-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Τελικά το είδα.
Όσο μου αρέσει έξω, άλλο τόσο ΔΕΝ μου αρέσει μέσα. Οι λόγοι κυρίως χωροταξικοί.
Ενώ μου φάνηκε αρκετά ψεύτικο ποιοτικά. Είναι πάρα πολύ ξεχωριστό εξωτερικά όμως.Για πρώτη ίσως και τελευταία φορά
+1 -
To είδα σήμερα και το περιεργάστηκα. Κατά την άποψή μου θα πιάσει καθότι ξεχωριστό. Και το απλούν στα 1.600 δεν έχει και άσχημη τιμή.Πρόβλημα οι χώροι πίσω, και κυρίως το στενό άνοιγμα των πίσω πορτών, μόνο για παιδιά ή μικροκαμωμένους και ευέλικτους. Βέβαια αν λάβεις υπόψη ότι το συνολικό του μήκος οι χώροι δεν είναι άσχημοι, αλλά θα στεναχωρήσουν κάποιους.
Τα πίσω τζάμια επίσης πολύ μικρά, μέγεθος Α3 περίπου. -
Παρατηρώ πως λέτε ότι δεν έχει χώρους. Με τι το συγκρίνετε όμως; Με αυτές τις διαστάσεις τι περιμένατε; Θυμάστε το ΗR-V; Είχε περισσότερους χώρους; Δεν νομίζω. Αφήστε που ήταν πολύ μπροστά από σχεδίαση.
Τώρα το Juke, είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Μόνο από εμφάνιση ξεχωρίζει, αλλά εμένα προσωπικά με αηδιάζει. Χίλιες φορές το SX4/Sedici, που είναι και 4χ4.
Για το Turbo, δεν το συζητώ, γιατί σε αυτή τη κατηγορία τιμής, παίζουν πολύ καλύτερα οχήματα. -
Σε τίποτα δεν μπορούν να σχετιστούν το Jimny με το Juke ή ακόμα και το Terios. Εντός δρόμου εκεί που το Jimny και το Terios απλώς κυκλοφορούν, το Juke τους κάνει και μαθήματα ασφάλτινης οδικής συμπεριφοράς ενώ εκτός δρόμου τα 18 εκατοστά απόστασης απο το έδαφος (σε σχέση με τα 20 των άλλων), οι 17άρες ζάντες με τα χαμηλοπρόφιλα ασφάλτινα λάστιχα του Juke κάπου τερματίζουν νωρίς τις δυνατότητες του.
Και φυσικά ποιος είναι αυτός που θα δει σε εμφάνιση Juke/Jimny/Terios και θα βρεθεί σε δίλλημα ποιο να επιλέξει! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε τίποτα δεν μπορούν να σχετιστούν το Jimny με το Juke ή ακόμα και το Terios. Εντός δρόμου εκεί που το Jimny και το Terios απλώς κυκλοφορούν, το Juke τους κάνει και μαθήματα ασφάλτινης οδικής συμπεριφοράς ενώ εκτός δρόμου τα 18 εκατοστά απόστασης απο το έδαφος (σε σχέση με τα 20 των άλλων), οι 17άρες ζάντες με τα χαμηλοπρόφιλα ασφάλτινα λάστιχα του Juke κάπου τερματίζουν νωρίς τις δυνατότητες του.
Και φυσικά ποιος είναι αυτός που θα δει σε εμφάνιση Juke/Jimny/Terios και θα βρεθεί σε δίλλημα ποιο να επιλέξει!Είχα και τέριος και τζίμνυ !!!! Πιστεύω το Juke είναι κορυφή !!!!!
