-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
σιγά μη βάζει το γκρουπ χαμηλότερης ποιότητας περιφερειακά στις μικρές εκδόσεις!Πώς είσαι τόσο σίγουρος;
Στο επίσημο site www.audi.gr βλέπω ότι το Α4 των 160 ίππων έχει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού, εξαρτώμενη από την ταχύτητα, ενώ εκείνο των 120 ίππων έχει απλώς υδραυλική υποβοήθηση. Αυτό με βάζει σε υποψίες ότι μπορεί να έχουν κάνει οικονομίες και σε άλλα εξαρτήματα στην αδύναμη έκδοση.
-
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πιστέψω τον ισχυρισμό της ΑΒΤ καθαρά και λόγω της παροχής της τουρμπίνας...
Τα 1,4 ΤSI των 120 ίππων πάνε στα ~160 με πρόγραμμα γιατί βασικά αυτό είναι το όριο της τουρμπίνας τους. Αν είχαν την τουρμπίνα των ΤSI 140-170 ίππων θα πήγαιναν και αυτά στα 200+ άλογα.
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο η Αυdi να έβαλε τόσο μεγάλη τουρμπίνα στον κινητήρα των 120 ίππων.
Όχι πάντως ότι ο κινητήρας αυτός δεν μπορεί να αντέξει 210 άλογα, ούτε ότι το αυτοκίνητο δε θα μπορεί με καμία δύναμη να βάλει κάτω τη δύναμή του, μιας και πρέπει να έχει 800++ κιλά στον εμπρός άξονα. -
Αυτό που μου αρέσει, και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελληνική πραγματικότητα , είναι ότι οι πρώτοι που προτρέχουν να εκφέρουν γνώμη είναι οι αδαής και οι ημιμαθής.
Προσωπικά λέω ότι δεν γνωρίζω.
Εγώ έχω κάνει αντίστοιχη αναβάθμιση και πήρα πριν απο 2 χρόνια το ρίσκο .
Όλα καλά μέχρι σήμερα..Ως συμβολή στην κουβέντα αυτό που νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθεί ο υποψήφιος είναι :
Αν τα μηχανικά μέρη είναι ίδια. (μπεκ, εμβολα, καπάκι, ψεκασμός, σωληνάκια, κλπ.) ?
Αν η συγκεκριμένη τουρμπίνα έχει αποδείξει ότι αντέχει. (μοντέλο, πίεση, κλπ.) ?
Αν τα φρένα και το κιβώτιο είναι ίδια . (σωληνάκια, πίεση, διάσταση, τακάκια, σχέσεις , κλπ.) ?
Αν ο βελτιωτής βγάζει και σε άλλα (πιο σοφτ) επίπεδα βελτίωση . ?
Αν η αλλαγή σε normal είναι εύκολη. ?
Αν η εγγύηση είναι ολοκληρωτική ή σε κάποια μέρη. ?
Αν η εγγύηση συνδυάζεται με αυτή της αντιπροσωπίας . ?Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσεις με βάση
α) Πόσο καιρό θα το κρατήσεις
β) Πόσο θα επιβαρυνθεί η κατανάλωση
γ) Ποια εξαρτήματα αν χρειαστεί από φυσική φθορά θα αλλάξεις πρώτα και πόσο αυτά κοστίζουν
δ) Πόσες διαφορές έχει από αυτό με τα 2.0 και τα 211HP.Και φυσικά μην βλέπεις την διαφορά τιμής . Η τιμολογιακή πολιτική του 120 σε σχέση με τα 160 καθώς και ο παράγοντας ο εξοπλισμός, αλλοιώνει την εικόνα και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.
-
Ο χρήστης stathispap έγραψε:
Συγνώμη παιδιά, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα... ένα αμάξι που πουσάρεται τόσο πολύ μηχανικά, δεν θα έπρεπε να δεχθεί αλλαγές και σε άλλους τομείς εκτός από τα παραπάνω άλογα; Δεν θέλει καλύτερα φρένα; Σασμάν; Ελαστικά άλλης κατηγορίας; (Τουλάχιστον αυτά μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό)... οπότε τα...1400 ευρώ... είναι μάλλον μόνο η αρχή! Σίγουρα θέλει πολύ περισσότερα για να κινείται κανείς με ασφάλεια...
