-
Δύσκολη περίπτωση. Δύο επιλογές. Παίρνεις τα 600 και αγοράζεις άλλο αυτοκίνητο ή αν δε σε παίρνει μπορείς να βρείς μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Έχεις ένα αμάξι που πούλησε αρκετά και υπάρχουν πολλά ανταλλακτικά στις μάντρες. Είμαι σίγουρος ότι με ψάξιμο θα βρείς δεν το συζητάω.
Μην σε επηρεάζουν αυτα που λέει η ασφαλιστική. Τη 'δουλειά τους' κάνουν. -
στο δικαστήριο θα πάρεις όσα χρήματα θα έχεις χαλάσει για να το επισκευάσεις απλά θα καθυστερήσει αρκετά η εκδίκαση της υπόθεσης (3-4 χρόνια περίπου). Αν δεν έχεις ανάγκη τα 600 ευρώ τώρα που σου δίνουν φτιάξτο, και θα τα πάρεις πίσω αργότερα. Ξέρω περίπτωση μια κυρίας με 2cv που η ασφαλιστική της έδινε 400 ευρώ ενώ στα δικαστήρια πήρε όλο το ποσό που είχε δώσει 5000 ευρώ ήταν το ποσό αλλά προφανώς είχε λεφτά και το κυνήγησε το θέμα. Θυμάμαι να λέει στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι αγαπάει το αμάξι της και δεν καταλαβαίνει το λόγο να μην το φτιάξει πάλι αφού μπορεί... και φυσικά αυτός την δικαίωσε.
-
Ο χρήστης nikzhk έγραψε:
στο δικαστήριο θα πάρεις όσα χρήματα θα έχεις χαλάσει για να το επισκευάσεις απλά θα καθυστερήσει αρκετά η εκδίκαση της υπόθεσης (3-4 χρόνια περίπου). Αν δεν έχεις ανάγκη τα 600 ευρώ τώρα που σου δίνουν φτιάξτο, και θα τα πάρεις πίσω αργότερα. Ξέρω περίπτωση μια κυρίας με 2cv που η ασφαλιστική της έδινε 400 ευρώ ενώ στα δικαστήρια πήρε όλο το ποσό που είχε δώσει 5000 ευρώ ήταν το ποσό αλλά προφανώς είχε λεφτά και το κυνήγησε το θέμα. Θυμάμαι να λέει στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι αγαπάει το αμάξι της και δεν καταλαβαίνει το λόγο να μην το φτιάξει πάλι αφού μπορεί... και φυσικά αυτός την δικαίωσε.Ο λογος ειναι οτι η αξια επισκευης ξεπερναει κατα πολυ την εμπορικη αξια του οχηματος, κ θα ηθελα παρα πολυ να γνωρισω αυτον τον προεδρο που δικασε με βαση συναισθηματισμους, να δικαζει κ τα δικα μου θεματα...
Για να μιλησουμε σοβαρα τωρα. Παλαιοτητα ανταλλακτικων οταν δωθει το οκ για επισκευη, κρινεται απαραδεκτη στα δικαστηρια. Σωστο αυτο. Εδω εχουμε αλλο θεμα, οτι η εμπορικη αξια του αυτοκινητου ειναι πολυ μικροτερη απο την αξια της επισκευης, αυτη κρινεται ασυμφορη κ δεν επιλεγεται ως λυση. Κ μαλλον το δικαστηριο θα δικαιωσει την ασφαλιστικη.
-
Και τοτε ποιος ο λογος να πληρωνει καθε 6μηνο 200αρια στα ασφαλιστρα; Αυτο δεν ειναι μεγιστο νταηλικι;
Ποιος του στερει το δικαιωμα να κυκλοφορει ενα αυτοκινητο 25ετιας εαν περναει κτεο κλπ; Ελεος με την κοροιδια των ασφαλιστικων. -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Και τοτε ποιος ο λογος να πληρωνει καθε 6μηνο 200αρια στα ασφαλιστρα; Αυτο δεν ειναι μεγιστο νταηλικι;
Ποιος του στερει το δικαιωμα να κυκλοφορει ενα αυτοκινητο 25ετιας εαν περναει κτεο κλπ; Ελεος με την κοροιδια των ασφαλιστικων.Ξεχνάς το σημαντικότερο, αστική ευθύνη σε περίπτωση που χτυπήσεις κάποιον
-
Και εγω οταν με ειχε χτυπησει ενας απο πισω τοτε ειχα ενα AX αξιας 1000 ευρω η ζημια ηταν 2000 χιλιαρικα αυτοι μου ελεγαν ολικη και θα σου δωσουμε 600 ευρω , παω απο εκει τους λεω βρειτε μου ενα ιδιο διοτι εγω απο το πουθενα και χωρις να φταιω δεν εχω λογο να πληρωνω απο την τσεπη μου καμμια διαφορα ,αν δεν θελετε ετσι τους λεω βρειτε δικο σας φαναρτζη και φτιαχτετο οπως ηταν δεν με απασχολει το θεμα .
