-
hi paidia mia ervtish phga to bmw x3 poy exv se ena typo gia kauarizma sto xeri kai moy ekane 4 gratsoynies sto parmpiz brhka ena typo poy alazei parmpiz poy eipe oti ua to kanei me tricimo kai kati eidhkes aloifes huela na rvthsv an kapoios jerei kati gia ayto kai an apofasisv na to alajo --fobame oti den ua to kanoyn opos to manisio poy na pav sthn antiprosopia h se parmpiza as me bohuhsei kapoios apo esas ekei ejv na ste kala .....
-
Ο χρήστης MBIT έγραψε:
hi paidia mia ervtish phga to bmw x3 poy exv se ena typo gia kauarizma sto xeri kai moy ekane 4 gratsoynies sto parmpiz brhka ena typo poy alazei parmpiz poy eipe oti ua to kanei me tricimo kai kati eidhkes aloifes huela na rvthsv an kapoios jerei kati gia ayto kai an apofasisv na to alajo --fobame oti den ua to kanoyn opos to manisio poy na pav sthn antiprosopia h se parmpiza as me bohuhsei kapoios apo esas ekei ejv na ste kala .....Καλως ηλθες στο φορουμ αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται[mod]
Κοιτα και το viewtopic.php?f=6&t=15119&hilit=%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6 για μερικες ιδεες
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σε ίδια περίπτωση τρακαρίσματος διαπίστωσα έπειτα από ώρα ότι το πορτμπαγκάζ άνοιγε με δυσκολία και μετά... δεν έκλεινε! Χρειαζόταν κοπάνημα και σπρώξιμο προς τα μέσα για να κλείσει σωστά. Στοιχεία δεν είχα αλλάξει με τον οδηγό αφού φαινομενικά δεν υπήρχε καμία ζημιά. Ευτυχώς δεν πλήρωσα τίποτε για να το φτιάξω.Το θυμάστε αυτό; Απόψε για δεύτερη φορά το έπαθα γμ την γκαντεμιά μου χρονιάρες μέρες... Παθώς και μαθώς βέβαια, αφού σιχτήρισα την τύχη μου βραδιάτικα, το πρώτο πράγμα που έκανα όταν βγήκα από το αυτοκίνητο ήταν να ανοίξω και να κλείσω το πορτμπαγκάζ. Καρμπόν η περίπτωση σαν την πρώτη φορά. Παρκάραμε λίγο πιο πέρα, ανταλλάξαμε στοιχεία (την ασφαλιστική του ξέχασα να ρωτήσω γμτ...), του είπα ευθύς εξαρχής ότι θα πάει μέσω ασφαλιστικής, έδειξε να συμφωνεί και φύγαμε να πάμε στις δουλειές μας.
Το ερώτημα είναι ποιο (μιας και έχω να κάνω αρνητική δήλωση πολλά χρόνια): αν ο άλλος οδηγός ισχυριστεί ότι δεν έγινε τπτ, ότι δεν πέρασε ποτέ από το δρόμο αυτό κλπ, εγώ πληρώνομαι ούτως ή άλλως από τη δική μου ασφαλιστική και μετά αυτή τα βρίσκει με τη δικιά του ή θα έχω ντράβαλα; Το πρώτο πράγμα που θα κάνω αύριο πρωί είναι να πάω το αυτοκίνητο στο φανοποιό μου και να περιμένω τον πραγματογνώμονα για τη δήλωση και τα καθέκαστα. Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο δεν έχει εμφανή ζημιά (πχ σπασμένο προφυλακτήρα, χρώμα του άλλου αυτοκινήτου κλπ τέτοια, μπορεί όμως κάποιος να διακρίνει από το πλάι ότι το πορτμπαγκάζ δεν κλείνει ευθεία αλλά μπαίνει πιο μέσα) αλλά έχει μπει όλος μέσα με αποτέλεσμα να έχει παρασύρει το μηχανισμό κλειδώματος του πορτμπαγκάζ και να μην κλείνει σωστά. Μπορεί να ισχυριστεί η άλλη ασφαλιστική ότι το αυτοκίνητο από την ώρα που δεν έχει εμφανή ζημιά δεν έχει τίποτε;
Την καταδίκη μου μεγαλοβδομαδιάτικα μέσα...
