-
Μια χαρά είναι απλά να τηρείς τα όρια γιατί στήνουν συχνά δύο μεγάλα μπλόκα σε όλο το κομμάτι Λάρισα-Τρίκαλα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μια χαρά είναι απλά να τηρείς τα όρια γιατί στήνουν συχνά δύο μεγάλα μπλόκα σε όλο το κομμάτι Λάρισα-Τρίκαλα. -
Και εγώ θα πάω προς λίμνη Πλαστήρα, πιστεύετε καλύτερα να πάω μέσω Λάρισας-Τρικάλων?
Δεν έχω πάει ποτέ από εκεί και δεν έχω ιδέα πόσο χάλια είναι ο Δομοκός.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Και εγώ θα πάω προς λίμνη Πλαστήρα, πιστεύετε καλύτερα να πάω μέσω Λάρισας-Τρικάλων?Δεν έχω πάει ποτέ από εκεί και δεν έχω ιδέα πόσο χάλια είναι ο Δομοκός.
Εχω πανω απο 30 χρονια σε αυτη διαδρομη, τουλαχιστον τα 20 σαν οδηγος. Ετσι οπως ειναι τωρα ο Δομοκος το θεωρω ασκοπο να παει καποιος μεσω Λαρισας. Δυο λωριδες ανα κατευθυνση και πας οπως θελεις, ειτε αργα ειτε γρηγορα. Παλια ηταν σκοτωστρα και δεν ηταν καλος. Χιονι και γενικα απροσπελαστο δε θα βρεις αφου ειναι κεντρικος δρομος
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εχω πανω απο 30 χρονια σε αυτη διαδρομη, τουλαχιστον τα 20 σαν οδηγος. Ετσι οπως ειναι τωρα ο Δομοκος το θεωρω ασκοπο να παει καποιος μεσω Λαρισας. Δυο λωριδες ανα κατευθυνση και πας οπως θελεις, ειτε αργα ειτε γρηγορα. Παλια ηταν σκοτωστρα και δεν ηταν καλος. Χιονι και γενικα απροσπελαστο δε θα βρεις αφου ειναι κεντρικος δρομοςΠριν 5 χρονια που ειχα παει απο εκει, ειχα θεμα λογω ομιχλης οποτε θα προτιμουσα να το αποφυγω ακομα κι αν κανω παραπανω χμ. Το θυμαμαι οτι εχει 2 λωριδες αλλα με κουραζει παρα πολυ η οδηγηση στην ομιχλη.
Φανταζομαι οτι απο Λαρισα προς Τρικαλα δε θα αντιμετωπισω τετοιο θεμα, σωστα? -
Ειναι οι ωρες που θα περασεις και ο καιρος. Συνηθως πρωι ειναι οι ομιχλες. Εγω βαριεμαι το γυρω απο τη Λαρισα.
Ξεκινωντας απο Αθηνα το πρωι ποτε δε πετυχα ομιχλη εκτος απο φορα ολα αυτα τα χρονια. Ειναι ομως κουραστικο σαν οδηγηση χωρις ορατοτητα -
Έκανα πέρυσι την διαδρομή προς Καλαμπακα πηγαίνοντας απο Λαμία-Δομοκό-Καρδίτσα-Τρίκαλα και γυρίζοντας από Τρίκαλα-Λάρισα- Ε.Ο -Λαρισα-Λαμία. Απείρως πιο ξεκούραστη η επιστροφή και πιο ασφαλής θα έλεγα έστω και αν είναι περί τα 80ΚΜ παραπάνω. Μπορεί ο Δομοκός πηγαίνοντας και βγαίνοντας από Λαμία να είναι ασφαλέστερος με 2 λωρίδες πλέον στην ανηφόρα αλλά όταν κατεβαίνεις προς Καρδίτσα έχει κανένα 5-10χλμ που είναι 1 λωρίδα με πολλές και κλειστές στροφές που είναι αίσχος....