Δεν ξέρω για την Αudi , αλλά η ΒΜW 316 έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ πλαίσιο που έχει και η Μ3. Επίσης οι αναρτήσεις της 316 χρησιμοποιούνται αυτούσιες εως και την 335 , οπότε ΑΝ η φιλοσοφία της Audi είναι η ίδια, δηλαδή χρησιμοποιούμε εξαρχής το καλύτερο ώστε να αντέξει την μέγιστη ιπποδύναμη που σχεδιάζουμε να δωσουμε , δεν βλέπω που θα χρειαστεί βελτίωση το αυτοκίνητο. Οσον αφορά τον κινητήρα και τις ιπποδυνάμεις , οι μηχανικοί της Audi έφτιαξαν τον βασικό κινητήρα και από εκεί και πέρα παίζοντας με το λογισμικό δίνουν 120 , 160 , 210 άλογα κατα το δοκούν.Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με τον προηγούμενο 1.8τ του γκρούπ? Το αν αλλάζουν και πράγματα στο εσωτερικό (εμβολα , ψυγεία κλπ )δεν το ξέρω. Για να υποστηρίζει όμως την μετατροπή η ίδια η αντιπροσωπεία με εγγύηση κάτι λέει...Ακόμα δεν βρέθηκε κανείς που να την έχει κάνει?
Αυτο στο εχει πει κανενας φανταστικος Ελληνας μηχανικος ή το εχεις δει πουθενα (επισημα)
γραμμενο?
Η M3 οπως και η καθε αντιστοιχη κατασκευη που απο 122αλογα (316i) καλειται
να χειριστει 420, πιστευεις σοβαρα οτι δενεται σε ιδιο πλαισιο επειδη φαινομενικα
εσυ βλεπεις το ιδιο σχημα?
Ολες αυτες οι δυνατοτερες κατασκευες, ποσο μαλλον απο τμηματα M, AMG κτλ, χρησιμοποιουν διαφορετικου τυπου, σε διαφορετικα σημεια και σε διαφορετικο ποσοστο (περισσοτερα) ηλεκτροπονταρισματα (ραψιμο του πλαισιου) και με επιπροσθετες ενισχυσεις
εσωτερικα σε καιρια σημεια του αμαξωματος ωστε να δεχονται χωρις στρεβλωσεις τα υψηλα φορτια πιεσεων απο το επιπροσθετο βαρος και κυριως την ισχυ του κινητηρα. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αυτό που μου αρέσει, και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελληνική πραγματικότητα , είναι ότι οι πρώτοι που προτρέχουν να εκφέρουν γνώμη είναι οι αδαής και οι ημιμαθής.Προσωπικά λέω ότι δεν γνωρίζω.
Εγώ έχω κάνει αντίστοιχη αναβάθμιση και πήρα πριν απο 2 χρόνια το ρίσκο .
Όλα καλά μέχρι σήμερα..Ως συμβολή στην κουβέντα αυτό που νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθεί ο υποψήφιος είναι :
Αν τα μηχανικά μέρη είναι ίδια. (μπεκ, εμβολα, καπάκι, ψεκασμός, σωληνάκια, κλπ.) ?
Αν η συγκεκριμένη τουρμπίνα έχει αποδείξει ότι αντέχει. (μοντέλο, πίεση, κλπ.) ?
Αν τα φρένα και το κιβώτιο είναι ίδια . (σωληνάκια, πίεση, διάσταση, τακάκια, σχέσεις , κλπ.) ?
Αν ο βελτιωτής βγάζει και σε άλλα (πιο σοφτ) επίπεδα βελτίωση . ?
Αν η αλλαγή σε normal είναι εύκολη. ?
Αν η εγγύηση είναι ολοκληρωτική ή σε κάποια μέρη. ?
Αν η εγγύηση συνδυάζεται με αυτή της αντιπροσωπίας . ?Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσεις με βάση
α) Πόσο καιρό θα το κρατήσεις
β) Πόσο θα επιβαρυνθεί η κατανάλωση
γ) Ποια εξαρτήματα αν χρειαστεί από φυσική φθορά θα αλλάξεις πρώτα και πόσο αυτά κοστίζουν
δ) Πόσες διαφορές έχει από αυτό με τα 2.0 και τα 211HP.Και φυσικά μην βλέπεις την διαφορά τιμής . Η τιμολογιακή πολιτική του 120 σε σχέση με τα 160 καθώς και ο παράγοντας ο εξοπλισμός, αλλοιώνει την εικόνα και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.
+1000
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ακόμα και η άλφα ρομέο που φημίζεται για τις σπορ κατασκευές της όταν παρουσιάστηκε η GT με το μεγάλο μοτέρ παρά τα διπλά ψαλίδια που φορούσε μπροστά οι δοκιμαστές του Drive της βγάλαν έναν αξέχαστο χαρακτηρισμό...
