Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    τρακαρισμα. Τώρα?
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. τρακαρισμα. Τώρα?
    • 1
    • 2
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 13
    • 14
    • 7 / 14
    Περί αυτοκίνησης
    116
    264
    5009
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mjacob last edited by

Το πρόβλημα είναι ότι 'αυτοί' έχουν ένα δυνατό χαρτί-επιχείρημα στα χέρια τους.
      Κανένα αυτοκίνητο που πέρασε εντός ορίου ταχύτητας από το σημείο δεν έφυγε
      Ακόμα κι αν πεις ψέμματα ότι πήγαινες εντός ορίου ταχύτητας, το ότι είσαι ο μόνος στον οποίο συνέβη κάτι ενώ θες να υποστηρίξεις ότι φταίνε κάποιες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν όλοι, και όχι π.χ. κάποια 'σημειακή' ιδιαιτερότητα/κακοτεχνία στην οποία θα μπορούσες να είχες πέσει μόνο εσύ, δεν βοηθάει.

Διοικητικό/ποινικό Πρόστιμο μπορεί να καταφέρεις να τους επιβληθεί, αλλά αυτά δεν είναι χρήματα που παίρνεις εσύ (αστικό).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        greek last edited by

To ότι κανένα αυτοκίνητο δεν 'εφυγε' δεν σημαίνει τίποτα γιατί

α. Δεν μπορούν να αποδείξουν οτι πέρασε κάποιο όχημα
        β. Ακόμα και αν πέρασε κάποιο , αν αυτό ήταν ακριβώς πρίν ή μετά κάνα μισάωρο που είχε στεγνώσει ο δρόμος
        γ.Αν πέρασε κάποιο αυτοκίνητο όσο η αστυνομία ήταν εκει , μόνο και μόνο η ύπαρξη του 'κατρουμπαλου' και γενικά του σαματά θα έκανε τα διερχόμενα αυτοκίνητα να κόψουν κατα πολύ για να χαζέψουν.

• 3
          307pavlos last edited by

οντως ειναι πολυ χαλια το σημειο εκεινο! Ακρη με τα δικαστηρια δε θα βγαλεις πιστευω, αν κ αυτοι δε μπορουν να υποστηριξουν οτι εγινε 'μονο σε εσενα' αρα εσυ φταις.....Φυσικα, αν ο σουμαχερ περνουσε απο εκει, με οσα κ να περνουσε θα το διορθωνε. ετσι δεν ειναι? Οποτε το οτι 'μονο εσυ εφυγες' αυτοματα παει σε επιπεδο 'οδηγικης ικανοτητας' και απο τη στιγμη που εχεις διπλωμα, το κρατος σου πιστοποιει οτι ξερεις να οδηγεις! Τωρα με τα νερα αστα να πανε! κ γω μια φορα εκανα χοντρη μλκια στην υπογεια διαβαση για ΙΚΕΑ κ ισα-ισα το εσωσα! Ρωτα κανενα δικηγορο παντως να σου πει τη γνωμη του. Βεβαια δεν εχεις δηλωσει τπτ στη τροχαια για το συμβαν, κ μαλλον ουτε στην ασφαλιστικη ε? Δυσκολο το βλεπω να διεκδικησεις χρηματα αλλα ποτε δε ξερεις!

Το σημαντικο ειναι οτι εισαι μια χαρα εσυ κ λιγη ωρα μετα το τροχαιο καθεσαι στη καρεκλα του υπολογιστη σου κ ανεβαζεις φωτογραφιες! 😉