Το τζίμνυ είναι σαν τρακτέρ, το τέριος εχει τόσο ακριβά ανταλλακτικά ........ -
Ο χρήστης papadimitriougr έγραψε:
Καλημέρα, μιας που οδήγησες και το turbo, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιες βασικές ενδείξεις για την πραγματική του κατανάλωση. Σε ευχαριστώ.Δεν πρόσεξα την κατανάλωση κατά την διάρκεια των τεστ ντράιβ. Σύμφωνα με όσα διαβάζω σε σχετικά fora από αυτούς που το έχουν για μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, η κατανάλωση του turbo κινητήρα είναι αυξημένη. Όταν το παραλάβω και μετά από μερικά ντεπόζιτα με έναν τύπο βενζίνης για να κατασταλάξει η ecu θα μπορώ να σου απαντήσω, περιμένω μία τιμή γύρω στα 9-10 λίτρα ανά 100χλμ για μικτή χρήση πόλη/αυτοκινητόδρομος. Εξάλλου το αμαξάκι το προτίμησα για την διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει, βλέποντας το σαν παιγνίδι η παραπάνω κατανάλωση δεν είναι κακή.
νομίζω με απόσυρση και αύξηση του κατωφλίου για το τέλος πολυτελείας αλλάζει δραματικά η τιμή του ,16Τ 4χ4. υπολογίζω κανά -5000. ας μας πει όμως ο zero που μάλλον θα έχει ήδη μάθει συγκεκριμένα πράγματα.
Δεν γνωρίζω ακριβώς, υπολογίζω -4000 τουλάχιστον.
Δεν πλησιάζει την ησυχία και την άνεση Range Rover (LOL) όμως είναι πολύ πιο άνετο και αθόρυβο από τα μικρά 4Χ4 (Jimny, Terios).
βρε φίλε μου....
τι συγκρίνεις τώρα;;;
το jimny με το Terioς και το εν λόγω datsunάκι;
κατ΄αρχήν το jimny είναι σε δική του κλάση στο θέμα χώμα, αλλα ακόμη και το terios είναι άλλο πράγμα και πολύ πιο σκληρο εργαλειάκι απο το εν λόγω αμαξάκι.
οσο για τα 50χλμ που πήγες με το nissan, αν το κάνεις αυτό καμμιά 50αρια φορές...παει το αμάξι...θα γυρίσεις με οδική πίσω!!Η πρόταση μου είναι σαφής, το αντικείμενο της σύγκρισης είναι ή άνεση και η ησυχία στον χωματόδρομο, για την περίπτωση που χρειαστεί να πάει το Juke σε χωματόδρομο, είναι πολύ, μα πάρα πολύ πιο άνετο και πολιτισμένο από το Jimny και το Terios.
Δεν μίλησα για τις εκτός δρόμου ικανότητες του. Καταλαβαίνω ότι το Terios και πολύ περισσότερο το Jimny είναι πιο ικανά αγριοκάτσικα και το ντατσουνάκι όμως πάει σε χωματόδρομο μια χαρά, αν μπορείς δοκίμασέ το.
Δεν είναι εργαλείο αναρρίχησης, θα σε πάει όμως μακρύτερα από τα συνηθισμένα κουρσάκια. Όσο για τα τεχνικά, πες μου σε παρακαλώ το ποσοστό των SUV που έχουν υποπλαίσιο, φύλλα σούστας, επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια, σπαστά διαφορικά και αν αυτά είναι πρακτικά και για καθημερινή χρήση στην πόλη. Το Juke δεν είναι εργαλείο ούτε για τον δρόμο, ούτε εκτός, είναι παιγνίδι και μάλιστα πολύ διασκεδαστικό, μικρό σε μέγεθος, με 190 άλογα (δυναμομέτρηση 216 άλογα μαμά), με πολύ καλή θέση οδήγησης, πολύ καλό τιμόνι, πρωτοποριακή τετρακίνηση και ένα απίστευτα ομαλό cvt.
Το αμάξι που πήγα σε χωματόδρομο δεν ήταν αμάξι τεστ ντράιβ, ήταν το προσωπικό αμάξι του πωλητή, ο οποίος δεν έδειχνε προβληματισμένος που το αμάξι του πατούσε χώμα, μια χαρά χαλαρός και άνετος ήταν, και το αμάξι επίσης. -
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
βρε φίλε μου....
