-
Αυτά που είπατε για την Αγγλία ισχύουν μάλλον μόνο στο Λονδίνο, η κατάσταση στις άλλες πόλεις δεν είναι τόσο τραγική.
Στη Σκωτία ξεκίνησα με £1500 καθαρά το μήνα σαν εκπαιδευτικός. Το διαμέρισμά μου είχε £135.000 (65τμ) με δάνειο το μήνα £600 + £120 το μήνα δημοτικά τέλη. Στα 27 μου η ασφάλειά μου για μια bmw 325 μοντ. 2001 (που αγόρασα τότε με £6.000) ήταν £450 το χρόνο, ΜΙΚΤΗ. Τέλη κυκλοφορίας £200.
Με αυτό τον μέτριο εώς χάλια μισθό, μου έφταναν να ζήσω και να βάλω και 2 φράγκα στην άκρη, δε θεωρήθηκα πλούσιος γιατί είχα πάνω από 2.000κ.εκ. αμάξι.
Θέλετε να δείτε ποιοί είναι πλούσιοι στην Ελλάδα;
Πλούσιος είναι ο κ. Αλαβάνος. Η βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στα 84.382,24 ευρώ από την οποία έδωσε ως ενίσχυση στον Συνασπισμό 15.000 ευρώ πέραν της προβλεπόμενης εισφοράς υπέρ του κόμματος. Επίσης το 2007 ο κ. Αλέκος Αλαβάνος είχε λοιπά έσοδα 54.522,90 ευρώ έναντι 41.996,24 ευρώ του προηγούμενου έτους. Η γυναίκα του εμφανίζει εισοδήματα ύψους 54.332, 63 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του, δεν έχει καμία μεταβολή. Διαθέτει το 1/12 ξενοδοχείου στην παραλία της Τήνου. Μαζί με τη σύζυγό του στο ίδιο νησί κατέχουν οικία, βιομηχανοστάσιο και αγροτικό οίκημα. Στην Τήνο επίσης έχει την πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 61,70 τ.μ. Μαζί με τη σύζυγό του στο νομό Χανίων διαθέτουν αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 11 στρεμμάτων. Η σύζυγός του είναι κάτοχος διαμερίσματος στα Χανιά 180 τ.μ., αλλά και οικίας μαζί με αποθήκη στον ίδιο νομό, καθώς και αγροτεμάχιο 11.800 τ.μ. Αποθήκη όμως εμφανίζεται να έχει και στις Μοίρες Ηρακλείου. Στην Αττική, στην Παλιά Πεντέλη, σε οικόπεδο 570 τ.μ., έχει οικία 190 τ.μ. και αποθήκη 60 τ.μ., αλλά και διαμέρισμα με αποθήκη 84 και 10 τ.μ. αντίστοιχα στην Αγίου Μάρκου 36 στην Αθήνα. Τέλος, η ίδια εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στις Βρυξέλλες. Ο κ. Αλαβάνος διαθέτει 7.661 μετοχές διαφόρων τραπεζών και εταιρειών, ενώ η σύζυγός του έχει 690 μετοχές και 399 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Οι καταθέσεις του κ. Αλαβάνου ανέρχονται σε 453.753 ευρώ ενώ της συζύγου σε 56.841 ευρώ.
Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 1.400 κ.εκ. και η γυναίκα του έτερου 1.600 κ.εκ.
Αυτός λοιπόν επειδή ΔΕΝ έχει κυβικά στην αμαξάρα του, δε θεωρείται πλούσιος και 'έχων' από το ελληνικό κράτος.
:
- τα στοιχεία είναι από το πόθεν έσχες των πολιτικών
-
Λέω να πάμε να τα βγάλουμε εκτός κυκλοροφίας ΌΛΑ και να κυκλοφορούμε είτε πεζοί ή με γαϊδούρια...
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ;_
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Γαματη παντως η μπασταρδη λογικη του ελληνα πολιτικου: 2000cc=ΛΕΦΤΑΣ.Σύμφωνα με το φετεινό πόθεν έσχες, ο πρωθυπουργός έχει ένα ΙΧ 1800 κυβικών Any questions?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Λέω να πάμε να τα βγάλουμε εκτός κυκλοροφίας ΌΛΑ και να κυκλοφορούμε είτε πεζοί ή με γαϊδούρια...
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ;_
Δε θα έχουν πρόβλημα. Θα καθιερώσουν τέλη κυκλοφορίας για πεζούς ανάλογα με το μέγεθος παπουτσιού και το CO2 που εκπνέουμε.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δε θα έχουν πρόβλημα. Θα καθιερώσουν τέλη κυκλοφορίας για πεζούς ανάλογα με το μέγεθος παπουτσιού και το CO2 που εκπνέουμε.
+1
Δύο πράγματα είναι βέβαια στη ζωή, ο θάνατος και οι φόροι. Η διαφορά είναι ότι το 2ο μπορούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο νομίζω... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχουν γίνει αρκετές μελέτες που συγκρίνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή νέων αυτ/των σε σχέση με τη διατήρηση στην κυκλοφορία παλαιότερων. Έχουμε καμιά [πρόσφατη] τέτοια πρόχειρη, να δούμε τι συμπεράσματα βγαίνουν?
