-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Επίσης θα συνηγορήσω στην άποψη ότι έχουμε μια σαφή έκπτωση ποιότητας σε όλα τα καινούρια μοντέλα. Το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε αναλώσιμο κατασκεύασμα με ημερομηνία λήξης την δεκαετία και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες+1 Αυτό όντως φαίνεται, αν ρωτήσεις τους 'παλιούς' τι προβλήματα είχαν, με τα σαφώς χειρότερα αυτοκίνητά τους...ή αν ζήσεις για καιρό με κανένα από αυτά.
Συμφωνώ με τον Neo και την αρχική του τοποθέτηση. Ο δε ADAC και οι υπόλοιποι με αφήνουν παγερά αδιάφορο, αφού δεν ξέρουμε τι ζημιές είναι αυτές που καταγράφονται. Πιο χρήσιμο για μένα είναι να ξέρω ότι το π.χ. Clio έχει πρόβλημα εκκίνησης λόγω αισθητήρα βολάν, το Golf έχει πρόβλημα στο σαζμάν κλπ. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες, αλλά κυρίως για μετά την αγορά. Άλλοι θεωρούν το κάψιμο λάμπας βλάβη, και άλλοι είναι συνηθισμένοι να αλλάζουν φλάντζες...
-
Όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με την αξιοπιστία σαν ιδέα, τόσο πιο αναξιόπιστο του βγαίνει το αμάξι.
-
η αξιοπιστία του αυτοκινήτου, είμαι σίγουρος, ότι απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!
απλά πιστεύω ότι το αυτοκίνητο, οποιασδήποτε εταιρείας, τις βλάβες θα τις παρουσιάσει με 'καλημέρα' σας. αυτό είναι το θετικό της όλης υπόθεσης. το αρνητικό είναι ότι είσαι γκαντέμης, διότι περιμένεις απο το καινούργιο σου αυτοκίνητο μα μην κάνει ούτε κιχ.
στην τελική με την εγγύηση μπορείς να λύσεις τα όποια προβλήματα έχειςέχω παραγγείλει το fiat bravo sport 150ps, σε 5 μερούλες θα το έχω.
σε όσους γνωστούς και φίλους έκανα γνωστή την επιλογή μου, το πρώτο πράγμα που μου είπαν 'καλά ρε ΦΙΑΤ πήρες?, όλο προβλήματα θα έχεις, πολλά λεφτα για ΦΙΑΤ' και άλλα σχετικά.
άλλα όπως είπα, πρώτα το 'έκλεισα', και μετά πήρα γνώμες! γιατί αμα άκουγα τον καθένα ακόμη στην σκέψη θα ήμουν.
με λίγα λόγια η επιλογή είναι πάντα προσωπική, μαζί με την ευθύνη της...παραγγελίας αυτοκινήτου που κάνεις! και δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, παίρνεις αυτό που γουστάρεις
ανάλογα με το μπάτζετ που έχεις.πιστέυω ότι σήμερα όλες οι μάρκες είναι αξιόπιστες!
για να συνεχίσει το αυτοκίνητο να είναι αξιόπιστο και μετά την αγορά του είναι στο χερι μας, να τηρούνται ευλαβικά τα σέρβις και οι αλλαγές λαδιών. επίσης και ο τρόπος χρήσης του αυτοκινήτου είναι σωστός (πχ, να μην πιάνεις κόφτες με το που το ξεκινάς το πρωι)απλά πράγματα.
-
Αξιόπιστα είναι τα αμάξια που τα βλέπεις στον δρόμο μετά από 20 χρόνια. Το σωστό είναι να κοιτάς το κάθε μοντέλο ξεχωριστά και όχι γενικά την μάρκα.
Επίσης, η αξιοπιστία αντικατοπτρίζεται στην τιμή μεταπώλησης του αυτοκινήτου.
-
Νομίζω ότι κάπου το έχω ξαναγράψει...
Δεν τίθεται πια θέμα αξιοπιστίας (Γερμανικής, Ιταλικής, Ιαπωνέζικης, Γαλλικής, Κορεάτικης...σε λίγο Κινέζικης κλπ)
Όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν τώρα είναι αξιόπιστα...η για να το συγκεκριμενοποιήσω, οι εταιρίες προσπαθούν να τα κάνουν όσο πιό αξιόπιστα γίνεται...
