-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα εχω πυροσβεστηρα και πληρες φαρμακειο και στα 3 αμαξια ! Οχι για να μην με γραψουν αλλα αχρειαστο να ΄ναι κατι γινετε, εστω ενα απλο χτυπημα γιατι να ψαχνω ανοιχτα φαρμακεια, και αμα δεν υπαρχουν ?!?
Ετσι κι εγω,και εχω και κατι παλιά γυαλιά γιατι φοραω φακους επαφής.
Μου λείπουν οι αλυσίδες,ειναι το μοναδικο για το οποίο μπορούν να με γράψουν.
Προσωπικα ειμαι υπερ σχεδόν ολων αυτών των κλήσεων που διδονται για τετοιου είδους ελλείψειςΠεραιτερω λογω των κρυφων χωρων που υπαρχουν στο αμαξι μου κυριως στο μπορτ-μπαγαζ (VOLVO 265 καραβαν) εχω μονιμα αλυσιδες, καλωδια για την μπαταρια, συρματοσχοινο ρυμουλκησης, καποια γερμανικα/γαλλικα κλειδια, φακο, ασφαλειες, εννοειτε γρυλλο/τριγωνο κτλ. Το καλο ειναι οτι δεν φαινετε τιποτα απ' εξω
Δυστυχως αυτη η 'μπαγαζιερα' λειπει απο το τζιπακι που εκει ολα τα παραπανω εργαλεια ειναι πολυ πιο χρησιμα
2-3 φορες φιλοι μου που εμειναν στο δρομο με καλεσαν να τους τραβηξω! Συμπερασμα:
Οποιος χρειαστει αμεση βοηθεια μπορει να με καλεσει Κινητο συνεργιο 'Ο Δημητρης'
-
Ο χρήστης 993cc Man έγραψε:
ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ποδηλάτων έλλειψη 17 . .
Από πότε βγάζουν άδειες τα ποδήλατα? Δηλαδή από τα... 5 μου ως τα 20 περίπου είμουνα ένας... παράνομος
Άσε, εγώ είμαι ακόμα παράνομος, με δύο μάλιστα ποδήλατα, στο εξωτερικό, και ούτε καν το 'GR' δεν έχω κολλήσει!!!
Πάντως είμαι ασφαλισμένος για ζημιές προς τρίτους και στα δύο!! (Αυτό χωρίς πλάκα τώρα!!! )
-
Δεν θυμάμαι χρονολογία, αλλά υπήρξε εποχή που μας κυνηγούσαν οι τροχονόμοι για αριθμό κυκλοφορίας στα ποδήλατα. Θυμάμαι φίλο να τον έχει πάρει από πίσω τροχομπάτσος με τη μηχανή και να την γλιτώνει μπαίνοντας σε αυλή σπιτιού - και βγαίνοντας από την άλλη άκρη.
Αυτό το κυνηγητό κράτησε, ευτυχώς, μόνο μερικούς μήνες. Πάντως, όποιους έπιασαν τους ανάγκασαν να βγάλουν πινακίδα! Τώρα που το ξανασκέπτομαι, καλό θα ήταν να με είχαν πιάσει, θα είχα ωραίο ενθύμιο.Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πάντως είμαι ασφαλισμένος για ζημιές προς τρίτους και στα δύο!! (Αυτό χωρίς πλάκα τώρα!!! )Είναι ασφαλισμένο το όχημα, η ο οδηγός; Δηλαδή, αν μου δώσεις το ποδήλατό σου, η ασφάλεια ισχύει;
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
Προσωπικα εχω πυροσβεστηρα και πληρες φαρμακειο και στα 3 αμαξια ! Οχι για να μην με γραψουν αλλα αχρειαστο να ΄ναι κατι γινετε, εστω ενα απλο χτυπημα γιατι να ψαχνω ανοιχτα φαρμακεια, και αμα δεν υπαρχουν ?!?
Ετσι κι εγω,και εχω και κατι παλιά γυαλιά γιατι φοραω φακους επαφής.
Μου λείπουν οι αλυσίδες,ειναι το μοναδικο για το οποίο μπορούν να με γράψουν.