-
Τέλη Δεκέμβρη θα είμαι και γω Τρίκαλα.
Σκέφτομαι να πάω και προς Μέτσοβο μέσω Καλαμπάκας.
Το έχει κάνει κανείς? Είναι κουραστικό? Θα έχω και ένα 2χρονο μπόμπιρα μαζί. -
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
-
Πάντα πρέπει να συνυπολογίζουμε και τα ζώα που κινούνται στο δρόμο. Έχω δει αρκετά ΙΧ να κάνουν προσπεράσεις στο Δομοκό (με κορυφαίο το λεωφορείο μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ). Επιπλέον εκείνες τις μέρες κινούνται οι οδηγοί του ΣΚ με ότι αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά για λίγα χλμ παραπάνω θα επέλεγα την πιο safe επιλογή και η αλήθεια είναι ότι το κάνω και με το φορτηγό (παρακάμπτοντας εννοείται τα διόδια της Νίκαιας)
-
Αν δεν καίς πολύ και δεν σε νοιάζουν τα διόδια και ο χρόνος , προφανώς μέσω Λάρισας .
Αλλιώς ο Δομοκός δεν είναι τόσο τραγικός όσο λένε . Αν όμως έχει ομίχλη δεν ξέρω τι παίζει .
-
36χιλ.ειναι παραπανω απο Ε75...αν υπαρχουν παιδια που ζαλιζονται δεν το συζηταμε καθολου
Σκέφτομαι να πάω και προς Μέτσοβο μέσω Καλαμπάκας.
απο εγνατια μια χαρα!
-
Μάλλον ο φίλος εννοεί την παλιά χάραξη που συναντιέται με την Εγνατία σε κάποιο σημείο. Στην ουσία χρησιμοποιείς γύρω στα 70χλμ παλαιού δρόμου. Όμορφη διαδρομή αλλά με χαμηλές ταχύτητες και πολλές πολλές στροφές. Τα είχα ψιλοπαίξει μια φορά που πήγα από Γιάννενα Βόλο.
-
Προφανώς εννοώ το κομμάτι από Καλαμπάκα μέχρι να βγώ Εγνατία!
-
Καλό κουράγιο...
-
Λοιπόν φίλε μου εγώ πάω συχνά Γιάννενα και αν δεν παίζουν χιόνια πάω πάντα από Καλαμπάκα γιατί είναι πολύ φτηνότερα και μέχρι τώρα που δεν είχαν δοθεί οι δρόμοι , ήταν και πολύ πιο καλά και με ασφάλεια .
Τώρα με τους νέους δρόμους δεν έχω πάει και είναι ένα θέμα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τον δρόμο . Μέχρι Λαμία είναι κοινός . Στην Λαμία έγινε γέφυρα μια διασταύρωση με τον δρόμο για Στυλίδα που ήταν φανάρια και καθυστερούσαμε . Το ανέβασμα από Λαμία προς Ξυνιάδα είναι σχετικά άνετο γιατί ο ανερχόμενος έχει δύο λωρίδες ενώ ο κατερχόμενος μία . Οι στροφές είναι μεγάλες , αλλά όχι πολύ κλειστές , οπότε αν τις πάρεις ομαλά και με λογική ταχύτητα δεν τις καταλαβαίνεις . Μετά το ανέβασμα και το κατέβασμα , φτάνεις στην Ξυνιάδα οπου κατά τμήματα έχεις 2+2 κομμάτια και ευθείες και πας άνετα . Με προσοχή όμως γιατί υπάρχουν κάμερες .
Ετσι φτάνεις στον Δομοκό , όπου έχεις 7-10 λεπτά στροφές κλειστές , αλλά με χαμηλή ταχύτητα δεν θα τους ζαλίσεις και πλέον κατεβαίνεις στον κάμπο . Αν έχει διαύγεια έχεις από τον Δομοκό εξαιρετική θέα του Θεσσαλικού κάμπου .