μυξοπαρθένα
ΥΓ. Το Focus ST MkII έχει πολύ λιγότερο θέμα υποστροφής από ότι οι περισσότεροι ανταγωνιστές του.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτο στο εχει πει κανενας φανταστικος Ελληνας μηχανικος ή το εχεις δει πουθενα (επισημα)
γραμμενο?
Η M3 οπως και η καθε αντιστοιχη κατασκευη που απο 122αλογα (316i) καλειται
να χειριστει 420, πιστευεις σοβαρα οτι δενεται σε ιδιο πλαισιο επειδη φαινομενικα
εσυ βλεπεις το ιδιο σχημα?Kοίτα εδώ :http://fabiatou.com/2008/01/bmw-320i-coupe.html
Aντιγράφω : 'Λένε ότι η διασκέδαση στην οδήγηση ξεκινά την στιγμή που ο οδηγός με την δύναμη του κινητήρα αρχίζει να φέρνει το πλαίσιο και τις αναρτήσεις σε δύσκολη θέση. Αλλά όπως ξέρουμε αυτό το πλαίσιο είναι τόσο στιβαρό που το χρησιμοποιεί όπως είναι η Μ3 και αυτές οι αναρτήσεις είναι τόσο καλές που τις χρησιμοποιεί απαράλλακτες η 335 που έχει σχεδόν τους διπλάσιους ίππους'
Την Ισμήνη Φαμπιάτου πιστευω την ξέρεις..
Nομίζεις ότι τα παραπάνω χρήματα που δίνεις σε αυτές τις μάρκες τα δίνεις έτσι χωρίς λόγο απλά επειδή εχουν κάποιο όνομα? -
Ο χρήστης StarsLikeDust έγραψε:
σιγά μη βάζει το γκρουπ χαμηλότερης ποιότητας περιφερειακά στις μικρές εκδόσεις!
Πώς είσαι τόσο σίγουρος;
Στο επίσημο site www.audi.gr βλέπω ότι το Α4 των 160 ίππων έχει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού, εξαρτώμενη από την ταχύτητα, ενώ εκείνο των 120 ίππων έχει απλώς υδραυλική υποβοήθηση. Αυτό με βάζει σε υποψίες ότι μπορεί να έχουν κάνει οικονομίες και σε άλλα εξαρτήματα στην αδύναμη έκδοση.
κινητήρας και τουρμπο είναι ίδια. Είχε αναφερθεί όταν βγήκε η έκδοση, οι αντιπροσωπείες λένε το ίδιο. Τώρα, ας μπει ο φίλος στο audi club να το επιβεβαιώσει.
Πάντως, η abt είναι όνομα-εγγύηση.
Τώρα για το τιμόνι, δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι το κλασσικό ηλεκτρουδραυλικό;
υγ το 160αρι a4 αν δεν κάνω λάθος έχει χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού. Μήπως έτσι η διαφορά με το 160αρι δεν είναι τόσο μεγάλη; -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
κινητήρας και τουρμπο είναι ίδια. Είχε αναφερθεί όταν βγήκε η έκδοση, οι αντιπροσωπείες λένε το ίδιο. Τώρα, ας μπει ο φίλος στο audi club να το επιβεβαιώσει.Σύμφωνοι, αλλά σου υπενθυμίζω ότι αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας και το τούρμπο. Εξάλλου, το θέμα μας ήταν αν η έκδοση των 120 ίππων έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ισχύ από τη βελτίωση, και ειδικότερα αν έχει διαφορές στο set-up σε σχέση με την έκδοση των 160 ίππων.
Τώρα για το τιμόνι, δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι το κλασσικό ηλεκτρουδραυλικό;
Εγώ απλώς σου μεταφέρω αυτά που γράφει το επίσημο site της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν θες πήγαινε να δεις και μόνος σου. Αναφέρει ξεκάθαρα ότι η έκδοση των 120 ίππων έχει υδραυλική υποβοήθηση, ενώ όλες οι υπόλοιπες έχουν ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση. Αμφιβάλλεις λοιπόν ότι έχει γίνει cost-cutting στην συγκεκριμένη έκδοση;
-
Δεν βλέπω γαιτί αυτό είναι μειονέκτημα ?
Ισα ίσα που το ηλεκτρουδραυλικό του 160 δεν είναι ότι ποιο καλό σε αίσθηση και ακρίβεια. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
... είναι όνομα-εγγύηση.