• D
            drosxo last edited by

Με 2 δικηγορους που το συζητησα, μου ειπανε οτι δε θα βγαλεις ακρη, οποτε το αφησα να παει στα κομματια. Τωρα το πρωτο περιπολικο που περασε τυχαια απο κει, ουτε που σταματησε να δει τι εγινε, εκοψε ταχυτητα και αφου ειδε οτι δεν υπηρχε γρατζουνια εφυγε. Οι δευτεροι αστυνομικοι που σταματησαν μου επιασαν την κουβεντα σχετικα με τα ανταλλακτικα, τι θα το κανεις τωρα κλπ κλπ. Κανενας δε μου ειπε να φωναξω την τροχαια , ισα ισα το παλικαρι της οδικης μου ειπε 'μπορει να μπλεξεις με ανακρισεις' κλπ οποτε στην κατασταση που ημουνα προτιμησα να αφησω το κουφαρι του audi στην 'τελευταια του κατοικια'
            Παντως το αυτοκινητο ειναι τελειως αχρηστο, εχει τρυπησει καρτερ, ψυγειο, το γραναζι του ιμαντα χρονισμου κι αυτο χτυπημενο - σταματημενο απο λαμαρινες αρα μαλλον αρπαξανε και βαλβιδες, ο συμπλεκτης ειναι τερμα πατημενος γιατι και το σαζμαν μετακινηθηκε, ευτυχως ο θαλαμος επιβατων ειναι ανεπαφος κι εμενα ο πονος στο πλευρο μου αρχιζει να περναει.
            Η αληθεια παιδες ειναι οτι αφου δε ματωσε ουτε μυτη, ολα καλα, στεναχωρεθηκα απλα γιατι με το συγκεκριμενο αμαξι ειχα περασει πολλες ωραιες στιγμες, το προσεχα σαν μωρο παιδι, η ειρωνεια ηταν οτι λιγες ωρες πιο πριν του ειχα αλλαξει και λαδια τα οποια φυγανε στο οδοστρωμα (μεριμνησανε οι αστυνομοι γι' αυτα) , οποτε τωρα μενει μονο η ανακυκλωση, μιας και κανενας μαντρας που ρωτησα δεν ενδιαφερεται να το αγορασει...

Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:

Το σημαντικο ειναι οτι εισαι μια χαρα εσυ κ λιγη ωρα μετα το τροχαιο καθεσαι στη καρεκλα του υπολογιστη σου κ ανεβαζεις φωτογραφιες! 😉

Αυτο ηταν καθαρη τυχη, οσο σκεφτομαι ποσα αλλα μπορει να ειχαν γινει, λεω παλι καλα ...

• B
              blackpug106 last edited by

Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
              οποτε τωρα μενει μονο η ανακυκλωση, μιας και κανενας μαντρας που ρωτησα δεν ενδιαφερεται να το αγορασει...

π@π@ριες, απλως εχουν ακρες και θα τα παρουν τα ανταλλακτικα μετα μεσα απο την ανακυκλωση,
              γιατι να σου δωσουν εσενα λεφτα

σα να μας λενε πως τωρα με την ανακυκλωση θα σταματησουν τα τροπετα

• D
                drosxo last edited by

Τοτε μπορω να καταστρεψω και το αλλο μισο πριν τους το δωσω, ετσι για να εχω και τη συνειδηση μου ησυχη
                Τροπετο απο μπροστα δε παιζει να παρει, ας παρει και το πισω με σφυριες και ολα καλα!

• M
                  mjacob last edited by

Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
                  μιας και κανενας μαντρας που ρωτησα δεν ενδιαφερεται να το αγορασει...

Αν ενδιαφερθεί πάντως κάποιος, να μην παραμελήσεις να φτιάξεις σωστά τα χαρτιά της πώλησης/μεταβίβασης/whatever.

Παίζει αρκετά το σενάριο που αγοράζουν κατεστραμμένα (με ευτελές ποσό, ουσιαστικά απλώς να γλυτώσεις εσύ τα όοποια χρήματα και ταλαιπωρία της ανακύκλωσης/καταστροφής), κόβουν νούμερα πλαισίου κινητήρα κλπ, πινακίδες, και τα βάζουν σε ίδια μη-κατεστραμμένα κλεμμένα.

Οπότε, καταλαβαίνεις ότι καλό θα ήταν σε τέτοια περίπτωση να έχεις σωστά χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι δεν εμπλέκεσαι

• G
                    greek last edited by

Κοίτα , το ότι βαριούνται κάποιοι να συμπηρώνουν έγγραφα δεν σημαίνει οτι εσύ πρέπει να χάσεις την περιουσία σου. Και τι σημάνει 'που μπλέξεις με ανακρίσεις...?) Κανονικά θα επρεπε να έρθει , σωστά , η ΤΟΤΑ , να κάνει μετρήσεις και μετά να δούμε που θα καθόταν ο εργολάβος ή ο Δήμος και ας πάρεις τα λεφτά σου 3 χρόναι αργότερα.

Τώρα, αφου διάλεξες να μην μπλέξεις με τέτοιο θέμα , θα πρέπει να ξεζουμίσεις το αμάξι για να βγάλεις τουλάχιστον προκαταβολή για το επόμενο. Αν έχεις χρόνο , χώρο και λίγη ικανότητα πρέπει να αρχίσεις να το πουλάς κομμάτι κομμάτι.

