Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps
    • 1
    • 2
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 21
    • 22
    • 8 / 22
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    63
    428
    2450
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      neos last edited by

Να ξεκαθαρίσω , για να μη θεωρηθεί ότι μιλάμε για άτρωτο κινητήρα και με περάσουν για εγκάθετο , ότι σε γενικές γραμμές και από εμπειρίες δικές μου και γνωστών μου εδώ και 2.5 χρόνια ο κινητήρας δεν βγάζει προβλήματα. Σε forums πχ στο vwclub έχω διαβάσει άτομα να έχουν πρόβλημα όπως συμβαίνει σε όλα τα αντίστοιχα club οποιουδήποτε μοντέλου. Αστοχίες παντού υπάρχουν. Αλλά εκ φύσεως προβλήματα με την έννοια του 'αναξιόπιστου μοτέρ' δεν υφίστανται.
      Αυτά.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        alex7 last edited by

thanks gia tis plirofories...:-)!yparxei kati idiaitero k monadiko sto sigkekrimeno autokinito se sxesi me ton antagwnismo k se sxesi me to golf v?episis tha itan kali i epilogi tis epektasis tis eggiisis p prosferei i vw?

• N
          neos last edited by

Κοίταξε, θεωρώ ότι αν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα θα εμφανιστεί στα 2 πρώτα χρόνια που έχει έτσι κι αλλιώς εγγύηση και θα επισκευαστεί δωρεάν. Από τα 2 χρόνια και πάνω είναι πιστεύω θέμα χρήσης το τι ζημιές θα βγουν (αν πχ ξεκινάς κάθε μέρα με τη μηχανή κρύα και το σκίζεις ή το σβήνεις ενώ μόλις έφτασες σπίτι γκαζωμένος και ακόμα είναι φουλ ζεστό, ή αν αλλάζεις ταχύτητες σαν κανίβαλλος/πατάς άγαρμπα συμπλέκτη κλπ).
          Η επέκταση αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 400 ευρώ, που σημαίνει ότι για να 'βγάλεις' τα λεφτά της θα πρέπει να σου κάτσει κάτι πολύ χοντρό ανάμεσα στα 2 με 4 χρόνια για τα οποία ισχύει αυτή.
          Είναι στη δική σου κρίση αυτό, εγώ προσωπικά δεν την πήρα και είμαι officially εκτός εγγύησης 2 μήνες τώρα. Αλλά το αμάξι δεν εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα ποτέ και δεν μου έδωσε σημάδια ότι θα τη χρειαστεί. Ειδικά όταν οι συχνοτερα εμφανιζόμενες βλάβες είναι αυτές που έγραψα πάνω και έχουν πολύ μικρό κόστος. Είδωμεν βέβαια. Κάνε ό,τι κρίνεις καλύτερο εσύ

• R
            rafi last edited by

ρε παιδια ο κολλητός μου το εχει χρυσοπληρώσει το tsi 140

ελπιζω μονο να φταιει οτι το πρώτο σερβις δεν το εκανε σε εξουσιοδοτημένο, αλλά και πάλι αν ειναι ειδικευμένο στα vw γιατι να μην γινει σωστό σέρβις...

φοβάμαι για το tce μου.. βοήθεια

• N
              neos last edited by

Το πρώτο σέρβις είναι γελοιωδώς απλό, αλλαγή λαδιού και φίλτρου είναι, δεν μπορεί να οφείλεται στο συνεργείο. Ξέρεις τι προβλήματα του βγάζει;

• R
                rafi last edited by

του εκανε μεγαλη πτωση απόδωσης γυρο στα 25.000 χλμ και υποτίθεται οτι του το επαναπρογραμματίσανε και ολα οκ και στα 65.000 του καηκε η τουρμπίνα, ενω στα 70.000 αλλαξε και βαλβίδα τουρμπίνας, η καπως ετσι

• N
                  neos last edited by

Η βαλβίδα τουρμπίνας είναι η Ν75 και δεν έχει κανένα σοβαρό κόστος. Παίζει για να αντιμετωπίσουν την πτώση απόδοσης που είχε, και την έλυσαν με 'επαναπρογραμματισμό' γτ δεν θα έβρισκαν τι άλλο να κάνουν, να αφαίρεσαν δικλείδες ασφαλείας στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να καεί το τούρμπο Δν ξέρω. Πακέτο πάντως.

