-
VW Golf VII
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
VW Golf VIIΜην εισαι χαζος, τα Golf που λεει ο ΓΚ ηταν τοσο καλα σχεδιαστικα που θα μπορουσαν να ειναι συγχρονα του Golf VII, αρα εχουν θεση στην συζητηση.
-
De Silva and Bischoff on the design of the new Golf.
http://www.carbodydesign.com/2012/11/de-silva-and-bischoff-on-the-design-of-the-new-golf/ -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
τερικο-εξωτερικο? Με παρομοιο ομως επιπεδο εξοπλισμου...Οχι ξεβρακωτο το Golf και 'πλουσια' τα υπολοιπα...Ποια ειναι τα σχεδιαστικα αριστουργηματα, συγκριτικα? Περα απο το απιστευτο στην εποχη του σχεδιαστικα -και οχι μονο-
Fiat Tipo, δεν υπηρξε κατι αλλο, με διαχρονικη και σοβαρη σχεδιαση...Στο Γκολφ 3 αναφέρεσαι;;;
Καλύτερα σχέδια;
Peugeot 306
Citroen ZX
Renault 19 (ίσως το πιο διαχρονικό)
Alfa 145 (OK 2 χρόνια μετά, αλλά δείχνει μια δεκαετία πιο νέα)
Opel AstraΠαίζει να μιλάμε για το χειρότερο (αναλογικά) Γκολφ που βγήκε ποτέ, ακόμη και στον τομέα του σχεδιασμού.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
τερικο-εξωτερικο? Με παρομοιο ομως επιπεδο εξοπλισμου...Οχι ξεβρακωτο το Golf και 'πλουσια' τα υπολοιπα...
Ποια ειναι τα σχεδιαστικα αριστουργηματα, συγκριτικα? Περα απο το απιστευτο στην εποχη του σχεδιαστικα -και οχι μονο-
Fiat Tipo, δεν υπηρξε κατι αλλο, με διαχρονικη και σοβαρη σχεδιαση...Στο Γκολφ 3 αναφέρεσαι;;;
Καλύτερα σχέδια;
Peugeot 306
Citroen ZX
Opel AstraΠαίζει να μιλάμε για το χειρότερο (αναλογικά) Γκολφ που βγήκε ποτέ, ακόμη και στον τομέα του σχεδιασμού.
Aναφερομαι σε εσωτερικο-εξωτερικο...Στο εσωτερικο τους, το 306 και Renault 19 ηταν συγκριτικα μια 5ετια με δεκαετια πισω.
Κατα τα αλλα το 19 ηταν πιο διαχρονικο, αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο.
Οπως εχω ξαναπει, το Fiat Tipo ηταν το μοναδικο μικρομεσαιο που ξεπερασε σχεδιαστικα (μακραν μαλιστα) μεσα-εξω το Golf.
Το ZX ειχε καπως καλυτερη σχεδιαση εσωτερικου, αλλα στο εξωτερικο του σχημα ηταν αρκετα βαρετο στην οψη.
Η 145 τουλαχιστον στο εξωτερικο, ειχε μια σχεδιαστικη 'ασυνεπεια' σαν ηταν απο διαφορετικο αμαξωμα το εμπρος με το πισω μερος, κατι που ακυρωνε ακομα περισσοτερο η 'φλυαρη' και ακυρη καμπυλη στην πορτα.
Αντιθετως η 146 αποτελει και σημερα ενα απο τα καλυτερα σχεδια σε συγχρονα AR. Aυτη μαλιστα. Δεν ηταν ομως δυο ογκων...
Το Astra ειχε ωραιο και σοβαρο σχεδιο εξωτερικα, αλλα οχι τοσο φουτουριστικο οσο του Golf.
Αυτο που ουσιαστικα ξεπερνουσε κατα την αποψη μου σχεδιαστικα το golf, αλλα δεν ηταν Ευρωπαικο, ηταν το 3θυρο civic. -
Φουτουριστικό το Golf;
-
τερικο-εξωτερικο? Με παρομοιο ομως επιπεδο εξοπλισμου...Οχι ξεβρακωτο το Golf και 'πλουσια' τα υπολοιπα...
Ποια ειναι τα σχεδιαστικα αριστουργηματα, συγκριτικα? Περα απο το απιστευτο στην εποχη του σχεδιαστικα -και οχι μονο-
Καλύτερα σχέδια;
Peugeot 306
Citroen ZX
Aναφερομαι σε εσωτερικο-εξωτερικο...Στο εσωτερικο τους, το **306 **και Renault 19 ηταν συγκριτικα μια 5ετια με δεκαετια πισω.
Κατα τα αλλα το 19 ηταν πιο διαχρονικο, αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο.Μετά από την ατάκα για τα station των petrolheads, να ακόμα μία.
