-
Ξέρει κανείς τίποτα για την εν λόγω μετατροπή της ΑΒΤ , η οποία κάνει το Α4 των 120ίππων να αποδίδει 210 άλογα? Την έχει κανει κανείς? Σήμερα στον Παζαρόπουλο μου είπαν ότι όλοι οι αγοραστές του 'μικρού' Α4 των 120 ίππων την κάνουν , με κόστος 1400 Ευρώ. Εμπειρίες?
-
Ξέρει κανείς τίποτα για την εν λόγω μετατροπή της ΑΒΤ , η οποία κάνει το Α4 των 120ίππων να αποδίδει 210 άλογα? Την έχει κανει κανείς? Σήμερα στον Παζαρόπουλο μου είπαν ότι όλοι οι αγοραστές του 'μικρού' Α4 των 120 ίππων την κάνουν , με κόστος 1400 Ευρώ. Εμπειρίες?
-
-
Έχεις σκοπό να το κρατήσεις καιρό το αυτοκίνητο;
-
Εχεις υπόψην σου βέβαια ότι ο κινητήρας είναι ακριβώς ο ίδιος με τον 160Ps , αλλά με άλλο προγραμματισμό ε?
Οπότε δεν το παίρνω σαν 120PS σε 210Ps , αλλά σαν 160PS σε 210Ps , κάτι όχι και τόσο φοβερό σε συνδυασμό με το ότι η μετατροπή φέρει το όνομα της ΑΒΤ, μαζί με εγγύηση.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι κατα πόσον αξίζει σαν αίσθηση σε ρεπρίζ και στον δρόμο , από κάποιον που έχει κάνει την μετατροπή. -
Σιγουρα το 120 Ps εχει την ιδια τουρμπινα και intercooler με το 160 Ps?
Ψαξτο για να εισαι σιγουρος. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Σιγουρα το 120 Ps εχει την ιδια τουρμπινα και intercooler με το 160 Ps?
Ψαξτο για να εισαι σιγουρος.Γιατι θα εχει την ιδια εισαγωγη?
Σιγουρα με το προγραμμα θα δεις αλλο αυτοκινητο αλλα μην τσιμπας τοσο απλα...οι κατασκευαστες για να προσφερουν τα παραπανω αλογα διαφοροποιουν ενα σωρο στοιχεια και οι tuners μονο το προγραμμα....καποιο λακκο θα εχει η φαβα ετσι δεν ειναι? Τωρα ειναι αποδοση/καταναλωση/ρυποι/αξιοπιστια/χρηστικοτητα.....θα ελεγα λιγο απ' ολα! Καλυτερα ομως να το ξερεις απο πριν για να εχεις και τον νου σου. Προσωπικα ειμαι αντιθετος σε οποιαδηποτε πειραγματα των αυτοκινητων.
-
Σήμερα στον Παζαρόπουλο μου είπαν ότι όλοι οι αγοραστές του 'μικρού' Α4 των 120 ίππων την κάνουν , με κόστος 1400 Ευρώ
Για μένα μην ασχοληθείς καν με το άτομο που στο είπε. Ξεκάθαρη περίπτωση σκιτζή...
Κατ' αρχάς σιγά μην πάνε ΟΛΟΙ οι ανυποψίαστοι (και μη κ@υλόγκαζοι) οικογενειάρχες που πήραν το 120 να δώσουν 1.400 φράγκα για να κυνηγάνε GTI στα φανάρια.
Και τέλος, με 1.400 ευρώ ΔΕΝ μπορείς να πας από τα 120 στα 210 άλογα. Όχι με ασφάλεια τουλάχιστον. Φαντάζομαι ότι με αυτό το νούμερο ή κάποιο παραπλήσιο μπορείς να φτάσεις τα 150-160. Μετά θες οπωσδήποτε αλλαγές στα σωθικά οπότε το ποσό ανεβαίνει κατακόρυφα. -
Koιτάξτε λίγο εδώ : http://www.abt-sportsline.de/en/tuning/ ... ng-3025-1/
και στο datasheet εδω : http://www.abt-sportsline.de/uploads/tx ... A_HS_E.pdf
-
modified motormanagement
Όπως σωστά φαντάστηκα το πακέτο αυτό περιλαμβάνει επαναπρογραμματισμό. Χωρίς ενισχυμένα σωθηκά το ΚΡΑΟΥ είναι κοντά...