• A
                    alex7 last edited by

paidia ola auta aforoun to golf v etsi?akousa oti sto golf vi exoun kanei kapoies tropopoiiseis stn mixani gia na apofeuxthoun tetoiou eidous provlimata....dn eimai vevaia sigouros an aforoun ta provlimata p anaferate..!gi auto exw k to themataki me tn aksiopistia p anefera parapanw...!giati polla akougontai k einai mlkia...!meta mas lene gia ta italika....!

• K
                      kavoyras last edited by

@Alex7
                      πάντως διαβάζοντας τα forum καλό είναι να έχεις υπόψη σου ότι ακούγονται συνήθως μόνο τα αρνητικά και όσα αμάξια έχουν πρόβλημα.Αν του άλλου το αμάξι είναι 'τζι-τζι' και δεν κάνει κιχ για 5-6 χρόνια και το πουλήσει μετά, τι να βγει να πει?
                      Ενώ ο άλλος που έχει πρόβλημα θα βγει να βρίσει, να ρωτήσει, να εκφράσει τον εκνευρισμό του.
                      Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.

Από τα 1000 αμάξια που θα βγουν στην παραγωγή και θα πουληθούν στην Ελλάδα, τα 4 θα βγάλουν χαζοπροβλήματα (που λύνονται μέσα σε 20 λεπτά) και δεν ξαναεμφανίζονται, 1-2 θα μ@μηθούν να βγάζουν προβλήματα και τα υπόλοιπα ~995 θα είναι άψογα.
                      Ε...εσύ αυτούς τους 5-6 ανθρώπους θα διαβάσεις στα forum και θα μεταφέρεται η φήμη από άνθρωπο σε άνθρωπο που 'διάβασε', 'άκουσε', 'του είπαν' κτλ-κτλ.

Γιατί δεν το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο και στα πχ Toyota?Γιατί:

1. ή οι ιδιοκτήτες τους ντρέπονται που τους έβγαλε πρόβλημα
                      2. ή δεν ντρέπονται αλλά φοβούνται την γενική κατακραυγή του κόσμου
                        3)θεωρούν ότι είναι ατυχές συμβάν και δεν δίνουν προέκταση στο θέμα.
                        (βέβαια παίζει ρόλο και λίγο το aftersales σε όλο αυτό )

Ξέρω toyota avensis με αυτόματο σασμάν που του έβγαλε σοβαρό πρόβλημα στο σασμάν και που δεν μπόρεσε να βρεθεί ποτέ τι φταίει (ανεβοκατέβαζε ταχύτητες όποτε του κάπνιζε, έβαζε νεκρά ενώ πήγαινες με 100km/h και έσβηνε και άλλα κουλά ) ακόμα και μετά από 6 μήνες στο συνεργείο (και παρόλες τις συνεννοήσεις με την μαμά εταιρία).
                      Ε...στο τέλος του αλλάξανε κιβώτιο (του βάλανε ένα καινούριο) και έληξε το θέμα και το αμάξι δεν ξαναέβγαλε πρόβλημα.
                      Το διάβασες εσύ αυτό πουθενά?Το ανέφερε κανένας?
                      Αν ήταν κανένα TSI που έσπασε το turbo μετά από λίγα km μετά την αγορά, τώρα όλοι θα μιλούσαν γι'αυτό.
                      Όλο για μπαμ και μπουμ θα λέγανε όλοι!

Επιπλέον:Ξέρω 4 άτομα (πλέον) με Golf GT (δηλαδή Golf V με τα 170 άλογα που είναι και καλά πιεσμένο τρελά και οριακά βγάζει τη δύναμη και άλλες αρλούμπες) και κανείς τους δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με το αμάξι (και οι 2 μάλιστα το έχουν φτιαγμένο στα 210PS ).Τυχαίο ή όχι δεν το γνωρίζω.

