-
Οι επίσημες ανακοινώσεις αφορούν πάντα στρόφαλο! Οτιδήποτε άλλον είναι απλά παρακλησεις. Τώρα για το ότι το VAG συνήθως βγάζει στροφαλο παραπάνω από όσα ανακοινώνωει ίσως είναι για φορολογικούς σκοπούς αλλά δεν είναι αυτή η νόρμα.
-
ξέχασα να πω ότι μπορεί με κάποια αναβάθμιση του λογισμικού της ECU να παρατηρήθηκε κάποια μείωση στην σπιρτάδα αλλά αυτό θα οφειλόταν κυρίως γιατί ο εγκέφαλος θα πρέπει να ξανακάνει adaption στο στυλ του οδηγού, στην βενζίνη (όσο αναφορά την ποιότητα) που έχει μέσα στο ρεζερβουάρ κτλ...
οπότε απλώς όταν επανήλθε το αμάξι στα προηγούμενα επίπεδα, επειδή έγινε σταδιακά, ο οδηγός δεν το αντιλήφθηκε και μένει με την αρχική εντύπωση (η οποία καταλαβαίνει κανείς ότι είναι και εσφαλμένη). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μία λεπτομέρεια μόνο...
ο μηχανικός υπερσυμπιεστής (κομπρέσσορας /compressor) δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο 'ψηλά',όπου βγαίνουν και τα συνολικά/μέγιστα άλογα του 1.4TSI.Ο κομπρέσσορας απεμπλέκεται περίπου στις 4000rpm.Νομιζω οτι απεμπλεκεται και λιγο πιο κατω.Αναλογως και το mapping του μοντελου βεβαια(GT,160ρι,140ρι)
Οι επίσημες ανακοινώσεις **αφορούν πάντα στρόφαλο! ** Οτιδήποτε άλλον είναι απλά παρακλησεις. Τώρα για το ότι το VAG συνήθως βγάζει στροφαλο παραπάνω από όσα ανακοινώνωει ίσως είναι για φορολογικούς σκοπούς αλλά δεν είναι αυτή η νόρμα.
ο 1.9 της 159 π.χ ποσο βγαζει στροφαλο?
-
Ο κομπρέσσορας φτάνει το μέγιστο όριο περιστροφής του στις 3000, στη συνέχεια συμπληρώνεται απ την τουρμπίνα και απεμπλέκεται ολοκληρωτικά κάπου στις 3500 στροφές όπου αυτή πλέον σπουλάρει αρκετά ώστε να υπερπληρώνει μόνη της τον θάλαμο καύσης
Σε κανένα μοτέρ δεν ξεπερνάει τις ~3500 στροφές γιατί το όριο λειτουργίας του είναι 20.000 στροφές και η σχέση μετάδοσής του είναι κοντά στο 1:6
-
yep!
The compressor has map control up to an operating speed of about 3,500 rpm. *
http://www.volkswagen.com.au/vwcms/mast ... ation.html
-
δε θυμόμουν ακριβώς σε ποιές στροφές απεμπλέκεται πλήρως ο κομπρέσσορας...γι'αυτό και έγραψα το 'περίπου'.
μ@λ@κί@ πάντως που καταργήσανε τo Golf GT ως έκδοση (που είχε τα πάντα από GTi -φρένα,ανάρτηση, ακρόμπαρα κτλ- απλώς είχε το 1.4ΤSI αντί τον 2.0ΤFSI)...
Συν το ότι με τα 170 (τότε) άλογα σε συνδιασμό με τα 1,400 κυβικά (τα οποία κάνουν οικονομία καυσίμου μέσα στην πόλη που τα επιπλέον κυβικά καίνε 'τσάμπα' παραπάνω βενζίνη), θα ήταν ίσως η ιδανικότερη επιλογή. -
δεν νομιζω να ανεφερα καπου οτι ο μηχανικος υπερσυμπιεστης λειτουργει περα απο τις 3.500στρ/λ..αυτο που ειπα ειναι οτι η εταιρια εκανε επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου,ωστε να μην προκληθουν προβληματα στον μηχανικο υπερσυμπιεστη.κ οι κατοχοι μετα απο τον επαναπρογραμματισμο παρατηρησαν οτι στις χαμηλες στροφες(οπου δηλαδη δουλευει ο μηχανικος υπερσυμπιεστης) ηταν λιγο πιο ραθυμο απο οτι πριν.