Στο κομμάτι Δομοκός - Νέο Μοναστήρι γύρω στα 10 χλμ θέλει λίγο προσοχή γιατί είναι ευθεία και τρέχουν και κάποιες εποχές κυκλοφορούν και τρακτέρ . Μετά το Νέο Μοναστήρι είναι σχεδόν τελειωμένος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με 2+2 λωρίδες όπου με προσοχή σε σήματα και κάμερες πας με καλές ταχύτητες και έτσι φτάνεις μέχρι την Καρδίτσα . Εκεί περνάς τον περιφερειακό πάλι με προσοχή σε κάμερες και συνεχίζεις για Τρίκαλα ενώ έχουν γίνει και 2 παρακαμπτήριες χωριών . Αλλά μετά από αυτά έχεις 1+1 λωρίδα που είναι ευθεία και θέλει λίγο προσοχή με τις διασταυρώσεις και φτάνεις στον περιφερειακό των Τρικάλων . Εκεί ίσως συμφέρει να πάς από το αριστερό κομμάτι και όχι από το δεξιό γιατί έχει λιγότερη κίνηση και φανάρια .
Μετά τα Τρίκαλα είναι κοινό το κομμάτι των δύο διαδρομών που αναφέρεις . Μέχρι Καλαμπάκα είναι 2+2 αλλά με φανάρια και κάμερες και γενικά οι ταχύτητες για κάποιον που δεν ξέρει τους δρόμους και για να μην έχει εκπλήξεις με τα ραντάρ είναι μέχρι 100 χλμ , εκτός από τα σημεία με διασταυρώσεις και χωριά όπου θα πρέπει να είσαι στα 50-60 .
Μετά την Καλαμπάκα για 10 χλμ μέχρι την διασταύρωση με τα Γρεβενά ο δρόμος είναι εύκολος με κάποιες ανοικτές στροφές και ξεκινώντας την ανάβαση της Πίνδου έχεις στροφές και ωραίο τοπίο για 30 χλμ μέχρι να βγείς Εγνατία στο χωριό Παναγία .
Ο 2χρονος μπόμπιρας δεν είναι απαραίτητο να ζαλίζεται . Μπορεί απλά να ρίξει κανένα υπνάκο .
Γενικά μιλώντας σε σχέση με τους υπό κατασκευή Κόρινθο - Πάτρα και παλιό Αντίρριο-Γιάννενα ο δρόμος μέσω Θεσσαλίας ήταν λιγότερο αγχωτικός . Τώρα βέβαια είναι αλλιώς τα πράγματα . Λάρισα - Τρίκαλα έχω πάει πριν χρόνια , αλλά τώρα είναι αναβαθμισμένος .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λοιπόν φίλε μου εγώ πάω συχνά Γιάννενα και αν δεν παίζουν χιόνια πάω πάντα από Καλαμπάκα γιατί είναι πολύ φτηνότερα και μέχρι τώρα που δεν είχαν δοθεί οι δρόμοι , ήταν και πολύ πιο καλά και με ασφάλεια .Τώρα με τους νέους δρόμους δεν έχω πάει και είναι ένα θέμα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τον δρόμο . Μέχρι Λαμία είναι κοινός . Στην Λαμία έγινε γέφυρα μια διασταύρωση με τον δρόμο για Στυλίδα που ήταν φανάρια και καθυστερούσαμε . Το ανέβασμα από Λαμία προς Ξυνιάδα είναι σχετικά άνετο γιατί ο ανερχόμενος έχει δύο λωρίδες ενώ ο κατερχόμενος μία . Οι στροφές είναι μεγάλες , αλλά όχι πολύ κλειστές , οπότε αν τις πάρεις ομαλά και με λογική ταχύτητα δεν τις καταλαβαίνεις . Μετά το ανέβασμα και το κατέβασμα , φτάνεις στην Ξυνιάδα οπου κατά τμήματα έχεις 2+2 κομμάτια και ευθείες και πας άνετα . Με προσοχή όμως γιατί υπάρχουν κάμερες .