-
Η πάνω φωτό είναι από τη δεκαετία του 1980 και η κάτω από του 1990/αρχών 2000. Τι κερδίζω;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η πάνω φωτό είναι από τη δεκαετία του 1980 και η κάτω από του 1990/αρχών 2000. Τι κερδίζω;Η πάνω είναι του 1991 και η κάτω είναι όντως των τελών 90's αρχών 00's μιας και μια φωτό σαν την παρακάτω δεν θα αποδείκνυε το point του dr.
Το γελοίο με όλη αυτή την ιστορία (που δεν αποδεικνύει και τίποτα - τη μοίρα των εταιρειών στην κατηγορία την ξέρουμε: ξέχασαν όσα προσπαθείτε να υπερασπιστείτε ξεθάβοντας φωτογραφίες 15ετίας και προχώρησαν στο να φτιάξουν τα δικά τους Golf) είναι ότι ξεκίνησε από μία ανάρτηση που εξαιρούσε συγκεκριμένα το ΙΙΙ από τις όποιες σχεδιαστικές συγκρίσεις.
-
Ο πατέρας μου, 63 ετών, πήγε πρόσφατα μια βόλτα από την VW επειδή δεν είχε τι να κάνει και μετά μου είπε: 'Πόσο καταθλιπτικά είναι αυτά τα Φάου Βε ρε γμτ μέσα... 40 χρόνια τα ίδια χάλια!'
ΥΓ: Έχει και 3 Ακρόπολις κάτω από τη ζώνη του.
Συνεχίστε για τα γερμανικά πράματα και θάματα τώρα!
-
Μη μπερδεύεστε, είναι απ το 1991 η φωτό.
-
-
Καλύτερα σχέδια;
Peugeot 306
Citroen ZX
Aναφερομαι σε εσωτερικο-εξωτερικο...Στο εσωτερικο τους, το 306 και Renault 19 ηταν συγκριτικα μια 5ετια με δεκαετια πισω.
Κατα τα αλλα το 19 ηταν πιο διαχρονικο, αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο.
Οπως εχω ξαναπει, το Fiat Tipo ηταν το μοναδικο μικρομεσαιο που ξεπερασε σχεδιαστικα (μακραν μαλιστα) μεσα-εξω το Golf.
Το ZX ειχε καπως καλυτερη σχεδιαση εσωτερικου, αλλα στο εξωτερικο του σχημα ηταν αρκετα βαρετο στην οψη.
Η 145 τουλαχιστον στο εξωτερικο, ειχε μια σχεδιαστικη 'ασυνεπεια' σαν ηταν απο διαφορετικο αμαξωμα το εμπρος με το πισω μερος, κατι που ακυρωνε ακομα περισσοτερο η 'φλυαρη' και ακυρη καμπυλη στην πορτα.
Αντιθετως η 146 αποτελει και σημερα ενα απο τα καλυτερα σχεδια σε συγχρονα AR. Aυτη μαλιστα. Δεν ηταν ομως δυο ογκων...
Το Astra ειχε ωραιο και σοβαρο σχεδιο εξωτερικα, αλλα οχι τοσο φουτουριστικο οσο του Golf.
Αυτο που ουσιαστικα ξεπερνουσε κατα την αποψη μου σχεδιαστικα το golf, αλλα δεν ηταν Ευρωπαικο, ηταν το 3θυρο civic.Με καποια συμφωνω με καποια
Το 19 βγηκε το '88 ! Το '92 καποιους μηνες μετα την παρουσιαση του golf III εγινε το fl μεσα εξω.. Με το fl θα συγκρινουμε..
Το tipo ωραιο και ναι αυτο ειχε φουτουριστικο εσωτερικο αλλα να μου λες το εσωτερικο του golf φουτουριστικο ,ημαρτον Καλοφτιαγμενο με πολυ καλη συναρμογη σιγουρα ηταν, εχω αρκετες παραστασεις απο vento '92, το ιδιο ουσιαστικα αμαξι.
Επειτα μου γραφεις ' η 146 αποτελει και σημερα ενα απο τα καλυτερα σχεδια σε συγχρονα ΑR' και μαλιστα τη θεωρεις καλυτερη απο την 145.. Τη θεωρω απο τα πιο αμφιλεγομενα την 146 λογω του χοντροκομμενου-ανασηκωμενου πισω μερους ,μαζι μου και καμποσοι alfisti... Τι να πουν 156-147 δλδ...
Καλο το civic και το astra f, 100% καλυτερα σχεδιαστικα απο το golf mkΙΙΙ του οποιου την εξωτερικη σχεδιαση τη θεωρω κατωτερη και απο το 306 και απο τη zx..
Κλεινωντας..καλοφτιαγμενο με καλα υλικα καμπινας το golf ΙΙΙ αλλα το εσωτερικο του δεν ηταν σε καμια περιπτωση μπροστα απο τον ανταγωνισμο σχεδιαστικα, ποσο μαλλον φουτουριστικο...