Προσωπικα ειμαι υπερ σχεδόν ολων αυτών των κλήσεων που διδονται για τετοιου είδους ελλείψειςΠεραιτερω λογω των κρυφων χωρων που υπαρχουν στο αμαξι μου κυριως στο μπορτ-μπαγαζ (VOLVO 265 καραβαν) εχω μονιμα αλυσιδες, καλωδια για την μπαταρια, συρματοσχοινο ρυμουλκησης, καποια γερμανικα/γαλλικα κλειδια, φακο, ασφαλειες, εννοειτε γρυλλο/τριγωνο κτλ. Το καλο ειναι οτι δεν φαινετε τιποτα απ' εξω
Δυστυχως αυτη η 'μπαγαζιερα' λειπει απο το τζιπακι που εκει ολα τα παραπανω εργαλεια ειναι πολυ πιο χρησιμα
2-3 φορες φιλοι μου που εμειναν στο δρομο με καλεσαν να τους τραβηξω! Συμπερασμα:
Οποιος χρειαστει αμεση βοηθεια μπορει να με καλεσει Κινητο συνεργιο 'Ο Δημητρης'
Δεν έχω ούτε καν πυροσβεστήρα και ξέρω ότι είναι μεγάλη βλακεία αυτό, πρέπει να βάλω. Αλλά όσο για τα υπόλοιπα, αν τα βάλω όλα αυτά στο fiesta, πρέπει να το κάνω τηλεκατευθυνόμενο, γιατί δεν θα έχει χώρο ούτε για εμένα τον ίδιο μετά. Έχω ωστόσο φακό, πολυεργαλείο και διάφορα άλλα τέτοια αντικείμενα, just in case. Πρέπει να πάρω σίγουρα φαρμακείο (ένα κουτάκι το οποίο θα εξοπλίσω ο ίδιος κατάλληλα βέβαια) και πυροσβεστήρα. Όσο για τις αλυσίδες, στο Ηράκλειο χιονίζει μία φορά στην 25-ετία. Δεν νομίζω ότι αξίζει να τις πληρώσει κανείς εκ των προτέρων. Αν πάλι σκοπεύει να επισκευθεί περιοχή 'ύποπτη', τότε καλά θα κάνει να τις πάρει.
Έχω άλλη μία ερώτηση ρε παιδιά, με προβληματίζει το εξής: Στη διαδρομή Ηράκλειο-Χανιά, υπάρχουν τα πιο γελοία όρια ταχύτητας, τα οποία αν ακολουθήσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα σκοτωθείς, γιατί σε αναγκάζουν να πηγαίνεις με 70-80 σε κάτι απίθανες ευθείες και καταργούνται ακριβώς πριν τις χειρότερες στροφές, κάτι κατηφορικές με κακή ορατότητα, σήματα για έργα που ξεπροβάλλουν απ' το πουθενά στη μέση του δρόμου και φυσικά τα all-time-classic κατσίκια . Εντάξει, μπορεί να υπερβάλλω λίγο, αλλά όσοι έχουν κάνει τη διαδρομή αυτή πάνω από 5-6 φορές (skullone, αυτό αφορά εσένα ), θα με καταλαβαίνουν! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορούν οι πολίτες με κάποιο τρόπο να προσβάλλουν τα 'θεσμοθετημένα' όρια ταχύτητας και να απαιτήσουν αναθεώρησή τους;
Κάτι ακόμα που μου ήρθε σε μία στιγμή brain-storming. Σου έρχεται φωτογραφία από ραντάρ και σου λέει 120χαω ας πούμε. Μπορείς να πας στο δικαστήριο και να ισχυριστείς ότι δεν έχεις πάει ποτέ με τόσα χιλιόμετρα και ότι το όργανο σε φωτογράφισε από κινούμενο όχημα που εκινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση με ταχύτητα ας πούμε 50χαω, οπότε αμέσως προκύπτει ότι εσύ πήγαινες με 70. Τραβηγμένο είναι, αλλά γιατί δηλαδή πρέπει να αφήνουμε τα στρουμφάκια να μας κάνουν ότι θέλουν;
Τέλος, έχω δει σε ορισμένα σημεία πινακίδες που προειδοποιούν για την ύπαρξη ραντάρ. Αν σε γράψουν σε σημείο που δεν έχει τέτοια, μπορείς να επικαλεστείς κάποια μπαρούφα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και να προσβάλλεις την κλήση, αφού δεν είχες προειδοποιηθεί ότι υπάρχουν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ραντάρ στην περιοχή; Ποιος είναι ο νόμος που έχει επιβάλλει στις τράπεζες και άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις (super market κτλ) να προειδοποιούν τους πελάτες τους για την ύπαρξη συστημάτων παρακολούθησης; Μπορεί να θεωρηθεί ότι και η Τροχαία έχει ανάλογη υποχρέωση; Θα είχε πολλή πλάκα να αναγκαζόταν να κάνουν κάτι τέτοιο... Τι λέτε; -
Φίλε Νάσο πέρα από αυτά που υποχρεούμαστε να έχουμε (τρίγωνο, φαρμακείο, πυροσβεστήρα, γρύλο και μπουλονόκλειδο) εγώ έχω πάντα μαζί μου και τα θεωρώ εξίσου απαραίτητα φακό, καλώδια ενίσχυσης μπαταρίας, σχοινί ή ιμάντα ρυμούλκησης, βαλιτσάκι με εργαλεία διάφορά και ένα πυρίμαχο γάντι.