Πχ εγκέφαλο, καταλύτη , εξάτμιση , πόρτες παράθυρα , σαλόνι , ζαντολάστιχα κλπ κλπ σε αγγελίες. Τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα αντε να ψώσει ο αλλος 400 ευρώ για μια πόρτα πχ ενω από εσένα θα την πάρει 100 - 150....

• D
                      drogba_11 last edited by

Είχα ένα αυτοκινητάκι (Punto του 96) για να κάνω την δουλεία μου, οικονομικό κ σε παρά πολύ καλή κατάσταση, ώσπου χτες είχα ένα ατύχημα όχι τόσο εγώ, όσο το ίδιο το αυτοκίνητο. Τι εννοώ? Το είχα παρκαρισμένο, σε νόμιμη θέση, διπλής κατευθύνσεως δρόμου και στην απέναντι πλευρά από την φορά που είχα, (δηλ. στα αριστερά του δρόμου). Αυτοκίνητο ερχόμενο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κ με φορά ίδια με τη δικιά μου με χτυπάει στο πίσω δεξί μέρος, εμπρός αριστερά χτυπάω στο πεζοδρόμιο, το ίδιο κ ο πίσω αριστερά τροχός που έσπεσε ο άξονας. Το αυτοκίνητο βρέθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο. Εγώ με την σειρά μου χτύπησα τον πίσω προφυλακτήρα του μπροστινού μου κ εκείνος του μπροστινού του. Φυσικά ήρθε η άμεση δράση κατέγραψε το συμβάν όπως και οι ασφάλειες όλων. Μέχρι εδώ όλα «φυσιολογικά»!!! Το αυτοκίνητο βγήκε off! Μηχανικό, κ ασφαλιστή που ρώτησα μου είπαν ότι δεν αξίζει να φτιαχτεί γιατί έχει παρά πολλές ζημίες ο δε ασφαλιστείς μου είπε πως θα σταλεί εμπειρογνώμονας για να ελέγξει τις ζημιές κ αν είναι μεγαλύτερες από την εμπορική άξια του δεν θα με αποζημιώσουν παραπάνω από όσο κάνει (παράνομος πλουτισμός σύμφωνα με το κράτος μας κ με τους νόμους του ) αυτή τη στιγμή. Φυσικά κ θα κοιτάξουν να γλιτώσουν λεφτά, φυσικά κ με τα λεφτά που θα μου προσφέρουν δεν περνώ τπτ., ούτε το ίδιο… Είχα αυτοκίνητο που έκανα την δουλεία μου κ τώρα δεν έχω να πάω σε αυτή… Αξίζει να πάω στα δικαστικά? Υπάρχει κάποια άλλη λύση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!!!

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι σε τι ποσοστό μπορεί να ξαναγινεί αυτό?

• S
                        stam69 last edited by

Ο χρήστης Greek έγραψε:
                        Κοίτα , το ότι βαριούνται κάποιοι να συμπηρώνουν έγγραφα δεν σημαίνει οτι εσύ πρέπει να χάσεις την περιουσία σου. Και τι σημάνει 'που μπλέξεις με ανακρίσεις...?) Κανονικά θα επρεπε να έρθει , σωστά , η ΤΟΤΑ , να κάνει μετρήσεις και μετά να δούμε που θα καθόταν ο εργολάβος ή ο Δήμος και ας πάρεις τα λεφτά σου 3 χρόναι αργότερα.

Εγώ πάντως, σε αντίστοιχη φάση το 1996 (ολική καταστροφή οχήματος που οδηγούσα από έξοδο από το δρόμο λόγω πετρελαίου στο οδόστρωμα, χωρίς φθορά σε περιουσία τρίτων αλλά με δικό μου τραυματισμό), έφαγα αυτεπάγγελτη μήνυση από την τροχαία για παραβίαση του αρθρου 12 του ΚΟΚ, ότι δηλαδή δεν οδηγούσα με την απαραίτητη σύνεση και προσοχή με αποτέλεσμα να γίνω αίτιος τροχαίου ατυχήματος. Στο δικαστήριο αθωώθηκα λόγω αμφιβολιών, γιατί στην αναφορά του τροχαίου που ήλθε, υπήρχε μνεία της ολισθηρότητας του δρόμου. Βέβαια, η εισαγγελέας της έδρας δεν παρέλειψε να με ρωτήσει πονηρά αν προηγούνταν άλλα οχήματα (=εσύ έτρεχες και γι αυτό τράκαρες, ενώ οι άλλοι που τηρούσαν το όριο, τη γλίτωσαν παρά την ολισθηρότητα).

