-
Ο χρήστης pk1 έγραψε:
Μετά απο όλα αυτά, αποφάσισα ότι θα φτιαξω ένα site για τα θέματα των καμερών-radar κλπ στην εθνική οδό. Θα ξεκινήσουμε με Κρήτη και ίσως τελικά (αν υπάρχει κόσμος) να αφορά και σε όλη την Ελλάδα.
Υπάρχει φίλε μου εδώ!
Ναι το ειδα αυτό αλλα δε μ'αρέσει Εγώ λέω να φτιάξω κάτι πιο... professional quality
Nαι αλλά η ουσία μετράει...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Έίπαν ότι με πιάσαν με 135 χαω. Το όριο ως γνωστόν σε όλο τον βόρειο άξονα 90.
Ερωτήσεις:
- Θα πάω δικαστήριο;
- Θα που πάρουν τις πινακίδες;
- Αν ναι, θα μου τις πάρουν τώρα ή όταν γίνει το δικαστήριο;
**
ΤΙ????**Δημοσιο μαστιγωμα στο κεντρο της πλατειας του Ηρακλειου , και μετα λιθοβολισμος μεχρι συμορφωσεως....
Α οκ ρε παιδιά, κι εγώ ανησύχησα γιατί νόμιζα ότι θα μου πάρουν και τις πινακίδες...
-
Επειδη στην φωτογραφια δεν φαινεται ο οδηγος,μπορει καποιος να ισχυριστει οτι οδηγουσε καποιος αλλος.Αν καποιος ειναι στο οριο στο point system,μπορει να το κανει,αρκει να βρει αυτον που θα παιξει τον δυσκολο ρολο...
-
Nομίζω ότι δε χρειάζεται να παίξει κανένας τον 'δύσκολο ρόλο'.
Δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει το δικαστήριο να κατονομάσεις αυτόν που οδηγούσε τότε το αυτοκίνητο. Εσύ απλά ισχυρίζεσαι ότι δεν ήσουν εσύ και ότι δεν ξέρεις ποιός ήταν.Πάντως πέρα απ'αυτό ο ΚΟΚ αναφέρει ξεκάθαρα ότι όταν η ταχύτητα ελέγχεται με τεχνικά μέσα πρέπει αυτό να γίνεται γνωστό στους οδηγούς με σχετική προειδοποιητική πινακίδα.
Οπότε φίλε pk1 τσέκαρε αν όντως υπάρχει τέτοια εκεί που σε γράψανε -σήμερα πέρασα, αν το'ξερα θα κοίταγα εγώ - γιατί αν όχι, μάλλον τη γλιτώνεις... -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Επειδη στην φωτογραφια δεν φαινεται ο οδηγος,μπορει καποιος να ισχυριστει οτι οδηγουσε καποιος αλλος.Αν καποιος ειναι στο οριο στο point system,μπορει να το κανει,αρκει να βρει αυτον που θα παιξει τον δυσκολο ρολο...Μια καλη λυση πιστευω ειναι ο φιλος μας να βαλει καποια συμφοιτητρια του. Εγω δεν ξερω ουτε μια γυναικα που να εχει ποντους.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Επειδη στην φωτογραφια δεν φαινεται ο οδηγος,μπορει καποιος να ισχυριστει οτι οδηγουσε καποιος αλλος.Αν καποιος ειναι στο οριο στο point system,μπορει να το κανει,αρκει να βρει αυτον που θα παιξει τον δυσκολο ρολο...
Μια καλη λυση πιστευω ειναι ο φιλος μας να βαλει καποια συμφοιτητρια του. Εγω δεν ξερω ουτε μια γυναικα που να εχει ποντους.
καλο θα ηταν αν καποιος θελει να δηλωσει αλλο ατομο για οδηγο αυτο να ειναι συγγενης του ωστε οταν ερθει μετα απο κανα δυο χρονια η κληση για το δικαστηριο να πληρωθει το προστιμο και να μην την πληρωσει ο ανυποψιαστος φιλος που προσφερθηκε χωρις να γνωριζει οτι μπορει και να την πληρωσει απο την τσεπη του αφου τυπικα αυτος θα ειναι ο ενοχος.
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει το δικαστήριο να κατονομάσεις αυτόν που οδηγούσε τότε το αυτοκίνητο. Εσύ απλά ισχυρίζεσαι ότι δεν ήσουν εσύ και ότι δεν ξέρεις ποιός ήταν.Πάντως πέρα απ'αυτό ο ΚΟΚ αναφέρει ξεκάθαρα ότι όταν η ταχύτητα ελέγχεται με τεχνικά μέσα πρέπει αυτό να γίνεται γνωστό στους οδηγούς με σχετική προειδοποιητική πινακίδα.
