-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ πάντως έκανα μια μικρή αναζήτηση στο internet και βρήκα πάρα πολλές αναφορές στο ζήτημα των ηλέκτρομαγνητικών κυμάτων στα στρώματα...
Βέβαια δε βρήκα κάτι επίσημο,ούτε κάποια έρευνα αλλά βρήκα κάποιες μετρήσεις που έκανε κάποιος κ έδειχναν οτι η ακτινοβολία αυξάνεται πάνω στο στρώμα..Ανάλογα με το μήκος των ελατηρίων, αυτά συντονίζονται σαν κεραίες και εκπέμπουν λίγη από την ακτινοβολία που συγκεντρώνουν. Θα ήθελα να δω μετρήσεις.
Το σημαντικό είναι να μην ζεις μέσα στην ακτινοβολία, όχι να φοβάσαι να κοιμηθείς σε στρώμα με μεταλλικά ελατήρια.
Ένα site που βρήκα είναι αυτό
http://www.royriggs.co.uk/και συγκεκριμένα
http://www.royriggs.co.uk/CFS 2004 Web Edition_files/Mattress.htmRoy Riggs B.Sc.
Geopathic & Electromagnetic Energy Surveyor
Geo-biologist & Professional DowserΤώρα, ο ταπεινός αναγνώστης θα αναρωτηθεί wtf είναι το 'Dowser'.
Dowsing, sometimes called divining, doodlebugging (in the US), or (when searching specifically for water) water finding or water witching, is a practice that attempts to locate hidden water wells, buried metals or ores, gemstones, or other objects as well as currents of earth radiation without the use of scientific apparatus. A Y- or L-shaped twig or rod is sometimes used during dowsing, although some dowsers use other equipment or no equipment at all.
Ο επαγγελματίας του είδους, Roy Riggs, θα μας καθησυχάσει :
I realize that some followers of Classical Newtonian Physics may feel a little uncomfortable with the concept of dowsing. The problem is, however, that not all spheres of existence can be confined to current scientific methods of investigation
Στο κάτω κάτω δεν είναι ένας απλός επαγγελματίας :
A Geo-biologist [also referred to as a Bau-biologist (Germany)] is a researcher, architect, engineer, and doctor, all in one[ ]. He or she offers a preventive and healing medicine and a creative and unifying influence. A Bau-biologist is a worker in the global effort to solve the problems that come from modem ways of building and settlement planning—ways that disregard nature and human culture.
Και η έρευνα για τα στρώματα είναι όντως ενδελεχής και αποκαλυπτική. Άκουσον άκουσον 582nT η μαγνητική διακύμανση (γύρω από το 44.500) στο χωράφι του αγρότη. 22.435,4nT πάνω από ένα στρώμα στην πόλη. Είναι να απορεί κανείς πως λειτουργούν οι πυξίδες μέσα στην πόλη αν μταβάλλεται το μαγνητικό πεδίο τόσο πολύ
Υπό το φως των νέων δεδομένων εγώ έχω να προτείνω τα εξής:
-Αχυρένια στρώματα και ξύλινοι σκελετοί, κατά τις προτάεις του Riggs.
-Κατασκευή και τοποθέτηση 'κοτετσοσύρματος' -εν είδει παραλληλεπίπεδης κουνουπιέρας- για τη δημιουργία κλωβού Faraday και την απόλυτη προστασία από την περιρέουσα η/μ ακτινοβολία !Δέσομαι μέτρα για παραγγελίες κοτετσοσυρμάτινου κλωβού
-
Προσωπικα μιας και ειναι η δουλεια μου ..... οχι να κοιμαμαι (που θα το ηθελα ........ )αλλα να κατασκευαζω επιπλα εχω καταληξει σε συνεργασια μονο με τη media σε στρωματα (συνεργαζονται καλα με τα υποστρωματα που κατασκευαζω εγω) και περα απο το optimum που εχω και εγω σπιτι μου, πολυ καλο και τιμιο στα χρηματα του ειναι το prestige. Καλο ειναι να χρησιμοποιουμε και επιστρωματα για την υγιεινη και ειναι και καποια αντιστατικα που αποφορτιζουν το σωμα απο τον στατικο ηλεκτρισμο. Για πονους αυχενα μεσης πονους οστεοπορωσης κλπ κλπ υπαρχουν ειδικα επιστρωματα με βιομαγνητες που ανακουφιζουν.............οχι για μενα .......για τη φουκαριαρα τη μανα μου που εχει τη μεση της ..... βοηθαει αρκετα .