Αυτό το προσπαθούν, αφ'ενός για να μην έχουν επιπλέον έξοδα από την αποκατάσταση των ζημιών και αφ'ετέρου για να μην χάνουν πωλήσεις.
Όλα αυτά στα προχωρημένα κράτη και τις ανάλογες αγορές....
Το σίγουρο είναι ότι σε κάποιον θα κάτσει ο λαχνός...ίσως σε κάποιες μάρκες ή μοντέλα να είναι λίγοι οι 'τυχεροί' και σε άλλες περισσότεροι...
Το θέμα μας 'εντώ στο Ελλάντα' είναι κατά πόσο καλυπτόμεθα, στην περίπτωση που θα μας κάτσει η 'στραβή'...αυτό είναι το σημείο που δεν έχουμε ξεπεράσει σαν καταναλωτές, γιατί δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε σαν καταναλωτές...
Για παράδειγμα δεν έχω δει πουθενά (ιδέα στο τραπέζι βάζω) ένα ψήφισμα, έστω και διαδικτυακό, που να περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των εδώ αντιπροσωπειών στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε...Μία τέτοια ψηφοφορία αποστελλόμενη στις 'μαμάδες εταιρίες' θα τους έδινε να καταλάβουν ότι ξυπνήσαμε επιτέλους και θα πρέπει να ελέγξουν τους κατα τόπους αντιπροσώπους, σοβαρά πιά...
Βέβαια για αυτό που συμβαίνει ευθύνεται και το λεγόμενο 'Ελληνικό στοιχείο'...Δηλαδή...παίρνουμε έναν αριθμό πλαισίου, του χρεώνουμε ένα υλικό σαν αντικατάσταση λόγω εγγύησης και το πουλάμε σε κάποιον που το άλλαξε λόγω φθοράς, σε καλή τιμή να τον έχουμε και πελάτη...μην μου πείτε πως δεν έχει γίνει...Γράφουμε αλλαγή λαδιών και αφού είναι καθαρά δεν τα αλλάζουμε...και αυτό γίνεται...
Οι Γερμανοί το είχαν μυριστεί αυτό και για τις σοβαρές ζημιές έστελναν μηχανικό τους στην Ελλάδα...
Στην Γερμανία πάντως δεν έχουν πρόβλημα με την αξιοπιστία σε καμμία μάρκα...και άμεσα επισκευάσιμο θα είναι και αυτοκίνητο αντικατάστασης θα έχουν...
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τους κάνει τα κέφια (όποια και αν είναι αυτά), το κόστος χρήσης και συντήρησης (άμεση προτεραιότητα) και τιμή αγοράς...
Θέλω να καταλήξω, γιατί αρκετά πλάτιασα, ότι ας σταματήσουμε να μιλάμε για μάρκες στον τομέα τις αξιοπιστίας...ας μιλήσουμε για after sales service αυτών...είναι πιό επικοδομητικό και χρήσιμο...και λιγότερο 'ποδοσφαιρικό'Υ.Γ. Ο πατέρας μου έλεγε συχνά μιά παροιμία: 'Ο,τι φοβάσαι παθαίνεις' ...μου έχει μείνει στην μνήμη από μικρό παιδί...το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές...
Εχω αλλάξει 29 Ιταλικά αυτοκίνητα, καινούργια και παλιά. Τα έβλεπα, τα καψουρευόμουν και τα αγόραζα (αυτά που μπορούσα βέβαια)
Ένα μόνο με ταλαιπώρησε με τον κλιματισμό (δεν μπορούσε η αντιπροσωπεία που το αγόρασα να βρει τι έχει...και το βρήκε σε 5 λεπτά ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο...) ...κανένα άλλο. Όλα στην στατιστική που κρατάω εγώ ήταν απολύτως αξιόπιστα...Τα κυνήγαγα και τα κυνηγάω πολύ, αλλά δεν είμαι σιδεροφάγος, προσέχω την συντήρησή τους και ακούω τι έχουν να μου πουν...