τι συγκρίνεις τώρα;;;
το jimny με το Terioς και το εν λόγω datsunάκι;κατ΄αρχήν το jimny είναι σε δική του κλάση στο θέμα χώμα, αλλα ακόμη και το terios είναι άλλο πράγμα και πολύ πιο σκληρο εργαλειάκι απο το εν λόγω αμαξάκι.
οσο για τα 50χλμ που πήγες με το nissan, αν το κάνεις αυτό καμμιά 50αρια φορές...παει το αμάξι...θα γυρίσεις με οδική πίσω!!
καλορίζικο,πάντως μη ξεχνάς ότι πήρες ένα 4χ4 κουρσάκι, άσχετα αν ο σχεδιασμός του προσπαθεί να δείξει ότι είναι μυώδες...όπου πάει ένα FIAT PANDA 4x4 (εννοώ το καινούργιο γιατι το παλιο...πήγαινε σε πολύ πιο κακοτράχαλα μέρη) εκει πρέπει να πηγαίνεις και εσυ με το nissan και άσχετα τι σου είπε ο κάθε πωλητής του ( που ότι τους λένε στα σεμινάρια σου λέει, και αν τον ρωτήσεις...τη διάμετρο δισκόπλακα φοράει...θα σε κοιτάει...σαν κινέζος!)
και ως γνωστόν, στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χωματόδρομο (όσο και αθώος να φαίνεται) με ασφάλτινα ελαστικά, ασφάλτινες ζάντες, δρομίσιες αναρτήσεις και κρεμαγιέρα για σύστημα διεύθυνσης...δε πας με 50 χλμ αλλα..με 5-10 και πολλά είναι αν δε θες να επισκέφτεσαι συχνά-πυκνά το συνεργείο...η να χάσεις κάνα ακρόμπαρο/ψαλιδάκι σε κάνα πηγαδάκι που θα προκύψει έξαφνα μπροστά σου!!
Οταν καποιος αγοραζει τετρακινητο δεν ειναι απαραιτητο οτι ονειρευεται να κατακτησει ολα τα μονοπατια
των βουνων και των λαγκαδιων,
τωρα αν πιστευεις οτι το τετρακινητο PANDA ειναι συγκρισιμο με το JUKE ειναι ενα θεμα για συζητηση..... -
Φίλε μου,
φαινομενικά δεν είναι συγκρίσιμα σε off-road δυνατότητες,
αλλα πρακτικά δεν απέχουν και πάρα πολυ οι δυνατότητες τους.
Τέλος πάντων,
εγώ το θεωρω το αμάξι αυτό φρου φρου και αρώματα αλλα περί ορέξεως...
και ειδικά η 4χ4 έκδοση είναι ανέκδοτο να τη ζητάνε 30 χιλιάρικα...κοντά... -
Το Τζουκ 4χ4 δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν ένα τετρακίνητο, αλλά σε αυτούς που θέλουν ντε και καλά το Τζουκ σε 4χ4. 'Εχει διαφορά.
Τεσπά, το αμαξάκι εκτιμώ ότι θα ξεπουλήσει. Είναι πιασάρικο, τουλάχιστον στα μάτια μου, και δεν έχει αποτρεπτική τιμή σαν 1.600 άτμο. Είναι μάλιστα φθηνότερο του 1.300αριού Τουότα Ούρμπαν Κρούζερ με τα 99 αραβικά άτια. -
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
Φίλε μου,φαινομενικά δεν είναι συγκρίσιμα σε off-road δυνατότητες,
Τέλος πάντων,
και ειδικά η 4χ4 έκδοση είναι ανέκδοτο να τη ζητάνε 30 χιλιάρικα...κοντά...μονο hummer δεν το εχουν πει ακομη..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μονο hummer δεν το εχουν πει ακομη..Απλώς είναι ένα αυτοκίνητο που σαν ύπαρξη μπερδευει, διχάζει, προκαλεί σε όλα του και όχι μόνο στην εμφάνιση.
Σίγουρα ο στόχος της Nissan επετεύχθη.