ξαναλεω οτι αυτα τα λενε κατοχοι γκολφ 5 τσι 170.κ εγω απλως τα μεταφερω.μπορειτε να επισκεφθειτε την αναλογη διαδυκτιακη κοινοτητα οπου μπορειτε να δειτε μονοι σας τα γραφομενα τους.
κ ζηταω συγνωμη για την εκτος θεματος απαντηση..εντος θεματος τωρα,μεταξυ των δυο θα επελεγα το 122 για οικονομια κ σπιρτοζικη αισθηση,κ το 160 αν οι διαδρομες μου ειναι περισσοτερο εκτος πολεως(καθοτι ελεω μηχανικου υπερσυμπιεστη καιει παραπανω) κ θελω λιγο παραπανω επιταχυνση.
-
συγνώμη αλλά σε αυτό:>
αν ρωτησεις καποιο κατοχο γκολφ 5,τσι 170,θα σου πει οτι σε εργοστασιακη κατασταση ειχε αποδοσεις περιπου στα 190 αλογα στον στροφαλο,εξου κ τα 170 τροχο.ομως, καποια στιγμη τους ηρθε ενημερωση απο την εταιρια να πανε για υποχρεωτικο επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου καθοτι με τις υπαρχουσες ρυθμισεις υπηρχε ενδεχομενο προβληματος στον μηχανικο υπερσυμπιεστη.κατοχοι μετα απο τον επαναπρογραμματισμο παρατηρησαν μια ελλειψη σπιρταδας(ιδιως χαμηλα) κ σε νεα δυναμομετρηση εβγαλαν 180 περιπου αλογα στον στροφαλο(160 τροχο).
τωρα αν σκεφτεις οτι τα γκολφ 6-σιροκκο ειναι συνεχιστες του γκολφ 5,αντιλαμβανεσαι γιατι τα ονομαζουν τσι 160.γιατι πλεον ειναι με τον νεο προγραμματισμο οποτε αποδιδουν 180 περιπου στροφαλο-160 τροχο.δεν υπονοείς ότι τους έκοψαν άλογα?
Εγώ σύνδεσα αυτό που είπες ότι είδαν ράθυμη λειτουργία χαμηλά με το ότι είδαν και λιγότερα άλογα στην (νέα) δυναμομέτρηση και κατάλαβα ότι μάλλον δεν ήξερες ότι ο κομπρέσσορας δεν 'δουλεύει' από κάποιες στροφές και πάνω...My fault...
Απλά ξαναλέω ότι αυτή η ραθυμία ήταν λόγω του ότι το οποιο adaption είχε κάνει ο εγκέφαλος όλα αυτά τα km, με το πέρασμα του νέου λογισμικού-ρυθμίσεων, χάθηκε και έπρεπε να ξαναγίνει από την αρχή.
Και για να λέμε και κάποια σωστά πράματα, κάτοχος με Golf GT (και πολύ φίλος) μετά την ενημέρωση του λογισμικού είδε και πιο στρωτή λειτουργία του κινητήρα, καταλάβαινε λιγότερο την εναλλαγή ανάμεσα στο κομπρέσσορα και στο turbo ενώ είχε και μία ελαφριά μείωση στην κατανάλωση, χωρίς να αντιληφθεί μείωση στην απόδοση ή στην απόκριση (πέραν των πρώτων ~500km που τα 'παράβλεψε' θεωρώντας ότι ο εγκέφαλος δεν είχε 'επανέλθει' στα δικά του δεδομένα οδήγησης).Οπότε κρίνοντας από αυτό, για μένα καλώς έγινε η ενημέρωση του εγκεφάλου.Απλά είχε το αρνητικό σύμπτωμα να χαθούν τα δεδομένα του adaption που στην τελική δεν είναι και τίποτα σημαντικό.