...Χωρίς να αναφέρομαι στη συγκεκριμένη εταιρία (που ειλικρινά θεωρώ ότι έχει πραγματικά 'καλό όνομα' σε αυτή την αγορά) για μένα (και μόνο για μένα) έχει μεγάλη διαφορά το 'όνομα-εγγύηση' από το 'εγγύηση-κατασκευαστή'. Αυτό φυσικά στα 2 πρώτα χρόνια (ή 4 με την επέκταση στο group vag). Όταν ο κατασκευαστής τη δουλεύει π.χ. στο 0.8 τη τουρμπίνα για να βγάλει τουλάχιστον 100.000 χλμ και εσύ την πας στο 1.5, 1.7 τότε 'παίζεις' με την τύχη σου και μάλλον οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Αυτό φυσικά αν σε απασχολεί και η λεγόμενη αξιοπιστία. Αν δεν σε απασχολεί αυτή ή έχει τελειώσει η εγγύηση και θέλεις να 'παίξεις' αυτό φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός μας. Άλλωστε σε κάτι Εβο, STI κλπ οι τουρμπίνες θεωρούνται σχεδόν 'αναλώσιμα' είδη με μέγιστο χρόνο ζωής τα 30.000-40.000 χλμ ή και πολύ λιγότερο. Εκτός όμως των τουρμπινών οι μπιέλες υποφέρουν και πολλοί νομίζουν ότι 'εντάξει μωρε, θα το πάω ένα 1.7-1.8 να πάρω 100 άλογα και είμαι οκ. Μου έχει πει ένα αλάνι μηχανικός ότι η τουρμπίνα τα σηκώνει αυτά. Το πολύ πολύ να αλλάξω κανά σαλιγκάρι'. Πάρε τώρα και μια μπιέλα στα χέρια να την κάνεις μπρελόκ και μερικά κουζινέτα να τα κάνεις κομπολόι και τα ξαναλέμε (μετά από 5-10.000 χλμ με τέτοιες πιέσεις σε μαμά κινητήρες).
Οποιος έχει υπομονή ας ψάξει τους κωδικούς μπιελών από το Γκολφ 5 122 και από το Γκολφ 5 GT 170 και αν είναι ίδιοι εγώ είμαι ο Πούτιν.
Για μένα ένα ελαφρύ σκαλισματάκι για όποιον θέλει λίγο παραπάνω γκάζι είναι λογικό και ίσως και ασφαλές για αρκετά χλμ, αλλά να μιλάμε για 80% αύξηση ισχύος χωρίς αλλαγή σωθικών μάλλον μιλάμε για επιστημονική φαντασία ή για μοτέρ με ημερομηνία λήξεως μικρότερη του Milko...
Τώρα για το θέμα 316-Μ3. Tα δύο αυτά οχήματα χωρίζουν σχεδόν 200 κιλά σε βάρος (βαρύτερη φυσικά η Μ3) και 300 άλογα σε ισχύ. Όποιος νομίζει (και το αναφέρει χωρίς κάποια επίσημη πηγή) ότι αυτά τα πλαίσια ΔΥΝΑΤΑΙ να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια μάλλον θεωρεί μαλ@κες και τη BMW και τους αγοραστές Μ3. Φυσικά οι 'τυχεροί' είναι οι κάτοχοι 316 που κορόιδεψαν το σύστημα και με ένα τροπέτο Μ3 που θα κατακλύσουν την αγορά σε 1-2 χρόνια θα έχουν Μ3 με τα μισά λεφτά σε σχέση με τα άλλα 'ζώα' που πήγαν και την ακριβοπλήρωσαν και την πήραν 'μαμά' ! Θα είχε απίστευτο γέλιο να βάζαμε το V8 σε μια 316 και να μπαίναμε σε καμιά Σέρρες. Βάρκα στο γιαλό, βάρκα στο γιαλό, βάρκα με ζουμπούλι και βασιλικό θα ήτανε (το πλαίσιο εννοώ, όχι αναρτήσεις και άλλα. Ααα μιας και το θυμήθηκα. Στην πίσω ανάρτηση μόνο 2 ράβδοι είναι ίδιες μεταξύ 316 και Μ3. Αυτά γιατί τα αλλάξανε άραγε αφού ήδη της 316 ήταν κορυφαία από την αρχή και άντεχαν 3.5πλάσια άλογα ?)