Λογικό να ψάχνουμε 'ανταγωνιστή' σε μια γκάμα αυτοκινήτων απο το IQ μέχρι το Hummer! -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Φίλε μου,
φαινομενικά δεν είναι συγκρίσιμα σε off-road δυνατότητες,
Τέλος πάντων,
και ειδικά η 4χ4 έκδοση είναι ανέκδοτο να τη ζητάνε 30 χιλιάρικα...κοντά...μονο hummer δεν το εχουν πει ακομη..
Μόνο οι πολύ ξανθιές διαβάζοντας το thread για το Juke θα κάνουν συνειρμό με το Hammer. Σαν ιδέα και πεδίο δράσης μοιάζει περισσότερο με την Χ6, χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός λόγω κλίμακας/αξίας/κύρους (επεξήγηση για τις ξανθιές ανάμεσά μας). Πετυχαίνει να ικανοποιήσει οδηγικά όσους νιώθουν παιδιά και μπορούν να το αποκτήσουν γιατί είναι ακριβό, μικρό για οικογένεια, είναι 'βαρύ' σε σχέση με τα Gti, δεν είναι εργαλείο για offroad, δεν είναι πολλά πράγματα που θα ήθελε ο καθένας μας να βρει σ'αυτό. Είναι όμως το πιο απολαυστικό αυτοκίνητο που δοκίμασα εδώ και πολλά χρόνια και προσφέρεται για καθημερινή χρήση, 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς να δυσκολεύεται στον κακής ποιότητας δρόμο ή στον κακό καιρό. Όποιος δεν καταλαβαίνει, να πάει να το οδηγήσει και να μας πει τις εντυπώσεις του, έτσι μπορούμε να συγκεντρώσουμε γνώμες και χρήσιμες πληροφορίες για εμάς που ενδιαφερόμαστε να διαβάσουμε το thread του Juke για να μάθουμε κάτι για το Juke. Για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συνεισφέρουν υπάρχουν οι άλλες ενότητες του 4TF.
-
zero το headroom για τον οδηγό πόσο είναι? αν έχεις σύγκριση με κάποιο άλλο πχ με το Qashqai.
-
Ο χρήστης zero_IQ έγραψε:
... δεν είναι εργαλείο για offroad,Σ' αυτό έχω εγώ ένα ερωτηματικό! Την 4κίνηση του XTrail/QQ έχει και λίγο πιο εξελιγμένη ηλεκτρονικά. Βράχια ίσως να μην μπορεί να ανέβει αλλά μηχανικά και τεχνικά έχει τις δυνατότητες να πάει πολύ μέσα ... στο μονοπάτι. Ίσως να μην κάνει για κυνηγούς.
Off road test δεν είδα πουθενά αντίθετα ακόμα και το απλό 2κίνητο 117άρι σε δοκιμή είπαν ότι 'συμπορεύεται' μαζί με τα 4κίνητα SUV.ΥΓ. Από τα γραφόμενα σου νιώθω τον ενθουσιασμό σου και επειδή τον έχω πρόσφατο (τον ενθουσιασμό) ... με το καλό να το υποδεχτείς και να το χαρείς πολύ πολύ πολύ!
zero το headroom για τον οδηγό πόσο είναι? αν έχεις σύγκριση με κάποιο άλλο πχ με το Qashqai.
Τι είναι το headroom? Αν εννοείς η απόσταση κεφαλιού με οροφή στο QQ δείχνει λίγο μεγαλύτερη. (Μέτρηση με το μάτι! ).
Εκεί που το Juke διαφέρει (σαν αίσθηση) είναι ότι το παρμπρίζ του φαίνεται να είναι πιο όρθιο και να είναι πιο άνετο ... διαγώνια μεταξύ κεφάλι και σκιάδιων. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
zero το headroom για τον οδηγό πόσο είναι? αν έχεις σύγκριση με κάποιο άλλο πχ με το Qashqai.Qashqai δεν έχω μπει, με το RAV4 μοιάζει ίδιο, στο Range Rover είναι μεγαλύτερο. Είμαι 1,78 και στην θέση του οδηγού βολεύτηκα πάρα πολύ, από όλες τις απόψεις, χώρος, ορατότητα, εργονομία, άνεση.