Οπότε φίλε pk1 τσέκαρε αν όντως υπάρχει τέτοια εκεί που σε γράψανε -σήμερα πέρασα, αν το'ξερα θα κοίταγα εγώ - γιατί αν όχι, μάλλον τη γλιτώνεις...Δε νομίζω πως υπάρχει πινακίδα σε εκείνο το σημείο ή έστω κάπου κοντά, γιατί απο όσο έχω προσέξει πινακίδες υπάρχουν μόνο σε περιοχές με ευθείες όπως π.χ. έξω απο το Ρέθυμνο και σε άλλα τέτοια μέρη.
Αλλά απο ότι διάβασα σήμερα στη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ Α'198 11.9.2001 - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ'ΑΡΙΘ.287) που αναφέρει το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση, λέει επάνω ότι αφορά σε
'ραντάρ, φωτογραφικές ή κινηματογραφικές μηχανές που εγκαθίστανται και λειτουργούν, χωρίς την παρουσία Αστυνομικού ή άλλου εξουσιοδοτημένου Υπαλλήλου'
οπότε λογικά δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο γιατί απο ότι ξέρω με έγραψε όχημα της τροχαίας με στρουμφ μέσα!
Τελικά δηλαδή οι στρουμφ μπορούν να κινούνται όπου θέλουν και να μετρούν την ταχύτητα χωρις να υπάρχει πινακίδα προειδοποίησης...
-
Μία φίλη μου έστειλε το ακόλουθο λινκ που έχει όλες τις παραβάσεις μαζί με αναφορά στο νόμο που ορίζονται. Ίσως είναι καλό να το έχουμε ως reference, αν είναι ακριβές και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα
http://www.policenet.gr/Other/TrafficPol/Paravasis.htm[/url]
Η σελίδα βρίσκεται σε site για αστυνομικούς οπότε αν θέλετε να μάθετε τι γράφουν οι ίδιοι στα δικά τους πορταλς για τα θέματα που συζητάμε περάστε απο το http://www.policenet.gr
Έχει πολύ πράγμα και ίσως εκει μέσα να βρούμε απαντήσεις στα νομικά θέματα, ποιος ξέρει...
-
Τελικά αυτό το site έχει γέλιο. Πχ τυχαία άνοιξα το λινκ με τίτλο ' Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να σκοτώσει....' στο οποίο μιλάει μεταξύ άλλων για το πόσο επικίνδυνο είναι να μιλάς στο κινητό με ελέυθερα χέρια! Παραθέτω ένα απόσπασμα:
Η χρήση κινητού τηλεφώνου με ελεύθερα χέρια κατά την οδήγηση αυξάνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, **προκαλεί αύξηση του θυμού **κατά την οδήγηση, αυξάνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, μειώνει την προσοχή του οδηγού στο δρόμο
Σε λίγο θα μας πουν ότι απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου με ελέυθερα χέρια διότι αυξάνεται η μέση θερμοκρασία του πλανήτη και οδηγεί στο φαινόμενο θερμοκηπίου, μεγαλώνει η τρύπα του όζοντος, διαταράσεται η ισόρροπία του οικοσυστήματος των εντόμων γύρω του οχήματος (τα οποία λόγω της διαταραχής πέφτουν στο παρπρίζ και σκοτώνονται) και τέλος μειώνει την εντροπία του σύμπαντος και στρεβλώνει το χωρο-χρόνο!
-
Αν και εχουμε ξεφυγει λιγο θα ηθελα να ρωτησω αν στο σημαιο που με εγραψαν (ακριβως μετα την εισοδο για Κιατο) εχει προειδοποιητικη πινακιδα για ρανταρ
-
Το προβλημα με το κινητο δεν ειναι το οτι απασχολεις τα χερια σου αλλα το οτι μειωνεται η προσοχη σου ΕΠΕΙΔΗ μιλας στο κινητο. Για αυτο τα hands free δεν λυνουν το προβλημα. Οι περισσοτεροι δεν μπορουν να μιλανε στο κινητο ΚΑΙ να προσεχουν οσο πρεπει τι γινεται στον δρομο.
ΥΓ Ασχετα αν μερικοι μπορουν να κανουν drift στο βρεγμενο με ενα χερι στο τιμονι και ενα στο τηλ.
-
Ο χρήστης pk1 έγραψε:
Οπότε φίλε pk1 τσέκαρε αν όντως υπάρχει τέτοια εκεί που σε γράψανε -σήμερα πέρασα, αν το'ξερα θα κοίταγα εγώ - γιατί αν όχι, μάλλον τη γλιτώνεις...Δε νομίζω πως υπάρχει πινακίδα σε εκείνο το σημείο ή έστω κάπου κοντά, γιατί απο όσο έχω προσέξει πινακίδες υπάρχουν μόνο σε περιοχές με ευθείες όπως π.χ. έξω απο το Ρέθυμνο και σε άλλα τέτοια μέρη.
