-
Ο Timo Glock για τα δρώμενα της περασμένης Κυριακής:
What were you thinking when the rain started?
[...] The team left the tyres decision to me and I decided to go for it and take the risk of putting intermediate tyres on because it wasn’t raining so much at that stage. I knew a lot of other guys were on the wet tyres so it was a risk but I thought it was worth it.How was it on intermediates at that stage?
It was definitely the right call because I was the quickest car out there for quite a few laps. After my pit stop I was out of the top 10 but the intermediates were clearly the best tyres for those conditions and I was a lot faster than the guys on wets. My tyres were going off but the team kept telling me I was the fastest guy on the track so I kept pushing and overtaking people. In just a few laps I went from being outside the top 10 to running second; it was amazing and very exciting but eventually the tyres really did go off so I had to come in to change to the wets. -
πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς, ότι δεν θα αλλάξουν πάλι τους τεχνικούς κανονισμούς,ώστε να το διατηρήσουν προαιρετικό και του χρόνου.....με σκοπό να το καταργήσουν σε δύο;Εκεί φταίει η FIA.
Οι ισχύοντες κανονισμοί της FIA για το KERS είναι σαφείς εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Προαιρετικό το 2009 και υποχρεωτικό 2010.
Το προαιρετικό σαν έννοια έχει μεγάλη σημασία. Αν μία ομάδα υιοθετήσει έναν προαιρετικό κανονισμό το κάνει για να ωφεληθεί και να ξεχωρίσει από τους άλλους. Αν δεν τους βγει τότε έκαναν λάθος στην εκτίμησή τους, ή στην υλοποίησή τους. Πάντως σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που αποδέχεσαι κάτι (και θριαμβολογώντας μάλιστα σε κάποια περίπτωση τουλάχιστον ) δεν σου φταίει καμμιά ''άτιμη κενωνία'' αν δεν βλέπεις προκοπή, παρά μόνο το κεφάλι σου.Παραθέτω link από το επίσημο site της Williams όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το KERS : ''the system could contribute to more exciting racing''
http://www.williamsf1.com/multimedia/video/82Αποκαλυπτικότατος είναι επίσης ο Robert Kubica (!) στο επίσημο site της Sauber BMW
''you could already see in Melbourne, that KERS does make a difference''
καθώς και επίσης
'The team will decide whether or not to use KERS on a race by race basis''
http://www.bmw-sauber-f1.com/en/index.html#/news/~127|0/Σε κάθε περίπτωση πάντως έγραψα και αλλού ότι μου κάνει εντύπωση ότι εταιρείες όπως η Toyota και η Honda νυν Braun, εταιρείες με τεράστια γνώση των ηλεκτρικών υβριδικών συστημάτων, δεν αξιοποιούν μέχρι στιγμής το KERS στα μονοθέσιά τους.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση πάντως έγραψα και αλλού ότι μου κάνει εντύπωση ότι εταιρείες όπως η Toyota και η Honda νυν Braun, εταιρείες με τεράστια γνώση των ηλεκτρικών υβριδικών συστημάτων, δεν αξιοποιούν μέχρι στιγμής το KERS στα μονοθέσιά τους.Με μια δόση υπερβολικής αυθάδειας θα έλεγα ότι όταν η Toyota θα παρουσιάσει το KERS οι υπόλοιποι απλά θα χαζεύουν!
Ως τότε, θα καρπώνεται το όφελος της μη χρήσης του.(Για να σοβαρευτώ) έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα το εισάγει μέσα στη χρονιά. Είναι πιο ασφαλές να περιμένει τις δοκιμές εξέλιξης για το 2010, έχοντας παρατηρήσει και μάθει από τα φετινά προβλήματα των νυν συστημάτων. Όχι ότι δεν απασχολεί ήδη πόρους για την εξέλιξή του.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Με μια δόση υπερβολικής αυθάδειας θα έλεγα ότι όταν η Toyota θα παρουσιάσει το KERS οι υπόλοιποι απλά θα χαζεύουν!
Ως τότε, θα καρπώνεται το όφελος της μη χρήσης του.(Για να σοβαρευτώ) έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα το εισάγει μέσα στη χρονιά. Είναι πιο ασφαλές να περιμένει τις δοκιμές εξέλιξης για το 2010, έχοντας παρατηρήσει και μάθει από τα φετινά προβλήματα των νυν συστημάτων. Όχι ότι δεν απασχολεί ήδη πόρους για την εξέλιξή του.
Η Williams σκεφτεται σοβαρα να πουλησει την τεχνογνωσια του Flywheel ΚΕRS που εχει αναπτυξει, στην toyota η οποια ειναι πολυ πισω σε αυτο το θεμα...
-
σα τα μούτρα του τα έκανε ο γερο-μπέρνι με τους αγώνες στο λυκόφως
Το ίδιο σα τα μούτρα τους τα έχουνε κάνει σε Ferrari-McLaren ο καθένας για τους δικούς του γνωστούς λόγους...... -
Συνεχίζοντας αυτή την ακατανότητη εμμονή με τις αλλαγμένες ώρες χάριν τηλεθέασης (λες και τόσα χρόνια παραπονιόμασταν που ξυπνούσαμε/ξενυχτούσαμε ανάλογα) σήμερα διασκεδάσαμε απίστευτα και με τον ακυρωθέντα αγώνα του MotoGP στο Qatar...
Οργανώθηκα, έβαλα το παγωτάκι μου, ξάπλωσα στο κρεββάτι, έβαλα το laptop στο τραπεζάκι του πρωϊνού μπροστά μου, φόρεσα τα noise canceling ακουστικά μου, έβαλα live stream από τον φοβερό ΣΚΑΙ που είναι πολύ μπροστά και με καλό κέφι από τον ήλιο έξω περίμενα να απολαύσω λίγο racing...
Αμ πώς... -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Συνεχίζοντας αυτή την ακατανότητη εμμονή με τις αλλαγμένες ώρες χάριν τηλεθέασης (λες και τόσα χρόνια παραπονιόμασταν που ξυπνούσαμε/ξενυχτούσαμε ανάλογα) σήμερα διασκεδάσαμε απίστευτα και με τον ακυρωθέντα αγώνα του MotoGP στο Qatar...
Οργανώθηκα, έβαλα το παγωτάκι μου, ξάπλωσα στο κρεββάτι, έβαλα το laptop στο τραπεζάκι του πρωϊνού μπροστά μου, φόρεσα τα noise canceling ακουστικά μου, έβαλα live stream από τον φοβερό ΣΚΑΙ που είναι πολύ μπροστά και με καλό κέφι από τον ήλιο έξω περίμενα να απολαύσω λίγο racing...
Αμ πώς...Ε, δεν περίμεναν ότι κάποιος τους Qatarάστηκε και θα έβρεχε ακριβώς εκείνη την ώρα!
Ο αγώνας αναβλήθηκε γι απόψε στις 14:00ESThttp://www.autosport.com/news/report.php/id/74387
Οι οδηγοί πιέζουν για αλλαγή της ώρας, ο Bernie συνεχίζει στον κόσμο του... -
FORMULA 1 PETRONAS Malaysian Grand Prix 2009 (2nd round))