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
-Κατασκευή και τοποθέτηση 'κοτετσοσύρματος' -εν είδει παραλληλεπίπεδης κουνουπιέρας- για τη δημιουργία κλωβού Faraday και την απόλυτη προστασία από την περιρέουσα η/μ ακτινοβολία !
Δέσομαι μέτρα για παραγγελίες κοτετσοσυρμάτινου κλωβού
Λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά οι φίλοι μας οι Άγγλοι σε έχουν προλάβει ήδη!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
-Κατασκευή και τοποθέτηση 'κοτετσοσύρματος' -εν είδει παραλληλεπίπεδης κουνουπιέρας- για τη δημιουργία κλωβού Faraday και την απόλυτη προστασία από την περιρέουσα η/μ ακτινοβολία !Δέσομαι μέτρα για παραγγελίες κοτετσοσυρμάτινου κλωβού
Το ορνιθόπλεγμα δεν κάνει, έχει μεγάλες τρύπες και περνάει η ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα, ραντάρ, κλπ.
Έχω κανονίσει να βάλω ψιλή σίτα πάνω στα φελιζόλ της μόνωσης στο σπίτι μου για δημιουργία κλωβού.
Να ακούσεις ερωτήσεις που μου κάνουν οι αλουμινάδες που τους ζητάω προσφορές για ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ σίτες στα κουφώματα (κουνούπια και ακτινοβολία).
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
-Κατασκευή και τοποθέτηση 'κοτετσοσύρματος' -εν είδει παραλληλεπίπεδης κουνουπιέρας- για τη δημιουργία κλωβού Faraday και την απόλυτη προστασία από την περιρέουσα η/μ ακτινοβολία !
όχι ρε πστ !
300++λίρες το κοτετσόσυρμα; Νταξ εγώ θα το δίνω σε καλύτερη τιμη Άσε που το δικό μου το παραλληλεπίπεδο (θα κλείνει και κάτω από το κρεβάττι) είναι 100% πιο αποτελεσματικόΜε 250γιουράκια σπίτι σας
Αχυρένιο στρώμα από 280
Ξύλινο υπόστρωμα/σκελετός από 200
Δώρο ηλεκτρομαγνητικό σκιάχτρο του Riggs [λειτουργεί και ως blow up doll ] -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
όχι ρε πστ !
300++λίρες το κοτετσόσυρμα; Νταξ εγώ θα το δίνω σε καλύτερη τιμη Άσε που το δικό μου το παραλληλεπίπεδο (θα κλείνει και κάτω από το κρεβάττι) είναι 100% πιο αποτελεσματικόΜε 250γιουράκια σπίτι σας
Αχυρένιο στρώμα από 280
Ξύλινο υπόστρωμα/σκελετός από 200
Δώρο ηλεκτρομαγνητικό σκιάχτρο του Riggs [λειτουργεί και ως blow up doll ] -
Χθές το απόγευμα έκανα Test Drive.
CocoMat & Tempur.
Το Tempur απίστευτο. Λες και είσαι στον αέρα. Τα υλικά του μόνο με χαλάνε λίγο.
Το CocoMat μου άρεσε. Και σαν αίσθηση σε σχέση με τα ελατήρια, και σαν πιο φυσικά υλικά.Μένει να αποφασίσει το έτερον ήμισυ, που δεν δοκίμασε κανένα από τα δύο...
-
ειχαμε αποφασισει να παρουμε το tempour το οποιο οντως ειναι πολυ καλο.
εχει ομως ενα βασικο, για μενα, μειονεκτημα: ζεσταινεσαι πολυ το καλοκαιρι...
οποτε καταληξαμε στο elite superior απο το οποιο ειμαστε και οι 2 πολυ ευχαριστημενοι.
-
Η μελέτη αγοράς κρεβατιού και στρώματος πριν από 1,5 χρόνο με έκαναν αρκετά μπλεγμένο αλλά και σοφότερο. Παραθέτω εμπειρίες, απόψεις και προτιμήσεις....
Ανατομικά-ορθοπαιδικά. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι το ίδιο, είναι σχεδόν το αντίθετο. Στην μία περίπτωση θέλεις το στρώμα να υποχωρεί ώστε να αγκαλιάζει ομοιόμορφα το σώμα ενώ στην άλλη να μην υποχωρεί ώστε η σπονδυλική στήλη να διατηρεί την στάση της ή να ισιώνει ή κάτι τέτοιο...
Κάθε άνθρωπος διαφέρει σε γούστα, σε βάρος και κατανομή αυτού αλλά και σε κινητικότητα και στάση στον ύπνο. Αυτά κάνουν την επιλογή κάθε άλλο παρά μονόδρομο.
Παρόλο που το ήθελα, κανένα στρώμα ξεχωριστών ελατηρίων δεν ήταν αρκετά σφιχτό για τα γούστα μου (μας). (αυτά βοηθάνε να μην επηρεάζεσαι από τυχόν κινήσεις του συγκοιμώμενου). Οπότε αναγκαστικά κινηθήκαμε στα σκληρότερα που ήταν και φτηνότερα.
Τα εξαιρετικά Tempura κλπ που είναι εντελώς ανεπηρέαστα έχουν λίγο περίεργη αίσθηση και κάνουν την ζωή δύσκολη σε όποιον αλλάζει συχνά στάση στον ύπνο του.
Τα μαξιλάρια οφείλουν να διαφέρουν ανάλογα με την τελική στάση ύπνου. Προσωπικά σε μερικές περιπτώσεις (σε κάπως μαλακά στρώματα) προτιμώ χωρίς καθόλου μαξιλάρι....
Τα υποστρώματα μπορούν να κάνουν διαφορά αλλά δεν έχω εμβαθύνει. Επίσης έχει σημασία το είδος της τάβλας (απλή, ανατομική με ελαστικότητα και υπάρχουν και ρυθμιζόμενες!!).
Γενικά όταν βάλεις πολλά layer είναι πιο εύκολο το συνολικό αποτέλεσμα να είναι πολύ μαλακό.
Λόγω μόδας ή δεν ξέρω εγώ τι τα περισσότερα κρεβάτια είναι πολύ πιο χαμηλά από όσο βολεύει. Θέλω να πέφτω το βράδυ χωρίς να κάνω βουτιά και να σηκώνομαι το πρωί χωρίς να κάνω κοιλιακούς.... Επίσης πρέπει να μπορώ να ακουμπήσω στο κεφαλάρι χωρίς το κεφάλι μου να χτυπάει στον τοίχο.Media strom... αισθάνθηκα σαν να είμαι το σκουπίδι της κοινωνίας που τόλμησα να τους ενοχλήσω και να μην ασχοληθώ με φανατισμό με το κορυφαίο τους μοντέλο. Εκτός από την συμπεριφορά που έφτανε στην αγένεια (πχ το να αποκαλέσει την παρούσα υποψήφια σύζυγό μου 'αυτή'!!) το στρώματά τους δεν είχαν τίποτα ξεχωριστό και το ίδιο ένιωσα και για τα κρεβάτια τους. Τίποτα ξεχωριστό εκτός από την τιμή τους...!
Τα Cocomat τα υμνεί ένας φίλος αλλά είχα ακούσει διφορούμενα σχόλια. Οι τιμές και το βάρος τους με αποθαρρύναν. Είδα και άλλες μάρκες που οι πωλητές τους τα πουλάγαν σαν να ήταν το φάρμακο του καρκίνου αλλά όταν το έψαχνα λιγάκι ήταν κάκιστες κατασκευές (νοβοπάν με μελαμίνη, βρώμικα κ.α.).
Τα ΙΚΕΑ ήταν μια χαρά στα βασικά, υστερούσαν λίγο στο φινίρισμα αλλά το βασικό μειονέκτημα ήταν ότι δεν είχαν κεφαλάρια...
Η ΝΕΟΣΕΤ έδειχνε καλή αλλά απορρίφθηκαν λόγω διαστάσεων (στρώμα 154 αντί 160). Τα στρώματά της είναι ειδικά ή μετονομασμένα μοντέλα γνωστής εταιρείας (ίσως Candia αλλά δεν θυμάμαι).
Τα Candia πάλι δεν με ενθουσίασαν αλλά ήταν πολύ πιο τίμια και οι υπάλληλοι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά (πήγα στο εργοστάσιο στα Σπάτα).
Τελικά κατέληξα σε Elite κρεβάτι (πτυσσόμενο με αποθηκευτικό χώρο- πολύ χρήσιμο) και στρώμα. Κι εδώ υπήρχε μια τάση προώθησης των καλών μοντέλων αλλά χωρίς δυσκολία πήγαμε στα φτηνότερα, καμία σχέση με την Media, καλή εξυπηρέτηση.
Σε άλλο κρεβάτι, Volcano, έτυχε να το πάρω με ένα Graecostrom μοντέλο νομίζω Star το οποίο μου βγήκε πολύ καλό, σφιχτός σκελετός (να μην υποχωρεί όταν κάθεσαι στην άκρη) αλλά μαλακή επιφάνεια (να μην σου μοιάζει σκληρό).
Επίσης έχω την εντύπωση ότι μπορείς να συνηθίσεις. Το στρώμα που μου φαίνεται πολύ σκληρό και ξυπνάω πιασμένος για 2-3 μέρες μου φαίνεται μια χαρά μετά από 6-7 μέρες! Κάτι που σημαίνει ότι η ολιγόλεπτη δοκιμή στα μαγαζιά δεν είναι και εξασφάλιση...
Πάντως όντως θέλει ψάξιμο και δεν μπορεί να το κάνει άλλος για σένα, πρέπει εσύ ο ίδιος να τα δοκιμάσεις. Καλές ξάπλες! -
Μια παρατήρηση: πολλές εταιρείες προσφέρουν ως στάνταρ ή εξτρά ειδική αντιβακτηριδιακή επίστρωση.
Αυτό ακούγεται καταρχήν καλό, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επίστρωση αυτή (που καταπολεμά τα ακάρεα και διάφορους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικές ή δερματικές παθήσεις) κατά κανόνα βασίζεται στην ουσία triclosan. Ένα ψάξιμο στο νετ θα βγάλει πολλές πληροφορίες κατά της συγκεκριμένης ουσίας, αφού κατηγορείται ως καρκινογόνα.
http://www.google.gr/search?hl=el&clien ... ss&spell=1 -
Εναλλακτικά για τις καλοκαιρινές διακοπές υπάρχει και η αιώρα. Όχι οι άθλιες με το μεγάλο δικτυωτό και το ξύλο αλλά οι αιώρες που χρησιμοποιούν στη Νότια Αμερική - έχω κοιμηθεί σε Βραζιλιάνικη και είναι εκπληκτική.
Η κλίση του σώματος όταν κοιμάσαι ανάσκελα δεν ενοχλεί καθόλου ενώ μπορείς να γυρίσεις και να κοιμηθείς άνετα στο πλάι (ακούγεται περίεργο αλλά πρέπει να το δοκιμάσεις για να πιστέψεις ότι δεν θα σηκωθείς πιασμένος).
Ονειρικούς ύπνους στην αιώρα, ανάμεσα από 2 πεύκα πάνω στο κύμα
αν δεν έκανε θόρυβο η θάλασσα... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εναλλακτικά για τις καλοκαιρινές διακοπές υπάρχει και η αιώρα. Όχι οι άθλιες με το μεγάλο δικτυωτό και το ξύλο αλλά οι αιώρες που χρησιμοποιούν στη Νότια Αμερική - έχω κοιμηθεί σε Βραζιλιάνικη και είναι εκπληκτική.Η κλίση του σώματος όταν κοιμάσαι ανάσκελα δεν ενοχλεί καθόλου ενώ μπορείς να γυρίσεις και να κοιμηθείς άνετα στο πλάι (ακούγεται περίεργο αλλά πρέπει να το δοκιμάσεις για να πιστέψεις ότι δεν θα σηκωθείς πιασμένος).
Ονειρικούς ύπνους στην αιώρα, ανάμεσα από 2 πεύκα πάνω στο κύμα
αν δεν έκανε θόρυβο η θάλασσα...+1 για την (καλή) αιώρα, από τους πιο ρισπεκτ ύπνους που έχω κάνει (ο άλλος έγινε στο 307, στην Χαλκιδική, κάτω από πεύκα δίπλα στην θάλασσα)...
-
Καλημέρα,
βρήκα αυτή τη συζήτηση ψάχνοντας για στρώματα. Να μοιραστώ την εμπειρία μου:
Πριν από 2 χρόνια άλλαξα το κλασικό στρώμα που είχα της Media Strom, το οποίο ήταν από τα πολύ σκληρά, για ένα φουτόν (ήθελα να πιστεύω ότι θα ήταν σαν ένα πολύ ωραίο φουτόν που είχα δοκιμάσει στο εξωτερικό.)
Αμ, δε! Τεράστια απάτη, μου προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στον ύπνο γιατί έκανε ένα σωρό λακούβες. Ήταν σαν να κοιμόμουν σε ναρκοπέδιο, πέραν του ότι το πλαίσιο πάνω στο οποίο πάταγε, βούλιαζε στη μέση! Εφόσον, πέταξα γύρω στα 500ΕΥΡΩ γι΄αυτό το αίσχος κι επειδή έχω ένα ψιλοπρόβλημα στη μέση, είπα θα δώσω πολλά λεφτά, αλλά τουλάχιστον να έχω το καλύτερο στρώμα της αγοράς και να κοιμάμαι σαν άνθρωπος και όχι σαν ζόμπι.
Πήγα και αγόρασα ένα στρώμα από 100% σκληρό latex, από τα πιο φημιστά της αγοράς και το οποίο ήταν πανάκριβο (σχεδόν στην κατηγορία του Tempur). Tα Tempur τα είχα απορρίψει γιατί δεν έχουν ακουστεί καθόλου καλά πράγματα για τα χημικά που περιέχουν, ειδικά στην Αμερική.
Το στρώμα που δοκίμασα στο κατάστημα ήταν τέλειο. Πολύ σκληρό (έτσι όπως το ήθελα δηλαδή), συγκρατούσε όλη τη σπονδυλική στήλη πολύ καλά, αλλά επειδή ήταν όλο λάτεξ βούλιαζε το σώμα σου λίγα χιλιοστά μέσα και ήταν σαν να σου έκανε ένα πολύ ωραίο μασάζ στην πλάτη! Υπέροχα λέω, αυτό ψάχνω. Εφόσον ρώτησα την πωλήτρια 10 φορές για να βεβαιωθώ ότι δεν θα βουλιάξει ή δεν θα αλλάξει το πάχος ή η σκληρότητα (όπως την είχα πάθει με το φουτόν) και αυτή καθησύχασε τους φόβους μου το αγόρασα (ακόμα το πληρώνω στην πιστωτική μου).
Μετά από 1-2 μήνες και σε καινούργιο κρεβάτι με σανίδες με δοκάρι στη μέση το οποίο δεν βουλιάζει ούτε όταν πατάω όρθιος επάνω του, το στρώμα μου άρχισε παντού να χάνει τη σκληρότητά του και να μαλακώνει, ειδικά στο κέντρο (εκεί που πέφτει η λεκάνη μου), ενώ στις άκρες ήταν έτσι όπως το είχα δοκιμάσει στο κατάστημα. Κατέληξε να είναι στρώμα με 3 ζώνες σκληρότητας ενώ το σώμα μου στη μέση και τον αυχένα που πέφτει και το μεγαλύτερο βάρος, βούλιαζε (καθόλου καλό). Μετά από κάποια τηλέφωνα και δεδομένου ότι είχε 10ετή εγγύηση, μου το αλλάξανε.
Όταν μίλησα με τον υπεύθυνο του εργοστασίου και τον ρώτησα τι βρήκε τελικά στο στρώμα μου, μου απάντησε ότι δεν βρήκε τίποτα!!! Μα πώς είναι δυνατόν;, η δική μου απάντηση. Άρχισε να μου ψελλίζει διάφορα, για να καταλήξει στο ότι έπρεπε να είχα πάρει το λάτεξ των 20 εκ. (παρόλο που η πωλήτρια τη ρώτησα και μου είχε πει όχι, δεν χρειάζεται γιατί αυτό είναι το πολύ σκληρό λάτεξ και δεν θα έχετε πρόβλημα) και μου σύστησε να αγοράσω επίστρωμα για άλλα 500 ευρώπουλα!
Μετά από λίγους μήνες το στρώμα αυτό, παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα.
Η ουσία είναι ότι εγώ μετά από 9 μήνες και πάρα πολλά λεφτά ψάχνω ξανά για στρώμα. Κάτι που να μην βουλιάζει, να μην αγκαλιάζει το σώμα, αλλά να στηρίζει τη σπονδυλική στήλη όπως πρέπει. Δηλ. ένα κλασικό, σκληρό, ανθεκτικό, ορθοπεδικό στρώμα και δεν μπορώ να βρώ. Ούτε Media, ούτε Candia, ούτε Elite.
Και ο λόγος που δεν μπορώ να βρω είναι επειδή οι εταιρείες λένε ότι το σκληρό στρώμα είναι μύθος και ότι υπάρχουν νέες έρευνες που αποδεικνύουν ότι το στρώμα πρέπει να αγκαλιάζει το σώμα.
Αλλά αυτό είναι -απ' όσο ξέρω - μεγάλο ψέμα. Μόνο ΜΙΑ έρευνα υπάρχει που είχε γίνει στην Ισπανία και η οποία το μόνο στο οποίο κατέληξε ήταν ότι δεν υποχρεωτικό να είναι καλύτερο το σκληρό στρώμα για όλους. Κουραφέξαλα δηλαδή, γιατί από μόνη της αυτή η έρευνα δεν σημαίνει τίποτα.
Εγώ πάλι αυτό που βλέπω, είναι ότι έχουν βγάλει ένα σωρό αηδίες, με κοκκοφοίνικα, με λάτεξ, με ελατήρια PS, με ελατήρια Bonnel, με καπιτονέ, με βαμβάκι, με μετάξι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο για να πουλάνε ό,τι θέλουνε.
Οι τιμές για ένα τόσο απλό χρηστικό αντικείμενο όπως το στρώμα έχουν πάει στα ύψη και για να μπορέσουν να πάνε στα ύψη, έχουν δημιουργήσει ένα σωρό τεχνητές ανάγκες και υλικά, τα οποία μπορεί να είναι και περιττά ή ανθυγιεινά. Όπως τα γάλατα και τα γιαούρτια: με 10%, με 0%, με 2%, με βιταμίνη Β, με βιταμίνη Β & D, με βιταμίνη B & D και 10% και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου εκτίμηση της κατάστασης βάσει όλης αυτής της εμπειρίας. Θα χαρώ να ακούσω και άλλες απόψεις βασισμένες σε εμπειρία που να λένε ότι τα στρώματα που βουλιάζουν είναι καλύτερα για κάποιους.
Το πρόβλημά μου εμένα αυτή τη στιγμή είναι ότι ψάχνω για ένα σκληρό στρώμα και δεν μπορώ να βρω! Είναι όλα πλέον ημίσκληρα. Δηλ. έλεος! Και κάτι ακόμα: ένα πολύ σκληρό στρώμα με καλά ελατήρια και υποστήριξη μπορεί να μαλακώσει (με ένα ωραίο επίστρωμα από λάτεξ). Ένα μαλακό στρώμα όμως δεν μπορεί να σκληρύνει.
Αν κανείς ξέρει πού μπορώ να βρω ένα ωραίο ορθοπεδικό σκληρό στρώμα, θα του ήμουν ευγνώμων.
Καλημέρα.
-
Μια και ίσως έχουμε παρεμφερή γούστα σου παραθέτω συγκεκριμένες εμπειρίες μου.
Της Graecostrom το Star έχει ωραίο σκληρό σκελετό που δεν υποχωρεί αλλά μαλακή επιφάνεια που δεν βουλιάζεις αλλά κόβει την σκληράδα.
Της Elite (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά ήταν το καλό από τα φτηνά ίσως το τρίτο από την φτηνή μεριά, μετά μαλακώνανε) είναι επίσης σκληρό χωρίς την μαλακή επιφάνεια του προηγούμενου (και φτηνότερο νομίζω γύρω στα 100 ευρώ λιγότερα από το άλλο). Τις πρώτες 2-3 μέρες πιάνομαι μετά το συνηθίζω και είμαι θαύμα.
Και τα δύο αυτά τα έχω πληρώσει τα έχω και τα κοιμάμαι. Μου αρέσει πιο πολύ το πρώτο, της γυναίκας μου της αρέσει πιο πολύ το Elite αλλά αναγνωρίζει ότι το άλλο είναι πιο φιλικό. Και στα δύο όταν κουνιέται ο συγκοιμώμενος το καταλαβαίνεις (ενώ με τα ξεχωριστά ελατήρια ή τα latex λένε ότι δεν το νιώθεις). -
θέλω να πάρω κι εγώ κρεβάτι και στρώμα το πολύ μέχρι 600. θα προτιμούσα το στρώμα να είναι συνδυασμός αφρού και ελατηρίων κ αν γίνεται να μην έχει κ ελατήρια ακόμα καλύτερα. δε θέλω να ναι σκληρό αλλά ούτε να βουλιάζω. μέτριο ας πούμε. το υπόστρωμα τι ρόλο παίζει? χρειάζεται? να κοιτάξω σε ικεα ?
-
Πετάξου στο κατάστημα της Media Strom στη Βουλιαγμένης και δοκίμασε όποιο θες. Εξαιρουμένων των Optimum, με 600 ευρώ παίρνεις ό,τι θες. 'Μεσαίας' σκληρότητας μοντέλα υπάρχουν αρκετά, εσύ θα κρίνεις ποιο σε βολεύει περισσότερο.
Γνώριζε τις διαστάσεις του κρεβατιού πρώτα, για να σου βγάλουν σωστά την τιμή. http://www.mediastrom.gr/gp/how.htm -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θέλω να πάρω κι εγώ κρεβάτι και στρώμα το πολύ μέχρι 600. θα προτιμούσα το στρώμα να είναι συνδυασμός αφρού και ελατηρίων κ αν γίνεται να μην έχει κ ελατήρια ακόμα καλύτερα. δε θέλω να ναι σκληρό αλλά ούτε να βουλιάζω. μέτριο ας πούμε. το υπόστρωμα τι ρόλο παίζει? χρειάζεται? να κοιτάξω σε ικεα ?Αυτό που δοκίμασα εγώ πρόσφατα και που μ' άρεσε (και ήταν σ' αυτό το στυλ) ήταν το Premium της Elite (γύρω στα 400-500 ΕΥΡΩ). Και το Prestige της Media, αλλά ούτε από χρυσάφι να ήταν (900 ΕΥΡΩ).
Πάντως, πληροφοριακά μίλησα με την εταιρεία που μου πούλησε το στρώμα και θα μου το αλλάξουν. Τουλάχιστον, ως προς αυτό, με αντιμετώπισαν πολύ επαγγελματικά μέχρι στιγμής.
-
Eγώ χθες πήγα Μediastrom και Candia.
Όλα όσα δοκίμασα στη Mediastrom μου φάνηκαν λίγο έως πολύ μαλακά. Πιο πολύ μου άρεσε το Οptimum Silver που στηρίζει περισσότερο τα πόδια από τον κορμό (ή έτσι μου φάνηκε) αλλά και πάλι ήταν συνολικά μαλακό.
Αντίθετα στην Candia οι σκληρότητες μου φάνηκαν νορμάλ και αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το Bodyfix soft που έχει αρκετά σκληρό σκελετό αλλά μαλακή επένδυση στην επιφάνεια.
Σήμερα μάλλον θα πάω στα πιο ακριβά (Tempur κλπ) και βλέπουμε... -
Απ' όταν (2000) δοκίμασα το στρώμα Latex έχω ηρεμήσει από τα προβλήματα της μέσης μου. Είναι ακριβό σχετικά αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι περνάμε το 1/3 περίπου της ζωής μας εκεί πάνω, αξίζει το κόστος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πετάξου στο κατάστημα της Media Strom στη Βουλιαγμένης και δοκίμασε όποιο θες. Εξαιρουμένων των Optimum, με 600 ευρώ παίρνεις ό,τι θες. 'Μεσαίας' σκληρότητας μοντέλα υπάρχουν αρκετά, εσύ θα κρίνεις ποιο σε βολεύει περισσότερο.
Γνώριζε τις διαστάσεις του κρεβατιού πρώτα, για να σου βγάλουν σωστά την τιμή. http://www.mediastrom.gr/gp/how.htmΑπό έρευνα αγοράς στη Media πριν από χρόνια, βρήκα ότι κάθε μαγαζί έχει τις δικές του τιμές -πήγα σε 3: Αργυρούπολη, Βουλιαγμένης (Ελληνικό) και Ηλιουπόλεως, με το πρώτο να είναι το φτηνότερο και το δεύτερο το ακριβότερο (διαφορά της τάξης των 50 Ε) (α, ναι, νομίζω αυτό της Αργυρούπολης έχει πλέον κλείσει). Επίσης, να ξέρετε ότι πετυχαίνεις πολύ καλύτερη τιμή (έκπτωση της τάξης του 10% σίγουρα, ίσως παραπάνω) αν το στρώμα παραγγελθεί από κατασκευαστή κρεβατιών.
Εγώ πήρα το Prestige (τότε το Optimum είχε περίπου τα διπλά) και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Αρχικά σου φαίνεται 'μαλακό' (αν έχει συνηθίσει τα 'κοινά') -μάλιστα πιάστηκα τις δυο πρώτες νύχτες που κοιμήθηκα. Αλλά μετα.... ένιωθα ότι το στρώμα με τραβούσε να κοιμηθώ!
Εννοείται ότι όταν αλλάξω κάποτε στρώμα πάλι σε κάτι τέτοιο θα κατευθυνθώ, εκτός αν έχω πλουτίσει και ανέβω κατηγορία (Hypnos, Duxiana και δε συμμαζεύεται).
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