Ειλικρινά σε καταλαβαίνω για τα χάλια του Βόρειου Οδικού μας Άξονα αλλά δεν νομίζω να μπορείς να ζητήσεις αναθεώρηση των ορίων ταχύτητας, τουλάχιστον δεν έχω ξανά ακούσει για κάτι τέτοιο. Αν κάνεις συχνά τη διαδρομή θα νιώθεις όλο και μεγαλύτερη σιγουριά μια και οι τροχονόμοι μας έχουν στάνταρ στέκια και οι υπόλοιποι οδηγοί δεν σε αφήνουν στην τύχη σου.
Όσο για τα radar θα έπρεπε να υπάρχει πάντα πινακίδα αλλά άντε να αποδείξεις ότι δεν είχε τοποθετηθεί έστω και κινητή. Άσε που συνήθως στις εισόδους της Εθνικής Οδού υπάρχουν πινακίδες που δηλώνουν ότι η ταχύτητα ελέγχεται με radar. Δεν υπάρχουν τουλάχιστον για την ώρα radar που να σε γράφουν ή φωτογραφίζουν από αντίθετα ερχόμενα αμάξια. Υπάρχουν τα σταθερά φωτογραφικά , τα «πιστόλια» που τα κρατά ο τροχονόμος και radar επί οχήματος που σε ακολουθεί και σε μετρά υπολογίζοντας την σχετική σας ταχύτητα. Στο νησί μας κυκλοφορούν δυο άσπρα Σκόντα Οκτάβια. -
Να εχετε υποψην σας οτι, σε όλη την υφήλιο, η τάση ειναι να μειώνονται τα όρια ταχύτητας και οχι να αυξάνονται.Ετσι αποφάσισαν για το καλό μας.
Οσο για τα ρανταρ και τις κλήσεις,αν πας στο δικαστήριο εξαρτάται απο την διάθεση του δικαστη και μόνο.
Τα octavia/xsara με ρανταρ ασχολούνται με όσους πανε με πανω απο 150,γνώμη μου είναι οτι δεν υπάρχει δικαιολογία όταν κινείσαι με τέτοια ταχύτητα και σωστά πράττουν οι μπάτσοι. -
Λοιπόν στις 2.30 με έγραψαν στο Carrefour Φοίνικα (για όσους γνωρίζουν στην πλατεία όπου βγάζει προς περιφερειακό και προς τα πάρκιν πίσω). Γύρω στις 12.30 κάποιοι κάνανε αυτοσχέδιους αγώνες με μηχανάκια οπότε ήρθε η αστυνομία και κατα τις 2.30 που τελείωσε η παράσταση στο σινεμά οι κύριοι είχαν στήσει κανονικά μπλόκο στο συγκεκριμένο σημείο.
Ενώ όλοι περάσαν πιάστηκα εγω Φανταστήτε το άκρως γρήγορο, επικίνδυνο και πιασιάρικο αυτοκίνητο που οδηγώ: ενα VOLVO 265 μοντ.1978 καραβαν, με λίγα λόγια αμάξι ΤF2F
Στην αρχή πήγε να με γράψει για τους προβολείς ομίχλης **που δεν είχα αναμμένους **. Μόλις τα 'πα ενα χεράκι στον αστυνόμο το μετάνοιωσε και με έγραψε για τα φιμέ τζάμια τα οποία δεν ειναι τα τελείως μαύρα αλλά τα μεσαία !!!! Το ποιό περίεργο ήταν ότι δεν με έγραψε για ζώνη μιας και δεν είχα βάλει την συγκεκριμένη στιγμή !
Το κωμικοτραγικό ηταν οτι κρατούσαν στα χέρια τους ένα Γεωργιανό δίπλωμα οδήγησης για το αναρωτιόντουσαν άμα ισχυεί στην Ελλάδα ή όχι Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνετε ο φοροεισπρακτεικός ρόλος της αστυνομίας και όχι η πρόληψη και καταστολή ατυχημάτων...
