σταμάταγε εντελώς η εισαγωγή.
Στις τελευταίες διακοπές, πριν 1 χρόνο, μου είχαν δώσει ένα τέτοιο στο αεροδρόμιο τελείως γυμνό. Ήταν εντυπωσιακά καλό αμαξάκι, πήρε απίστευτα πολλές αποσκευές, μας βόλεψε μια χαρά, δεν ξέρω τί κινητήρα είχε, ήταν κάπως τραχύς κι ακουγόταν αλλά δεν έκαιγε τίποτα και μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα έβγαλε τις ανηφόρες πάνω απ' το πάρκινγκ της Μακρυνίτσας, οπότε εικάζω πως δεν ήταν ατμοσφαιρικό... αλλά ποτέ δεν ξερεις, ήταν 5τάχυτο... και δε βλέπω λόγο να μην το προτιμήσει κάποιος αυτό το αμάξι που οδήγησα, οπότε μάλλον έχεις δίκιο πως θα κόβει πωλήσεις απ' το Polo αν είναι τόσο καλό και φθηνό.
-
Ρε συ Πήλιε, θα μας τρελλάνεις... Γράφεις σε αυτοκινητιστικό forum (δηλαδή σε ενδιαφέρουν / σου αρέσουν τα αυτοκίνητα) και δεν μπόρεσες να καταλάβεις αν το νοικιάρικο που είχες για καμιά βδομάδα ήταν turbo ή ατμοσφαιρικό;
-
Καλησπέρα.Μια ερώτηση για την νέα Octavia.Οι αναρτήσεις πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων ή ημιάκαμπτος.Γενικότερα, αν την έχει οδηγήσει κάποιος, πώς είναι τα κρατήματα και η ποιότητα κύλισης;Συγκριτικά ας πούμε με το golf που ανήκει στο ίδιο group ή με το focus που θεωρείται πως είναι πολύ καλό σ΄αυτόν τον τομέα.Ευχαριστώ
Έτσι μπορεί κανείς υπό προϋποθέσεις να δεχτεί την επιμονή της Skoda σε ό,τι αφορά την ύπαρξη του ημιάκαμπτου άξονα στην πίσω ανάρτηση (οι αντίστοιχης ιπποδύναμης εκδόσεις των VW και Audi χρησιμοποιούν τη διάταξη των τεσσάρων συνδέσμων). Αυτός εξασφαλίζει μια προβλέψιμη και ουδέτερη συμπεριφορά στις στροφές
-
Νέο Octavia χωρίς υαλοκαθαριστηρα στο πίσω τζάμι διαχειρίζεται ο χειμώνας? Δεν είχα ποτέ σενταν μια φορά μου έτυχε ένα βροχερό ταξίδι με Α4 και έβριζα....
-
Στις τελευταίες διακοπές, πριν 1 χρόνο, μου είχαν δώσει ένα τέτοιο στο αεροδρόμιο τελείως γυμνό. Ήταν εντυπωσιακά καλό αμαξάκι, πήρε απίστευτα πολλές αποσκευές, μας βόλεψε μια χαρά, δεν ξέρω τί κινητήρα είχε, ήταν κάπως τραχύς κι ακουγόταν αλλά δεν έκαιγε τίποτα και μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα έβγαλε τις ανηφόρες πάνω απ' το πάρκινγκ της Μακρυνίτσας, οπότε εικάζω πως δεν ήταν ατμοσφαιρικό... αλλά ποτέ δεν ξερεις, ήταν 5τάχυτο... και δε βλέπω λόγο να μην το προτιμήσει κάποιος αυτό το αμάξι που οδήγησα, οπότε μάλλον έχεις δίκιο πως θα κόβει πωλήσεις απ' το Polo αν είναι τόσο καλό και φθηνό.
Αν κρίνω από την αναφορά στην τραχύτητα (γουργούρισμα) του κινητήρα τούρμπο είχες νοικιάσει και ήταν με τα 90 άλογα. Αν είχε οθόνη αφής ήταν έκδοση Ambition ή Style αν είχε υποβραχιόνιο. Διαφορετικά ήταν η απλή έκδοση Active.
Το ατμοσφαιρικό με τα 75 ενώ στις χαμηλές τα πάει καλά στις ψηλές ψοφάει. Για μέσα στη πόλη είναι καλό.
Και τέλος παρόλο που το έζησα 18 μήνες, η υψηλή ποιότητα κατασκευής δεν ξεχνιέται με τίποτα. Τα αρνητικά του για μένα το 6αρι κιβώτιο, η τραχύτητα του κινητήρα και η αδιάφορη οδηγική συμπεριφορά. Κατά τα άλλα περίφημο αυτοκίνητο και ταξιδιάρικο παρόλο που είναι σούπερ μίνι.
Αν έμενα αλλού, εννοείται ότι δεν θα το είχα πουλήσει το 2019 για να πάρω το Aircross.