Ακόμη και 4 λάμες να βάλεις με οξυγονοκόλληση σε κάποιες γωνίες του σασί το έχεις ενισχύσει πολύ . Για ποιο λόγο να το 'ενισχύσει' η BMW στην 316 ή πιο απλά για πιο λόγο να 'χρεωθεί' μια τέτοια στιβαρότητα στο βασικό της μοντέλο είναι απορίας άξιον ...
-
Μάλλον θα συμφωνήσω στα περισσότερα .
Αλλά υπερβάλεις λιγάκι .
Σίγουρα η 316 με την Μ3 κάπου κρύβουν διαφορές.Εδώ όμως δεν ισχύει αυτό.
Εδώ, αν μπορείς **@Professeur **δώσε τα φώτα σου.Το θέμα έχει ώς εξείς .
- Τι διαφορά έχει το 160hp απο το 120hp. ?
Διαφορά που πρέπει να βρει κανείς , σην τουρμπίνα, στον στρόφαλο, στα μπεκ, στον ψεκασμό, στην ανάρτηση, στα φρένα, κ.λ.π. . Στο πλαίσιο νομίζω ότι δεν έχουν .
Επίσης τι πίεση έχει το 160αρι και τι με τους 210.
Ανάλογα βέβαια την τουρμπίνα , αλλά (υπόθεση) αν έχει 0,8 πίεση στα 160 και με 1,2 πάει στα 210 τότε δεν είναι και τρομακτικό.
Στα υπόλοιπα, αν δεν έχουν διαφορές τότε η αύξηση είναι από τα 160hp στα 210hp.
Άρα μιλάμε για 31% πάνω. Αν τώρα υπολογίσουμε και σκεφτούμε ότι από ότι λένε ο 1,8τ βγάζει 170+ τότε είναι 25% η αύξηση.Οπως λές ας κοιτάξει κάποιος τους κωδικούς των ανταλακτικών . Η άς βρει να ρωτήσει κάποιο γνώστη μηχανικό της εταιρείας.
Υποθέσεις επί χάρτου
Επίσης μία ερώτηση προς Mod .... μήπως πρέπει να μεταφερθεί ? - Τι διαφορά έχει το 160hp απο το 120hp. ?
-
Δε χρειάζεται να δουλέψει τρελές πιέσεις ο συγκεκριμένος κινητήρας για να βγάλει αυτά τα άλογα. Αρκεί να κρατήσει την πίεση του τούρμπο και στις υψηλές στροφές. Έχετε υπ'όψιν ότι στοκ ο 120άρης έχει ροπή μέχρι τις 4000-4500 στροφές το πολύ. Αν κάποιος κρατήσει ελαφρά αυξημένη πίεση στο τούρμπο μέχρι τις 6500σαλ. ...έχεις τα ~200 άλογα.
Το θέμα βέβαια είναι αν το αντέχει η τουρμπίνα!
Γενικά με τα προγράμματα οι εταιρείες είναι αρκετά συντηρητικές και δεν σπάνε οι κινητήρες, την πληρώνουν σίγουρα όμως οι τουρμπίνες!
Νομίζω μια διάρκεια ζωής τουρμπίνας ~60Κ χιλιόμετρα για ένα βελτιωμένο που το πατάει ο ιδιοκτήτης είναι λογικό νούμερο, και όχι απαγορευτικό από οικονομική πλευρά! -
απο τα 120 στα 210 ειναι τεραστια διαφορα, εγω θα προτιμουσα 120--> 160. Ετσι θα επηρρεαστει ελαχιστα εως καθολου η αξιοπιστια.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Στην πίσω ανάρτηση μόνο 2 ράβδοι είναι ίδιες μεταξύ 316 και Μ3. Αυτά γιατί τα αλλάξανε άραγε αφού ήδη της 316 ήταν κορυφαία από την αρχή και άντεχαν 3.5πλάσια άλογα ?)
Δεν διαβασες καλά για αυτό το ξαναγράφω... Οι αναρτήσεις Μ3 και 316 ΔΕΝ είναι ίδιες! Ειναι ιδιες μεχρι και την 335. Το πλαισιο ( το σασι) είναι ακριβώς ίδιο χωρίς ενισχύσεις.
-
Ο χρήστης stathispap έγραψε:
Στην πίσω ανάρτηση μόνο 2 ράβδοι είναι ίδιες μεταξύ 316 και Μ3. Αυτά γιατί τα αλλάξανε άραγε αφού ήδη της 316 ήταν κορυφαία από την αρχή και άντεχαν 3.5πλάσια άλογα ?)
Δεν διαβασες καλά για αυτό το ξαναγράφω... Οι αναρτήσεις Μ3 και 316 ΔΕΝ είναι ίδιες! Ειναι ιδιες μεχρι και την 335. Το πλαισιο ( το σασι) είναι ακριβώς ίδιο χωρίς ενισχύσεις.
Για τις αναρτήσεις συμφωνώ αλλά δεν εστίασα εκεί. Απλά το ανάφερα για το ότι πρέπει να υπάρχουν διαφορές και μάλιστα πολλές (σε ανάρτηση, φρένα ΚΑΙ σασί) όταν 2 οχήματα τα χωρίζουν 300 άλογα. Δεν έχω λινκ για να το 'αποδείξω' αλλά είμαι 99.99 % βέβαιος ότι ΔΕΝ είναι ίδια (και όταν γράφω 'ίδια' εννοώ ότι ναι μεν πήραν το σασί της 316 (δεν φτιάξανε καινούριο) ΑΛΛΑ έπεσε σύννεφο η ενίσχυση. Δες εδώ το 'δέσιμο' των δύο μπροστινών θόλων. 2 ανάλογες ράβδοι υπάρχουν και για την πίσω ανάρτηση αλλά δεν έχω φωτό. Αυτό εννοώ 'δέσιμο'.Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι υπάρχει ανάλογο δέσιμο και σε σημέι απου δεν φαίνονται εκτός αν κάποιος είναι εργαζόμενος στο Μ Τμήμα:
Το σασί είναι (μαζί με τον κινητήρα) τα πιο ακριβά (από άποψη εξέλιξης και σχεδιασμού) εξαρτήματα ενός οχήματος οπότε ακούγεται λογικό να είναι ίδια και στη 316 και στη Μ3, αλλά είναι και παράλογο και 'ακριβό' ένα σασί των 400+ αλόγων να μπαίνει σε ένα όχημα 122 αλόγων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν ενισχύσεις. Και ξαναλέω ότι η Μ3 είναι 200 κιλά βαρύτερη. Αυτή η διαφορά δεν μπορεί να προέρχεται μόνο από τον κινητήρα (που είναι αρκετά ελαφρύς για την κατηγορία του) και το μπλοκέ, ειδικά αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι με κάρμπον οροφή και αλουμινένια ανάρτηση έχουν μειώσει αρκετά το βάρος. Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι το υποπλαίσιο της μπροστινής ανάρτησης είναι αλουμινένιο και εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ έχει ενισχυθεί το πλαίσιο...
...
Το θέμα έχει ώς εξείς .
Διαφορά που πρέπει να βρει κανείς , σην τουρμπίνα, στον στρόφαλο, στα μπεκ, στον ψεκασμό, στην ανάρτηση, στα φρένα, κ.λ.π. . Στο πλαίσιο νομίζω ότι δεν έχουν .
Ανάλογα βέβαια την τουρμπίνα , αλλά (υπόθεση) αν έχει 0,8 πίεση στα 160 και με 1,2 πάει στα 210 τότε δεν είναι και τρομακτικό.
Άρα μιλάμε για 31% πάνω. Αν τώρα υπολογίσουμε και σκεφτούμε ότι από ότι λένε ο 1,8τ βγάζει 170+ τότε είναι 25% η αύξηση.Εδώ έπαιξε και μια 'παρανόηση' δικιά μου! Είδα μεν το 1.8 (που βγαίνει με 160 άλογα στην ελληνική αγορά και δεν τον έχω δει στους καταλόγους με 120) αλλά μετά είδα τα 120 και θεώρησα ότι μιλάμε για τον μικρό κινητήρα (εκτός φυσικά και αν βγάζει τον 1.8 με 120 άλογα στην Ελλάδα και δεν το έχω πάρει είδηση!). Από εκεί και έπειτα όμως (αν μιλάμε για τον 1.8 160 άλογα) τότε (χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος) πρέπει να τον δουλεύει εργοστασιακά στα 0.8+- μπαρ οπότε με το πρόγραμμα τον πηγαίνουν απλά στα 1.3-1.4 και ήρθανε αυτά τα 50 άλογα και δεν είναι κάτι το τρομερά επιβαρυντικό. Αν όμως μιλάμε για το σαιτ που αναφέρθηκε της εταιρίας και δίνει από 1.8 120 άλογα 210 μου φαίνεται κάπως. Εκτός και αν είναι κάποιο 'κόλπο' για τη γερμανική εφορία.
Όπως γράφεις ένα 25 με 35 % αύξηση έχει μια κάποια λογική σε σύγχρονο τούρμπο κινητήρα αλλά από 120 σε 210 μου φαίνεται λίγο ...
Να δώσω ένα παράδειγμα 'συγγενικό'. Ο TFSI με τα 200 άλογα δουλεύει στα 0.85+- με τη μικρή τουρμπίνα Κ03. Με ένα πρόγραμμα των 1000+- ευρώ πηγαίνει στα 250+- άλογα και με φουλ εξάτμιση+πρόγραμμα στα 270+- (με κάποια περιστασιακά προβλήματα διακοπών για κάποιους καθώς αντλία υψηλής και μπεκ ΔΕΝ μπορούν να δώσουν τόση βενζίνη όση ζητάει το πρόγραμμα. Πέρα φυσικά από όποια άλλα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα). Το S3 έχει 265 άλογα. Ήταν μ@λάκες στη VAG και δεν βάλανε απλά ένα πρόγραμμα+εξάτμιση (ρυθμισμένη για τις όποιες νόρμες φυσικά) και κάθησανε και αλλάξανε τουρμπίνα (βάλανε μεγαλύτερη Κ04), μπεκ, μπιέλες, ιντερκούλερ,δισκόφρενα (και δεν ξέρω αν ξέχασα τίποτα) για να βγάλουν (και να φρενάρουν) τα +65 άλογα?
Το πλαίσιο εξόσων γνωρίζω είναι εντελώς ΙΔΙΟ σε όλα του VAG αλλά δεν μιλάμε όμως και για τις τεράστιες διαφορές ιπποδυνάμεων που αναφέρθηκαν από 316 σε Μ3. Άλλωστε άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Δεν μπορεί να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο των 30.000 και να έχεις απάιτηση να έχει την έρευνα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει ένα αυτοκίνητο των 90.000. Μπορεί π.χ. τα +30.000 που έχει η Μ3 από μια 335 (ή οποία με +10.000 πάει στα 400+) να φαίνονται (όπως έχει συζητήθεί σε άλλο θρεντ) ΠΟΛΛΑ αλλά κάτω από τη σχεδόν ίδια φουστίτσα θα βρείς άλλα πράγματα. Δεν γράφονται οι χρόνοι μόνο με άλογα αλλά με με άλογα+σασί+ανάρτηση...
Όπως είπε και κάποιος φίλος στην αρχή αρχή 'πόσο θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο?'. Ενα ελαφρύ πείραγμα είναι λογικό (καθώς οι εταιρίες κάνουν και μάρκετιγκ, κοιτάνε εγγυήσεις, αξιοπιστία κλπ οπότε οι περισσότεροι κινητήρες είναι λίγο 'πεσμένοι') και ίσως όχι τόσο κακό αλλά αν θέλεις να 'συζήσεις' για καιρό (αυτής της σχολής είμαι) με ένα τούρμπο αυτοκίνητο πρέπει να το 'σεβαστείς' για να σε 'σεβαστεί' και εκείνο σε βάθος χρόνου. Εκτός φυσικά όπως ξαναείπα αν το κόστος των όποιων επισκευών δεν αποτελεί πρόβλημα.
-
...
Το θέμα έχει ώς εξείς .
Άρα μιλάμε για 31% πάνω. Αν τώρα υπολογίσουμε και σκεφτούμε ότι από ότι λένε ο 1,8τ βγάζει 170+ τότε είναι 25% η αύξηση.Εδώ έπαιξε και μια 'παρανόηση' δικιά μου! Είδα μεν το 1.8 (που βγαίνει με 160 άλογα στην ελληνική αγορά και δεν τον έχω δει στους καταλόγους με 120) αλλά μετά είδα τα 120 και θεώρησα ότι μιλάμε για τον μικρό κινητήρα (εκτός φυσικά και αν βγάζει τον 1.8 με 120 άλογα στην Ελλάδα και δεν το έχω πάρει είδηση!). Από εκεί και έπειτα όμως (αν μιλάμε για τον 1.8 160 άλογα) τότε (χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος) πρέπει να τον δουλεύει εργοστασιακά στα 0.8+- μπαρ οπότε με το πρόγραμμα τον πηγαίνουν απλά στα 1.3-1.4 και ήρθανε αυτά τα 50 άλογα και δεν είναι κάτι το τρομερά επιβαρυντικό. Αν όμως μιλάμε για το σαιτ που αναφέρθηκε της εταιρίας και δίνει από 1.8 120 άλογα 210 μου φαίνεται κάπως. Εκτός και αν είναι κάποιο 'κόλπο' για τη γερμανική εφορία.
Όπως γράφεις ένα 25 με 35 % αύξηση έχει μια κάποια λογική σε σύγχρονο τούρμπο κινητήρα αλλά από 120 σε 210 μου φαίνεται λίγο ...
Να δώσω ένα παράδειγμα 'συγγενικό'. Ο TFSI με τα 200 άλογα δουλεύει στα 0.85+- με τη μικρή τουρμπίνα Κ03. Με ένα πρόγραμμα των 1000+- ευρώ πηγαίνει στα 250+- άλογα και με φουλ εξάτμιση+πρόγραμμα στα 270+- (με κάποια περιστασιακά προβλήματα διακοπών για κάποιους καθώς αντλία υψηλής και μπεκ ΔΕΝ μπορούν να δώσουν τόση βενζίνη όση ζητάει το πρόγραμμα. Πέρα φυσικά από όποια άλλα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα). Το S3 έχει 265 άλογα. Ήταν μ@λάκες στη VAG και δεν βάλανε απλά ένα πρόγραμμα+εξάτμιση (ρυθμισμένη για τις όποιες νόρμες φυσικά) και κάθησανε και αλλάξανε τουρμπίνα (βάλανε μεγαλύτερη Κ04), μπεκ, μπιέλες, ιντερκούλερ,δισκόφρενα (και δεν ξέρω αν ξέχασα τίποτα) για να βγάλουν (και να φρενάρουν) τα +65 άλογα?
Το πλαίσιο εξόσων γνωρίζω είναι εντελώς ΙΔΙΟ σε όλα του VAG αλλά δεν μιλάμε όμως και για τις τεράστιες διαφορές ιπποδυνάμεων που αναφέρθηκαν από 316 σε Μ3.
'πόσο θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο?'.
Αν δεν κάνω λάθος για αυτά τα 2 μιλάει .
Αν δεν βλέπετε τις φωτο ..... πεστε μου να τι να κάνω
-
Δεν το είχα δει στους καταλόγους. Οπότε το πουλάει κανονικά και εδώ...
Τα έχει κάνει μαντάρα το γκρουπ με τους TSI και τις ιπποδυνάμεις !
-
Δεν το είχα δει στους καταλόγους. Οπότε το πουλάει κανονικά και εδώ...Τα έχει κάνει μαντάρα το γκρουπ με τους TSI και τις ιπποδυνάμεις !
Μιλάω χρόνια τώρα για τον Κανιβαλισμό του Group.
αλλά για μπές στο παρασύνθημα .
Είναι ίδιο ή όχι .
Πιστεύω ότι όπως πάντα η audi προσπαθεί να τους βολέψει όλους, δηλαδή είναι μια προσπάθεια για να μην χαθούν αγοραστές με προσδοκία σήματος ? ή μηπως κάνω λάθος.Συνεπως είναι απο 160 σε 210 ή κρύβει κάτι ?
-
Δεν γνωρίζω επακριβώς τα 'σωθικά' τους και δεν θέλω να γράψω υποθέσεις-ανακρίβειες. Σε ανάλογο πάντως (αλλά εντελώς άσχετο με αυτά που λέμε καθώς είναι ατμόσφαιρα) πάραδειγμα, στην 325 και 330 της BMW που είναι θεωρητικά ίδιοι κινητήρες έχω διαβάσει σε αμερικάνικα φόρουμ ότι είναι από δύσκολο έως εντελώς δύσκολο να γίνει μετατροπή παρόλο που 99% έχουν ίδια σωθικά και αλλάζουν εισαγωγή, εξαγωγή, εγκέφαλος .
Εδώ αν είναι απλά πρόγραμμα και όχι άλλα σωθικά ΔΕΝ το γνωρίζω. Κάποιος από αντιπροσωπεία ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ (δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι όμως) θα μπορούσε να διαφωτίσει. Βέβαια όταν είχα ρωτήσει πριν 2 χρόνια σε 2 διαφορετικούς σύμβουλους σέρβις αν ο κινητήρας του golf 5 GTI Golf είναι ίδιος με του GTI Edition 30 (μόνο +30 άλογα) μου είχαν πει ότι είναι ολόιδιος και μόνο προγραμμα έχουν βάλει και εκ των υστέρων έμαθα ότι του Εντισιον 30 είναι ίδιος με του Κουπρα-S3 (άλλη τουρμπίνα και όσα έγραψα παραπάνω), οπότε για αυτό μίλησα για ΓΝΩΣΤΗ πραγματικό...
Audi A4 1.8TFSI 120PS μετατροπή σε ΑΒΤ 210PS