Μετρώντας το αμάξι με ειδικό όργανο μέτρησης του 0-100km/h, 0-400m και ρεπρίζ, το αμάξι συνέχιζε να είναι το ίδιο γρήγορο με πριν.Δεν παρατηρήθηκε καμία σοβαρή διαφορά στους χρόνους.ΟΙ μεγαλύτερες διαφορές στις μετρήσεις σε σχέση με πιο παλιά ήταν 0.3sec το οποίο μπορεί να οφειλόταν σε εξωτερικούς παράγοντας (περισσότερο ζέστη, το αμάξι πύρωσε μετά από συνεχείς μετρήσεις, λιγο χειρότερη βενζίνη, λίγο χειρότερη εκκίνηση κτλ-κτλ)Τα παραπάνω τα ανέφερα περισσότερο για να ξεδιαλυνθούν κάποιες εντυπώσεις και για να μην δημιουργούνται ψεύτικες εντυπώσεις από κακή ερμηνεία των πραγμάτων.πχ μειώσανε τα 170 σε 160 άλογα γιατί είχε πρόβλημα το μοτέρ και κάτι άλλα τέτοια που έχω διαβάσει κατά καιρούς σε διάφορα forum και καραφλιάζω που το πιο απλό αντιπαράδειγμα είναι ότι αν είχε όντως πρόβλημα, δε θα έβγαινε ο κινηρήρας αυτός ακόμα πιο πιεσμένος -δηλαδή180 άλογα- στο ibiza cupra
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου στην επιλογή του 122 ή του 160 αντίστοιχα: Αν η χρήση είναι κυρίως πόλη, τότε το 122 είναι υπερ-αρκετό.Αν η χρήση περιέχει πολλά km (και) εθνική, τότε θα 'χρειαστούν' τα παραπάνω άλογα.
-
να σου πω την αληθεια,οπως προειπα,ανεφερα απλως τα λεγομενα κατοχων γκολφ 5 170.ενας μαλιστα απο αυτους μου ειπε οτι μετα τον αναγκαστικο επαναπρογραμματισμο σε νεα δυναμομετρηση ειδε περιπου 10 αλογα λιγοτερα.κ η χρηση ηταν παντα η ιδια.τι θελω να πω με αυτο,οτι ο εγκεφαλος αργα η γρηγορα καποια στιγμη θα επαναπροσαρμστει στον τροπο χρησης του οδηγου.οποτε θα επιστρεψει στο mode που ηταν κ πριν τον επαναπρογραμματισμο.αυτο συνεβει.αλλα ο κινητηρας ειχε ακομα αυτη την ραθυμια στις χαμηλες στροφες.ενω προ προγραμματισμου,δεν ηταν ετσι.
οσο για το θεμα του 160 γκολφ-180 σεατ,απλως να πω οτι η τεχνολογια προχωραει κ εξελισσεται.αρα οποια ενδεχομενα(γιατι για ενδεχομενα προβληματα μιλησε η εταιρια,κ οχι υπαρκτα.για να προβλεψει εκανε προγραμματισμο) προβληματα υπηρχαν,πιθανως να εχουν λυθει.επισης τα γκολφ σιροκκο εχουν κ ανωτερες εκδοσεις απο το τσι 160 εν αντιθεσει με το σεατ που στο κουπρα 180 ειναι η κορυφη του.αν ειχαν τα γκολφ σιροκκο τον ιδιο κινητηρα(180),ισως κ να ''εκλεβε'' πωλησεις απο τον διλιτρο(200).για τον ιδιο λογο,ισως,δεν εβαλαν κ τον 1.8 160 που φερει το δικο σου..τουλαχιστον αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γιατι για ενδεχομενα προβληματα μιλησε η εταιρια,κ οχι υπαρκτα.για να προβλεψει εκανε προγραμματισμο)εγώ ήξερα ότι υπήρχε απότομη απεμπλοκή του κομπρέσσορα και η εμπλοκή του turbo με φόβο να υπάρξει πρόβλημα σε κάποια εξαρτήματα του κινητήρα.Με το νέο πρόγραμμα, το 'πρόβλημα' αυτό λύθηκε.