Ετσι φτάνεις στον Δομοκό , όπου έχεις 7-10 λεπτά στροφές κλειστές , αλλά με χαμηλή ταχύτητα δεν θα τους ζαλίσεις και πλέον κατεβαίνεις στον κάμπο . Αν έχει διαύγεια έχεις από τον Δομοκό εξαιρετική θέα του Θεσσαλικού κάμπου .
Στο κομμάτι Δομοκός - Νέο Μοναστήρι γύρω στα 10 χλμ θέλει λίγο προσοχή γιατί είναι ευθεία και τρέχουν και κάποιες εποχές κυκλοφορούν και τρακτέρ . Μετά το Νέο Μοναστήρι είναι σχεδόν τελειωμένος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με 2+2 λωρίδες όπου με προσοχή σε σήματα και κάμερες πας με καλές ταχύτητες και έτσι φτάνεις μέχρι την Καρδίτσα . Εκεί περνάς τον περιφερειακό πάλι με προσοχή σε κάμερες και συνεχίζεις για Τρίκαλα ενώ έχουν γίνει και 2 παρακαμπτήριες χωριών . Αλλά μετά από αυτά έχεις 1+1 λωρίδα που είναι ευθεία και θέλει λίγο προσοχή με τις διασταυρώσεις και φτάνεις στον περιφερειακό των Τρικάλων . Εκεί ίσως συμφέρει να πάς από το αριστερό κομμάτι και όχι από το δεξιό γιατί έχει λιγότερη κίνηση και φανάρια .
Μετά τα Τρίκαλα είναι κοινό το κομμάτι των δύο διαδρομών που αναφέρεις . Μέχρι Καλαμπάκα είναι 2+2 αλλά με φανάρια και κάμερες και γενικά οι ταχύτητες για κάποιον που δεν ξέρει τους δρόμους και για να μην έχει εκπλήξεις με τα ραντάρ είναι μέχρι 100 χλμ , εκτός από τα σημεία με διασταυρώσεις και χωριά όπου θα πρέπει να είσαι στα 50-60 .
Μετά την Καλαμπάκα για 10 χλμ μέχρι την διασταύρωση με τα Γρεβενά ο δρόμος είναι εύκολος με κάποιες ανοικτές στροφές και ξεκινώντας την ανάβαση της Πίνδου έχεις στροφές και ωραίο τοπίο για 30 χλμ μέχρι να βγείς Εγνατία στο χωριό Παναγία .
Ο 2χρονος μπόμπιρας δεν είναι απαραίτητο να ζαλίζεται . Μπορεί απλά να ρίξει κανένα υπνάκο .
Γενικά μιλώντας σε σχέση με τους υπό κατασκευή Κόρινθο - Πάτρα και παλιό Αντίρριο-Γιάννενα ο δρόμος μέσω Θεσσαλίας ήταν λιγότερο αγχωτικός . Τώρα βέβαια είναι αλλιώς τα πράγματα . Λάρισα - Τρίκαλα έχω πάει πριν χρόνια , αλλά τώρα είναι αναβαθμισμένος .
Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Πλεον για Γιάννενα μέσω Καλαμπάκας μόνο όσοι έχουν καβουρια στην τσέπη ή είναι φυσιολάτρες και γουστάρουν πολύ την διαδρομή από Καλαμπάκα- Παναγιά. Δεν υπάρχει σύγκριση σε 3ώρες και κάτι είναι Γιάννενα ατσαλάκωτος.