-
Νέο Octavia χωρίς υαλοκαθαριστηρα στο πίσω τζάμι διαχειρίζεται ο χειμώνας? Δεν είχα ποτέ σενταν μια φορά μου έτυχε ένα βροχερό ταξίδι με Α4 και έβριζα....
Τις λίγες φορές που θα τον χρειαστείς και δεν θα τον έχεις θα βρίζεις.
π.χ. σε μία λασποβροχή, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι συχνό φαινόμενο.
Για μένα απαραίτητος και ο υαλοκαθαριστήρας και με πλυστικό μηχανισμό.
-
Εμένα πάντως το ότι ήταν νοικιάρικο και τα περί τραχύ κινητήρα - ειδικά αυτό - μου 'βγάζουν' ότι πήρε το 1000 μοτέρ, το οποίο νομίζω δεν βγαίνει πλέον στην αγορά.
-
Ρε συ Πήλιε, θα μας τρελλάνεις... Γράφεις σε αυτοκινητιστικό forum (δηλαδή σε ενδιαφέρουν / σου αρέσουν τα αυτοκίνητα) και δεν μπόρεσες να καταλάβεις αν το νοικιάρικο που είχες για καμιά βδομάδα ήταν turbo ή ατμοσφαιρικό;
Θα έπρεπε να ξέρω τί ήταν το νοικιάρικο ή να ενδιαφερθώ για τις ιδιαιτερότητές του;
Και πως άνοιγε για να βάλω νερό στους καθαριστήρες, ο βενζινάς το βρήκε
Επίσης αυτό που νομίζω εγώ, δεν πάει να πει πως 'έτσι είναι'. Αν ήταν τούρμπο, ήταν το πρώτο τούρμπο που οδήγησα, πως θα έπρεπε να το αναγνωρίσω αμέσως?!
Έγραψα πως νομίζω ότι ήταν τούρμπο, λόγω -ενοχλητικού- ήχου κινητήρα, της ικανότητας να βγαίνει άνετα σε ανηφόρες που όσα ατμοσφαιρικά έχω οδηγήσει τα έδιναν όλα, αλλά μάλλον πολύ μικρού κυβισμού, λόγω του ότι στην Εθνική στις ευθείες Θήβας-Τανάγρας έβρισκε γρήγορα ταβάνι... μόνο δεν ξέρω αν ευθυνόταν το κιβώτιο, κι αν το τούρμπο έβγαινε 5τάχυτο που ήταν αυτό, κι έχω τις αμφιβολίες μου.
Τί να σου πω, εγώ ένα Panda έκλεισα, απ' τα φθηνά που είχαν εντός αεροδρομίου, διαθέσιμο είχαν το skoda, δεν ήθελα να με 'αναβαθμίσουν' σε Golf (για να παρκάρω στα στενά του κέντρου του Βόλου, αφού μας χώραγε το skoda) και μετέφερα εδώ στους γκουρού τις εντυπώσεις μου για να μεδιαφωτίσετε. Αν ήμουν 100% σίγουρος, δεν θα ρώταγα!
-
Πήλιε, δυστυχώς είναι επίσημο! Μετά το τελευταίο σου ποστ, όπου προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αδυναμία σου να καταλάβεις αν οδήγησες ένα Fabia με turbo ή όχι, σου αφαιρείται το δικαίωμα να ποστάρεις στα αυτοκινητιστικά θέματα! Θα πρέπει να περιοριστείς στα θέματα πολιτικού περιεχομένου, που είσαι δυνατός!
Πέρα από την πλάκα, χρόνια πολλά και καλά εύχομαι!
-
Χρόνια Πολλά!
Και του χρόνου σπίτια μας, οι ξενιτεμένοι!
Τούρμπο μέχρι τώρα οδήγησα για κάποιες μέρες το Φάμπια (αν τελικά ήταν τούρμπο) και τον τελευταίο 1μιση χρόνο μερικά λεπτά τεστ ντράιβ 308 1.2Τ, Scala 1.5, Karoq1.0, QQ δεν θυμάμαι κινητήρα, Polo TGi και βόλτες με Panda 900αρι.
Ήταν σαφής η διαφορά των αυτοκινήτων που έκανα τεστ, για κάποιον πρωτάρη σε τούρμπο.
Για το Fabia, ακόμη δεν είμαι σίγουρος, και πείραζέ με όσο θες!
(δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται καλό ή κακό για το Fabia, αλλά μια χαρά οικονομικό απλό αμαξάκι ήταν, μόνο ο έντονος θόρυβος λόγω 5τάχυτου στο ταξίδι ήταν αξιοσημείωτο αρνητικό).
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Είμαι ανάμεσα στη fabia 1.4 diesel 2016 και το Peugeot 208 1.6 bluehdi σε μεταχειρισμένο. Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά τα 2 αυτοκίνητα και αν κάποιος τα είχε στην κατοχή του θα ήταν ακόμα καλύτερα. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι περίπου το ίδιο και στα 2 (οθόνη multimedia, cruise control κτλ.) καθώς και η τιμή σε 2 συγκεκριμένα που παρακολουθώ έχει διαφορά 500€. Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Βάλτα δίπλα δίπλα και θα καταλάβεις αμέσως ποιο θα πάρεις....