Για άλλα προβλήματα δεν έχω ακούσει όπως και πραγματικά έχουμε (και οι 2 μας) έμμεσα διαφορετικές εμπειρίες, αφού οι κάτοχοι των Golf GT έχουν βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα...επισης τα γκολφ σιροκκο εχουν κ ανωτερες εκδοσεις απο το τσι 160 εν αντιθεσει με το σεατ που στο κουπρα 180 ειναι η κορυφη του.αν ειχαν τα γκολφ σιροκκο τον ιδιο κινητηρα(180),ισως κ να ''εκλεβε'' πωλησεις απο τον διλιτρο(200).για τον ιδιο λογο,ισως,δεν εβαλαν κ τον 1.8 160 που φερει το δικο σου..τουλαχιστον αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη..
Το ότι είναι η κορυφαία έκδοση στο ibiza ενώ στo Golf όχι, δε νομίζω ότι αναιρεί αυτό που είπα για το αντιπαράδειγμα και όπως είπες κι εσύ...η τεχνολογία προχωράει οπότε προφανώς και δεν ήταν αυτή η αιτία που μείωσαν τα άλογα στο Golf.Απλώς είδαν ότι ήταν μ@λ@κί@ να έχουν τόσο κοντυνές (σε ιπποδύναμη) εκδόσεις στο Golf και προφανώς θα ήταν ασύμφωρο.
Σίγουρα (επίσης) ένας λόγος που δεν μπήκε στο Golf ο 180άρις 1.4ΤSI είναι γιατί (όπως προείπες κι εσύ) θα έκλεβε πωλήσεις από το 2.0lt (λογικό άλλωστε).
Δεν έβαλαν τον 1.8TFSI γιατί και καλά προωθούν το Golf ως ένα αμάξι που είναι οικονομικό ως προς την απαίτηση της βενζίνης, με μικρούς κινητήρες (από άποψη κυβικών) και αρκετή δύναμη (από άποψη επιτάχυνσης).
Επιπλέον... κανείς δε θα αγόραζε 1.8Τ (160PS) Golf*, όταν υπάρχει το Astra 1.6T (180PS) πχ...
Για μένα, πλέον στο Golf έχει γίνει καλύτερο μοίρασμα των κινητήρων/ιπποδυνάμεων και δεν υπάρχει αυτό το 'χάλι' όπως στο Golf 5 που κάθε 20 άλογα, άλλαζες και κατηγορία κινητήρα. , με αποτέλεσμα και ο αγοραστής να μην έχει ξεκάθαρες επιλογές μπροστά του.
Τέλοσπάντων.Προφανώς συμφωνούμε ότι κάποιες επιλογές έχουν γίνει λόγω marketing.*ενώ Α3 που το προωθούν ως πιο premium δεν χτυπάει άσχημα η σύγκριση με το Golf και το Astra.
ΥΓ:Μην πάρεις προσωπικά τις συνεχείς απαντήσεις μου στα posts σου. Εννοείται ότι δεν είμαι επιθετικός απέναντί σου.Ίσα-ίσα που κάνω φιλικό και δημιουργικό διάλογο και στην τελική δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
-
γιατι να το παρω προσωπικα?μα φυσικα δεν εχω προβλημα μαζι σου!συζητηση κανουμε!αυτο ελειπε!να μαλωνουν οι ανθρωποι καθε φορα που εχουν διαφορετικες αποψεις(ειπαμε,δεν ειμαστε κ συμπλεγματικοι σαν μερικους μερικους σε αλλα forums )!αν κ οπως βλεπω εντελει συμφωνουμε στις αποψεις μας!!σε αυτο που διαφωνουμε ειναι αυτα που μας ειπαν οι κατοχοι!
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γιατι να το παρω προσωπικα?μα φυσικα δεν εχω προβλημα μαζι σου!συζητηση κανουμε!αυτο ελειπε!να μαλωνουν οι ανθρωποι καθε φορα που εχουν διαφορετικες αποψειςμπροστά στο πληκτρολόγιο (σου), θεός ξέρει τι θα έχω ακούσει.
προφανώς και είναι βλακεία ο οποιοσδήποτε διαπληκτισμός ή να παρεξηγηθείς/ω γιατί δε συμφώνησε κάποιος με τα λεγόμενά σου/μου.σε αυτο που διαφωνουμε ειναι αυτα που μας ειπαν οι κατοχοι!