Από συνεργεία όμως εξουσιοδοτημένα και μη, έχω μεγάλο ιστορικό ανευθυνότητας...πολλές φορές αφού το έπαιρνα από το συνεργείο διόρθωνα βλακείες μόνος μου...
Την παροιμία όμως, θυμηθείτε την οι νεώτεροι...πιστέψτε την και θα σας βοηθήσει σε κάθε τομέα της ζωής σας...Είναι με λίγα λόγια η θεωρία της θετικής σκέψης... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Επιπλεον, παιζει ρολο και το κοστος. Οι Ιταλοι στο Πουντο πχ βαλανε τρομπα νερου με πλαστικη φτερωτη, ενω θα μπορουσαν (με αυξημενο κοστος φυσικα) να βαλουν μια με μεταλλικη φτερωτη.
Νομιζω πως γενικα γινονται εκπτωσεις στη ποιοτητα των εξαρτηματων ωστε να μειωθει το κοστος.Αυτο που λες σιγουρα ισχυει, απλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι παλια εβαζαν τα καλυτερα υλικα που εβρισκαν...
Σιγουρα βεβαια το γεγονος οτι εχουν πανω της παναγιας τα ματια αυξανει τις πιθανοτητες να χαλασει κατι... το θεμα ειναι, αν χαλασει, τι θα χαλασει.Επίσης θα συνηγορήσω στην άποψη ότι έχουμε μια σαφή έκπτωση ποιότητας σε όλα τα καινούρια μοντέλα. Το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε αναλώσιμο κατασκεύασμα με ημερομηνία λήξης την δεκαετία και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες
+1 Αυτό όντως φαίνεται, αν ρωτήσεις τους 'παλιούς' τι προβλήματα είχαν, με τα σαφώς χειρότερα αυτοκίνητά τους...ή αν ζήσεις για καιρό με κανένα από αυτά.
Μπορει να εκπλαγεις ομως αν αρχισουν να σου λενε ιστοριες για σκουριες. Ή για την περιφημη παθητικη τους ασφαλεια. Ή για την ελλειψη a/c (εξοπλισμος ασφαλειας στην Ελλαδα οπως το βλεπω εγω). Ή για τις ασθενικες επιδοσεις. Και σιγουρα δεν θα αναφερθουν στους ρυπους. Τα πραγματα για τα παλια αυτοκινητα δεν ηταν ροδινα ουτε τοτε, ποσο μαλλον σημερα που -περα απ'τα χρονακια που κουβαλανε- ειναι εντελως outdated σε ολους τους τομεις. Ας μην γινομαστε τοσο ρομαντικοι. Ας πουμε οτι μπορουμε να εχουμε ενα Fiesta του 1978 (εθεωρειτο καλο αυτοκινητο στην εποχη του) και ενα του 2008. Ποιο ειναι καλυτερο σε ολους τους τομεις νομιζω πως δεν τιθεται θεμα
Για το κατα ποσο ειναι αναλωσιμα: τα αυτοκινητα δεν εχουν μετατραπει σε αναλωσιμο προϊον απο τις εταιρειες, ειναι αναλωσιμα ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ καθως βασιζονται σε τεχνολογιες που αναπτυσσονται και εξελισσονται διαρκως. Για παραδειγμα, ενα αυτοκινητο του 1990 μπορει φυσικα να σε παει στη δουλεια σου οπως θα σε πηγαινε και το 1990, αλλα ομως δεν θα σε παει το ιδιο ανετα με ενα του 2000. Επισης ειναι και η παθητικη ασφαλεια στη μεση αλλα και οι ρυποι, τους οποιους ξερω σταρκιδιασας αλλα λεμε . Και η καταναλωση. κοκ.