-
Αν δεν κάνατε καταγραφή συμβάντος(τροχαία), τότε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ισχύει..
-
Κακώς που δεν κλήθηκε η τροχαία ώστε να γίνει καταγραφή συμβάντος.
-
Έπρεπε να είχατε κάνει μια δήλωση φιλικού διακανονισμού.
Τώρα κρέμεσαι από τα @@ του άλλου, αν δεν κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.Τηλέφωνο σε φιλικό τόνο πάντα για να τον ρωτήσεις αν ενημέρωσε την ασφαλιστική του ή τον ασφαλιστή του κλπ κλπ κλπ...
-
Την πάτησα σαν πρωτάρης γμτ και να πεις ότι δεν έχω ξαναπάθει τέτοιο μικροτρακάρισμα... Δεν έστριψε το μυαλό καθόλου εκείνη την ώρα, λες και ήμουν σε άλλον πλανήτη ένα πράμα...
Ο πραγματογνώμονας που ήρθε σήμερα για την καταγραφή αλλά και η ασφαλίστριά μου, με την οποία επικοινώνησα για να είναι ενήμερη (και λόγω συγγενικής σχέσης), μου είπαν ότι λόγω της φύσης του τρακαρίσματος (ο πίσω φταίει πάντα, πόσο μάλλον με τον τρόπο που έγινε) και μαλ@κα ασφαλιστή να έχει ο άλλος είναι απίθανο να μην τον προτρέψει να κάνει θετική δήλωση, χώρια που δεν μπορεί να τα έχω βγάλει όλα απ' το μυαλό μου και να έχω και τα στοιχεία του κρατημένα (μου έδωσε την κάρτα του).
Περισσότερα από Τρίτη βέβαια μιας και όλα κλείνουν για Πάσχα.
-
Oπως ειπαν σωστα και οι προλαλησαντες, αν και ακραιο μερικες φορες σε μικροζημιες, δεν ξερεις ο αλλος τι μυαλο κουβαλαει, οποτε καλυτερα μια καταγραφη απο την αστυνομια, να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Τωρα οτι εγινε, εγινε, φανταζομαι δεν ειναι κατι σοβαρο ετσι οπως το περιγραφεις.
Θεωρω πολυ δυσκολο εως απιθανο, εφοσον εχεις πισω την ζημια, να κανει τον κινεζο
ο εμπλεκομενος. Αν δεν εχεις ολα τα στοιχεια, τηλεφωνο απο αρχες εβδομαδας σε ηρεμους τονους, και ερωτηση αν εκανε δηλωση θετικη/ενημερωσε την ασφαλιστικη του.
Παραλληλα μπορεις να το τσεκαρεις και εσυ καλωντας την ασφαλιστικη του για σιγουρια.
Απο εκει και περα ΠΡΩΤΑ κανονιζεις μεσω της ασφαλιστικης σου, ραντεβου με πραγματονωμονα ωστε να υπολογισει το υψος της ζημιας. ΟΤΑΝ αργοτερα (παιρνει μερικες μερες) βγει η βεβαιωση επισκευης και σταλει στο συνεργειο που συνεργαζεται η ασφαλιστικη του/σου για να μην πληρωσεις απο την τσεπη σου, ΤΟΤΕ και μονο αφηνεις το αυτοκινητο για επισκευη.
Ειχα βιαστει σε αντιστοιχη περιπτωση να προλαβω τριημερο, και πριν βγει η βεβαιωση το αφησα να μου το φτιαξουν, και μετα δεν με αφηναν να το παρω!, γιατι δεν ειχαν λαβει την αντιστοιχη βεβαιωση απο την ασφαλιστικη!
Επρεπε να πληρωσω, οπως και εκανα περιμενοντας μετα 10εργασιμες περιπου για να εγκριθει το ποσο, και να τα εισπραξω απο την ασφαλιστικη. -
Καλησπερα θελω να ρωτησω ...