• V
                        vellerefontis last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

στα επομενα παντως υποτιθεται οτι δεν προλαβαινει καν να γινει ολοκληρη περιστροφη του τροχου που ολισθαινει για να αρχισει η μεταφορα και μου φαινεται αρκετα πραγματικο

παντως αυτος στο βιντεο δεν αποκλειεται να εχει το διακοπτη/προγραμματακι (δε θυμαμαι ακριβως ) που εχει βγει για τα haldex και μπορει να το κλειωνει μονιμα 50/50 ή οσο θες εσυ (πανω απο 50 νομιζω οτι δεν παει στο 1ο haldex)
                        στα s3 πρωτης γενιας ειχαν βαλει αρκετοι για να ειναι μονιμα 4κουνητοι, αλλα δεν ξερω ποσο την ακουει το πισω διαφορικο που ειναι μια πορδη σε σχεση με το εμπρος ή ποσο ευκολο ειναι να οδηγεις ενα αυτοκινητο που ειναι συνεχως 50/50

Πιθανόν να είναι έτσι όπως το λες.
                        Πάντως ένα αυτοκίνητο που είναι κλειδωμένο συνεχώς στο 50-50 'δεν στρίβει'... Βρες ένα τζιπ και κλείδωσε το κεντρικό διαφορικό ή το κιβώτιο μεταφοράς (ανάλογα τι έχει). Η υποστροφή είναι παρούσα από τα 5χλμ./ώρα. Το έχω δοκιμάσει σε cherokee 3,7 που έχει part (κλειδωμένη στο 50-50) και full time (μεταβαλλόμενη) 4κίνηση. Πραγματικά όταν κλείδωνες το κεντρικό διαφορικό έστριβε μεν αλλά με ασύγκριτα μεγαλύτερο κύκλο στροφής και κραδασμούς από το κούρντισμα της μετάδοσης. Και όλα αυτά στο χώμα... Ένα haldex κλειδωμένο δε νομίζω να δώσει κραδασμούς αλλά σίγουρα δυσκολεύει το στρίψιμο.

Από αυτό εξαιρούνται τα σύγχρονα SUV που στην ουσία το κουμπάκι lock που έχουν δίνει απλά μία προφόρτιση στο σύστημα ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση εμπλοκής της 4κίνησης και όχι κλείδωμα στο 50-50 (στα περισσότερα τουλάχιστον).

στρίβει γιατί δεν είναι γρανάζια αλλά δίσκοι μέσα σε υγρό οπότε δεν σκορτσάρει...

• A
                          alex7 last edited by

katalavainw ti ennoeis k simfwnw apolyta..!gi auto k ithela na rwtisw katoxous twn sigkekrimenwn montelwn..eite tou gt eite tou vi 160ps...gia na dw an ontws isxuei tpt apo osa lene...!kalitera na sou vgei to mati para to onoma lene k apo oti fainetai exoun apolyto dikio...!i honda na vgazei alfa romeo dn prokeite na tn empisteutei kanenas..:-)!!exei ginei mithos pleon!apla epeidi exw akousei arketa arnitika gia vw...akomi k gia perierges katastaseis oson afora ta service klp klp...!dn exw epivevaiwsei proswpika kati vevaia....opote...!eixa diavasei oti to vi 160ps se dynamometrisi vgazei 182ps....!k to 122ps vgazei 140ps..!isxuei kati tetoio?k akomi ti perithwria gia peraiterw veltiwsi tou autokinitou yparxoun kathws 1400cc me tourbo k compressor mporei na thewrithei arketa piesmeno to moter...!

• Q
                            qsisvts last edited by

αυτο το μοτερ μπορει να φτασει τα 210+ αλογα αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ πιεσμενο.

οσο για τις ιπποδυναμεις των tsi , νταξει ειναι καλυτερες απο τον ανταγωνισμο αλλα μερικες φορες πεφτει υπερβολη..

