-
Νομίζω ότι είναι πολύ σωστά, κοινόχρηστος ο χώρος. Ότι οδηγεί μόνο προς τα πάρκινγκ δεν σημαίνει ότι μπορείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να τον κλείνει για ώρες.
Και μόνο που σκέφτεσαι (λέγοντας ότι δεν στέκει καλά) ότι μπορεί να κάνει καμμία μλκία (πχ υγρά φρένων) όσο δεν είσαι εκεί, δεν σε αποτρέπει; Νομίζεις ότι αν του πας κάποιο νόμο (που δε νομίζω να σε καλύπτει κάτι), θα αλλάξει τακτική;
-
...Για αυτό είπαμε ότι μια συνέλευση σωστή κανονικά πρέπει να παραχωρήσει τον κοινόχρηστο αυτόν σε αποκλειστική χρήση. Όμως τι, Θα παρακαλάω? Ίσως θα πρέπει όμως να γίνει μια συνέλευση, όπως πρότεινε ο φίλτατος alexandros.K
Για να 'παραχωρηθεί' κοινόχρηστος σε αποκλειστική χρήση χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης οριζ. ιδιοκτησιών (νέο συμβόλαιο σε συμβολαιογράφο δηλαδή). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλοι * οι ιδιοκτήτες. Κοινώς μάλλον το ξεχνάς.
- όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι...και ο μπάρμπας που έχει μια αποθήκη στο υπόγειο που έχει ξεχάσει και ζει στην Αυστραλία!
-
Εφ'όσον είναι κοινόχρηστος χωρίς αποκλειστική χρήση από συμβόλαια -όπως λέει κι ο 993cc- ,ουσιαστικά μπορεί να μην εμποδίζεις,αλλά τότε μπορεί θεωρητικά ο από πάνω κι οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης-ενοικιαστής να ισχυριστεί ότι τυπικά θέλει να περάσει από εκεί και τον εμποδίζεις.
Και είπα ενδεικτικά π.χ. για μισή ώρα υπάρχει μια ανοχή αν φορτώνεις-ξεφορτώνεις ή την ημέρα που π.χ. κάνεις μετακόμιση,αλλά να το αφήνεις καθημερινά 4-5 ώρες,ο άλλος μπορεί να φωνάξει ότι κάνεις κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.
Αφού έχεις μια χαρά parking γιατί δεν το βάζεις μέσα; Tόσες πολλές φορές ημερησίως μπαινοβγαίνεις και φορτώνεις-ξεφορτώνεις;
-
Ρε παιδιά τι λέτε του ανθρώπου; Δίνετε δίκιο στον ανώμαλο του Α' ορόφου;
Ο άνθρωπος αφήνει το αυτοκίνητο του ακριβώς έξω από το ιδιόκτητο κλειστό γκαράζ του, σε ένα τμήμα του ακάλυπτου που στην ουσία αποτελεί τη μόνη πρόσβαση στο γκαράζ του. Αυτό το 'δρομάκι', κατά πάσα πιθανότητα διαστάσεων περίπου 3Χ5 μέτρα, αν και δεν αποτελεί ιδιοκτησία του, στην ουσία δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς άλλος, καθώς τότε θα απέκλειε το γκαράζ. Επιπλέον με το να αφήνει το αυτοκίνητο του εκεί δεν εμποδίζει κανέναν.
Μπερδεμένε, μην κάνεις πίσω στον κάθε τζαζεμένο κομπλεξικό!
-
Σωστά όπως τα λέει ο Χάρης
Επιπλέον ο φίλος να δει την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας , γιατί συνήθως οι χώροι πρόσβασης προς τα πάρκινγκ που είναι ξεχωριστά , είναι αποκλειστικής χρήσης αυτού που έχει το πάρκινγκ , γιατί αλλιώς ο περίεργος θα μπορούσε για παράδειγμα να κάθεται σε μία καρέκλα , αν είναι κοινόχρηστος και έτσι ο φίλος να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το πάρκινγκ του .
-
Δεν συζητάμε ότι ο άλλος είναι τζαζεμένος. Εννοείται. Από κει και πέρα κοιτάμε αν καλύπτεται από την σύσταση οπότε δεν ασχολείται καν.
Επιπλέον, όχι δεν μπορεί ο άλλος να βάλει μια καρέκλα γιατί τότε κάνει εκείνος κακή χρήση του κοινόχρηστου εμποδίζοντας τον άλλον συνιδιοκτήτη. Νομίζω ο φίλος από πάνω το κατάλαβε με το παράδειγμά του με τα έπιπλα στο κλιμακοστάσιο.