Την 4κίνηση του XTrail/QQ έχει και λίγο πιο εξελιγμένη ηλεκτρονικά. Βράχια ίσως να μην μπορεί να ανέβει αλλά μηχανικά και τεχνικά έχει τις δυνατότητες να πάει πολύ μέσα ... στο μονοπάτι. Ίσως να μην κάνει για κυνηγούς.
Off road test δεν είδα πουθενά αντίθετα ακόμα και το απλό 2κίνητο 117άρι σε δοκιμή είπαν ότι 'συμπορεύεται' μαζί με τα 4κίνητα SUV.Έχει τις προδιαγραφές και στο χωματόδρομο που το οδήγησα είναι καλό. Η απόσταση από το έδαφος (17εκ. το τετρακίνητο) και τα λάστιχα είναι οι παράμετροι που καθορίζουν τα όρια του. Άμα τη παραλαβή θα τα ψάξω αυτά τα όρια. Δεν νομίζω ότι αξίζει να του χαλάσεις τον χαρακτήρα ψηλώνοντάς το και αλλάζοντας ζαντολάστιχα. Ένα σετ χιονολάστιχα τον χειμώνα τα ζητάει σαν τρελό για να γουστάρεις βουνό.
ΥΓ. Από τα γραφόμενα σου νιώθω τον ενθουσιασμό σου και επειδή τον έχω πρόσφατο (τον ενθουσιασμό) ... με το καλό να το υποδεχτείς και να το χαρείς πολύ πολύ πολύ!
Σ' ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ανάγκη για καινούργιο αμάξι, με το Juke την απέκτησα.
-
Πέρα απο το 4κίνητο νομίζω ότι οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν λογικές τιμές (ακόμα και το 2κινητο turbo).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πέρα απο το 4κίνητο νομίζω ότι οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν λογικές τιμές (ακόμα και το 2κινητο turbo).παιδια,
μιας και είμαι skodόφιλος,
δεν αντέχω...θα το πω:έχετε μπει σε yeti;
έχετε οδηγήσει yeti;το 1.8 TSI 4χ4 είναι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο σε θέματα τετρακίνησης με τον εξελιγμένο haldex τελευταίς γενιάς.
Το αμάξι με ένα πρώτο στάδιο με κόστος το πολύ 1600-2000 ευρώ (Φ-Π-Ε) ράβει....
απο χώρους...καμμία σχέση με το Juke,
εμφάνιση εντελώς υποκειμενικό θέμα αλλα δεν είναι και άσχημο ούτε 'γυναικείο' όπως το juke κατά μερικούς,
χωρίς να είναι θεόρατο σε εξωτερικές διαστάσεις,
γενικά είναι ένα αξιόλογο εργαλείο για εντός και εκτός σε λογικά πλαίσια.
Πείτε μου...τι το παραπάνω έχει το juke για τα λ7 που το ζητάνε το 4χ4 1.6Τ εκτός της παιχνιδιάρας εσωτερικής σχέδιασης (που να δω...πως θα αλλοιωθεί στο πέρασμα του χρόνου....με τόσο ψευτο-αλουμινάρισμα/βάψιμο των πλαστικών που έχει πέσει εκεί μεσα και που εγω...έγδαρα κατα λάθος τη μεσαία κονσόλα με το κούμπωμα απο το θηκάρι του κινητού μου που έχω πάντα στην αριστερή μεριά του παντελονιού μέσα στην έκθεση);να μη μιλήσω για το 'μικρό' twareg της VW που είναι και πιο όμορφο και πολύ καλύτερα φτιαγμένο (εννοώ το tiguan φυσικα) και είναι και VW ρε αδελφέ (αν δε μας αρέσει το SKODA ως επιλογή μάρκας και έχουμε τέτοια κολλήματα ακόμη)...και...δε νομίζω να υπολείπεται και σημαντικά...σε επιδόσεις τελικά με τον 1.4 TSI με παραπλήσια τιμούλα ουσιαστικα..και απείρως καλύτερη μεταπωλητική αξία (δεδομένου ότι η nissan τα τελευταία χρόνια...βγάζει αμάξια όχι τόσο εμπορικά όπως κάποτε με ελάχιστες έως μηδαμινές εξαιρέσεις...όπως micra.
Κάτι άλλο:
δε με εντυπωσιάζουν προσωπικά, πιά, οι ανακοινωθέντες εργοστασιακές τιμές μέγιστης απόδοσης του κάθε κατασκευαστή ούτε τις θεωρώ δεδομένες, οπότε μη βιαστεί κάποιος να υποθέσει ότι αν κάτσει δίπλα στο yeti ένα juke με θεωρητική διαφορά 30 ίππων (στρόφαλο) ότι θα κάνει αναγκαστικά και τη τρελλή διαφορα...γιατι αν τα πάμε...δυναμομετρο και τα 2....η διαφορά τροχό...μπορεί να είναι...αντι 30...ίσως και...3HP!!
και αν δε δούμε και καμπύλες στο δυναμόμετρο....πάλι δε μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα ουσιώδη.Ασε που δύσκολα πια βρίσκεις 1.8 TSI μοτέρ χωρίς έστω πρόγραμμα, εδώ στο κάνουν και δώρο αν θες οι έμποροι, σου βάζουνε REVO και καλά καλά δε χάνεις και την εγγύηση...(πολύ ελαστική σε τέτοια θέματα η αντιπροσωπεία της SKODA η ΒΙΑΜΑΡ) σε αντίθεση με τα nissan που δε μπορείς να βρεις την τεχνογνωσία (τουλάχιστον εδω στην Ελλάδα) για αξιόπιστα πειράγματα και οι λύσεις αναπρογραμματισμού είναι απο ελάχιστες έως ανύπαρκτες ως after market επιλογή και σίγουρα η εγγύηση bye bye!
Για μένα...πιο αξιόλογη λύση το quasquai πάντως....αν είναι να συμβιβαστώ με nissan ντε και καλα...
γιατι...υπάρχουν και άλλες εξίσου ιαπωνεζικες λύσειςθα παραδεχτώ πάντως...ότι αυτό το αμάξι έχει σχεδιαστεί όμορφα, αλλα έπρεπε να μην υπερβαίνει τα 25 χιλιάρικα η τετρακίνητη έκδοση 1.6Τ διότι ο άλλος...δε δίνει εύκολα τόσα χιλιάρικα για παιχνιδάκια...
Αποψή μου βέβαια και κάθε αντίλογος σεβαστός.
-
Eισαι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eισαισυγνώμη,
απλά θεώρησα ότι πρέπει να συγκριθεί το juke με κάτι άλλο για να δούμε πως στέκεται γενικά στην αγορά ως επιλογή ενός υποψηφιου αγοραστη που θέλει ένα crossover οχημα μικρο-μεσαίου μεγέθους. -
Πείτε μου...τι το παραπάνω έχει το juke για τα λ7 που το ζητάνε...
Δύο πράγματα πολύ σημαντικά για κάποιους που ζητάνε μοδάτο όχημα :
α. Ευφήμως γνωστό όνομα και όχι κλώνο, πράγμα που έχει η Νισσάν σε σχέση με τη Σκόντα (χωρίς φυσικά η ίδια να είναι και καμμία Μερσεντές)
β. Ξεχωριστή εμφάνιση (για κάποιους)Αυτά τα δύο είναι πολύ μπροστά στην αξιολόγηση πολλών, και αντίστοιχα π.χ. ο τύπος του 4χ4, ή ο χώρος στο πίσω κάθισμα πολύ ΠΙΣΩ, αν υπάρχουν καν.
ΥΓ. Η τετρακίνητη έκδοση του Τζουκ, έχει σχετικά ακαδημαικό ενδιαφέρον για την Ελλαδίτσα. Στο απλό 1.600 είναι το (ΠΟΛΥ) ζουμί για τον αντιπρόσωπο.
Nissan Juke