Κ εγώ από ότι θυμάμαι δεν υπάρχει πινακίδα αλλά σε σχετική συζήτηση με φίλους πριν κάτι μέρες επέμεναν πως υπάρχει επίσης επιμένανε πως αν πρόσεχα θα έβλεπα τέτοιες πινακίδες κοντά στις εισόδους όπου επιμένανε πως ισχύουν για όλη την εθνική.?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το προβλημα με το κινητο δεν ειναι το οτι απασχολεις τα χερια σου αλλα το οτι μειωνεται η προσοχη σου ΕΠΕΙΔΗ μιλας στο κινητο. Για αυτο τα hands free δεν λυνουν το προβλημα. Οι περισσοτεροι δεν μπορουν να μιλανε στο κινητο ΚΑΙ να προσεχουν οσο πρεπει τι γινεται στον δρομο.ΥΓ Ασχετα αν μερικοι μπορουν να κανουν drift στο βρεγμενο με ενα χερι στο τιμονι και ενα στο τηλ.
Σωστά κ συμφωνώ. Αλλά αν έχεις handsfree και μιλάς, δεν είναι το ίδιο με το να έχεις συνεπιβάτες κ να μιλάς μαζί τους;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αν και εχουμε ξεφυγει λιγο θα ηθελα να ρωτησω αν στο σημαιο που με εγραψαν (ακριβως μετα την εισοδο για Κιατο) εχει προειδοποιητικη πινακιδα για ρανταρΚλασσικό σημείο μοτεροκτόνε...που την στήνουν.Πρώτη φορά πέρναγες από εκεί?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σωστά κ συμφωνώ. Αλλά αν έχεις handsfree και μιλάς, δεν είναι το ίδιο με το να έχεις συνεπιβάτες κ να μιλάς μαζί τους;Το ιδιο σκεφτομουν κ γω οταν ειχε ειπωθει απο την τροχαια οτι θα απαγορευθει εντελως η χρηση κινητων απο τους οδηγους. Τι να εχει γινει τελικα με αυτη την αποφαση αραγε;
-
...ξεχάστηκε όπως κάθε νέο μέτρο άλλωστε!
-
Οχι αλλα μου την ειχα σπασει μια παρεα 5 μηχανοβιων που ηταν ολη την ωρα γυρω μου και δεν το προσεξα τοτε ουτε θυμαμαι που ακριβως εχει αφου εχει σε πολλα σημεια!
-
Δεν ξεχαστηκε καθολου. Η απαγορευση ειναι για χρηση κινητου τηλεφωνου, με η χωρις hands free. Εχουν γραψει κοσμο επειδη τον ειδαν με το ακουστικο του hands free στο αυτι, χωρις να μιλανε εκεινη την στιγμη.
Και οχι δεν ειναι ιδιο με το να μιλας με συνεπιβατη. Ο συνεπιβατης αμα δει κατι στον δρομο που χρειαζεται την προσοχη του οδηγου θα το βουλωσει προσωρινα (αμα εχει λιγο μυαλο) μεχρι ο οδηγος να 'αντιμετωπισει' το προβλημα. Ο δε οδηγος αμα βρεθει αντιμετωπος με καποια κατασταση στον δρομο θα σταματησει να μιλαει στον συνοδηγο μεχρι να 'αντιμετωπισει' την κατασταση.
Οταν μιλας στο κινητο, ο συνομιλητης σου δεν ξερει τι συμβαινει στον δρομο, τι αντιμετωπιζεις μπροστα σου, περιμενει απαντηση εδω και τωρα, σου φωναζει αμα δεν μιλησεις κλπ κλπ. Επισης ειναι και ψυχολογικο. Απ'οτι μου εχουν πει φιλοι οταν μιλανε στο τηλεφωνο εχουν την προσοχη τους σε αυτο γιατι η συνομιλια προερχεται απο εκει, ενω με τον συνοδηγο εχουν την προσοχη τους στον δρομο.Τελος, σιγουρα υπαρχει και κοσμος που μιλωντας στον συνεπιβατη χανει καθε επαφη με τους εξω (ειδικα γυναικες). Αυτο ομως δεν μπορει να ελεγχει απο κανεναν, ενω το τηλεφωνο που ειναι ΑΛΛΟ ενα κατι που σου αποσπαει την προσοχη μπορει να αστυνομευτει.
-
Δηλ απαγορεύεται το κινητό μέσα στο αυτοκίνητο και με hfree?
Δεν νομίζω! -
Ειναι too much αλλα αντε πες το στον τροχαιο που θα σε σταματησει για το σχετικο παραπτωμα.. Επισης αν θυμαμαι καλα ελεγαν κ για απαγορευση του καπνισματος απο τους οδηγους λογω αποσπασης της προσοχης τους απο την οδηγηση. Αλλα αν ισχυει για καποιον κατι τετοιο πρεπει να ειναι τοσο διανοητικα παραπληγικος που δεν θα επρεπε να εχει καν διπλωμα!
Περί Κλήσεων....