-
Απάντηση σε Cruiser, Hari kai 993cc
Και μένα κάπως έτσι μου φαίνεται... Θα ξανακοιτάξω το καταστατικό ωστόσο.Είναι πολύπλοκο κάπως γιατί ορισμένοι το συνδέουν κακώς με πεζοδρόμια, δρόμους και λοιπά, αλλά και ενδιαφέρον συγχρόνως γιατί αφορά πολύ πληθυσμό.
-
Πάντως ο πεθερός μου αγόρασε πάρκινγκ κλειστό σε πολυκατοικία, που έχει δρομάκι που χωράει άλλο ένα αμάξι (ή και δύο αν φας και το πεζοδρόμιο). Έχει και δεύτερη πόρτα στην είσοδο από τον δρόμο. Πάντα παρκάρω εκεί και κανένας γείτονας δεν γκρινιάζει.
-
Για όσους ξαναδούν την συζήτηση. Δεν πρόλαβα να δω το καταστατικό διότι δεν έχω αντίγραφο, αλλά το συμβόλαιο γράφει ότι το γκαράζ συνορεύει Ανατολικά με ΠΡΑΣΙΑ και πέραν αυτής την οδό τάδε.. επί τις οποιας και έχει αυτό είσοδο.
Από ότι ξέρω, συνήθως αν δεν υπάρχει είσοδος έξοδος μαγαζιού παρκάρει ο κόσμος στις πρασιές. Πάντως πρασιά χαρακτηρίζεται το δρομάκι που λέγαμε, αν αυτό αλλάζει κάτι.
-
Πρασιά είναι το τμήμα του οικοπέδου μεταξύ ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής. Σε απλά ελληνικά μία λωρίδα πλάτους συνήθως 4-5 μέτρων μέσα από την περίφραξη του οικοπέδου όπου δεν επιτρέπεται να χτίσεις. Μέσα στην πρασιά μπορεί να υπάρχουν κομμάτια φυτεμένα, είσοδοι για γκαράζ, είσοδοι για πεζούς και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης.
Όπως καταλαβαίνεις, το ότι περιγράφεται ως πρασιά δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτά που σου έγραψα σε προηγούμενο ποστ μου.
-
Απάντηση στον Χάρη
Ρωτάω τον τύπο του πρώτου σε τι τον ενοχλώ και δεν μου απαντάει...
Τέλος πάντων, στο τελευταίο σου post μου δίνεις δίκιο.
Ευχαριστώ.
Τώρα πρέπει να πείσω και αυτόν.... και είναι μάλλον το δυσκολότερο κομμάτι.
-
Καλή τύχη ειλικρινά! Το συμβόλαιό σου αντιγράφει εν μέρει το 'καταστατικό' δηλαδή την Σύσταση στο κομμάτι που σε αφορά οπότε θα χαρακτήριζε και τον συγκεκριμένο διάδρομο ως κοινόχρηστο είτε ως αποκλ. χρήσης (λέγεται και παρακολούθημα του διαμερίσματος). Όπως είπε ο Harisma η πρασιά δεν έχει να κάνει. Η λογική είναι με το μέρος σου αλλά καλό θα ήταν να έχεις κι ένα χαρτί να του τρίψεις στη μούρη...
-
Παρακολούθησα την συζήτηση και γελάω επειδή μοιάζει με την δικη μου περίπτωση αλλα εγώ δεν δίνω καμια σημασία.
Τι θα πει αχρησιμοποίητος κοινόχρηστος χώρος. Όλοι αυτοί που τοποθετούν ηλιακούς στις ταράτσες που είναι κοινόχρηστος χώρος ρωτάνε κανέναν αν θα βάλουν η όχι και που?
Έτριψαν στην μούρη κανενός κανένα χαρτί πριν το κάνουν? Τι του λέτε του ανθρώπου?
Αν δεν ενοχλείς βάζεις αυτό που θες όπου θες και από ότι φαίνεται δεν ενοχλεί πραγματικά
κάποιον. -
#kati_mou_thimizei
#kapoion_mou_thimizei
-
Καλησπέρα.
Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις περί δημιουργίας χώρου στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο μονοκατοικίας προ του 75.
Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να φτιάξω το τοπογραφικό, κάτοψη μελέτης και να δεσμεύσω τον χώρο με συμβολαιογραφική πράξη ώστε να βγει νέα οικοδομική άδεια για τη διαμόρφωση του χώρου. Όταν αυτά εγκριθούν από πολεοδομία θα χρειαστώ επιπρόσθετα άδεια από τον Δήμο μου; Γιατί αφενός όταν ρώτησα την τεχνική υπηρεσία δεν ήξεραν να με κατατοπίσουν ενώ το μόνο που ανέφεραν είναι για αδειοδότηση επαγγελματιών και σχετικά με κατάληψη πεζοδρομίου. Αφετέρου δεν 'αφαιρείται' θέση στον δρόμο μπροστά από το γκαράζ αφού πρόκειται περί αδιεξόδου οπότε ούτως ή άλλως δεν υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης μπροστά από την είσοδο - έξοδο αλλά απέναντι αριστερά κ δεξιά.
Αν δείτε το σχήμα που έχω ποστάρει, μήπως ξέρει κανείς πόσο μπορεί να είναι το max πλάτος της πόρτας εισόδου; Αυτό που θα ήθελα, αν είναι εφικτό, είναι η πόρτα Π να πάει στη θέση του δέντρου ώστε να μανουβράρω με τη μία και να μπορώ να παρκάρω κάθετα στο P2. Το αυτοκίνητό μου δυστυχώς έχει μεγάλη ακτίνα στροφής >10μ.
-
Προς ghortat
Δυστυχώς για το τι ισχύει σε κάθε Δήμο μπορείς να το μάθεις μόνο από τις υπηρεσίες του (Τεχνική υπηρεσία), γιατί δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση. Στο δήμο που μένω θέλουν κανονικά για να μπεις/βγεις μέσω πεζοδρομίου να πάρεις άδεια υποβιβασμού πεζοδρομίου (ώστε να μην βάλεις ράμπα στο πεζοδρόμιο) πληρώνοντας ένα τέλος, αλλά δεν είναι και φανατικοί στην επιβολή του. Από όσο έχω μάθει δεν ισχύει γενικά όμως.
Αν δεν πειράξεις το δέντρο (που δεν έχεις δικαίωμα, αφού είναι στο πεζοδρόμιο) δεν νομίζω ότι τους πέφτει λόγος, ως τεχνική υπηρεσία. Αν πρέπει να κοπεί το δέντρο, το αναλαμβάνει η υπηρεσία πρασίνου του δήμου, που παίρνει και την απαιτούμενη ΕΕΜΚ. Τωρα αν θα το δεχτούν, είναι άλλο θέμα. Από πολεοδομική άποψη, ο,τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν θα τα δεις με την πολεοδομία κατά την έκδοση της άδειας.
Καλούς γείτονες έχεις ;
-
Προς ghortat
Αν δεν πειράξεις το δέντρο (που δεν έχεις δικαίωμα, αφού είναι στο πεζοδρόμιο) δεν νομίζω ότι τους πέφτει λόγος, ως τεχνική υπηρεσία. Αν πρέπει να κοπεί το δέντρο, το αναλαμβάνει η υπηρεσία πρασίνου του δήμου, που παίρνει και την απαιτούμενη ΕΕΜΚ. Τωρα αν θα το δεχτούν, είναι άλλο θέμα. Από πολεοδομική άποψη, ο,τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν θα τα δεις με την πολεοδομία κατά την έκδοση της άδειας.
Καλούς γείτονες έχεις ;
Καλημέρα. Μα αυτό είναι το θέμα κυρίως, αν οι της τεχνικής υπηρεσίας θα μου απορρίψουν ένα τέτοιο αίτημα και με ποια πρόφαση, το οποίο θα βασίζεται σε τεχνική έκθεση και έχει να κάνει με την ακτίνα στροφής και το παρκάρισμα του αυτοκινήτου κάθετα. Και στην τελική δε θέλω να κοπεί το δέντρο, ας μεταφυτευθεί 1-1.5 μέτρο προς το Ε.