Έχω ένα γράφημα της Τουότα για το πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Είναι χονδρικό αλλά αρκετά διαφωτιστικό. Φαίνεται καθαρά ότι κατά την διάρκεια της κατασκευής ενός συμβατικού ΙΧ και ενός υβριδικού, εκπέμπεται λιγότερο διοξείδιο απ' ότι κατά τη χρήση του (σε μέσους όρους φυσικά).
Επίσης έχω μία μελέτη ...458 σελίδων με τίτλο Dust to dust Energy report for vehicles. Κάποια στιγμή σκέφτομαι να την ανεβάσω. Ξεκινά από Rolls και Maybach και καταλήγει σε μικρά Focus, Corolla και Scion.
Καταλήγει στα αυτονόητα, ότι το μέγεθος και οι επιδόσεις είναι αυτές που μετράνε τελικά στη συνολική ενεργειακή κατανάλωση. Έχει και υβριδικά.edit
Για σύγκριση στους υπόλοιπους ρύπους που εκπέμπει ένα παλαιότερο σε σχέση με ένα νεώτερο ΙΧ, τα όρια των κανονισμών euro ανά ρύπο είναι διαφωτιστικά και απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Το λέω γιατί μερικοί ιστορικοί σε άλλο θρεντ διατυπώνουν την άποψη ότι ένα μικρό παλιό ρυπαίνει λιγότερο από ένα σύγχρονο, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο αφού π.χ. ένα μέσο πετρελαιοκίνητο του 1994-95 κατά euro 1 εκπέμπει περί τις 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια από ένα σύγχρονο euro 5, ενώ ένα μέσο βενζινοκίνητο euro 1 της ίδιας χρονολογίας εκπέμπει 3 φορές περισσότερο CO από ένα μέσο σύγχρονο euro 5.
Εδώ είναι βρίσκει έδαφος ο ισχυρισμός του υπουργείου ότι με την ανανέωση του στόλου θα μειωθεί η ρύπανση, και είναι σωστό, άσχετα αν είναι απλά μια αναγκαστική παρενέργεια στα εισπρακτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.Το 2004 η Toyota είχε κάνει μια έρευνα η οποία 'αποκρύφτηκε', για ευνόητους λόγους
που σε καμία περίπτωση δεν οφελούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με την οποία
το 28% τών ρύπων των αυτοκινήτων που θα παραχθεί στην Ολική ζωή του οχήματος παράγονται
κατά την κατασκευή του οχήματος μέχρι την τελική παράδωση στον καταναλωτή. Το επόμενο 72%
παράγεται κατά τα επόμενα 160-200 Χιλίαδες χιλιόμετα (μέσος όρος ζωής ενός αυτοκινήτου).
Βέβαια αυτά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την περιβανολλογική επιρροή απο την απόσυρση(πέταμα)
των αυτοκινήτων στην 'μάντρα'. Ακόμα και ένα Prious έχει πού μεγαλύτερη ενεργιακή κατανάλωση
απο ένα κανονικό αυτοκίνητο κατά την κατασκευή του. Βεβαια ακόμα και σε αυτή την περίπτωση
η περιβαλοντολογική επιρροή δεν είναι είναι ακόμα γνωστή λόγο οτι τα υβριδικά εμφανίστηκαν
μαζικά πριν απο 7-8 χρόνια και δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα μέχρι τα επόμενα 7-8 χρόνια
οπού τα πρώτα υβριδικά θα αρχίσουν να φτάνουν στις 'μάντρες'.http://www.thegoodhuman.com/2009/01/25/earthtalk-buy-a-new-car-or-keep-the-old/
-
Aν πατήσεις πάνω στο λινκ που παραθέτω, θα δεις αυτό που λες σε γράφημα, δηλαδή το διοξείδιο που παράγεται από την αρχή (κατασκευή), κατά τη χρήση του και μέχρι το τέλος της ζωής του οχήματος και την απόσυρσή του!
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
... σύμφωνα με την οποία το 28% τών ρύπων των αυτοκινήτων που θα παραχθεί στην Ολική ζωή του οχήματος παράγονταικατά την κατασκευή του οχήματος μέχρι την τελική παράδωση στον καταναλωτή. Το επόμενο 72% παράγεται κατά τα επόμενα 160-200 Χιλίαδες χιλιόμετα (μέσος όρος ζωής ενός αυτοκινήτου)...
Δηλαδή το κράτος από την 5ετία (ή περίπου από τα 50-75Κ χιλιόμετρα κατά Μ.Ο.) θεωρεί ότι το Ι.Χ. σου είναι αντιπεριβαλλοντικό και σε 'τιμωρεί' ωθώντας εσένα να το αλλάξεις, δηλαδή ότι είναι οικολογικό όσο CO2 εκπέμπεται για την κατασκευή του άλλο τόσο να εκπέμπεται για τον (κατά την ελληνική κυβέρνηση) κύκλο ζωής του!!!!!