απλα αυτο που πολυ συχνα γινεται ειναι οτι η vw ανακοινωνει αλογα στον τροχο ενω οι αλλοι στο στροφαλο.δεν ειναι ιδια τα 120 αλογα του vag με αυτα των υπολοιπων εταιρειων.
                            δεν ξερω αν για αυτο φταιει η φορολογια της γερμανιας οπου φορολογουν με τους ιππους

επισης να ξερουμε πως οταν συγκρινουμε τουρμπατα και ατμοσφαιρικα αλογα , τα ατμοσφαιρικα τρωνε συνηθως ξυλο ειδικα αν προερχοται απο παρομοια ή ιδια κυβικα

ενα 1600αρι με 120 δεν μπορει σε καμια περιπτωση να συγκριθει με 1400αρι με 120 , πρεπει να μιλαμε τουλαχιστον για 2λιτρο και αυτο πολλες φορες συμβαινει οχι γιατι τα ατμοσφαιρικα δεν βγαζουν τα αλογα που λενε , αλλα γιατι τα βγαζουν μονο για μια στιγμη ενω τα τουρμπο με τη ροπη 'τραπεζι' που εχουν η οποια διατηρει μεγιστη τιμη για πολλες στροφες συνηθως στην ουσια σε κανει για περισσοτερες στροφες να εχεις περισσοτερη ιπποδυναμη
                            (επισης η ροπη του τουρμπο ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο την ατμοσφαιρα)

• M
                              meco last edited by

Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:

Πιθανόν να είναι έτσι όπως το λες.
                              Πάντως ένα αυτοκίνητο που είναι κλειδωμένο συνεχώς στο 50-50 'δεν στρίβει'... Βρες ένα τζιπ και κλείδωσε το κεντρικό διαφορικό ή το κιβώτιο μεταφοράς (ανάλογα τι έχει). Η υποστροφή είναι παρούσα από τα 5χλμ./ώρα. Το έχω δοκιμάσει σε cherokee 3,7 που έχει part (κλειδωμένη στο 50-50) και full time (μεταβαλλόμενη) 4κίνηση. Πραγματικά όταν κλείδωνες το κεντρικό διαφορικό έστριβε μεν αλλά με ασύγκριτα μεγαλύτερο κύκλο στροφής και κραδασμούς από το κούρντισμα της μετάδοσης. Και όλα αυτά στο χώμα... Ένα haldex κλειδωμένο δε νομίζω να δώσει κραδασμούς αλλά σίγουρα δυσκολεύει το στρίψιμο.
                              Από αυτό εξαιρούνται τα σύγχρονα SUV που στην ουσία το κουμπάκι lock που έχουν δίνει απλά μία προφόρτιση στο σύστημα ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση εμπλοκής της 4κίνησης και όχι κλείδωμα στο 50-50 (στα περισσότερα τουλάχιστον).

στρίβει γιατί δεν είναι γρανάζια αλλά δίσκοι μέσα σε υγρό οπότε δεν σκορτσάρει...

Σωστός, το επισήμανα άλλωστε. Πάντως δεν θα στρίψει τόσο καλά σε σχέση με την περίπτωση που ο συμπλέκτης δουλεύει κανονικά.

• Q
                                qsisvts last edited by

παντως θα αναφερω ξανα το επισοδιο του fifth gear οπου ειχαν ενα sti καινουριο και δοκιμαζαν πώς μπαινει σε συγκεκριμενη στροφη με διαφορετικες ρυθμισεις στο διαφορικο.

με τη περισσοτερη ροπη εμπρος μπαινει οπως μπαινει και το δικο μου , με τη περισσοτερη ροπη πισω ανοιγει ουρα σαν πισωκουνα και με 50/50 κλειδωμενο εφερε σβουρα

• V

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
                                  πεφερε σβουρα

• E
                                    evgenios last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
                                    @Alex7
                                    πάντως διαβάζοντας τα forum καλό είναι να έχεις υπόψη σου ότι ακούγονται συνήθως μόνο τα αρνητικά και όσα αμάξια έχουν πρόβλημα.Αν του άλλου το αμάξι είναι 'τζι-τζι' και δεν κάνει κιχ για 5-6 χρόνια και το πουλήσει μετά, τι να βγει να πει?
                                    Ενώ ο άλλος που έχει πρόβλημα θα βγει να βρίσει, να ρωτήσει, να εκφράσει τον εκνευρισμό του.
                                    Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.