-
Συγνώμη παιδιά, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα... ένα αμάξι που πουσάρεται τόσο πολύ μηχανικά, δεν θα έπρεπε να δεχθεί αλλαγές και σε άλλους τομείς εκτός από τα παραπάνω άλογα; Δεν θέλει καλύτερα φρένα; Σασμάν; Ελαστικά άλλης κατηγορίας; (Τουλάχιστον αυτά μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό)... οπότε τα...1400 ευρώ... είναι μάλλον μόνο η αρχή! Σίγουρα θέλει πολύ περισσότερα για να κινείται κανείς με ασφάλεια...
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Συγνώμη παιδιά, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα... ένα αμάξι που πουσάρεται τόσο πολύ μηχανικά, δεν θα έπρεπε να δεχθεί αλλαγές και σε άλλους τομείς εκτός από τα παραπάνω άλογα; Δεν θέλει καλύτερα φρένα; Σασμάν; Ελαστικά άλλης κατηγορίας; (Τουλάχιστον αυτά μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό)... οπότε τα...1400 ευρώ... είναι μάλλον μόνο η αρχή! Σίγουρα θέλει πολύ περισσότερα για να κινείται κανείς με ασφάλεια...Δεν ξέρω για την Αudi , αλλά η ΒΜW 316 έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ πλαίσιο που έχει και η Μ3. Επίσης οι αναρτήσεις της 316 χρησιμοποιούνται αυτούσιες εως και την 335 , οπότε ΑΝ η φιλοσοφία της Audi είναι η ίδια, δηλαδή χρησιμοποιούμε εξαρχής το καλύτερο ώστε να αντέξει την μέγιστη ιπποδύναμη που σχεδιάζουμε να δωσουμε , δεν βλέπω που θα χρειαστεί βελτίωση το αυτοκίνητο. Οσον αφορά τον κινητήρα και τις ιπποδυνάμεις , οι μηχανικοί της Audi έφτιαξαν τον βασικό κινητήρα και από εκεί και πέρα παίζοντας με το λογισμικό δίνουν 120 , 160 , 210 άλογα κατα το δοκούν.Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με τον προηγούμενο 1.8τ του γκρούπ? Το αν αλλάζουν και πράγματα στο εσωτερικό (εμβολα , ψυγεία κλπ )δεν το ξέρω. Για να υποστηρίζει όμως την μετατροπή η ίδια η αντιπροσωπεία με εγγύηση κάτι λέει...Ακόμα δεν βρέθηκε κανείς που να την έχει κάνει?
-
Ο χρήστης stathispap έγραψε:
Συγνώμη παιδιά, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα... ένα αμάξι που πουσάρεται τόσο πολύ μηχανικά, δεν θα έπρεπε να δεχθεί αλλαγές και σε άλλους τομείς εκτός από τα παραπάνω άλογα; Δεν θέλει καλύτερα φρένα; Σασμάν; Ελαστικά άλλης κατηγορίας; (Τουλάχιστον αυτά μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό)... οπότε τα...1400 ευρώ... είναι μάλλον μόνο η αρχή! Σίγουρα θέλει πολύ περισσότερα για να κινείται κανείς με ασφάλεια...
Δεν ξέρω για την Αudi , αλλά η ΒΜW 316 έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ πλαίσιο που έχει και η Μ3. Επίσης οι αναρτήσεις της 316 χρησιμοποιούνται αυτούσιες εως και την 335 , οπότε ΑΝ η φιλοσοφία της Audi είναι η ίδια, δηλαδή χρησιμοποιούμε εξαρχής το καλύτερο ώστε να αντέξει την μέγιστη ιπποδύναμη που σχεδιάζουμε να δωσουμε , δεν βλέπω που θα χρειαστεί βελτίωση το αυτοκίνητο. Οσον αφορά τον κινητήρα και τις ιπποδυνάμεις , οι μηχανικοί της Audi έφτιαξαν τον βασικό κινητήρα και από εκεί και πέρα παίζοντας με το λογισμικό δίνουν 120 , 160 , 210 άλογα κατα το δοκούν.Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με τον προηγούμενο 1.8τ του γκρούπ? Το αν αλλάζουν και πράγματα στο εσωτερικό (εμβολα , ψυγεία κλπ )δεν το ξέρω. Για να υποστηρίζει όμως την μετατροπή η ίδια η αντιπροσωπεία με εγγύηση κάτι λέει...Ακόμα δεν βρέθηκε κανείς που να την έχει κάνει?