Πιστευω λοιπον οτι σαφως, αν υπαρχει η δυνατοτητα το αυτοκινητο πρεπει να φευγει στα 10 χρονια (υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια, αλλα μιλαμε για το μεσο αμαξι που κυκλοφορει). Φυσικα θα επρεπε να υπαρχει προβλεψη ωστε να γινεται πιο ομαλα αυτος ο κυκλος (τιμες - αποσυρση - ανακυκλωση κοκ). Και πρεπει κι εμεις οι ιδιοι να ξεφυγουμε απ'τη νοοτροπια οτι δωσαμε ενα χ ποσο και χανει την αξια του. Παντοτε οι τεχνολογιες ξεπερνιουνται καθως ερχονται αλλες καλυτερες. Και πρεπει να συμβιβαστουμε μ'αυτο. Οπως ειπα, ακομα κι αν μετα απο 20 και 30 χρονια το αυτοκινητο σας την παλευει απο αποψη αξιοπιστιας, σκεφτειτε ποσο χαλια θα ειναι για την εποχη του, παιρνοντας ως κριτηριο ποσο χαλια ειναι σημερα τα αυτοκινητα 30ετιας. Ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχνονται κατασκευες σημερα που να παραμενουν επικαιρες τεχνολογικα μετα απο τοσα χρονια.
Ολα αυτα φυσικα δεν σημαινουν οτι το αυτοκινητο, για οσο προοριζεται να ζησει (1, 2, 10, 100, οσα χρονια τελοσπαντων) δικαιολογειται να χαλαει, ετσι;έχω παραγγείλει το fiat bravo sport 150ps, σε 5 μερούλες θα το έχω.
σε όσους γνωστούς και φίλους έκανα γνωστή την επιλογή μου, το πρώτο πράγμα που μου είπαν 'καλά ρε ΦΙΑΤ πήρες?, όλο προβλήματα θα έχεις, πολλά λεφτα για ΦΙΑΤ' και άλλα σχετικά.
άλλα όπως είπα, πρώτα το 'έκλεισα', και μετά πήρα γνώμες! γιατί αμα άκουγα τον καθένα ακόμη στην σκέψη θα ήμουν.Καλοριζικο! Κι εγω πανω κατω το ιδιο εκανα. Οχι επειδη θα ημουν στη σκεψη ακομα, αλλα δεν εχει κανενα νοημα να μπαινεις σε συζητησεις και να λεει ο καθενας διαφορες ιστοριες που ακουσε, οταν εχεις παρει ηδη την αποφαση... τσαμπα θα με κουραζαν...
Αξιόπιστα είναι τα αμάξια που τα βλέπεις στον δρόμο μετά από 20 χρόνια. Το σωστό είναι να κοιτάς το κάθε μοντέλο ξεχωριστά και όχι γενικά την μάρκα.
Αρα για τα καινουργια αυτοκινητα η 'αξιοπιστια' δεν εχει καμια αξια, εκτος αν μπορεις να... ταξιδεψεις στο χρονο
-
Στην εποχη τη σημερινη αγοραζεις οποιο σου αρεσει και σε εξυπηρτει,στα λεφτα που μπορεις.. (αν δεν εχεις αναγκη την τραπεζα ειναι ακομα καλλυτερα!!!) Σε πολυ απιθανη περιπτωση θα παθεις μεγαλη ζημια.. κιβωτιο, πιστονι, κ.λ.π. μπορεις ομως να μεινης καποια στιγμη απο ηλεκτρικη αντλια καυσιμου!!! και να μην μπορεις να κανεις βημα.... η απο ασφαλειοθηκη και να μην εχεις φωτα κ.λ.π. Εαν προσεχεις και εχεις εναν φιλοτιμο μηχανικο - ηλεκτρολογο τοτε ολα τα αυτοκινητα δεν θα σε προδωσουν για πολλα χρονια.... Εχω αυτοκινητα κατασκευης απο1990(Maserati 2.24v) 1996 (Kappa, Barchetta) Thesis 3.0 2003 εως και 2006 (Aygo, Mini), δεν τα οδηγω μονο εγω.... ολη η οικογενεια τα οδηγει ολα.... δεν εχουν αφησει κανενα απο παραλογο λογο, η απο κακοτεχνεια.... Λιγη προσοχη - φροντιδα θελουν ολα ωστε να λειτουργουν αξιοπιστα....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αρα για τα καινουργια αυτοκινητα η 'αξιοπιστια' δεν εχει καμια αξια, εκτος αν μπορεις να... ταξιδεψεις στο χρονο
Δείχνει αν οι βλάβες που εμφανίζει το κάθε μοντέλο είναι μηδαμινές σε σχέση με την (πολύ μικρή) αξία του αυτοκινήτου.