Από τα 1000 αμάξια που θα βγουν στην παραγωγή και θα πουληθούν στην Ελλάδα, τα 4 θα βγάλουν χαζοπροβλήματα (που λύνονται μέσα σε 20 λεπτά) και δεν ξαναεμφανίζονται, 1-2 θα μ@μηθούν να βγάζουν προβλήματα και τα υπόλοιπα ~995 θα είναι άψογα.
                                    Ε...εσύ αυτούς τους 5-6 ανθρώπους θα διαβάσεις στα forum και θα μεταφέρεται η φήμη από άνθρωπο σε άνθρωπο που 'διάβασε', 'άκουσε', 'του είπαν' κτλ-κτλ.

Γιατί δεν το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο και στα πχ Toyota?Γιατί:

1. ή οι ιδιοκτήτες τους ντρέπονται που τους έβγαλε πρόβλημα
                                    2. ή δεν ντρέπονται αλλά φοβούνται την γενική κατακραυγή του κόσμου
                                      3)θεωρούν ότι είναι ατυχές συμβάν και δεν δίνουν προέκταση στο θέμα.
                                      (βέβαια παίζει ρόλο και λίγο το aftersales σε όλο αυτό )

Ξέρω toyota avensis με αυτόματο σασμάν που του έβγαλε σοβαρό πρόβλημα στο σασμάν και που δεν μπόρεσε να βρεθεί ποτέ τι φταίει (ανεβοκατέβαζε ταχύτητες όποτε του κάπνιζε, έβαζε νεκρά ενώ πήγαινες με 100km/h και έσβηνε και άλλα κουλά ) ακόμα και μετά από 6 μήνες στο συνεργείο (και παρόλες τις συνεννοήσεις με την μαμά εταιρία).
                                    Ε...στο τέλος του αλλάξανε κιβώτιο (του βάλανε ένα καινούριο) και έληξε το θέμα και το αμάξι δεν ξαναέβγαλε πρόβλημα.
                                    Το διάβασες εσύ αυτό πουθενά?Το ανέφερε κανένας?
                                    Αν ήταν κανένα TSI που έσπασε το turbo μετά από λίγα km μετά την αγορά, τώρα όλοι θα μιλούσαν γι'αυτό.
                                    Όλο για μπαμ και μπουμ θα λέγανε όλοι!

Επιπλέον:Ξέρω 4 άτομα (πλέον) με Golf GT (δηλαδή Golf V με τα 170 άλογα που είναι και καλά πιεσμένο τρελά και οριακά βγάζει τη δύναμη και άλλες αρλούμπες) και κανείς τους δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με το αμάξι (και οι 2 μάλιστα το έχουν φτιαγμένο στα 210PS ).Τυχαίο ή όχι δεν το γνωρίζω.

Συμφωνω 1000%

• N
                                      neos last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

απλα αυτο που πολυ συχνα γινεται ειναι οτι η vw ανακοινωνει αλογα στον τροχο ενω οι αλλοι στο στροφαλο.δεν ειναι ιδια τα 120 αλογα του vag με αυτα των υπολοιπων εταιρειων.
                                      δεν ξερω αν για αυτο φταιει η φορολογια της γερμανιας οπου φορολογουν με τους ιππους

Εμένα αυτό μου φαίνεται τρελό ψέμα. Επειδή το γράφουν και τα περισσότερα περιοδικά δεν σημαίνει ότι ισχύει
                                      Τα περιοδικά λέγανε ότι το TSI 140 βγάζει 155+ άλογα (157 γράφανε οι περισσότεροι). Που είναι ρε παιδιά αυτά τα άλογα; Δλδ εγώ που οδήγησα το 150άρι Bravo πως γίνεται να μου φάνηκε πιο γρήγορο; Γιατί αν το δικό μου βγάζει 157 ίππους τότε το Bravo θα πρέπει να βγάζει 165+ σύμφωνα με τη διαφορά που κατάλαβα, και η καραμέλα των κρυφών αλόγων θα πρέπει να ισχύει και για τους Ιταλούς.
                                      Όσο για το 122 που βγάζει σχεδόν 140 άλογα, τότε γιατί είναι πιο αργό από το δικό μου στον δρόμο; Μήπως επειδή το δικό μου είναι 140+17 που κρύβονται μόλις το στήσεις δίπλα σε Bravo;
                                      Μας έχουν πήξει στις αερολογίες και επειδή μας συμφέρει τις πιστεύουμε Έτσι και γνωστός μου με 1.8TSI έλεγε '160 άλογα ονομαστικά, αλλά 180+ έχω στην πραγματικότητα!' μέχρι που ήπιε τσάι από Golf GT 170 στα πολλά χλμ και η δικαιολογία του 'ε 170 ανακοινώνουν, 190+ είναι το GT!'