Το γράφημα του dstou είναι λιγάκι ανούσιο χωρίς να αναφέρεται ο κύκλος ζωής του οχήματος σε χιλιόμετρα. Ωστόσο ενδιαφέρουσα είναι η αναλογία εκπομπών ρύπων κατά την καύση της βενζίνης και κατά την παραγωγή της που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ήξερα μέχρι πρότινος ότι για να βγάλεις δύο βαρέλια αργό πετρέλαιο θέλεις άλλο ένα για την άντληση του αφήνοντας χώρια τη διύλιση και τη μεταφορά...
-
Ρε μαγκες τζαμπα κουραζομαστε. Χθες πηρα το περιοδικο. Ημουν περιεργος αν θα ειχε κανενα εξωφυλλο οπως τη δεκαετια του '70 για να κριτικαρει τα μετρα. Τιποτα. ΟΚ, παμε παραμεσα. Απολυτως καμια μομφη, ισα-ισα τα μετρα ειναι...ωριμα και μονο μια γελιογραφια. Τα μετρα μπορει θεωρητικα να ειναι ωριμα, τα λεφτα ομως παραειναι πολλα, αλλα ποιος νοιαζεται. Ειμαστε ολοι μονοι μας. Γι'αυτο οπως εγραφε καποιος πολλες σελιδες πριν, ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ...
YΓ: Στη δημοσκοπιση για τα νεα τελη/αποσυρση στο 4troxoi.gr βεβαια, οι 2 αρνητικοτερες απο τις ψηφους συγκεντρωνουν το 56% περιπου...
-
Εγω λέω να παραδοσω πινακίδες λογω βλάβης και να πάρω μηχανη...Α
Φαγανε τα λεφτά και τωρα μας λένε να καλυψουμε εμεις τη μαυρη τρυπα του προυπολογισμού!ΚΑλα ρε???Αυτο το κράτος δε κανει επενδύσεις?
Δε βγαζει απο πουθενά κέρδη?
Τι σκατα Ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ζημιές?
Τι τις εχουμε τοτε και πληρώνουμε και τοσους δημοσίους υπαλλήλους....για να κάθονται???
Αντε να το κλείσουν το μαγαζί να πάνε σπίτι τους και οι 300 της βουλής μπας και δουμε ασπρη μέρα!Φτάνει πια με τις ευκολες λύσεις...Δεν εχω λεφτα κοπάνα Αυτοκίνητο-τσιγαρα-ποτά!!!Τι σκατα τους πληρώνουμε ρε????Το κυρ μπαμπη το περιπτερα να βαζαμε πιο καλο κουμαντο θα εκανε με τα οικονομικα...
Κοντός ψαλμός εκλογές ερχονται θα φάνε μαυρο όλοι τους!
Αι σιχτιρ πια τους βαρέθηκα
-
Ο χρήστης Mr_linky έγραψε:
Τι σκατα Ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ζημιές?
Τις έχουν καταντήσει να είναι ζημιογόνες.Η ΔΕΗ έχει το μονοπώλιο στην παραγωγή ρεύματος και δε δικαιολογείται να έχει ζημίες.Τη μια του κ.Αθανασόπουλου του φταίει το πετρέλαιο που ακριβαίνει,την άλλη του φταίνε οι εργαζόμενοι.Αυτός δε φταίει πουθενά;
Στον ΟΣΕ κόβουν κερδοφόρα δρομολόγια για να μειώσουν λένε το έλλειμμα.Βαφτίζουν γενικά τις επενδύσεις χρέη,και την ίδια ώρα έχουν ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνουν για να τους παράσχουν υπηρεσίες. -
Μια κοροϊδία και μισή είναι τα 'πράσινα τέλη'. Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, αλλά φυσικά όχι για όλους, γι' αυτό και τα πρόβατα μαλώνουν μεταξύ τους, πού να τα κόψει...
Πες ότι χρεωοκοπήσαμε και επιβάλλονται νέοι φόροι, αλλά όχι πρασινάλογες μπαρούφες για ηλίθιους. Πες ότι αυξάνεις τα τέλη χωρίς πολλά - πολλά, να το καταλάβω, αλλά όχι κοροϊδία, ήμαρτον.
Πάλι καλά που ενημερώνουν πόσο υποφέρει ο πλανήτης που ρεύονται οι αγελάδες, πόσο καταστροφή που αερίζονται (κλάνουν, ρε φίλε, αν δεν το κατάλαβες) τα ζώα του πλανήτη, που καταστρέφονται τα δάση γιατί οι αγρότες στον Αμαζόνιο φοράνε σπορτέξ(βέβαια, δεν μας είπαν τι μάρκα είναι τα σπορτέξ, να αγοράσουμε 'οικολογικά' ρε αδερφέ...)
Έχουν δανειστεί δισσεκατομμύρια οι αυτοκινητοβιονηχανίες για να μην κλείσουν, για να εξακολουθήσουν τα κράτη να έχουν ΤΡΕΛΑ κέρδη από τη γενικότερη χρήση αυτοκινήτων και των κλάδων που ζουν από αυτό, αλλά κατά τα άλλα, οι πολίτες ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ!!! Γιατί; Αγοράζουν ένα προϊόν που μολύνει το καλό μας περιβάλλον... Και κλάααααμααααα η κυρία....
Να τα πάρουμε από την αρχή: ποιός είπαμε ευθύνεται που τα αυτοκίνητα είναι νόμιμα; Βρε λες; Σου πουλάνε πρέζα και σε κυνηγούν επειδή την χρησιμοποιείς; Μάλιστα...
Εγώ το βρήκα πάντως: θα πάρω 'υβριδο-οικολογικό', από αυτά που μολύνουν κάτι Μαλαισίες και Σουμάτρες(τύφλα να΄χει η Πτολεμαϊδα λέμε) όσο δεν πάει, αλλά στον 'πολιτισμένο' κόσμο ούτε σε νοιάζει τι γίνεται εκεί ούτε και σε ενδιαφέρει: εσύ ένα πράγμα ξέρεις, ότι μολύνεις λιγότερο στον δικό σου τόπο. Έτσι, θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια, ξέροντας ότι δεν θα πάει η ψυχή μου στον διάολο.
Επίσης, να καταργηθούνε τα ΚΤΕΟ: δεν μπορεί να είσαι νόμιμος και να κυκλοφορείς το τουτού μέσα σε όρια. Να καταργηθούνε τα όρια. ΕΝΑ όριο, που θα ανανεώνεται κάθε ένα χρόνο(τουλάχιστον), για το καλό της ανθρωπότητας.
Επεξεργασία #2
Κυριολεκτικά, θα γεμίσει ο τόπος με 'πράσινα' άλογα με τα νέα μέτρα(κοινώς πρασινάλογα). Θα λες, 'τα αυτοκίνητό μου βγάζει 100 ίππους, καταπράσινους', και θα σου απαντούν όπως το τραγούδι, 'το ένα τ' άλογο, να είναι άσπρο....'Βέβαια, με ένα 'συγχωροχάρτι' όπως είναι τα τέλη κυκλοφορίας, θα λες μετά: εγώ πλέρωσα για τους ρύπους μου, τώρα θα πάω να τρέξω στους αγώνες στροφάροντας στις 54.000 και κατανάλωση 67λ/100χλμ, θα οργώσω την Ελλάδα πάνω - κάτω στις βόλτες γιατί προστατεύω το περιβάλλον , έκανα το καθήκον, πλήρωσα το συγχωροχάρτι... ε, τα τέλη ήθελα να πω, και όλα μια χαρά. Το περιβάλλον θα σωθεί, είμαι σίγουρος.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Μια κοροϊδία και μισή είναι τα 'πράσινα τέλη'. Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, αλλά φυσικά όχι για όλους, γι' αυτό και τα πρόβατα μαλώνουν μεταξύ τους, πού να τα κόψει...+1000
-
Eν τω μεταξύ απ ότι κατάλαβα τα τέλη θα περάσουν αυτούσια στις μηχανές?
Δλδ εγώ για το ΧΤ μου θα δίνω 40 + 150 = 190 ευρώ? Πάμε καλά?
Αντίστοιχα για παλιό παπί άστρεα θα δίνει ο άλλος +150? -
Χωρίς λόγια!!!
-
Καλησπερα και απο εμενα παιδια! Λοιπον...διαβαζω με μεγαλο ενδιαφερον τις παντα σεβαστες αποψεις του καθενως εδω μεσα και θα κανω και μια τοποθετηση και εγω.Ειμαι κατοχος ενος VW Scirocco 1983 1600cc πιστευω μεσα στα 4-5 ποιο καλοδιατηρημενα στην Ελλαδα.Ξαφνικα μου κανει μια ανοδικη αυξηση τελων κυκλοφοριας εξωφρενικη και καλα με βαση τους ρυπους.Ρωταω εγω τωρα οταν το αμαξι το εχω στην τριχα δεν του λειπει τιποτα κινειται στον δρομο κανονικοτατα τι τους πειραζει οτι ρυπαινει δηλαδη??Ολοι αυτοι δηλαδη οι μαγκες με τα 2.0-2.5-3.0 λιτρα αυτοκινητα ειναι λιγοτερο ρυπογονοι?Ολοι αυτοι με τα turbo δεν επιβαρυνουν την ατμοσφαιρα???
Αλλα ας παω και στην ποιο 'καυτη' οψη αυτης της ιστοριας ημαστε περιπου στα 5 χρονια κυβερνησης ΝΔ ακουμε μονο για οφειλες,εισπραξεις,παγωμα συνταξων - μισθων,μειωση ωραριου,τελη κυκλοφοριας...και δεν ειδαμε ουτε μια αξιοπρεπεις αλλαγη σε συστημα παιδειας,υγειας,ασφαλειας,ακομα και τιμων προιοντων..(σημειωτεων οι αγροτες που κλεισανε τους δρομους για τα ροδακινα και ολα τα αυτοκινητα με πινακιδες ΗΜΧ-0000 ειναι sti,gti,325ti,evo,m3 και καλα πεινανε ...εμ αμα παιρνεις την επιδοτιση και αντι να ριξεις το χρημα στο χωραφι πας παιρνεις αμαξι μετα κλαιγεσαι). Συνεχιζω λεγοντας οτι ολοι αμεσως τρεξαμε σαν σκυλακια και γατακια μολις ακουσαμε για το οτι πουλουσαν ΤΖΑΜΠΑ με την τελειως απατεωνιστικη μεθοδο του ΕΕΤ κατα 50% να παρουμε αμαξια λες και εγω ειχα τα 15,0000ε και μου ελειπαν τα 2-2,500ε ,,το κρατος και μαλιστα το κρατος της δεξιας ειδατε πως τα παιρνει τα λεφτακια ομορφα και ωραια πισω???Απο αυξηση τελων εως και ασφαλειων ...αλλα στις εκλογες για μπανακια στις παραλιες αμεσως πρωτοι ημαστε ΟΛΟΙ τωρα την τρωμε μια χαρα και λεμε ουφφφφφ παλι καλα!.
Ηρθε το κολπο με την αποσυρση μα οι αντιπροσωποι εχουν καμια ταμπελα ποθ γραφουν 'ειμαι φιλοτιμος'???Μαλλον οχι ποσο εχει τωρα ενα αμαξι...15,0000ε αυξανεται το τελος στο παει στα 17,000ε αρα 2χιλιαρικα επανω.Πας να το παρεις και εχεις συνολικα 1500ε αγορα νεου +τα 1500ε απο το παλιο σου σαραβαλακι.Αρα εχεις κερδος 1000ε δηλαδη εγινε ολοκληρη φασαρια για 1000ε ψωροευρω τα οποια σε οποιαδηποτε αλλη αγορα θα τα τσιγκουνευωμασταν.Καθομαστε και αναλωνομαστε σε συζυτισεις και σχολιασμους και πολλα αλλα...οι ΚΑΛΠΕΣ ερχονται και παλι ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ θα το κανει το καθηκον του..θα ψηφισουν αυτοι που θελουν να βολευτουν,,,αυτοι που χρωστανε χαρη ,,που τους χρωστανε χαρη,,,αυτοι που θελουν να παρουν μεταθεση ,,να μπουν εστω και σε εταιρεια να δουλεψουν.Τελευταια δημοσκοπηση 4,9% πανω η αντιπολιτευση,,,πως γινεται ομως στις εκλογες να κλεισει η ψαλιδα στο 2%,,,απλη εξηγηση ...ολοι αυτοι απο τους ανθρωπους που καηκαν στην ηλεια ,και πελλοπονησο και δεν πηραν φραγκο,,,απο αγροτες που κλεινουν δρομους..απο αδιοριστους καθηγητες,δασκαλους,απο γιατρους που δεν πληρονωνται απο εφημεριες,,αστυνομικους που δεν δινουβν συνταξεις στην ωρα τους και ποσους αλλους ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΕΟ?????Ημαστε μακραν ο χειροτερος λαος σε αυτα τα θεματα καθολου συνηδηση στα εργασιακα,οικονομικα ,ακομα και στον δρομο κανουμε οτι μας γκαυ@@σει τα λουζομαστε και μετα κλαιγομαστε.
Η λυση να φυγουν και οι 300 απο την Βουλη δεν ειναι και η επιθυμητη γιατι αμα ο ενας ειναι αχρηστος ο αλλος λαμογιο ο παρααλλος ειναι βλακας μισο λεπτο αλλα καποιος δεν πρεπει να κυβερνησει???Καποιον πρεπει να εκλεξουμε ειναι στο χερι μας να φωναζουμε ή οχι για τα τελη ή για τον καθε μα@@κα αντιπρωσοπο που πουλαει οτι θελει αυτος.Τα τελη ειναι μονο η αρχη και θα υπαρξουν και αλλα μετρα....αλλα ενα θα πω και κλεινω,,,,,(οπως λεει και ενας φιλος μου) αν το κρατος φορολογουσε με βαση τους ιππους και οχι τα κυβικα εκει θα ηθελα να δω ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΗΜΑΣΤΕ....με τα TSI ,να εχουν κατακλυσει τους δρομους.... -
Ο χρήστης zoikarios έγραψε:
Καλησπερα και απο εμενα παιδια! Λοιπον...διαβαζω με μεγαλο ενδιαφερον τις παντα σεβαστες αποψεις του καθενως εδω μεσα και θα κανω και μια τοποθετηση και εγω.Ειμαι κατοχος ενος VW Scirocco 1983 1600cc πιστευω μεσα στα 4-5 ποιο καλοδιατηρημενα στην Ελλαδα.Αν ειναι τοσο καλοδιατηρημενο βγαλτου πινακιδες Ιστορικου...
Ξαφνικα μου κανει μια ανοδικη αυξηση τελων κυκλοφοριας εξωφρενικη και καλα με βαση τους ρυπους.Ρωταω εγω τωρα οταν το αμαξι το εχω στην τριχα δεν του λειπει τιποτα κινειται στον δρομο κανονικοτατα τι τους πειραζει οτι ρυπαινει δηλαδη??
Eλα ντε...
Ολοι αυτοι δηλαδη οι μαγκες με τα 2.0-2.5-3.0 λιτρα αυτοκινητα ειναι λιγοτερο ρυπογονοι?
Ναι.>Ολοι αυτοι με τα turbo δεν επιβαρυνουν την ατμοσφαιρα???
Την επιβαρυνουν αλλα λιγοτερο.
Αλλα ας παω και στην ποιο 'καυτη' οψη αυτης της ιστοριας ημαστε περιπου στα 5 χρονια κυβερνησης ΝΔ ακουμε μονο για οφειλες,εισπραξεις,παγωμα συνταξων - μισθων,μειωση ωραριου,τελη κυκλοφοριας...και δεν ειδαμε ουτε μια αξιοπρεπεις αλλαγη σε συστημα παιδειας,υγειας,ασφαλειας,ακομα και τιμων προιοντων....
Eρχεται οσονουπω το παιντι και θα τα τακτοποιησει ολα.Αν φυσικα δε πεσει απο το ποδηλατο , δε χαθει με κανα κανω και δεν το φαει κανα σκυλι...
(σημειωτεων οι αγροτες που κλεισανε τους δρομους για τα ροδακινα και ολα τα αυτοκινητα με πινακιδες ΗΜΧ-0000 ειναι sti,gti,325ti,evo,m3 και καλα πεινανε ...εμ αμα παιρνεις την επιδοτιση και αντι να ριξεις το χρημα στο χωραφι πας παιρνεις αμαξι μετα κλαιγεσαι).
Aφου ειναι τοσο καλα τα πραγματα με τους αγροτες γιατι δεν πας να γινεις αγροτης??Θα εχεις και sti...
Συνεχιζω λεγοντας οτι ολοι αμεσως τρεξαμε σαν σκυλακια και γατακια μολις ακουσαμε για το οτι πουλουσαν ΤΖΑΜΠΑ με την τελειως απατεωνιστικη μεθοδο του ΕΕΤ κατα 50% να παρουμε αμαξια λες και εγω ειχα τα 15,0000ε και μου ελειπαν τα 2-2,500ε ,,το κρατος και μαλιστα το κρατος της δεξιας ειδατε πως τα παιρνει τα λεφτακια ομορφα και ωραια πισω???
Nα δεις τωρα τι ετοιμαζει το κρατος της Δεξιας για να παρει τα λεφτακια του αθωου κοσμακη.Θα βγαλει χεστρες και μπιντεδες σε προφορα:50 χεστρες στη τιμη των 10.Και ο αθωος λαος θα τρεξει να τις αγορασει ασχετα αν δεν εχει καμπινεδες (σα το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) να τις τοποθετησει.Σημασια εχει η προσφορα.
Απο αυξηση τελων εως και ασφαλειων ...αλλα στις εκλογες για μπανακια στις παραλιες αμεσως πρωτοι ημαστε ΟΛΟΙ τωρα την τρωμε μια χαρα και λεμε ουφφφφφ παλι καλα!.
Tα μπανια του λαου εχουν προτερεοτητα και κανεις δε δικαιουται να τα χαλασει οπως ελεγε κι ενας μακαριτης εκει γυρω στο 85.
Ηρθε το κολπο με την αποσυρση μα οι αντιπροσωποι εχουν καμια ταμπελα ποθ γραφουν 'ειμαι φιλοτιμος'???Μαλλον οχι ποσο εχει τωρα ενα αμαξι...15,0000ε αυξανεται το τελος στο παει στα 17,000ε αρα 2χιλιαρικα επανω.Πας να το παρεις και εχεις συνολικα 1500ε αγορα νεου +τα 1500ε απο το παλιο σου σαραβαλακι.Αρα εχεις κερδος 1000ε δηλαδη εγινε ολοκληρη φασαρια για 1000ε ψωροευρω τα οποια σε οποιαδηποτε αλλη αγορα θα τα τσιγκουνευωμασταν.
H αγορα αυτοκινητου δεν ειναι υποχρεωτικη.Ο καθενας τα βαζει κατω και κοιταει τι τον συμφερει.Αν το συμφερει να κρατησει το παλιο αξιας το που 1000 ευρω με αυξημενα τελη καλως.Αλλιως το δινει και παιρνει καινουριο.
Καθομαστε και αναλωνομαστε σε συζυτισεις και σχολιασμους και πολλα αλλα...οι ΚΑΛΠΕΣ ερχονται και παλι ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ θα το κανει το καθηκον του..θα ψηφισουν αυτοι που θελουν να βολευτουν,,,αυτοι που χρωστανε χαρη ,,που τους χρωστανε χαρη,,,αυτοι που θελουν να παρουν μεταθεση ,,να μπουν εστω και σε εταιρεια να δουλεψουν.
Δηλαδη το 90% των ψηφοφορων συμφωνα με τη περιγραφη σου...>Τελευταια δημοσκοπηση 4,9% πανω η αντιπολιτευση,,,πως γινεται ομως στις εκλογες να κλεισει η ψαλιδα στο 2%,,,απλη εξηγηση ...ολοι αυτοι απο τους ανθρωπους που καηκαν στην ηλεια ,και πελλοπονησο και δεν πηραν φραγκο,,,απο αγροτες που κλεινουν δρομους..απο αδιοριστους καθηγητες,δασκαλους,απο γιατρους που δεν πληρονωνται απο εφημεριες,,αστυνομικους που δεν δινουβν συνταξεις στην ωρα τους και ποσους αλλους ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΕΟ?????
Εδω, και ψηφιζουν δικομματικα.
Ημαστε μακραν ο χειροτερος λαος σε αυτα τα θεματα καθολου συνηδηση στα εργασιακα,οικονομικα ,ακομα και στον δρομο κανουμε οτι μας γκαυ@@σει τα λουζομαστε και μετα κλαιγομαστε.
Γιαυτο και εχουμε τους ηγετες που μας αξιζουν.Λιγο χειροτερους απο εμας.
Η λυση να φυγουν και οι 300 απο την Βουλη δεν ειναι και η επιθυμητη γιατι αμα ο ενας ειναι αχρηστος ο αλλος λαμογιο ο παρααλλος ειναι βλακας μισο λεπτο αλλα καποιος δεν πρεπει να κυβερνησει???
Tα ειπαμε αυτα.Ερχεται το παιντι να μας σωσει ακομα κι απο τη γριππη.
Καποιον πρεπει να εκλεξουμε ειναι στο χερι μας να φωναζουμε ή οχι για τα τελη ή για τον καθε μα@@κα αντιπρωσοπο που πουλαει οτι θελει αυτος.
Αυτος τα πουλαει.Εσυ μην τα αγοραζεις.
Τα τελη ειναι μονο η αρχη και θα υπαρξουν και αλλα μετρα....αλλα ενα θα πω και κλεινω,,,,,(οπως λεει και ενας φιλος μου) αν το κρατος φορολογουσε με βαση τους ιππους και οχι τα κυβικα εκει θα ηθελα να δω ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΗΜΑΣΤΕ....με τα TSI ,να εχουν κατακλυσει τους δρομους....
To σκεφτηκε και αυτο η VW.Eβγαλε TSI 1200 Κ.ΕΚ. με λιγους ιππους!!!!
-
Να γινω αγροτης ....λες εεεε θα πουλαω τα ροδακινα με το sti χμμμ δεν ειναι κακη ιδεα να σου πω την αληθεια. Οσο για τους ηγετες που μας αξιζουν εμεις τους εκλεγουμε σημειωτεον ή μαλλον τους εκλεγει ενα δειγμα τους λαου μας αφου οι περισσοτεροι δεν θελουν να ψηφισουν. Δεν ψηφιζεις τοτε δεν μπορεις να παραπονιεσαι για τα μετρα που παιρνει η καθε εκαστοτε κυβερνηση...η ψηφος σου εχει δυναμη και μετα εμεις ολοι φωναζουμε και οριομαστε γιατι???????
Επεισης σκεφτομαστε καθαρα πως θα κανουμε τον γειτονα να ζηλεψει οταν εμεις θα πλενουμε το καινουργιο τουρμπισιο μας το οποιο βεβαια ειναι υπερχρεωμενο σε 215 δοσεις +ενοικιο+παιδια++++++++βαλε...αλλα να κανουμε το εφε μας.Διαφωνων καθετα με αυτη την λογικη αλλα δεν διαψευδομαι κιολας αφου πλεον τα πεζοδρομια μας εχουνε γινει σαν αντιπροσωπειες αυτοκινητων βλεπεις καθε τι καινουργιο! -
Να ρωτήσω κάτι....
Έφεραν τα τέλη εκεί που ήθελαν, με κάποια 'λογική' την οποία θέλουν να μας περάσουν ως 'πράσινη', για να μαζέψουν όσο περισσότερα μπορούν από αυτά που τους λείπουν. Βασίζονται στο ότι ο μ@λάκας που έχει το 2λιτρο ο,τιδήποτε, ο άλλος που έχει το 1200άρι 10ετίας, ο άλλος με το παλιό παπί, κλπ θα προτιμήσουν να πληρώσουν υπερβολικά τέλη παρά να ξηλωθούν ακόμα περισσότερα χρήματα για να αλλάξουν αυτό που έχουν με κάτι πιο 'σύγχρονο' (όχι βέβαια ότι και το δεύτερο θα τους χάλαγε).