Πρέπει να πάρω ξανά test drive το αμάξι του φίλου μου αν και δεν ξέρω αν θα καταλάβω αυτή τη ραθυμία που σου είπαν ότι απέκτησε...
Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά ότι ήταν ελαφρώς (οριακά ίσως) πιο σπιρτόζικο στα 'χαμηλά' από το δικό μου αμάξι.
Αν έχει 'χάσει' όπως λένε, δε θα το καταλάβω λες?ΥΓ:εξωκύλαμε λίγο βέβαια από το θέμα του topic, αλλά χαλάλι πιστεύω.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν είσαι μέσα στην πόλη ....122+DSG.
Αν κάνεις και ταξιδάκια .... ας είναι 160 κι ας μην έχει DSG, αν δεν σου φτάνουν τα λ7Συμφωνω (σχεδον) απολυτως...Αν και εχει σχεδον εξαντληθει το θεμα στα βασικα του ερωτηματα, και αρκετοι με εχουν καλυψει.
Εφοσον ο φιλος themata ξεκαθαριζει οτι η αγορα προοριζεται κυριως για
χρηση σε ταξιδια-μεγαλες αποστασεις, το 160αρι υπερεχει σε δυναμη και κατα συνεπεια
ενεργητικη ασφαλεια.
Το 122αρι εχει καπως καλυτερα χαρακτηριστικα λειτουργιας ηδη απο πολυ χαμηλες στροφες, οπου ο αντιστοιχος twincharger 'χαζευει' λιγο, αλλα στις 5,000σ.α.λ ο 'μικρος'
'ξεφουσκωνει' ενω ο 160αρης εχει περισσοτερη δυναμη εκει και για 1,000σ.α.λ ακομα περιπου...
Το DSG ταιριαζει ιδανικα και στην μικρη εκδοση, αλλα ειναι θεμα γουστου-συνηθειων. Σιγουρα πιο ξεκουραστο, και αναδεικνυει ακομα καλυτερα και τους δυο κινητηρες λογω πυκνοτερης κλιμακωσης των 7 αντι 6 σχεσεων
του manual, αλλα και τις 3πρωτες ελαφρως κοντυτερες σχεσεις που εχει.
Περα απο καποια μεμονωμενα περιστατικα δυσλειτουργιων προερχομενα και απο
την μοναδα ηλεκτρονικου ελεγχου που εχουν παρατηρηθει, και εχουν προκαλεσει
την ακινητοποιηση κατοχων τους, ειναι ευχρηστα, οικονομικα σε καταναλωση
και περιοριζουν τους ρυπους, κατι που συντομα ισως αποβει καθοριστικο για την καθημερινη κινηση στον δακτυλιο.
Παραμενει ομως ενα ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβωτιο. Ισως με τα καλυτερα χαρακτηριστικα λειτουργιας και στο χειροκινητο mode στην κατηγορια (και οχι μονο), αλλα δεν δινει την δυνατοτητα του απολυτου ελεγχου πχ που κανει ενα χειροκινητο σε πιθανες σπορ αναζητησεις... -
Πάνω σε αυτό που λέει ο Γρηγόρης για τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των δύο TSI χαμηλά:
ο twincharger έχει καλύτερη απόκριση από τις 1000 μέχρι τις 2000 στροφές, στο οποίο εύρος ανεβάζει αβίαστα ακόμα και με 4η ταχύτητα. Ο 122 είναι πιο αδύναμος μέχρι τις 1800 όμως από εκεί μέχρι και τις 3500 είναι πιο καλός απ τον twincharged ο οποίος λόγω και της εναλλαγής από κομπρέσσορα σε τουρμπίνα έχει περισσότερο lag ενώ ο μικρός δουλεύει απολύτως, σχεδόν εντυπωσιακά, ομαλά. Από τις 3500 και πάνω όμως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη υπέρ του twincharger ο οποίος ξεμακραίνει αμέσως
Overall θα έλεγα ότι ο twincharger είναι πιο ολοκληρωμένο μοτέρ γιατί λόγω του κομπρέσσορα πολύ χαμηλά είναι σχεδόν αδύνατο να σου σβήσει και έστω κι αν έχει λίγο πιο αργή απόκριση στις 2000 με 3500, μετά είναι το χάος.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το DSG ταιριαζει ιδανικα και στην μικρη εκδοση, αλλα ειναι θεμα γουστου-συνηθειων. Σιγουρα πιο ξεκουραστο, και αναδεικνυει ακομα καλυτερα και τους δυο κινητηρες λογω πυκνοτερης κλιμακωσης των 7 αντι 6 σχεσεων
του manual, αλλα και τις 3πρωτες ελαφρως κοντυτερες σχεσεις που εχει.