• E
                                        evgenios last edited by

Βασικα πιστευω οτι ειναι θεμα τουρμπο καθαρα.Τα πιο πολλα τουρμπατα βγαζουν παραπανω αλογα απο οτι λενε.
                                        Και το δικο μου 120 λεει και 117.5 εβγαλε στους τροχους.

Μηπως ομως φταει και η βενζινη που τα μετρανε?
                                        Γιατι στα τουρμπο εχει διαφορα αν θα βαλεις 95αρα ή 100σταρα

• F
                                          fenderiarhs last edited by

Στη θεση σου θα περιμενα καθως συντομα το g6 θα φορεσει εναν απο τους καλυτερους κατ' εμε κινητηρες του γκρουπ και εαν βεβαια εισαχθει απο την εδω αντιπροσωπεια (στην Ελβετια ηδη παντως πωλειταΙ με τον 1,8). Συμφωνα μαλιστα με τελευταιες πληροφοριες (και αυτο θα απογοητευσει αρκετους κατοχους) προκειται να καταργηθει ο 1,4 tsi 160cv (τη θεση του θα παρει ο 1,8 ιδιας αποδοσης αλλα χωρις compressor) και θα προστεθει στην γκαμα ο νεος 1,2 tsi.

http://www.lagonegroweb.com/motori-f43/ ... t12237.htm

http://es.autoblog.com/2009/08/27/el-vw ... r-1-8-tsi/

• V

Ο χρήστης Neos έγραψε:

Εμένα αυτό μου φαίνεται τρελό ψέμα. Επειδή το γράφουν και τα περισσότερα περιοδικά δεν σημαίνει ότι ισχύει
                                            Τα περιοδικά λέγανε ότι το TSI 140 βγάζει 155+ άλογα (157 γράφανε οι περισσότεροι). Που είναι ρε παιδιά αυτά τα άλογα; Δλδ εγώ που οδήγησα το 150άρι Bravo πως γίνεται να μου φάνηκε πιο γρήγορο; Γιατί αν το δικό μου βγάζει 157 ίππους τότε το Bravo θα πρέπει να βγάζει 165+ σύμφωνα με τη διαφορά που κατάλαβα, και η καραμέλα των κρυφών αλόγων θα πρέπει να ισχύει και για τους Ιταλούς.
                                            Όσο για το 122 που βγάζει σχεδόν 140 άλογα, τότε γιατί είναι πιο αργό από το δικό μου στον δρόμο; Μήπως επειδή το δικό μου είναι 140+17 που κρύβονται μόλις το στήσεις δίπλα σε Bravo;
                                            Μας έχουν πήξει στις αερολογίες και επειδή μας συμφέρει τις πιστεύουμε Έτσι και γνωστός μου με 1.8TSI έλεγε '160 άλογα ονομαστικά, αλλά 180+ έχω στην πραγματικότητα!' μέχρι που ήπιε τσάι από Golf GT 170 στα πολλά χλμ και η δικαιολογία του 'ε 170 ανακοινώνουν, 190+ είναι το GT!'

ξέρεις φίλε τι ζόρι τραβάνε οι κατασκευαστές για να επισημοποιήσουν την απόδοση ενός νέου κινητήρα στις κατά τόπους δημόσιες αρχές, είτε Ιταλία είτε Γερμανία είτε Γαλλία!? Πως έτσι εύκολα συζητάτε για παραπάνω κρυμμένα άλογα? ναι, δε λέω, μπορεί κάποιος κινητήρας που έχει τυποποιηθεί για 100hp να βγάζει και 103-105 αλογάκια έτσι ώστε να μπορεί να πετύχει την απόδοση που ισχυρίζεται κάθε φορά, σε κάθε production batch κινητήρων αλλά τόσο μεγάλη διαφορά όσο 122hp >> 140hp

Ήμαρτον! όχι άλλο κάρβουνο!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 21