Πριν κανα μηνα ειχα ενα τροχαιο ημουν σε μια λεωφορο οπου η δεξια πλευρα ειχε φαναρι για δεχια σε ενα διπλο δρομο εγω ειχα κατσει και περιμενα αριστερα πρωτο αυτοκινητο με φλας να στριψω στο διπλο δρομο στο φαναρι.. οπου ενω ξεκινησε ο πρωτος οδηγος της δεξιας λωριδας και εστριψε δεξια παω να στριψ και εγω και ερχετε με φορα ο δευτερος οδηγος απο πισω που ειχε κατσει στη δεξια λωριδα να στριψει και με βρισκει στην μεση και πισω πορτα φτερο.. θελω να μαθω ποιος εχει την ευθυνη γιατι πιστευω οτι ευθυνονται και οι δυο ... Εκεινος υποστιριζει οτι εφταιγα 100 τις εκατο εγω.. -
Από αριστερά που ήσουν είχε διαγράμμιση στον δρόμο ότι επιτρέπεται η δεξιά στροφή?
-
διαγραμμιση χεχεχε τιποτα δεν εχει ουτε τη κανονικη γραμμη δεν εχει κατω
-
Αν η λωρίδα που βρισκόσουν δεν έχει διαγράμμιση για πορεία δεξιά ή ευθεία+δεξιά τότε ευθύνεσαι 100%. Η διαγράμμιση μπορεί να μην υπάρχει στο δρόμο πια (πχ έχει φθαρεί) αλλά η Τροχαία γνωρίζει/μπορεί να βρει τις διαγραμμίσεις του εκάστοτε δρόμου.
-
Χθες βγήκε ένας με accent δεκαετίας, από ένα ΣΤΟΠ σε κατηφόρα που δεν μπορούσε να σταματήσει και έπεσε πάνω στο clio της γυναίκας μου (που το οδηγούσε). Αποτέλεσμα, φτερό, προφυλακτήρας, φανάρι και κάτι σαν μία πίεση που χάνει από κάπου, χωρίς να έχω προσδιορίσει από που και χωρίς να έχει άλλο αντίκτυπο σε κινητήρα, ψυγείο κλπ. Τέλος πάντων. Ο τυπάκος ήταν σοβαρός και έκανε αμέσως φιλική δήλωση και δήλωση στην ασφαλιστική του. Σήμερα πρέπει να μπει μέσα το αυτοκίνητο.
Η ερώτηση είναι η εξής. Λέω να το πάω στην αντιπροσωπεία, υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική να βγάλει ποσοστό παλαιότητας ανταλλακτικών και να μειώσουν το ύψος της ζημιάς? Μήπως είναι καλύτερα να το πάω σε κάποιον φαναρτζή που να μπορώ να βάλω κάτι φτηνότερο ή όχι γνήσιο?
-
Δεν έχεις καμία υποχρέωση να βάλεις μη γνήσιο ή μεταχειρισμένο. Αν σου λένε μα - μου κλπ πες τους ότι θα κινηθείς νομικά. Από τη στιγμή που ξεκάθαρα παραβίασε stop δεν τους συμφέρει να τους πας δικαστικά αφού εκτός της ζημίας θα σας πληρώνουν και α) μείωση της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου και β) ηθική βλάβη.
-
Στο δικό μου αυτοκίνητο (9ετίας) το ποσό παλαιότητας ήταν 100 ευρώ (σε σύνολο 1100 ευρώ ζημιάς) σε ατύχημα που είχα το Γενάρη για επισκευή στην αντιπροσωπεία με γνήσια ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στο δικό μου αυτοκίνητο (9ετίας) το ποσό παλαιότητας ήταν 100 ευρώ (σε σύνολο 1100 ευρώ ζημιάς) σε ατύχημα που είχα το Γενάρη για επισκευή στην αντιπροσωπεία με γνήσια ανταλλακτικά.Αυτό ακριβώς ρωτάω. Το Clio είναι το 2002.
-
Χαιρετώ όλο το φόρουμ.
Τό συγκεκριμένο πόστ δεν μου είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο,γιατί πρόκειται για ένα τρακάρισμα που μου συνέβει.