Πιστεύω ότι, αν είχε καταγραφεί η ύπαρξη νερού στο οδόστρωμα ίσως να κατάφερνε να πάρει κάποια αποζημίωση από το Δήμο, αλλά παράλληλα μπορεί να είχε και συνέπειες. Δεν ξέρω, βέβαια, τι προβλέπει τώρα ο ΚΟΚ για αντίστοιχες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αφού είναι καλά στην υγεία του, τα υπόλοιπα διορθώνονται

• A
                          audipassion last edited by

Φίλος μου ενεπλάκει σε τροχαίο ενώ ήταν τύφλα ο καραμαλάκας , παραβίασε STOP και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο που είχε πρωτεραιότητα , η κοπέλα που οδηγούσε το άλλο αυτοκίνητο φώναξε την αστυνομία και στο επί τόπου αλκοτέστ βρέθηκε πάνω από το κανονικό αρκετά και του επέβαλαν πρόστιμο 400Ε και το χειρότερο που όλοι φαντάζεσται η ασφαλιστική του δεν τον καλύπτει . Οι ζημιές είναι αρκετές και στα δύο αυτοκίνητα της τάξης 4-5000Κ και το παλικάρι πρόσφατα έμεινε άνεργο , τα γράφω αυτά όχι για κάποια συμβουλή δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι αλλά κυρίως θα ήθελα πω σε όλους ότι την κρίση που ζούμε σήμερα και οδηγεί σε καταστάσεις σαν την παραπάνω δεν πρέπει και να μας καταστρέψη τη ζωή , δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το ατύχημα είχε σοβαρότερα επακόλουθα .

• M
                            manosk last edited by

Ο χρήστης stam69 έγραψε:
                            Εγώ πάντως, σε αντίστοιχη φάση το 1996 (ολική καταστροφή οχήματος που οδηγούσα από έξοδο από το δρόμο λόγω πετρελαίου στο οδόστρωμα, χωρίς φθορά σε περιουσία τρίτων αλλά με δικό μου τραυματισμό), έφαγα αυτεπάγγελτη μήνυση από την τροχαία για παραβίαση του αρθρου 12 του ΚΟΚ, ότι δηλαδή δεν οδηγούσα με την απαραίτητη σύνεση και προσοχή με αποτέλεσμα να γίνω αίτιος τροχαίου ατυχήματος. Στο δικαστήριο αθωώθηκα λόγω αμφιβολιών, γιατί στην αναφορά του τροχαίου που ήλθε, υπήρχε μνεία της ολισθηρότητας του δρόμου. Βέβαια, η εισαγγελέας της έδρας δεν παρέλειψε να με ρωτήσει πονηρά αν προηγούνταν άλλα οχήματα (=εσύ έτρεχες και γι αυτό τράκαρες, ενώ οι άλλοι που τηρούσαν το όριο, τη γλίτωσαν παρά την ολισθηρότητα).

Πιστεύω ότι, αν είχε καταγραφεί η ύπαρξη νερού στο οδόστρωμα ίσως να κατάφερνε να πάρει κάποια αποζημίωση από το Δήμο, αλλά παράλληλα μπορεί να είχε και συνέπειες. Δεν ξέρω, βέβαια, τι προβλέπει τώρα ο ΚΟΚ για αντίστοιχες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αφού είναι καλά στην υγεία του, τα υπόλοιπα διορθώνονται

Λανθασμένη ενέργεια από την Τροχαία και απόφαση από το δικαστήριο, εφόσον ο δρόμος είχε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ χυμένο. Είναι φυσικό να ζητάται να οδηγεί ο οδηγός με σύνεση πχ υπό βροχή ή σε κακό οδόστρωμα, όχι όμως να προβλέπει ότι κάποιος μπορεί να χύσει πετρέλαια, λάδια, ακόμα και νερά στα καλά καθούμενα.
                            Η ευθύνη ήταν εκείνου που έχυσε τα λάδια (αν μπορούσε να βρεθεί, θα έπρεπε να σε αποζημιώσει και να πληρώσει μάλιστα αρκετά υψηλό πρόστιμο), όχι δική σου, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια σήμανση από τον ίδιο (τρίγωνο ας πούμε) ή την τροχαία, εφόσον είχε κληθεί.