Όποιος αγοράζει μεταχειρισμένο δεκαετίας αυτό κοιτάει.Την αξιοπιστία κάθε μοντέλου την ξέρουν τα εξειδικευμένα συνεργεία μετά από 2-3 χρόνια. Πχ. όταν ένα μοντέλο δεν εμφανίζει ποτέ βλάβες στο σασμάν και ένα άλλο μοντέλο κάθε τόσο εμφανίζει χαλασμένα σασμάν. Όταν αγοράζεις καινούριο αμάξι προσέχεις αν τα επιμέρους μέρη του έχουν χρησιμοποιηθεί αξιόπιστα σε παλαιότερα μοντέλα, όπως το HRV της Honda με αθάνατους κινητήρες της σειράς D (σε civic από το 1990).
-
Κόστος.... αυτό κρύβεται πίσω από όλα... Βελτιώνουμε επιδόσεις, ανέσεις, ασφάλεια κι όμως φτηναίνουν. Σχεδόν όλοι αγοράζουν αυτοκίνητα με κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, αερόσακους, ABS, ESP, ισχύ αρκετή για 0-100 κάτω από 15'', σέρβις ανά 20-30.000 χλμ, οικονομία και πάει λέγοντας. Από κάπου πρέπει να κόψουμε... Πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι το επίπεδο συναρμογής που είχαμε πριν από 10-15 χρόνια έχει μετακομίσει σε μια κατηγορία παραπάνω. Αντίστοιχα πράματα συμβαίνουν κι εκεί που δεν το βλέπουμε. Οι κατασκευαστές δεν φτιάχνουν σχεδόν όλο το αυτοκίνητο όπως παλιά αλλά αγοράζουν πολλά υποσυστήματα από άλλους με κριτήριο το μικρότερο κόστος...
Σαν παράδειγμα αξιοπιστίας αναφέρω τα αεροπλάνα ή ακόμα περισσότερο τα ελικόπτερα. Αυτά πρέπει να είναι πολύ αξιόπιστα. Δεν μοιάζουν τόσο πολύπλοκα τεχνολογικά αλλά το κόστος πχ ενός μικρού ελικοπτέρου είναι πολλαπλάσιο ενός μικρού αεροπλάνου και αυτό σημαντικά ακριβότερο από ένα μεσαίο αυτοκίνητο. Εκτός από την ανάγκη τήρησης των ανώτερων προδιαγραφών και ο ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια είναι πολύ εκτεταμένος... αλλά και ακριβός. Αλλά και η συντήρηση είναι συχνή και πολύ ακριβή. Για αυτό κοστίζουν αλλά για αυτό και δεν είναι συχνό να μείνεις στον αέρα...Λίστες αξιοπιστίας: προτού πείτε ότι καμιά δεν συμφωνεί πρέπει να δείτε τα μικρά γράμματα. Τι εννοούν σαν μικρή ή μεγάλη ζημιά και πόσο αξία έχουν δώσει στο κάθετί στην τελική κατάταξη καθώς και για ποια μοντέλα και σε ποια φάση της ζωής τους συγκρίνονται (πχ οι πρώτες 90 μέρες ή τα πρώτα 3 ή 5 χρόναι ή τα δεύτερα 5 χρόνια και πάει λέγοντας).
Επίσης έχει σημασία το αποτέλεσμα και ανά μοντέλο καθώς μπορεί μια αναξιόπιστη μάρκα να βγάζει πολύ αξιόπιστο μοντέλο και το αντίθετο.Η βελτίωση της τεχνολογίας αρκετούς τομείς έχει ελαχιστοποιήσει βλάβες που συνέβαιναν πιο συχνά παλιότερα.. και αυτό ισχύει και σε παλιά αυτοκίνητα που αποκτούν πιο σύγχρονα αναλώσιμα. Πχ μπαταρίες, μπουζί, αναφλέξεις πια δεν αποτελούν θέμα. Επίσης πλέον τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα δεν σκουριάζουν... παλιά μπορεί το αυτοκίνητο να πέθαινε από αυτό.
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
η αξιοπιστία του αυτοκινήτου, είμαι σίγουρος, ότι απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!