Τελικα δεν συμφωνησαν και παμε δικαστικος η ζημια τελικα ηταν 1600 ευρω και σε 4 χρονια μολις πλησιαζε η ημερομηνια της δικης πηραν τηλ. το δικηγορο μου και του ειπαν να δωσουν τα 2000 ευρω για να μην γινει η δικη και ετσι εγινε2η περιπτωση ενα suzuki vitara cabrio του 93 βγαινει ενας απο ενα στενο και χτυπαει στην πισω ροδα το αμαξι μου και βρισκει σε κατι αναχωματα και φερνει τουμπα (το οδηγουσε μια φιλη μου) η ζημια τοτε ηταν 4000 ευρω η ασφαλιστικη ειχε βγαλει 1900 ευρω ,οποτε παμε παλι δικαστικος και λογο του οτι υπηρχε και ελαφρυς τραυματισμος (ραματα στο χερι)
ζηταμε 8000 ευρω σε ενα μηνα πηρα τα λεφτα ολα κανονικα και με ανταλακτικα ολοκαινουργια απο αντιπροσωπεια χωρις να κοψουν λογο παλαιοτητας κλπ τιποταsmworld υπηρχε τραυματισμος ?
Με χαρτια απο νοσοκομειο κτλ. -
Ο χρήστης smworld έγραψε:
Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός Renault 9 (μοντέλο 1986). Πριν από μερικές ότι για να μου τα ... ή υπάρχει κάποια άλλη λύση για να πάρω την αποζημίωση και να κρατήσω το αυτοκίνητο;Φίλτατε καλησπέρα.
Η λύση είναι ως εξής.
- Αν έχεις νομική προστασία τότε τους πας δικαστικά (δεν πληρώνεις φράγκο εσύ για τα δικαστήρια, τα κανονίζει η νομική σου) και σε 3-4 χρόνια παίρνεις την αξία της ζημιάς πίσω μαζί με τον νόμιμο τόκο.
100%
Αυτά τα πέρι παλαιότητας απλά είναι για να τρομάζει η πλειοψηφία των οδηγών και να μην τους κυνηγάει. Αν εγώ θέλω να φτιάξω το αμάξι μου, όσο παλιό και να είναι, πρέπει να μου τα πληρώσουν. Και μάλιστα μπορείς να διεκδικίσεις και για καινούργια ανταλλακτικά (αλλά που θα βρεις έτσι και αλλιώς, και θα πάει μακριά η βαλίτσα), αλλά ακόμα και με μεταχειρισμένα είσαι καλυμένος.
Ένας πάρα πολύ καλός μου φίλος είναι φανοποιός και του χει τύχει αρκετές φορές αυτή η ιστορία.
-
Αν δεν έχεις νομική προστασία, τότε βάζεις εσύ δικηγόρο και η διαδικασία είναι η ίδια. Η διαφορά είναι ότι αρχικά θα πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου τα παράβολα του δικαστηρίου και την αμοιβή του δικηγόρου. Μόλις βγει η απόφαση, τότε ο χαμένος πληρώνει τα έξοδα, άρα θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Βέβαια για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να δώσει από την τσέπη σου κάποια λεφτά, τα οποία δε γνωρίζω αν έχεις. Αν δεν έχεις (ή αν δεν μπορείς να τα σπαταλήσεις τώρα για να τα πάρεις πίσω σε 3-4 χρόνια) τότε δεν αξίζει ο κόπος.
-
Βαριέσαι το τρέξιμο, το αμάξι ήταν και σε χάλια κατάσταση, οπότε παίρνεις τα 600Ε κάνεις και μια οριστική διαγραφή και τέλος. Έτσι και αλλιώς κανείς δε θα στο πάρει για ανταλλακτικά.
Νομίζω ότι αξίζει να το κυνηγήσεις, απλά θα πρέπει να ξέρεις ότι η ιστορία θα τραβήξει χρόνια.