-
Μαζί μιλούσαμε Κώστα και στο διπλανό θέμα του 208; Αν θυμάμαι καλά είχε πει τα καλύτερα για το 208
-
Οποιος ενδιαφέρεται για τη νέα Skoda Octavia έχει βγει νέος τιμοκατάλογος από 04/01 με αυξημένες τιμές.
Επισης μιας και το κοίταζε συνάδελφος για εταιρικό αυτοκίνητο στην έκδοση Style DSG 2.0 Diesel έκαναν την εξής πονηριά που δεν την ανακοίνωσαν και το πρόσεξε στο configurator- μέχρι πριν 3 εβδομάδες η έκδοση style είχε standard την οθόνη Columbus με εργοστασιακό navigation.Πλέον και η Ambition και η Style έρχονται με οθόνη Bolero χωρίς navigation και αν κάποιος θέλει εργοστασιακό navigation πρέπει να πληρώσει 1.300€ προ φόρων αλλά η τιμή της style έμεινε η ίδια.Στην ουσία δηλαδή αφαίρεσαν εξοπλισμό 1.300€ προ φόρων και άφησαν την ίδια τιμή (έμμεση αύξηση δηλαδή).... nice job kosmokar...
-
kkostask wrote:
Μαζί μιλούσαμε Κώστα και στο διπλανό θέμα του 208; Αν θυμάμαι καλά είχε πει τα καλύτερα για το 208
Καλά θυμάσαι....απλά το Fabia το βλέπω σαν ένα άσχημο κουτί με ρόδες. Αυτό όμως είναι η δικιά μου υποκειμενική άποψη. Και έχω ακούσει και διάφορα για την αξιοπιστία. Θεωρώ ότι οι Γάλλοι γενικά σε αυτό το segment δεν παίζονται.
-
Οποιος ενδιαφέρεται για τη νέα Skoda Octavia έχει βγει νέος τιμοκατάλογος από 04/01 με αυξημένες τιμές.
Επισης μιας και το κοίταζε συνάδελφος για εταιρικό αυτοκίνητο στην έκδοση Style DSG 2.0 Diesel έκαναν την εξής πονηριά που δεν την ανακοίνωσαν και το πρόσεξε στο configurator- μέχρι πριν 3 εβδομάδες η έκδοση style είχε standard την οθόνη Columbus με εργοστασιακό navigation.Πλέον και η Ambition και η Style έρχονται με οθόνη Bolero χωρίς navigation και αν κάποιος θέλει εργοστασιακό navigation πρέπει να πληρώσει 1.300€ προ φόρων αλλά η τιμή της style έμεινε η ίδια.Στην ουσία δηλαδή αφαίρεσαν εξοπλισμό 1.300€ προ φόρων και άφησαν την ίδια τιμή (έμμεση αύξηση δηλαδή).... nice job kosmokar...
Κοσμοκάρ....εγγύηση μιλάμε. Ακόμα και ο Κοσκωτάς ωχριά μπροστά τους.
-
...Είμαι ανάμεσα στη fabia 1.4 diesel 2016 ....
Αν αναζητάς μικρό, οικογενειακό με την γνωστή σχεδιαστική άποψη της SKODA (δηλ. Γερμανική φιλοσοφία) τότε το FABIA είναι μια χαρά αυτοκίνητο. Ποιοτικό, γεροδεμένο, αξιόπιστο. Τα κάνει όλα καλά σε όλους τους τομείς. Αποπνέει και μία αίσθηση στιβαρότητας και καλής κατασκευής. Οδηγικά τίποτα το ιδιαίτερο, αδιάφορο θα έλεγα, έχει καλά φρένα, ελαφρύ τιμόνι, σχετικά μαλακή ανάρτηση. Στα θετικά του η ηχομόνωση και η αίσθηση ότι οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Στα θετικά και ο μεγάλος χώρος αποσκευών.
Συνήθως το προτιμούν νέα ζευγάρια με ένα ή δύο παιδάκια που θέλουν ένα καλό ανθρωπομεταφορέα.
Για το 208 δεν έχω άποψη και καλύτερα που δεν έχω.
-
οχι με τον 1.4 diesel, από τα χειρότερα μοτέρ που έβγαλε η vw (φαντάσου τον κατάργησε μετά από κανά 6μηνο ή χρόνο).
Ιδανικά κάποιο με τον 1.6 ή σαν λύση ανάγκης τον 1.2 (που είναι νεκρός).
Αυτά αν πας στο σκόντα,
Από τα 2 εγώ θα έπαιρνα το 208 και δεν έχει καμία σχέση με εμφάνιση (έχω αουρις του 2007, οπότε ξέρω πως είναι να έχεις άσχημο αμάξι).
SKODA FORUM