απλά πιστεύω ότι το αυτοκίνητο, οποιασδήποτε εταιρείας, τις βλάβες θα τις παρουσιάσει με 'καλημέρα' σας. αυτό είναι το θετικό της όλης υπόθεσης. το αρνητικό είναι ότι είσαι γκαντέμης, διότι περιμένεις απο το καινούργιο σου αυτοκίνητο μα μην κάνει ούτε κιχ.
στην τελική με την εγγύηση μπορείς να λύσεις τα όποια προβλήματα έχειςέχω παραγγείλει το fiat bravo sport 150ps, σε 5 μερούλες θα το έχω.
**σε όσους γνωστούς και φίλους έκανα γνωστή την επιλογή μου, το πρώτο πράγμα που μου είπαν 'καλά ρε ΦΙΑΤ πήρες?, όλο προβλήματα θα έχεις, πολλά λεφτα για ΦΙΑΤ' και άλλα σχετικά.**άλλα όπως είπα, πρώτα το 'έκλεισα', και μετά πήρα γνώμες! γιατί αμα άκουγα τον καθένα ακόμη στην σκέψη θα ήμουν.
με λίγα λόγια η επιλογή είναι πάντα προσωπική, μαζί με την ευθύνη της...παραγγελίας αυτοκινήτου που κάνεις! και δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, παίρνεις αυτό που γουστάρεις
ανάλογα με το μπάτζετ που έχεις.πιστέυω ότι σήμερα όλες οι μάρκες είναι αξιόπιστες!
για να συνεχίσει το αυτοκίνητο να είναι αξιόπιστο και μετά την αγορά του είναι στο χερι μας, να τηρούνται ευλαβικά τα σέρβις και οι αλλαγές λαδιών. επίσης και ο τρόπος χρήσης του αυτοκινήτου είναι σωστός (πχ, να μην πιάνεις κόφτες με το που το ξεκινάς το πρωι)απλά πράγματα.
Κλασική ατάκα
'Eδωσες 20 χιλιάρικα για FIAT? Μ' αυτά τα λεφτά έπαιρνες Golf!' -
αυτο συμβαινει στην ελλαδα εοειδη νομιζουν οτι αμα παρουν γκολφ θα παρουν μερσεντες δεν μπορουν μερικοι να καταλαβουν οτι τα ιδια σκατα ειναι ολα.
-
Το να παρεις αυτοκινητο και να σκεφτεσαι ποτε θα χαλασει σε οδηγει στην τρελα!
Εχουν βελτιωθει πολυ τα αυτοκινητα σε ολους τους τομεις τους και με λιγοτερο κοστος θα ελεγα!
Ενας απλος αγοραστης ομως που δεν εχει την δυνατοτητα αλλαγης αυτ/του σε 4,5 χρονια οποσδηποτε θα υπολογισει το μελλον της αγορας του ,αξιοπιστια και θα 'ζυγισει' τα δεδομενα ,τεχνικα και μη, της καθε επιλογης του.Φυσικο και επομενο ειναι.
Το θεμα ειναι να μην το παρακανει και μπλεχτει σε γνωμες και προβληματισμους .
Θα κρινει αναλογα τις αναγκες της δικες του και οχι των αλλων !
Απλα πραγματα! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
...με εξαίρεση τα ηλεκτρικά των Citroen. Ορίστε το 'πα.
ναι τα ηλεκτρικα των citroen ειναι το κατι αλλο!!θυμασαι που χιονιζε και δεν εσβηναν το ραδιοφωνο και τα φωτα ενω ειχα βγαλει το κλειδι απο τη μιζα και εκανα reset το αυτοκινητο αποσυνδεοντας τη μπαταρια
εχω κι αλλα παραδειγματα αλλα οσοι φιλοι μου το ειδαν αυτο απο κοντα, λογικο δεν ειναι να τρωνε φρικη με τα citroen πχΕμένα το μόνο που δέν έχει πρόβλημα στο C4 είναι τα ηλεκτρικά
-
Κάποιες εταιρίες συντηρούν την τρομοκρατεία την αξιοπιστίας ... αφού έχουν εμπορικά ωφέλη...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Κάποιες εταιρίες συντηρούν την τρομοκρατεία την αξιοπιστίας ... αφού έχουν εμπορικά ωφέλη...εξυπνη παρατητηση
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Επίσης θα συνηγορήσω στην άποψη ότι έχουμε μια σαφή έκπτωση ποιότητας σε όλα τα καινούρια μοντέλα. Το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε αναλώσιμο κατασκεύασμα με ημερομηνία λήξης την δεκαετία και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες
+1 Αυτό όντως φαίνεται, αν ρωτήσεις τους 'παλιούς' τι προβλήματα είχαν, με τα σαφώς χειρότερα αυτοκίνητά τους...ή αν ζήσεις για καιρό με κανένα από αυτά.