Ο λογος ειναι οτι η αξια επισκευης ξεπερναει κατα πολυ την εμπορικη αξια του οχηματος, κ θα ηθελα παρα πολυ να γνωρισω αυτον τον προεδρο που δικασε με βαση συναισθηματισμους, να δικαζει κ τα δικα μου θεματα...
Για να μιλησουμε σοβαρα τωρα. Παλαιοτητα ανταλλακτικων οταν δωθει το οκ για επισκευη, κρινεται απαραδεκτη στα δικαστηρια. Σωστο αυτο. Εδω εχουμε αλλο θεμα, οτι η εμπορικη αξια του αυτοκινητου ειναι πολυ μικροτερη απο την αξια της επισκευης, αυτη κρινεται ασυμφορη κ δεν επιλεγεται ως λυση. Κ μαλλον το δικαστηριο θα δικαιωσει την ασφαλιστικη.
Οι παραπάνω λύσεις είναι δοκιμασμένες. Είναι από τις περιπτώσεις που παίρνεις σίγουρα τα λεφτά σου (και η συναισθηματική αξία μπορεί να μετρήσει), όμως θα τα πάρεις πολύ μετά.
Επίσης όπως είπε και ο ΒΑγγέλης, άμα δούνε ότι δε θα κάνεις πίσω και υπάρχει περίπτωση να ζητήσεις και περαιτέρω αποζημιώσεις (την αξία των διαδρομών με ΤΑΞΙ για τη δουλειά, κάποιο ιατρικό πρόβλημα που προέκυψε κτλ) σου ζητάνε και συμβιβασμό.Απλά πατάνε στο ότι οι περισσότεροι δε γνωρίζουν, και ότι και να γνωρίζουν δε θέλουν να μπλέξουν με δικαστήρια και με δικηγόρους.
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ 16/7/10 ΩΡΑ 11.45
ΤΡΑΚΑΡΕ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ)ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΕΧΩ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΔΕ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΦΑΓΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΡΙΑ 2 ΠΟΡΤΕΣ ΦΤΕΡΑ, ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ,ΚΑΘΡΕΠΤΗ
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΤΡΟΧΑΙΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ/ΑΝΑΦΟΡΑ
ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΩΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ Σ.Κ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ
(ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ)?ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
paragon-corfu@hotmail.com -
Ναι, πήγαινε ξανά στην τροχαία και κατάθεσε μήνυση κατά του οδηγού του ΧΧΧ-ΧΧΧΧ αυτοκινήτου για εγκατάλειψη. Αυτό αποτελεί μέτρο πίεσης κατά του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Επίσης, αν μπορέσεις με κάποιο 'πλάγιο' τρόπο να βρεις άμεσα τη διεύθυνση του ιδιοκτήτη, πέρνα μια βόλτα μήπως και δεις το αμάξι που σε χτύπησε. Αν τα καταφέρεις, 2-3 φωτογραφίες αυτού (με χρώμα από το αμάξι σου, κτλ) μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες.
Ο αυτόπτης μάρτυρας σου άφησε τα στοιχεία του για να τον δηλώσεις στη μήνυση; Τέλος, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ
-
το σταθμευμενο παντως καλυπτεται σε καθε περιπτωση , ακομα και αν ειναι παρανομα παρκαρισμενο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το σταθμευμενο παντως καλυπτεται σε καθε περιπτωση , ακομα και αν ειναι παρανομα παρκαρισμενο... μόνο αν ειναι σε δημόσιο δρόμο. Χώροι όπως πάρκινγκ , πλοία , αλάνες και άλλα δε νομίζω να καλύπουν αυτην την περίπτωση.
Πάντως σε παρόμοια περίπτωση όπου φορτηγό της Ευδαπ , με το πέταλο, μας μάζωξε όλη την πλευρα ,ευτυχώς μια καλή κοπέλα μας αφησε τα τα στοιχεία του.Πρίν κάνουμε το οτιδήποτε με Τροχαία τον βρηκαμε και επικοινωνησαμε μαζί του. Του είπαμε δηλαδή ότι αν δεν κάνει δήλωση θα πάμε για εγκατάλειψη ατυχήματος και μπλα μπλα ας βρει να τα ξεμπλέξει μόνος του.Μετά τις αρχικές μουρμουρες οτι 'όχι εγώ δεν ημουν , χώραγα και αποκλείεται και αλλα παπαριές' όταν του είπαμε οτι υπάρχει αυτόπτης και οτι μας αφησε στοιχεία τελικα΄το παραδέχτηκε ( αφου το ήξερε οτι την είχε κανει τη ζημιά) με αποτέλεσμα να προχώρησει σε θετική δήλωση .