Γενικά, απαγορεύεται η ρίψη υγρών στο οδόστρωμα και τιμωρείται. Αν εξ αυτής προκληθεί ατύχημα, αυτός που έριξε τα υγρά έχει και υποχρέωση αποζημίωσης των παθόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την τροχαία να καταγράψει τα πάντα με λεπτομέρεια. ΔΕΝ υπογράφουμε χαρτί που δεν έχει πλήρη καταγραφή των περιστατικών κι αν κάνει νερά ο τροχαίος, καλούμε δεύτερο περιπολικό ή δικηγόρο - ή του λέμε ότι θα το κάνουμε και ότι θα στραφούμε εναντίον του για παράβαση καθήκοντος μπας και συνετιστεί, ευγενικά αλλά σταθερά. Τραβάμε και φωτογραφίες με τρόπο που να φαίνεται το όχημά μας ή, ακόμα καλύτερα, το περιπολικό (μπορεί να τις κάνει δεκτές ή να τις απορρίψει το δικαστήριο ως απλές ενδείξεις, αλλά ενδέχεται να βοηθήσουν).
                            Δεν ποντάρουμε στο δικαστήριο, απεναντίας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το αποφύγουμε, εφόσον είναι δυνατόν.

• D
                              djalma last edited by

Ο χρήστης audipassion έγραψε:
                              Φίλος μου ενεπλάκει σε τροχαίο ενώ ήταν τύφλα ο καραμαλάκας , παραβίασε STOP και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο που είχε πρωτεραιότητα , η κοπέλα που οδηγούσε το άλλο αυτοκίνητο φώναξε την αστυνομία και στο επί τόπου αλκοτέστ βρέθηκε πάνω από το κανονικό αρκετά και του επέβαλαν πρόστιμο 400Ε και το χειρότερο που όλοι φαντάζεσται η ασφαλιστική του δεν τον καλύπτει . Οι ζημιές είναι αρκετές και στα δύο αυτοκίνητα της τάξης 4-5000Κ και το παλικάρι πρόσφατα έμεινε άνεργο , τα γράφω αυτά όχι για κάποια συμβουλή δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι αλλά κυρίως θα ήθελα πω σε όλους ότι την κρίση που ζούμε σήμερα και οδηγεί σε καταστάσεις σαν την παραπάνω δεν πρέπει και να μας καταστρέψη τη ζωή , δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το ατύχημα είχε σοβαρότερα επακόλουθα .

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Εννοείς ότι πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε (bold) ή να τον λυπηθούμε (υπογραμμισμένο)..? Ειλικρινά δεν κατάλαβα

• A
                                audipassion last edited by

Ο χρήστης djalma έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Εννοείς ότι πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε (bold) ή να τον λυπηθούμε (υπογραμμισμένο)..? Ειλικρινά δεν κατάλαβα

Το πρώτο φυσικά , έτσι και αλλιώς στην κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο .

• Q
                                  qsisvts last edited by

και λιγα επαθε ο φιλος σου.. ας ελπισουμε οτι θα μαθει απο τη μ@λακια του γιατι μερικοι ανθρωποι αν δε παθουν δε καταλαβαινουν (μεταξυ αυτων κι εγω βεβαια, μη νομιζεις οτι το παιζω ιεροκυρηκας)

• A
                                    aris last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                    Λανθασμένη ενέργεια από την Τροχαία και απόφαση από το δικαστήριο, εφόσον ο δρόμος είχε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ χυμένο. Είναι φυσικό να ζητάται να οδηγεί ο οδηγός με σύνεση πχ υπό βροχή ή σε κακό οδόστρωμα, όχι όμως να προβλέπει ότι κάποιος μπορεί να χύσει πετρέλαια, λάδια, ακόμα και νερά στα καλά καθούμενα.
                                    Η ευθύνη ήταν εκείνου που έχυσε τα λάδια (αν μπορούσε να βρεθεί, θα έπρεπε να σε αποζημιώσει και να πληρώσει μάλιστα αρκετά υψηλό πρόστιμο), όχι δική σου, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια σήμανση από τον ίδιο (τρίγωνο ας πούμε) ή την τροχαία, εφόσον είχε κληθεί.

Γενικά, απαγορεύεται η ρίψη υγρών στο οδόστρωμα και τιμωρείται. Αν εξ αυτής προκληθεί ατύχημα, αυτός που έριξε τα υγρά έχει και υποχρέωση αποζημίωσης των παθόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την τροχαία να καταγράψει τα πάντα με λεπτομέρεια. ΔΕΝ υπογράφουμε χαρτί που δεν έχει πλήρη καταγραφή των περιστατικών κι αν κάνει νερά ο τροχαίος, καλούμε δεύτερο περιπολικό ή δικηγόρο - ή του λέμε ότι θα το κάνουμε και ότι θα στραφούμε εναντίον του για παράβαση καθήκοντος μπας και συνετιστεί, ευγενικά αλλά σταθερά. Τραβάμε και φωτογραφίες με τρόπο που να φαίνεται το όχημά μας ή, ακόμα καλύτερα, το περιπολικό (μπορεί να τις κάνει δεκτές ή να τις απορρίψει το δικαστήριο ως απλές ενδείξεις, αλλά ενδέχεται να βοηθήσουν).
                                    Δεν ποντάρουμε στο δικαστήριο, απεναντίας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το αποφύγουμε, εφόσον είναι δυνατόν.

Χρήσιμο ποστ, το 'σημειώνω'

• A
                                      adamo last edited by

Καλημέρα. Πρίν από λίγες μέρες είχα ένα τρακάρισμα. Ήμουνα σε πάρκινγκ και πήγαινα ανάποδα όπως φαίνεται από το σήμα που είχε πάνω το οδόστρωμα. Στο τέλος του δρόμου πήγα να στρίψω και κάποιος έκανε όπισθεν και με χτύπησε. Αυτός που έκανε όπισθεν δεν είχε αναμμένα φλάς ώστε να καταλάβω ότι μπορεί να κάνει όπισθεν. Ο νεαρός στην αρχή δέχτηκε ότι έφταιγε και ότι δεν με είδε. Τώρα που τον παίρνω τηλέφωνο μου λέει ότι εγώ έφταιγα που πήγαινα ανάποδα στο δρόμο και δεν περίμενε να βγει αυτοκίνητο από το δρόμο αυτό. Ποιος φταίει; Αυτός δεν έπαθε δε τίποτα, ο δικός μου προφυλακτήρας έγινε χάλια.

• G
                                        greek last edited by

Δϋσκολη περίπτωση αν και σε μεγάλο βαθμό μάλλον θα την πληρώσεις εσυ.

Καταρχάς κάνε ένα μικρό ξεκαθάρισμα, ο άλλος έκανε πίσω βγαινοντας απο πάρκινγ, εισοδο πολυκατοικίας ή ήταν και αυτός με παράνομη φορά στο στον ίδιο δρόμο.

Γενικά όμως :

• Τον χτύπησες απο πίσω αρα σε πρώτη φάση φαίνετε οτι φταις εσυ

• Αν έκανε οπισθοπορεία και σε χτύπησε φταιει αυτός με πιθανότητα 50/50 υπαιτιότητα γιατί και εσύ δεν τον πρόσεξες.

-Αν βγήκει απο παρκάρισμα ή είσοδο πολυκατοικίας ακόμα και αν εσυ ήσουν ανάποδα φταίει οπότε σε πληρώνει.

Γενικά μήν αποδεχτείς υπαιτιότητα και άσε τις ασφαλιστικές να τα βρουν μεταξύ τους.

• L
                                          lokatzis last edited by

Ο χρήστης Greek έγραψε:
                                          [...]

Γενικά μήν αποδεχτείς υπαιτιότητα και άσε τις ασφαλιστικές να τα βρουν μεταξύ τους.

Η ασφαλιστική του συμφορουμίτη ΔΕΝ έχει λόγο να κυνηγήσει την υπόθεση εφόσον το άλλο αυτοκίνητο δεν έχει ζημιές. Μόνο αν στο ασφαλιστήριο περιλαμβάνεται νομική προστασία μπορεί να 'πιέσει' την ασφαλιστική του.

• S
                                            skous last edited by

Εγώ κατάλαβα οτι ήταν και οι 2 σε πάρκινγκ μέσα.

Άρα δεν νομίζω να έχουν κάληψη.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 13