Μπορει να εκπλαγεις ομως αν αρχισουν να σου λενε ιστοριες για σκουριες. Ή για την περιφημη παθητικη τους ασφαλεια. Ή για την ελλειψη a/c (εξοπλισμος ασφαλειας στην Ελλαδα οπως το βλεπω εγω). Ή για τις ασθενικες επιδοσεις. Και σιγουρα δεν θα αναφερθουν στους ρυπους. Τα πραγματα για τα παλια αυτοκινητα δεν ηταν ροδινα ουτε τοτε, ποσο μαλλον σημερα που -περα απ'τα χρονακια που κουβαλανε- ειναι εντελως outdated σε ολους τους τομεις. Ας μην γινομαστε τοσο ρομαντικοι. Ας πουμε οτι μπορουμε να εχουμε ενα Fiesta του 1978 (εθεωρειτο καλο αυτοκινητο στην εποχη του) και ενα του 2008. Ποιο ειναι καλυτερο σε ολους τους τομεις νομιζω πως δεν τιθεται θεμα ;
To περίμενα ότι κάποιος θα το διάβαζε αλλιώς το συγκεκριμένο. Άλλα προβλήματα υπήρχαν τότε (σκουριά---->πολύ σημαντικό π.χ.) και άλλα τώρα. Αν όμως δεν σκούριαζε ένα αυτοκίνητο εύκολα, όπως και αν δεν έκαιγε λάδι (λόγω ιαπωνικών παλιών δεν το άκουσα ποτέ αυτό ), δεν είχες πολύ εύκολο λόγο να το αλλάξεις. Οι παλιοί τραβούσαν προβλήματα που πραγματικά ΔΕΝ λύνονταν και αρκούσαν για αντικατάσταση αυτοκινήτου. Εμείς πλέον -σε μεγαλύτερο ποσοστό- αντιμετωπίζουμε προβλήματα που λύνονται, αλλά ζητάνε συνέχεια μεγάλα ποσά. Αυτό δείχνει το πώς έχει μεταβληθεί η διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Παλιά, η Corolla έμενε στα χέρια μας για πολλά πολλά χρόνια και δεν ήταν ασύμφορη οικονομικά. Σήμερα, το Auris επίσης θα αντέξει και με το παραπάνω τα ίδια χρόνια, αλλά σαν οικονομική ζωή θα μας ξετινάξει.
Δεν τίθεται θέμα ότι όσο προχωράει ο καιρός, τα αυτοκίνητα γίνονται καλύτερα. Τα a/c και οι λοιπές ανέσεις όμως δεν αυξάνουν την αξιοπιστία.
-
Ειναι φυσικο την τελευταια 5ετια με τα ηλεκτρονικα συστηματα και τους 150 αισθητηρες κατι να μην δουλεψει σωστα και να σε αφησει για πλακα να ψαχνεσαι,αλλα για το βαθμο πολυπλοκοτητας των σημερινων αυτοκινητων, η αξιοπιστια εχει εκτοξευθει κατα τη γνωμη μου σε σχεση με το παρελθον που η ηλεκτρικη εγκατασταση των αυτοκινητων ηταν πιο απλη απ' αυτη που ειχαμε στο σπιτι .
Πολλες εμμονες μπορουν να δημιουργηθουν απο την υποψια της βλαβης, πχ οταν περσι πηραμε το clio 3, μου εκανε εντυπωση οτι ειχε 650 στροφες ρελαντι το οποιο τρεμοπαιζε πολυ αναλογα και με την ποιοτητα της βενζινης. Το πηγα να το κοιταξουμε στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο, για λογους ρυπανσης και οικονομιας το εχουν κατεβασει, αλλα σε ενα σκαναρισμα που του εκανε, (αφου ειδε οτι ημουν ψειρας) εβγαλε χαλασμενο αισθητηρα ροπης τιμονιου, κατι που σημαινε ολοκληρη αλλαγη κολονας( μεσα στην εγγυηση).