ΔΕΝ ρωτάω για το πλαίσιο...αλλά για φρένα, σασμάν και ελαστικά. Αυτά δεν θέλουν αλλαγή;
-
Κοίταξε να δεις, η αντιπροσωπεία κέρδος θέλει να βγάλει. Και στην VW κάποιες αντιπροσωπείες δίνουν με εγγύηση το Revo πρόγραμμα για 200 άλογα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μετά τα 2 χρόνια όλα θα είναι καλά, αφού η τουρμπίνα ναι μεν αντέχει αλλά θα έχει βαρέσει υπερωρίες με την πίεση που καλείται να σηκώσει και θα αποχαιρετήσει νωρίτερα. Το ίδιο θα συμβαίνει και με το 120 -> 210 στο Α4. Όταν ζητάς αυξημένη πίεση, μειώνεις τον χρόνο ζωής του τούρμπο αναγκαστικά.
Επίσης οι κινητήρες με διαφορετικές ιπποδυνάμεις δεν είναι ΠΟΤΕ ολόιδιοι. Ναι μεν όλα τα σημαντικά τους κομμάτια είναι ίδια, αλλά πχ ανάμεσα στα Golf 170 και στα 140 αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν μικροδιαφορές σε, ελάχιστα έστω, σημεία (νομίζω τα μπεκ; κάτι τέτοιο). Η εταιρεία κόβει με τη χαρτογράφηση την απόδοση και για μείωση κόστους προφανώς βάζει και χαμηλότερων προδιαγραφών περιφερειακά.
Εγώ προτείνω αν θες περισσότερα άλογα να τα πάρεις εργοστασιακά.. -
Δεν ξέρω για την Αudi , αλλά η ΒΜW 316 έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ πλαίσιο που έχει και η Μ3. Επίσης οι αναρτήσεις της 316 χρησιμοποιούνται αυτούσιες εως και την 335 , οπότε ΑΝ η φιλοσοφία της Audi είναι η ίδια, δηλαδή χρησιμοποιούμε εξαρχής το καλύτερο ώστε να αντέξει την μέγιστη ιπποδύναμη που σχεδιάζουμε να δωσουμε , δεν βλέπω που θα χρειαστεί βελτίωση το αυτοκίνητο. Οσον αφορά τον κινητήρα και τις ιπποδυνάμεις , οι μηχανικοί της Audi έφτιαξαν τον βασικό κινητήρα και από εκεί και πέρα παίζοντας με το λογισμικό δίνουν 120 , 160 , 210 άλογα κατα το δοκούν.Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με τον προηγούμενο 1.8τ του γκρούπ? Το αν αλλάζουν και πράγματα στο εσωτερικό (εμβολα , ψυγεία κλπ )δεν το ξέρω. Για να υποστηρίζει όμως την μετατροπή η ίδια η αντιπροσωπεία με εγγύηση κάτι λέει...Ακόμα δεν βρέθηκε κανείς που να την έχει κάνει?
Εδώ είσαι λάθός...
Το πλαίσιο της m3 έχει κάποιες ενισχύσεις σε σχέση με το πλαίσιο των απλών εκ΄δοσεων.
Το ξέρω από φίλο που έκανε μετατροπή (e46) από τη 316--->m3 και τα πλαίσια των 2 είχαν διαφορετικό βάρος. Μικρό μεν , μη αμελητεο δε...
Και όταν μιλάμε για περίπου 6kg διαφορά σε ενισχύσεις μην νομίζειες οτι είναι αμελητέο νούμερο...μπορεί να αλλάξει δραματικά τη συμπεριφορά του δικτυομένου σημείο του πλαισίου.
επί της ουσίας τώρα , μη νομίζεις οτι με ένα πρόγραμμα μπορείς να βελτιώσεις συνολικά το αυτοκίνητο...
Θα κερδίσεις σε ροπή και ιπποδ , αλλά θα χάσεις σε πολλούς τομείς -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
ΔΕΝ ρωτάω για το πλαίσιο...αλλά για φρένα, σασμάν και ελαστικά. Αυτά δεν θέλουν αλλαγή;
Φρένα είναι ολόιδια , τα ελαστικά (225/50/17) τα βγάζουν ανετότατα πέρα , όσον αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων δεν ξέρω....
-
Υπάρχει μία χαοτική διαφορά η 3άρα είναι πισωκίνητη και το Α4 προσθιοκίνητο...
Εγώ να σας πω την αλήθεια δεδομένου ότι τα σημερινά μοτέρ εφόσον συντηρούνται σωστά και δεν κάνεις καφρίλες αντέχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς να κάνουν τσίκ τουλάχιστον όσον αφορά τα σωθικά του μοτέρ και δεδομένου ότι μιλάμε για την ΑΒΤ που από ότι διάβαζα σε πρόσφατο (το τελευταίο?) τεύχος των 4Τ έχει επαγγελματισμό και τεχνογνωσία σχεδόν ισάξια με το Μ ντιβίζιον και την ΑΜΓ...
Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι 200+τουρμπάτα άλογα (= μεγάλη ροπή στις μεσαίες στροφές) στους μπροστινούς τροχούς ενός οχήματος με μεγάλο μεταξόνιο. Η υποστροφή θα είναι απλά κολοσσιαία και εκτός χαρακτήρα για το αυτοκίνητο...
Γενικά πάντως πιστεύω πως το Α4 χαραμίζεται χωρίς τετρακίνηση...
-
Το Ιnsignia μια χαρά τα καταφέρνει με 220Ps , έστω και δικίνητο. για να μην πούμε για τα διάφορα Focus κλπ
-
Το Ιnsignia μια χαρά τα καταφέρνει με 220Ps , έστω και δικίνητο. για να μην πούμε για τα διάφορα Focus κλπΤα 'καλά' φόκους οπως και το 'καλό' σχιστομάτικο ξαδερφάκι τους φοράνε μπλοκέ διαφορικό σίγουρα όχι τυχαία και για αυτό έχουν χτίσει ένα σεβαστό όνομα. Το τουρμπιστο ST mk2 πάλι είχε λίγο πρόβλημα με την υποστροφή...
Για το ινσίνια δεν ξέρω αν τα καταφέρνει καλά δεν έχω δει δοκιμή του ειδικού τύπου πάντως στα αντίστοιχης φιλοσοφίας ζαφίρα και άστρα οπισι οι δοκιμαστές του ειδικού τύπου καθώς και παιδιά που το έχουν δοκιμάσει μιλούσαν για εκνευριστική υποστροφή...
Ακόμα και η άλφα ρομέο που φημίζεται για τις σπορ κατασκευές της όταν παρουσιάστηκε η GT με το μεγάλο μοτέρ παρά τα διπλά ψαλίδια που φορούσε μπροστά οι δοκιμαστές του Drive της βγάλαν έναν αξέχαστο χαρακτηρισμό...
μυξοπαρθένα
-
Ξέρει κανείς τίποτα για την εν λόγω μετατροπή της ΑΒΤ , η οποία κάνει το Α4 των 120ίππων να αποδίδει 210 άλογα? Την έχει κανει κανείς? Σήμερα στον Παζαρόπουλο μου είπαν ότι όλοι οι αγοραστές του 'μικρού' Α4 των 120 ίππων την κάνουν , με κόστος 1400 Ευρώ. Εμπειρίες?1400 ευρώ και ακόμα το σκέφτεσαι;
σιγά μη βάζει το γκρουπ χαμηλότερης ποιότητας περιφερειακά στις μικρές εκδόσεις!
καθαρά για φορολογικούς λόγους, για μάρκετινγκ (αρκετοί φοβούνται την αυξημένη ιπποδύναμη για λόγους αξιοποιηστίας, γιατί το δίνουν στη γυναίκα τους, για το κόστος χρήσης κτλ! ) και για μείωση του μέσου όρου κατανάλωσης της γκάμας πετσοκόβουν την ιπποδύναμη.
Audi A4 1.8TFSI 120PS μετατροπή σε ΑΒΤ 210PS