Περα απο καποια μεμονωμενα περιστατικα δυσλειτουργιων προερχομενα και απο
την μοναδα ηλεκτρονικου ελεγχου που εχουν παρατηρηθει, και εχουν προκαλεσει
την ακινητοποιηση κατοχων τους, ειναι ευχρηστα, οικονομικα σε καταναλωση
και περιοριζουν τους ρυπους, κατι που συντομα ισως αποβει καθοριστικο για την καθημερινη κινηση στον δακτυλιο.
Παραμενει ομως ενα ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβωτιο. Ισως με τα καλυτερα χαρακτηριστικα λειτουργιας και στο χειροκινητο mode στην κατηγορια (και οχι μονο), αλλα δεν δινει την δυνατοτητα του απολυτου ελεγχου πχ που κανει ενα χειροκινητο σε πιθανες σπορ αναζητησεις...Συμφωνώ απόλυτα. Επειδή οδηγώ 160άρι DSG7 είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα καμιά φορά αν θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο το χειροκίνητο είναι αλλιώς. Δεν έχω οδηγήσει πάρα πολύ στη σειριακή λειτουργία, αλλά στο αυτόματο ορισμένες φορές νιώθεις ότι σε περιορίζει γιατί πρέπει να κάνεις πρώτα kick down για να καταβάσει σχέση, και αυτή η διαδικασία σε καθυστερεί ελάχιστα. Έχει τύχει να 'δοκιμάσω' με 5άρι GT 170, και από στάση να φεύγω λίγο, αλλά το ίδιο αμάξι σε ρεπρίζ να μου φεύγει λίγο μπροστά, αλλά το θέμα είναι ότι καθυστέρησε το δικό μου λίγο να βάλει τη σχέση που έπρεπε, ενώ ο άλλος την είχε ήδη. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι κάτι που συνηθίζεται, και στο τέλος τα πλεονεκτήματα του 7αριού DSG κερδίζουν την αμεσότητα που ίσως έχει παραπάνω το χειροκίνητο. Γνώμη μου πάντα, ετσι.
-
MindFresh KilBreeze: Η 159 σύμφωνα με την Alfa βγάζει 200 ίππους στον στρόφαλο.
Κάβουρα: Το GT ήταν σαφώς πιο μαλακό από το GTi καθώς δεν φορούσε τις ίδιες αναρτήσεις (ελατήρια και αμορτισέρ). Για τα φρένα τους δεν είμαι σίγουρος άλλά σαν να θυμάμαι ότι το GTi είχε μεγαλύτερους δίσκους.
Επίσης το 7άρι DSG κατηγορείται ότι είναι αργότερο του 6αριού. Πάντως στα Seat δεν έχει το launch control που έχει το 6άρι στα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου και έτσι από στάση υπολείπεται αρκετά και των εργοστασιακών τιμών και του ανταγωνισμού. Το 6άρι είναι για τις πιο σπορ προτάσεις του ομίλου, πετυγχάνοντας εξαιρετικούς χρόνους, ενώ το 7άρι βγήκε κυρίως για λόγους οικονομίας και τοποθετείτε στα μικρότερα μοτέρ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
MindFresh KilBreeze: Η 159 σύμφωνα με την Alfa βγάζει 200 ίππους στον στρόφαλο.Κάβουρα: Το GT ήταν σαφώς πιο μαλακό από το GTi καθώς δεν φορούσε τις ίδιες αναρτήσεις (ελατήρια και αμορτισέρ). Για τα φρένα τους δεν είμαι σίγουρος άλλά σαν να θυμάμαι ότι το GTi είχε μεγαλύτερους δίσκους.
