-
**Massa admits mistake after qualy embarrassment **
Felipe Massa has admitted that Ferrari made a mistake after he failed to progress from the first segment of qualifying.
The Brazilian will start the Malaysian GP in just 16th place after a terrible error of judgement. Rather than put in a 'banker' lap to make sure of his progress after completing just four laps in Qualy Three, Massa climbed out of the car with around five minutes of the session remaining - and then watched in horror as he was bumped down the timesheets into a lowly 16th.
Asked if he had failed to deliver a good lap or Ferrari made a mistake, Massa replied: 'Both. I didn't make a fantastic lap but we thought it was enough to be in the top 15. But it is so competitive that a perfect lap is needed. It was a surprise [to fail to progress] and a mistake
Νομιζα οτι ειχε καποιο μηχανικο προβλημα αλλα οπως διβαζω παραπανω ημουν λαθος.
τετοια πραγματα δεν γινονται ουτε σε τοπικους αγωνες...
ο ερασιτεχνισμος σε ολο του το μεγαλειο...!
Εφυγε ο μπρον,εφυγε ο τοντ και φαινεται ποσο λιγος ειναι ο Σουμι... -
Ο χρήστης Koupris έγραψε:
Εφυγε ο μπρον,εφυγε ο τοντ και φαινεται ποσο λιγος ειναι ο Σουμι...Ο Schumacher τώρα τι φταίει;
Τα τελευταία τρία χρόνια πάντως Ferrari και McLaren συναγωνίζονται στο ποιος θα κάνει την μεγαλύτερη βλακεία.
-
Για το φορτίο καυσίμων που πλέον θα ανακοινώνεται έχουμε καμιά ενημέρωση;
-
H Ferrari σε τεχνικό και οργανωτικό τομέα δεν είναι αυτή που ήταν εδώ και καιρό.Αυτό είναι σίγουρο.Από εκεί και πέρα το σημαντικότερο πρόβλημά της την τελευταία τριετία είναι ότι έχει δυό πιλότους,που μολονότι ταχείς,δεν καταφέρνουν σε καμιά περίπτωση να προσθέσουν το κάτι παραπάνω στην δυναμική του μονοθεσίου.Κανείς από τους δύο δεν είναι αξιόπιστος leader,που θα εμπνεύσει την ομάδα και θα την συσπειρώσει στο χτίσιμό της.
Δώστους ένα δυνατό μονοθέσιο και είναι ικανοί για νίκες και πρωταθλήματα.Δώστους μια F310 ή F310B και σου λέω εγώ αν θα κερδίσουν έστω και μία νίκη.Πόσο μάλλον να διεκδικήσουν πρωτάθλημα.Τέτοιοι οδηγοί όμως υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 10 αυτή τη στιγμή στο grid.