Για σκληροπυρηνικούς που ανεβαίναν καθημερινά στην Κύμη με τις 52 στροφές για να φάνε μπακλαβά στην πλατεία κάθε μεσημέρι, Δομοκός και τα πέταλα της Παναγιάς είναι παιχνιδάκι. Ο υπόλοιπος κόσμος ας έχει καμιά σακούλα καλού κακού εαν ο μπαμπάς περνάει την κρίση των σαράντα και το πατάει λίγο.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Αντιλαμβάνομαι ότι 30χλμ είναι σχετικά κουραστικά. Ο μικρός δεν έχει δείξει να ζαλίζεται στο αμάξι, οπότε πιθανότατα θα κάνουμε μια εξόρμηση και προς Μέτσοβο! -
Μην σου πω και δύο φορές την ημέρα ...
Το πρωί για καφέ κάτω από την Φλαμουριά πριν το μπάνιο και το βράδυ για φαγητό και άραγμα στην πλατεία μέχρι νωρίς το πρωί... Ασε που το βράδυ στις στροφές μαζί με σένα στρίβουν αλεπούδες , κουνάβια και άλλα νυχτόβια...
Αλλά και τον Δομοκό μια χαρά τον πήγαινα . Δεν έχω πάει ακόμα από κάτω , αλλά όπως και να το κάνεις διόδια και γέφυρα είναι πολλά ... Πριν τους δρόμους όμως από τον άλλο δρόμο πάντα . Γιατί την νταλίκα που πάει με 20 την περνάς αέρα στην Πίνδο . Στον Στράτο όμως πως την περνάς με τα μπλόκα παρόντα που πάει και με 70...
Γιώργο κουραστικά γίνονται τα 30 χλμ αν θέλεις εσύ . Αν το δεις σαν χαλαρή βόλτα σε συνδυασμό με την θέα , μια χαρά περνάνε . 30-40 λεπτά είναι μέχρι την Εγνατία . Εγώ κάνω Καλαμπάκα - Κόμβος Ιωαννίνων σε 1.05-1.10 ανάλογα με το τι θα συναντήσω και χωρίς να πηγαίνω του σκοτωμού...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μην σου πω και δύο φορές την ημέρα ...Το πρωί για καφέ κάτω από την Φλαμουριά πριν το μπάνιο και το βράδυ για φαγητό και άραγμα στην πλατεία μέχρι νωρίς το πρωί... Ασε που το βράδυ στις στροφές μαζί με σένα στρίβουν αλεπούδες , κουνάβια και άλλα νυχτόβια...
Αλλά και τον Δομοκό μια χαρά τον πήγαινα . Δεν έχω πάει ακόμα από κάτω , αλλά όπως και να το κάνεις διόδια και γέφυρα είναι πολλά ... Πριν τους δρόμους όμως από τον άλλο δρόμο πάντα . Γιατί την νταλίκα που πάει με 20 την περνάς αέρα στην Πίνδο . Στον Στράτο όμως πως την περνάς με τα μπλόκα παρόντα που πάει και με 70...
Γιώργο κουραστικά γίνονται τα 30 χλμ αν θέλεις εσύ . Αν το δεις σαν χαλαρή βόλτα σε συνδυασμό με την θέα , μια χαρά περνάνε . 30-40 λεπτά είναι μέχρι την Εγνατία . Εγώ κάνω Καλαμπάκα - Κόμβος Ιωαννίνων σε 1.05-1.10 ανάλογα με το τι θα συναντήσω και χωρίς να πηγαίνω του σκοτωμού...
Είσαι σωστός και στα περισσότερα συμφωνώ.
Από κάτω η Ιονία ειναι φανταστική. Ειδικά έαν έχεις κάποιο καλό γάλλο με άνετη ανάρτηση φτάνεις Γιάννενα και βγαίνεις και για τσιπουρο στο καπάκι. Από την άλλη πχ θέλεις 20 euros πετρελαίο με το CRV και 30+ για τα διόδια αφού έχεις βγάλει και μηχάνημα για την γέφυρα ώστε να σου κοστιζει 10 η διελεύση αντί για 13,30.
Ποια διαδρομή να προτιμήσω;