Από ότι βλέπω παρακάτω έχουν ίδιου μεγέθους δίσκους:
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=134497
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=122001
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης το 7άρι DSG κατηγορείται ότι είναι αργότερο του 6αριού. Πάντως στα Seat δεν έχει το launch control που έχει το 6άρι στα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου και έτσι από στάση υπολείπεται αρκετά και των εργοστασιακών τιμών και του ανταγωνισμού. Το 6άρι είναι για τις πιο σπορ προτάσεις του ομίλου, πετυγχάνοντας εξαιρετικούς χρόνους, ενώ το 7άρι βγήκε κυρίως για λόγους οικονομίας και τοποθετείτε στα μικρότερα μοτέρ.
Η βλακεία όμως είναι ότι μέσα στο manual του Golf αναφέρει ότι έχει λειτουργία launch control (γενικά αυτό το manual δεν είναι και από τα πιο δυνατά σημεία του αυτοκινήτου...). Το διάβαζα την πρώτη μέρα που το πήραμε και χάρηκα. Ωραία λέω θα έχει πλάκα. Κάποια στιγμή μετά τα 1500χλμ που άρχισα να το πατάω λίγο, ήμουν σε άδειο δρόμο μόνος σε φανάρι και λέω για να δω.... Πατάω το esp off (που δεν το βγάζει, παρά μόνο το ASR απενεργοποιεί, άλλο αυτό..) πατάω το φρένο με το αριστερό και γκαζώνω. Ανεβάζει λίγο στροφές, αλλά αμέσως το ρίχνει στις 1000, και ξεκινάει χάλια...
Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω όμως με τίποτα είναι το εξής. Ibiza fr και cupra δε φοράνε το ίδιο μοτέρ και κιβώτιο με το δικό μου το Golf 160 , αλλά με 150 και 180 άλογα? Πως γίνεται να τα μετράνε 8,7 και 8,3 για το 0-100 και σαν δικαιολογία να λένε για την έλλειψη του lc , ενώ το golf το δίνει 8 σκέτα η VW και το έχουν μετρήσει και ακόμα πιο κάτω(πράγμα που σύμφωνα με τις 'δοκιμές' μου στο δρόμο δεν απέχει από την πραγματικότητα....), ενώ λογικά είναι και πιο βαρύ? -
Μάλλον δώσανε στους Ισπανούς ακόμα χειρότερη έκδοση! Πάντως το Leon 1.8 160 χειροκίνητο κάνει 7.9 ενώ με 7αρι DSG έλει 8.5. Κρίμα γιατί σκεφτομαι το Scirocco με 7αρι DSG αλλά αυτό το γεγονός με κάνει να σκέφτομαι ότι θα γλυτώσω μαλλον τα 2 χιλιάρικα που κοστίζει αν τελικά το πάρω.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Η βλακεία όμως είναι ότι μέσα στο manual του Golf αναφέρει ότι έχει λειτουργία launch control (γενικά αυτό το manual δεν είναι και από τα πιο δυνατά σημεία του αυτοκινήτου...). Το διάβαζα την πρώτη μέρα που το πήραμε και χάρηκα. Ωραία λέω θα έχει πλάκα. Κάποια στιγμή μετά τα 1500χλμ που άρχισα να το πατάω λίγο, ήμουν σε άδειο δρόμο μόνος σε φανάρι και λέω για να δω.... Πατάω το esp off (που δεν το βγάζει, παρά μόνο το ASR απενεργοποιεί, άλλο αυτό..) πατάω το φρένο με το αριστερό και γκαζώνω. Ανεβάζει λίγο στροφές, αλλά αμέσως το ρίχνει στις 1000, και ξεκινάει χάλια...
είσαι σίγουρος ότι το έκανες σωστά ?
εντύπωση μου κάνει ότι με το 6άρι το DSG το δικό μου Α3 (με τον ίδιο κινητήρα 1.8Τ) κερδίζει 0,1sec 0-100km/h σε σχέση με το χειροκίνητο. πώς γίνεται και το leon χάνει?
VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps