-
Καλά, τώρα αυτό το 'λίγο καλύτερα' δεν μου ακούγεται και πολύ επιστημονική εξήγηση. Μην ξεχνάμε ότι ο καθένας έχει διαφορετικό προφίλ ύπνου/σεξ (βλέπε leonp), άλλο σωματότυπο κλπ.
Για να μην γίνομαι Ευαγγελάτος με κρυφές κάμερες, ας το θέσω κομψά με μια συμβουλή (που αξίζει 100%) και μια άποψη (η οποία είναι υποκειμενική, αλλά όχι και 100%).
Προτιμάτε τα πολλά layer. Δεν το λέω στρώματα, για να μην μπερδευόμαστε. Ο συνδυασμός σκελετός κρεβατιού-στρώμα και κατευθείαν το σώμα σας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Προτιμήστε ένα υπόστρωμα, το οποίο έχει μια σχετική εύκαμπτη δομή και από πάνω ανάλογα με το επιθυμητό ύψος κρεβατιού, ψάξτε ή για κανονικό (το καλό που λέμε) στρώμα ή για προστατευτικό στρώματος όπως λέγονται. Θα έχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά την υγιεινή το προστατευτικό στρώματος, μια που θα μπορείτε να το τινάζετε πιο συχνά.
Τα πολλά layer επίσης συμφέρουν και οικονομικά, αλλά και στο θέμα της στήριξης του σώματος. Το πρώτο πράγμα που χαλάει είναι μάλλον το πάνω layer το οποίο αλλάζει και πιο εύκολα (πιο οικονομικό), αν αυτό είναι προστατευτικό στρώματος. Επειδή δε είναι χωρίς σκελετό, η όποια φθορά γίνεται με σταδιακό τρόπο και δεν πρόκειται ξαφνικά μια μέρα να 'αρπάξει' κάνα ελατήριο και να αποκτήσετε μόνιμη ευπάθεια.
Προσωπική άποψη: Καλύτερα να έχετε στρώμα 'υποδεέστερης' ποιότητας/τεχνολογίας το οποίο όμως να αλλάζετε τακτικά και έτσι να διατηρείτε πάντα φρέσκο ύπνο, παρά ακριβό στρώμα το οποίο θα το κρατήσετε φθαρμένο για παραπάνω καιρό. Η φθορά πληρώνεται...
Για τις μάρκες τώρα, αν δεν έχετε περίεργες απαιτήσεις στις διαστάσεις, ε, μην την ψάχνετε και πολύ...
*Τα στρώματα στο κάθε τίναγμα να τα αλλάζετε διαγώνια για να μην παίρνουν τόσο εύκολα τη φόρμα του σώματος.
Ελπίζω να κάλυψα λίγο τις απορίες. Για ό,τι θέλετε, ρωτήστε τον media...
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Είχα ακούσει απο κάποιο γιατρό οτι τα ελατήρια του στρώματος μπορούν σαν κεραία να τραβήξουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα και μπορούν να κάνουν κακό στη υγιεία...Ξέρετε αν ισχύει αυτό; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Είχα ακούσει απο κάποιο γιατρό οτι τα ελατήρια του στρώματος μπορούν σαν κεραία να τραβήξουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα και μπορούν να κάνουν κακό στη υγιεία...Ξέρετε αν ισχύει αυτό;Θα του έδινα 0,0001% πιθανότητα να ισχύει!
Κατά συνέπεια δεν θα το έπαιζα σε στοίχημα με απόδοση λιγότερη απο 1.000.000/1 -
Να βάλουμε μέσα και την πιθανότητα να τραβήξει κεραυνό;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Να βάλουμε μέσα και την πιθανότητα να τραβήξει κεραυνό;Μα αυτό αντιπροσωπεύει το 0.0001% να σου κάνει κακό στην υγεία
-
Συγγνώμη, εγώ κατάλαβα ότι θα πιάνεις ραδιόφωνο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Συγγνώμη, εγώ κατάλαβα ότι θα πιάνεις ραδιόφωνο.Έάν έχει κοντά και το ΜΙΟ ή κανά PDA θα πιάνεις και τηλεόραση ( με λίγα παράσιτα όμως , δεν πιάνει καλά μην νομίζεις).
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Συγγνώμη, εγώ κατάλαβα ότι θα πιάνεις ραδιόφωνο.
Έάν έχει κοντά και το ΜΙΟ ή κανά PDA θα πιάνεις και τηλεόραση ( με λίγα παράσιτα όμως , δεν πιάνει καλά μην νομίζεις).
Μεγάλη προσοχή όμως με το βραδυνό κλάσιμο !
Τα ελατήρια-η/μ κεραίες-αλεξικέραυνα κάνουν σπινθήρες αν τύχει και χτυπήσει κινητό μέσα στο σπίτι .
Η παγιδευμένη κλανιά αναφλέγεται και... ΜΠΟΥΜ. Δεν μένει ούτε κολυμπηθρόξυλο -
Εγώ πάντως έκανα μια μικρή αναζήτηση στο internet και βρήκα πάρα πολλές αναφορές στο ζήτημα των ηλέκτρομαγνητικών κυμάτων στα στρώματα...
Βέβαια δε βρήκα κάτι επίσημο,ούτε κάποια έρευνα αλλά βρήκα κάποιες μετρήσεις που έκανε κάποιος κ έδειχναν οτι η ακτινοβολία αυξάνεται πάνω στο στρώμα.. -
Βλέπω περιπτώσεις με ακριβά έπιπλα - τηλεοράσεις κλπ και να κάνουν υποχωρήσεις στο θέμα ύπνου που περνάς το 1/3 της ζωής σου!
Duxiana λέμε!!