ΟΚ, δεκτό, αλλά ΠΟΣΟ ψηλά θα έπρεπε να τα φτάσουν τα τέλη για να πούμε 'δεν πάει άλλο η κοροϊδία'?... Αναρωτιέμαι, αν τους τη βαρέσει και του χρόνου γνωρίζοντας πόσο πρόβατα είμαστε τα βάλουν όλα από 1000 ευρώ και πάνω (ναι, ξέρω, δε γίνεται) τι θα κάνετε... Θα καταθέσετε πινακίδες και δε θα πείτε τίποτα, ή θα πληρώσετε και δε θα πείτε τίποτα, επειδή 'δημοκρατία έχουμε, και οι περισσότεροι (...) αυτούς ψηφίσαμε, ενώ παράλληλα δεν κάνουμε και ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή (αποδείξεις κλπ)'?...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
...ΟΚ, δεκτό, αλλά ΠΟΣΟ ψηλά θα έπρεπε να τα φτάσουν τα τέλη για να πούμε 'δεν πάει άλλο η κοροϊδία'?... Αναρωτιέμαι, αν τους τη βαρέσει και του χρόνου γνωρίζοντας πόσο πρόβατα είμαστε τα βάλουν όλα από 1000 ευρώ και πάνω (ναι, ξέρω, δε γίνεται)
.... δεν κάνουμε και ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή (αποδείξεις κλπ)'?...Για το ότι δεν γίνεται δεν ξέρω, το λες ειρωνικά(;) γιατί εγώ λέω ότι γίνεται και παραγίνεται.... Όπως αυξήθηκε πέρσι γιατί είχε καιρό και φέτος γιατί υπάρχει πρόβλημα με την οικονομία και 'πράσινα' άλογα μπορεί και του χρόνου να αυξηθεί γιατί:
- ακόμα δεν είμαστε όσο ακριβοί είναι σε κάποια άλλη χώρα (από ηλίθιες δικαιολογίες είμαστε πρώτοι!)
- οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της ΕΕ... τις οποίες βέβαια περιπλέκουμε με ελληνική εξυπνάδα ώστε να βγαίνουν όσο μας βολεύει...
- πρέπει να δοθεί βοήθεια σε πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους, ηφαιστειόπληκτους, καταιγιδόπληκτους, κεραυνόπληκτους ή ό,τι άλλο προκύψει. (και φυσικά τα παίρνουμε από το αυτοκίνητο)
- πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του μηχανισμού φορολόγησης των αυτοκινήτων για δικαιότερη φορολόγηση (ακούγεται καλό αλλά σίγουρα αύξηση θα είναι για τους περισσότερους)
- πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση του μηχανισμού σύναψης συμφωνιών με τις εταιρείες κατασκευής δρόμων και ελέγχου αυτών για να έχουμε καλύτερους δρόμους
- πρέπει να δώσουμε για την βελτίωση των υποδομών υγείας και τη σύνδεσή τους με το οδικό δίκτυο για την καλύτερη αντιμετώπιση των ατυχημάτων
- πρέπει να δώσουμε για την βελτίωση του ασφαλτοτάπητα ή της σηματοδότησης που έχουν μείνει πολύ πίσω για την ασφάλεια των πολιτών
- πρέπει πρέπει πρέπει να βάλετε ό,τι άλλο σας έρθει, δημιουργικοί άνθρωποι με τόσα χρόνια εμπειρία ζωής στην χώρα αυτή είστε...
Και επειδή έρχονται σε δόσεις το 'δεν πάει άλλο' δεν πρόκειται να έρθει ξαφνικά, έχουν πείρα στη φορομπηχτική τους. Σιγά σιγά μερικοί ζορίζονται αλλά ντρέπονται και δεν το λένε δυνατά, κάνουν το σκατό τους παξιμάδι(!) και πορεύονται (και τα ορφανά πορεύονται κι οι χήρες κονομιούνται...).
Αυτό που ελπίζω είναι σταδιακά να αρχίσουν να ζητιούνται περισσότερες αποδείξεις... Είναι δυνατόν να έρχεται ο πιτσαδόρος και να μην φέρνει απόδειξη... είναι δυνατόν να έχει ο άλλος εστιατόριο, κανονικό επίσημο και να μην μπορεί να δώσει απόδειξη, δηλαδή λειτουργεί τελείως μαύρα εδώ και 1,5-2 χρόνια!! Αλλά βέβαια όταν εμείς δεν ζητάμε και όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εκβιάζουν τον πολίτη για να μοιραστούν τη διαφορά σε βάρος του κράτους τι περιμένεις... Θεωρώ ότι αν καταργηθεί τελείως η επικοινωνία του εφοριακού με τον πολίτη και απλά συνδυαστούν όλα στους ΗΥ το κράτος θα ανακαλύψει μεγάλη χαμένη τρύπα...
Τέλη κυκλοφορίας