Ουδεν κακον αμιγες καλου λοιπον, οι τεχνολογιες αλλαζουν με πολυ γρηγορους ρυθμους και αν δεν τις παρακολουθεις, μπορει να πιαστεις αδιαβαστος (οπως εγω με το ρελαντι...) -
Οταν γραφεις σε εναν φορουμ χαλαρα και ανετα ισως το θεμα της αξιοπιστιας να μην φαινεται τοσο σημαντικο.Ομως οταν σε αφηνει εναν renault στις 3 τα ξημερωματα στα βουνα αναμεσα σε Ιωαννινα και Τρικαλα τοτε το θεμα της αξιοπιστιας γινεται πρωταρχικο.Χωρια τα αλλα εκατο προβληματα που σου τρωνε χρημα και χρονο.Ψυγειο,συμπλεκτης,μιζα αυτα που μου ερχονται πρωτα στο μυαλο.Με το συγκεκριμενο αυτοκινητο ξεκινουσα ταξιδι και ετρεμε η ψυχη μου ποτε θα φτασω.Απο τοτε που δοκιμασα τα ιαπωνικα αποκτησα εμπιστοσυνη στο αμαξι που οδηγουσα και δεν τα αλλαζω με τιποτα.Καλες οι επιδοσεις, το ντιζαιν και ο εξοπλισμος αλλα αυτο που με απασχολει πρωτιστως ειναι το αμαξι για το οποιο θα σκασω λεφτα τα οποια τα μαζεψα με χιλιους κοπους να ειναι τιμιο και να μην χαλαει καθε τρεις και λιγο και κυριως να μου εμπνεει εμπιστοσυνη
-
Επίσης το άλλο που θέλω να αναφέρω είναι πλέον και η σοβαρότητα της βλάβης πέρα από την συχνότητα αλλά και το κόστος επισκευής της εκάστοτε βλάβης. Διότι σε διάφορα αυτοκινητιστικά περιοδικά βλέπω στατιστικά βλαβών βάσει συχνότητας αλλά ποτέ δεν έχω δει βάσει σοβαρότητας ή κόστους. Μπορει πχ να έχει προβληματική επαφή και να καίει το φλασ τακτικότατα ή να σπάνε τα χερούλια στι πόρτες αλλά στο δρόμο να μην σε έχει αφήσει ποτέ ενώ από την άλλη μια φορά το χρόνο να αλλάζεις σαζμάν ή να σου πέφτει το παράθυρο ενώ χιονίζει είναι πολύ πιο σοβαρό... Επίσης ακόμα και το χερούλι αν χαλάει μπορεί σε μια εταιρία να δίνουν μονο αυτό που έσπασε με 20 ευρώ και σε μια άλλη όλο το σύστημα τηε ηλεκτρομαγνητικής με 150. Τι θα προτιμούσαμε τότε?
-
Ο χρήστης ilias81 έγραψε:
Οταν γραφεις σε εναν φορουμ χαλαρα και ανετα ισως το θεμα της αξιοπιστιας να μην φαινεται τοσο σημαντικο.Ομως οταν σε αφηνει εναν renault στις 3 τα ξημερωματα στα βουνα αναμεσα σε Ιωαννινα και Τρικαλα τοτε το θεμα της αξιοπιστιας γινεται πρωταρχικο.Πες τα ρε Ηλία. Πολλοί ρομαντικοί έχουμε 'πέσει' εδώ.
Άκου λέει όλα ίδια είναι! Κι αυτοί οι μλκς οι Γιαπωνέζοι γιατί κάνουν απεργία ρε γμτ φορώντας περιβραχιόνιο; Ρε τους μλκς!
Πως κατέληξαν άραγε χώρες από τόσο μακριά να πουλούν τόσο καλά σε υποψιασμένες και ώριμες αγορές όπως η Αμερικανική; Ρε μπας και φτιάχνουν πιο γρήγορα, όμορφα ή μεγάλα; Μπα δε νομίζω...
Ο φόβος της αξιοπιστίας: λογικό ή υπερβολή;