Βεββαια ο λόγος που το έκανε σχετικά ανετα είναι οτι αν πηγαινε καταγγελία και την Ευδαπ θα έχανε την συνεργασία καθώς εκει έχουν σφίξει λίγο οι κωλοι και σε κάτι τετοια εχουν γίνει αυστηροι , δε θελουν τα φορτηγα των εργολαβων να εμπλέκονται σε τετοιες ιστορίες. -
Ωραια τα καταφερα σημερα...
Εκει που πηγαινα με το ποδηλατο σταματαει ξαφνικα το Μινι μπροστα μου, δεν πιανουν καλα τα φρενα και μπαμ!!! Πανω στο πορτ παγκαζΕυτυχως ειμαι καλα
Στο θεμα μου. Ποσο θα παει ενα βαθουλωματακι στο μεγεθος μικρου χαλαζιου πανω στο πορτ παγκαζ και 2 γρατζουνιτσες?
Ανταλλαξαμε τηλεφωνα με τον ιδιοκτητη (ο οποιος ηταν ευγενεστατος και μπραβο του ) και απ'οτι καταλαβα δεν ειναι τοσο απαιτητικος. Δηλαδη ειπε να παμε σε καποιο συνεργειο ενω τις γρατζουνιες θα παρει με αλοιφηΤο αυτοκινητο που χτυπησα ηταν ενα Mini Cooper του 2003
-
Αμα ειναι τοσο μικρο μπορει και τιποτα.
-
Ενα χτυπημα απο μεσα θα κανει ο φαναρτζης και τελειωσε
-
διπλο ποστ
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Πριν από κανά δύο χρόνια που είχα ρίξει το τουτού σε χαντάκι, εκτός από την ασφαλιστική (ευτυχώς είχα μικτή ασφάλιση) είχα καλέσει και τροχαία για καταγραφή του συμβάντος. Η τροχαία, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, μου έκανε αλκοτέστ για να το γράψει στην καταγραφή. Τελικά, δεν έχω καταλήξει, αν έχουμε μικτή πρέπει οπωσδήποτε να καλούμε τροχαία στον τόπο του ατυχήματος ώστε να μην μας βγάλει αργότερα η ασφαλιστική εν δυνάμει μεθυσμένους και να μην πληρώσει ή όχι;Κανεις δεν μπορει να σε βγαλει 'εν δυναμει μεθυσμενο', ή αλλιως πιθανα μεθυσμενο οπως εννοεις, ποσο μαλλον η ασφαλιστικη σου δια του τηλεφωνου ή δια αλληλογραφιας. Ή σου εκαναν αλκοτεστ ή οχι. Για το αν χρειαζεται να καλεις την τροχαια, διαβασε το συμβολαιο σου, εκει κ μονο εκει αναφερει τις συμβατικες με την ασφαλιστικη υποχρεωσεις σου. Η Interamerican πχ σε τρακαρισμα που εκανα ολομοναχος στον δρομο, μου ειπε οτι μπορω να παω σπιτι κ να το δηλωσω στα γραφεια τους εντος 3ημερου. Ουτε καν ο δικος τους ανθρωπος δεν ηρθε.
ΠΑΝΤΑ εχουμε στα χερια μας ενα χαρτι, υπογεγραμμενο, που να λεει τι εγινε, ποιος εκανε τι κ ποιος (αν συμφωνειτε) φταιει. Ειτε ειναι η φιλικη δηλωση, ειτε το χαρτι της τροχαιας.
Χαιρετώ όλο το φόρουμ.
Τό συγκεκριμένο πόστ δεν μου είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο,γιατί πρόκειται για ένα τρακάρισμα που μου συνέβει.
Ανέβαινα το δρόμο που κάνω την μέρα τουλάχιστον 4φόρες, και ξέροντας ότι όλα τα κάθετα στένα εχουν stop.
Ξαφνικά δέχομαι ένα χτύπημα από δεξιά και βρίσκομαι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Το αμάξι που με χτύπησε τρακάρει άλλα 2 παρκαρισμένα και σταματά.
Αφου βγαίνω από το auto και βλέπω ότι όλοι ειναι καλά,κοιταω στη γωνία και βλέπω μόνο τον στύλο χωρίς να έχει πάνω του σήμα.
Η τροχαια έγραψε ότι δεν υπήρχε σημανση.
Πήγα στο δήμο και μου έδωσαν βεβαιωση ότι εκει υπάρχει σήμα stop,και ότι ο δρόμος που κινιόμουν έχει προτεραιότητα.
Θά ήθελα την αποψή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρωνΟ αλλος οδηγος (σωστοτατα) θα πει οτι δεν εχει STOP, κ αφου ειναι κ απο δεξια σου θεωρησε οτι εχει προτεραιοτητα. Εσυ εχεις ουσιαστικα δικιο αλλα δυστυχως την πατησες, γιατι ο δικαστης κατ'εμε θα σου πει 'επρεπε να κοιτας την σημανση'. Εδω να σημειωσουμε οτι οι πινακιδες προτεραιοτητας εχουν διαφορετικο σχημα απο οποιαδηποτε αλλη πινακιδα ακριβως για αυτο τον λογο, για να μπορει να τις 'διαβαζει' κ αυτος που ερχεται απο τον καθετο δρομο κ τις βλεπει απο πισω, ωστε να σταματαει (ή μην), κ με αυτη την λογικη λεω οτι κατ'εμε ο δικαστης θα σου πει τα παραπανω.
Εναντια του δημου μπορεις να κινηθεις, αλλα στην καλυτερη θα βγει συνυπευθυνοτητα λογω των παραπανω ή του επιχειρηματος 'ο οδηγος πρεπει να κοιταει τα παραπανω γιατι μπορει μια μερα να αλλαξει η σημανση/προτεραιοτητα'.
το σταθμευμενο παντως καλυπτεται σε καθε περιπτωση , ακομα και αν ειναι παρανομα παρκαρισμενο
Αν ειναι παρκαρισμενο παρανομα ΚΑΙ σε επικινδυνο σημειο (πχ πανω σε τυφλη στροφη), το παρκαρισμενο καλα θα ειναι να ειναι ετοιμο για βαρβατη συνυπαιτιοτητα...
-
Ελπιζω να γραφω στην σωστη κατηγορια.
Λοιπον εγινε και αυτο, σημερα ειχα το πρωτο μου τρακαρισμα στα 13 χρονια που οδηγω.ΕΙμουνα στην Εθνικη, ειχε κινηση. Μπροστα μου ειχα ενα αγροτικο με κοτσαδορο που εκτεινονταν περαν του προφυλακτηρα του, οχι σε χρηση (δεν ρυμουλκουσε κατι).
Επισης δεν αναβαν τα φωτα των φρενων του.Τελος παντων σταματα καποια στιγμη ψιλο-αποτομα και φρεναρω και εγω και προλαβαινω και σταματαω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ. Και ερχεται με φορα απο πισω ενας και σκαει επανω μου και εγω επεσα φυσικα στο αγροτικο.
Ο κυριος πισω υπεγραψε οτι εγω ειμουνα σταματημενη. Εγω εχω και τους δυο προφυλακτηρες μου σπασμενους (και στραβωμενη πινακιδα απο τον κοτσαδορο συν σπασμενη γρυλια μπροστα).
Μπορει καποιος να μου πει αν η ασφαλεια μου (Ιντεραμερικαν φουλ) θα μου πληρωσει ΚΑΙ τον μπροστινο προφυλακτηρα εφ'οσον α) ειμουνα εντελως σταματημενη β) ο μπροστα δεν ειχε φωτα φρενων και γ) ο κυριος που επεσε επανω μου υπεγραψε οτι οντως ειμουνα σταματημενη.
Σας ευχαριστω!
-
Αν έχεις μάρτυρα που να πει ότι ο πίσω σε έσπρωξε ή ο ίδιος ο πίσω δηλώσει ότι προκάλεσε και το εμπρός τρακάρισμα ή ο εμπρός δηλώσει ότι σε είδε σταματημένη πριν το τρακάρισμα, τότε δεν έχεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χαιρετώ όλο το φόρουμ.
Τό συγκεκριμένο πόστ δεν μου είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο,γιατί πρόκειται για ένα τρακάρισμα που μου συνέβει.
Ανέβαινα το δρόμο που κάνω την μέρα τουλάχιστον 4φόρες, και ξέροντας ότι όλα τα κάθετα στένα εχουν stop.
Ξαφνικά δέχομαι ένα χτύπημα από δεξιά και βρίσκομαι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Το αμάξι που με χτύπησε τρακάρει άλλα 2 παρκαρισμένα και σταματά.
Αφου βγαίνω από το auto και βλέπω ότι όλοι ειναι καλά,κοιταω στη γωνία και βλέπω μόνο τον στύλο χωρίς να έχει πάνω του σήμα.
Η τροχαια έγραψε ότι δεν υπήρχε σημανση.
Πήγα στο δήμο και μου έδωσαν βεβαιωση ότι εκει υπάρχει σήμα stop,και ότι ο δρόμος που κινιόμουν έχει προτεραιότητα.
Θά ήθελα την αποψή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρωνΟ αλλος οδηγος (σωστοτατα) θα πει οτι δεν εχει STOP, κ αφου ειναι κ απο δεξια σου θεωρησε οτι εχει προτεραιοτητα. Εσυ εχεις ουσιαστικα δικιο αλλα δυστυχως την πατησες, γιατι ο δικαστης κατ'εμε θα σου πει 'επρεπε να κοιτας την σημανση'. Εδω να σημειωσουμε οτι οι πινακιδες προτεραιοτητας εχουν διαφορετικο σχημα απο οποιαδηποτε αλλη πινακιδα ακριβως για αυτο τον λογο, για να μπορει να τις 'διαβαζει' κ αυτος που ερχεται απο τον καθετο δρομο κ τις βλεπει απο πισω, ωστε να σταματαει (ή μην), κ με αυτη την λογικη λεω οτι κατ'εμε ο δικαστης θα σου πει τα παραπανω.
Εναντια του δημου μπορεις να κινηθεις, αλλα στην καλυτερη θα βγει συνυπευθυνοτητα λογω των παραπανω ή του επιχειρηματος 'ο οδηγος πρεπει να κοιταει τα παραπανω γιατι μπορει μια μερα να αλλαξει η σημανση/προτεραιοτητα'.
Καλά ψιλοάπειρα παλιό, αλλά έχω την εντύπωση [θυμάμαι να κάνω ακριβώς την ίδια συζήτηση με φίλο δικηγόρο που είχε παραστεί στο περιστατικό] ότι σε ανάλογη περίπτωση δικαστήριο δικαίωσε τον αντίστοιχο xlv . Ίδια περίπτωση, STOP που υπήρχε κανονικά αλλά για κάποιο λόγο είχε 'αφαιρεθεί', ο περίοικος το γνώριζε και πέρασε 'αέρα', ο έχων το υποτιθέμενο STOP προφανώς δεν το γνώριζε και τράκαρε.
Τρέχα γύρευε...
-
Ο χρήστης Chocoholix έγραψε:
Ελπιζω να γραφω στην σωστη κατηγορια.
Λοιπον εγινε και αυτο, σημερα ειχα το πρωτο μου τρακαρισμα στα 13 χρονια που οδηγω.ΕΙμουνα στην Εθνικη, ειχε κινηση. Μπροστα μου ειχα ενα αγροτικο με κοτσαδορο που εκτεινονταν περαν του προφυλακτηρα του, οχι σε χρηση (δεν ρυμουλκουσε κατι).
Επισης δεν αναβαν τα φωτα των φρενων του.Τελος παντων σταματα καποια στιγμη ψιλο-αποτομα και φρεναρω και εγω και προλαβαινω και σταματαω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ. Και ερχεται με φορα απο πισω ενας και σκαει επανω μου και εγω επεσα φυσικα στο αγροτικο.
Ο κυριος πισω υπεγραψε οτι εγω ειμουνα σταματημενη. Εγω εχω και τους δυο προφυλακτηρες μου σπασμενους (και στραβωμενη πινακιδα απο τον κοτσαδορο συν σπασμενη γρυλια μπροστα).
Μπορει καποιος να μου πει αν η ασφαλεια μου (Ιντεραμερικαν φουλ) θα μου πληρωσει ΚΑΙ τον μπροστινο προφυλακτηρα εφ'οσον α) ειμουνα εντελως σταματημενη β) ο μπροστα δεν ειχε φωτα φρενων και γ) ο κυριος που επεσε επανω μου υπεγραψε οτι οντως ειμουνα σταματημενη.
Σας ευχαριστω!
Έχει τύχει σε μένα και ο πίσω πλήρωσε και τους 2. Μάλιστα εγώ σταμάτησα για να παραχωρήσω προτεραιότητα σε στενό που είχε Sotp (χαχα ) γιατί είχαν κολλήσει 5 μέτρα πιο κάτω και ήταν κρίμα να περιμένει ο χριστιανός αλλα ο πίσω επινε φραπέ και δε το καταλαβε. Ακόμα και έτσι ήταν δική του ευθύνη ( απόσταση ασφαλείας κλπ κλπ ).
τρακαρισμα. Τώρα?