Έτσι και αλλιώς είναι ατελέσφορο να κριθεί η ποιότητά τους φέτος.Αντί της ένατης θέσης αν είχαν όντως την πολύ μεγάλη στόφα,θα κατάφερναν μια τέταρτη ή πέμπτη.Το πρόβλημα παραμένει η απόφαση της FIA να προκαλέσει συναγωνισμό και ανακατάταξεις, μιμούμενη τους αγώνες wrestling της καλωδιακής τηλεόρασης.Ενώ οι τεχνικές αλλαγές υποτίθετο ότι αποσκοπούσαν στο να εξισορροπήσουν τα πράγματα,δίνοντας την δυνατότηατα διάκρισης στους ταχύτερους πιλότους,στην πραγματικότητα η FIA αποσκοπούσε να προσφέρει θέαμα,μετατρέποντας τους τελευταίους της κατάταξης σε πρώτους.Έτσι όμως αφενός δημιούργησε de facto πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων,όπου στην πρώτη κατηγορία ανήκει το ευνοούμενο των κανονισμών team των Brawn,Toyota,Williams και στη δεύτερη όλοι οι υπόλοιποι.Αφετέρου ανέδειξε το ρόλο του μέσου μηχανικού σε ακόμα σπουδαιότερο από όσο μέχρι τώρα ήταν,όχι γιατί δούλεψε περισσότερο από τους συναδέλφους του,αλλά γιατί ήταν αρκετά πονηρός ή ευνοούμενος ώστε να 'κλέψει', ενώ αυτόν του πιλότου σε ρόλο κομπάρσου.Ακόμα και ο Vettel (που δεν ανήκει σε ομάδα ευνοούμενη από τις αλχημείες των κανονισμών)αν αγωνιζόταν στη φετινή Ferrari ή Mc Laren, πόσο καλύτερα θα τα πήγαινε από τους Massa και Hamilton;
Μέχρι να καταφέρουν να βγάλουν στην πίστα οι υπόλοιπες ομάδες αντίγραφα του μονοθεσίου της Brawn,μάλλον ο Button θα έχει ήδη ακατάρριπτο προβάδισμα για τον τίτλο,αν δεν τον έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει.Αν παρ'ελπίδα δεν το έχει καταφέρει,πόσο στοίχημα πάτε, ότι η FIA θα προσπαθήσει να τον τρενάρει.... προς όφελος της τηλεθέασης, με ποινές για ψύλλου πήδημα ή αποκλεισμούς;
Τέλος πάντων αν στις 14 Απριλίου δεν αλλάξει κάτι, οι Ferrari και Mc Laren πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τα πλάνα τους για την επόμενη χρονιά....γιατί η φετινή θα είναι διαδικαστική. -
Εφυγε ο μπρον,εφυγε ο τοντ και φαινεται ποσο λιγος ειναι ο Σουμι...Λίγος δεν είναι, απλά τώρα φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο πολύς όσο νομίζαμε.
-
Μη ξανακούσω κανένα να γκρινιάζει στην Ελλάδα για το πρόστιμο σε υπερβολική ταχύτητα!!!
Ορίστε τι γίνεται στη F1:
'Nick Heidfeld went 3.7kmh over the limit in the same practice session, attracting an 800 euro fine.'
Στα 20 πάνω από το όριο, πουλάς το σπίτι σου
-
Αλμπα εγω θα διαφωνησω οτι αν ο Φεττελ οδηγουσε πχ Φερραρι θα ηταν καλυτερος απο τον Μασσα ή ακομα καλυτερα τον Κιμι...
εφοσον δεν εχουμε απτα δειγματα το να μπαινουμε σε συγκρισεις ατοπες δεν οδηγει καπου.
οπως και να εχει οι Brawn/TOYOTA πετανε...
και καλα κανουνε...ΑΝ η FIA αλλαξει κατι για να κανει πιο ελκυστικο το πρωταθλημα τοτε συγνωμη αλλα δεν θα μιλαμε για πρωταθλημα αλλα για θεατρο σκιων ᾽ὀ Μπερνι᾽᾽...
με ομορφα κουκλακια...
που παντα πρεπει να νικανε τα κοκκινα η τα ασημι....
τοτε εγω .....(χρησιμοποιηση ρηματος που ξεκιναει απο το γραμμα Χ και υποδηλωνει φυσικη αναγκη.) -
Ο χρήστης fn1m έγραψε:
Εφυγε ο μπρον,εφυγε ο τοντ και φαινεται ποσο λιγος ειναι ο Σουμι...
Λίγος δεν είναι, απλά τώρα φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο πολύς όσο νομίζαμε.
Α γεια σου... Μπράβο, αυτό ξαναπέστο...
Ούτε οκτώ (8, eight, acht, otto, huit ) παγκόσμια δεν μπόρεσε να πάρει, και μας κουνιέται... -
Ούτε κανονισμοι φταίνε, ούτε διαχύτες ούτε τίποτα. Η Redbull δεν έχει διαχύτη και πάει μια χαρά. Οι δύο μεγάλες ομάδες είναι χάλια ότι και να λέμε
-
Τοσα χρόνια μετά και ακόμα βγάζετε χολί ........ ποποπο ..... τελικά ήταν καλύτερος απο ότι νόμιζα όχι απλά καλός αλλά ο Καλύτερος
-
Ανακοινωθηκαν τα βαρη. Ενδιαφερον....
-
Ο χρήστης fn1m έγραψε:
Έχω ακούσει πολλές γελοιότητες στη ζωή μου, αλλά αυτή ξεπερνά σε μέγεθος ακόμη και δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου.
-
Ο χρήστης Scuderia rosso έγραψε:
Ανακοινωθηκαν τα βαρη. Ενδιαφερον....απο τους 10 πρώτους Αλόνσο και Χαιντεφελντ οι πιο βαρείς.
οι άλλοι στα ίδια περίπου 660 κιλά.πιο ελαφρύς από όλους ο Φέττελ ...647 κιλά.
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Έχω ακούσει πολλές γελοιότητες στη ζωή μου, αλλά αυτή ξεπερνά σε μέγεθος ακόμη και δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου.
Γελοιότητα είναι το να νομίζεις πως ό,τι πέτυχε ο Σουμάχερ οφείλεται στις ικανότητές του και μόνο.
-
Ο χρήστης fn1m έγραψε:
Γελοιότητα είναι το να νομίζεις πως ό,τι πέτυχε ο Σουμάχερ οφείλεται στις ικανότητές του και μόνο.
Αλλά, πως τα πέτυχε?
-
Don't feed the Troll
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Οποιος μπορεσει να μου εξηγησει τοτε ποιος ειναι ο ρολος του στα παντοκ και πληρωνεται με 5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ(!) ,τα οποια δεν παιρνει ουτε το μισο γκριντ τοτε πολυ απλα θα παρω τη 'γελοια' δηλωση μου πισω..συμβουλες δινει ¨και βοηθα την ομαδα ή απλα κανει το διακοσμητικο στοιχειο..?
ΥΓ:Εγω προσωπικα δεν μιλησα για τους τιτλους του αλλα για την παρουσια του τωρα στη φερραρι. -
αν δεν πηγαίνει το αυτοκίνητο....τί να σου κάνει και ο Σουμάχερ.
-
ΥΓ:Εγω προσωπικα δεν μιλησα για τους τιτλους του αλλα για την παρουσια του τωρα στη φερραρι.ΟΚ τώρα αλλάζει το πράμα, γιατί άλλο κατάλαβα εγώ.
Βέβαια δε νομίζω να κάτσει κανένας να κρίνει τον Σούμι ως μάνατζερ μιας και δεν είναι ούτε αγωνιστικός διευθυντής, ούτε έχει καιρό σε τέτοια θέση, ούτε μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους δυο.
Ο ρόλος είναι περισσότερο 'συμβουλευτικός' αν έχω καταλάβει σωστά, δηλαδη ξύνει και πληρώνεται για την προσφορά του στη τέχνη. -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Don't feed the Troll+Infinity
Κατά τ'άλλα, ο Michael το μόνο που κάνει είναι να 'ξοδεύει' τη δημόσια εικόνα του και να δίνει αφορμές για σχόλια. Προφανώς δε δίνει δεκάρα γιατί ξέρει ποιός είναι και τί αξίζει και τί έχει κάνει, αλλά θα έπρεπε να προφυλάξει κατά τη γνώμη μου περισσότερο το δημόσιο πρόσωπό του. Στη Ferrari προφανώς δεν πληρώνεται για να κάνει τη διαφορά στην απόδοση, τον κρατάνε απλά σαν παρουσία για λόγους marketing. Υποθέτω ότι απλά του είναι αφόρητα βαρετό να κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα.
FORMULA 1 PETRONAS Malaysian Grand Prix 2009 (2nd round))