Μήπως πρέπει να ευχαριστίσω τον αστυνόμο που με ενημέρωσε για το ποσό του προστίμου και για το ότι δεν πήρα πόντους
Μου κίνησε τη περιέργια το γεγονός γιατί με γράψανε για τα φιμέ τζάμια και όχι για την ζώνη ?!? Απλά τους ενδιέφερε να βγάλουν ένα συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων και όχι να ειναι τοσο μεγάλα τα ποσά σε αυτά ?!? Έτσι απλά για να ξεμπερδεύουν...... :
Ευχαριστώ
-
Κριτήρια με τα οποία οι τροχονόμοι σταματάν τα αυτοκίνητα για έλεγχο:
-
Α μπέμπα μπομ, του κιθε μπλομ, α μπέμπα μπλομ, του κίθε μπλομ μπλιμ μπλομ, ΑΥΤΟΝ!
-
Θέλω ένα αυτοκινητάκι που όλο όλο τρέχει και ποιο θα σταματήσω; ΑΥΤΟ!
-
Ρε Μήτσο σταμάτα και κανένα κόκκινο αυτοκίνητο όλο τα άσπρα σταματάς.
-
Οχι άλλο αυτοκίνητο ρε Μήτσο, δεν βλέπεις τι ώρα είναι;
-
-
ΝΑ ρωτησω κατι τεχνικο. Τα σταθερα ρανταρ σε γραφουν απο πισω ενω τα πιστολια απο μπροστα; Νυχτα μπορουν να σε γραψουν; Δεν μπερδευονται οι ακτινες απο τα φωτα;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
ΝΑ ρωτησω κατι τεχνικο. Τα σταθερα ρανταρ σε γραφουν απο πισω ενω τα πιστολια απο μπροστα; Νυχτα μπορουν να σε γραψουν; Δεν μπερδευονται οι ακτινες απο τα φωτα;τα σταθερα ειναι φωτογραφικα και σε φωτογραφιζουν απο πισω αφου ετσι εκρινε η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων ενω τα φορητα τυπου [πιστολι] δεν σε γραφουν αλλα διαβαζουν την ταχυτητα σου και φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να''μπερδευονται οι ακτινες απο τα φωτα'' αφου ουδεμια σχεση εχει το ενα με το αλλο.
-
nasos79 συμφωνώ πως η διαδρομή Χανιά- Ηράκλειο έχει γελοία όρια ταχύτητας!!!
Επιτέλους κάποιος που συμφωνούμε. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ίδια διαδρομή έχει κ τρελούς κρητικούς με αγροτικά που πάνε σαν δαιμονισμένοι
(ελπίζω να μην έχει κανέναν εδώ μέσα και τα ακούσω) -
Είναι όμως και (σχεδόν) αυτοκτονική η απόφαση να κάνεις αυτή τη διαδρομή, σε ορισμένα σημεία τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Είναι όμως και (σχεδόν) αυτοκτονική η απόφαση να κάνεις αυτή τη διαδρομή, σε ορισμένα σημεία τουλάχιστον...Υπερβολές!!!!
Εγώ την βρίσκω διασκεδαστική -
Ο χρήστης illusion έγραψε:
Υπερβολές!!!!
Εγώ την βρίσκω διασκεδαστικήH διαδρομή είναι πάρα πολύ κακή! Τυφλές στροφές, 2 λωρίδες σε μία πάνω σε στροφές χωρίς σήμανση, ανάποδες κλίσεις, οδόστρωμα σαπούνι κλπ κλπ. Είναι όμως παιχνιδιάρικη ειδικά το χειμώνα και καθημερινές που δεν έχει καθόλου κίνηση. Με νοικιάζομενα, το καλοκαίρι είναι καρμανιόλα. Για τα όρια ισχύουν ότι ισχύει για όλη την Ελλάδα. Απαράδεκτα! Κάπου έχει κάτι 30άρια που βγάζουν μάτι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Mην ψάχνεις να βρεις άκρη με δαύτους. Οι περισσότεροι είναι ..απόφοιτοι Β΄Δημοτικού και 'γλύψανε' κανά βουλευτή να τους ..διορίσει.
Μην τους δίνεις αξία.
Πάρε τη κλήση και φύγε, χωρίς να ακούσουν τη μιλιά σου.
Έτσι παίρνουν το μήνυμα της απαξίας.Εγώ αυτό κάνωΣτην προαναφερόμενη περίπτωση δεν καταλαβαινω προς τι η επίθεση σου προς το αστυνομικό όργανο...