Αν βεβαια συνυπολογισουμε τις ανυπαρκτες εως χειροτερες απ ολο τον ανταγωνισμο επιδοσεις στις απλες εκδοσεις και τη κατω του μεσω ορου οδικη συμπεριφορα εκει που τα 145-306-zx εδιναν ρεστα αλλα και την μεγαλυτερη τιμη μαζι με τον εξοπλισμο νομιζω οτι ηταν απο τις χειροτερες επιλογες της κατηγοριας και το θεωρω το χειροτερο golf που βγηκε ποτε συγκριτικα με ολες τις γενιες και τον ανταγωνισμο που ειχε το καθενα. -
Το 19 fl εν ετει 1992 ειχε μαλακα πλαστικα στο πανω μερος του ταμπλο και πολυ απαλες επενδυσεις υφασματος?? στις πορτες.. +ευχαριστη διχρωμια.
οταν το golf ειχε σκληρα γυαλιστερα πλαστικα.. και μη μιλησω για το σχεδιαστικο κομματι του εσωτερικου..
και απο ποιοτητα στο 19 δεν ετριζε τιποτα, απλα μια μερα εφυγε ολη η δεξια πλευρα του ταμπλο απο το στηριγμα της, με ενα γκντουπ ομως ηταν παλι εκει.. -
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο πατέρας μου, 63 ετών, πήγε πρόσφατα μια βόλτα από την VW επειδή δεν είχε τι να κάνει και μετά μου είπε: 'Πόσο καταθλιπτικά είναι αυτά τα Φάου Βε ρε γμτ μέσα... 40 χρόνια τα ίδια χάλια!'ΥΓ: Έχει και 3 Ακρόπολις κάτω από τη ζώνη του.
Συνεχίστε για τα γερμανικά πράματα και θάματα τώρα!
λες ρε γαμώτο, λες να είναι όντως καταθλιπτικά μέσα τα VW???
ποποοοο, τι μου έφερες τώρα στο μυαλό, άρα κι εγώ που έχω για αυτό έχω πέσει σε κατάθλιψη!
και οι υπόλοιποι εκατομύρια ιδιοκτήτες λες και αυτοί να έχουν περάσει κατάθλιψη κατά καιρους εξαιτίας του VW τους?
αυτό χρίζει έρευνας!
ΑΑαα, με όλη την συμπάθεια που σου έχω και πέρα από το χιούμορ, το πόσα ακρόπολις έχει ένας μεγάλος οδηγός κάτω από την πλάτη του λέει πολλά αλλά όχι για το αν είναι ο εσωτερικός διάκοσμος ενός μοντέλου καταθλιπτικός... Βέβαια, μπορεί να πει κανείς, ότι ένας τόσο δραστήριος άνθρωπος δεν 'μπορεί' τον συντηρητισμό που αποπνέει το εσωτερικό αυτών των γερμανικών αυστηρών αυτοκινήτων...
-
Άπλα ήθελα να δείξω ότι δεν είναι ο κλασικός 65άρης άσχετος μπάρμπας και ότι έχει επαφή με το αυτοκίνητο 50+ χρόνια τώρα. Δεν ήταν επίδειξη αυθεντίας, αλλά επαφής με το αντικείμενο. Από εκεί και πέρα, γούστα καλέ μου φίλε.
-
και ο δικος μου 69,με Lancia Integrale,alfa romeo giulia,520 Ε60 μου λεει οτι θελει να αλλαξει το δικο του και να παρει το νεο γιατι δεν εμπιστευεται κανενα αλλο...
λες να ειναι ασχετος;
ο καθενας οπως βολευεται.
Σε αυτην την κατηγορια και εγω σημερα αυτο θα αγοραζα. -
Η λέξη 'γούστα' δεν σε κάλυψε μάλλον Δημήτρη. Εξάλλου μιλούσαμε για εμφάνιση και μόνο.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
και ο δικος μου 69,με Lancia Integrale,alfa romeo giulia,520 Ε60 μου λεει οτι θελει να αλλαξει το δικο του και να παρει το νεο γιατι δεν εμπιστευεται κανενα αλλο...λες να ειναι ασχετος;
ο καθενας οπως βολευεται.
Σε αυτην την κατηγορια και εγω σημερα αυτο θα αγοραζα.Μα αυτό είναι το θαυμαστό στοιχείο των VW ότι όταν αγοράσεις ένα και εντρυφήσεις στην σχέση σου μαζί του δεν θέλεις κανένα άλλο ανάλογο συμβιβασμό... γιατί περί διαφορετικών συμβιβασμών μιλάμε σε αυτή την κατηγορία και αυτοί οι Γερμανοί έχουν πετύχει την συνταγή διάνα!
VW Golf VII