Οι γείτονες την έχουν δει φυσιοδίφες και ότι θα τους χαλάσω την ωραία αισθητική που έχουν όμως δυστυχώς πρέπει να κάνω κι εγώ τη δουλειά μου όπως την έκαναν κι αυτοί. Η μια γειτόνισσα βολεύεται από το δέντρο αφού πίσω παρκάρει το ΙΧ της πάνω στο πεζοδρόμιο κολλητά προς την ΟΓ του άλλου ακινήτου άρα πεζός περνάει μόνο από τον δρόμο. Χοντρικά δλδ ως προς το Π το αμάξι της μπλοκάρει τον χώρο της τωρινής εισόδου εξόδου. Γι' αυτό ρώτησα τεχνικά πόσα μέτρα μπορεί να είναι η πόρτα νόμιμα; Το μισό του προσώπου 7.30/2 ή φτάνει μέχρι πχ τα 6μ;
Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν, όλα είναι νόμιμα και οι θέσεις θα γίνουν ανοιχτές στον ακάλυπτο όπου η φύτευση και όλα ικανοποιούνται.
-
Για το πλάτος του ανοίγματος θα σου πει η πολεοδομία για σίγουρα, δεν βρήκα κάποιο περιορισμό στο σχετικό άρθρο του Ν.4067/12 (οικοδομικός κανονισμός) για το πλάτος. Θα μπορούσες να μην έχεις και καθόλου περίφραξη οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Νομίζω πιο προβληματικό θα είναι να συνεννοηθείς με την Τεχνική υπηρεσία ή όποια υπηρεσία του δήμου ασχολείται με τα δέντρα για να πάνε το δέντρο πιο πέρα, παρά με την πολεοδομία.
-
Για το πλάτος του ανοίγματος θα σου πει η πολεοδομία για σίγουρα, δεν βρήκα κάποιο περιορισμό στο σχετικό άρθρο του Ν.4067/12 (οικοδομικός κανονισμός) για το πλάτος. Θα μπορούσες να μην έχεις και καθόλου περίφραξη οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Νομίζω πιο προβληματικό θα είναι να συνεννοηθείς με την Τεχνική υπηρεσία ή όποια υπηρεσία του δήμου ασχολείται με τα δέντρα για να πάνε το δέντρο πιο πέρα, παρά με την πολεοδομία.
Σε ευχαριστώ για το feedback. Πάντως νομίζω ότι αν η πολεοδομία πει το οκ και βγει η άδεια (πήρα ΑΜΟΕ και περιμένω τα φορολογικά) τότε λογικά ο δήμος θα πρέπει να συμμορφωθεί με την υποδειχθείσα είσοδο - έξοδο με γνώμονα ότι δε ζητάω τη μόνιμη κοπή ενός δέντρου αφού μπορεί το ίδιο ή νέο δέντρο να πάει 1 μέτρο δίπλα που υπάρχει χώρος.
Έκανα ξανά ένα σχέδιο για τους ελιγμούς βέβαια με την προϋπόθεση να διαγράφω τέλειο ημικύκλιο (P2) σύμφωνα με τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου μου (10,4μ) οπότε αυτό θεωρώ ότι είναι το ιδανικό και ένας οδηγός δεν παρκάρει ιδανικά. Οπότε αν μεγαλώσω και λίγο την είσοδο - έξοδο περί τα 4μ θα είμαι τέλεια. Με καφέ σκούρο είναι κήπος που θα πατάω για να φεύγω με τη μούρη. Το P1 δεν μας απασχολεί.
-
Καλημέρα σε όλους
Σήμερα το πρωί που πήγα να πάρω το αυτοκίνητο είχα κλήση γιατί λέει είχα παρκάρει απέναντι από parking.
Ο τύπος προφανώς από απέναντι έκανε καταγγελία. Να σημειώσω ότι πριν καμιά βδομάδα έβαψε όλο τον δρόμο, που βρίσκεται έξω και απέναντι από το parking του, με κάτι γραμμές Δεν το κατάλαβα ότι το έκανε γι αυτό τον λόγο, καθώς 2 χρόνια που είμαι στην περιοχή παρκάρουμε κανονικά.
Αρχικά σύμφωνα με τον νόμο λέει '*Μπροστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής.' . *Ποιος κρίνει ότι εμποδίζει; Μιλάμε παρκάραμε κανονικά πόσο καιρό, άπλα ξύπνησε ο τυπάς στραβά μια μέρα και είπε ότι τον ενοχλεί; Σκέφτομαι να κάνω ένσταση για το γαμώτο και μόνο, τι να τους πώ;Επίσης κάτι άλλο, επειδή με έχει τσαντίσει. Τις γραμμές στον δρόμο φαίνεται ότι τις έχει φτιάξει αυτός. Είναι νόμιμο οποιοδήποτε να πηγαίνει και να βάφει όλο το οδόστρωμα; Θέλει κάποια άδεια;
Ευχαριστώ πολύ
Νομοθεσία περί πάρκινγκ