Είναι απαγορευτική η τιμή για πολλούς, αλλά αν μπορείς να το αποκτήσεις θα κοιμάσαι σαν πουλάκι -
κάτι που δε διάβασα εδώ μέσα, σε όσα ποστ διάβασα τέλος πάντων, δεν αναφέρθηκε τούτο:
το στρώμα πρέπει να το αλλάζουμε πλευρά κάθε 3-6 μήνες... -
Πέτροοοο...δεν με προσέχεις. Και καλύτερα είναι στον μήνα πάνω, όταν το τινάζουμε.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ πάντως έκανα μια μικρή αναζήτηση στο internet και βρήκα πάρα πολλές αναφορές στο ζήτημα των ηλέκτρομαγνητικών κυμάτων στα στρώματα...
Βέβαια δε βρήκα κάτι επίσημο,ούτε κάποια έρευνα αλλά βρήκα κάποιες μετρήσεις που έκανε κάποιος κ έδειχναν οτι η ακτινοβολία αυξάνεται πάνω στο στρώμα..με την ίδια λογική πρέπει απομακρύνεις οτιδήποτε μεταλλικό από κοντά σου
EMR υπάρχει παντού (σχεδόν)
κινητό έχεις??
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Βέβαια δε βρήκα κάτι επίσημο,ούτε κάποια έρευνα αλλά βρήκα κάποιες μετρήσεις που έκανε κάποιος κ έδειχναν οτι η ακτινοβολία αυξάνεται πάνω στο στρώμα..Ανάλογα με το μήκος των ελατηρίων, αυτά συντονίζονται σαν κεραίες και εκπέμπουν λίγη από την ακτινοβολία που συγκεντρώνουν. Θα ήθελα να δω μετρήσεις.
Το σημαντικό είναι να μην ζεις μέσα στην ακτινοβολία, όχι να φοβάσαι να κοιμηθείς σε στρώμα με μεταλλικά ελατήρια.
-
Το μαξιλάρι είναι μεγάλη εφεύρεση. Με ένα καλό μαξιλάρι λάτεξ ρίχνεις φοβερούς ύπνους ανάσκελα - νέα εμπειρία.
-
Δεχόμαθα και ημείς pm
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το μαξιλάρι είναι μεγάλη εφεύρεση. Με ένα καλό μαξιλάρι λάτεξ ρίχνεις φοβερούς ύπνους ανάσκελα - νέα εμπειρία.Δεν με πολυβολεύει. Πήρα ένα ζευγάρι, στραβολαίμιασα, το άλλαξα μ' ένα απλό-φθηνό και ησύχασα (ίσως γιατί μου αρέσει να κάνω κεφαλοκλείδωμα στα μαξιλάρια ).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βέβαια δε βρήκα κάτι επίσημο,ούτε κάποια έρευνα αλλά βρήκα κάποιες μετρήσεις που έκανε κάποιος κ έδειχναν οτι η ακτινοβολία αυξάνεται πάνω στο στρώμα..Ανάλογα με το μήκος των ελατηρίων, αυτά συντονίζονται σαν κεραίες και εκπέμπουν λίγη από την ακτινοβολία που συγκεντρώνουν. Θα ήθελα να δω μετρήσεις.
Το σημαντικό είναι να μην ζεις μέσα στην ακτινοβολία, όχι να φοβάσαι να κοιμηθείς σε στρώμα με μεταλλικά ελατήρια.
Ένα site που βρήκα είναι αυτό
http://www.royriggs.co.uk/και συγκεκριμένα
http://www.royriggs.co.uk/CFS 2004 Web Edition_files/Mattress.htm -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το μαξιλάρι είναι μεγάλη εφεύρεση. Με ένα καλό μαξιλάρι λάτεξ ρίχνεις φοβερούς ύπνους ανάσκελα - νέα εμπειρία.
Δεν με πολυβολεύει. Πήρα ένα ζευγάρι, στραβολαίμιασα, το άλλαξα μ' ένα απλό-φθηνό και ησύχασα (ίσως γιατί μου αρέσει να κάνω κεφαλοκλείδωμα στα μαξιλάρια ).
+1000 Δοκίμασα ένα από αυτά τα ανατομικά ένα βράδυ και μου έβγαλε το λάδι καθώς κοιμάμαι μπρούμυτα ή με στυλ ανάλογο του manosk.
Τελικά σήμερα αγόρασα ένα διπλό στρώμα από ΙΚΕΑ. Εντυπώσεις από βδομάδα. Έχει 10 χρόνια εγγύηση αλλά και 5 να αντέξει ικανοποιημένος θα είμαι. Απλή κατασκευή χωρίς πολλές επενδύσεις εσωτερικά (κοκοφοίνικες κλπ) με ανεξάρτητα όμως ελατήρια.
Σχετικά με την Η/Μ ακτινοβολία είχα βρει στρώμα στην Θεσσαλονίκη το οποίο περιείχε ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα το οποίο και καλά συλλέγει την Η/Μ ακτινοβολία από το σώμα σου όσο κοιμάσαι. Το πλέγμα μέσω ενός καλωδίου κατέληγε σε ένα βυσματάκι mini-jack όπως αυτά των ακουστικών το οποίο προφανώς κάπου το γείωνες! Έκτος και αν το σύνδεες σε κανέναν πομπό και έκανες εκπομπή! Προσωπικά το θεώρησα μεγάλη απάτη. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το πλέγμα μέσω ενός καλωδίου κατέληγε σε ένα βυσματάκι mini-jack όπως αυτά των ακουστικών το οποίο προφανώς κάπου το γείωνες! Έκτος και αν το σύνδεες σε κανέναν πομπό και έκανες εκπομπή! Προσωπικά το θεώρησα μεγάλη απάτη.Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!!!
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