Δε χρειάζεται να τα καταλαβαίνεις όλα 'Tiger'...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να εχετε υποψην σας οτι, σε όλη την υφήλιο, η τάση ειναι να μειώνονται τα όρια ταχύτητας και οχι να αυξάνονται.Ετσι αποφάσισαν για το καλό μας.
Οσο για τα ρανταρ και τις κλήσεις,αν πας στο δικαστήριο εξαρτάται απο την διάθεση του δικαστη και μόνο.
Τα octavia/xsara με ρανταρ ασχολούνται με όσους πανε με πανω απο 150,γνώμη μου είναι οτι δεν υπάρχει δικαιολογία όταν κινείσαι με τέτοια ταχύτητα και σωστά πράττουν οι μπάτσοι.Πόσες χιλιάδες κλήσεις θέλεις με μικρότερα από 100 ή 80 χιλιόμετρα;
Άστα μι τα ψάχνεις γιατί θα στεναχωρηθούμε. Αν ήταν για τους άνω τον 150 θα τους; Υποστηρίζαμε όλοι!!!! -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ΝΑ ρωτησω κατι τεχνικο. Τα σταθερα ρανταρ σε γραφουν απο πισω ενω τα πιστολια απο μπροστα; Νυχτα μπορουν να σε γραψουν; Δεν μπερδευονται οι ακτινες απο τα φωτα;
τα σταθερα ειναι φωτογραφικα και σε φωτογραφιζουν απο πισω αφου ετσι εκρινε η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων ενω τα φορητα τυπου [πιστολι] δεν σε γραφουν αλλα διαβαζουν την ταχυτητα σου και φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να''μπερδευονται οι ακτινες απο τα φωτα'' αφου ουδεμια σχεση εχει το ενα με το αλλο.
Επίσης όλα τα radar εκτός από αυτά που είναι επί των οχημάτων, δηλαδή φωτογραφικά και τύπου «πιστόλι» σε μετράνε όταν τα πλησιάζεις. Απλός τα φωτογραφικά περιμένουν να τα περάσεις και μετά σε φωτογραφίζουν.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Υπερβολές!!!!
Εγώ την βρίσκω διασκεδαστικήH διαδρομή είναι πάρα πολύ κακή! Τυφλές στροφές, 2 λωρίδες σε μία πάνω σε στροφές χωρίς σήμανση, ανάποδες κλίσεις, οδόστρωμα σαπούνι κλπ κλπ. Είναι όμως παιχνιδιάρικη ειδικά το χειμώνα και καθημερινές που δεν έχει καθόλου κίνηση. Με νοικιάζομενα, το καλοκαίρι είναι καρμανιόλα. Για τα όρια ισχύουν ότι ισχύει για όλη την Ελλάδα. Απαράδεκτα! Κάπου έχει κάτι 30άρια που βγάζουν μάτι.
Και να μην ξεχνάμε τους χίλιους επαρχιακούς δρόμους ή παράδρομους που βγαίνουν κατευθείαν επάνω στην εθνική οδό χωρίς σήμανση τις περισσότερες φορές τις οποίες εκτός από αυτοκίνητα τις χρησιμοποιούν και τα ζώα για να περάσουν απέναντι!!!!
Για μένα μόνο κατ’ ευφημισμό μπορούμε να αποκαλούμε αυτό το δρόμο Εθνική οδό!!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Υπερβολές!!!!
Και να μην ξεχνάμε τους χίλιους επαρχιακούς δρόμους ή παράδρομους που βγαίνουν κατευθείαν επάνω στην εθνική οδό χωρίς σήμανση τις περισσότερες φορές τις οποίες εκτός από αυτοκίνητα τις χρησιμοποιούν και τα ζώα για να περάσουν απέναντι!!!!
Για μένα μόνο κατ’ ευφημισμό μπορούμε να αποκαλούμε αυτό το δρόμο Εθνική οδό!!!!εχω τύχει σε δίκη που δικαιώθηκε σε τρακάρισμα κάποιος που βγήκε απο παράδρομο στην εθνική χωρις να σταματήσει γιατι 'ερχόταν απο δεξιά'
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Υπερβολές!!!!
Για μένα μόνο κατ’ ευφημισμό μπορούμε να αποκαλούμε αυτό το δρόμο Εθνική οδό!!!!εχω τύχει σε δίκη που δικαιώθηκε σε τρακάρισμα κάποιος που βγήκε απο παράδρομο στην εθνική χωρις να σταματήσει γιατι 'ερχόταν απο δεξιά'
Στην Ελλάδα είμαστε. Τίποτα δεν πρέπει να μας φαίνετε απίθανο.
Περί Κλήσεων....