Ανέβαινα το δρόμο που κάνω την μέρα τουλάχιστον 4φόρες, και ξέροντας ότι όλα τα κάθετα στένα εχουν stop.
Ξαφνικά δέχομαι ένα χτύπημα από δεξιά και βρίσκομαι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Το αμάξι που με χτύπησε τρακάρει άλλα 2 παρκαρισμένα και σταματά.
Αφου βγαίνω από το auto και βλέπω ότι όλοι ειναι καλά,κοιταω στη γωνία και βλέπω μόνο τον στύλο χωρίς να έχει πάνω του σήμα.
Η τροχαια έγραψε ότι δεν υπήρχε σημανση.
Πήγα στο δήμο και μου έδωσαν βεβαιωση ότι εκει υπάρχει σήμα stop,και ότι ο δρόμος που κινιόμουν έχει προτεραιότητα.
Θά ήθελα την αποψή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρωνΤο θέμα μεταφέρθηκε σε παλιότερο [mod]
-
Ο χρήστης xlv έγραψε:
Χαιρετώ όλο το φόρουμ.
Τό συγκεκριμένο πόστ δεν μου είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο,γιατί πρόκειται για ένα τρακάρισμα που μου συνέβει.
Ανέβαινα το δρόμο που κάνω την μέρα τουλάχιστον 4φόρες, και ξέροντας ότι όλα τα κάθετα στένα εχουν stop.
Ξαφνικά δέχομαι ένα χτύπημα από δεξιά και βρίσκομαι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Το αμάξι που με χτύπησε τρακάρει άλλα 2 παρκαρισμένα και σταματά.
Αφου βγαίνω από το auto και βλέπω ότι όλοι ειναι καλά,κοιταω στη γωνία και βλέπω μόνο τον στύλο χωρίς να έχει πάνω του σήμα.
Πήγα στο δήμο και μου έδωσαν βεβαιωση ότι εκει υπάρχει σήμα stop,και ότι ο δρόμος που κινιόμουν έχει προτεραιότητα.
Θά ήθελα την αποψή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρωνΤο θέμα μεταφέρθηκε σε παλιότερο [mod]
Καθαρά προσωπική άποψη (χωρίς να βασίζομαι σε αντίστοιχη εμπειρία): Ο άλλος οδηγός θα δηλώσει ότι δεν είχε ξαναπεράσει από το δρόμο και ότι δεν ήξερε ότι κανονικά υπάρχει STOP. Άρα δεν μπορεί με κανένα τρόπο να του καταλογιστεί ευθύνη. Οπότε μένεις εσύ έκθετος. Η μόνη ελπίδα σου θα ήταν να στραφείς κατά του δήμου ότι δεν φρόντισε να αντικαταστήσει την ταμπέλα, αλλά το βλέπω χλωμό...
-
Ο χρήστης xlv έγραψε:
Πήγα στο δήμο και μου έδωσαν βεβαιωση ότι εκει υπάρχει σήμα stop,και ότι ο δρόμος που κινιόμουν έχει προτεραιότητα.Μιλώ χωρίς εμπειρία: Η ασφαλιστική θέλοντας να μην πληρώσει θα πει δεν υπήρχε σήμα, και θα έχει και το ok του δελτίου συμβάντων. Τη σούπα της θα τη χαλάσει η βεβαίωση που πήρες απ' το Δήμο αλλά δεν ξέρω πόσο μετράει. Πιθανόν να πάει 1/2 - 1/2. Ο άλλος ερχόταν από δεξιά ή αριστερά;
-
Καποιος ευθυνεται που λειπει το σημα απο την θεση του.Ο εργολαβος που εφτιαχνε πχ το πεζοδρομιο;Νομιζω οτι και η τροχαια εχει χαρτη με τις θεσεις των σηματων επι των οδων οποτε πρεπει να το βεβαιωσει και αυτη.
(αλλιως μετα το ατυχημα θα ξυλωναμε οτι πινακιδα δεν μας συμφερει )
τρακαρισμα. Τώρα?